Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #21

DeWeesJr

In aflevering 21 hebben we weer een leuke gast in de uitzending. Ferry de Bont beter bekend als @Hoekie_b komt meepraten over al het NAC-nieuws van deze week. Een hoop transfernieuws de seizoenkaartverkoop en de aanvallers worden onder de loep genomen. En hoe is het eigenlijk met Kali?

Bron:
B-Side Rats
19 Reacties
30   1  
Hoge Vucht

Van mij mag Dogan echt wel blijven. Uit het interview had ik ook totaal niet het idee dat hij weg wilde eigenlijk..

We zullen op zoek moeten naar spelers voor de flanken -> die niet alleen naar binnenkomen en schieten, maar ook een balletje kunnen voorbereiden. Denk dat dat al een hoop scheelt, achteraf is het dom geweest om bv een korte weg te doen. Wat daar voor terug is gekomen was gewoon geen verbetering.

17   5  
rooftop

Rendement Boussaid: 1 doelpunt en 7 assists

7 assists is een behoorlijk goed aantal voor een NAC speler, alleen Mounir El Allouchi heeft er het afgelopen seizoen 8 gegeven.

30   1  
Hoge Vucht

Van mij mag Dogan echt wel blijven. Uit het interview had ik ook totaal niet het idee dat hij weg wilde eigenlijk..

We zullen op zoek moeten naar spelers voor de flanken -> die niet alleen naar binnenkomen en schieten, maar ook een balletje kunnen voorbereiden. Denk dat dat al een hoop scheelt, achteraf is het dom geweest om bv een korte weg te doen. Wat daar voor terug is gekomen was gewoon geen verbetering.

20   1  
Bas

Toch blijf ik het geen miskleunen noemen. Je zou van het padje zijn als je Dogan niet zo contracteren. En een Bohui kon zijn contract in Manchester verlengen heb ik mij laten vertellen op deze site. Stokkers moet zijn wedstrijd hebben. En Noblejas vind ik persoonlijk mwah. Op papier hadden we een top elftal... Maar hier hebben we voorgaande jaren ookal last van. Het loopt op een of andere manier gewoon nooit top bij ons NAC. En het is maar net hoe je het bekijkt glas half vol of glas half leeg.

9   1  
Da Pope

@Rooftop

Transfermarkt (6 assists) hanteert andere cijfers dan VI (4 assists). Maar zelfs als je van de cijfers van Transfermarkt uitgaat, staat Boussaid op de assist-ranglijst van de KKD maar op de 25e plek.

Voor een huurspeler is zijn bijdrage wat mij betreft echt te beperkt geweest. Hij heeft NAC, vind ik, niet aantoonbaar beter gemaakt en vertegenwoordigt geen waarde voor de club.

Als NAC hem van Utrecht over kan nemen, wordt het een ander verhaal. Dan ben ik er zeker voor hem vast te leggen. Met zijn 20 jaar moet er nog meer dan voldoende rek in zijn ontwikkeling zitten. Maar als je hem slechts kunt huren, zou ik altijd verder kijken.

11   0  
B

Het grote nadeel van Boussaid vond ik dat hij regelmatig gevaarlijk en onnodig bal verlies leed. Als je dat tegenover zijn rendement zet vond ik het te weinig.

Een huurspeler moet er inderdaad gelijk staan, anders is het weggegooid geld.

8   0  
Ivo

In de KKD gaat het voor 70% om het fysieke en hard werken. Onze tegenstanders graven zich in en er is weinig ruimte voor acties. Daarom speelde Boussaid bv. tegen PSV zo goed. Hij kreeg daar wel de ruimte.

Ik denk dat je op zoek moet naar een sterke, snelle buitenspeler die duels wint (de bekende Gegenpressung) en een goede voorzet/eindpass heeft ipv een balvaardige dribbelaar. Dat levert in de KKD te weinig op.

Als jij kijkt naar hoe bijv. een VVV zich al jaren handhaaft in de eredivisie, dan is dat gewoon met ouderwets buffelen. Allemaal grote sterke kerels in je team, compact spelen, kort op de tegenstander, en met uitvallen zo snel mogelijk voor de goal komen. Daar moet je naar toe werken, en een Boussaid past gewoon niet in dat plaatje.

5   0  
El Patron

Goede podcast wederom mannen!

Al zie ik Verschueren nog wel een jaartje blijven en ik denk dat we er dan vrede mee moeten hebben dat hij volgend jaar gratis de deur uitloopt. Hij wordt komend jaar de dragende speler in de selectie waarmee de kans vele malen groter worden op promotie.

Daarnaast denk ik dat de clubs niet in de rij staan, zeker nu, om een transfersom neer te leggen voor Arno. Daarom kan het interessant zijn voor Arno zelf en voor de geinteresserde clubs om een jaar te wachten en dan een transfervrije stap te maken, waardoor hij zelf meer kan verdienen of naar een leukere club kan.

Snap dat we het geld nodig hebben maar hoop eigenlijk door de klapper die we maken met JP dat we niet meer zo krap zitten om voor een paar ton Arno van de hand te doen.

7   8  
Sjef de gevulde koek

Ik heb het hier al een paar keer gezegd. Buiten Olij, Verschueren, Haye, en Vd Hecke maar die gaat weg. Is er niemand die eredivisie niveau heeft. Azzagari zou het nog kunnen halen. Dus er moet gewoon veel gebeuren. Dogan gaat het zeker niet worden proberen snel te lozen met z’n mega salaris. Te traag, handelingssnelheid veel te laag komt gewoon veel te kort. Ik zal wel weer een hoop duimpjes omlaag krijgen maar dit is gewoon wel de conclusie die je na vorige jaar kan trekken. Met een straatlengte achterstand en geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld buiten de beker dan. Er is gewoon een hoop werk aan de winkel en moeten het echt niet mooier maken dan dat het is. De selectie is gewoon zeer matig en nu VD Hecke weg gaat achterin een groot gat.

1   0  
F8Hipster (BSR)

@El Patron ik kan me niet voorstellen dat Arno gaat blijven. Nu kan NAC nog iets voor hem vangen en ik denk echt dat hij met een goed team een prima speler kan worden vergelijkbaar met een Wout Brama oid. Gewoon altijd minimaal een 6.5 scoren. (mits op de juiste plek). Die kan prima mee in de Eredivisie. Daarnaast zit er nog rek in gezien zijn leeftijd.

2   0  
Tante Annie

@F8Hipster. Maar niet vergeten dat verschueren onze topscoorder was dit jaar hé. dat hoeft geen minimale transfersom te zijn. En als je geen goede prijs krijgt kan het mijns inziens wel waardevol zijn om hem te behouden

1   0  
F8Hipster (BSR)

Hangt denk ik ook af van wat hij zelf wil. Je zou verwachten dat hij wel enige ambitie heeft en een stapje hoger wil kijken of hij het aankan. Bij het laatste interview liet hij ook wel doorschemeren dat het wel iets dat bij hem leeft. Naast dat hij graag bij NAC speelt.

2   0  
Tante Annie

Helemaal mee eens, maar toch hoop ik dat je hem niet voor 2 ton laat gaan. als je op transfermarkt kijkt, is hij toch de speler met de hoogste transferwaarde van de selectie. (oke het is niet up to date en de transferwaarde van v Hecke staat op 25.000) maar toch wel een speler met waarde.

5   0  
Ivo

Mooie podcast weer!

Over Kali: heeft B-Siderats wel eens geprobeerd om hem te strikken voor een interview? Of een korte reactie? Of wil hij dat zelf niet of wil NAC dat niet?

7   1  
Maël Corboz

Maël Corboz halen.

2   2  
Gewoon Stroef man

Goed dat van die simpele figuren als sjef de gevuld koek het hier niet voor het zeggen hebben man man man man wat een simpel ventje

0   1  
geelzwartwit

8074

2   0  
Buurman

Goeie podcast. Respect voor al dat vrijwilligerswerk. Inderdaad zou het een stap voorwaarts zijn Kali proberen te strikken voor een interview hier op de site. Wil zijn kant van het verhaal wel eens horen. En ik denk meer supporters. Voor de keuken is Kali in aanleg top. Gewoon Kali benaderen dus voor een gesprek. Als er al dan niet een spreekverbod is weten we dat ook.

0   0  
geelzwartwit

Ik blijf het vreemd vinden dat het podcast team steeds weer spelers bespreekt en dan de mening vormt dat ze niet van echt toegevoegde waarde zijn niet optimaal gepresteerd hebben maar ja we spelen maar eerste divisie en wat krijg je andere voor dat soort salarissen dus zo'n Boussaid gewoon weer huren voor erbij... Want hij kent de club al.

Waar is de ambitie jongens? Waar is de strijdvaardigheid? NAC moet geen spelers meer voor erbij hebben. We gaan naar een kleinere selectie dus iedere speler moet het beste zijn wat je kan krijgen. En daarmee moet De TD en scout ons maar verrassen.

Boos worden om te weinig kaartveleningen door anderen in deze tijd en het wel okay vinden als we spelers voor erbij terughuren..
Niet te rijmen

0   0  
NAC4Ever

Op tv zie je een wedstrijd toch veel beter? Ik sta op de B-Side en zie slecht wat er bij de goal van Vak-G gebeurt zodra daar veel spelers zijn.
Persoonlijk ga ik vooral voor de beleving naar het stadion.

Laad alle berichten na dit bericht in