Wij gaan niet opzij

Stef de Wijs tekent eerste profcontract

Thiestemberg

Linksback Stef de Wijs heeft zijn eerste profcontract getekend bij NAC. Het talent ligt nu tot 2024 vast. Het is voor de Wijs nogmaals een teken dat hij vertrouwen geniet van de clubleiding. Op dit moment is hij stand-in van Wolfsburg huurling Di Michele Sanchez.

De negentienjarige verdediger sloot vorig seizoen al enkele keren aan in oefenwedstrijden, maar pakte in de voorbereiding van dit seizoen definitief zijn kans. Als linksback liet hij zich vaak op een positieve manier zien. De Wijs is dus geklommen naar de positie van tweede linksback in de rangorde bij trainer Molenaar. Zijn debuut maakte hij echter nog niet.

Met of zonder debuut is de Wijs in ieder geval dolblij met zijn eerste contract. Het talent geeft aan dat het zijn droom was sinds hij in 2014 als elfjarig jongetje instroomde in de jeugdopleiding. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
24 Reacties
67   14  
Breda83

Als Lucassen inderdaad een tijdje eruit ligt, dan zou ik de Wijs lekker laten spelen op die plek hoor. Zou met zijn rechterbeen toch prima uit de voeten moeten kunnen op die plek. Opa Rutten hoeft ik eigenlijk niet meer terug te zien.

Gefeliciteerd Stef!

67   14  
Breda83

Als Lucassen inderdaad een tijdje eruit ligt, dan zou ik de Wijs lekker laten spelen op die plek hoor. Zou met zijn rechterbeen toch prima uit de voeten moeten kunnen op die plek. Opa Rutten hoeft ik eigenlijk niet meer terug te zien.

Gefeliciteerd Stef!

18   9  
Wanny

Hartstikke leuk voor die jongen.

Voor NAC is het te hopen dat dit niet de zoveelste jeugdspeler wordt die een contract krijgt en na een paar jaar weer met stille trom vertrekt. Van dat geld kun je wellicht beter jongens als Wis Treffers 3 jaar vastleggen, zodat ze niet naar Feyenoord vertrekken.

25   22  
Marco van bavel

Laat hem maar gelijk spelen dan, ik vindt onze wolfburg back de zwakste schakel!

7   4  
Brandonello

Wis treffers? Is dat die spits die door Feyenoord is teruggezet naar de u15?

24   3  
Van "taajlaand

Made in Made.

Gefeliciteerd Stef, hopelijk kan je binnenkort je kwaliteiten op de backpositie aan het grote publiek laten zien.

Ben benieuwd, succes i.i.g.

10   0  
Nacfem

Gefeliciteerd Stef! Nu Besselink nog..

21   7  
Willem 4,5

Dit is een item over een talent dat een contract tekent. Maar nee hoor, er moet weer een advies gegeven worden over een speler van F.Noord door onze amateur TD's, ik zal Ton even bellen, hij heeft dit vast gemist. Gefeliciteerd Stef, maak er iets van bij de mooiste club van Nederland.

15   1  
Judge M.

Proficiat Stef! Make us proud!

Hup Stef! Hup NAC!

32   3  
Los Pollos Hermanos

Eindelijk eens een goede stap om kapitaal te creëren. Heb deze jongen een aantal keer zien voetballen op Heksenwiel en ook uit tegen Jong Sparta, een tijd geleden. Viel mij toen al positief op. Hij is sterk, redelijk snel maar vooral in de lucht is hij erg goed. Goed nieuws dit. Ik hoorde van een vriend van hem dat hij bijna was vertrokken naar een 3e divisie zondag club, maar dat NAC uiteindelijk toch met een betere aanbieding kwam. Goed gedaan NAC. Mag ook weleens gezegd worden.

3   26  
Andre Vermeulen

Dus hij vind zichzelf geschikt voor een 3e divisie club,oei.

10   3  
scheppioni

Uit de Maj, succes Stef !!
Back's zijn meestal het best wanneer ze 'bijtertjes' zijn, laat het maar zien bij een kans krijgen !

4   7  
Pietjebel

Is hij slechter als Sanchez ?

7   1  
Marco van bavel

Pietjebel, nee

4   2  
Van "taajlaand

Euh, sorry Schepp,

Mar tis unne Mayenèr!😉

4   11  
Los Pollos Hermanos

Sanchez is op dit moment verder dan hem en is vooral fysiek veel sterker. Maar hij heeft bij Wolfsburg ook veel betere begeleiding en faciliteiten dan bij Jong NAC/NAC O21. (Ook dan bij NAC1, maar dat is minder relevant voor deze jongen geweest. Tot op heden)

Deze gast kan zichzelf nog ontwikkelen en ik zou hem graag eens nu en dan zien invallen. Een wedstrijd als Jong Utrecht thuis is daar een ideale wedstrijd voor.

4   0  
Fan uit Zevenbergen

Echt een Baas die Stef succes

4   2  
scheppioni

hahahahaha "Taaijlandeke
maar hij kumt uit .. ... toch ?

3   0  
Dutchbird

Goede stap voor Stef en voor NAC

5   0  
Ernie

Stel maar gelijk op zou ik zeggen.

3   0  
Van "taajlaand

Absoluut Schepp.

Uit Made, met "ie-grek".

5   7  
Swiffer

En heel snel wisselen voor die dramatische linksback die er nu in staat!

9   5  
Ernie

Swiffer, ga jij de vloer eens schoonmaken !

5   1  
ome cor

Met alle respect hoor, maar ik vind onze linksback van Wolfsburg een prachtige naam hebben, maar ook hij is al op de nodige foutjes betrapt. Ook fouten die tot tegengoals leidde.
Datzelfde hadden we al in huis met Mashart, al is Di Michele Sanchez verdedigend wel ietsje beter....het is in mijn ogen geen geweldenaar, maar een jeugdspeler die wij opleiden voor Wolfsburg.

Stefke, gefeliciteerd met je contract en heel veel succes gewenst.
Hopelijk krijg je gauw minuten van de trainer in NAC 1.

2   2  
Ivo

Maria was al vertrokken, maar dit betekent natuurlijk ook einde verhaal voor Mashart, die het hele seizoen al niet meer op de bank zit. Het is wachten op een contract ontbinding voor hem. Of hij zingt het - net zoals Marwin Reuvers - tot het einde uit en gaat dan bij de amateurs voetballen.

Stef de Wijs is dus de back-up linksback, helaas valt di Michele Sanchez tegen. Ik hoop dat hij beter gaat spelen als Danny Bakker naast hem staat. Die is meer ervaren en coachend beter dan Velthuis.

Maar Bakker is niet fit dus voorlopig moeten we het doen met een piepjonge verdediging.
Vanavond waarschijnlijk: di Michele Sanchez (19) - Velthuis (20) - Besselink (17) - Lucassen (24)

Het is geen wonder dat we het zo lastig hebben.

Laad alle berichten na dit bericht in