Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #217

Das Phantom

Een paar dagen na een nieuwe blamage in de Keuken Kampioen Divisie, steken de vier mannen van Een Tikkie naar het Zuiden de koppen weer bij elkaar. Naast het puntje in Den Bosch komt de notulen van de Clubraad voorbij, schuift er binnenkort iemand aan van NAC in de studio en wordt er stilgestaan bij het restant van het seizoen, hoe lang dat dan ook nog mag duren. Geniet weer van meer dan een uur therapie.

Weer een blamage 
Niet winnen van de nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie, maar staan we er tegenwoordig nog van te kijken? De meest opvallende zaken van de wedstrijd komen voorbij, zoals de tweede tegentreffer Want was het nou een fout van de keeper of wordt hij in de steek gelaten door zijn ploeggenoot. Eén ding is zeker: de mannen geloven niet meer in een goed einde van deze voetbaljaargang. 

NAC te gast in Een Tikkie
Er is  nog veel onduidelijk voor komend jaar als het gaat om onze club, daarom werd er een verzoek neergelegd bij NAC om iemand aan te laten schuiven. Dat gaat gebeuren, want op korte termijn schuift Eric Matijsen aan in de studio. Geen gewenste antwoorden op het technische beleid, maar wel genoeg stof tot praten. ook in deze aflevering al. 

Een Tikkie Verder Toch ook nog iets positiefs te melden, want we gaan iets nieuws voor jullie maken: Een Tikkie Verder! In deze nieuwe podcastserie gaan we in gesprek met mensen die een verleden hebben bij NAC. We gaan los van de actualiteit en hebben gesprekken over hun tijd bij NAC, hun verdere loopbaan, maar ook wat hen tegenwoordug bezighoudt. De eerste gast is Bodi Brusselers en de uitzending verschijnt deze week!

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #217
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
B-Side Stats: FC Den Bosch - NAC (2-2) 57 reacties
47 Reacties
25   1  
Moppernac

Kijk allemaal even naar de stand in de 4de periodetitel!!!!!!
NAC staat daar op een geweldige 18de plaats!!!!!!!!
Wat een geweldige voorbereiding voor de NACOMPETITIE!!!!!!

1   0  
Mikec

Wanneer komt die podcast ?

25   1  
Moppernac

Kijk allemaal even naar de stand in de 4de periodetitel!!!!!!
NAC staat daar op een geweldige 18de plaats!!!!!!!!
Wat een geweldige voorbereiding voor de NACOMPETITIE!!!!!!

10   0  
Judge M.

Mooi dat Eric langskomt maar daar heb je nu echt niks aan. Hij is zo'n beetje nog de enige in de top van de organisatie die zijn werk ruimschoots naar behoren doet. Heel typisch dat ze namens NAC hem naar voren schuiven..

7   0  
Vlugge Japie

@Judge M

Geen zorgen. Volgens JP zouden we voor een eindsprint gaan.

5   0  
Gjoewie

Wie ook de nieuwe trainer wordt, Sjors Ultee zal het niet zijn. Gelukkig maar.

6   0  
Gjoewie

Japie > met die eindsprint bedoelt JP dat als we weer een ingooi krijgen in de laatste minuut van de blessuretijd, dat ze met zijn allen keihard naar de bal rennen...

6   0  
Paajnac

@GJOEWIE

Die eindsprint is richting de kleedkamers na de wedstrijd.

3   1  
Ed

We hebben redelijke spelers. Alleen de trainer kan er geen team van maken. Valt me zwaar tegen van JP.

10   1  
Henri

Mij bekruipt al sinds december het gevoel dat het voorlopig met NAC niet goed gaat komen. Helaas constateer ik dat sindsdien de signalen alleen maar sterker zijn geworden. Zowel in de voetbaltechnische tak als in de bestuurlijke. Al is de helft maar waar van wat ik hoor, zie, lees van o.a. De Gegenpressing podcast, Confuus en andere posters op fora. De club die zo'n twee jaar geleden een fris en fruitige herstart onder aanvoering van NAC=Breda had moeten maken met betrokken, deskundige mensen met een drive en slecht één doel. Is nog verder afgezakt zowel bestuurlijk als sportief. Er is maar één manier om dit zooitje weer op de rails te krijgen en dat is de benoeming van een ervaren krachtdadige AD en hoofdtrainer. De realiteit is dat dergelijke mensen geen zin hebben om in deze omstandigheden bij NAC in functie te treden. Daarnaast kan NAC ze niet kan betalen en niet aan hun eisen kan voldoen. Alleen een hoog salaris, met ingecaluleerde risicopremie en een zak met geld om meteen aan de slag te gaan en niet een Partnerfonds dat er eerst gevuld zal moeten worden. Het nodige geld om meteen daadkrachtig aan de slag te kunnen gaan zal door NAC=Breda voorgefinancierd moeten worden. Zodat de nieuwe mensen meteen krachtdadig aan de slag kunnen. Of geloven ze bij NAC=Breda niet meer in hun eigen project?

13   0  
G.R,

velen bij nac zijn schuldig aan het zooitje wat er dit seizoen aan de gang is. trainer die alleen als assistent kan werken, spelers die gewoon niet goed genoeg zijn. oa trainer krijgt er geen elftal van, lokhoff die is geschrokken over de kwaliteit van de spelers en geen zin meer lijkt te hebben, dat zag je goed bij telstar uit hoe hij in zn stoel lag ipv recht zitten.(dat had hij vroeger bij huub stevens eens moeten doen) td die gewoon slecht werk levert en wat dacht je van pierre? elke zondag op tv en denkt alles beter te weten maar bij nac hoort hij bij de puinhoop en bakt er niks van maar het betaalt niet slecht. de achteruitgang bij nac gaat nu wel heel hard. gerbrands geeft ook goede adviezen. ik kom al 60 jaar bij nac maar het vuurtje is wel aan het doven. de spelers zelf zijn ook schuldig want een beter voorbeeld als jan vd berg is er niet want die gaat er nog voor.

11   1  
Paul Soeters

Nieuwe mensen aan de top, de club NAC smeekt er om. Echter de huige top, overspoelt met vriendjespolitiek, echootjes, narcisten denkt, over mijn lijk. Een bepaald groepje laat ondanks de misère elkaar nooit vallen. Zij blijven dus nog steeds alles bepalen. Dus ook wie er bij komt! En dan weet je al genoeg. Nieuwelingen die totaal iets anders voor ogen hebben, die kunnen daar, zeker als enkeling "nooit" invoegen. Geen schijn van kans bij hun. Hoe ga je dat kliekje verbreken? Haast onmogelijk.

15   0  
Henri

Ik vraag me ook af waarom zo'n RvC niets van zich laat horen. In een situatie dat er geen AD is hoort een voorzitter van de RvC de kartrekker en spokesman te zijn.

11   0  
Scheids!!

De oplossing is simpel en tegelijkertijd kost het weer een berg tijd en wellicht ook geld.
Maar gooi maar buiten waar NAC last van heeft!
Van Hooijdonk , Lokhoff, Karelse en de complete medische staf dienen te worden geëlimineerd !
Dit NAC heeft baat en recht op mensen met voetbalvisies , mensen die NAC beter kunnen en willen maken, zonder rancune naar anderen en ook geen kontkruiperij binnen de achterkamertjes.
Alles wat ik hier boven bij naam heb genoemd, hebben totaal niets positiefs bijgedragen aan de wederopbouw, maar juist aan roofbouw en afbraak schuldig gemaakt!
Van Gastel noem ik niet eens meer, die straft NAC openlijk met zijn ongeïnspireerde houding en arbeidsethos.
Let op mijn woorden, dit kost echt veel ssc houders, die je pas weer terug kunt winnen bij aantoonbare verbeteringen in de management teams , op zowel bestuurlijk al technisch en medisch gebied!
Clubliefde gaat echt zijn grenzen aangeven

14   2  
Henri

In mijn naaste omgeving ook al zeer veel supporters die al 20 tot 50 jaar naar NAC, maar dit seizoen al (deels) afgehaakt zijn. Sommige weten al niet eens wanneer de volgende wedstrijd is en tegen wie.
In de weinige hoogtij dagen die we als NAC supporters hebben gehad werd er op maandag al gesproken over de wedstrijd van aankomend weekend. Alle betrokkenheid en trots is verdwenen na weer een seizoen van deceptie met uiteindelijk aantoonbare achteruitgang op alle vlakken. Al twee jaar geen AD.......... noem mij nog één miljoenenbedrijf waar dit ook (is) gebeurd.

7   4  
Eric fartman

Henri, dat probleem is herkenbaar.
Ik ken er inmiddels genoeg die hun seizoenskaart hebben opgegeven( ik ga zelf ook al een aantal jaar niet meer ) en geloof me . Er gaan veel meer mensen afhaken .
Nac is helaas al jaren geen profclub meer.
Alles binnen nac ademt amateurisme.
We zijn in gezelligheid door vele clubs voorbij gestreefd.

6   0  
Voor NAC

@GJOEWIE

In Venlo praten ze over Kruijs zoals wij in Breda over van Gastel praten. Ik hoop echt dat hij het ook niet gaat worden. Een ervaren man die het klappen van de zweep kent hebben we nodig. En dan niet met geestdodend voetbal zoals een van Wonderen speelt, maar aanvallend opportunistisch voetbal zodat het hele stadion er elke week weer achter gaat staan.

6   0  
Thierry14

Zondag voor ,tijdens en na de wedstrijd Davina michelle maar over de boxen gooien.... Duurt te lang !!

4   0  
Mike Zonneveld

@ Voor NAC

De talentvolle trainer Kruys gaat naar Heerenveen, toch?

6   0  
Peet vak G

@THIERRY14, ik heb de laatste tijd al moeite genoeg om in leven te blijven tijdens een wedstrijd van NAC, doe me dat aub niet aan ;)

3   0  
Voor NAC

@MIKE ZONNEVELD

Wellicht, maar gisteren heeft hun TD ontkend dat er een akkoord is met welke trainer dan ook.

7   3  
IBIO

Van Gastel out!
PvH out!
Lokhoff out!
Molhoek out!

Maas krijgt van mij nog 1 transferperiode, verpest hij dit dan mag hij ook weg.

10   0  
markenaa

Ik blijf het vreemd vinden dat de gegenpressung niet verder komt dan spelers en technische staf te bekritiseren.

Die zijn aangesteld door mensen die daar verantwoordelijk voor zijn.

Van Gastel had de trainer helamaal niet moeten zijn en de assistenten hadden niet vastgelijmd moeten zitten. En bij een team zonder teamspirit hoort ook een elftalbegeleider en bij geen niveau aanwas en doorstroom uit talent hoort ook een guitige Gabriels en ton met zijn begeleidende functie.

Van Gastel en kornuiten bakken er niks van. Echter hadden ze er sowieso niet moeten zitten. De grote faal zit erboven in de organisatie.

7   0  
scheppioni

@ scheids!
Als echte NAC-cer hou je toch je seizoenskaart i.d.m., ik in ieder geval wel, maar ben toch wel zeer zeer benieuwd naar de nieuwe trainer en zijn staf !?? Ik vraag me echt af of zo'n Pastoor(apart typetje) op ons lijstje staat en of hij ook bij ons zou slagen..... is wel eigenzinnig genoeg in ieder geval om zij oren niet naar te veel oud NAC te laten hangen ! Toch eerste keus zou Jonk zijn in mijn ogen.....

8   0  
Henri

Ik denk oprecht dat het nooit meer echt goed komt bij NAC.
Al bijna decennia lang is er niemand in geslaagd om er een stabiele organisatie op niveau weg te zetten. NAC is de laatste jaren vaste KKD-er of een heen en weer à la Volendam en FC Köln.
En de intenties zullen zonder meer positief zijn geweest in het verleden, bij een Van Aalst en medeaandeelhouders, met een NAC=Breda. Maar al deze mannen zijn met al hun geld er nooit in geslaagd om de juiste mensen aan te stellen. Kapitalen zijn er besteed aan adviseurs uit Tilburg, Rotterdam (juffrouw ooievaar) en nu weer Gerbrands. En altijd werden er de verkeerde mensen weggezet of het nu Mommers was, die eigenlijk niet naar NAC wilde komen tot de beleidsbepalers op hun knieën naar Arnhem gingen. Of een Busselaar, een Oltmans, een Stefan Eskes, een Eisenga een Manders en een Henk Valk. Ondanks duur betaalde adviseurs allemaal de verkeerde keuzes. Gezien de ontwikkelingen de laatste twee jaar heb ik er helaas weinig vertrouwen meer in.

5   2  
Judge M.

@markenaa: dat vind ik helemaal niet vreemd. Het Gegenpressung/BN De Stem spul zijn altijd al het verlengstuk en de praatpoppen van de 5e colonne die nu de dienst uitmaakt geweest hoor. Ze zouden nog liever hun eigen uitwerpselen opeten dan eens wat kritische vragen in de juiste richting te stellen..

5   1  
Breda vooruit

Willem wijsneus aan eind van seizoen weg bij Eindhoven hopelijk gaan ze hem niet naar NAC halen.
Nac

4   2  
Adriaan

Van Persie naar H veen gelukkig

4   0  
Bredafun

Met dit nac zal t nooit goed gaan, zolang die hele staf niet opdondert. Al zet je er de beste coach weg, hij zal moeten dansen naar de poppetjes boven hem. Die man zal never z’n eigen ideeen kunnen creëren.
Dat is ook de reden dat er zoveel trainers dit nac niet konden redden van een afgang.
Dat moge nu wel duidelijk zijn dacht ik zo.
We gaan nu het zoveelste seizoen tegemoet in de keuken.
Met deze inzet, team, coach en staf, hebben we totaal niets te zoeken in de Ere.
We staan al lang genoeg voor lul.

Jammer, van een ooit zo’n mooie club die eenvoudig mee kon in de Ere……😮‍💨

8   3  
Matc

Zolang wij als supporters niet in actie komen gebeurt er niets. Ik ben eer werkelijk helemaal klaar met die lapzwanzen die mijn club om zeep helpen. Denk dat het hoog tijd wordt dat de supporters tegengas gaan geven.....

3   7  
Waarom zo

ik zag een spandoek vanuit Engeland komen met allemaal lachende emojis erop richting NAC.

8   3  
NAC4Ever

@WAAROM ZO
Ik ben nog steeds blij dat wij niet in buitenlandse handen zijn gevallen.
Vitesse is daar weer een voorbeeld van.

2   1  
Paul Soeters

MATCH: De supporters kunnen binnenkort op een bepaalde manier in actie komen. Als zij dat echt zouden willen? Eensgezindheid met deze actie leverd gegarandeerd voor 100% reuring op. Daar zouden ze absoluut slapeloze nachten van krijgen.
Maar hoever wil je gaan?

3   1  
Matc

Geen idee Paul, maar ze halen het bloed onder mijn nagels vandaan en ik voel me echt genaaid

3   2  
Semsi

Gewoon wachten met het kopen van een kaart voor 2024-2025, of gewoon geen kaart meer kopen. Dat gaan ze voelen.

6   4  
NAC

Wanneer kan ik de kaart verlengen?

Ik blijf naar mijn mijn cluppie gaan ook al was het een kut seizoen.

2   2  
markenaa

@bsiderats

Ik meen in hun eerdere plannen mbt partnerfonds eens gelezen te hebben dat het een uitgestelde lening is.
10 jaar aflossingsvrij en een lage rente. Na de 10 jaar aflossing en hogere rente.
Sponsoring heeft er niet mee te maken.
Het is gewoon je geld ergens stallen en een club ermee helpen. Risico om je geld te verliezen is er nagenoeg niet. En als wel dan speelt dat pas over 10 jaar.
Het fonds zal vast op onderwerp ingericht worden. En zo kan een partij participeren in bijvoorbeeld het vrouwenvoetbal. Dat heeft dan niks met het mannenvoetbal te maken. Stel er is iemand en die heeft meer lol of affiniteit of vertrouwen in de vrouwentak dan kan het zomaar zijn dat hij daar meer miljoenen in steekt dan in de mannentak. Staat allemaal los van elkaar.
Ik zou zeggen verdiep je er eens een beetje in. Een fonds en sponsoren zijn 2 totaal verschillende zaken.
Wellicht ook handig om je erin te verdiepen alvorens de tafelgast straks komt

4   0  
Sjef de gevulde koek

Nou mannen hier wat ik net toch heb gezien. Vv gilze tegen jong Nac. Bij nac deden er veel spelers met ervaring in het eerste mee. Man man gewoon lachwekkend worden gewoon weg gespeeld. Het is dat gilze de ongeveer 7 100% niet allemaal benutte. Nac verloor bijna alle duels achterin werden ze gewoon voorbijgelopen. Marijnissen, wernerson, agougil, van schuppen, 2 die laatst een contract hebben gehad maar met klap op de vuurpijl onze kaied. Onze krullenbol heb ik hier in de voorbereiding ook al gezegd die zou bij vv gilze op de bank zitten. Het is gewoon triest om te zien. Voor de slimmeriken hier vv gilze wisselde 11 man in de rust voor O19 spelers Nac bleef staan. Het is nog bezig maar echt waar kansloos!!

4   0  
Belgische Naccer

Als je geen geld hebt...en je zoekt een trainer...tja...
Ik blijf fan van Hyballa en in iets mindere mate van Vreven. Maar dat trekt het "management' van NAC tegenwoordig niet meer....

Willem Weijs wordt genoemd. Ik vind dat hoopgevender dan een Van Persie of Kruys. Dat is ook allemaal lood om oud ijzer. Weijs is wel een mannetje met voetbal-visie. Ik heb daar alvast meer vertrouwen in dan een JP van Gastel....of die andere 2 hierboven. En hij zal ook niet zoveel kosten. Ook heel belangrijk....these days....bij onze voormalige parel uit het Zuiden.

1   0  
DUNGA IS NAC

Willem Weijs, laat me niet lachen. Haalt het niet eens bij FC Eindhoven 🤣

0   0  
Paul Soeters

SEMSI: Zeker weten dat dan complete paniek uitbreekt. Zoals je nog nooit hebt meegemaakt. Dus, hoe ver wil je "tezamen" gaan? Zo simpel kan het zijn.

2   0  
Ivo

@Dunga is NAC
Bij FC Eindhoven heb je soms aardige jaren met een leuke selectie waar je wat mee kan. Maar goede spelers vertrekken al na één seizoen. Sommige seizoenen zijn gewoon zwak. Ik weet niet of je dat de trainer kan aanrekenen. Dat Weijs nu nog bij FC Eindhoven rondloopt zegt natuurlijk wel wat, hij is (nog) niet echt doorgebroken als hoofdtrainer.

8   0  
Ivo

Door sommigen wordt opgeroepen om dan maar geen seizoenkaart meer te nemen. Dat is natuurlijk een keuze die ieder voor zich moet maken. Ik denk wel dat het NAC niet verder helpt. Wij - de supporters en sponsoren - zijn de constante factor. Wij zorgen voor een stabiele inkomstenstroom. Dat het NAC al jaren niet lukt om hier succes mee te boeken is duidelijk.

Ik ga gewoon verlengen. Maar iedereen ziet wel dat er iets moet gebeuren. Afglijden naar niveau MVV/Den Bosch moet gewoon voorkomen worden. Mensen die afhaken kan ik geen ongelijk geven hoor. Maar het blijft toch je club.

2   3  
Ben v essen

Laten we als supporters eens van ons horen bijv in de 19 min het aan tal supporters in het stadion massaal om draaien 2 min lang met onze ruggen naar het veld.

Of bij de op komst spelers
Een signaal af geven .

2   0  
BasSnelden

Agougil, Marijnissen, De Wijs, Besselink, Van Merbel en de meesten uit eigen opleiding zijn geflopt. Jaddi, Valerius en Rached zijn nog maar half jaar bij de selectie dus moeten wat tijd krijgen. Van Hecke, Sydney, Banzuzi en hopelijk Omgba doen het wel okay.

Verder is de selectie van Nac 1 voorzien van heel wat spelers met hogere niveau ervaring. Kemper, Martina, Kortsmit, Koscielnik, Leemans, Omarsson, Haugen en Sejdiu hebben allemaal op hoogste niveau gespeeld. Maar wat bakt de technische staf hiervan ? Noppes! Ook als je het artikel van Tom Boere door de lijnen heen leest, dan krijgen de spelers totaal geen patronen en geen duidelijke plan.

Triest

2   0  
scheppioni

@ Bas Nelden
Goed gezien ! Een voetballende technische staf zie dordt noord wat er dan allemaal kan gebeuren......
Hopelijk echt hopelijk komt onze Arne nog echt ooit naar ons NAC over een aantal jaren !

0   0  
Ed

Agougil is echt wel een goede speler. Maar begeleiding ontbreekt bij NAC.
Waar blijft onze nieuwe trainer. Voorbereiding is al gestart voor volgend seizoen 💪🏻⚽️

0   0  
BredaF2

Erg benieuwd na een Tikkie verder.

Laad alle berichten na dit bericht in