Wij gaan niet opzij

'NAC wil veld verlagen en denkt aan aanpakken trainingslocatie Zundert'

Das Phantom

NAC heeft plannen om het veld in het Rat Verlegh Stadion te gaan vervangen en verlagen. Dat meldt BN DeStem deze ochtend. Daarnaast onderzoekt de club de mogelijkheid om de trainingslocatie in Zundert aan te pakken.

Veld verlagen
Het veld in het stadion is aan vervanging toe en daarnaast zijn er problemen met de verwarmingsinstallatie, aldus de krant. Het plan voor deze zomer is om het veld te verlagen en "tegelijkertijd de ondergrondse infrastructuur aan te passen". Daarmee zou het stadion ook multifunctioneel inzetbaar worden, zoals voor het hosten van concerten. Nu zijn de veiligheidsmaatregelen nog onvoldoende om daarin te voorzien. 

'Langer verblijf in Zundert'
Volgens de krant lijkt het ook een steeds realistischer scenario dat NAC in Zundert blijft met de trainingslocatie. De locate moet dan wel flink worden aangepakt. Zo moet er een drainagesysteem komen om de kwaliteit van de velden te verbeteren. Daarnaast ligt er de wens van de club om de jeugd en het eerste team op één locatie te huisvesten. Mocht dat in Zundert moeten gebeuren moet NAC iets doen aan de bereikbaarheid van de locatie. Het is nu bijvoorbeeld praktisch onmogelijk om met het openbaar vervoer te reizen. 

Betalen uit partnerfonds 
De investringen die hier boven worden genoemd moeten worden betaald uit het partnerfonds. Volgens BN DeStem wordt het fonds ergens in april gelanceerd, nu de juridische structuur "nagenoeg is uitgewerkt". In het fonds moet uiteindelijk een bedrag van vijf miljoen euro komen. NAC=Breda staat garant voor dit bedrag, dat eind van het kalenderjaar binnen moet zijn. 
 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
78 Reacties
27   7  
kopspion

Dat is wordt geen nieuw stadion te bouwen door Kareltje …?

In plaats veld te verlagen kunnen ze beter het spelniveau verhogen🤔🤭

6   2  
Ouwe Spionkop

Houden ze er wel rekening mee dat er onder dat veld autowrakken liggen?

8   1  
Naamloos

Je zou meteen alle tribunes dan naar beneden moeten doortrekken

3   7  
Maarten

Vreemd dat het hoofdgebouw niet aangepakt wordt. de buisnessboxen liepen toch op t tandvlees? Alles moest toch weer een fikse upgrade krijgen om het de aankomende 15 jaar weer vooruit te kunnen gaan? En hoelang moet ik op dat versleten blauwe stoeltje zitten?

5   2  
Das Phantom Deze gebruiker is een admin

@Maarten
Het een hoeft het ander niet uit te sluiten, natuurlijk. Volgens mij gaf Eric Matijsen al aan dat die wens er is, dus denk dat die plannen ook wel worden gemaakt.

12   2  
Chefke076

@Maarten
Met alle respect he, want het zijn ook zaken die aangepakt moeten worden maar zolang die sponsoren nog het hoofdgebouw in kunnen en jij nog niet door je stoel heen zakt is het toch prima? Dan zijn de zaken die direct invloed hebben op het voetbaldeel echt 10x belangrijker. Ik heb liever dat een fitte Omarsson er 15 in schiet op een goeie grasmat. Of dat stoeltje van je nou wit of blauw is, en of die boxen nou vers gestuct zijn of niet dat zal me echt geen roest interesseren

0   6  
Maarten

@ chefke076,
Eric Mathijssen is de bron over de skyboxen upgraden. En dat waaarschijnlijk niet om een nieuwe stuclaag of een behangetje. Het was om meer geld te genereren. Dont shoot the messenger. En die blauwe stoeltjes betreft , die zijn gewoon op met scheuren in de zetel.

27   7  
kopspion

Dat is wordt geen nieuw stadion te bouwen door Kareltje …?

In plaats veld te verlagen kunnen ze beter het spelniveau verhogen🤔🤭

3   2  
Hedden-um

@Spionkop

Als je het veld verlaagt heb je meer ruimte om te groeien als team?

2   2  
Chefke076

@Maarten
Snap ik maar denk met de kleine spaarpot die we hebben (of eigenlijk nog moeten gaan krijgen) denk ik dat er eerder geïnvesteerd zal worden in de voetbalzaken dan de commerciële zaken. Met de huidige stand is dat echt prio 1

2   6  
Yung-Yoon Noh

Was dat partnerfonds niet bedoeld voor het spelersbudget? Die 5 miljoen is zo op met deze werkzaamheden.
Ik zie het allemaal heel somber in, Nac kennende plakken ze ergens een pleister op en kunnen we weer een aantal jaar verder.
Structureel is er niks veranderd. Zonder grote investeerder ben je nergens en val je van de regen in de drup.

7   2  
Voorwaarts

Voor mij is in het dossier trainingscomplex een keuze is vele malen beter dan geen keuze. Dus best als ze in zundert willen blijven. De jeugd er bij zou ik graag zien, afstand maakt me niet zo veel uit. Zundert is de enige oase van rust in het turbulente NAC.

Veld verlagen en verbeteren is top. Zeker met het oog op extra inkomsten. Als clubs als spurs en real het doen en er letterlijk miljarden in investeren lijkt het de toekomst. Hoe het uitpakt weet je over minimaal 10 jaar.

Het voetballende hoop ik echt dat we het recht trekken.
Organisatorisch is het een onvoldoende, maar eerder een 5 dan een 1. AD situatie is kut. De inkopen zijn echter echt niet zo slecht (als ze wel eens zijn geweest). En we durven moeilijke keuzes te maken adhv beleid (hyballa out en JP behouden). Of dat goede keuzes zijn weet ik ook niet.

Stiekem hoop ik dat ze bovenin doof blijven voor de druk uit de Stem en supporters. Persoonlijk vind ik het veel waan van de dag geklets.

Al moeten er natuurlijk 100 dingen 10x beter.

9   2  
Wanny

@ YUNG-YOON NOH

Het partnerfonds is juist niet voor investeringen in de selectie, maar voor investeringen in alle randvoorwaarden. Dus bijvoorbeeld een aanpassing aan het stadion, zodat je meer geld kunt genereren uit het stadion. Of een beter trainingscomplex. Medische voorzieningen zodat niet de halve selectie in de lappenmand zit.

Dat soort dingen.

Wat betreft geldschieters. Volgens mij heeft Willem II ook geen sjeik die met miljoenen strooit en toch worden ze kampioen.
Gebrek aan geld is bij lange na niet het grootste probleem van NAC. Voor KKD begrippen en zelfs voor rechterrijtje eredivisie begrippen heeft NAC een prima begroting. Alleen moet je het dan wel goed besteden en je selectie optimaal laten renderen. Daar zit het probleem.

We zijn dit seizoen het Ajax van de KKD. Die zitten ook in de top qua budget maar niet qua prestaties.

7   9  
Nelis

Dus dat fonds is er nog niet, laat staan gevuld, maar wordt al wel uitgegeven. En NAC=Breda staat tot eind dit jaar garant…….
In principe zijn we dus eind seizoen 24/25 failliet want die 5 miljoen heb je gewoon elk jaar nodig.
Dan worden we dus echt een kleintje.
Vrolijk en zijn kornuiten zijn welwillend, en veel respect voor dat, maar ze missen de slagkracht om echt voorruit te komen.

10   7  
Wil

Ik zou mijn energie maar eerst eens in een kwaliteitsinjectie van het 1e team en staf stoppen!

Als we zo amateuristisch blijven spelen, is een groter stadion al helemaal niet nodig...

Vrees een leegloop van supporters!

9   3  
fvf6

Veld verlagen ? gaan we dan in de kelder van de K.k.d. voetballen

5   10  
IBIO

Ik heb veel liever dat die lelijke blauwe stoeltjes worden vervangen voor geel-zwarte stoelen

8   2  
Moppernac

Als het veld wordt verlaagd dan gaat het trainers kerkhof misschien ook wel weg.
Daar liggen wat trainers onder die grasmat

7   11  
Grote Kerk

Zit er niet uit straks. Dan kijk je vanuit het veld tegen 3 meter hoge muur aan voordat tribunes beginnen. En die tribunes kunnen niet doorgetrokken worden omdat ze dan te stijl worden. Weer lapmiddellen voor evenementen die toch niet plaats gaan vinden.
Partnerfonds ? Ben heel benieuwd of daar 5 mio in komt. Kan mij niet voorstellen dat Vrolijk bijlammert als er te weinig externe investeerders komen in het fonds komen. Fijn dit soort initiatieven zonder sterke AD. Weer de verkeerde volgorde. Echt des NAC's.

4   2  
Matc

NAC WIL.....Ik wil ook wat!!!

6   13  
Grote Kerk

En BSR stop eens met die duimpjes manipuleren. Ik heb ook het beste met NAC voor he !

8   3  
VOSJE BREDA ˣ ₓ ˣ

Een langdurig verblijf in Zundert, man man man! Je wordt al ontmoedigd voordat je überhaupt begint met trainen. Eerst die rit al naar zo'n afgelegen plek in een polder, waar je constant in de wind staat. Er is geen enkele connectie met Breda te vinden. Geen supporters die gemakkelijk kunnen komen om een training bij te wonen.
Het zou echt binnen of direct rondom Breda moeten! Maar dat is met elke ontwikkeling betreft Breda. Waarom kan het overal anders wel, maar lijkt het alsof alle bouwplannen in Breda tergend langzaam vorderen en al helemaal geen lef tonen. Deze stad moet echt wat meer lef gaan tonen. We worden op alle vlakken door alles en iedereen voorbijgestreefd

5   3  
Wanny

@ Nelis

Er is nog geen cent uitgegeven. Er worden alleen plannen gemaakt.

En waarom is er elk jaar 5 miljoen nodig?

8   3  
Voor NAC

Zo vermoeiend dat mensen óf niet kunnen lezen óf dingen gaan verzinnen en dan boos worden omdat hun verzinsels niet uitkomen. Vanaf minuut is heel duidelijk en heel vaak gezegd dat het partnerfonds NIET bestemt is om spelers te halen. Het is bedoeld om de infrastructuur en eenmalige uitgaven rond NAC van te betalen. Het is ook al vanaf minuut 1 een van de kernpunten van de nieuwe eigenaren dat er meer geld uit het stadion gehaald moet worden. En dat doe je dus door het veld te verlagen zodat je daarin ook evenementen kunt organiseren Grote Kerk. Niet boos worden op anderen omdat jij blijkbaar nooit de krant leest en niet weet welke dossiers er op tafel liggen. Manmanman.

12   2  
HUPNAC

@NAAMLOOS

Het is uiteindelijk ook de bedoeling om de tribunes door te trekken.
Er kunnen dan een kleine 3000 toeschouwers meer in het stadion.

0   2  
Badeend

@ Nelis - goed lezen is een kunst hè?

4   3  
markenaa

Communicatie.

Op nac.nl staat niets van dit alles. Gemakzucht dat de krant het nieuws brengt? Nieuws lek vanuit NAC, naar de krant? Bewust de krant het nieuws eerst te brengen zodat de eerste reacties afgevangen worden? Te laat met zelf iets te communiceren?

Een ding is zeker. NAC heeft het heft op communicatie niet in de hand. Of speelt het bewust via de media.

- Logisch dat men de exploitatie mogelijkheden van het stadion verder gaar bekijken en benutten. Zodoende onder de streep minder huur te hoeven betalen. De huur is mede de reden waarom NAC voor de KKD een te grote broek aanheeft.


5   7  
Ernie

Alleen de gedachte al, om daar over na te denken. Schaam je kapot. Zorg eerst maar eens voor fatsoenlijk voetbal en dat we promoveren.

2   4  
Babos!

Als het veld wordt verlaagd dan moet ik de sterkte van m'n bril aanpassen! Krijg ik dan korting op mijn SCC?

4   3  
Maarten

Het langer verblijf in Zundert is al een fiasco opzich. Waar blijft de stoere taal of beter gezegd stoere daad om NAC weer in de stad te laten trainen? Advendo was toch de optie? In alles is het weer tegendraads, een van de peilpunten van 15 jaar geleden. Bourgondisch is een term van wat moet je ermee. Heeft totaal niks te maken met het sportieve doelstellingen. Alles leek groter dan de werkelijkheid. Lokale investeerders pakken ook niet door dan alleen aanmodderen. Het lot van NAC. Jarenlang hangen in de KKD. Van een directeur uit Noord Holland tot aan lokale voormalige helden. Niemand die het kan bolwerken zonder centen.

1   7  
BasSnelden

Die Markenaa hoopt wel heel graag dat Nac verliest! Hij zegt steeds: “zul je zien, straks winnen ze met geluk van de jong ploegen. Dan hebben ze weer zo’n houding van zie je wel. Zie je wel, we doen het toch goed”…
Dus als Nac wint dan vreest Markenaa de (logische) opgeluchte reacties. Als Nac verliest dan gaat Mister Markenaa in de 5e versnelling om de trainers en de leiding van Nac volledig af te fakkelen.
Zo doorzichtig.
Zo laf.
Zo leeg.

4   0  
Nelis

@Wannie het grootste deel van de betaald voetbal organisaties heeft de sponsoring keihard nodig wat per saldo dus betekent dat er geld bij moet.
Dus je hebt een grote sponsor nodig om voorruit te komen. En die 5mln moet je gewoon hebben om de zaak (stadion/velden etc. ) draaiende te houden. Nu doen we steeds jaren niks en dan is het paniek.
@badeentje goed lezen is idd een kunst, begrijpend lezen dat is de kunst.

2   0  
markenaa

@BASSNELDEN

Grappig ik schijn juist 1 van de weinigen te geloven dat NAC 3 wedstrijden op rij kan winnen. Dat dat zomaar kan gebeuren. Er is menig supporter die daar nul vetrouwen in heeft. Ik wel. En ik hoop ook dat ze die winnen en de weg omhoog vinden. Gezien alle perikelen op bestuurlijk niveau tot op heden heb ik alleen het gevoel dat als ze die wedstrijden winnen de bestuurders in een allmighty houding schieten. En de achterban afwimpelt op basis van 3 gewonnen wedstrijden tegen Jong ploegen. Een zie je wel dat het gezeik onzin is houding en we nog op koers zitten. Dat niet wij maar juist zij aan scorebord journalistiek gaan doen.
Zijn we op koers omdat wij zo goed zijn of omdat de rest nog slechter is? (Top 3 begroting)

Het is heel simpel. Lul niet als td dat je onder hyballa 14e stond en die paar plekken hoger niet past bij je doelstelling maar altijd nog hoger is dan 14e..
Zeg gewoon dat het op heel veel vlakken ondermaats is en er keihard aan gewerkt wordt om het tij te keren. Toon jezelf strijdvaardig en kritisch naar hoe het gaat. Je hoeft niet met de supporters mee te lullen als td of trainer maar toon dat je de supporter begrijpt.

Niets liever heb ik het zo dan dat blijkt dat de organisatie, heel oud NAC, selectie enz enz en alle keuzes wel goed bleken te zijn. Graag zelfs!

Echter is de hoop bij de stuurlui aan wal al jarenlang op teleurstellingen uitgelopen. En daar lijkt dit seizoen voor mij geen uitzondering op te zijn. Dat haalt de hoop op winst bij mij als supporter echter nooit weg. 2 verschillende zaken.

Het vertrouwen in wat ze doen is heel broos. En dat komt niet doordat ik hoop dat ze verliezen. Dat komt door hoe het gaat. En wat ze doen. En hoe ze communiceren.

9 punten graag. 3 jong ploegen. Geen excuses.

2   2  
BasSnelden

Mr Markenaa… Hoe kun je nu zeggen: 9 punten tegen die drie jong teams?! AZ wint thuis ruim van Dordrecht en De Graafschap, zeker op maandags…. Jong Ajax is bekend. Maar het lijkt of je liever niet wil dat de trainers en clubleiding “blij” als er toch eventueel punten gehaald worden. Waarom zo afgeven op die mensen? Die trainers zullen hard genoeg werken om het tij te keren. Dat zegt de TD toch ook in die clubvideo! Jouw angst voor de blijdschap van de trainers en leiders is gewoon groter dan jouw wens voor een revival. Dan kun je namelijk niet meer zeiken

6   0  
Henri

Het beeld op TV van wandelende mensen langs het veld, anderen die bier of friet kopen, ik vind het werkelijk een aanfluiting op de televisie tijdens het kijken naar een voetbalwedstrijd. Zo krijgt een TV wedstrijd van NAC dezelfde look als bijv. van PEC Zwolle, RBC, MVV., enz. Ik vind dat voor de kijker zo ontzettend amateuristisch overkomen. Door de gracht vanwege het verhoogde grasveld bleef dit verschrikkelijke beeld voor het grootste deel uit het zicht. Net als Grote Kerk denk ik ook dat het doortrekken van de tribunes juist nu niet meer mogelijk is omdat dat het eindpunt en steunpunt was. Nu ligt het eindpunt gelijk op het niveau van het veld. Ik ben benieuwd en laat me graag door architecten verrassen, maar ik vrees een gedrocht.

1   0  
markenaa

@bassnelden

Ik hou het bij de herhaling van wat ik schreef:

"Niets liever heb ik het zo dan dat blijkt dat de organisatie, heel oud NAC, selectie enz enz en alle keuzes wel goed bleken te zijn. Graag zelfs"

Hoe je dit anders kan lezen weet ik niet maar ik laat het hier bij.

3   2  
Gebruikersnaam

En dan Nac Zundert

Of blijft t nog wel
Nac Breda
wie verzint dit nou weer

4   0  
Dunsloopkogel

Zit w2- rjc te kijken maar dat niveau halen wij bij lange na niet
Wat een verschil zeg

4   2  
SjorsNAC

Stadion geschikt maken voor andere evenementen lijkt mij een goede zaak als nac daar beter van wordt. In zundert blijven vind ik echt jammer, overduidelijk dat nac in Breda moet trainen ipv in een boerengat ver van Breda. Als het niet rondom het stadion kan dan bij boeimeer, plek zat en dichtbij.

4   1  
Dero

Daar is het plan van evenementen weer, zoals al 20 jaar wordt geroepen. De horeca is niet van nac, dus al die ellende voor misschien een paar evenementen als ze al plaats gaan vinden. Komt straks ook weer het plan om bussen te laten rijden vanuit Zeeland. Schoenmaker blijf bij je leest.

2   2  
Dunsloopkogel

Evenementen
Dan denk ik meteen aan Tiësto en Hardwell
Wat zou het gaaf zijn in het stadion een groot feest

Zie ut al voor me Zero7six

5   2  
Kiko

Ik hoop zo dat we maandag kunnen winnen. Het wordt lastig maar ja, tegen Jong PSV verliep het ook verrassend goed. 3 punten zou ons op plek 7 zetten. Gewoon even gas geven!

9   3  
ome cor

Laat er eerst maar eens GEVOETBALD worden in ons stadion door NAC 1. En de eredivisie halen.
Daarna pas denken aan evenementen of damesvoetbal. We zijn geen fokking Vitesse.

Rat Verlegh draait zich om in zijn graf bij alle puinhopen die oud NACcers en de spelers er van maken.

1   2  
Wanny

De horeca is gewoon van NAC hoor en die hebben het voor een aantal jaren verpacht.
Ik neem aan dat er in het contract staat dat NAC daar meer voor krijgt als er meer activiteiten zijn in het stadion.

1   1  
Alandevisser

Is toch een grote grap dit proberen commercieel beter op te worden? Zullen we eerst niet ons kutzooi in orde hebben als eerst... met ome cor eens dieje misselijke Vent

4   1  
Beultje

Eerst oud NAC maar is op laten rotten...

4   2  
Ert

Paar weken geleden bij FC Utrecht geweest. Daar durvden we ons een fiks aantal jaar aan te meten.. Kan je vertellen dat dat ECHT veul jaar geleden is. Maar ach.. leker aanmodderen maar daar boven in de ringen.

Zolang de baas niet weet wat ie wil, doet de rest ook maar een dotje

3   0  
markenaa

Goedemorgen.
Als.je naar het programma van NAC kijkt dan kun je iedere wedstrijd als lastig beschouwen maar je zou het ook anders kunnen zien. We moeten nu tegen 3 jong ploegen. Los van de vorm van jong AZ hoor je ze eigenlijk alle 3 te winnen. Als je die 3 wint klim je (mede weer door de uitslagen van gisteren) flink op de ranglijst. En bij 3 keer winst kan je zomaar in een flow komen. Na die jong wedstrijden moet je vooral tegen.ploegen boven ons. Allemaal concurrenten. Als je in een flow zit kan je zomaar opeens doorstoten. Dit is bij Willem 2 en ado ook gebeurd

Nu weet ik wel dat het spel enz niet heel veel aanleiding geeft om te geloven dat dit gaat gebeuren maar waarom zou je met deze selectie nu niet van die 3 kunnen winnen. Er zijn wel gekkere dingen gebeurd. Zet je een jong ploeg snel op achterstand dan komen ze nog meer en counter je ze zo weg. Op die manier hebben die ploegen het meest verloren.

Het is geen hoop maar iets wat zomaar kan gebeuren. We zeggen vaak over ploegen die uit vorm zijn dat je zal zien dat ze nou net tegen NAC weer in het zadel geholpen worden. Laat NAC de komende 3 wedstrijden maar eens door de jong ploegen in het zadel geholpen worden. Of zichzelf in het zadel zetten. Voor of een eindsprint of in topvorm aan de playoffs beginnen.
Als het tegen jong AZ helemaal niets is zit een ommeeker er blijkbaar toch niet in.

Succes NAC vreet ze op en pak die laatste strohalm

5   0  
markenaa

NAC-supporters eisen hun plek in het bestuur weer op
Als het aan de clubraad van NAC ligt, wordt het besluit van bijna anderhalf jaar geleden om de plek in de raad van commissarissen op te gegeven weer teruggedraaid. De sleutel is hierbij in handen van het stichtingsbestuur.

Yadran Blanco 23-02-24, 17:00

1   4  
Paul Soeters

Een Rolling Royce Phantom die wil NAC en consorten rijden in de toekomst. Het stadion moet glitteren als de Lelijke Eendjes, Dacia,s-Bvo's op bezoek komen. Maar bij "elke" aftrap wil ons zogenaamde pronkstuk maar niet echt doorstarten. De Lelijke Eendjes, Dacia-Bvo's rijden, nog steeds vlotter dan ons, wat ze trouwens al deden. Hoe kan dat nou vragen de verantwoordelijken bij NAC zich "nog" steeds af? Zou het nog steeds aan de chauffeur liggen?

3   1  
BP

Gezien de uitslagen en stand op ranglijst, weten we wat we moeten doen tegen Jong AZ, noad en winnen gvd.
We kunnen mooie zaken doen !!

4   2  
scheppioni

@ BP
Goed gezien BP meestal geeft ons NAC normaal dan al niet thuis... met deze staf reken ik niet veel meer op verrassingen .......💛🖤🙃

2   1  
Ivo

@MarkenAa
Juist tegen de Jong ploegen heeft NAC het altijd moeilijk. Dit zijn goed voetballende teams die je moet bestrijden met veel fysiek en stevige duels. Dat is nou niet echt ons ding, de laatste maanden. We geven veel ruimte weg en laten ons regelmatig te kakken zetten. We missen kerels als Kemper en Leemans op het veld.

Als we 3x op rij winnen zou dat voor mij een hele grote verrassing zijn.

4   0  
markenaa

@ivo

Helaas hebben we het lastig tegen de meeste ploegen.
Met alle ervaring in de technische staf en wedstrijd analyses en de selectie die je hebt moet je toch wel een speelwijze weten te vinden om er wel van te winnen? Anderen winnen er toch ook van? Wat wil je dan als NAC zijnde als het nu al zo is dat telstar en Helmond uit altijd lastig is en jong ploegen altijd lastig.
Wat wil je dan en waar sta je dan?
Ergens moet je als team toch ook je ondergrens trekken?
Vroeger kon en mocht je van Ajax verliezen. Is dat nu geworden tot je verliest meestal van jong ploegen?
Ik mis echt die over mijn lijk mentaliteit. De hier zijn wij en wassen dit varkentje in het eerste half uur en volgende week weer enz.

7   0  
markenaa

@ivo

En ik doe niet meer mee aan we missen die en we missen die. We hebben alle spelers in de selectie al zo'n beetje een keer gemist. Voetbal is een teamsport. Omarsson hebben we ook heel lang gemist. Sinds hij speelt mis ik hem nog steeds.

7   0  
Henri

Ik maak me eerlijker meer zorgen over de toekomst. Welke lering, welke consequenties worden er in de voetbaltak getrokken aangaande dit seizoen? Op de benoeming van een nieuwe AD is nog geen zicht. Dit terwijl de BVO's in maart starten met hun voorbereidingen het nieuwe seizoen aangaande. Gaat NAC de 2 jaar volmaken zonder AD?
Het stadion multifunctioneel exploiteren is niets mis mee, maar wat houdt NAC eraan over en hoe gaat de grasmat zich houden. Een grasmat die het met alle klimatologische veranderingen al moeilijk genoeg heeft en dat zal in de toekomst alleen maar erger gaan worden. Wat gaat men met het amateuristische aanzicht doen op tv, met de rijen voor de counters/balies. Het ziet er niet uit.
Daarnaast ben ik erg nieuwsgierig naar het Partnerfonds. Dat iemand wilt investeren in een talentvolle voetballer en deelt in de winst bij verkoop kan ik begrijpen. Maar dit is juist niet de bedoeling van het Partnerfonds. Dat een investeerder eventueel wilt investeren in een stuk onroerendgoed als NAC het stadion wil/kan kopen kan ik ook wel begrijpen. Maar wat moet een investeerder met voetbalvelden in Zundert die afgegraven moeten worden, gedraineerd worden, afgedekt worden met de juiste grondsoort en wat moeten ze met bijvoorbeeld nieuwe busjes of een krachthonk voor de jeugdopleiding. Ik ben er enorm benieuwd naar.

1   0  
DunBas

@Kopspion


hahahahahaha geweldige opmerking. Ik zou je wel 10 duimpjes omhoog willen geven, maar helaas .....

2   0  
DunBas

@OUWE SPIONKOP

Dat zouden dan Oldtimers moeten zijn op dit moment. Wellicht levert dat een hoop geld op en kunnen ze van dat geld de selectie versterken. hahahahahahah

3   1  
Ouwe Spionkop

Welke gek heeft dit verzonnen?
Nutteloos plan tenzij je meteen de tribunes doortrekt naar beneden.
Anders slaat het nergens op en zitten we in de gracht alleen naar een betonnen rand te staren en als de rand weghalen zie je op de camera iedereen bier halen. Ik hoef echt niet met m'n lelijke kop op tv.

1   1  
The Cosmic Gate

Het veld verlagen, dan kan de lat en ondergrens ook naar beneden zeker ?

3   1  
Bavel1968

Misschien eerst een AD aanstellen die het vertrouwen van investeerders kan winnen?

Wat er tot nu toe na de aandeelhouders wissel is gebeurd wekt niet echt vertrouwen bij investeerders.

Wanneer gaan de aandelen eigenlijk terug naar de club? Dan kun je de kerstboom wat aftuigen. Nu zou een prima moment zijn. De heren hebben er voor gezorgd dat de club niks meer waard is met een niet presterend vreemdelingenlegioen dat 10e staat in de kkd.

4   0  
Bavel1968

Voor Kemper en Leemans zijn in de winter 2 ervaren vervangers gehaald.

5   3  
Voor NAC

Dan lees ik weer een Henri die vragen heeft over het partnerfonds zonder zelf moeite te doen zich daarin te verdiepen. Maar vooruit, ik zal eens helpen;

“In de praktijk kan NAC via een achtergestelde lening putten uit dit investeringsfonds. De rente is dan laag, anderhalve procent, met een looptijd van vijftien jaar. En daarbij is er ook de eerste tien jaar geen aflossingsverplichting.”

De investeerders in dit partnerfonds zijn dus NAC supporters die dit uit clubliefde doen en hier niet perse aan hoeven te verdienen.

Verdiep je eerst eens in de materie voor je een mening vormt mensen!

5   3  
Voor NAC

Lees bij De Rat dat het slechts om een verlaging van zo’n 80 cm gaat. Blijft dus genoeg gracht over om onzichtbaar bier te kunnen halen. En maar roepen dat het een schande is en er een mening over hebben. Zonder de details te kennen. Manmanman.

2   0  
Ernie

Ik hoor net dat het om een vroege 1 april grap gaat. Ik dacht al dit kan niet waar zijn.

4   2  
Beultje

Zorg eerst maar voor een selectie die volgend seizoen kan promoveren naar de eredevisie

3   0  
Francesco

Laten we inderdaad vooral geen geld investeren en de club tot we promoveren. Dat het in de toekomst geld oplevert waardoor we financieel gezonder worden, boeit niet. Dat de achterstand op andere Eredivisieclubs qua faciliteiten alleen maar oploopt, schijt aan. Zie hier het korte termijn denken van de gemiddelde supporter. Ik juich het alleen maar toe dat er geïnvesteerd wordt in de club. Financieel gezond en stabiel vind ik belangrijker dan KKD of zere.

6   7  
Belgische Naccer

Het veld verlagen...lekker belngrijk..

Had die trainer van Willem 2 maar gehaald, in plaats van die lichtgewicht Van Gastel...
Of had Hyballa laten zitten.

5   0  
VOSJE BREDA ˣ ₓ ˣ

Is er geen mogelijkheid voor een stuk grond/ weiland ten zuiden van Breda, in de buurt van het Mastbos (Kasteel Bouvigne), een prachtige natuurlijke bosomgeving en Markdal waar spelers ook kunnen trainen/trimmen in het bos? Er zijn weinig omwonenden en het is dicht bij de stad. NAC traint volgens mij niet 's avonds zoals bij voetbalverenigingen waarbij lichtmasten aan moeten staan, wat voor dieren daar ongunstig is. Bovendien zijn er al verschillende sportverenigingen in de buurt zoals bv de Hockeyclub. Hierdoor ontstaat een soort campusidee, vergelijkbaar met de Herdgang. Het lijkt mij persoonlijk een aangename trainingsomgeving. Ook voor vooral ouderen een leuke, bereikbare locatie om vervolgens nog een wandeling te maken in het bos en een kop koffie te gaan drinken bij de horeca die er al zit.

9   0  
WillyG

Wat dachten jullie ervan om Paul Bosvelt eens te bellen als het bij ons NAC de verkeerde kant op gaat met JP en PM? Die is al 6jr bezig bij GAE, die zal toch ook wel een nieuwe uitdaging willen hebben.

Playa Punta Uva, Costa Rica, zon, 30graden.

7   0  
D'n Klaagmuur

Kan dat uitvak niet eens afgebroken worden? Vak I weg en gewoon het hele bij Vak G verder plaatsen. Gastvrijer voor je bezoekers en beter voor de sfeer dan die gare vissenkom van ons.

1   0  
D'n Klaagmuur

Het hek, moest dat zijn.

1   0  
Naccert

@D’N klaagmuur

Eens dat de oude situatie beter was en meer sfeer bracht. Echter zie ik liever investeringen gedaan worden die NAC commercieel meer kunnen brengen. Of we het nu leuk vinden met zijn allen of niet het gaat tegenwoordig gewoon om geld.

2   0  
BasSnelden

MARKENAA heeft gelijk: we moeten een lijn trekken want elke wedstrijd is de laatste maanden lastig en moeilijk! Selectie is niet minder dan die van Graafschap of Cambuur. Zeker niet!!! Toch staan we op het randje van afhaken. Jong Az won dus thuis ruim van Dordrecht (5-0) en Graafschap (3-0) maar ook van Roda. En toch… Toch moeten staf en spelers die grens trekken van tot hier en klaar. En wel stoppen met terugpakken op Hyballa graag! Die gek zette iedereen tegen elkaar op en joeg alles over de kling met ook in korte tijd een paar onnodige nederlagen! “Geen excuses” zei Omarsson in de krant. Hij heeft gelijk. Geen excuses. De staf moet deze groep aan de praat krijgen. NOAD

5   1  
scheppioni

@ Bassnelden
Deze staf krijgt het niet meer aan de praat hooguit wat delen van de wedstrijd wanneer we vaak alweer achter de feiten aanlopen !
Tis echt hopen op een sneakle 1-2 morgen maar gezien de werkelijke situatie .......verwachtingspatroon maar laag houden !💛🖤

1   0  
Fritske d'n Olifant

Eens dat een desolate plek als Zundert niet bijdraagt aan het creëeren van het NAC gevoel bij spelers en de afstand met de supporters alleen maar vergroot. Aan de andere kant voetballen alle grote clubs op een trainingscomplex (ver) buiten de stad. Maar NAC moet naar een situatie toe waarbij de hele club op 1 complex zit en niet zoals nu de selectie in Zundert en de jeugd bij Boeimeer. Dus óf je breidt Zundert uit als dat kan en dan pak je meteen de velden aan. Óf je kijkt of er binnen de gemeentegrenzen van Breda mogelijkheden zijn voor een geheel nieuw complex of op een bestaand sportpark. Dat laatste is blijkbaar geen optie. Het verlagen van het veld is een van de laatste dingen die je moet willen. Het veld is indertijd niet voor niets verhoogd aangelegd. De kosten van het verlagen moet je daarna nog maar terug verdienen. Ik kan me niet voorstellen dat dit NAC heel veel gaat opleveren. Hoe vaak worden andere bvo stadions buiten de top 3 en vitesse nou gebruikt voor grote evenementen?

3   1  
Sjef de gevulde koek

Als we zo doorgaan hoeven de het veld niet meer te verlagen. Dan hebben we überhaupt geen veld meer nodig!!

3   0  
VOSJE BREDA ˣ ₓ ˣ

Ik ben het niet volledig eens met de stelling dat alle grote clubs hun trainingscomplexen (ver) buiten de stad hebben. In feite hebben juist veel grote clubs zoals Ajax, Feyenoord, FC Utrecht, SC Heerenveen, Willem II, VVV-Venlo en NEC hun trainingsvelden binnen 500 meter van het stadion liggen. Aan de andere kant trainen clubs zoals Roda JC, FC Groningen, PSV, en De Graafschap ook in hun eigen stad, maar dan vaak aan de randen ervan.

Sommige clubs, zoals FC Twente, AZ, Go Ahead trainen in nabijgelegen plaatsen vergelijkbaar als Etten-Leur bij Breda. Dit zorgt ervoor dat er nog steeds veel supporters in aanwezig zijn.

Uit ervaring omdat ik daar helaas weleens in de buurt ben. Merk ik dat de trainingsvelden en de bijbehorende kantine bij Varkenoord tijdens trainingssessies vaak druk bezocht worden. Er zitten daar soms meer supporters bij een training dan een gemiddeld eredivisie stadion. (Is natuurlijk ook een grote stad) maar toch.. hoewel ik liever niet te veel wil kijken naar die specifieke club, valt het wel op dat zij aanzienlijke veel doen qua binding met supporters en de stad.

1   0  
Ed

Mooi dat daar over nagedacht wordt.
Drie punten vanavond, daar denken wij als supporters aan. Bij verlies kun je nu al gaan voorbereiden op het volgende seizoen.

Laad alle berichten na dit bericht in