Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #186

Thiestemberg

Het begint een beetje te wennen maar opnieuw kruipen we met een lang gezicht achter de microfoon. NAC verloor van FC Emmen en staat nu op een teleurstellende vijftiende plek. De wedstrijd en de rest van het NAC-nieuws (waaronder een nieuwe trainer!) bespreken we deze week met Thijs1, Thijs 2, Yannick en Levien!

Jean-Paul van Gastel is de nieuwe trainer
De Kogel is door de Grote Kerk. NAC heeft met Jean-Paul van Gastel de nieuwe trainer binnen. Aan tafel bespreken we uitgebreid de aanstelling van de Bredanaar en de daarbijhorende communicatie van NAC. Levien neemt hierin een poëtische rol in!

NAC - FC Emmen eindigt in mineur
Vol goede moed begon NAC met een afgeladen Rat Verlegh Stadion aan de wedstrijd tegen FC Emmen. NAC begon nog aardig maar zoals eerder dit seizoen won de defensieve onkunde van de (magere) offensieve output van het team van Lokhoff. FC Emmen speelde niet groots maar nam toch vrij gemakkelijk de drie punten mee. Aan tafel bespreken we de laatste wedstrijd van Lokhoff als interim-trainer uitgebreid! Er is dus genoeg werk aan de winkel voor Jean-Paul van Gastel.

De Vijftiende plaats, is er nog iets positiefs aan NAC op dit moment?
NAC staat op de vijftiende plek, in de podcast kijken we vooruit naar de komende periode. Het perspectief wat NAC nog heeft is ver afgebrokkeld. Kan de nieuwe trainer het tij nog keren, of is deze selectie kwalitatief te licht? We sluiten uiteraard af met een ronde voorspellen en nemen we kort de tijd voor Ex-NAC.

B-Side Rats · Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #186
Bron:
B-Side Rats
29 Reacties
10   1  
Zwampie

Al dat gezever over namen en ervaringen.
Ja het is fijn als je Louis v gaal voor je groep kan zetten.
Maar ook die is ooit begonnen als onbekende in het trainerschap.

Welke trainer je ook voor de groep zet, het zal een match moeten zijn met de spelers die je hebt, hoe deze trainer het beste uit de spelers kan halen. Heeft hij daar oog voor heb je goud in handen, kan die trainer dat niet dan laat hij zich lijden door allerlei randzaken en wordt het niks.

Het zal dus afwachten worden wat JP uit deze selectie haalt rn is op voorhand hierover niks te zeggen.

5   15  
IBIO

Heb er weinig vertrouwen in...
Dit beleid is als tuffen op je 14000 seizoenkaarthouders.
JP van Gastel,wat een aanfluiting. Dat kan toch niet?
Nog niks gepresteerd.....
Ja hij kan bier brouwen

8   1  
Maikel

JP van Gastel heeft veel ervaring als speler. Namelijk 137 wedstrijden voor Willem 2 en 121 voor Feyenoord gespeeld. En hele tijd ass trainer. Bij een topclub met een prima trainer van Bronkhorst. Nu is hij onze hoofdtrainer. Ik had dat niet verwacht. Ik weet niet of hij genoeg uitstraling en gezag heeft over de spelersgroep. We gaan het zien. Hij heeft een jaarcontract in ieder geval.

3   13  
BREDA 1965

paard van troje

6   2  
BredaF2

Wederom goeie vragen Levien. Ik ben ook echt benieuwd hoe Peter Maas dit gaat uitleggen. Bij een goede reeks verdwijnen deze vragen al snel naar de achtergrond. Maar de juiste vragen stellen is wel aan de orde want de club ettert van binnen uit als een open wond.

7   2  
Sjef de gevulde koek

We hebben best aardig ingekocht dit jaar. Ook stond er al een vaste kern. Maar Nac blijft Nac. Werkelijk een schande om vd zanden te laten gaan voor niks naar een concurrent. Dan de trainer ontslaan. En nu JP van Gastel binnen halen. Iedereen had begin van het seizoen een goed gevoel en zin om weer naar Nac te gaan. Toch knap om dat gevoel bij bijna heel breda in een paar weken weer weg te laten zijn. Ben er wel effe klaar mee met heel Nac.

5   2  
EL Nino

Welke assistenten neem JP mee? Ik zie NAC daar niks over communiceren in hun bericht? Bij andere clubs neemt de nieuwe trainer zo goed als altijd nieuwe assistenten mee.

De technische staf die er zat heeft het bij Molenaar, Hyballa en nu zonder Hyballa toch zeker dramatisch gedaan. Waarom niet alles er aan doen om alles uit de groep te halen?

4   3  
Tegel

Peter Maas = onervaren TD?TM
JP van Gastel = onervaren hoofdcoach
Troost = onervaren betaaldvoetbal keeper
Knook = onervaren perschef


tja... toch wel bepaalde posities in een club waar ervaring belangrijk is... maargoed na zoveel afkoopsommen van de laatste jaren heb je weinig te besteden om echte ervaren mensen op deze posities te zetten.

#HupNAC

10   1  
Zwampie

Al dat gezever over namen en ervaringen.
Ja het is fijn als je Louis v gaal voor je groep kan zetten.
Maar ook die is ooit begonnen als onbekende in het trainerschap.

Welke trainer je ook voor de groep zet, het zal een match moeten zijn met de spelers die je hebt, hoe deze trainer het beste uit de spelers kan halen. Heeft hij daar oog voor heb je goud in handen, kan die trainer dat niet dan laat hij zich lijden door allerlei randzaken en wordt het niks.

Het zal dus afwachten worden wat JP uit deze selectie haalt rn is op voorhand hierover niks te zeggen.

6   3  
Breda-mike

@breda1965

Imbeciele reactie

5   2  
VakGBaard

Ik probeer het maar te zien als een nieuwe start. Daarbij laat ik me graag verrassen door J.P.

1   6  
BREDA 1965

dank je wel breda mike

0   2  
Rubenac

Rip
Jack SWERES.

7   3  
Geel/Zwart

Wat een gezever en achterlijke reacties.

Ibio: “dit beleid is als tuffen op 14.000 seizoenkaarthouders”. Serieus? Wat een kinderlijk drama en nergens op gebaseerd.

Breda1965: “paard van Troje”. Want? Je haalt met JP een tegenstander binnen als wolf in schaapskleren die NAC dan van binnenuit kapot wil maken ofzo? Slaat werkelijk op helemaal totaal minder dan niets. Doe toch normaal man

Iedere sadomasochist die houdt van NAC moet het logischerwijs eerst maar eens zien met deze risicovolle keuze. Maar waarom het niet eerst maar eens zien en erachter gaan staan? In plaats van meteen afzeiken en dan kun je later altijd nog zeggen als je het mis had “ik was ook negatief, maar daar moet ik op terugkomen”. Wat is daar dan de meerwaarde van. Lekker voorbarig oordelen

1   1  
Tinus

JP had zijn woordje op de sponsoravond iig beter voor moeten bereiden. Veel verder als, ik wilde eigenlijk naar het buitenland, maar er kwam niks en ik wil dat de spelers weer plezier krijgen in het spelletje kwam hij eigenlijk niet.

En dat is jammer omdat ik vooral nieuwsgierig ben wat de plannen van PM zijn, de visie is en waarom ze dan juist bij hem zijn uitgekomen.

Neemt niet weg dat JP een goede positieve uitstraling heeft en van nature leiderschapsvaardigheden heeft, wat je ook zag in zijn voetballende carrière dat ik 34 wel vertrouwen in heb. De tijd zal het leren!

0   0  
EL Nino

Rubenac
????

0   0  
EL Nino

Ik zie het al op DROL

Was toch even schrikken, ik denk bij Jack Sweres in eerste instantie aan iemand anders..

RIP Jack Sweres de oud veiligheidscoördinator.

2   3  
Paul Soeters

BN Destem is nog gekker dan gek, ongeloofwaardig, kletskoek. Men kopt nu weer eens binnen met de volgende kop, " NAC heeft droomtrainer binnen". Diegenen die telkens van dit soort teksten verzinnen moeten zich echt eens een keertje laten doorlichten. Alsof een oplettende lezer "al" deze teksten niet doorziet. Bij Hyballa was het ook iets dergelijks, bij Lokhof weer iets sensationeel en ga zo maar door met dergelijke onzin om puur lezers te lokken.

Maar met objectiviteit heeft dit totaal niets te maken, maar dat zal hun een worst wezen. Volgende keer weer hetzelfde.

3   1  
Wanny

@ PAUL SOETERS

Als je de podcast beluistert is dat droomtrainer juist vrij cynisch bedoeld.

4   1  
Francesco

Sejdiu toch ernstiger geblesseerd dan de medische staf ons vrijdag wijs wilde maken. Patriot 4 tot 6 weken out. Stelletje amateurs.

3   0  
Ric

Hoe kun / wil je promoveren als al je spelers continu geblesseerd zijn. Dit is al jaren een groot drama. Spelers zijn 3/4 van hun contract geblesseerd en na afloop contract tekenen ze elders en zijn daar wel fit.
Om gek van te worden. Wordt daar nog eens een keer iemand voor verantwoordelijk gehouden!

1   3  
Theoden King

Succes JP, welkom bij de mooiste en op één na slechtst bestuurde club van het land.

Is er iets bekend over de doelstelling die Van Gastel heeft meegekregen? Is dat nog steeds directe promotie of is er achter de schermen alweer water bij de wijn gedaan?

3   1  
scheppioni

Laat JP asjeblieft de Spelbos 1993 zijn !!
JP's yellow army, dat betekent dat de lucht weer stralend blauw zou gaan worden in ons moi BREDA !

1   4  
Dutchbird

Wat een los zand podcast vol onsamenhangende hypotheses en een DaPope die steeds meer in zichzelf gaat geloven.

4   1  
Da Pope

@Dutchbird

Ik heb altijd in mezelf geloofd. Dat is de afgelopen jaren niet meer of minder geworden.

1   1  
De Beul van Etten

Als koffieliefhebber met een knotje en nagellak was dit geen leuke podcast om te luisteren,

0   0  
markenaa

@dapope

Top dat je ook kritisch bent op het niveau van de td mbt de presentatie van de nieuwe trainer.

Het wordt echt eens tijd dat er eens een clubbreed sportief beleidsplan korte- en langetermijn gepresenteed wordt.

Met de aanstelling van Van Gastel is wel duidelijk dat dat plan er helemaal niet is of was want Van Gastel is in weinig het type Hyballa wat in je plan omschreven zou moeten staan.
Of Van Gastel moet eenzelfde gegenpressung uber fit filosofie aanhangen maar dat geloof ik niet.
Dus zitten we weer met een trainer die gaat werken met type spelers die een vorige trainer wilde op basis van zijn speelstijl.
Enige geluk wat we nu lijken te hebben is dat die spelers in ieder systeem anders dan 433 beter renderen. En Van Gastel schijnt geen 433 fan te zijn.

Dat er nog steeds een doen maar wat op korte termijn werkwijze heerst lijkt er echt op. Wat is er nou moeilijk aan een duidelijke sportieve identiteit clubbreed uit te werken en dit presenteren en initieren binnen alle lagen binnen de club?
Waarom roept men dat men alles naar topsport wil maar in de praktijk in 9 maanden tijd nog geen sportief plan gepresenteerd heeft? Als ik sponsor was zou ik nog grotere vraagtekens hebben.

1   0  
Badeend

Persoonlijk vond ik de 1-2 een véél grotere fout van Koscelnik dan van Troost. Echt totaal onnavolgbaar wat die man ging doen. Dit was echt niet zijn enige fout dus waar mensen het idee vandaan halen dat hij "prima speelde" is mij echt een raadsel.

Kemper was nog veel slechter, die had de hele wedstrijd geen flauw benul. De "ruil" Kemper-Van der Sande pakt echt maar voor één club positief uit, en NAC is het niet.

Als je de wedstrijd als geheel beschouwt, is de verdediging zwaar onder de maat, dat is waar. De slag wordt echter verloren op het middenveld, en dat heeft met drie dingen te maken:

- 4-3-3 is voor (dit) NAC ongeschikt. Je mist meteen een middenvelder terwijl je er een of twee niet presterende buitenspelers voor terugkrijgt. Ook Sejdiu die met oogkleppen op speelt, maar vooral Kaied die het niet aankan.
- de middenvelders die er wél staan, hebben geen idee en werken niet hard genoeg of niet effectief.
- het verschil met Emmen was precies waar het al vele jaren misgaat - net voor de verdediging. Daar valt gat na gat na gat. Emmen had daar het blok Vlak/Smeets, als wij dat kunnen doen, gaat dat het verschil maken. Kom er maar in, Staring.

Iets heel anders - tot enige tijd geleden luisterde ik met plezier naar deze podcast. Tegenwoordig is het met groeiende ergernis. Dat komt vooral door de stelligheid waarmee Da Pope vaak zonder al teveel weerwoord zijn mening als "feiten" pleegt te brengen. Jammer, want als je even terugkijkt, ga je nu precies DROL achterna, iets waarvan (de fans van) BSR altijd zeiden dat die "pretendeerden de waarheid in pacht te hebben" en "beweerden voor alle supporters te spreken". Dat was destijds en nu volgens mij niet zo, maar het gevoel was wel verklaarbaar. Blijkbaar werkt het mechanisme zo dat je na verloop van tijd die kant op gaat als supporters orgaan. Misschien is het wat het is.

@da pope - dit is géén zure aanval ofzo, het valt me gewoon op en doet afbreuk aan je doorgaans sterke stijl en argumenten. Het in een podcast reageren op wat je allemaal vindt van mensen die zich daarin niet kunnen verweren of wat er wel of niet in een interview is gezegd of gevraagd, vind ik persoonlijk niet zo sterk en vooral zuur gezeur.

Al met al hoop ik eigenlijk voor de communicatie rond de club dat er snel een "live" interview met meer geledingen komt. Bijvoorbeeld een gemeenschappelijk BSR/DROL gesprek met Peter Maas (en JP van Gastel?) waarbij Da Pope in elk geval aan tafel zit. Dat zou van BSR, DROL én NAC wat mij betreft sterk zijn.

Aan de andere kant merk ik dat ik inmiddels ook wel denk "ga maar gewoon voetballen, verder zal het wel". Ik laat mijn weekends er zeker ook niet meer door vergallen na 30+ jaar supporter te zijn.

1   0  
Da Pope

@Badeend

Dank voor de feedback. Ik weet niet of ik het er helemaal mee eens ben, maar snap wel wat je zegt. Ik ben doorgaans inderdaad nogal stellig in mijn statements. Dat is, vrees ik, een aangeboren eigenschap. Ik hou van discussie en laat me heel graag overtuigen van mijn ongelijk. Als iemand me zinnige tegenargumenten geeft, ben ik ook de eerste die zijn ongelijk erkent. Maar tot die tijd ben ik meestal van mening dat ik het bij het rechte eind heb. Ik kan me goed voorstellen dat mensen dat irritant vinden.

Belangrijk daarbij is wel dat ik nog nooit gedacht heb voor iemand anders te spreken dan voor mezelf. Ik vertegenwoordig niemand, ben geen spreekbuis van supporters en zit echt alleen namens mezelf in de podcast.

Natuurlijk is het sterker als mensen zich kunnen verweren. Mogelijk doel je op de kritiek op Peter Maas of Henk Valk. Weet dat BSR al een half jaar probeert Maas voor de microfoon te krijgen. NAC geeft telkens een andere reden waarom dit niet het goede moment is. Ook met Valk is het nog niet gelukt een datum te prikken. Voor mijn mening over spelers geldt, denk ik, dat ik niet anders ben dan andere supporters. Iedereen vormt zich een mening op basis van wat ie ziet tijdens wedstrijden.

Zolang het niet lukt om verantwoordelijken direct te spreken te krijgen, kun je niet veel meer dan over ze praten. Gezien de stand op de ranglijst, het grote aantal blessures en het gedoe met trainers, zou ik het gek vinden als we dat niet zouden doen.

0   0  
HarmeNAC

@da pope: ik vind je stelligheid juist leuk. Tenminste iemand met een mening. Het zou inderdaad top zijn om een Peter Maas in de podcast te hebben. Kan Thijs 1 de nuance verzorgen en mag jij hem grillen :)

Laad alle berichten na dit bericht in