Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #164

Das Phantom

De zon ging deze week letterlijk schijnen dit weekend in Breda, maar ook figuurlijk wordt het steeds meer lente in Breda. Na een goede wedstrijd en de winst tegen Roda JC kijken Levien, Yannick en Thijs 1 alvast langzaam vooruit naar de play-offs. Hoe gaat het toetje van het seizoen eruit zien?

Prachtgoals en de punten
Een leuke wedstrijd op de zaterdagavond in Breda. De zon scheen nog op de tribunes en NAC schoot uit de startblokken. Met Van der Sande als nieuwe koning van de assist, Omarsson weer koelbloedig voor de goal en Bazuzi die raak kopte. De mooiste treffers werden echter gemaakt door Wernersson en Agougil. En naast de goals was ook het spel van NAC leuk om naar te kijken. 

Play-offs voor de deur 
NAC lijkt vrijwel zeker van de play-offs. Wie het treft is nog onzeker, maar de mannen in de studio kijken vast een beetje vooruit. Is NAC te vroeg in vorm of wordt het alleen maar beter? Het geloof op een mooi sprookje wordt in ieder geval met de week groter. 

Bekende gezichten 
In de ex-NAC-rubriek veel aandacht voor de bekende gezichten die op de tribund zaten afgelopen weekend. NAC nodigde namelijk oud-trainers en -spelers uit die aan het begin van deze eeuw het shirt mochten dragen. Daarnaast veel interesse voor Thom Haye en feliciteren we Heracles met de promotie. 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #164
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Update: NOAD Cup '23 5 reacties
14 Reacties
52   3  
Scheids!

Wie heeft er ook zo’n zin in om de grote markt te veroveren? Wat zou dat toch geweldig zijn, na een draak van een eerste driekwart seizoen, alsnog een toetreding maken tot de eredivisie!
In deze groeiende vorm is alles plots mogelijk!
Com on NAC💛🖤

52   3  
Scheids!

Wie heeft er ook zo’n zin in om de grote markt te veroveren? Wat zou dat toch geweldig zijn, na een draak van een eerste driekwart seizoen, alsnog een toetreding maken tot de eredivisie!
In deze groeiende vorm is alles plots mogelijk!
Com on NAC💛🖤

8   4  
Michel

@Scheids!

Retorische vraag natuurlijk ;)

Iedere NAC'er wil dit in de basis, ik ook: ding is wel dat het nu duurzame promotie gaat moeten zijn en niet voor 1 of 2 seizoenen...Ik denk dat we dat over een seizoen pas echt bereiken omdat je dan Peter Maas meer zijn kunst hebt kunnen laten doen, maar mocht het nu al gebeuren is het een zoete beloning voor een hectisch seizoen.

13   1  
RaRa

Leuke podcast weer, complimenten!

6   6  
Nonkel Frans

" Die Cup" van Toffe jongens is de Trots van heel Breda...... 😀

Super georganiseerd mannen. De huisregels alleen al. Kunnen zo in een lijstje en aan het RV stadion gespijkerd! Hoe moeilijk is het:

Huisregels NOAD Cup '23:

De organisatie is niet aansprakelijk voor opgelopen blessures.
Meenemen van eigen alcoholische consumpties is niet toegestaan.
Glaswerk is op het hele terrein verboden.
Geen 18 = geen alcohol.
Gebruik van drugs is niet toegestaan.
Het is verboden te roken in alle binnenruimtes en op de kunstgrasvelden.
Fakkels en vuurwerk zijn niet toegestaan.
Fietsen worden gestald op de aangewezen plaats.
Bij vertrek van het complex wordt rekening gehouden met de omwonenden.
Aanrijwegen voor hulpdiensten moeten altijd vrij blijven van fietsen en auto's.

3   2  
Nonkel Frans

Excuus - wel goed geknipt maar verkeerd geplakt!
Mij laatste reactie hier was bedoeld voor vorig BSR nieuws.

24   4  
Badeend

Ik ben absoluut geen fan van Velanas, maar complimenten voor Hyballa én Velanas dat ze met opgeheven hoofd en zonder negativiteit naar de playoffs gaan. Precies dat zou wel eens het verschil kunnen maken - niet het wel of niet meedoen van Velanas maar de totale teambuilding in de selectie.

Vanuit dat oogpunt: wat is er toch met Alex Plat gebeurd? Wordt die ons konijn uit de hoge hoed voor in de playoffs? Zeer waarschijnlijk niet, maar een type speler als hij zou - in goede doen - wel een aanvulling kunnen zijn voor dit team.

14   13  
Tip

Duurzame promotie, een term typisch voor deze tijd, bestaat niet. Het zou betekenen dat je een langjarig abonnement kunt halen voor verblijf in de ere. Zo werkt sport niet. Die garantie is er nooit. Ieder jaar keuken kost geld en het niveau is dermate matig dat je te veel wedstrijden krijgt die niet leuk zijn. Volendam was altijd een voorbeeld van ' het heen en weer bootje'. Excelsior ook. Op zich is dat niet eens erg ; ze bestaan nog. Een club als NAC moet zo snel mogelijk promoveren. De selectie op ere niveau brengen dient toch te gebeuren ook om ' zeker' te promoveren volgend seizoen. Na een promotie wordt er gemakkelijker gesponsord en geïnvesteerd. Kortom ; weg uit die kut keuken !
Ik denk dat we met de selectie op de goede weg , of afslag nog, aan het komen zijn. Ik persoonlijk heb het idee dat Hyballa voor de mogelijkheden van deze selectie de puzzel heeft gelegd. Spelers als Velanas en Banzuzi zou ik altijd in de basis laten starten. En zo heb je er natuurlijk nog een aantal. Daarnaast wordt duidelijker hoe de posities dubbel bezet zijn. Hyballa wisselt dikwijls goed. Ik kan er langs zitten maar van de keuken ploegen in de nacompetitie hoeven we niet te verliezen. Dan kom je al een heel eind en moet je nog een keer pieken tegen een ere ploeg gesteund door een vol stadion waar alle NAC supporters uit hun dak gaan.

11   3  
Ouwe Spionkop

Dank je voor de podcast mannen. Ik ga hem met plezier luisteren tijdensj mijn dagelijkse wandeling.

3   55  
Hansgaserop

@tip hyballa wisselt goed ? hij begint al vaak met een gekke rare slechte opstelling. als hij normaal begint hoeft hij niet te wisselen. Ik ben afgelopen wedstrijd weggegaan omdat hij het te lang laat doorsudderen wat was die tweede helft slecht.
Kan Boere ,van der sande en omarsson niet eens alle drie beginnen aan een wedstrijd.

30   1  
Charpie

@ HANSGASEROP;

Wat een supporter ben jij zeg. Weggaan in zo'n wedstrijd. Tjongejonge....
De opstelling was trouwens tamelijk logisch. Door het wegvallen van Lucassen en een niet fitte Besselink ( noodgedwongen gewisseld) had Hyballa niet zo gek veel keus.

14   6  
scheppioni

Ja geweldig he Kopspion !
Mooi om te lezen dat die oud NaCCer's nog altijd een warm NAC hart hebben, ook Slot de toptrainer ! NAC zal nooit verloren gaan !

6   2  
die ne gast

Het is in ieder geval wel leuker geworden om weer naar NAC te kijken, maar als je ziet hoe makkelijk we (telkens weer!) de tegendoelpunten weggeven, heb ik er nog steeds zeer weinig vertrouwen in dat we de NACompetitie kunnen winnen.
Eén tegendoelpunt kan dan al fataal zijn en wij geven echt te vaak en te makkelijk tegendoelpunten weg.
Ook een zeer zwak Roda weet gewoon twee keer te scoren.

3   0  
Michel

@TIP

Er zijn geen garanties op Eredivisie uiteraard, maar dat beschrijft ik ook niet met 'duurzame promotie' toch?
Het gaat er om dat je een goede basis legt voor een realistische mogelijkheid op langdurig verblijf in de Eredivisie.
Hoe leuk het is om te promoveren, het moet voor langere tijd zijn om te kunnen bouwen.

Volendam heeft (had) die bijnaam inderdaad, en ondanks dat NAC wel een woelige geschiedenis kent schalen mensen NAC wel hoger in dan Volendam in de geschiedenis van de Eredivisie, gaat ook om de groeimogelijkheden toch? Die zijn er hier wel, bij Volendam zijn ze een heel stuk minder. Leuke club, maar wat met Ajax en AZ die daar ook al zitten?
NAC zou West-Brabant en Zeeland als groot achterland hebben. Willem II moet het maar uitzoeken met Midden- of Oost-Brabant waar PSV al zit.

Dat er meer potentie is kun je ook afleiden uit uitspraken van Arne Slot en (ondanks dat Ajax niet lukte) Alfred Schreuder dat zij NAC willen trainen. Die stappen niet in iets als een dood paard...

Laad alle berichten na dit bericht in