Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #135

Das Phantom

Het was lang geleden dat Thijs 1 en Thijs 2 samen in de studio zaten en daarom besloten ze deze week samen achter de microfoons te kruipen. In de nieuwste aflevering van Een Tikkie naar het Zuiden veel achter voor Swim to Fight Cancer, de wedstrijden tegen Jong Ajax en De Graafschap en het relletje rondom De Clubraad, een RVC-lid en BN DeStem. Veel plezier!

Swim to Fight Cancer 
Zondag doken meer dan 500 zwemmers de Kuil in Prinsenbeek in om geld in te zamelen voor het goede doel. Onder hen tientallen NAC-supporters die een medaille om de nek kregen van Ralf Seuntjens, die hen aan kwam moedigen. Een uitgebreide terugblik op de prachtige dag.

De wedstrijden
Twee keer een goede eerste helft en twee keer een veel mindere tweede helft. Zo zouden de wedstrijden tegen Jong Ajax en De Graafschap kunnen worden samengevat. Tot twee keer toe gaf NAC een voorsprong weg. Hoe kan dit gebeuren en misschien nog belangrijker: wat moet er veranderen? Daarnaast een korte vooruitblik ok Jong FC Uttecht, want wie komen er in het veld voor de geschorste spelers? 

Wie zei wat? 
Een klein relletje is ontstaan rondom de Clubraad, een RvC-lid en BNDeStem. De journalisten van de krant beweren dat zij vorig seizoen benaderd zijn om positief te schrijven over de City-deal, terwijl dat door de andere partijen weer wordt ontkend. Wat is er gebeurd en hoe was het optreden van Clubraad-voorzitter Karel Mul bij de collega's van NACpraat?  

 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #135
Bron:
B-Side Rats
11 Reacties
34   21  
bier en friet

Die zogenaamde vriendschapsband met dgs heeft nooit echt bestaan. Zij hadden een hele mooie actie, maar meer dan dat was het niet. Het was geen verlovingsring of BFF-kettinkje.
Maar goed, het was wel een emotionele actie. Iets waar bèta-mannetjes graag over praten om dan duizend keer 'kippenvel', 'zo mooi', etc te kunnen laten vallen en dan willen dergelijke supporters, om hun eigen verhaal rond te maken, eindigen met 'en zo is die vriendschapsband ontstaan'. Maar ja, jammer dat die gasten van dgs er niet zo over denken. Voor hen was het een eenmalige actie en voor mij ook. Een mooie actie die ik zal herinneren, maar meer dan dat was het niet.

3   3  
Das Phantom (BSR)

https://www.youtube.com/watch?v=oZD9JsIZ_OA

Bij deze de desbetreffende video van Tighadouini en Hellemons op de training.

14   14  
Becherovka

***
De journalisten van de krant beweren dat zei vorig seizoen benaderd zijn

Zei is een werkwoord jongens, zij de persoon. Zij lijkt me hier de de juiste woordkeuze 😉


On topic
Ik heb het gevoel dat dit bericht over City wel erg gunstig is qua timing. Nac is Breda siert in traagheid en de tijdslijn die eerder geschetst is, daar is nu niets meer van over.

Wekelijkse updates werden beloofd, er zouden al gesprekken zijn gevoerd en longlists zijn. Tot op heden alleen Gerbrands.

Kan de redactie hiermeer aandacht aan besteden? Zo'n roddel over City is amper nieuwswaardig.

34   21  
bier en friet

Die zogenaamde vriendschapsband met dgs heeft nooit echt bestaan. Zij hadden een hele mooie actie, maar meer dan dat was het niet. Het was geen verlovingsring of BFF-kettinkje.
Maar goed, het was wel een emotionele actie. Iets waar bèta-mannetjes graag over praten om dan duizend keer 'kippenvel', 'zo mooi', etc te kunnen laten vallen en dan willen dergelijke supporters, om hun eigen verhaal rond te maken, eindigen met 'en zo is die vriendschapsband ontstaan'. Maar ja, jammer dat die gasten van dgs er niet zo over denken. Voor hen was het een eenmalige actie en voor mij ook. Een mooie actie die ik zal herinneren, maar meer dan dat was het niet.

34   32  
Bèta Badeend

Aha. Dus zonder "bff kettinkje" is het alleen maar iets waar "bèta mannetjes over blijven praten".

Wat een gelul.

De wedstrijd na het overlijden van Ferry van Vliet was overladen van emoties (vraag Stewart anders ook maar even, of is dat ook een bèta mannetje?) en het respect dat heel veel supporters van De Graafschap direct na die wedstrijd toonden terwijl ze ook gewoon konden gaan 'feesten' om lijfsbehoud, was heel bijzonder. Kom daar nog maar eens om bij willekeurig welke BVO, ook die van onszelf.

Van mij hoef je geen vriendschapsband te onderhouden, maar dat respect wat er lange tijd was, is wel iets wat in het algemeen ver te zoeken is onder voetbalsupporters (en de maatschappij in het algemeen?). Betitel mij dan maar als "bèta mannetje" maar ik vind dat prachtig - en belangrijk.

Die volslagen idioterie van een stammenstrijd (oeh oeh jij bent 23 km verderop geboren en je hebt wel eens een rood-wit-blauw shirtje aan - jij bent mijn "vijand") is te debiel voor woorden. Net als dat doorgeslagen individualisme en die claim om "recht" op van alles te hebben - "NAC had mij als SCC-houder 2 ervaren middenvelders beloofd en die zijn er niet nu, dus *** (vul maar random naam in van iemand die wél verantwoordelijkheid neemt) is een onkundige eikel).

Een andere club ludiek voor aap zetten, prima, twee kanten op. Met respect. Dat is een heel ander verhaal.

14   9  
Bier en friet

@badeend

Om even te happen op jouw valse vergelijking: nee, emoties bij een (plotseling) verlies van een naaste zegt 0,0 over diens karakter. Ik heb de grootste gasten in zien storten en dat is stukken beter dan alles opkroppen.

Maar dat staat hier los van. Soyboys, bèta-mannetjes, ... (kies zelf maar de term waarbij jouw broekje droog blijft) vergroten alles met emoties uit. Iets positiefs kan niet gewoon mooi zijn (zoals actie dgs) en iets negatiefs kan niet gewoon lelijk zijn. Zodra er een emotie (of gebrek aan/tonen van respect) aan gekoppeld kan worden dan moet het eindeloos herhaalt en opgeblazen worden tot iets dat het nooit geweest is en dan kom je nu op een punt dat die mooie actie in de schaduw komt van het barsten van hun zelfgecreerde zeepbel. Nergens voor nodig. Zie het gewoon voor wat het was, een mooie actie, en dan hoef je niet namens iedereen en tegen wil en dank dgs een vriendschapsband op te dringen om jouw narratief rond te maken.

En het staat ook los van samen een drankje te kunnen doen voor de wedstrijd. Met sommige clubs zou dat best kunnen, met andere clubs niet. Het is wat het is. Ik denk dat als je met fortuna afspreekt dat ze op eigen vervoer mogen komen en indrinken bij de bea zolang er geen gezeik komt, dat dat best zou kunnen. Daar is geen vriendschapsverklaring voor nodig.

3   4  
scheppioni

Meer dan 500 zwemmers !!!
Helden !

17   12  
Badeend

Soyboy, die moest ik even opzoeken. Weer iets geleerd vandaag, dankjewel.

Eerlijk gezegd begrijpen we elkaar misschien beter dan we denken, al zit het mij vooral dwars dat iedereen tegenwoordig maar weer eens in een hoekje gedrukt moet worden en tegenover een ander hoekje gezet wordt. Die behoefte snap ik echt niet en vind ik behoorlijk naar. Het continue gezever over wie er allemaal "deugneus" of "woke" (er hebben er weer een paar een nieuw woordje geleerd) is, zal ik ook niet begrijpen en is vooral erg vermoeiend en - wat mij betreft - onnodig.

Net zo irrelevant als hoeveel schorsing iemand van Ajax krijgt als Mac Nulty drie wedstrijden krijgt. Hij deed iets wat NIKS met sport te maken heeft, en moet daar nu de consequenties van ondergaan.

Het lijkt er vaak op dat mensen onrecht wordt aangedaan als iemand anders wel of niet iets krijgt. Wat een vreselijk vermoeiende leefstijl. En laat mensen toch gewoon in hun waarde zeg. Of ben ik nu een bèta deugneus?

7   12  
Bas

Alleen softe beta-mannetjes schrijven hele essays over het waarom anderen beta-mannetjes, soyboys, deugers of het volgende hippe modewoordje zijn.

7   9  
bier en friet

(K)

1   9  
Charpie

O, echt Bas?
En lees jij die dan allemaal ?

Ik ben het trouwens zeer eens met Badeend; dat stickertjes plakken is te dom voor woorden.

5   5  
Nog jaren KKD

Wat een rare en ingewikkelde teksten hierboven. Is NAC een voetbalclub?

Laad alle berichten na dit bericht in