Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #215

Das Phantom

Maandagavond en dus tijd voor een nieuwe Tikkie naar het Zuiden. In podcast #215 schuiven Levien, Yannick en Thijs aan achter de microfoon. Zij bespreken het punt tegen FC Groningen, de woorden van Van Gastel, de misdragingen van Sejdiu, gaat het verrassend lang over Justin Goetzee en de mogelijke terugkeer van Bayram. Veel luisterplezier!

Punt tegen Groningen 
Niemand had het waarschijnlijk goed voorspeld, maar NAC ging er zondag met een puntje vandoor in Groningen. NAC was vooral aan het verdedigen in de Euroborg, maar hield dat wel goed vol tegen een FC Groningen dat al een tijd in vorm is. Wat zijn de lessen uit deze wedstrijd en wat doet dit met het vertrouwen voor de laatste paar wedstrijden? 

Exit Sejdiu 
Het heeft er alle schijn van dat Patriot Sejdiu zijn laatste wedstrijd voor NAC heeft gespeeld. Na wederom misdragingen is de maat vol voor NAC: de aanvaller is voor onbepaalde tijd teruggezet naar het O21-team, liet de club vlak voor de uitzending weten. In het geruchtencircuit wordt gesproken over een conflict met aanvoerder Cuco Martina. 

Terugkeer Bayram?
In een groot interview met Voetbal International kijkt Ömer Bayram al terug op zijn loopbaan, die nog niet voorbuij is. De verdediger hint zelfs naar een terugkeer in Breda, omdat hij NAC wat terug wil geven. Moet NAC de speler naar Breda halen? En waar moet hij dan spelen? Genoeg voer voor discussie! 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #215
Bron:
B-Side Rats
35 Reacties
8   1  
Wil

@Ouwr spionkop

Ik heb de indruk dat, als je ziet wat er allemaal gebeurt bij ons NAC, dat heel het management het etiket "kinderachtig" draagt. Er wordt zo verschrikkelijk DOM beleid gevoerd...... Wat dat betreft oogt ons NAC als een simpele amateurclub. Het etiket BVO strookt niet met het beleid dat er gevoerd wordt.
Ik zie nergens dat de expertise van Gerbrands zoden aan de dijk zet.

7   3  
Matc

Onze concurrenten laten toch ook wel punten liggen. Emmen lijkt af te haken.

5   1  
Ouwe Spionkop

Morgen weer luisteren in de middagpauze.
Inderdaad hebben we geluk dat Emmen, VVV geen punten pakken.
Nog 5 wedstrijden met 4 punten voor op MVV en 5 op VVV en Emmen

7   3  
scheppioni

A.s vrijdag gaat doorslaggevend zijn, cambuur heeft het lastigste restant programma in principe, maar winnen van dordt is sowieso al de laatste jaren een obstakel en nu hebben ze maar heel weinig verloren dus knoep degelijk, een 2-1 vrijdag zou al fantastisch zijn maar gezien ons NAC thuis dit seizoen wordt dit een hels karwei !

1   5  
BasSnelden

Emmen struikelt bij Jong AZ ja, maar heeft verder een makkelijk programma. Net als MVV. Vrijdag tegen elkaar!
Cambuur en VVV redelijk pittig programma. Eigenlijk heeft NAC het zwaarste, want Dordrecht en ADO maar ook TOP Oss staat bovenin de laatste periode.
We moeten dus flink aan de bak. Te beginnen tegen dat succesvolle Dordrecht

6   7  
IBIO

Bayram hoeft echt niet meer....2e divisie Turkije
We hebben 2 linkervleugel verdedigers.

***
Moest wel lachen om JK verhaal bij gegenpressing. Hij wil niet meer praten met BNdeStemmingsmakers. Wat een figuur. Zou hij zichzelf overschatten??

4   4  
Wanny

Als club moet je altijd blijven praten met de media. Gewoon een normale relatie met ze onderhouden, dan gaan ze ook geen rare dingen publiceren.

Als je dat als medewerker van de club niet kunt, ben je niet geschikt voor de functie.

7   3  
henk

@Ibio
Hij wordt daar bijna ongeslagen kampioen bij een club die meer betaald dan het hele rechterrijtje van het hoogste niveau van Turkije. Verder kan hij ook op het middenveld en op de vleugel uit de voeten. Je staat wel echt met lege handen als dat je beste argumenten tegen zijn komst zijn. Zou jij jezelf overschatten?

2   1  
scheppioni

@ BasSnelden
NAC het zwaarste ?? Na vrijdag zeker niet, met alle respect maar wanneer we niet van oss, den bosch en jong psv winnen dan hebben we echt niets in de play offs te zoeken......maar vrijdag a.s. wordt zwaar, mijn vermoeden is niet goed maar ga altijd van ons NAC met winst uit ! Maar dit is meer hoop dan weten gezien we thuis al zo moeilijk winnen dit seizoen !

8   2  
Theoden King

Wel of geen nc, het lijkt haast een bijzaak geworden. Het gedoe met Patriot en de boycot van Blanco vertellen hun eigen verhaal.

We zijn bij NAC sinds de periode N=B nog geen millimeter opgeschoten. Vriendjespolitiek, rancune en eigenbelang zijn nog springlevend en de sportieve resultaten zijn zoals gewoonlijk de sluitpost.

Welke AD of trainer van naam wil hier in stappen? We mogen blij zijn als we derde garnituur kunnen vinden.

7   10  
Francesco

De meisjes van de Gegenpressing zijn weer eens in hun wiek geschoten hoor. Omdat ze wat tegengas krijgen vanuit NAC bijna een volledige podcast roddelen en insinueren. Een beetje journalist zou uitzoeken waarom Karelse dat dit in plaat van alleen maar je verwondering erover uit te spreken. Altijd begrepen dat Babos tijdens de wedstrijd live videobeelden zit te analyseren oid, dus zou al meteen de reden kunnen zijn dat hij geen tijd heeft om zich met Troost bezig te houden. Maar goed, zullen het wel nooit weten aangezien klagen leuker is voor de podcast dan daadwerkelijk uit te zoeken waarom.

11   6  
Ouwe Spionkop

Erg kinderachtig die boycot van Van Gastel en Chris van Nijnatten tegen Blanco.
Alleen omdat hij een artikel durfde te schrijven dat Van Gastel voor het geld gaat en het daarom gezien houdt bij NAC.
Als je de waarheid al niet meer mag schrijven dan ben je geen knip voor de neus waard als trainer en communicatieman bij NAC.

8   1  
Wil

@Ouwr spionkop

Ik heb de indruk dat, als je ziet wat er allemaal gebeurt bij ons NAC, dat heel het management het etiket "kinderachtig" draagt. Er wordt zo verschrikkelijk DOM beleid gevoerd...... Wat dat betreft oogt ons NAC als een simpele amateurclub. Het etiket BVO strookt niet met het beleid dat er gevoerd wordt.
Ik zie nergens dat de expertise van Gerbrands zoden aan de dijk zet.

10   5  
Paul Soeters

Blanco is wat mij betreft het "sop in de kool" niet waard. Zowat heel het seizoen is hij er op uit om provocerend over te komen. Teksten beneden de waarheid, verder zich oeverloos uitputtend om vooral lezers te "lokken"! Dat laatste staat bij hem en BN Destem telkens op plaats 1. Niet NAC! Al doet hij menigeen laten denken van wel.

Nee, puur voor zichzelf. Hij wil in de publiciteit staan. En dat lukt hem aardig, ook nu weer. NAC moet met dit soort figuren defintief kappen. En laat ze verder maar schrijven wat zij willen, maar geen info meer van de club.

Laat hem maar in zijn eigen "sop" gaar koken. Je mist er niets aan. NAC heeft wel belangrijkere zaken te regelen, als deze nobody.

5   3  
Judge M.

100% eens met Paul Soeters!

Ik had eigenlijk al gedacht dat Gerbrands de onrust rond de club wilde wegnemen maar droeftoeters Yadran en het overige Gegenpressung spul hebben allemaal hun accreditaties nog gewoon. Ik ben ze in elk geval al jaren liever kwijt dan rijk maar ik vermoed dat Pierre en Vrolijk ze nu nog te hard nodig hebben voor de stemmingsartikelen (Hagenezen zijn slecht, we moeten een nieuw stadion, etc...) en de mensen te doen geloven dat Sydney wel wat kan terwijl hij sinds zijn vertrek bij Heerenveen amper van de bank af is gekomen. Vooral Blaauwhof is compleet lachwekkend met zijn fanboygedrag op dat gebied. Ach ja, BSR zal hem binnenkort wel weer in de podcast uitnodigen zodat hij zich weer als echte jongen van de club kan profileren..

6   1  
markenaa

Toch bizar als je terugleest wat Vrolijk in eerste instantie wilde, daarna NAC=Breda werd met zaken als transparant enz. en we nu in een praktijksituatie zitten die niet veel anders is dan toen onder de vorige eigenaren. Voetbal vaker de ondergrens, als er talent de kop op steekt verkopen, daarnaast geld bijstorten om de begroting rond te krijgen, ook extra storten in de hoop dat die duurdere speler het verschil en promotie wel gaat maken enz enz. Ik hoop eigenlijk nog het meest voor NAC=Breda dat we promoveren. Die mensen hebben het hart op de goede plek en dachten alles anders te kunnen doen dan de voorgangers en dan blijkt het tot op heden toch compleet anders te lopen.

Lees wat Vrolijk voor ogen had en hoe nu slechts 2 jaar later de praktijk is;

Regionale media BN/DeStem en Omroep Brabant brachten vrijdag de primeur van de aanstaande overname in het Rat Verlegh Stadion. Vrolijk, een bouwmagnaat uit het Brabantse Fijnaart, neemt de aandelen over van Wim van Aalst, Rob van Weelde en Paul Burema. Zij hadden sinds 2014 een meerderheidsbelang in de Parel van het Zuiden. Zeventien kleinere aandelenhouders beschikten over een minderheidsbelang. Volgens BN/DeStem betaalt Vrolijk zeven miljoen euro om de twintig aandeelhouders af te kopen.

Koerswijziging
De overname wordt pas definitief zodra de KNVB, de Raad van Commissarissen en de Stichting NOAD (houder prioriteitsaandeel) ook akkoord geven. O Vanaf dat moment kan Vrolijk echt vorm gaan geven aan de koerswijziging binnen NAC. Zijn plannen liegen er niet om: Vrolijk wil de begroting structureel opschroeven naar 18 tot 20 miljoen euro. Dat moet binnen twee jaar leiden tot promotie naar de Eredivisie, waar NAC een stabiele middenmoter wil worden.


Earnest Stewart is in beeld voor een functie in de clubleiding. Hij speelde eerder voor NAC en was ook al eens technisch directeur, de rol die hij momenteel vertolkt binnen de voetbalbond van de Verenigde Staten. ‘De Amerikaan is een van de topkandidaten om een bestuursfunctie bij NAC te gaan bekleden’, aldus BN/DeStem.

Nieuw stadion
Ook wordt er geschreven over een nieuw stadion. Naar verluidt heeft Vrolijk zijn bouwplannen al ingediend bij de gemeente. De nieuwe thuishaven zou plek moeten bieden aan 25.000 supporters. Verder wordt het aantrekken en ontwikkelen van talent een belangrijke pijler en is de oprichting van een spelersfonds met behulp van investeerders en sponsoren ook een van de plannen.

0   6  
BP

Nieuwe kandidaat om trainer te worden bij NAC, Fred Grim. Op non actief gezet bij FC Emmen

1   5  
BREDA 1965

FORZA BLANCO

6   0  
Matc

@ BP, als Grim werkelijk coach wordt kap ik met NAC. Die man heeft nog niet de uitstraling van een te lang liggende zure pruim

6   1  
Theoden King

@Markenaa

Onwerkelijk om dat stuk te lezen. Stewart als td en bouw nieuw stadion van start. En zie waar we nu staan...

6   2  
Wanny

Als NAC een keer zelf wat zou communiceren, dan haal je de voedingsbodem voor vervelende stukjes van journalisten ook grotendeels weg.

7   2  
Henk 54

Klopt Wanny gewoon zelf communiceren , kappen met Blanco/ van Hooijdonk en cs

2   2  
Bogdanovic

Voor mij is het heel simpel, nac is minder dan alle andere clubs uit de nacompetitie, haalt alleen resultaat tegen betere tegenstanders door te verdedigen en van Gastel kan alleen maar
verdedigend denken dus in de nacompetitie moeten ze gewoon de boel dicht timmeren, met veel strijd spelen en hopen op een counter of corner. Dan kunnen alle pijlen voor volgend seizoen op opportunistisch en aanvallend voetbal. Ideale opstelling in de playoffs zou zijn:
Troost
Koscelnik martina vd berg kemper
Jensen
Garbett royo
Omgba
Omarsson janosek

6   1  
Henri

Ik vind die roep om Justin Goetzee altijd wel mooi, maar onverklaarbaar. Er moet een AD komen die eens vraagt hoe het met je gaat. Ik heb liever een AD die levert en de organisatie eindelijk eens op professionele wijze organiseert. Dat JG daar niet de kennis en kunde voor heeft blijkt wel uit het feit dat zijn zijn dienstverband bij Jumbo Visma na een half jaar werd ontbonden. Gewogen en te licht bevonden voor het niveau waarop Jumbo Visma wenst te presteren.
Op het ogenblik zijn er diverse BVO's op zoek naar een geschikte AD. Hoewel JG toch de nodige ervaring heeft opgedaan bij o.a. RKC, NAC en Eindhoven is er geen enkele BVO in hem geïnteresseerd. Zijn twee bovenstaande feiten niet alles zeggend. JG is totaal ongeschikt voor de AD functie in de fase waarin NAC nu verkeert, dan heb je toch echt iemand nodig met meer statuur.
Tot slot, in zijn NAC periode drukte hij de transfer van Rai Vloet door terwijl hij door meerdere partijen werd gewaarschuwd dat NAC dan naar zijn centen kon gaan fluiten, hetgeen helaas geschiede.
En, toen NA

5   0  
Henri

En ja, als je zoals bij NAC omgaat met je kandidaat AD's, dan kan een benoeming nog lang op zich laten wachten. Wat een enorm amateuristisch geklungel.

Bron:VI

Door geklungel in de sollicitatieprocedure van de functie voor algemeen directeur is er drie maanden later nog geen opvolger. Terwijl men van een jaar eerder nog weet dat het cruciaal is om tijdig een algemeen directeur in dienst te hebben, loopt het helemaal mis. Rob Schaerlaeckens, namens het stichtingsbestuur, en Edwin Heeren, namens de raad van commissarissen, mogen het proces leiden, maar verspelen op hopeloze wijze een goede kaart in het spel. Schaerlaeckens en Heeren, geadviseerd door voormalig PSV-directeur Toon Gerbrands, vinden twee topkandidaten op basis van een profielschets. Een profiel dat overigens haaks staat op dat van een jaar eerder, toen met Philips-topman Valk nog een voetbalanalfabeet als beleidsmaker gestrikt werd door het duo. Nu moet de directeur zijn sporen verdiend hebben in het betaalde voetbal, klinkt het, mede door de inbreng van Gerbrands.

Twee bewezen beleidsmakers gaan in gesprek, waaronder – volgens ingewijden – topkandidaat Wouter Gudde, die bij FC Groningen zijn vertrek aangekondigd heeft. Nog voor er iets beklonken is, wordt de schaduwkandidaat al afgebeld. Even later laat de topkandidaat zelf verstek gaan, omdat zijn gevoel niet goed is. Plots is de shortlist leeg, waardoor de club na een kwartaal weer van voor af aan kan beginnen. Een fiasco, noemt men het op de werkvloer. Weken later is het proces opnieuw in gang gezet en worden de kansen gespreid, nadat Gerbrands de touwtjes tijdens de sollicitatieprocedure op de achtergrond strakker heeft aangetrokken.

0   3  
NAC

Bayram halen als de tegens tegenstander aan de bal is met Bayram als linksbuiten. Ik balbezit met 3 opbouwen en Bayram als linkshalf. Dat lijkt mij perfect

1   0  
NAC

Kut spellingscontrol

3   1  
NAC4Ever

@PAUL SOETERS
09 april 2024, 15:38

Wat heeft Blanco de laatste tijd geschreven wat onjuist bleek?

0   2  
BasSnelden

Wat een gezeik over waar Karelse zelf wel of niet gaat kijken zeg. Dat bepaalt ie zelf wel joh. En hoezo dan staf bekend maken? Eerst staf samenstellen, dat kost tijd.
Nu de focus op dit seizoen. Iedereen die het serieus volgt die weet dat Dordrecht bij de best spelende teams hoort. Daarom staan ze ook vierde. Vooral aanvallend indrukwekkend

0   0  
DenTinus

@nac
Ik heb ook twee ballen in mijn bezit🤣

2   2  
Die ne gast

@NAC4Ever
Ik kom bij Blanco nooit verder dan de headline en luister al heel lang niet meer naar de Gegenpressung podcast.
Ook al zou de inhoud correct zijn, de toon en intentie van Blanco irriteren mij dermate dat ik zijn stukjes nooit lees en niet eens wil luisteren. Sidekicks Dennis Kas en Joost Blaauwhof hielpen trouwens ook niet om het aangename luisterervaring te maken. Dan is de chemie bij de makers van de BSR-podcast een stuk leuker / gezelliger om te luisteren.

Waarom ik afgehaakt ben op Blanco:
Blanco speelt altijd vol op de emotie. Als het slecht gaat, dan gaat het bij Blanco super-super-super-superslecht en deugt er helemaal niks van. Als NAC drie keer wint, is iedereen geweldig en staat alles op de rit bij NAC en kan er een plaatsje op de Grote Markt gereserveerd gaan worden. Er zit bijna nooit een goede analyse achter waarom zoiets zou zijn. Het is alleen maar emotionele olie op het vuur gooien t.b.v. de clicks. Terwijl ik bij een journalist een 'aan-de-ene-kant-maar-ook-aan-de-andere-kant' verhaaltje verwacht. Het is bij Blanco allemaal heel eenzijdig.
Als je lekt of likt dan schrijft Blanco positief over je en staat er weer een eenzijdig verhaal in De Stem zonder dat er aan goed wederhoor / nader onderzoek gedaan is. Het is gewoon geen goede journalistiek. NAC is een slangenkuil en Blanco is daar een (groot?) onderdeel van in plaats van dat hij aan de rand van de kuil observeert en analyseert.
En voetbal-inhoudelijk is hij ook slecht. Blanco kan geen goede analyse geven van de gespeelde tactieken en de teamprestatie, maar komt (net als de gemiddelde NAC-supporter) niet verder dan of een speler wel of niet met een vies broekje en vieze sokken van het veld gegaan is. Dus ook voetbaltechnisch schiet Blanco tekort als analyticus / journalist.

Bij de BSR-podcast wordt veel beter ingegaan op de beleidsmatige aspecten van het runnen van een voetbalbedrijf en ook over de speelwijze en spelers worden zinnigere dingen dan bij de Gegenpressung podcast. Ik ben daarom gelukkig niet afhankelijk van Blanco voor mijn NAC-nieuws en kan hem gelukkig negeren. Dank BSR!

0   0  
Gman

Stuk bndestem over Garbett: vorig jaar superbepalend en belangrijk. Dit seizoen komt het er niet uit omdat ie het vertrouwen niet voelt vanuit de staf.
Weer mooi staaltje mismanagement van JPvG wat mij betreft. Herken en erken je beste spelers en laat ze in hun kracht voetballen.
Mooi dat Garbett dat gebrek aan vertrouwen nu inzet in kracht en bewijsdrang.
(In potentie ) met omgba de beste NAC-spelers van dit jaar en hopelijk komende jaren.

1   0  
Wanny

@ GMAN

Toch heeft Garbett zondag ook weinig goeds gedaan. Wel een assist, maar verder blinkt ie vooral uit in zinloos lopen met de bal en medespelers over het hoofd zien.

Iedereen ziet dat ie kwaliteiten heeft, maar het rendement is veel te laag.

2   0  
scheppioni

@ Wanny
Garbett is niet de enigste die ver onder zijn kunnen voetbalt en dit ligt toch bij de technische staf !!
Overtuiging en het gras bij wijze willen opvreten, doen op dit moment maar twee NAC spelers die nog redelijk hun niveau halen..... we hebben ene kans mochten we de play offs halen dat er een collectief hype in de groep ontstaat maar gezien de staf ???

2   0  
Judge M.

@Theoden King:

Daar hebben we een hele mooie term voor: luchtkastelen.

De enige reden waarom Vrolijk keer op keer zijn wagonnetje aanpikte bij de op dat moment meest succesvolle overnamekandidaat was omdat hij een nieuw stadion wil bouwen. Niks meer en niks minder. Met dank aan lieden als Blanco werd dat aan de achterban met lyrische artikelen enthousiast verkocht, tuinde iedereen erin en werden grote namen genoemd terwijl het van meet af aan allemaal lege hulzen geweest zijn. Zeker als je nu kijkt hoe goed Stewart het bij PSV doet. Die was echt van zijn leven niet naar NAC gekomen hoor. Net als Henk de Jong een tijd terug. Pure stemmingmakerij zoals we dat al jaren gewend zijn.

Maar goed, tussen de regels door lezen, kan een hoop onterechte verwachtingen voorkomen maar ik heb natuurlijk veel liever dat die oproerkraaiers voortaan geen fabeltjes meer zouden kunnen publiceren..

1   0  
Paul Soeters

DIE NE GAST: Blanco weet dat je gelijk hebt. Jij hebt het goed omschreven. Maar ik denk dat het hem verder geen bal interesseerd. Hij moet namelijk zijn brood hiermee verdienen. Anders gezegd, geld. En dan gaat menigeen erg ver, zoals ook hij. Schijnbaar loont het de moeite naar hun abbonees toe, zeker voor hem en Bn Destem zo te roddelen over NAC. Dus we moeten er mee dealen met deze onzin. De maatschapij is niet anders.

Laad alle berichten na dit bericht in