Wij gaan niet opzij

B-Side Stats: NAC - MVV (1-2)

Masthow

Vrijdagavond verloor NAC met 1-2 van MVV. De ploeg kwam nog wel op voorsprong, maar wist die niet vast te houden. Iets later dan jullie van ons gewend zijn, maar hieronder de mogelijkheid om de spelers een cijfer te geven.

B-Side Stats: NAC - MVV Maastricht (359 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
T. Troost
-
C. Martina
-
Manel Royo
-
B. Lucassen
-
B. Kemper
-
D. Janosek
-
M. Garbett
-
Casper Staring
-
E. Ómarsson
-
T. Marijnissen
-
R. Kuijpers
-
Sigurd Haugen
-
T. Boere
-
Jean-Paul van Gastel
-
R. Kuijpers
3,9
T. Marijnissen
4,1
E. Ómarsson
4,2
Casper Staring
4,8
M. Garbett
3,8
D. Janosek
4,3
B. Kemper
5,7
B. Lucassen
4,0
Manel Royo
5,2
C. Martina
4,6
T. Troost
4,3
Jean-Paul van Gastel
2,4
T. Boere
3,5
Sigurd Haugen
3,2
Bron:
B-Side Rats
46 Reacties
26   1  
scheppioni

Met een scheidende trainer en gelaten stafleden naar grunn, ga er maar aanstaan ! Je ziet in alles dat geen ene NAC speler nog met het geloof op het veld staat, men doet maar wat......

26   1  
scheppioni

Met een scheidende trainer en gelaten stafleden naar grunn, ga er maar aanstaan ! Je ziet in alles dat geen ene NAC speler nog met het geloof op het veld staat, men doet maar wat......

16   0  
Martinus

Als onze trainer nog altijd de focus heeft op een buitenlands avontuur, zet dan een ander voor de groep. Gewoon intern iemand doorschuiven. Leg de verantwoordelijkheid in elk geval niet langer bij iemand die nooit zijn focus zelf op NAC heeft gehad.

7   8  
Arie

Die voor zichzelf voetballende Janosek, Garbett en huurlingen Sejdiu en Haugen niet meer opstellen. De eerste twee kunnen aardig voetballen, maar je hebt er als elftal geen klote aan. Tighadouni, El Allouchi, Velanas waren ook van die prima statistieken jongens, maar brengen je als team alleen maar omlaag.

12   0  
Maarten

Van mij JP gaan. Lekker naar vriendje GIO. Hopen dat een andere passant wel NAC laat voetballen.

9   9  
Heksenketel

Beste man was Kemper, die krijgt van mij een 6. Verder allemaal dikke onvoldoendes met een 2 voor Lucassen. Bij beide goals gaf hij de scorende invaller van MVV veel te veel ruimte.

13   1  
Gjoewie

Het was een slechte pot voetbal, laat dat duidelijk zijn. Van Gastel heeft wel geleerd van de vorige wedstrijden. Met het inbrengen van reservespelers en omzettingen werd het alleen maar slechter, dus nu haalde hij er maar twee spelers vanaf, Garbett en Marijnissen, misschien (niet) toevallig de twee slechtste spelers op het veld. Toen bij MVV al drie spelers vervangen waren, liepen er nog vijf warm. Een manier van Verberne om ons te sarren. Even om te laten zien dat wij wel een erg smalle selectie hebben.
Twee dingen vielen mij erg op: het leek alsof Kemper helemaal niet geblesseerd is geweest. Hij speelde een gedegen partij, hij is geen echte centrale verdediger, maar hij deed het toch naar behoren. Casper Staring was bij NAC de beste man op het veld, hij speelt als enige met zelfvertrouwen. Gelukkig miste hij zijn maatje Omgba waar hij de meest onmogelijke ballen van krijgt. Het enige wat Staring nog moet doen is de bal van een meter of 20 afstand gewoon naar de goal rossen in plaats van weer een tikje naar links of een tikje naar rechts.
Voor de rest waren er geen uitschieters. Lucassen, Martina en Kemper waren uitgeput na 70 minuten voetbal, dat was de reden voor die tweede goal van MVV. Ik zou Lucassen eens aan de rechterkant op het middenveld zetten en die Koscelnik erachter. Kuipers is niet minder dan Sejdiu, al is ook hij niet erg efficiënt. Hij wisselde vaak van positie met Marijnissen, maar veel effect had dat ook niet. Marijnissen is de enige op het veld met een peper in zijn r**t, hij gaat er af en toe onbesuisd in.
Oh, dan kom ik meteen op een derde aspect dat me al het hele seizoen opvalt: de NAC spelers zijn allemaal te lief. Die nummer 7 van MVV had toch al lang doormidden geschopt moeten zijn voordat hij de 1-2 maakte? Het is gewoon opvallend dat Jan van den Bergh gemist wordt, omdat hij vorige week weer een gele kaart pakte. Als verdediger moet je vaker aan de rem trekken, dat snap ik wel, maar waarom lopen die andere verdedigers nooit tegen een schorsing aan?
Met Royo ben ik heel blij. Hij is beter dan welke linksachter die we de afgelopen drie seizoenen gehad hebben. Garbett heb ik eigenlijk niet gezien. Jammer dat Janosek maar met één been kan schieten, anders hadden we misschien wel gewonnen. Dat chocolade linkerbeen van hem liet ons behoorlijk in de steek.
En ja, onze hinde Omarsson, hij werkte zich weer een slag in de rondte, is de enige die probeert hoog druk te zetten, maar is weinig gelukkig in zijn acties. We moeten die fles ketchup nog maar eens goed omschudden. Hij kreeg ook weer geen enkele fatsoenlijke bal, niet van de zijkanten en ook geen direct vanuit het middenveld. Ik hoop dat Oldrup Jensen weer snel terug is, die wil nog wel eens een steekballetje middendoor geven. De twee invallers heb ik niet gezien. Haugen kan er gewoon geen hout van en Boere heeft het ook wel gehad, ben ik bang.
Het is gewoon diep treurig dat de trainer nog geen enkele lijn heeft gebracht in dit elftal. En wij zitten gewoon apathisch te kijken. Als je nu ziet dat de jongens wel hun best doen, maar telkens pech hebben bij de afwerking van de kansen, dan kan het publiek er achter gaan staan en krijgt het team een zetje in de rug. Maar de interactie tussen spelers en publiek is momenteel ver te zoeken. Over die ingooi in de laatste minuut, die is inmiddels viraal de hele wereld over gegaan, zal ik het maar niet meer hebben. Sommige jongens kunnen niet winnen, anderen willen niet winnen en het elftal van NAC bestaat uit beide soorten spelers.
We hebben een coach nodig zoals Co Adriaanse, die ze eens allemaal een schup onder hun h*l geeft.

11   1  
Eretribune

Het was allemaal bagger, uithuilen en volgend seizoen , opnieuw beginnen.
De grote bezem erdoor, zowel in het bestuur als in het elftal.

14   0  
fvf6

het was gewoon kut

9   5  
kopspion

Van Gastel; JUDAS!!!
Geldwolf

6   5  
Molenschot Loco

We kunnen hier allemaal wel mauwen..maar zolang iedereen maar blijft gaan? veranderd er NIKS!!! ben het eerste jaar in de KKD nog trouw geweest daarna? niet meer!!! slaap lekker....

11   4  
De vlekkenverwijderaar

Het was écht slecht, maar dat is het op een enkele uitzondering na al het hele seizoen.
De zwakste schakel op dit moment onze keeper Troost, als hij in zijn goal blijft bij het 2e doelpunt doet ie wat ie moet doen.
Hij maakt constant verkeerde keuzes vooral bij het uitkomen, zoiets is meestal intuïtie dat is ook een talent en dat mist hij, buiten nog een aantal andere kwaliteiten zoals sprongkracht en dat is wél te trainen.
Wij gaan nog een zware dobber krijgen om de play offs te halen, eigenlijk is dat ook niet zo belangrijk, wat gaan we daar in Godsnaam doen eigenlijk?
JPvG heeft er een angstig elftal van gemaakt, voordat de bal voorin is kun je koffie gaan drinken en als ie voorin is weten ze niet wat ze ermee moeten doen, kortom het is knap ruk allemaal! op naar seizoen 24/25.

8   0  
Ivo

Zoals het hele seizoen. NAC blaft wel, maar bijt niet. Je komt gelukkig op een 1-0 voorsprong. En dan geef je het kinderlijk weg, door zwak ingrijpen op het middenveld en achterin. Soms moet je even een overtreding maken, desnoods een kaart pakken. Dat zit er bij deze selectie niet in. Het was gewoon een herhaling van NAC - Eindhoven. Niks geleerd nadat we toen een 2-0 voorsprong weggaven.

7   1  
Paul Soeters

Van Gastel moet meteen weg zegt menigeen, omdat hij meer ambieert. Nou dan kun je er rustig nog een rijtje spelers aan toevoegen, die hoogstwaarschijnlijk hetzelfde denken, wat Van Gastel nu al zegt! En dat alles is, mogen wij toch hopen, is na een zorgvuldige screening aangetrokken door de eindverantwoordelijken van NAC.

Dus?

4   2  
Thierry14

Jp mag t seizoen gewoon afmaken want ze hebben niks anders , assistenten mede verantwoordelijk dus geen optie....
Enige optie is Ben v Bilzen hopelijk dat spelers het voor zulke mensen wel willen doen,stelletje lapzwansen

9   1  
SjorsNAC

Kemper vond ik wel goed spelen, toonde in ieder geval inzet, mooi dat hij er weer is. Staring ook niet slecht. De rest onvoldoende

16   1  
Sjef de gevulde koek

Er zijn gewoon gruwelijk voor de gek gehouden. Wat ik al zei toen vrolijk en consorten kwamen. Nac overnemen is 1 maar verder helpen is een heel ander verhaal. Helemaal als je geen heb om verder te bouwen. Op alle fronten is het om te janken. De enige met verstand is Erik Matthijssen bij Nac. Dit jaar precies 25 jaar maar Nac en nog nooit is het zo slecht en kansloos geweest. Heel appart dat JP voor de groep blijft maar ik veracht na de volgende nederlaag in Groningen dat het zijn laaste wedstrijd is. Naja ik weet het wel 100% die is na afdingen weg. Het vertrouwen is bij elke supporter weg en dat zal volgend jaar te zien zijn. Niemand maar ook niemand heeft hier nog zin in!!

9   1  
Theoden King

Ik geef geen punten, omdat het momenteel geen zin heeft mensen individueel te beoordelen. Het totale NAC-huis verzakt, de fundamenten deugen niet.

Het zoveelste seizoen gaat als een nachtkaars uit. Ik ben voor de nabije toekomst niet langer optimistisch.

11   1  
Breda vooruit

Ze hadden hem beter direct kunnen wegsturen deze groep heeft niks met hem meer en zal geen stap teveel doen voor hem ze spelen voor hun eigen belang niet in het belang van NAC

6   0  
Trouwe supporter

Ik niet dat van Gastel zich nog voor 100% inzet voor nac het gaat van kwaad naar erger
Het bestuur moet hem nu op straat zetten zodat er iemand anders het overneemt die er nog wel wat van wil maken
Ze hebben echt in de winterstop liggen slapen toen kregen ze ernog geld voor
Maar ja welke trainer wil in deze rotzooi instappen

9   0  
Baosje

Voor dit elftal én deze trainer...geef ik geen punten meer, ik ga daar geen energie meer in steken.....

Dag JP , bedankt voor al het kut voetbal wat je ons voorgeschoteld hebt

9   0  
Scheids!!

En ieder voorseizoen maar beloven dat het allemaal beter wordt en het lek te boven is!
Ieder jaar 15000 vaste klanten nog harder belazeren dan het jaar daarvóór!
En zometeen heel raar staan te kijken dat er een berg afvallers zijn, terwijl zij dit met pijn in het hart moeten ondergaan.
Van Gastel gaat en ik hoop met hem de gehele technische staf , want zij hebben hopeloos gefaald en niet zo’n beetje ook.
Wat mij betreft ook die kleffe RVC met van Hooijdonk voorop, want niets dan ellende wordt veroorzaakt door deze kontenkruipers!
Supporters van NAC én Breda verdienen een club die dat ook uitademen en waar je trots op wil zijn. Nu weet je al met zekerheid dat de nacompetitie enkel oefenpotjes zijn voor het rampseizoen wat gaat naderen.
Opschonen en wel héél rigoureus en snel!

1   2  
Ben v essen

Als w2 kampioen wordt pakken wij de toch de tweede periode.
Of heb ik dat mis

6   0  
Waarom zo

Punten geven heeft gen zin. iedereen weet dat dit ver onder de maat was. Laat Van gastel gewoon thuis blijven. dan kan assistent Molhoek nog wat proberen. Daar heb ik meer vertrouwen in. En ik neem aan dat er intern in de overkoepelende organen ook de nodige slachtoffers vallen. want 2 jaar zo slecht resultaat is niet goed te praten. We bouwen aan het slechtste nac ooit.

3   0  
Beter de Laat dan nooit

Meest typerende voor de wedstrijd was Garbett die geheel tegen zijn zin iedereen slap handje gaf ipv een stevige high-five. Het is een mager jaar en als we dan ook nog eens wat bepalende spelers missen blijft dit er over. Verder een irritante scheids die constant naar zijn klokje wijst en maar 4 minuten bijtelt ondanks een complete bidsessie na de goal van MVV.

7   0  
Molenschot Loco

Het is NU de taak van de TD om de spelersraad bijeen te roepen om te achterhalen of de spelers door willen gaan met deze trainer...maar ja...het is NAC he"........

4   2  
scheppioni

@ Ben v essen
Nee die periode gaat niet naar ons, gewoon bij de eerste 8 eindigen.
@ waarom zo
Molhoek zou een optie kunnen zijn maar heeft nog niet de juiste papieren en denk dat hij met deze verdere stafleden er ook niet gaat komen !

6   0  
Willie NAC Breda

Tsja, het is allemaal treurnis de laatste jaren als NAC supporter.
Ik merk dat ik voor het eerst echt aan het twijfelen ben of ik mijn seizoenkaart nog wel wil verlengen..
Na zoveel jaar ellende, maar ja, mocht het eindelijk een keer wel de goeie kant opvallen komend seizoen...

7   0  
Tonn

2 artikelen van persvoorlichter Blanco en van Gastel is de gebeten hond. De rest van de NAC = Breda clan heeft immers niet verzaakt en zijn best gedaan . Of is t dit keer toch te doorzichtig gebracht?

6   0  
Ivo

Maas is verantwoordelijk voor de selectie en staf. "Plan Hyballa" viel al heel snel in het water. "Plan van Gastel" was vooral een soort damage control. Maar lekker liep het nooit. Daar komt nog het verhaal bij van de blessures, de medische staf en/of de trainingsvelden die gewoon niet op orde zijn. Dit is al jaar na jaar een probleem bij NAC, we krijgen het maar niet opgelost.

Je kan niet anders dan concluderen dat Maas (met PvH als commissaris Technische zaken) slecht heeft gepresteerd. Ik denk dat hij nog precies één trainersaanstelling en één transfer window krediet heeft. Maar dat is gissen. Volgend seizoen moet je veel beter uit de startblokken komen, met een sterk strijdbaar collectief. Er moet dan nog heel veel gebeuren.

Van Gastel heeft het natuurlijk ook niet goed gedaan. Zijn verantwoordelijkheid was het smeden van een team, het verbeteren van het collectief, en het beter maken van individuele spelers. Daar is heel weinig van terug te zien. Blessures hielpen niet mee, maar een herkenbaar, strijdbaar team wegzetten is gewoon niet gelukt.

10   3  
Confuus

Ik vind het jammer dat er zo kortzichtig wordt gereageerd af en toe en er niet naar de feiten wordt gekeken.
Feit is dat JP hopeloos heeft gefaald maar hem wegsturen en de ouwe Lokhoff voor de groep zetten is toch van de regen in de drup komen beste mensen.
Zelfde verhaal met Molhoek.
Ze vormen één technische staf en zijn allemaal 100% schuldig aan het debacle waarin we ons momenteel bevinden.
JP wegsturen lost het niet op.
Lokhoff is de man die de touwtjes in handen heeft en die voor een constant verziekte sfeer zorgt.
Er is een zéér ongezonde situatie ontstaan die naar op één manier op is te lossen en dat is heel die TS er uit.
Er zal geen trainer zijn die met Lokhoff kan werken wat moet je met het paard van Troye op de bank en hoe groot is de kans van slagen?
Soms krijg ik het idee dat Pierre van mening is dat hij een schuld aan Lokhoff dient af te lossen, ik zou niet weten welke.
Als het blijft zoals nu in de technische organisatie heeft het allemaal geen kans van slagen om uit deze ellende te komen.
Men heeft nooit alle rotte plekken weggesneden en je ziet hoe erg het dan weer doorwoekert als je grondig reorganiseren nalaat.

6   0  
Matc

Zelfs bij 4de klasse amateur voetbal is de organisatie beter geregeld als bij profclub NAC. Als er nu nog niemand van deze groffe fouten heeft geleerd weet ik het niet meer. Het kan volgend seizoen toch alleen maar beter gaan? Al krijgen we maar potten voetbal te zien waar wel de vonken van afspringen. Voetbal is nog steeds een volksvermaak.

8   0  
Henri

Veel zal afhangen van de nieuwe AD. Deze zal vooral een goede communicator moeten zijn. Zeker omdat we nu weten dat Peter Maas dat al zeker niet is. Het is zeker in deze tijd dat je een boodschap, positief of negatief, goed weet over te brengen. Daar heeft de grote achterban van sponsoren en supporters recht op en zorgt ook voor de door NAC-Breda zo bepleite transparantie.
Ik heb al eerder geschreven dat er iemand moet zijn die het beleidsplan van het voetbalbedrijf NAC=Breda naar buiten communiceert. Om de achterban te enthousiasmeren, ze mee op reis te nemen en om ook valse of te hoge verwachtingen te temperen. Een man die dat fantastisch deed was Joop Munsterman bij FC Twente. Toen hij begon had FC Twente nog geen 10.000 vaste toeschouwers. Mede onder zijn leiding werd er een nieuw stadion gebouwd, waar ze nu alweer plannen voor hebben om het flink uit te breiden met skyboxen en duizenden tribuneplekken. Ook bracht hij de club naar grote hoogte. Toen hij echter hoogmoedswaanzin kreeg en fraudeerde stortte alles ineen. Mede omdat men hem teveel macht had gegeven. Hij was de slager die zijn eigen vlees keurde. Maar het gaat mij over het gegeven hoe hij de achterban betrok bij de steeds hogere doelstellingen cq groei van de club in al zijn facetten. NAC=Breda heeft een AD nodig die weet wat communiceren is en dat op een charismatische manier kan doen.

3   2  
scheppioni

@Henri
Dat is wel wat scheef betreft munsterman dat is precies hetzelfde als in 2003 met oltmans bij ons NAC, bij beide werd er financieel een enorme puinhoop gemaakt en vele roepen wel geld geld geld maar ook dat wordt vaker gebleken dat ook dat geen garantie is dat zagen we afgelopen vrijdag wel want mvv is in alles een kleinere club dan ons NAC !

2   1  
scheppioni

Of zie nu Bayer Leverkusen en Bayer munchen !

2   0  
Ed

JP morgen op vakantie.

0   0  
markenaa

@SCHEPPIONI

Henri heeft het over de communicatie van Munsterman. Oltmans communiceerde voor geen meter bij NAc ik weet niet waarom je dat vegelijk maakt?

5   1  
markenaa

@CONFUUS

En dan zijn er supporters die hier doodleuk schrijven "maak van Lokhoff maar ambassadeur van de club"

Ik weet niet wat die supporters verstaan onder een ambassadeur maar voor mij is een ambassadeur een groot fan, een persoon die de club nog beter verkoopt dan de club zelf. Een persoon die zich dynamische en energiek over goed weet te uiten en te communiceren (verstaanbaar). Een persoon die in voorkomen, doen en laten vertegenwoordigd waar de club voor staat.

Lokhoff als ambassadeur ipv assistent. Hoe verzin je het. Pak dan Kees Luickx als je toch een ambassadeur zoekt. Pierre is zelfs met zijn afwijkende persoonlijke meningen op tv geen ambassadeur.

1   2  
Fan uit Zevenbergen

De nieuwe AD van NAC
Zal Karel Vrolijk zelf wel worden denk

Heeft vorige week zijn de leiding van zijn bedrijf overgedragen aan Iemand anders 😉🤣

0   0  
Breda vooruit

@ fan. Uit Zevenbergen
Wat kan jij domme praat uit je nek lullen.
De ad wordt iemand met een voetbal achtergrond, een bedrijf leiden is iets heel anders dan een voetbalclub leiden.

4   1  
Theoden King

@Confuus
Een deel van het falen van JP is inderdaad dat hij met assistenten werd opgezadeld die niet zijn eigen keuze waren. Met name Tonnie Sixpack moet een gruwel geweest zijn voor onze onervaren hoofdtrainer. Alles wat je zegt of hardop denkt ligt binnen vijf minuten op het bureau van de commissaris +. Zo kun je niet werken. Ook Hyballa had hier al veel last van.

Geen enkele trainer gaat slagen zolang je de oude meuk laat zitten. Vergeet het dan maar. Al haal je Erik ten Hag. Met Sixpack ernaast zal ook hij verworden tot een pupillenbegeleider.

Wortel en tak, mensen.

2   3  
scheppioni

@ Markenaa
Wanneer je fatsoenlijk communiceert wat jij beweert dan kom je niet aan 40 miljoen schuld toch ? Dat was ok bij oltmans alleen gelukkig geen 40 miljoen bij ons NAC maar toen 7 als ik het goed heb....

1   0  
Trouwe supporter

NAC moet nu op zoek naar trainer en spelers niet op laatste moment voor ze weer mis gaan pakken

0   0  
markenaa

@SCHEPPIONI

Henri heeft het volgens over de manier van positief en progressief uitdragen van de club. En geeft daarnaast de tegenhanger mbt het fraudegeval ook aan.

Volgens mij is de behoefte aan een sterke zichtbare ad die met alle geledingen goed kan communiceren waar Henri op doelt. Dat munsterman niet het juiste voorbeeld is of ook hele slechte kanten had dat kan. Het gaat om wat NAC nodig heeft.

2   0  
scheppioni

een bietje scheef nie Markenaa ?
Positief en progressief uitdragen van de club, terwijl het uiteindelijk ook tot degradatie leidde, daarna werd er pas verstandiger beleid gevoerd. We hadden gehoopt dat dit nu met ons NAC ook zou gebeuren maar vooralsnog helaas.......

2   0  
Hoge Vucht

Ik snap niet dat bijvoorbeeld een Kuijpers hier lager krijgt dan een Omarsson of vrijwel gelijk scoort aan Garbet. Ik vond dat Kuijpers een van de weinigen was die nog wat gevaar stichtte met zijn loopacties en voorzetten. Dat er dan vervolgens iemand staat die totaal niet de lengte heeft om te koppen is de schuld van de trainer, niet van Kuijpers. Als hij de opdracht mee heeft gekregen; mannetje voorbij en voorzet geven verdient hij qua mij betreft een 6.

Garbet hoop ik echt van dat we er afscheid van nemen. Liep alleen maar te zeuren als hij de bal een keer niet kreeg, maar ook wanneer hij zelf een kut bal gaf die vervolgens niet te halen was voor een medespeler. Ben wel klaar met hem.

0   0  
ropskoen

belabberde pot, van beide kanten belabberd. strijd verloren op het middenveld. je moet in het rat verlech altijd feller zijn dan de tegenstander. als je 1-0 voorkomt mag je het ook nooit weggeven

Laad alle berichten na dit bericht in