Wij gaan niet opzij

'Omgba nog niet fit, Kemper en Wernersson mogelijk terug in selectie'

Das Phantom

NAC neemt het vanavond voor de derde week op rij op tegen een Limburgse tegenstander. Na de winst op VVV en de nederlaag tegen Roda JC, is vanavond MVV te gast. Wie die wedstrijd zeker moet missen is Aimé Omgba.

Volgens BN DeStem is de spelmaker nog altijd niet hersteld van zijn blessure, vermoedelijk een probleem aan de hamstring. Trainer Jean-Paul van Gastel laat aan de krant weten dat er per week wordt gekeken hoe de kwetsuur zich ontwikkelt. "Afwachten", is zijn simpele, maar duidelijke duiding. 

Verder kan NAC geen beroep doen op de geschorste Jan van den Bergh en Patriot Sejdiu. Van den Bergh pakte twee keer een gele kaar tegen Roda JC en voor Seldiu was zijn ene gele kaart in die wedstrijd genoeg om tot een schorsing te komen. Daar staat tegenover dat Matthew Garbett weer terug is van zijn interlandperiode met Nieuw-Zeeland. De middenvelder speelde twee keer een groot deel van de wedstrijd.

Ook kan de trainer weer beschikken over Boy Kemper en Victor Wernersson. Beide verdedigers keren terug van een blessure en kunnen onderdeel zijn van de wedstrijdselectie van vanavond. Volgens de krant ligt het het meest voor de hand dat Rowan Besselink echter de plek van Van den Bergh nog inneemt bij de aftrap. 

Vermoedeljke opstelling volgens BN DeSteM: 
Troost; Lucassen, Martina, Besselink, Royo; Garbett, Jensen, Staring; Kuijpers, Omarsson en Janosek

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Liveblog: NAC - MVV 164 reacties
Volgend bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #213 57 reacties
27 Reacties
8   0  
Ivo

@MarkenAa

Op kwaliteit moet je van MVV kunnen winnen. Mijn grootste zorgen zitten achterin, Troost en Besselink. Wat als het allemaal weer te onzeker en onrustig is, dan slaat de paniek weer in de ploeg. Tegen Roda geef je heel makkelijk 3 goals weg. Tegen VVV was het ook soms kunst en vliegwerk.

Je mist gewoon een ervaren reservekeeper. Dat is echt een blunder, zeker omdat we vorig seizoen ook in de problemen kwamen toen Kortsmit 2x rood kreeg.

8   2  
Dunsloopkogel

Hoeveel kansen krijgt kuipers nog ?

Speel gewoon 4-4-2 daar heb je de spelers voor boere en ommarson voorin met daarachter janosek vrije rol

3   5  
BasSnelden

Die Markenaa probeert de prestatie problemen van nac aan de organisatie te wijten. Vriend! Eerst Omarsson, Omgba, Martina, Patriot Staring etc. er maanden niet bij… Toen Kemper, Leemans, Vet, Garbett, Agougil naar de klote. Nu weer Vandenbergh, Omgb, Kortsmit eruit. Daar kan de organisatie/het management niets aan doen. Daar heeft de trainer last van en daardoor heeft de laatste gekrompen spelersgroep het moeilijk. Ook vanavond tegen MVV dus super lastige wedstrijd. Logisch

Hup nac

1   0  
JimGoose

@Sloopkogel: JP is nogal vasthoudend in zijn keuzes, dus wat jij zegt lijkt me eerder iets dat hij zou doen bij een achterstand in minuut 60.
Het zou me ook niet verbazen als Garbett op de positie van Patriot speelt en janosek weer op het middenveld.

6   1  
Ouwe Spionkop

Troost: Lucassen, Martina, Besselink, Royo; Garbett, Jensen, Staring; Kuijpers, Ómarsson en Janosek.
Ook tegen laagvlieger MVV met 2 controleurs op het middenveld. Een schaakwedstrijd is nog spannender.

3   4  
Arie

Zet Marijnissen maar op de plek van Kuijpers en Van Schuppen ipv Garbett. Dan zijn er in ieder geval 2 die er vol voor willen gaan. Drie, Lucassen meegeteld.

4   0  
Bredafun

We gaan t zien.
Geen vooroordelen, tuurlijk gaan we winnen
😉

2   1  
Beultje

Ja Arie ..van Schuppen en Marijnissen..
Het is NAC 1 we praten niet over Boeimeer.

7   0  
Wanny

@ BASSNELDEN

Natuurlijk helpen die blessures niet mee. Dat ontkent ook niemand.

Maar we hebben wel een dure selectie van een man of 25, dus ook zonder de nodige spelers mag je meer verwachten dan wat er nu geboden wordt.

Laat ze vanavond eens lekker vol op de aanval spelen. Zodat er wat te beleven valt. Winnen we dan toch niet, dan hoor je minder mensen klagen dan bij een saaie 1-0.

5   2  
Theoden King

Zoetjesaan komen we in de fase dat er wedstrijden voor spek en bonen gespeeld worden.

De nc kan ons al bijna niet meer ontgaan en spelen voor een zo goed mogelijke uitgangspositie (lees: zo hoog mogelijke eindklassering) heeft NAC nog nooit gedaan.

Ik verwacht een even saaie als plichtmatige 1-0.

1   1  
Arie

Beultje

Als die andere 2 volgens jou het al heel het seizoen waard zijn om zoveel in NAC 1 te spelen, adviseer ik je om bij Boeimeer te gaan kijken.

5   2  
Henri

Ik hoor de laatste weken vaak dat Omgba zeker verkocht zal worden komende zomer en nog voor een miljoenenbedrag ook. Ik moet het eerlijk gezegd nog zien want er is geen enkele club te vinden die miljoenen gaat betelen voor een speler die zo'n 4 keer per seizoen voor langere tijd geblesseerd is. Laten ze bij NAC deze jongen eerst maar eens verder ontwikkelen en nagenoeg blessurevrij een seizoen doorkomen. Dan zijn er waarschijnlijk clubs die redelijk diep in de buidel willen tasten voor hem.

3   1  
markenaa

@bassnelden

Troost; Lucassen, Martina, Besselink, Royo; Garbett, Jensen, Staring; Kuijpers, Omarsson en Janosek

De 2e keeper van NAC zou minimaal zo goed moeten zijn als de 1e keeper van een KKD club buiten de top 7 begroting. Besselink staat er als jinge speler in maar heeft al wat meters gemaakt. Daarnaast spelen de meeste KKD clubs met veel meer jonge of semi prof spelers.

Het is een feit dat we dit seizoen veel blessures hebben. Tel daar niet al te handige schorsingen bij op en inderdaad het is lastig werken voor de technische staf. Maar boven dat alles is het wel zo dat;
- de meeste tegenstanders het met een veel mindere begroting moeten doen en onze invallers vaak net zo duur zijn als de betere spelers bij de tegenstander
- we niet heel vaak ver terug hebben moeten zakken mbt de invallers. Zelden hebben we met meer dan 1 of 2 talenten moeten spelen als invaller. Terwijl de tegenstanders vaak met een halve selectie vol talenten spelen.
- De wedstrijden dat we wel met de sterkhouders speelden waren ook niet geweldig. De beste wedstrijden dit seizoen werden af gedaan als " het was deze keer niet slecht"' nou als dat de graadmeter is voor een club die directe promotie voor ogen had...

We hebben al jarenlang een selectie van tegen de 30 spelers. Met daarin ook talenten voor de toekomst die goed genoeg zijn om in de KKD bij de selectie te zitten. En ieder jaar ligt het weer aan iets waardoor het gewoon ondermaats is. En ja de organisatie bovenin zorgt ervoor dat eerst met Hyballa gegokt wordt, dan Hyballa verlengd wordt, De spelers gehaald worden die qua speelwijze niet op elkaar renderen. Dan een totaal andere trainer komt, daar weer een vertrek nee blijven situatie mee hebt. De spits die ervoor zorgde dat Omarsson rendeerde gaat om wat voor reden dan ook weg, een soortgelijk type om Omarssson lekker te laten spelen komt er niet voor terug. Spelers die wegmogen. moeten toch maar blijven en krijgen zelfs speelminuten want we hebben niks anders of beters. Enz enz.
Jep heeft allemaal met de organisatie te maken. Je ziet het ook bij ajax. Als het niveau bovenin de organisatie niet (of nog niet) goed genoeg is sijpelt dat door naar het veld.

Van NAC wat met een schone lei begonnen is in alle opzichten (ook qua spelers zijn we voor de zoveelste keer opnieuw begonnen). Mijn club met een compleet schone lei en een top 3? begroting. Daar verwacht ik dan wel wat van. Want nu zou er toch een organisatie staan die het wel eens zou gaan doen toch? Nou ik zie het nog niet. En ja ik sta op de grote markt te springen als ze per toeval of met counter voetbal de play-off winnen. Voor zover vind ik het calimero gedrag om heel seizoen op blessures af te schuiven. Ook vanavond staat er op papier een prima elftal om MVV van het veld te vegen. Je speelt ook nog eens thuis!

Ik verwacht van de nummer 7 (veel te laag) van de KKD tegen de nummer 13 gewoon een mooie overwinning. Zo niet of met hangen en wurgen dan bakken ze er gewoon niet genoeg van. Spelers staf of organisatie.

En verder HUP NAC ! since 1982

8   0  
Ivo

@MarkenAa

Op kwaliteit moet je van MVV kunnen winnen. Mijn grootste zorgen zitten achterin, Troost en Besselink. Wat als het allemaal weer te onzeker en onrustig is, dan slaat de paniek weer in de ploeg. Tegen Roda geef je heel makkelijk 3 goals weg. Tegen VVV was het ook soms kunst en vliegwerk.

Je mist gewoon een ervaren reservekeeper. Dat is echt een blunder, zeker omdat we vorig seizoen ook in de problemen kwamen toen Kortsmit 2x rood kreeg.

5   2  
Brecht

Ik heb wel vertrouwen in Besselink. Hij krijgt steeds meer vertrouwen om duels aan te gaan en te winnen en maakt NAC qua snelheid en voetballend vermogen zeker niet minder.

1   0  
markenaa

@ivo

Ik ben er wellicht simpel in. Je speelt in die klote KKD je hebt een spelergroep die in kwaliteit zou moeten aansluiten bij de hoge begroting. En niet alleen dat. Heeft MVV een keeperstrainer van het kaliber Babos? Of was Babos vooral een goede keeper en als trainer minder en is hij bij NAC trainer omdat. oud NAC? Ik weet het allemaal niet. Maar in alles zou je organisatie en selectie beter moeten zijn dan menig "concurrent'.
Dus ook een Besselink zou gewoon moeten mee kunnen draaien tegen MVV. Zo ook Troost. 2e keeper van NAC in de KKD tegen de nummer 13, als dat al niet kan? Wat dan wel bij een club en selectie die wil promoveren.

Mijn lat ligt niet hoger dan de begroting en doelstelling van de club zelf. En daarom blijf ik kritisch op alles wat ervoor moet zorgen dat de spelers renderen en de doelstellingen behaald worden. En voor mij als supporter zit er nog een extra doestelling bij, ik wil herkenbaar dominant voetbal zien, voetbal waarbij je sowieso beter bent dan alle top 6 clubs. En beter ben je als je met drive naar voren speelt en de tegenstander achter jou aan laat rennen ipv andersom.

Ik zal ook niet snel afgeven op een speler. Er is een technisch apparaat wat hem scout, traint, begeleidt en opstelt. En laat staan als het niet goed gaat. De speler doet wat in zijn vermogen zit daar ga ik van uit.

3   2  
Man Man Man

Vandaag iedereen achter het team en 3 punten pakken en play-offs zo goed als veilig stellen... daarna discussiëren we wel weer verder. Hup NAC!

2   0  
Beultje

Markenaa .we hebben 1 van de grootste budgetten van de KKD.
En dan met Troost aan komen zetten als 1 of 2 keeper.
Het is gewoon de slechtste keeper van de KKD.
En dan Besselink daar ga je echt niet mee promoveren.
Lekker door gaan met Pierre en heel oud NAC...

1   2  
Tony

Ik voorzie een grote overwinning. 5-1

0   0  
Beultje

Arie...veel gespeeld ????
Hoeveel seconden schuppen ??
En hoeveel MINUTEN Marijnissen per wedstrijd???

1   0  
fvf6

Kemper mogelijk weer bij de selectie dat is best snel gegaan . Maar ben er zuinig op want bij het halen van de na-competitie heb je hem hard nodig

1   2  
scheppioni

@ Henri
Verkopen en dan nog een jaar huren !!
Die jongen is echt een ruwe diamant, alleen die hamstrings bij ons NAC is geen toeval meer !
Tegen mvv moet gewonnen worden om het gat zeker zeven punten te houden, want volgende week wacht een grunn in vorm uit en we weten met jp wat dat waarschijnlijk inhoudt !!

1   0  
BasSnelden

Jongens jongens…. Derde begroting??? Groningen, W2, ADO = 1,2,3. Degradantjes Emmen en Cambuur!!!! Onduidelijke geldstromen bij Roda, Geaafschap en Dordrecht???!!!!
Met steeds een handvol verschillende basisspelers geblesseerd kun je nooit geen vastigheid erin brengen. Dus een sterke KKD en een ongelukkig verloop voor ons nac tot nu toe.
Dus vanavond achter het team staan, wie er ook spelen!

Hup nac sinds 1983

0   1  
Arie

Beultje

Met die 2 doelde ik overduidelijk op Garbett en Kuijpers. Ben je al bezopen?

0   1  
Paul Soeters

MARKENAA: Wat mij betreft krijg je voor 95% gelijk met je verhaal. Zoals jij het aangeeft, is het ongeveer. Goed omschreven Wat mij betreft.

0   1  
Paul Soeters

Markenaa: Ik bedoel je inzending van 14.22!

0   0  
Ed

Drie punten en niet minder.

0   0  
markenaa

Beste heer Soeters ik dank u voor uw reactie en wens u ondanks alle perikelen een positief resultaat en een fijne vermakelijke wedstrjjd

Laad alle berichten na dit bericht in