Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #207

Das Phantom

Ook na het winnen van een prijs zijn Thijs 2, Levien en Thijs 1 weer gewoon richting de studio gegaan om een nieuwe podcast op te nemen. In aflevering 207 gaat het over twee klappen krijgen in vier dagen tijd, het seizoen dat aan het doodbloeden is, de (onhoudbare?) positie van de trainer & staf en wat moet er gebeuren met de laag boven het niet werkende apparaat? Genoeg stof om meer dan een uur te vullen deze week.

Twee klappen in vier dagen
De nederlaag tegen Cambuur en de remise tegen Telstar worden besproken. NAC kreeg echt wel kansen in beide potten, maar niemand had het geloof dat het goed zou komen. Spelers zijn uit vorm, spelen voor zichzelf of het zit er gewoon echt niet in. En dan ook nog die vreselijke groepsknuffel. Misschien klein leed, maar het zegt veel.

Seizoen bloedt dood
Ja, in theorie is alles nog mogelijk. Maar nee, eigenlijk gelooft niemand daar nu in. Misschien dat de ommekeer nog kan komen, maar daar zijn op dit moment geen aanknopingspunten voor vinden de mannen. Wat kan een doekje voor het bloeden zijn?

Maandag: D-Day voor JP
NAC neemt het maandag op tegen Jong AZ en eigenlijk kan alleen een overwinning Jean-Paul van Gastel nog langer in zijn zetel houden denken de drie heren. Wat moet NAC: afscheid nemen van de trainer of de rit uitzingen? En wat voor vervanger haal je: een tussenpaus of een bouwer voor komend jaar? Daarnaast gaat het over de posities van Peter Maas en Pierre van Hooijdonk.

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #207
Bron:
B-Side Rats
77 Reacties
18   0  
raraNAC

Dat verhaal mbt forumavond vind ik echt schandalig.

Ik ben wel bij de forum avond, maar je wilt toch communiceren naar je achterban?? Hoezo niet filmen??

NAC=Breda had als speerpunt open en transparante communicatie.

Als de stream vorige keer 3000(!) x is bekeken geeft dit toch aan dat er veel betrokken supporters zijn?

Ik hoop echt dat de forumavond eindelijk eens goed wordt bezocht. Maar thuisblijvers morgen toch ook info? We horen al twee jaar niks.

19   7  
RaRa

Een huddle voor de wedstrijd door de spelers. Met lokhoff en karelse op de bank….hoe diep kun je zakken.

12   7  
Harry NAC 2.0

Ik ben voor meer positiviteit rondom NAC . Dus bij deze, NAC is nog steeds de beste voetbalclub uit Breda-west.

13   3  
Windy City Rat

Groeps hug voor de wedstrijd heeft niet geholpen... volgende keer dus niet meer doen. Misschien eens 90 minuten knokken voor de winst proberen ??

11   15  
Grote Kerk

Peter van Hooijdonk heeft 18 maanden niet gepresteerd. Slechte spelersgroep en slechte technische staf (meerdere keren) samengesteld. Helaas game over voor hun, zo kunnen wij niet verder !

12   7  
Benassi

Al jaren roepen we het moet zo, het moet zo. Zelfs nu met een Technische staf die bijna volledig oud-NAC is, lijkt het nog nergens op. Het wordt gewoon uitzichtloos. Voor het eerst twijfel ik over mijn seizoenkaart voor het komende seizoen. Pierre en Ton lijken onaantastbaar, en worden naar mijn zin te veel uit de wind gehouden. En de positie van de trainer is al helemaal onhoudbaar. De bezem er (weer) door heen. Er zit niets anders op.

11   4  
markenaa

Leven heeft helemaal gelijk mbt blessures en basis elf. Je mist helemaal niet veel basisspelers want we hebben 2 vervangers. Daarnaast hebben de tegenstanders ook geblesseerden of niet eens gelijkwaardige spelers als NAC heeft. Dat wordt ook nog wel eens vergeten. Als Helmond en Telstar enz enz gelijkwaardige spelers heeft dan heeft onze td wel heel veel geld uitgegeven.

6   5  
markenaa

*levien

7   6  
Theoden King

Uit nieuwsgierigheid: heeft NAC iets van zich laten horen na het winnen van de podcasttrofee? Kratje bier voor de crew of zo?

13   7  
Baosje

ik begin een beetje NAC moe te worden...

het geouwhoer om maar te ouwhoeren .. slecht veotbal , slechte resultaten , slechte sfeer

hebben jullie dat ook ?

6   4  
Ouwe Spionkop

@Boasje
Je hoeft het niet te lezen he. Gewoon wegblijven van de sites als het je stoort.

8   3  
Benassi

Zit hier iemand structureel duimpjes omlaag tegeven. Hoe kun je nou een wijziging van #markenaa met een duimpje naar beneden beoordelen?!

8   2  
Nicky

De spelers hebben op een uitzondering na allemaal potentie... maar als een trainer het niet aan de praat krijgt zie je nooit de werkelijke potentie. Van Gastel in ongeschikt, gegokt en verloren.

18   0  
raraNAC

Dat verhaal mbt forumavond vind ik echt schandalig.

Ik ben wel bij de forum avond, maar je wilt toch communiceren naar je achterban?? Hoezo niet filmen??

NAC=Breda had als speerpunt open en transparante communicatie.

Als de stream vorige keer 3000(!) x is bekeken geeft dit toch aan dat er veel betrokken supporters zijn?

Ik hoop echt dat de forumavond eindelijk eens goed wordt bezocht. Maar thuisblijvers morgen toch ook info? We horen al twee jaar niks.

12   1  
Dero

De play offs zijn een loterij. Je kan deze altijd winnen.
Alleen de kans dat dit gebeurd met het saaie afbraak voetbal met van gastel is nog minder als nihil.

Neem een tussenpaus die nu kan gaan bouwen aan de play offs. Iemand die een shock effect kan creëren. Publiek vermaken en er vol in klappen in de play offs. Alles of niets.

NAC kan dit niet maken tegen over de loyale supporters en sponsors om te accepteren dat dit seizoen als een nacht kaars uit gaat

10   1  
BasSnelden

Al jaren en jaren veel gezeik bij en rond de Parel. Iedereen doet belangrijk en roept overal wat van. Maar vooral afzeiken. Helpt niets en niemand. Selectie is niet zo duur als ADO, Groningen en Willem 2 maar kwaliteiten genoeg om beter te staan dan nu. Waar dat aan ligt? Feit is dat veld en blessures niet alleen het excuses mogen zijn. We hadden in de top 5 moeten staan. Punt. Nu wordt het een hels karwei om ploegen als Emmen, MVV, VVV en Helmond achter ons te houden. Staf en spelers zullen de zaak moeten omdraaien.

7   0  
VOSJE BREDA ˣ ₓ ˣ

Man, de boosheid en droefheid van vrijdag en maandag zijn nu een beetje weggeëbd. Maar ik blijf erbij dat we een betere positie hadden moeten hebben. Het was echt een gemiste kans dat de trainer hier nog rondloopt, terwijl we hem gewoon via de voordeur hadden kunnen laten vertrekken, en dan nog betaald krijgen ook.

Maar ja, we zitten nu in een divisie met meer en grotere teams dan ooit tevoren, waar altijd wel een paar underdogs zijn die verrassend goed presteren, zoals nu Dordrecht (Feyenoord-2). We wisten dat het dit seizoen extreem zwaar zou worden. Rechtstreekse promotie kunnen we wel vergeten, maar ons concentreren op het naar de playoffs loodsen van het team is toch wel het beste wat we kunnen doen. Die playoffs zijn altijd een loterij geweest. We verliezen de finale in de laatste minuut, de keeper krijgt rood, en verdomme, zo'n club als Almere gaat er dan met de prijs vandoor.

Nu moeten we ervoor zorgen dat die jongens in zichzelf gaan geloven en we er toch achter gaan staan. We moeten hopen dat de geblesseerden snel terugkeren en dat we er weer vol voor gaan knokken. Het zou echt dood en dood zonde zijn als we straks op een punt de playoffs mislopen en een club als MVV ineens met alle geluk van de wereld promoveert.

1   3  
Dunsloopkogel

De geruchten gaan de ronden dat nac na dit seizoen het veld wil laten zakken zodat je vanuit de gracht de wedstrijd kan zien
Weet iemand hier iets meer van ??

4   0  
Wanny

@ DUNSLOOPKOGEL

Het veld laten zakken lijkt me alleen zinvol als je de tribunes wil doortrekken om extra inkomsten te genereren. Als het er alleen om gaat dat mensen die bier halen de wedstrijd kunnen blijven kijken, heb je geen extra inkomsten om deze investering terug te verdienen.

Als er iets gedaan gaat worden aan het stadion lijkt me dat eerder in het hoofdgebouw. Dat zou je helemaal moeten slopen en opnieuw opbouwen, met meer goede sponsorruimtes en stoelen. Zodat je elk jaar een miljoen extra uit commercie kunt halen.

1   0  
Dunsloopkogel

Klopt wanny

Helemaal gelijk in maar toch zeggen mensen die bij nac werken het

1   0  
Peet vak G

Is ook een manier om de (vrijkomende) grond onder je stadion te verkopen hahaha!

5   4  
scheppioni

D-day voor JP geloof ik niks van !!! Dan zetten ze zich zelf echt wel voor gek nie?

4   8  
Grote Kerk

Worden hier nog steeds duimpjes gemanipuleerd ? Nee toch zeker !

8   1  
markenaa

Hoe serieus moet ik alle kritiek op het technische beleid en de gang van zaken in de podcast nemen als men in de podcast zegt:

"John Lammers als trainer aanstellen want dat lijkt mij wel een leuk kerel"

Leuke kerel dus doe die maar?

10   5  
Wil

Dit NAC Met Van Hooijdonk, Maas, Van Gastel, Lokhof en Katelse is

EEN PARODIE OP HET VOETBAL!

9   0  
markenaa

@VOSJE BREDA

Dat we nu in een sterke kkd zitten is een beetje onzin. Want dat komt omdat NAC afgelopen 15 jaar voorbij gesteven is door clubs als Heerenveen, Twente, Sparta, Excelisior, Heracles, RKC, NEC, Volendam, GoAhead, Almere enz enz.

De competitie is niet sterker geworden NAC staat al jaaaaren stil en ja dan wordt je ingehaald en wordt het steeds moeilijker. Komend seizoen zal ADO of Groningen en Willem2 of wel promoveren. Op zich ploegen die in de eredivisie horen. Krijg je Vitesse en Volendam er weer terug bij. Met waarschijnlijk een Eindhoven wat in een 2e seizoen Weijs de weg omhoog zal vinden en een Dordrecht wat steviger mee zal draaien door de samenwerking met 010.

De competie wordt niet sterker. Wij staan al jaren stil. Dus ook dit is voor de huidige bestuurders en technische staf een zwak excuus. Want zolang je een top 3 spelersbegroting hebt hoor je nog steeds top 5 minimaal mee te draaien.

Het veld, Blessures, Zundert, Niet wedstrijd fit, Sterke competitie, Omarsson uit vorm, verdedigende tegenstander, de scheids, Pech enz enz.
Allemaal excuses. Waarop je sowieso op moet anticiperen binnen je plan voor promotie. Daarnaast hebben de meeste ploegen er ook mee te maken en zelfs met kwalitatief/goedkopere spelers.

Het loopt gewoon niet volgens plan. Als er al een plan was. Tot de laatste dag meestrijden om promotie is geen plan. We willen dit jaar promoveren en dat gaan we op deze manier doen lijkt er meer op. En in zo'n op deze manier staan tegenvallers opgenomen en hoe je daar gaande weg op gaat anticiperen. Je moet als je wil promoveren niets aan het toeval overlaten. Tegenvallers op je route krijgt je toch wel mee te maken.

Waarom ik denk dat er geen technisch promotieplan is? Nou dan zou je in een half seizoen niet 10 verschillende tactieken geprobeerd hebben. Dan was vanaf dag 1 gestart met 2 manieren van spelen. 1 basisstijl waar iederen binnen traint zodat je poppetje voor poppetje kan vervangen. En 1 stijl als de wedstrijd een variant vraagt.




7   4  
DarkBever

Waarom zit iedereen toch steeds op die duffe duimpjes te letten. Wat een gejank. Is dit de nieuwe NAC supporter? Druk maken om een duimpje omlaag of omhoog?!

4   4  
NAC4Ever

Toch zie ik een reden om van Gastel niet te ontslaan. En nee Levien, niet alleen om elkaar een hand boven het hoofd te houden.
Als je hem nu ontslaat ga je geld meegeven aan een trainer die je over een paar maanden waarschijnlijk laat gaan.

Ik vind het lastig wat nu het beste is voor NAC. En dat vind ik jammer. Heb namelijk liefst een trainer waarbij ik heel graag een contract verlenging zie. En dat is nu helaas niet het geval.

2   0  
Breda vooruit

De bsr doet soms interviews met spelers is er niet de mogelijkheid om de forumavond op te nemen en dan hier voor de mensen die Avonds moeten werken of door omstandigheden niet kunnen uit te zenden op deze site.

2   0  
Tram

B-Side rats: van harte gefeliciteerd met jullie mooie prijs. En bedankt voor alle energie die jullie in de site en in de podcast stoppen. Het is geweldig. Dankjewel!

5   2  
Tram

Ps. Ook van mij mogen Van Gastel, Lokhoff en Van Hooijdonk vandaag nog eruit. Maar 1 ding moet je Van Gastel nageven: aan Kaied heb je echt helemaal niks. Die zou ik met behoud van loon naar huis sturen.

2   4  
BP

Zou Toon Gerbrands, Ruud v Nistelrooij niet eens kunnen polsen voor functie hoofdtrainer

5   0  
Dun Henk

Ik ben persoonlijk ook voorstander van een vertrek van v.Gastel.
Vrees alleen dat de D-Day zoals in de podcast besproken word, niet waarheid zal worden.
Kan me niet voorstellen na het circus in de winterstop, NAC hem zal ontslaan.
En uit zichzelf gaat hij natuurlijk nooit opstappen.
Het word hopen op misschien nog wat leuke wedstrijdjes en verder het seizoen uitzingen denk ik.
Je kan natuurlijk wel al starten met een geschikte opvolger, zodat je duidelijk hebt voor spelers en potentiële spelers wie er voor de groep staat komend seizoen.
Met mijn voorkeur voor een type (! Dus niet degene zelf) Vreven of Hyballa.

4   0  
NAC4Ever

@BP
Op basis waarvan denk je dat hij een goede trainer is?

Als trainer heb ik te weinig gezien waardoor ik zou vinden dat hij bij ons past.
Hele goede speler. Maar dat maakt je nig geen goede trainer.

6   0  
Badeend

Een paar dagen later is de emotie gezakt, maar de schrik nog niet weg. Door omstandigheden was ik een paar keer niet geweest en wat ik had gezien, baarde me flink zorgen. Door de eerste pakweg twintig minuten was ik dan ook positief verrast. Daarna kwam echter het aloude kaartenhuis.

Het starten met twee controleurs: niet "des NACs" maar wel enigszins begrijpelijk als je beseft dat Omgba en Janosek niet meeverdedigen. Jensen leek het best goed te doen, dus dat hij eruit gehaald werd, vond ik wel apart. Na de blessure van Martina aan de zijlijn dacht ik eigenlijk al dat die niet terug zou komen, maar Van Gastel dacht daar anders over. Ik snap dat je je aanvoerder niet zomaar wisselt, maar ik vond hem helemaal niks toevoegen.

Het schijnt dat Jensen ook centraal achterin kan spelen - haal die dan een linie terug voor Martina.

Het idee om om te schakelen naar 4-4-2 vond ik helemaal niet zo slecht, maar Lucassen leek niet te begrijpen wat zijn nieuwe plek was en hij bleef terugzakken in het centrum om daar een speler van Cambuur op te pakken. Dat had Martina moeten doen, en Lucassen naar de zijlijn sturen - zeker als aanvoerder! Pakte uiteindelijk dus helemaal niet goed uit, mede door angst.

Boere heeft niks gebracht, en Haugen eigenlijk ook niet. Dat Kaied erin kwam, dat verzin je gewoon niet. Dat is bijna actieve sabotage van Van Gastel.

Daarover gesproken: eigenlijk was er vanaf minuut één geen spelidee, geen tactiek en vooral angst. Ze hebben echt geen flauw idee wat ze zelf moeten doen of wat hun medespelers gaan doen. En dat is 100% de technische staf aan te rekenen, onder hoofdverantwoordelijkheid van de trainer.

De vele blessures zijn daar géén excuus voor. Die zijn een excuus voor het minder presteren (want in principe minder kwaliteit spelers) maar JUIST met blessures én in de KKD én bij een club waar de druk en onzekerheid hoog zijn, moet je het spel simpel houden en héél duidelijk maken wat je verwacht. Zodat alle invallers - de hele selectie - weten wat ze moeten doen.

Deze technische staf doet precies het tegenovergestelde, waarbij NIEMAND weet wat hij moet doen. En dat is zorgwekkend.

4   0  
BredaF2

De legendes van toen zijn de lamgeslagen mannen van nu. Er zou toch 1 van die gasten op moeten staan en de rest wakker schudden. Jp, blijft voorlopig zitten. Ik geloof niet dat ze daar tot aan het einde van t seizoen afscheid van gaan nemen. Ik zie hem ook liever gaan.

5   1  
BasSnelden

Opmerkelijk oud nieuws in de Gegenpress Podcast. Assistent TL kraakt blijkbaar in Prinsenbeek de huidige selectiespelers af… Is dat een afleiding om zijn eigen falen te verbloemen of is het gewoon goedkoop dom? In ieder geval niet professioneel en loyaal….

3   3  
Pep

Hoe zou het met Agougil zijn? Heeft hij iemand iets misdaan?

5   0  
markenaa

Het vreemde blijft in deze kkd dat als je 3 keer op rij wint alles er nog steeds totaal anders uit kan zien.

5   0  
Anders Tegnell

Dit elftal zou best goed kunnen zijn. Dat kon ik vorig jaar niet zeggen. Hoe zorg je ervoor dat ze goed zijn ipv goed kunnen zijn? Van Gastel heeft het antwoord niet, vermoed ik.

5   2  
scheppioni

@ Markenaa
Ja ALS....dat telt niet he, tis niet alleen de staf maar ook het aantrekken van sommige spelers en het medische binnen NAC is amateuristisch, het blijkt dat te hoog oud NAC gehalte ook geen beste keuze blijkt te zijn !! Het wordt voorlopig nog een hele tijd afzien......eens wordt de hemel...... zegge we dan maar steeds ! 💛🖤

1   1  
markenaa

@SCHEPPIONI

Ik bedoel dat dat een logische reden voor de eenmansdirectie en rvc+ medewerker kan zijn om de trainer aan te houden.
3 keer op rij winnen van jong ploegen en het lek is zogenaamd boven.
Playoffs lijken veilig en zie je wel we doen nog mee voor promotie. Zo'n scenario.
Je kan zomaar ook opeens 3 keer winnen nu. En daarmee flink stijgen op de ranglijst. Dat is het gekke nu in de kkd.
Kijk waar Willem 2 Groningen en ADO eerdt stonden. Die deden het nog slechter dan NAC.
Dat er weinig reden is om te geloven dat NAC veel gaat winnen is wat anders maar goed. Ik zie het zomaar wel gebeuren. En dan zie ik de misplaatste glunderende gezichten al zitten met de forumavond. Zie je wel dat jullie supporters vanuit de onderbuik reageren...

We gaan het zien.

5   0  
Michel1983

Je kunt niet ontkennen dat er bij NAC organisatorisch heel veel beter moet als Management zijnde, ook al winnen we nu van het jonge spul een aantal keer: dat is niet onze potentie waarmaken qua sponsors en achterban (ik zeg met klem niet ons niveau qua voetbal, want dat is onder de maat).

Voetbal is ook lastig als bedrijfstak, een paar keer verliezen en de rapen zijn gaar, winnen en je kan de hele wereld aan. Om dit schip goed te kunnen laveren heb je ervaring nog en kan een Bredase achtergrond helpen om te weten hoe wij zijn (positieve punten en valkuilen).

Hoe het ook zij: ik sta achter NAC omdat je als supporter toch die binding hebt en je het niet 'uit' kunt zetten

7   0  
markenaa

@MICHEL1983

Los van het niveau van de organisatie maakt NAC mijn inziens de grootste fout door niet aan verwachtingsmanagement te doen met de daarbij horende communicatie. Met proactieve communicatie krijg je achterban veel beter mee en hou je het rustig. NAC communiceert vooral reactief en dan ook nog via BnDestem. Communicatie is al jaren de hamstringblessure van de organisatie.

Ik begrijp ook echt niet dat daar geen professionele aandacht aan gegeven wordt. Het zou de wereld schelen.

3   1  
markenaa

Manders communiceerde in het begin van zijn dienstverband veel meer dan zijn voorganger. Supporters vonden het een verademing hij nam de achterban mee in de plannen. Bij het eerste gezeur werd er niet meer gecommuniceerd. Fora en Media gingen speculeren en verhalen maken. De nieuwe en eigen waarheden ontstonden. Waardoor vanzelf een wij en zij verhouding ontstond. Supporters schreven hier regelmatig dat ze iedere binding met de club misten.
Ook nu is er weer een wij zij verhouding aan het ontstaan. Ingegeven door geen of slechte communicatie. De communicatie die er is komt van een krant die er voordeel bij heeft dat er gezeik is. Gaat het goed bij NAC dan heeft de krant weinig smeuigs te schrijven.
De forumavond is het typische voorbeeld van wij zij verhouding. Met een frequente pro actieve communicatie is een formavomd niet nodig. Nu is het een wassen neus, een moment waar NAC de onvrede met een paar voorbereide onbevredigende antwoorden kan afwimpelen.

Afdeling communicatie (is die er wel?) en de persvoorlichter (is die er wel?) Zijn voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor een onrustige achterban.
Zwijgen en net doen alsof er niks aan de hand is en enkel roepen dat de nietszeggende doelstelling - we willen tot de laatste dag strijden voor promotie - nog steeds bestaat en mogelijk is. Dat is geen communicatie als je mede afhankelijk ben van een kritische doch trouwe achterban aan sponsoren en supporters.

Helpt dat aan meer punten? Ja indirect wel want hhet komt de sfeer ten goede en maakt van het wij en zij een ons. Ons NAC. Wij zijn NAC. Het is nu niets meer dan een loze kreet op een spelersbus.

2   2  
kopspion

ik lees een aantal berichten over winnen van de drie jong teams........snap echt niet waar jullie dat vertrouwen vandaan halen !?
maandag om te beginnen naar alkmaar; geloof je daar punten te gaan halen ???? ik niet

4   1  
Michel1983

@MARKENAA

Zeker, als je in een situatie zit die niet is waar we zou willen zijn en je hoort het hoofd van de troepen communiceren over wat het plan is en waar hij heen wil met tijdlijnen, is dat geruststellend.

Nu horen we niet veel en krijg je een groot gevoel van onzekerheid, dat is funest voor het draagvlak onder supporters. Ik lees over oudgedienden die niet meer weten of de seizoenkaart verlengd wordt en dan weet je dat er heel veel mis is gegaan als NAC-supporters dat doen.

4   0  
Buddha

Als wij supporters de NAC-cultuur zo belangrijk vinden en fel tegen de huddle zijn, kunnen we dan zelf alsjeblieft het clublied normaal zingen?
Een clublied op een achterlijke veel te snelle manier zingen is net zo goed je cultuur vernachelen.

4   2  
Wil

Van degenen die stellen dat er niet fors ingegrepen dient te worden, wordt ik helemaal niet enthousiast.

Wordt er nog echt gedacht dat de play offs gehaald worden in deze chaos? Dat door niets te doen het VERVAL gestopt gaat worden????

Dat is wish full thinking!

6   0  
Henri

@markenaa
Goed verhaal over de communicatie vanuit NAC.
Wat bij NAC als een rode draad door de organisatie loopt is het gebrek aan kwaliteit in het algemeen en op keyposities in het bijzonder. Helaas is de communicatie-afeling daar geen uitzondering op. Hr. Knook is zoals zovelen in binnen het NAC bedrijf te laag opgeleid en blijkt niet over natuurlijke aanleg/talent cq spitzengefuhl in zijn vakgebied te beschikken. Ik zie hem wel altijd wat fotootjes maken en als een soort bodyguard met de te interviewen speler naar de interviewer lopen. Ik vraag me dan altijd af, zou die speler zelf niet weten waar hij naar toe moet lopen. Volgens mij is er namelijk maar één mogelijkheid waar het interview wordt afgenomen.
Het laatste hoofd-communicatie/communicatiemanager die op niveau werkte bij NAC was Perry Hendriks. Hoewel de supporters in het begin argwanend over hem dachten wist hij velen te overtuigen van zijn kwaliteiten en vertrok hij overladen met complimenten naar FC Utrecht. Inmiddels werkt hij alweer jaren bij Almere City.
Het wordt voor NAC cruciaal hoe lang de benoeming van de nieuwe AD op zich laat wachten. Er ligt op hem/haar zeer veel werk te wachten. Volgende maand beginnen de meeste BVO's al met de voorbereidingen op het volgende seizoen. Daarnaast is de benoeming van een goede communicatie manager ook een vereiste. En dan maar hopen dat de nieuwe AD zelf ook weet wat communicatie met de achterban inhoud en dat hij voldoende charisma heeft om de doelstellingen overtuigend over te brengen naar de grote achterban van supporters en sponsoren. Is hij/zij in staat om ons mee te nemen op de reis naar de ere-divisie.
Het is vijf voor twaalf want na het positivisme aan het begin van het seizoen is de deceptie bij zeer velen wel als een mokerslag aangekomen. Ze moeten in de Stadionstraat uitkijken dat de wonden, en dat voor de zoveelste keer, bij de nog wel te genezen zijn. Het houdt tenslotte ooit een keer op of anders gezegd enough is enough!
Ik vraag me wel eens af waarom is een club als Almere City wel goed georganiseerd. Zeer goede AD in John Bes https://www.linkedin.com/in/johnbes/?originalSubdomain=nl, goede TD, TS, communicatie-manager, sportpsycholoog. Zet dit eens weg tegen wat er bij NAC op die posities zit. Wij Zijn NAC ligt geen mijlen achter, maar lichtjaren!

15   2  
Dunsloopkogel

Leuk allemaal ja dat club kultuur gebeuren
Het lachertje van Nederland zijn we ondertussen al weer een paar jaar
De sfeer in het stadion is ook al jaren ruk
Want owjaa trommels zijn kut megafoon is kut
Zolang d'r maar 3 liedjes gezongen worden die we al tig jaren hebben dan is het goed
Dat is een geslaagd avondje nac met als belangrijkste element de paar fantastische liedjes en bier

Na 33 jaar een scc te hebben ben ik d'r zo langzamerhand wel een beetje klaar mee aant worden

5   1  
Henk 54

@Henri,
100% met je eens. Alleen hebben degenen die verschillende mensen aannemen ook te weinig kwaliteit. Ik vrees met grote vrezen dat er weinig verandert. Zucht !!

17   0  
4Lantijntje

@DUNSLOOPKOGEL
22 februari 2024, 11:05

Ik ben het helemaal met je eens. Maar dan kom ik weer terug op mijn eerdere berichten : pak en beet 5 tot 10 jaar geleden hadden we ludieke liedjes, werden spelers massaal toegezongen. Ik hoor mijn zoon nog met zijn 3 jaar Parappapapapa Perica zingen in bed na een wedstrijd van NAC. Al jaren zijn we trots omdat we zoveel seizoenskaarten verkopen. Maar wat zit er nu gemiddeld op de tribune (en ik praat dan vanaf de B-side)? Er zijn supporters die vinden dat ze het recht hebben om te staan want in het midden zijn de sta plekken weg. Maar ze staan met hun rug naar de wedstrijd. Sommige kunnen het clublied niet meezingen en als ze dan een poging wagen zingen ze verkeerd en uit de maat. Zet je een liedje in (ja ondanks de malaise, proberen we het nog) worden we als een schaap aangekeken en uitgelachen. Toen NAC maandag de 1 - 1 maakte en ik probeerde nog aan te moedigen (hoe hard ik ook in mijn eentje probeer, ze horen me echt niet) zal ik maar niet opnieuw herhalen wat de reacties zijn. Ja ik ben gefrustreerd en ja dat mogen ze weten ook. Ook de supporters die je uit zitten te lachen. Bij de Gegenpressing werd het voorbeeld aangekaart dat er in het midden van de B-side iemand op Funda een keuken aan het bekijken was. Aan onze kant zie je niets anders. Van verstappen enz naar schakelkanaal naar snapchat en tiktok en twitter.
Ik ben na 30 jaar ook enorm gefrustreerd en wil zo snel mogelijk van de vrijdagavond af. Iedere wedstrijd kijk ik naar het spandoek buiten het stadion van Hans en vraag ik: help ons van die vloek af...
Ik blijf NAC (nog) trouw, ook voor mijn kinderen (een die uitgelachen wordt om zijn handicap maar die het hardste staat te juichen als NAC scoort. Ook al is het de 1 - 4). Ik ben het met een Tikkie naar het Zuiden en de Gegenpressing eens: JP is niet meer houdbaar maar aub bewaar de rust binnen de organisatie en ga aub (opnieuw) bouwen anders is volgend seizoen ook alweer afgeschreven.
Enne Sloopkogel, blijf want met de Naccers die wel willen kunnen we de groep nog steunen maar blijven we in de KKD dan graag 5000 man minder op de tribune. Dan kunnen we daar ook opnieuw gaan bouwen!!

Nu even niet meer maar eens wordt de hemel toch weet stralend blauw!!

12   1  
VOSJE BREDA ˣ ₓ ˣ

Eens!. Het wordt tijd om af te wijken van het standpunt "HeT Past NiEt Bij OnZe ClubCulTuUr". Ik begrijp dat dit niet betekent dat we plotseling trommels moeten toestaan. Maar het enige wat nog enigszins sfeer of een rauw randje met zich meebrengt, zijn de jongens van Front, maar zelfs dat wordt de kop ingedrukt omdat een rookbom al een stadionverbod kan opleveren. Vroeger gooide iedereen zijn laatste klotsje bier van de eerste rije naar een speler van de tegenstander als hij het thuispubliek provoceerde. Niemand maakte zich er druk om; de hele eretribune begon zelfs te juichen. Tegenwoordig word je behandeld als een zware crimineel maar dat terzijde.
Zelfs op vak G is alles compleet anders. Eerst stond het bekend als het vak van de harde kern, waar alleen mannen stonden en waar je werd bekeken als je een nieuw gezicht was, alsof je een misschien wel een kaartje als tegenstander op het thuisvak had. Zelfs de trappen opkomen was lastig vanwege de groepen die hun vaste plekken hadden. Nu is het veranderd in een vak waar vijftienjarige meiden druk bezig zijn met het sturen van Snapchats en TikToks. Ik weet niet hoe, maar er moeten toch mensen of groepen zijn die ons terug kunnen brengen naar deze ouderwetse beleving, of die nieuwe verbeteringen kunnen introduceren. Er is geen duidelijke verdeling meer, wat de interactie tussen de vakken en daarmee de sfeer ten goede komt. Ook vind ik dat het uitvak daar zeker niet aan bijdraagt. Vroeger, als het oude uitvak zong, sloeg dit over naar vak G om ze te overstemmen, en dat sloeg weer over naar de B-side, die vervolgens iedereen meesleepte. Nu zie je, als je ze al ziet, een paar opgestoken middelvingers en hoor je een vervelende trommel boven onze half ingezette steeds dezelfde liedjes heen.

10   0  
Dunsloopkogel

@4lantijntje

Ik blijf zomaar niet weg uit het stadion ga wel wat minder als het weer slechter word trouwens
Ben het ok met de podcast eens ja
Wat een figuren lopen d'r rond tegenwoordig en word steeds maar erger

@vosje

Juist juist juist

7   0  
Badeend

Nog even mijn gedachten over de mogelijke komst destijds van Henk de Jong en de interesse van Besiktas in Van Gastel als assistent (!). Er wordt steeds heel stellig (volgens mij met name in de podcast door Levien) gezegd dat je "ook voor De Jong had kunnen kiezen - en dat duidelijk had moeten doen". Het is maar de vraag of De Jong (1) haalbaar was en (2) wilde. Daarbovenop - Ultee is met name gestruikeld over zijn laatste drie resultaten vóór het verlies tegen NAC (de eerste wedstrijd van Henk de Jong). Dat mag 'scorebordjournalistiek' genoemd worden, feit is wel dat het Cambuur daarna zwalkend is gebleven, al zijn de resultaten wel iets beter geworden. Maar kijkend naar de ontwikkeling op de ranglijst, was het ontslagmoment van Ultee (en aanstellen van De Jong) vooral een dip in het seizoen. Verder speelt Cambuur al het hele seizoen bij de eerste 8 - en veel meer is het ook niet. Ik wil alleen maar zeggen dat Henk de Jong geen wonderdokter is en ik zomaar vermoed dat áls hij al bij NAC in had willen stappen, hij het verschil ook niet zomaar had gemaakt. Maar dat is natuurlijk gemakkelijk onderuit te argumenteren omdat je dat nooit zult weten.

Dan Van Gastel - er is niemand die mij wijsmaakt dat, als NAC in januari "OK" had gezegd in plaats van "Nee", Van Gastel en Van Bronkhorst (en Vlemmings) nu gewoon bij Besiktas hadden gezeten. Dan had Besiktas echt wel weer moeite gedaan, als dat écht hun droom TS was geweest. Er wordt allemaal heel netjes naar buiten gecommuniceerd dat Van Bronkhorst 'persoonlijk al rond was' en dat NAC 'onder geen beding Van Gastel wilde laten gaan' maar als het écht op tekenen na rond was én Van Gastel wilde zo graag, dan had hij dit echt wel zelf anders gespeeld. En Besiktas en Van Bronkhorst ook. Hoe je het ook wendt of keert, Besiktas is een héél ander kaliber dan NAC Breda.

Mijn punt? Er word nogal gemakkelijk gedacht over alle beslissingen die NAC had kunnen of moeten nemen, terwijl die wellicht helemaal niet in de hand van NAC lagen.

Dat Van Gastel niet de juiste trainer voor dit NAC is, lijkt mij overigens duidelijk. Ik ben benieuwd wie dat wel zou zijn - en wie haalbaar is.

11   1  
Wanny

Henk de Jong wilde helemaal niet naar NAC joh. Die zat te wachten tot ze bij Cambuur Ultee buiten zouden gooien, zodat ie weer terug op de bok gezet kon worden.

7   5  
Dero

Dat de sfeer al lange tijd minder is heeft verschillende oorzaken.

- Nieuwe soort generatie die NAC zien als een groot cafe
- Jaren wanbeleid met klotte voetbal
- Geen Bredase of regionale spelers
- Elk jaar een bijna geheel compleet nieuw team
- Het uitvak

Begin jaren 90 was top, volle tribunes, veel sfeer. We speelde om promotie, veel jongens uit de regio en aanvallend voetbal. In het nieuwe stadion zeker ook jaren een goede sfeer geweest, zeker rondom de promotie en bij het behalen van europees voetbal en de play offs. Alles valt en staat wel met prestaties.

De tijden zijn veranderd en ik vindt dat we ( voorzichtig ) afstand moeten nemen van de zogenaamde club culturen, deze zijn niet meer van deze tijd. Of moeten we ook nog met een leren bal met veters gaan voetballen?

De oud NAC mannen, waren geweldig als speler. Maar deze tijd is geweest en komt niet meer terug. In deze functie functioneren ze niet. Oud NAC erbij betrekken is goed, maar niet op deze cruciale posities en voor forse salarissen.

Zelf jaren op g gestaan, maar verhuist. Vorig jaar de verkleedpartijen met carnaval was voor mij de druppel.
Eind jaren 90 was het vak half gevuld, maar was het uniek in zijn soort en veel fanatieker.

We kunnen nog wel leuk schermen dat we 18.000 toeschouwers hebben, maar liever 12000 fans die fanatiek zijn en er weer de sfeer in kunnen brengen.

6   0  
BasSnelden

MARKENAA heeft gelijk als het gaat om communicatie. Die is bij Nac zelden proactief. Dan wordt de verwachting weer torenhoog opgeduwd begin seizoen. Het resultaat valt tegen en de poppen zijn aan het dansen met alle emoties bij podcasts en lokale media.

Qua niveau van de Jong Teams, is ook dat hoger nu. AZ en Ajax zijn al jaren top. Jong Utrecht wint gewoon 2-4 bij Cambuur. Dus het zal voor dit Nac echt sprokkelen worden om met vallen en opstaan alsnog nacompetitie te halen.

Zie eerder de mening van Seuntjens en Martina. En nu ook weer de mening van Omarsson in BN: Spelersmateriaal is echt top 5.
Voor dat vallen is de staf verantwoordelijk en voor het opstaan ook. Geen excuses meer!

4   6  
scheppioni

Mooi dat gij nog wat positief ben MarkenAA, maar dit NAC met deze staf waarbij alleen Jantje presteert gaat echt niet ineens de pannen van het dak spelen, v Gastel wieberen gaat men nu ook zeker niet doen, ik moet nog zien na dit seizoen......
Vele NAC harten bloedden nu..... er zal komende zomer echt flink wat in de staf gemuteerd moeten gaan worden, ik betwijfel of de enige waarde Molhoek nog tevreden is ???
Al vele punten aangekaart de laatste dagen, maar wie zit nu precies in de scouting??
Want afgelopen zomer moesten er hoogwaardige spelers komen maar wanneer je dan een wernersson en kaied vastlegt, brengt dit tot bijna ieders ongeloof hier !?! Nu op maandagavond naar az, ga er maar aanstaan met deze staf !

7   0  
Wanny

@ SCHEPPIONI

Wernersson en Kaied waren van de vorige winterperiode. Net als Boere, Staring, Omarsson, Garbett, Martina.

Meer dan de helft van die jongens voldoet niet.

Afgelopen zomer en winter hebben we het beter gedaan volgens mij. Alleen Troost is een flinke mispeer gebleken. Met de rest kun je wel wat. Zelfs met Haugen en Kuijpers die me zeer tegenvallen.

Maar ergens klopt de balans in de selectie niet. We missen net een paar puzzelstukjes.

10   3  
Ouwe Spionkop

Gelukkig geen NAC dit weekend.

3   0  
Sjak

Gefeliciteerd mannen, met het winnen van de prijs.

Ik val er altijd goed van in slaap, mijn hond wordt er rustig van. De baby van de buren stopt gelijk met huilen en zelfs lijkt het of de hele wereld wat stiller is.

Zijn er wel mensen die het einde van de podcast halen, zo maar een vraag?

Keep up the good work, het scheelt me een bak aan pillen.

Welterusten!

5   0  
Henri

Het is voor vele jarenlange supporters van NAC frustrerend te zien dat niemand in Breda in staat is de positieve omslag te maken. Het is verschrikkelijk te moeten constateren dat meestal de eerste stap die gezet wordt achteraf alweer verkeerd blijkt te zijn en dat op cruciale posities. NAC is volgens mij de enige club met een RVC+ lid in de persoon van PvH. Een RVC lid die dus zijn eigen werk/beleid moet controleren en een TD heeft benoemd die niet veel meer is dan een marionet.
Het daadwerkelijk binnenhalen van de gekozen AD Henk Valk duurt zo'n drie maanden en blijkt zes maanden later al een farce te zijn. Alles bij elkaar draait de organisatie bijna een jaar zonder AD. En dat bij een club die helemaal moet worden gereorganiseerd en opgebouwd. Hoe is het mogelijk. Ik heb eens wat CV's bekeken van AD's van clubs die het goed doen in de ere divisie, namelijk naar die van:
Almere City, John Bes https://www.linkedin.com/in/johnbes/?originalSubdomain=nl
en
PEC Zwolle, Xander Czaikowski https://www.linkedin.com/in/czaikowski/?originalSubdomain=nl

Ik ben benieuwd welke AD bij NAC (met voetbal achtergrond, waarom?) daar tegenover wordt gezet. Ik kan niet wachten want als iemand zijn arbeidsovereenkomst nog moet opzeggen wordt het alweer snel mei of later. En we liggen al lichtjaren achter. Zal het ooit nog goed komen? In december zei ik al er steeds minder vertrouwen in te krijgen en ik ben niet de enige die er zo over denkt! Helaas heb ik tot dusver geen enkele reden gezien waardoor ik nu mijn visie moet herzien.

4   0  
BP

Net ff "tien jaar terug" zitten kijken op espn, leuk elftal hadden we toen zeg.
JtR, Jordy Buys, Enrico Drost, Taghadounini, Perica, Sepp de Roover, Kwakman, om zomaar wat namen te noemen. Kippenvel momenten hoor in vergelijking met huidige situatie

1   6  
Ernie

Van mij hoeft van Gastel niet ontslagen te worden, maar wel diegene die hem aangesteld hebben. Een ervaren trainer zou veel meer uit deze groep halen, maar dat wisten we al vanaf dag 1.

4   0  
ome cor

JP is GEEN hoofdtrainer/coach, maar is en blijft een assistentje.

Karelse is geen assistent trainer, maar een teammanager. Dus niet van invloed op het elftal wat de hoofdtrainer de wei in stuurt en hun prestaties.

Lokhoff is zoals hij er uit ziet: ....vul zelf maar in.... maar zeker geen waardevolle aanvulling van onze technische staf.

Hyballa, Vreven en tal van andere trainers zijn ook niet foutloos, maar die wisten er meer van te maken dan de huidige staf.

@DUNSLOOPKOGEL
Waarom zouden ze het veld laten zakken ?
Het niveau is al zo ver gezakt, dat de hoogte van het veld geen reet meer uitmaakt.

1   3  
Twan

@dunsloopkogel

Het veld wordt inderdaad 1,5 m verlaagd. Dit omdat ze meer evenementen willen organiseren, en er nu geen vrachtwagen binnen kan.

3   1  
Breda vooruit

Jammer dat er zo weinig update van NAC komen hoe het staat met blessures zijn spelers al op de terugweg of komen er meer bij?

2   0  
Dunsloopkogel

@twan klopt ja

4   2  
markenaa

@SCHEPPIONI

Ik sta er helemaal niet positief in.
Pierre met zijn plus functie en zijn ego aan de top van de organisatie.
Scout ownee td Peter Maas met al 2 trainers missers in 1 jaar en een selectie die uit balans is en 1 redelijke keeper heeft en een medische staf echec plus een vd sande misser enz
Uitgebluste naar het schijnt cynische negatieve lokhoff. Babos die de keepers nier op kkd niveau krijgt. Karelse die bij een beetje kritiek op een forum zich woedend uitlaat naar een forumlid en dat is dan een elftalbegeleider die door spelers van 18 tm 32 uit alle windstreken een vertrouwenspersoon moet zijn.
Een trainer die er weinig van bakt weg wil maar moet blijven en er nog steeds weinig van bakt. Herkenbaar simpel voetbal wordt niet gespeeld. Typisch kkd voetbal wordt niet toegepast. Een zwijgende td. Een flinterdunne bijgestelde doelstelling. Weinig tot geen communicatie. Supporters die zich beginnen af te keren. Nee ik ben niet positief hoor. Zeker niet.
Het enige wat ik zeg is dat je zomaar 3 potten kan winnen. En dan groeien de ego's boven het station uit. Dan is het zogenaamde gelijk aan de zijde van Pierre en consorten. En dan bevind de club zich in een grote waan dat het gewoon wel goed gaat...

En waarom we 3 wedstrijden kunnen winnen? Omdat we nooit compleet weggespeeld worden. We altijd we een mazzeltje kunnen hebben. Bij een vroege goal jong ploegen nog wel eens van slag kunnen zijn. Eigenlijk gewoon omdat in de kkd alles kan.

Je ziet het bij NAC ook vaker in het verleden. Dan komt een forumavond eraan. Zijn de messen zogenaamd geslepen en wint NAC nou net 1 of 2 wedstrijden voor de forumavond. En zetten ze de achterban met de bek vol tanden. Alsof alles dan gewoon goed is.
Forumavond zal dan zijn: "we hadden hoger willen staan maar staan nog steeds op een playoff plaats en daarmee op koers voor het meestrijden voor promotie tot de laatste dag, de winterversterkingen presteren goed, geblesseerde spelers zijn hopelijk voor de playoffs op tijd fit. We hebben jullie support nodig"

0   0  
RaRa

Koscelnik of Lucassen?

1   0  
NuAnCe

Koscelnik.

0   0  
D’n opletter

@Markenaa (23.22 uur) Amen! Zo mee eens!

0   0  
MVG

@ MARKENAA

Helemaal mee eens!

3   1  
scheppioni

@ MarkenAA
Ik ben het ook niet oneens met jou maar ik zie dit nu met dit NAC en staf (+medisch) niet gebeuren, de gelatenheid is zo ontiegelijk groot, het zou me werkelijk verbazen en onze veldtrainer wil liever vandaag nog weg dan morgen !
Hopelijk zegt jp zelf in mei dat hij niet wil verlengen, want binnen NAC wil dit men wel !?? helaas.....
gelukkig in ieder geval geen gefrustreerd begin van het weekend !

1   0  
BasSnelden

Die Markenaa hoopt wel heel graag dat Nac verliest! Hij zegt steeds: “zul je zien, straks winnen ze met geluk van de jong ploegen. Dan hebben ze weer zo’n houding van zie je wel. Zie je wel, we doen het toch goed”…
Dus als Nac wint dan vreest Markenaa de (logische) opgeluchte reacties. Als Nac verliest dan gaat Mister Markenaa in de 5e versnelling om de trainers en de leiding van Nac volledig af te fakkelen.
Zo doorzichtig.
Zo laf.
Zo leeg.

0   0  
jimcp

Beste Thijzen en Levien, (nog) Van Harte Gefeliciteerd met de winst "Beste KKD podcast". Zelf luister ik altijd met veel aandacht. De winst is verdiend, terecht, en door mij van harte gegund. - Dank voor de luisteruurtjes.

Laad alle berichten na dit bericht in