Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #213

Das Phantom

In Podcast 213 is het vaste viertal weer compleet. In de nieuwste aflevering bespreken zij de nederlaag tegen Roda JC, de aflopende contracten van de eerste elftal spelers, de vrouwentak die wordt opgetuigd en wordt er weer voorspeld. Veel luisterplezier!

Nederlaag in Kerkrade 
Voetballend viel het niet eens heel erg tegen, maar Roda JC ging veel beter om met de mogelijkheden die het kreeg en won meer dan terecht van NAC. Opvallend was het optreden van Tein Troost en het matige verdedigende werk. Wat zegt de nederlaag over de rest van het seizoen? En wat gebeurde er nou eigenlijk allemaal na afloop in het uitvak? 

Aflopende contracten 
NAC deelde deze week dat er een twaalftal contracten formeel is opgezegd. In de studiio worden alle namen besproken en de balans opgemaakt: wie zouden wij houden en wie mag vertrekken? Verder gaan we wat dieper in op de sitiatie van Elias Mar Omarsson, want wat zou de optie zijn in het contract van de IJslander? 

Vrouwenvoetbal in Breda
Breda krijgt een vrouwenteam erbij, want NAC laat een team instromen in de Eerste Divisie vanaf komend seizoen. Wat vinden de mannen in de studio van deze ontwikkeling: een goede zaak of is het weggegooid geld? 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #213
Bron:
B-Side Rats
57 Reacties
18   5  
Grote Kerk

Waarom zien supporters het wel en Peter Maas niet ? Troost is geen keeper voor NAC1 ! Komt veel te kort en het ergste is dat hijzelf dat zo niet ziet en daardoor nooit beter zal worden.

18   5  
Grote Kerk

Waarom zien supporters het wel en Peter Maas niet ? Troost is geen keeper voor NAC1 ! Komt veel te kort en het ergste is dat hijzelf dat zo niet ziet en daardoor nooit beter zal worden.

10   2  
RaRa

Teveel middelmaat, vooral in goal en achterhoede. Niet goed genoeg voor bovenste plaatsen KKD.

4   2  
Voor NAC

Over die optie van Omarsson; is het niet logisch als dat een optie is die alléén gelicht kan worden als NAC promoveert? Waarom zou je anders een optie in een contract zetten bij een speler die al bijna 30 is? Bij een jeugdspeler doe je dat omdat je zijn ontwikkeling wil afwachten, maar toch niet bij een speler als Omarsson? Zou die niet gewoon bereid zijn geweest om anderhalf jaar zichzelf weer in de KKD op de kaart te zetten maar daarna sowieso op Eredivisie niveau wil spelen?

3   5  
B5 Fanaticus

Ik heb bij de rode kaart van Jan van den Berg het gevoel dat dit een "bewuste" was.
Nu is hij zeker aanwezig bij Groningen uit. Anders stond hij bij een gele kaart op scherp tegen MVV thuis en zou bij "domme" gele kaart Groningen missen. Zoals in december tegen TOP Oss.

7   5  
Grote Kerk

Jan van den Berg had er beter regen MVV bij kunnen zijn als tegen Groningen. Nu wordt zelfs een wedstrijdje tegen MVV lastig terwijl uit tegen Groningen het toch al redelijk kansloos is.

12   0  
Peet vak G

@B5, dat gevoel van een 'bewussie' had ik juist bij Sedjiu. Opzichtig vasthouden en daarna de bal ook nog eens wegtrappen. Zeker na zijn actie van vorige wedstrijd heb ik het idee dat hij er een eind klaar mee is.

Bij Jan proefde ik meer de onmacht en frustratie. Wat ik ook helemaal kan begrijpen...

10   1  
Gilze

Wat betreft de aflopende contracten hoeven er van mij niet veel verlengd te worden.
Martina is wel de aanvoerder, en als hij erg belangrijk is voor de groep wellicht houden. Wel zie ik hem met enige regelmaat de snelle spitsen niet kunnen bijbenen, veelal achteruit lopen waardoor vd Bergh veel moet opknappen. Omarsson vond ik vorig seizoen echt een meerwaarde , alleen zonder aanvoer heb je niks aan hem. De rest is allemaal prima vervangbaar.

Ook de huurspelers voegen weinig toe, Haugen komt er wekelijks in maar loopt erbij alsof ie achter de spelersbus is aan komen lopen, wat een lamlendigheid. Sejdiu die kan 1 ding en dat is naar binnen komen, dat heeft elke verdediger na 3 acties ook wel door.

Voor volgend seizoen graag 1 goede keeper die punten pakt en een aantal aanvallers met kwaliteiten om een voorzet te geven en een man te passeren zodat je wellicht Omarsson wel goed kunt gebruiken. De rest is aan te vullen met een aantal ervaren spelers en wat talenten.

5   1  
Voorwaarts

Ik vind echt dat we Cuco enorm onderwaarderen. Klasbak, zou zo in ieder topelftal van de KKD mee kunnen. Bij NAC schrijven we veel te snel af op basis van leeftijd.

Klopt het dat hij niet beter gaat worden en dit seizoen iets minder begon? Ja.
Maar ik heb hem nog liever dan 99% van de schutteraars die je in de KKD ziet. Welke club heeft nou echt een betere centrale verdediger? Wie gaat er net zo steady zijn plek en rol in het team overnemen?

We mogen in onze handjes knijpen met Cuco en vd Bergh, alleen ziet niemand het bij Cuco vanwege "leeftijd".

8   3  
Fan uit Zevenbergen

Ex NAC

John Lammers nieuwe trainer vvv

2   1  
Francesco

Martina verlengen, als hij zelf wil. Heeft vorig seizoen toch meerdere malen aangegeven nog 1 keer een buitenlands avontuur te willen aangaan. Omarsson ook gewoon verlengen, maar dan wel spelers halen die hem aanvullen. Qua verdediging zal je een keeper en een extra CV moeten halen maar verder is die linie wel compleet. Vooral in het aanvallende gedeelte zal een hoop gehaald moeten worden, zeker als Omgba, Janosek en evt Garbett verkocht worden. Kunt dus alles om Omarsson heen bouwen, terwijl je met Rached eenzelfde type achter de hand hebt.

4   4  
BP

Gerucht: Omarsson is van plan om Nederland te verlaten, wil verhuizen naar zijn vaderland,Ijsland

6   3  
Ouwe Spionkop

Heel benieuwd hoe Troost zich houdt vrijdag tegen MVV.
De druk zal er vol opstaan bij die gast.
Als hij weer hopeloos faalt zullen we echt tussentijds heel snel op zoek moeten naar een clubloze keeper.

3   9  
Breda vooruit

Wat heerlijk al dat commentaar van mensen ( supporters) die het precies beter weten hoe het met de club moet.
Maar vergeet niet dat als je een seizoenskaart of losse tickets koopt je maar gewoon klant bij NAC bent net als je naar de Jumbo gaat voor boodschappen of voor een pilsje naar de kroeg,ok daar heb je niks te vertellen.

10   3  
scheppioni

Veel benieuwder ouwe spionkop hoe ons NAC dit als 'team' dit vrijdag gaat herpakken???
Omgba met een mysterieuze blessure wel weer van de partij ?? Ik bedoel maar, het klopt op menig vlak allemaal niet binnen ons NAC helaas.........

8   1  
markenaa

We hebben nou eenmaal de keepers die we hebben maar het grote verschil met Olij zit hem in die reactiesnelheid. Check de tegengoals die zowel Troost als Kortsmit om de oren gehad hebben. Een groot percentage daarvan was discutabel vanwege de reactiesnelheid.

Niet alleen Troost, Kortsmit ook. En dat is helaas niet trainbaar. Misschien moeten ze bij het testen van een keeper dat oude spel wat vroeger bij de 123show van ted de braak of een show brandsteder eens tevoorschijn halen. Je weet wel met die stokken vangen die naar beneden vallen.
Dan weet je zo of iemand een snelle reflex heeft.

En wat Levien zei. Dat de bal ie Troost wel had door een "reflex" die ging door het midden en was binnen bereik en volgens mij ook niet zo hard. Prima stop maar geen Olij katachtige reflex dan had hij hem wel klemvast gehad

1   5  
Theoden King

We hebben Gabor Babos in de gelederen en ook onze teammanager heeft wel een idee over keepers lijkt me. Dan moet het toch lukken om een fatsoenlijke (groei)briljant te scouten, niet zijnde Troost?

In het verleden hebben we best goede keepers kunnen halen, dus de know-how zit misschien nog ergens.

11   2  
Grote Kerk

De knowhow over keepers zat bij Ter Rouwelaar.

8   4  
Beultje

Makenaa ...
Korsmit is geen topper maar met Troost heb je gelijk de slechtste keeper van de KKD.
Wat jij en Scheppioni In hem zien dat weet ik niet...
O ja toch wel HIj komt uit BREDA...

8   0  
Yung-Yoon Noh

Gooi die sentimentele shit nou eens overboord en ga bouwen aan een kwalitatieve selectie die meedoet bovenin. Daar hoort een keeper, CV, creatieve middenvelder, sterke spits en een snelle behendige buitenspeler bij. PM werk aan de winkel!
Ohja en vergeet die trainer niet, ervaring aub dank je wel!

10   1  
ome cor

We lullen er allemaal wel een puntje aan.
John Lammers naar VVV ?
Gemiste kans voor NAC ? Als je denkt dat we met oud NACcers door moeten dan wel.

Ik denk dat we niet per se zoveel oudspelers hoeven te hebben. Tenzij ze echt wat bijdragen. Gabor Babos is een aardige kerel, was een prima keeper, maar als keeperstrainer voegt hij weinig toe. Welke keeper is er nou echt beter geworden onder hem ?

Babos, Karelse, Lokhoff, van Hooijdonk en de veel minder bekende Ripson.... leuke namen, maar ik zie liever resultaten waar we iets aan hebben.

3   1  
Beultje

Ome Cor ..Babos het voordeel van de twijfel..
De rest van OUD NAC AUB...
Weg er mee...

2   0  
BasSnelden

Kortsmit is een prima keeper voor de KKD. Troost is gehaald als tweede keeper die zich zou moeten gaan ontwikkelen. Trainers zijn verantwoordelijk voor het beter maken van spelers. Dus Babos, Lokhoff en Van Gastel: elke dag aan de slag!
Roda was maatje te groot maar ook MVV wordt lastig zonder Jantje, Patriot, Omgba etcetera.

4   2  
scheppioni

Huhh Beultje ??? Kortsmit is redelijk, maar verder is het qua keepers niet best of v Lare moet nog gaan verrassen.....

2   1  
BredaF2

Hoe je het ook wend of keert, de play offs halen is al lastig laat staan winnen. Met dit Nac is het bijna een onmogelijke taak. Ook bij de technische staf graag schoon schip maken. Ze hebben spelers 0 beter gemaakt en een lijn in het spel is niet te ontdekken.

Vanaf mei beginnen de praatjes weer vanuit Nac over de doelstellingen die hopelijk volgend seizoen wel behaald gaan worden met capabele mensen.

6   1  
Ivo

We hebben 3(!) jonge reservekeepers onder contract. Van der Merbel en Troost, en ook nog van Lare.
Wat daar het plan achter was zullen we waarschijnlijk nooit weten.

Ik begrijp NAC nooit zo goed als het om dit soort dingen gaat. Wij strooien met contracten, maar wat moet je met al die spelers die er nog niet klaar voor zijn? Je speelt in de KKD, als je dit niveau (nog) niet aankan op je 20e, dan haal je het gewoon niet in het betaald voetbal.

We hadden één van die 3 jongens moeten aanstellen als 3e keeper en verder hadden we een ervaren reservekeeper moeten hebben. Zoals voorheen met Zwarthoed, Kramer en...Kortsmit.

6   2  
Grote Kerk

Wie was er nou beter volgens NAC op z'n 16e in de NAC jeugd ? Verbruggen of Troost ? Troost stond er altijd in, Verbruggen altijd reserve. Tsjah het kan raar lopen he.

3   0  
markenaa

@beultje

Waar lees jij dat ik het in Troost zie zitten? Ik schrijf dat zowel Kortsmit en hij reactiesnelheid tekort komen. En dat ene reflex niet zo'n bijzondere was.

?

5   4  
Waarom zo

@voorwaarts jouw naam weet Cuco niet wat het is. voor de rest graag Van Hooijdonk eruit. dan kan iedereen gewoon zijn werk doen en loopt er niemand op zijn tenen. de selectie is samengesteld door die kwallebal van de tv.

3   0  
RV

Eens Ivo, het is ook jammer dat er totaal geen samenwerking lijkt te zijn met andere clubs. Waarom worden dat soort jongens niet verhuurd? Dan kun je na 1 jaar zien hoe ze er op dit niveau voorstaan en biedt je vervolgens een meerjaren contract of je selecteert door.

Feitelijk zoals men een tijdje deed bij Helmond Sport. El Allouchi deed het goed en bewees daarna zijn meerwaarde. Een aantal anderen niet en dus afscheid nemen.

4   0  
Ivo

@RV
Verhuren hoeft niet eens, we hebben een O-21, wie daar niet absoluut boven komt drijven, heeft niks in het betaald voetbal te zoeken. De afgelopen maanden lagen er contracten klaar voor Rached, Jaddi en Valerius. Ik zou niet weten waarom. Het is schieten met hagel. Misschien dat er eentje doorbreekt. Maar de kans is niet zo groot.

3   0  
jeroentjeboerrr

Waarom zegt iedereen dat nac zon slechte defensie heeft?? we staan 3e met de minste kansen tegenkrijgen wat wil zeggen dat onze defensie goed staat en onze keeper te slecht, daarbij zorgen de buitenspelers er niet voor onze spitsen veel kansen krijgen dus dat lijken mij de eerste posities die we moeten versterken.

4   2  
Voor NAC

@WAAROM ZO

Van Hooijdonk is RvC lid. Is sparringspartner van Maas, en komt af en toe in actie wanneer Maas met een speler bezig is om contacten te leggen etc. Verder heeft hij een controlerende rol. Maas is verantwoordelijk voor alle transfers. Zoals door allebei de heren duidelijk uitgelegd tijdens de forum avond.

6   2  
scheppioni

@ Ivo
Ik ben het vaak grote delen met je eens, maar toch blijft ons NAC een kampioen in verkeerde keuzes maken betreft jeugdige spelers alleen al....... alleen daarom zou ik heel graag Jonk zien bij ons NAC.
Ik weet dat dat ook geen garantie is maar wel de meeste kans tot..... al was ik zeer content met het aanstellen destijds van vd Gaag en ook dat bleek helaas bij ons NAC geen match te zijn !
Maar een voetballende gedachte trainer moet volgens mij de meeste kans geven en dat de spelers daar dan in geloven !!!
HUP NAC !

4   0  
Wanny

Het probleem met die jeugdspelers is dat de selectie veel te groot is en dat we zelden een wedstrijd makkelijk winnen.

Het eerste zorgt ervoor dat meer gearriveerde jongens als wissels in worden gebracht ipv de jeugdspelers. Anders worden ze ontevreden en ze moeten ook wat wedstrijdrimte houden.

En het tweede heeft hetzelfde effect omdat de staf denkt meer kans te maken op resultaat door Haugen te brengen ipv bijvoorbeeld Rached.

7   6  
Ouwe Spionkop

Totaal geen zin in NAC-MVV.
Maar ik sleep me er toch maar weer naar toe.
Er is al heel lang gewoon niks meer aan.

4   2  
Wanny

@ OUWE SPIONKOP

Op zich is een potje voetbal kijken nog altijd wel leuk, alleen spelen we al jaren vanaf pakweg november al nergens meer om.

En dan wordt het in mei weer even leuk als we play offs mogen spelen.

Ze proberen nu op NAC.nl wat spanning te creeeren omdat het niet zeker is of we die play offs wel halen, maar wie ligt daar wakker van?

5   0  
markenaa

@wanny

In supporters en achterban al jaren een grote club in al het andere al jaren een kleine club.

Beleid organisatie onafhankelijkheid objectiviteit kwaliteit communicatie prestatie enz enz niks grote bvo

0   2  
markenaa

In de gegenpressung bleven ze nogal lang doorgaan op het niveau van de berichten op nac.nl nou lees ik daar niet zo vaak maar dit soort termelogie vind ik van NAC ook niet echt lekker gekozen "Leroy Labylle ontbreekt bij de Sterrendragers"

7   0  
Henri

De stoelendans bij de AD's blijkt te zijn begonnen. Volgens VI hebben FC Groningen en WII interesse in Van Mosselveld, de AD van RKC. RKC heeft dan weer evenals WII interesse in de AD van FC Groningen Wouter Gudde. Alle twee AD's met ervaring en een voetbalachtergrond, wat bij NAC een functie-eis is. Bij NAC weten ze nu al vanaf begin januari dat Henk Valk weg ging. Nu bijna 3 maanden later is er nog weinig beweging cq vooruitgang in het aanname proces te bespeuren. Over een maand starten de clubs met hun voorbereidingen op het volgende seizoen. Bij NAC gaat het weer gebeuren zonder de aansturing van een AD. Hoe lang zitten we nu al in het zelfde schuitje?

4   0  
markenaa

Onder de vorige eigenaren:

Ieder jaar geld bijleggen
Ieder jaar werd er geïnvesteerd in spelers omdat er zo snel mogelijk gepromoveerd moest worden
Ieder jaar werden de betere spelers verkocht
Ieder jaar proberen spelers te lozen eventueel doorbetaald of afgekocht
Ieder jaar een andere trainer

Ieder jaar ligt het wel ergens aan

Ik zie geen enkele verandering. Ja dat we het nu zelfs al een hele tijd zonder ad deden, een ad hadden die niet bij de cultuur pastte en nu weer zonder ad.

Ik vind het allemaal maar triest. En NAC=Breda neem ik niks kwalijk ook voor hun vind ik het triest. Zij hebben de organisatie niet opgetuigd en het hr beleid uitgevoerd.

2   2  
Maikel

Waar spelen wij nu om. Play offs is het enige. Bij de Kruiken gaat het echt ergens om. Ze zijn wel realistisch en absoluut niet hautaine moet ik zeggen over eventuele promotie.

3   2  
scheppioni

Omgba er ook nog niet bij meldt NAC !!??
Ik bedoel maar die vele blessures kan nooit geen toeval meer zijn.....
Ben benieuwd morgen naar de opstelling met name de aanval ??
HUP NAC !

1   0  
Ed

Garbet is weer wedstrijdfit. Ben benieuwd wat hij morgen laat zien.
Waarschijnlijk last van een zere pink en niet weten waar de pijn vandaan komt.
Laat het nu maar eens in Breda zien!

3   0  
BasSnelden

@maikel: wat zit je nu te zeuren over die kruiken. Daar hebben we geen zak mee te maken. Het gaat om Nac, het gaat nu om halen van de nacompetitie. Dus moeten we proberen te winnen van MVV. Zonder Omgba, Jantje, Kortsmit en onze pingelaar. Maar doet er niet toe hoe. We moeten ervoor gaan. Geen gezeur

Hup nac

2   2  
D'n Klaagmuur

En dan lees ik gisteren weer dat NAC zeer waarschijnlijk niet doorgaat met van Gastel. Ik ben vanaf dag 1 alles behalve fan van JP, maar waarom (en dat schreeuwde hier driekwart van de Bsiderats) heb je hem dan kostte wat kost behouden in de winter, terwijl toen al zichtbaar was dat hij allebehalve een wondertrainer was en je er daarnaast nog een smak geld voor kon krijgen?

Enkel en alleen om geen gezichtsverlies te lijden? Denk je dat dat nu niet gebeurt wanneer je hem aan het einde van dit seizoen laat gaan? Voor mij persoonlijk lijdt NAC alleen maar meer gezichtsverlies als ze dat doen, want het laat de onkunde en gebrek aan zakelijkheid zien bij de huidige beleidsvoerders.

Dit soort fouten kunnen en mogen niet meer gemaakt worden in de toekomst. Het is echt twee voor twaalf.

3   1  
Henri

@d'n klaagmuur
Ik denk dat enkele oorzaken zijn aan te wijzen. Wat te doen bij een vertrek van JPvG? Ik kan me voorstellen dat de beoogt opvolger nog werkzaam is bij een club en daar niet weg kan. Een tussenpaus wil niet voor een half jaar werken, die wil een langer contract. Een interne oplossing zou Ton Lokhoff geweest zijn. Waarom daar niet voor gekozen is, is volgens mij dat Ton daar helemaal geen zin in had of dat de verantwoordelijken er geen vertrouwen in hadden om TL het seizoen af te laten maken.

6   2  
Fritske d'n Olifant

Zo triest om Troost hier maar af te blijven zeiken. Hij keepte zeker geen gelukkige wedstrijd tegen Roda, maar met Courtois in de goal had NAC die wedstrijd ook verloren. Steun die jongen gewoon, want van dat gezeik hier gaat hij echt niet beter keepen.

2   3  
Henri

Pia Rijsdijk wil met het damesteam binnen 2 jaar promoveren. Heb ik iets dergelijks al niet vele malen meer gehoord bij NAC.

4   4  
Charpie

@Henri;

Nee, want we hebben nooit een VROUWENteam gehad ( dames voetballen niet).

Mag je tegenwoordig niet eens meer je ambities uitspreken?

3   1  
Badeend

@Levien - geld of aandacht naar de vrouwentak (of iets anders waar je op dit moment nog niet mee bezig bent) zo lang de doelstelling van het eerste team nog bij lange na niet gelukt is, zou niet logisch zijn (ik parafraseer je even): ik snap wel wat je zegt en waarom je het zegt.

Maar misschien is de belangrijkste doelstelling van de club NAC niet om met het eerste van de heren in de hoogste divisie te spelen, maar om een gezonde, breed gedragen club die op allerlei vlakken in de Bredase maatschappij een rol speelt, te hebben. Dus OOK jeugd, OOK walking football, OOK NAC Maatschappelijk en OOK vrouwenvoetbal.

Misschien is het starten van een vrouwentak wel veel bepalender voor de continuïteit van NAC Breda dan het gehannes met en gesteggel over figuren als Haugen en Sejdiu.

Maar ieder zijn mening, dit is hoe ik er naar kijk. EN ik kijk het liefste naar een NAC in de Eredivisie.

6   9  
Belgische Naccer

De blunders die dit seizoen gemaakt zijn, draai je niet meer terug:

Van der Sande gratis de deur uit
De Huballa soap
Het aanstellen van een onervaren trainer Van Gastel
Het niet laten gaan voor 100K van deze onervaren trainer in de winterstop
Geen 2e keeper die het niveau aan kan,

Dat doe je de das om. Dit seizoen is verloren. En dat was het al, toen je van der Sande gratis liet gaan...

3   9  
ome cor

Deze week maakt Ajax bekend dat Van 't Schip niet doorgaat als hoofdtrainer.
Vandaag in BN de Stem: Haast geboden met aanstelling coach.

Daarnaast een artikel over de blessures bij NAC. Yadran Blanco kan over niks anders meer schrijven. Zelfs de NACwatcher lijkt blind voor de rest.
NAC dat wel een AD buiten kan gooien, maar nog altijd geen nieuwe heeft. De club die met een coach zit die je niet moet willen houden, als ie het zelf al wil, maar waar misschien vlak voor de play offs eens een keer over nagedacht wordt.
Zelfs een fokking VVV heeft de trainer voor het nieuwe seizoen al binnen.

Wanneer wordt er eens iemand wakker uit de winterslaap binnen de club?
Dit is nog niet wat NAC=Breda heeft beloofd !

4   0  
ome cor

Nog ff terugkomend op het artikel van Yadran Blanco in BN de Stem...
Tuurlijk mis je Kortsmit, vd Bergh en Omgba, maar met de vermoedelijke opstelling moet je als nummer 7 met promotiewensen nogsteeds in eigen huis gewoon van de nummer 13: kunnen winnen hoor.

7   4  
BasSnelden

Tjonge jonge jonge. @Ome Cor: Philips mannetje is zelf opgestapt, nac heeft hem niet buiten geschopt. @Belgische naccer: Hyballa was vergif voor de groep en de staf (luister Leemans!), Jortje wilde perse weg en koos voor het grote geld van Amerikaanse ADO. Laten we van Gastel steunen! En zeker ook het team dat zo lang al zoveel basisspelers moet missen.

Hup nac

0   0  
Ben v essen

We hebben het over troost.

Noem is een paar keepers die vrij zijn ?

11   0  
markenaa

@omecor
NAC = Breda heeft beloofd de aandelen te kopen. Financieel voor een aantal jaar de tekorten aan te vullen. Zich nadat het stichting bestuurd de organisatie ingericht had niet met de organisatie, beleid en uitvoering van het beleid te bemoeien. Sterker nog, ze hebben er geen inspraak op.

Hyballa is door mensen aangesteld binnen de organisatie. Niet door NAC=Breda
Vd Sande wilde wellicht vanwege geld weg maar het kan ook door de werkrelatie met diezelfde verlengde Hyballa zijn gekomen, of de combinatie geld en trainer en perspectief.
Valk is ook door mensen binnen de opererende organisatie aangesteld (en extern adviseur) niet door NAC=Breda. Als Valk zelf opgestapt is siert hem dat maar zegt het ook iets over het werkklimaat waarin hij blijkbaar niet kon presteren. Dat is niet NAC = Breda maar zijn de mensen met wie je direct moet werken. Het steeds maar hebben over de geblesseerden. Het gaat nooit over de spelers die we wel hebben. Altijd over wat er niet is. Dat helpt totaal niet in een positieve benadering en energie. Daarnaast hebben we met de invallers altijd nog (op papier) betere spelers gehad dan meer dan tweederde van de kkd. Ook met omarsson ook met patriot ook met Kemper ook met kortsmit hebben we zaadpotten gespeeld en verloren. En zonder van den Bergh hebben we ook gewonnen.

Bij NAC moet het altijd ergens aan liggen. Behalve aan het beleid de keuzes en het niveau van de mensen in de top van de organisatie.

Een club die opereert en acteert bij de waan van de dag, zo lijkt het.

Roda miste internationnals Willem 2 bleef zijn wedstrijden winnen zonder de geblesseerde motor en spelbepalende doelpuntenmaker oosting. Enz enz.
Als een reserve van NAC geblesseerd is dan roepen we weer dat het moeilijk wordt om te winnen. 2 versterkingen die in de winter gehaald zijn zijn beide gelijkwaardig of beter dan de lang geblesseerden. Daar hoor je niemand over. Wel over de geblesseerden

0   0  
BasSnelden

Die Markenaa probeert de prestatie problemen van nac aan de organisatie te wijten. Vriend! Eerst Omarsson, Omgba, Martina, Patriot Staring etc. er maanden niet bij… Toen Kemper, Leemans, Vet, Garbett, Agougil naar de klote. Nu weer Vandenbergh, Omgb, Kortsmit eruit. Daar kan de organisatie/het management niets aan doen. Daar heeft de trainer last van en daardoor heeft de laatste gekrompen spelersgroep het moeilijk. Ook vanavond tegen MVV dus super lastige wedstrijd. Logisch

Hup nac

Laad alle berichten na dit bericht in