Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #148

Thiestemberg

Na een korte feestbreak voor de jaarwisseling zijn we weer terug. Waar wij met de podcast een break namen gebeurde er op NAC-gebied ontzettend veel. Genoeg te bespreken dus, Thijs, Thijs & Levien nemen de honneurs waar in een bomvolle uitzending.

Peter Maas in
Peter Maas is aangesteld als de nieuwe technische directeur. Helaas begint hij pas in februari, verder zijn de heren aan tafel in grote lijnen blij met de aanstelling. Ook kijken we voorzichtig vooruit naar het werk wat Maas op zijn bordje krijgt in de vorm van nieuwe versterkingen. 

Molenaar out
Peter Maas is dus onze nieuwe technisch directeur. Nog geen week daarna volgde de volgende mutatie: hoofdtrainer Robert Molenaar vloog de laan uit. Aan tafel bespreken we of we de keuze begrijpen en blikken we kort terug op de prestaties van Molenaar als hoofdtrainer. 

De tweede seizoenshelft
Vrijdag staat alweer de seizoenshervatting op het programma. Jong PSV komt op bezoek. Tijdens de podcast gaan we alvast voorspellen en kijken of er een resultaat te behalen is. Tot slot staan we ook kort stil bij enkele recent. overleden personen uit de NAC-historie. 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #148
 
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Wernersson week op proef bij NAC 130 reacties
Volgend bericht
'NAC heeft interesse in linksback Wernersson' 78 reacties
Terug naar overzicht
53 Reacties
70   11  
Breda83

Ik denk dat Levien in de podcast de lat voor zichzelf te hoog legt. De 'eis' neerleggen bij de club dat er spelers in de categorie Mats Seuntjens gehaald gaan worden? Op basis waarvan kan je zoiets eisen? We zien allemaal de stand op de ranglijst toch? Of wil je spelers over de streep trekken door ze twee keer het salaris te bieden wat de best betaalde spelers nu krijgen? Dan haal je dus spelers die puur voor het geld komen, schiet je daar iets mee op? Verwacht er niet teveel van zou ik zeggen, dan kan het alleen maar meevallen deze winter.

10   18  
Jezus is hier

2 2

35   58  
Ome Cor

Vandaag weer een stukje van Blanco in BN de Stem over Lokhoff.....man man man.
Het lijkt meer op een handgeschreven blowjob van Yadran aan zijn superheld. 🤮

35   17  
Nonkel Frans

Is ome Cor soms jaloers?

49   20  
Hij gaat de Singel in

Is Yadran de perschef van ons NAC of de perschef van NAC=Breda ? Kom op zeg het artikel lijkt wel een ingezonden brief vanuit NAC zelf ! Graag gewoon objectief en kritisch blijven schrijven en vragen stellen. Je werkt toch als journalist bij BNdeStem !!!!!

9   17  
BREDA 1965

VAMOS BLANCO

31   13  
Wanny

Is dit de reactiepagina van BNDESTEM? Klachten bij de redactie.

15   20  
Judge M.

@Wanny: Ome Cor loopt gewoon op de muziek vooruit aangezien BSR doorgaans de stukken van Blanco kritiekloos 1-op-1 hier ook publiceert. Vandaar dat de zaak zo gigantisch uit de klauwen gelopen is anderhalf jaar terug, remember?

Maar goed, op een frisse wind binnen ons NAC hoeven we dus niet te rekenen. Hooguit dat het organisatietechnisch wat steviger staat op papier..

21   18  
Ernie

Ome Cor
Alsof we Lokhoff op onze blote knieën moeten bedanken.
Ik hoop dat Peter Maas snel een goede trainer aanstelt. Zodat we komend seizoen weer echt meedoen.

70   11  
Breda83

Ik denk dat Levien in de podcast de lat voor zichzelf te hoog legt. De 'eis' neerleggen bij de club dat er spelers in de categorie Mats Seuntjens gehaald gaan worden? Op basis waarvan kan je zoiets eisen? We zien allemaal de stand op de ranglijst toch? Of wil je spelers over de streep trekken door ze twee keer het salaris te bieden wat de best betaalde spelers nu krijgen? Dan haal je dus spelers die puur voor het geld komen, schiet je daar iets mee op? Verwacht er niet teveel van zou ik zeggen, dan kan het alleen maar meevallen deze winter.

12   3  
Hoge Vucht

Mee eens Breda83. De lat moet omhoog maar spelers als Mats komen alleen als hun nac hartje klopt en wij op een moment langskomen dat de andere opties niet significant beter zijn.

Op met middenveld en aanval moet er wel echt wat bij (creativiteit en doelpunten). Benieuwd waar ze mee aan komen zetten.

49   13  
Mf3

Wat een droevig volk hier.. zeuren, zeuren, zeuren..
We moeten blij zijn dat er mensen zich willen inzetten voor onze club. Het kan alleen maar beter worden lijkt me..

Gelukkig zijn wij als supporters zo geweldig.. 0 sfeer in het stadion en vrijdag zelfs een half leeg stadion..

44   15  
Monir

Bside rats, gooi de mogelijkheid tot reacties te plaatsen er even een half jaar af ofzo.
Wat een negatief zooitje is het hier geworden. Het afvoerputje onder de supporters.
Heeft niets meer met discussies te maken.
Alleen maar elkaar tot de grond toe afbranden.
Gooi de boel gewoon even plat.
Zo zonde van jullie mooie website.

Hup NAC

29   16  
Ouwe Spionkop

@MF
De boel niet omdraaien he. De sfeer is kut en er komen steeds minder mensen door het wanbeleid van de afgelopen jaren en omdat het voetbal (als je dat nog zo wil noemen) NIET om aan te zien is.
Ik twijfel ook zwaar of ik vrijdag wel zal gaan voor zon kutpotje ook nog tegen een Jong elftal.

18   0  
Judge M.

En rust zacht Wicher Nijkamp: https://www.nacmuseum.nl/nieuws/oud-bestuurslid-nijkamp-overleden

Evenals Patrick Dik overigens..

38   3  
Ivo

Mijn persoonlijke mening is dat de KKD een behoorlijke loterij is en dat als je een team aan het voetballen krijgt (zie dit seizoen Eindhoven, Almere en MVV maar weer), je zonder miljoenenteam heel goed mee kan doen om de prijzen.

Clubkes als RKC, Volendam, Excelsior, Emmen, Go Ahead etc. bulken ook niet van het geld.

Spelers van het kaliber Mats Seuntjens komen niet naar de KKD, of je moet de hoofdprijs betalen en dat kan alleen maar tegenvallen of gedoe opleveren. Niet doen dus. Wel: slim scouten van spelers tussen de 22 en 28 jaar, in iedere linie een echte coachende leider neerzetten, en op je middenveld behalve werkvoetballers ook spelers die creativiteit brengen. Wij hebben Plat, Vet en Agougil, en dat is meer van hetzelfde. Daar creëer je geen kansen mee.

En zet gewoon eens een meer ervaren verdediging neer in plaats van die piepjonge huurventjes en je krijgt veel meer rust in het team en kan weer gaan voetballen in plaats van achter de feiten aanlopen.

Ik denk dat je met 4-5 gerichte versterkingen volgend jaar weer meedoet. Maar die moeten dan wel raak zijn. Geen misperen meer. Ik hoop dat het samenstellen van de selectie met Peter Maas straks beter gaat.

15   37  
Breda-mike

@monir
Er moet op deze site sowieso een hoop gaan veranderen! Ongedierte als noad1976 , van flieger en ernie verzieken de sfeer hier al jaren maar er word niets mee gedaan! Deze randdebielen die niets met onze club hebben reageren hier alleen maar om de boel te verzieken. Van inhoudelijk reageren is totaal geen sprake meer. Alleen al door dit soort imbecielen is de sfeer tot het nulpunt gedaalt hier 🤮

13   16  
Leo

Bsiderats: een mooi initiatief in het kader van:

V R I J H E I D V A N M E N I N G S-

U I T I N G !

Deze site geeft de fans een stem!


BRAVO!

22   7  
Vamos NAC

Vrijheid van meningsuiting prima, maar daarbij hoort ook de verantwoordelijkheid om na te denken over wat je zegt. Daar schort het vaak aan.
Ik ben groot voorstander van een plek waar elke mening welkom is, mits fatsoenlijk onderbouwd. Zowel voor- als tegenstanders. Een stukje fatsoen is dan wel iets waar we elkaar op kunnen aanspreken toch?

12   15  
Mf3

@ spion…

Ik draai het helemaal niet om..
Wil alleen zeggen dat thuisblijven nu het laatste is wat we moeten doen.. Ook ik ben ziek van 10 jaar wanbeleid en sportieve teleurstelling op teleurstelling..
Alleen is het niet jammer dat juist nu er mensen opstaan die veel energie en geld in de club steken (uit pure liefde voor de club) niet achter de club te blijven staan.
Ik denk dat juist een vol stadion nu kan helpen om eventuele spelers over de streep te trekken om naar ons te komen..
Thuis blijven gaat zeker helemaal niets toevoegen.

11   34  
Leo

Uit de duimpjes omlaag blijkt dus dat niet iedereen voorstander is van vrijheid van meningsuiting! Oei! Oei! Oei! Dat is een kwalijke en ernstige zaak. Tegen die gasten zou ik zeggen: Dan kijk je toch niet!

HUP BSIDERATS! DE SITE VOOR DE SUPPORTERS!

GA ZO DOOR! Bsiderats is immiddels een TOPSITE!

GA ZO DOOR!

4   21  
Bredaaaaa

Fantastisch nieuws. NAC heeft directe versterking Wernersson op proef deze week!

8   13  
scheppioni

Rake woorden Ivo !
Al verwacht ik nu met twee frisse jonge gasten als trainer voor de groep a.s. vrijdag wel een nieuw elan ! Tegen stilburg uit kon dit namelijk ook....... HUP NAC !

17   7  
Henk

@Scheppioni
Je bent erg naïef of hebt nooit gevoetbald als je serieus denkt dat we in Tilburg hebben gewonnen doordat Molhoek langs de kant stond. Zelfs Molhoek zelf gelooft dat niet. Overigens, als je die wedstrijd koel analyseert dan is die ook helemaal niet overtuigend gewonnen. Gewonnen, maar niet overtuigend. Scorebord journalistiek.

5   1  
Judge M.

Nog een ex-NAC dingetje trouwens:

Michael Maria houdt zijn conditie op peil bij Jong PSV en speelde namens hen recentelijk mee in een oefenwedstrijd tegen Go Ahead waarin hij prompt scoorde. Van een hernieuwde samenwerking is desondanks geen sprake. Bron: PSV TV

20   5  
witzwartgeel

Mbt Mats Seuntjens;

3/4 jaar geleden sprak ik iemand van technische zaken Fortuna Sittard.
Ik zei enthousiast "Je hebt met Mats, oud NAC speler, toch wel een goeie speler in je team. Die maakt zijn doelpunten wel voor Fortuna. Waardevol toch?"
Antwoord: Mats is een goede speler, maar echt een momenten voetballer. Als hij het op zijn heupen krijgt is het top maar vaak speel je met 10 man.

Na zijn vertrek naar RKC checkte ik was supporterreacties op diverse website. En menig supporter reageerde met "hele goede voetballer maar liep ook vaak als een zoutzak over het veld"

En die uitingen van Fortuna en haar supporters deden me toch wel denken aan hoe er over (Met)Mats gesproken werd door de NAC supporters... - Lamme Tak - - Flegmatieke houding - enz. En Mats liet toen ook te weinig zien om te kunnen spreken van - promotie Met Mats -

Nu roepen en willen dat Mats naar komt... ik vraag mij af waar supporters deze wens op baseren? Qua voetballer wellicht te goed voor de KKD maar in de KKD zakken momenten voetballers helemaal door ijs want de overige spelers hebben het al moeilijk genoeg met hun eigen spel, laat staan de gaten voor een momenten voetballer dichten.

Daarnaast ken ik de visie en plannen van de nieuwe TD niet. Het kan zijn dat een Mats daarin past en hij er een tiental omheen wil bouwen die allemaal in dienst van spelen.. kan maar geloven doe ik het niet. Ik kan mij daarom ook voorstellen dat een team als RKC daar wel goed bij past. Mats waar werkers omheen lopen die genoeg kwaliteit hebben om zo te kunnen spelen.

Zoals al veel langer ben ik vooral benieuwd naar de visie en het beleid van de TD en wat de voetbalidentiteit van de club moet zijn en hoe dit te bewerkstelligen.

Of hoopt men toch weer op een per ongeluk promotie want dan is er meer geld en bouwen we in de eredivisie wel aan een goed elftal enz.

De club en het team opnieuw opbouwen lijkt mij niet te beginnen bij oud spelers binnenhalen. Maar goed we gaan het zien.

Ps. iedere club en vooral opbouwende clubs staan en vallen bij een goede scouting. Zonder goede scouting is en wordt het nooit wat. En daar hoort ook scouting van de technische staf bij.

Peter Maas heel veel succes en Ton Lokhoff laat je niet gek makennnnn

9   3  
De zwijgende meerderheid

Je hebt helemaal gelijk, Mats is een hele goede momenten voetballer. Hoe beter het elftal, des te meer momenten. Dat ze nu geen 4 ton/jaar salaris neer willen leggen voor een speler die er waarschijnlijk niet iedere week staat en nooit meer een transfersom gaat opbrengen geeft mij alleen maar meer vertrouwen in de nieuwe en aanstaande leiding.
Mats kan beter komen als de trein hier rijdt.

5   12  
scheppioni

@ Henk
Heel lang gevoetbald, alleen nu allang helaas niet meer door slijtage, dank je.
Maar hoe verklaar je dan het enorme verschil met vier dagen later tegen almere?
Hoe verklaar je verder waarom nu ineens een mvv boven een kunnen presteert..... ook uit eigen ervaring kan er wel degelijk invloed op hebben..... er zijn met name jonge trainers die spelers ineens beter kunnen doen laten geloven, ook bij ons NAC kerst 1992, maar toen zul jij nog wel niet een NAC hart gehad hebben?

8   2  
Ouwe spionkop

Sleegers naar ADO

15   4  
Volksclub NAC

Idd Sleegers naar ADO. Daar lukt het wel om zich te versterken.
Kom op N=B aan de bak!!!

18   8  
Ouwe Spionkop

NAC had Slegers natuurlijk moeten halen.
Dat zou de ontbrekende scorende schakel zijn geweest tussen middenveld en aanval.
We vissen maar weer eens achter het net. Voor de zoveelste keer.
Ik had de hoop dat er iets zou veranderen.
Maar voorlopig komen ze niet verder dan een onbekende Zweed op proef die hoofzakelijk in lage divisies heeft gespeeld.
Er is geen trainer, geen AD. TD begint in februari.
Competitie begint vrijdag weer. Ze lopen zoals gewoonlijk achter de feiten aan.

11   4  
Badeend

@ Ouwe Spionkop

Natuurlijk is de sfeer mede achteruit gegaan door het belabberde voetbal (en het gebakkelei buiten het veld). Het blijft toch wel vreemd dat we onszelf zo op de borst kloppen (hebben geklopt) over "de beste supporters van het land" en dan als er op het veld niets bijzonders meer gebeurt, het ineens daaraan ligt dat wij maar middelmatige supporters blijken te zijn? Wie draait er dan de boel om? Het lijkt mode te zijn, niet alleen in voetballand, om vooral altijd iedereen de schuld van van alles te geven en nooit naar jezelf te kijken. Dan ga je natuurlijk nooit ergens komen.

Als je met 1 vinger naar een ander wijst, wijzen er 3 naar jezelf, zei een wijs persoon ooit.

En: als supporter is het enige waar je direct invloed op hebt, de manier waarop je de ploeg daadwerkelijk SUPPORT. Dus misschien toch vrijdag maar eens gaan kijken, en kijken wat we als supporters kunnen doen?

5   22  
Bredaaaaa

Ado heeft blijkbaar meer poen. Raar he. Ik dacht dat N=B geld had. Maar wees niet getreurd. Sleegers was toch niks voor ons geweest. Wernersson zal perfect voor ons zijn.

11   12  
Subnactief

Sleegers gezien hoe lekker zijn maatje De Rooij het heeft in Breda.

14   10  
Wanny

Wie weet hebben ze een andere speler op het oog voor de positie van Sleegers.

16   6  
H.V.M.

Nou, bij ADO heeft het de eerste seizoenhelft ook niet echt lekker gelopen.
Daar rommelt en dondert het altijd net zoals bij ons.
Dat Sleegers blijkbaar voor ADO kiest zal ongetwijfeld met persoonlijke redenen en/of salaris te maken hebben en al zeker niet omdat De Rooij vermoedelijk wat minder in zijn Bredase vel zit.
Verder is het nog maar de vraag of NAC serieuze belangstelling voor Sleegers heeft had!

10   8  
Ouwe Spionkop

@HvM
Wedje leggen dat ADO boven ons gaat eindigen?
Daar komen deze week nog meer goede spelers bij.
Dat zie ik bij ons niet gebeuren.

13   5  
Ivo

De situatie bij NAC is dat we al 30 contractspelers hebben en de salarispot ver uitgenut is. Daarnaast staan we 14e en is onduidelijk wie de trainer wordt. Deze transferperiode gaat gewoon heel lastig worden. In de zomer kunnen we echt stappen zetten.

8   5  
Volksclub NAC

@HVM ja het is de eerste seizoenshelft ook bij ADO slecht gegaan. Niemand die dat hier tegenspreekt. Het gaat er om dat zij zich wel aan het versterken zijn en dat wij ons iig niet met Sleegers (die vele van ons graag hadden zien komen) versterken en het bij ons sowieso nog erg stil is op een onbekende Zweed na. Dus aan de bak NAC!!!

16   4  
Ouwe Spionkop

@IVO
Nou niet alweer smoezen gaan verzinnen.
Er zouden voor de 2e helft competitie 3 sterkhouders worden gepresenteerd.
En daar versta ik geen verdwaalde Zweed van het 2e niveau onder.
Voor het begin 2e deel competitie zouden AD en TD er zijn.
Nu wordt alweer met een halfjaar verlengd?
Ik heb altijd achter NAC=Breda gestaan maar dit duurt echt allemaal veel en veel te lang.

11   3  
Volksclub NAC

@Ivo er zouden toch minimaal 3 versterkingen komen? Als je de knip trekt is dat geen probleem.
Nu beginnen met bouwen aan het team!
Van de zomer beginnen is te laat en dan krijgen we zeker weer een opbouwseizoen volgend jaar.

10   8  
Wanny

@ OUWE SPIONKOP


Wie heeft er gezegd dat er 3 versterkingen zouden zijn voor de start van de tweede competitiehelft?

5   3  
Ivi

Dat van die 3 versterkingen, waar staat dat en wie heeft dat wanneer gezegd? Of is het een gevalletje napapegaaien van de journalisten van het krantje?

8   1  
Breda83

@IVI

Jasper Vreugdenhil, een van de eigenaren, na 42:20:

https://youtu.be/fBI3JdfRM2s

10   2  
H.V.M.

@Ouwe Spionkop, ik denk inderdaad dat je wel eens gelijk zou kunnen hebben dat ADO boven ons gaat eindigen.
Maar of ze er ook in gaan slagen om dit seizoen via de Play-Offs alsnog te promoveren is weer een ander verhaal.
Voor NAC lijkt de Play-Offs op dit moment ver weg.
Daar gaat de mogelijke komst van Victor Wernersson weinig aan veranderen.
Een speler die twee jaar weinig gespeeld heeft is voor nu zeker niet de oplossing.
Eigenlijk is het te gek voor woorden dat je zo'n gast nog eerst een weekje op proef wil gaan nemen.
We weten allemaal, bij twijfel niet doen!
Richt je op spelers die er ook voor komend seizoen een duidelijke versterking zijn.
Lukt dat deze maand niet, dan geen overhaaste beslissingen nemen.

4   8  
Nac

@H.V.M

De linksback heeft de laatste 2 seizoenen juist bijna alles gespeeld.

Laten we even afwachten, want ik denk dat niemand hem van ons kent.

Het lijkt me een speler die van Peter Maas afkomt en hij heeft wel een goede kijk op spelers.

11   6  
Arie

Sleegers naar ADO stemt wel verdrietig. Dat is nou een speler die je er in de KKD en in een gezapig elftal heel goed bij kunt hebben. Wij komen straks met een onbewezen linksback uit de marge van Belgie.

7   8  
Breda83

" onbewezen linksback uit de marge van Belgie ".

Maar diezelfde back heeft zich wel bewezen op het hoogste niveau in Zweden. 86 wedstrijden bij IFK Göteborg, die in die jaren 11e en 7e eindigde in de competitie, en die hij op het moment dat hij in september 2020 de overstap maakte naar Mechelen met een bekerfinale plaats achtergelaten heeft.

Het is maar waar je naar wilt kijken.

5   5  
Henk

@Scheppioni
Je vergelijkt appels met persen. Spelbos en de trainer van MVV zijn eindverantwoordelijk en bepalen alles zelf. Bij de wedstrijd tegen W2 bepaalde Molenaar alles, opstelling, tactiek, enz. en deed de laatste training zelf. Molhoek stond langs de kant de orders van Molenaar uit te voeren, niets meer en niets minder. Dat de wedstrijd tegen Almere moeizamer ging had te maken met drie dingen: Almere is een sterkere ploeg en bij W2 liep het op dat moment totaal niet, tegen W2 kon NAC achterover hangen omdat W2 het spel maakte terwijl Almere zelf achterover hing en NAC had drie blessures tegen Almere waardoor er kwaliteit werd ingeleverd. Verder is het onzin om te stellen dat NAC fantastisch speelde tegen W2. Sowieso is veel betekenis geven aan een enkele wedstrijd typisch voor mensen die nooit echt gevoetbald hebben.
Verder waren de meeste supporters boven een bepaalde leeftijd er al wel bij in '92. De grote vraag is waar waren zij, en waar was jij, in '87? Tenminste als je dat soort dingen belangrijk vindt en denkt daarmee een autoriteitsargument te kunnen maken.

1   8  
Arie

86 wedstrijden bij een middenmoter in Zweden, en daarna een overstap naar het grote Mechelen, 14e in Belgie. Buiten het feit dat hij gek zou zijn om hierheen te komen, ben ik niet overtuigd.

10   5  
Breda83

Het seizoen dat hij kwam eindigde Mechelen 8e.
NAC 5e, in de KKD.

Niemand weet of het een aanwinst is, want niemand heeft hem zien spelen. Maar op basis van zijn CV zou hij het niveau van de KKD makkelijk aan moeten kunnen. Als je iemand op basis van zo'n CV op voorhand (!) al afschiet, dan ben ik echt benieuwd welk niveau je denkt dat wij kunnen krijgen. Blind? Sinkgraven halen? Hopen dat Patrick van Aanholt terug naar Nederland wil?

7   4  
SjorsNac

Eens met Levien, no pyro no party!

5   7  
jvt

Het is nogal een verschil of de fanatieke Advocaat het in je ziet zitten en je trainer wordt of een roerloos schip voorbij komt.

Met een trainer ex-international met uitstraling, fanatisme en charisma verwachten spelers beter te worden en dan investeren ze daar ook met een lager salaris in.

4   2  
Henk

@JVT
Lokhoff is een ex-international. Advocaatje niet. Maar dat zegt verder geen reet. Gullit en Kuijt zijn ex-internationals. Mourinho en Klopp niet. Wie zijn de grotere trainers?
Er moet gewoon een goede trainer komen. Het is niet relevant hoeveel interlandervaring hij heeft of wat zijn positie was.

Laad alle berichten na dit bericht in