Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #214

Das Phantom

Op Tweede Paasdag sleepten Thijs2, Yannick en Thijs 1 zichzelf richting de studio om weer een nieuwe aflevering op te nemen van Een Tikkie naar het Zuiden. In deze aflevering alles over het aanstaande vertrek van Jean-Paul van Gastel, de nederlaag tegen MVV en een heel hoop vragen van luisteraars.

Van Gastel op avontuur
Van Gastel vertrek na dit seizoen bij NAC. De trainer heeft aangegeven een avontuur in het buitenland de voorkeur te geven. Het vertrek roept veel vragen op en die komen aan bod in de studio. Want is NAC gepiepeld door de trainer of zijn er niet de juiste vragen gesteld bij zijn aanstelling? Genoeg stof om over te praten!

Hoe nu verder?
Bij NAC kunnen ze weer eens gaan zoeken naar een geschikte trainer. Wat voor trainer moet dat worden? Wat voor type moet er volgend jaar voor de groep in Breda? En is er vertrouwen in de mensen die dat moeten gaan regelen?

Luisteraarsvragen
Een aantal luisteraars reageerde op onze oproep wat te behandelen deze aflevering. Wat vinden we van Garbett, wie zijn er nog volgend jaar en moet de trainer er niet direct uit? Het komt allemaal voorbij!

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #214
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
B-Side Stats: NAC - MVV (1-2) 46 reacties
42 Reacties
29   0  
Grote Kerk

Vereiste is dat de nieuwe trainer zijn eigen assistent mag aanstellen. Als NAC dan toch Lokhoff wil aanhouden, geef hem dan een functie bij de jeugdorganisatie. Schakel tussen het eerste en aankomend talent

29   0  
Grote Kerk

Vereiste is dat de nieuwe trainer zijn eigen assistent mag aanstellen. Als NAC dan toch Lokhoff wil aanhouden, geef hem dan een functie bij de jeugdorganisatie. Schakel tussen het eerste en aankomend talent

9   5  
scheppioni

Prima verwoord Grote Kerk !
Hoe nu verder BSR..... Jonk polsen !

6   6  
NAC

@SCHEPPIONI

Nee die neemt ook heel de club over. Dan krijg je heel team Jonk er bij.

4   1  
NAC4Ever

@NAC
Denk dat wel mee valt. Bij Volendam gebeurde het met jongen uit die omgeving. Daarbij, hij presteerde prima.

3   0  
NAC4Ever

Kan het kloppen dat het linkje can de podcast niet in dit artikel staat?

0   15  
Bas VD

Is kostas lamprou niks voor komend seizoen voor Nac? kan gratis opgehaald worden bij Feyenoord

8   0  
NAC4Ever

@BAS VD
Graag een keeper met voldoende lengte.

9   0  
NAC

@ BAS VD

Ging weg bij de zusjes, omdat hij niet goed genoeg was.

Wat moeten wij daarmee?

1   0  
Ivo

De link naar de Podcast staat er niet bij.

7   4  
Voor NAC

Die van omroep Brabant praat in z’n enthousiasme af en toe zo hoog dat de honden in de straat hier beginnen te blaffen.

5   1  
Das Phantom Deze gebruiker is een admin

@VOOR NAC

De baard staat nu op de keel, dus we geven het nog enkele weken alvorens zijn stem ook zwaarder wordt.

9   1  
markenaa

Dat ze Van Gastel het seizoen af laten maken zal te maken kunnen hebben met het feit dat de nieuwe trainer voor volgend seizoen al bekend is maar bij zijn huidige club het seizoen ook nog af moet maken.
Lijkt mij de meest logische reden waarom ze nu geen promotiecoach met prestatiecontract aanstellen.

Ps. Mochten de contracten van de assistenten aflopen dan zou ik daar ook met een frisse schone lei beginnen. Die zitten er al zolang er geen enkele vooruitgang is. En dat was al voor van Gastel en voor Hyballa

3   0  
Fritske d'n Olifant

Het is wel makkelijk om dit team af te doen als los zand als de spelers die als cement zouden moeten fungeren zoals Leemans, Vet en Kemper een groot deel van het seizoen aan de kant staan. Dat een Garbett zich misdraagt in het veld vind ik minder erg dan dat er blijkbaar niemand in het veld is die hem op zijn plek zet en hem een schop onder z'n reet geeft.

Eens dat het probleem met trainers en NAC vooral aan de kant van NAC zit. Laten we eerst eens de directie invullen voordat we een trainer voor de langere termijn gaan aanstellen. Als je als NAC een ad met voetbalachtergrond zoekt, probeer dan eens Gilissen weg te lokken bij Utrecht. Intelligente gast en kent NAC.

6   4  
Thierry14

Kroes is vrij.... schijnt best een goeie te zijn

9   8  
Waarom zo

Dit krijg je met vriendjes politiek, eerst haagse club nu club "prinsenbeek" Van hooijdonk. het probleem is nu alleen dat er niemand meer is met genoeg geld om die club boven water te houden. na het aankomende seizoen is het geld op en dan ??? je kunt geen samenwerking aangaan net als dordrecht nu met een club. Als ej dit met Nac doet dan is de andere club bang dat er een negatief spandoek tegen het hek hangt. want een of andere slimmerik heeft dat al verpest voor NAC. Nac city was toch zo slecht nog niet geweest.

10   8  
Wanny

@ WAAROM ZO

Geld is zeker niet het grootste probleem van NAC. De besteding ervan, daar zit het in.

We hebben nu geloof ik dik 30 spelers met een contract. Als we terug zouden gaan naar 20, dan is een eventueel geldtekort zo opgelost.

Het station City is gepasseerd. Wat mij betreft is dat prima, aangezien je anders een onderdeel zou worden van een andere club. Dan staat het belang van NAC niet meer voorop.

11   9  
D'n Klaagmuur

Mensen die roepen om NAC City die zijn in hun hele leven nooit een echte NAC supporter geweest, dat kan je mij niet wijsmaken. Als dat was gebeurd had je me nooit meer op de tribune gezien.

NAC = Breda heeft nu uiteindelijk pas 1 seizoen de kans gehad, dus ze direct daarop afrekenen zou bullshit zijn en ja ook ik heb regelmatig bij beslissingen gefronste wenkbrauwen. Maar ik ga er vanuit dat alles goed geëvalueerd wordt en er in de zomer nieuwe stappen de goede kant op worden gezet.

Altijd nog beter dan de speelbal van een stel oliesjeiks.

11   1  
Theoden King

Het feit dat we steeds miskleunen met een trainer tekent het amateurisme bij NAC. Een profielschets was er niet, is er niet en komt er niet. Het is allemaal hapsnap en op hoop van zegen.

Wim Jonk was een fantastische speler, maar die moet je niet willen. Hij en zijn “team” zijn bewezen onruststokers en zijn ego is minstens net zo groot als dat van Pierre. Dat gaat ‘m niet worden.

Bovendien: hij werkt alleen voor een kkd-salaris bij “zijn” volendam. Voor een andere club zal hij een stuk duurder zijn.

6   1  
scheppioni

@ Theoden King
Dat zou kunnen wat je zegt maar als je niet informeert weet je het niet, ik heb Jonk namelijk zelf horen zeggen dat hij ons NAC wel een prima mooie club vindt, dus wie weet en het blijft altijd een gok, daar zijn dit seizoen meer voorbeelden van.......
Ik denk dat met Jonk de kans groter zal zijn van slagen al zat ik met vd Gaag ook mis dat dan weer wel en volgens mij hadden ze het in stilburg na de 1-4 tegen ons nu maanden later dit ook niet verwacht....
Belangrijkste punt is dat we NAC weer aan het voetballen zien en niet het nac van afgelopen vrijdag daar worden we onderhand best moe van om te zien.... NOAD GVD !

2   2  
Paul Soeters

Grote kerk , jij krijgt erg veel meeval. Ik ben het echter totaal niet eens met deze mening. Dat betreft dat de nieuwe trainer "zelf" zijn assistent(en) mag aanstellen. Een nieuwe trainer is en blijft namelijk altijd een passant. Een sterke rode draad, (lees: strikte en goede beleidsvoerders) die er inmiddels toch zouden moeten zijn? Al vrees ik van niet, die zouden deze feitelijk moeten aanstellen.

Maar welk beleid koerst men? Dus, nog steeds zeer lastig zo vrees ik.

9   4  
Belgische Naccer

Het is bedroevend slecht. We zijn nog geen millimeter opgeschoten na de overname door NAC=Breda.
Het was kut en het blijft kut. Het wanbeleid sinds Manders en Steijn wordt gewoon weer vervolgd.
Van Hooijdonk en Maas gaan NAC niet verder helpen helaas. Dat is nu wel duidelijk.

Je had 100k kunnen krijgen en deze fout in de winter kunnen herstellen. Nu verlies je alsnog al je geloofwaardigheid en ga je de playoffs niet eens halen. De geest is uit de fles. Zie de trainer bij Willem 2.
Die kan het wel! En ga nou niet roepen dat die betere spelers hebben, want dat is niet zo. Dat was ook BAGGER onder de vorige trainer.

Alles staat of valt met een trainer met visie en overwicht. Hyballa kon het, maar die konden ze niet managen.
Nu weer afwachten op welke marionet ze nu weer gaan aantrekken uit het "oude jongens-krentenbrood-vriendjes" circuit....Ruud Brood? John Lammers? Gesthuizen? Penders?...het gaat allemaal niks brengen mensen. Wim Jonk gaat het hier ook niet redden.

Wie dan wel? Tja...iemand met visie en overwicht he....en verstand van voetbal.
Mario Been? Die zal Pierre ook wel kennen van zijn Rotterdamse kliek. Maar of die het kan.
Die is ook onervaren als trainer.

8   1  
Fr@nk

Ik denk dat het tijd wordt voor een sterke buitenlandse trainer, die geen emotionele band whatsoever heeft met NAC. Peter Maes doet het ook uitstekend bij de Tilburse zusjes; met hetzelfde materiaal als Robbemond.
En anders een buitenlander met wel een emotionele band met NAC....tijd voor Graham Arnold...???

7   3  
Judge M.

@Klaagmuur:

in het geval van N=B reken ik de aanlooptijd er ook bij. Ze stonden namelijk - al dan niet middels hun praatpoppen Blanco en de rest van het Gegenpressung spul (en BSR die alles kritiekloos overnam) - vooraan om de poten onder "de Hagenezen" uit te zagen. Als je vooraf zulke grote praatjes hebt dan zul je ook moeten leveren en zo niet dan mag je er ook net zo goed op worden aangekeken en afgerekend.

Maar goed, middels dezelfde praatpoppen hebben de lieden zich op dat punt al van meet af aan een mooie onschendbare heldenstatus van redders aan laten meten terwijl elke ander nu al ruim en breed met de grond gelijk gemaakt was geweest.

Daar vind ik iets met brave mensen en jammer van....

9   3  
Henk 54

Als je nu nog de kliek Hooijdonk/Blanco steunt ben je dan een NAC supporter. Zolang die het voor het zeggen hebben zal er niets veranderen. Helaas

10   1  
Gilze

Ik vond het juist wel een keertje prima dat die scheidsrechter gewoon lekker affluit. Ik irriteer me namelijk mateloos aan dat trage gedoe rondom de laatste minuten. De spelers weten toch dat het bijna tijd is en ze wel heel rap moeten zijn om er nog iets van te maken, dan gooi je als de sodemieter die bal in. Maar dit zie je heel vaak, en overal met nog een minuut op de klok de bal van links naar rechts spelen, nee pompen die handel!
Wat de nieuwe trainer betreft, een Goed voetballend team zou voor Jonk moeten gaan denk ik. Kruys voor een strijdend elftal, Penders zou ik niet aan beginnen. Daarbij ook de gehele TS eruit voegt helaas weinig tot niets toe en zitten er ongemotiveerd bij.

4   0  
Ed

Presenteer heel snel de nieuwe trainer. Op naar het volgende seizoen !

1   8  
Fritske d'n Olifant

De afgelopen twee decennia is bij ons NAC een heel palet aan trainers voorbijgetrokken. Van de flamboyante Henk ten Cate tot geniale gek Peter Hyballa en van Ernie Brands tot Marinus Dijkhuizen. Met ups en downs, maar het laatste decennium hebben de downs toch de overhand. De enige constante factor in de afgelopen 20 jaar is de voortdurende bestuurlijk onrust en het gebrek aan stabiliteit in de top van de organisatie. Zolang die onrust er is zal er kliekjesvorming zijn. En dan heb ik nog liever een Bredase kliek.

9   2  
Henri

Ik moet zeggen die Pia Rijsdijk pakt de zaken voortvarender aan dan de beleidsbepalers van de herentak. Een paar dagen geleden een leuke presentatie op Instagram vanaf sportpark Heksenwiel waarbij ze de kijker uitnodigt om eens te komen kijken en vandaag de presentatie van de hoofdtrainer. Nog wel een trainer die bereid is om van de ere- naar de eerste divsie te gaan. Kan deze Pia niet meteen worden overgeheveld naar de herentak als AD. Kunnen we daar ook eens beginnen met de opbouw van de club.

5   2  
ELH

@dn klaagmuur
Slik je woorden maar in betreft " nooit echte NAC supporter geweest".

5   1  
Waarom zo

@wanny, we zullen nooit weten of city beter was. en daar gaat het mij ook niet om. Alleen andere clubs die je wellicht zouden kunnen helpen zijn door dat domme spandoek wel afhoudend naar nac toe. En het geld is straks echt het grootste probleem van nac. want het is straks echt op. dan kun je niet eens meer slecht investeren.

5   1  
Waarom zo

@d'n klaagmuur hoezo 1 jaar ? En in dat zogenaamde eene jaar van jouw meer geld over de balk gegooid van ajax. dat is toch best knap. je bent nu speelbal van Van hooijdonk en consorten is volgens mij niets beter hoor.

2   0  
Adriaan

Belgische nac er
Lammers gaat naar VVV
Been lijkt me heel oke
Trainer van o.a. Genk en F oord geweest!
Maar zal wel analist willen blijven...

5   0  
Molenschot Loco

ik blijf het zeggen...het is nu aan de TD om aan de spelers te vragen of er nog vertrouwen is in JP...zo niet? direct afscheid nemen van elkaar!!!..( probeer Hans de Koning als tijdelijke oplossing ...een echte people manager)...

5   0  
Ivo

Het invullen van de vacature voor een Algemeen Directeur is weer een enorme Soap aan het worden. Wat duurt het toch lang. Eerst maanden gewacht op Valk, waarbij al snel duidelijk werd dat het van twee kanten geen goede match was. En nu weer maanden wachten op de aankondiging van een opvolger, waarna het vast ook weer maanden gaat duren voordat deze begint.

Stuurloos. Hoe moeilijk kan het allemaal zijn? Wat is er aan de hand?

5   0  
scheppioni

Dacht ik ook aan Molenschot Loco !
Want ik geloof nooit dat we met een scheidende trainer nu ineens zondag de pannen van het dak gaan voetballen en Lokhoff overnemen hebben we in september 2023 al meegemaakt wat dat is ! Ik mag toch echt hopen dat men al bezig is voor volgend seizoen betreft staf !!!

5   1  
Wil

Dankzij HET ZEER SLECHTE MANAGEMENT is ons NAC al jaren NIET MEER EREDIVISIEWAARDIG!

1   0  
Basvz

Hoe graag ik graham Arnold ook bij nac wil hebben zoals hij zelf aan aangegeven heeft te willen denk ik niet dat het realistisch is helaas

2   0  
Traaise Rat

Wij lijken Ajax wel!

0   0  
Tante Annie

@levien / da pope
Wij hebben een autoplekje voor je. En de heren van de podcast betalen je kaartje

1   0  
Ed

John van den Brom gonst in het geruchtencircuit. Ben benieuwd.

1   0  
Wil

John van den Brom zou de volgende MISKLEUM worden van het DOMME NACmanagement.

0   0  
Mario

Zat net te denken,is Jorn Brondeel niet de keeper wie zoeken?
Vond hem toen der tijd best een goede indruk maken.

Laad alle berichten na dit bericht in