Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #144

Thiestemberg

Twee dagen later dan jullie van ons gewend zijn, zijn we terug met een gloednieuwe aflevering van Een Tikkie naar het Zuiden. Thijs, Thijs en Yannick nemen opnieuw de honneurs waar om in het midden van alle WK-gekte een uurtje over NAC te praten (en ook een beetje het WK natuurlijk). Veel luisterplezier bij alweer nummertje 144 van de podcast!

NAC - PEC Zwolle
Een indrukwekkende mars naar het stadion en een mooie sfeeractie waren het voorspel voor een minder mooie wedstrijd. NAC deed wat het kon maar schoot uiteindelijk te kort tegen de Zwollenaren. In de rust stond de eindstand van 0-2 al op het bord. De heren bespreken het duel, de reactie van de trainer en ook diens optreden in de Gegenpressing. 

Geen uitsupporters bij de derby's van dit jaar
NAC en Willem II mogen geen supporters meenemen naar de onderlinge wedstrijden in dit jaar. Aan tafel wordt besproken wat hieraan ten grondslag lag en of het een terechte beslissing is. NAC moet eerst naar Willem II en zal het dus als eerste moeten stellen zonder het gebruikelijke volle uitvak. 

Gerbrands en van Hooijdonk hebben een shortlist voor de TD positie
Na de samenstelling van het stichtingsbestuur en de raad van commissarissen kan het vizier nu eindelijk op de invulling van de sportieve directie. Voor de positie van technisch directeur zou inmiddels een shortlist zijn van rond de vijf namen. Tot slot hebben we het natuurlijk ook even over de Ex-NAC'ers die deze week aan bod kwamen, met als hoofdonderwerp Graham Arnold die in een interview openlijk solliciteerde in Breda.

 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #144
Bron:
B-Side Rats
23 Reacties
67   2  
Ibio

Het is ff goed geweest voor mij. Ik heb nog nooit zo'n slecht samengestelde selectie gezien bij NAC. Ik heb er weinig vertrouwen in dat er goede versterkingen worden gehaald. We zijn klaar voor dit jaar

46   10  
Van "taajlaand

Kunnen we misschien een goede scout naar Canada sturen?

67   2  
Ibio

Het is ff goed geweest voor mij. Ik heb nog nooit zo'n slecht samengestelde selectie gezien bij NAC. Ik heb er weinig vertrouwen in dat er goede versterkingen worden gehaald. We zijn klaar voor dit jaar

17   12  
Kopspion

Mocht Arnold de nieuwe trainer worden hoop ik op een paar Australische aanwinsten
Daar hebben we goede ervaringen mee !

19   8  
Breda F2

Vond de gegenpressung pc een goed verhaal. Ik geloof ook wel in een goede afloop als alles staat binnen de club. Echter heb ik nog nooit meegemaakt dat er geen doelstelling is voor een topsport team.

Je merkt ook bij molenaar dat de gokjes kwa spelers verkeerd is uitgepakt. Hij is daar wel eerlijk in. Hopen dat pierre opschiet met de td en de rest van de bups.

23   1  
KC

Australische aanwinsten zou leuk zijn.
Alleen in de kkd onbetaalbaar met hun buiten EU salaris.

34   2  
Geelzwartwit

@breda f2

Waar ik wel heel erg vanop keek is dat verhaal van de trainer dat toen hij in Engeland speelde de terminator genoemd werd en het publiek fink ophitste tijdens een wedstrijd en dat die beleving van het publiek zo intens was en dat als men een tackle op de middenlijn deed bij het publiek dan al het dak eraf ging. En dat dat soort taferelen alleen in Engeland voorkomen enz enz.

Euhm hallo? Je zit bij NAC?
Euhm hallo je zit zonder ophitsend gedrag stil op de bank tijdens een wedstrijd?

Enz enz.
Ik wist niet wat ik hoorde en de bndestem medewerkers droomden met Molenaar mee over de tijden van weleer in Engeland.... En niemand die dan zegt hey waarom zorg je bij NAC niet voor vlam in de pan op het veld en de tribunes met tackles en fanatiek voetbal? Waarom zit je hier suf op de bank en vind je het in engeland prachtig?

Journalistiek..

8   15  
Dabbert

Je had nu Arnold, Vidmar, en Meulensteen al op de bank kunnen hebben.

17   1  
Nr. 20

Wat me in podcast bn de stem dan opvalt is dat de heren erg kritiekloos de vragen stellen. Waar ze zonder molenaar of mol of Mathijssen helemaal los gaan zijn ze in rechtstreeks gesprek mild en een stuk minder fel. Ook als bij oud Naccers durven ze geen kritische vraag te stellen om week later met 3-en weer helemaal los te gaan…
Overigens vind ik molenaar dan wel realistisch maar ook in interview miste ik de passie en strijd maar meer een soort van gelatenheid.dit seizoen kan ik dan nog begrijpen maar als ik hem dan over toekomst hoor praten heb ik niet meteen idee WoW die gast ervoor. En hij zal er echt alles aan doen om team beter te maken en voor NAC te gaan. Mist het alleen in zijn betoog

1   1  
WillyG

@VAN "TAAJLAAND

Om dan vervolgens Daan Klomp terug te halen? Schijnt daar ook lekker te ballen, alleen is het een competitie van niks als je het mij vraagt.

18   0  
Gilze

Het zou toch wel eens prettig zijn als NAC nu eens in alle geledingen professionaliteit gaat tonen. Het jaar in en jaar uit niet kunnen verkrijgen van shirt (leuk zo'n shirtactie die nog steeds niet te krijgen is), de vriendenkliek die elkaar binnen wil houden, het open staan voor nieuwe initiatieven enz.
Juist in zo'n tussenjaar zou je supporters moeten binden: Aanvallende voetbal (dan maar op je snufferd gaan maar wel het gras opvreten), leuke acties voor de supporters die trouw blijven komen (niet alleen maar die extraatjes voor mensen die een keer willen komen zuipen met Carnaval e.d.)
Nee in plaats daarvan krijg je een partij gezapige potten flut voetbal te zien zonder enige vorm van iets wat maar lijkt alsof men er zelf wel zin in heeft (en dit ook maar overal blijft uitspreken) behalve als je dat een keer niet doet (Antonia) dan schorsen ze je direct, want ojee je zal eens vertellen dat het amateurisme ten top is.

3   17  
gjoewie

Dirk Kuijt is weer beschikbaar als trainer! :-)

11   17  
Erik

IN DEN HAAG WORDT WEL OPGETREDEN!

14   1  
Becherovka

Ik vraag me af waarom we in het topic van de BSR podcast het over de Gegenpressung podcast gaan hebben met elkaar.. zal met de nieuwswaarde te maken hebben. Had dan liever een los topic gezien hierover.

Dat we nu nog geen TD hebben maakt ons heel zwak. Vanaf 1 januari kan je met transfervrije spelers echt gaan onderhandelen. Het is dan zaak dat je een overzicht van de krachten en de zwakten van de selectie hebben. Combineer dat met een visie op voetbal. De TD zal denk ik meerdere maanden nodig hebben om lijn te brengen in het geheel.

Volgens mij zijn er amper scoutingslijsten, heerst nu het idee om de selectie helemaal te renoveren en iedereen weg te laten gaan. Het feit dat NAC=Breda zo aan het kloten is met het voetbalgedeelte is echt zorgwekkend. Begin me daarom meer en meer voor te bereiden op promotie na 8 jaar in plaats van de eerder gestelde 3.

5   3  
Breda F2

@ geel zwart wit. Helemaal mee eens. Als hij dat tog er eens in kreeg bij de verdediging. Tja, je mist een oude rot in bijna elke linie die dit soort taferelen aanleert. Molenaar is zo correct en zo geworden. Van de ene kant goed bij de fase waarin we als club zitten. Van de andere kant mag hij zichzelf laten gaan langs de lijn. Ik hoorde hem ook zeggen, als het werkt om een keer los te gaan dan moet ik dat maar doen. Nou Robbert, waar wacht je op, gooit er eens een beetje hyballa en vreven in.

Tja, tis .........wat is het eigenlijk.

16   14  
Harry

Momenteel gaat het nog veel slechter dan onder de minkukels Van Aalst en Manders....

Dat is toch niet de bedoeling N=B?

Gvd INGRIJPEN DAN!

6   11  
Leo

@Harry

Ik zie bij jou een duimpje omlaag. Dat moet ook een pipilo zijn, die graag zie dat de slechte soap doorgaat tot in de 2e divisie!

9   6  
NACMULTY

@ Leon en @ Harry,

Kunnen jullie wel nadenken, op welke manier had NAC = Breda al invloed kunnen hebben op het elftal en de resultaten dan? Behalve dat ze de boel langzaam willen opbouwen (niet weer dat eeuwige hapsnap beleid) hebben ze nog geen speler kunnen aantrekken. En die moeten het toch echt doen.

10   7  
Naccert

Gezien hoe vaak Pierre bij de NOS zit nu zal het nog wel even duren voor die TD er zal zijn.

9   2  
Geelzwartwit

Grappig dat Molenaar zegt dat we er ook rekening mee moeten houden dat we dit jaar in de zwaarste kkd competitie ooit spelen...

Dat ie dat durft aan te geven.. Mijn god.
Beste mijnheer Molenaar hoe komt het toch dat die KKd ieder jaar zwaarder wordt????

Komt dat misschien omdat steeds meer kleine klote clubjes NAC al jaren voorbij gaan???

Zij zijn niet zozeer sterker geworden nee wij zijn zover weggezakt!

Het is makkelijker om naar een ander te wijzen dan naar jezelf.


9   1  
NAC4EVER

Toch leuk om te zien dat zometeen iemand (Gudelj) uit onze in de basis zijn WK debuut gaat maken.

13   17  
Tip

Ik vind het echt een gigantisch kut smoes dat N=B pas bezig is. Ze wisten al heel lang terug dat ze NAC gingen overnemen met de steun van NOAD. In feite hebben we allemaal zitten kijken naar 1 gigantisch toneelspel. Met als figuranten een grote groep ‘ingehuurde’ supporters die constant riepen dat N=B zaligmakend zou worden. Nu blijkt dat buiten de miljoenen voor de aandelen er helemaal geen plan is. Ja TG die een plan moet maken en uitwerken. In feite is de toekomst van onze club nu in handen gelegd van PvH. En dat heeft me toch verrast. Ik denk oprecht dat de redenering van TG is , door Pierre de keus te laten maken voor de TD, deze TD in ieder geval de vijfde colonne niet tegen krijgt. Zoiets in ieder geval. Kijken we naar het elftal en selectie dan moeten we uit verslagen positie zien terug te komen. vd Sande is voor de keuken een leuke spits , Velanas een hele goeie voetballer maar vertrekt transfervrij, de Rooij kan voetballen maar laat het slechts incidenteel zien en vertrekt ook , Vet en Plat miskopen , Lucassen voor de keuken goed genoeg maar niet voor ere. En om ‘de drie van Wolfsburg’ lacht de buitenwacht den ballen uit den broeck. Enkele jeugdige talenten waaronder Banzuzi , die beslist talent hebben, gaan in dit ensemble van dramatiek ook ten onder. Net als Kortsmit die weet dat hij iedere wedstrijd toch een keer of twee moet vissen. Molenaar valt niet te benijden. Hij moet van ons iets onmogelijks gaan presteren en heeft als assistent een icoon waar niemand van weet wat men nu eigenlijk van kan verwachten. Als Pierre van deze bende chocolade weet te maken verdient hij een gigantisch standbeeld. Daar bovenop is nog steeds onduidelijk hoeveel budget er komt om de nieuwe TD zijn werk te kunnen laten doen. Meer dan afwachten kunnen we niet of zullen we weer met het puntje van de tong tussen de lippen weer een manifestje gaan schrijven dan bv. Molenaar moet opzouten ? Als mensen zich nu afvragen ; waarom zo cynisch, dan zou ik zeggen : kijk naar de ranglijst van de keuken.

12   11  
Noad1976

Toon Gerbands is gewoon uurtje factuurtje

Nac is Breda denkt kruisje bij een professionele blik

Vrouw rvc kruisje bij diversiteit

en nu pi air en arnold naar binnen loodse. Naast tonnie sixpack

En nac is breda is totaal niet verantwoordelijk voor wat er nu staat

Dat is het dogma

Slaap lekker allemaal

0   0  
sprang-capelle

Wat heeft dat ADO een superslag geslagen zeg met Advocaat. Die man had in zijn eentje heel NAC op sleeptouw kunnen nemen en naar de eredivisie gebracht.

Laad alle berichten na dit bericht in