Wij gaan niet opzij

B-Side Stats: FC Den Bosch - NAC (2-2)

Masthow

Wederom pijnlijk puntenverlies voor NAC. Gisteravond kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel op bezoek bij FC Den Bosch. Wie vonden jullie de beste (of beter gezegd: minst slechte) speler? Stemmen kan hieronder.

B-Side Stats: FC Den Bosch - NAC (299 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
P. van de Merbel
-
C. Martina
-
J. Van den Bergh
-
Manel Royo
-
B. Lucassen
-
Fredrik Jensen
-
D. Janosek
-
M. Garbett
-
A. Omgba
-
T. Boere
-
E. Ómarsson
-
Sigurd Haugen
-
R. Kuijpers
-
Jean-Paul van Gastel
-
E. Ómarsson
4,1
T. Boere
5,0
A. Omgba
2,7
M. Garbett
3,8
D. Janosek
3,5
Fredrik Jensen
4,9
B. Lucassen
5,4
Manel Royo
5,1
J. Van den Bergh
5,7
C. Martina
4,1
P. van de Merbel
4,3
Jean-Paul van Gastel
2,3
R. Kuijpers
3,7
Sigurd Haugen
3,5
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Einde seizoen voor Tein Troost 38 reacties
57 Reacties
25   2  
Hugo

Eindelijk voetbalt NAC een beetje vooruit. Wordt het geluk gezocht. En vindt NAC het zelfs. En dan met een 1-2 voorsprong weer terugvallen op die oude patronen van 'voetballend oplossen'. Met een ongelooflijke k*t terugspeelbal van omgba, waar vd Merbel geen reet mee kan. Want 'balbezit'.

Om g*dverdomme doodmoe van te worden. Als omgba die ingooi krijgt toegeworpen op eigen helft moet die bal naar voor worden gejankt. In plaats van een half hoge, veel te zachte boogbal op je derde keeper.

25   2  
Hugo

Eindelijk voetbalt NAC een beetje vooruit. Wordt het geluk gezocht. En vindt NAC het zelfs. En dan met een 1-2 voorsprong weer terugvallen op die oude patronen van 'voetballend oplossen'. Met een ongelooflijke k*t terugspeelbal van omgba, waar vd Merbel geen reet mee kan. Want 'balbezit'.

Om g*dverdomme doodmoe van te worden. Als omgba die ingooi krijgt toegeworpen op eigen helft moet die bal naar voor worden gejankt. In plaats van een half hoge, veel te zachte boogbal op je derde keeper.

15   3  
markenaa

@hugo

Precies dat. Je kan die bal naar voren spelen, helemaal terug op je keeper of een inworp via de tegenstander.
2 opties die geen enkel gevaar voor jezelf opleveren.

14   3  
NuAnCe

Van Gastel out nu!

15   1  
Theoden King

Hoe hebben we sportief dit seizoen zo kunnen miskleunen? In het Jaar Van De Hoop komt dat extra hard aan.

Zou iemand het aandurven dit seizoen serieus te evalueren? Om elkaar aan te kijken en de waarheid te zeggen? Om de inmiddels talloze olifanten de kamer uit te jagen? Om het eigen gelijk nu eens ondergeschikt te maken aan het NAC-belang?

Echt, gaan we volgend jaar nou eindelijk eens aan de toekomst van de club werken?

9   2  
JimGoose

Het was gisteren bij vlagen weer tenenkrommend, maar toch hoop ik dat we komende weken in deze 442 blijven spelen. Gewoon hopen dat ze elkaar komende weken voorin beter gaan vinden. Alle andere formaties zijn al uitgebreid getest en werkten geen van allen.

5   1  
Kees

Tis niet de moeite om te reageren laat lopen dit jaar. we gaan hopen dat het volgend jaar beter gaat hoop doet leven we kopen weer een seizoenkaart voor de kleinzoon en mezelf en denken dat het dan wel een beetje leuk gaat worden

9   3  
scheppioni

De zeven minuten voor de rust ieder een 7, verder een dramatisch zwakzinnig optreden van ons NAC !

10   1  
Ric

Laat ik de situatie van NAC met nog 1 positieve hersencel proberen te uiten voor mezelf.
Laat MVV maar voorbij gaan dan moeten we tegen Roda of Groningen, die spelen de laatste competitie wedstrijd tegen elkaar. De verliezer moet nacompetitie in, dat gaat een voordeel zijn voor NAC.
Zo dat was mijn positieve bijdrage probeersel.
Wat een kut seizoen!

7   0  
kopspion

Ric; het is nog helemaal niet zeker dat we überhaupt de nacompetitie zelf zullen halen en de nr.3 kan even goed nog WII of Dordrecht worden..,,

16   1  
Dunsloopkogel

Zit je MVV-W2 te kijken? Maar MVV speelt toch een leuke pot hoor. Ze knokken voor elkaar en elke meter. Iets wat ik bij ons nooit zie.

14   0  
scheppioni

@ dunsloopkogel
Die hebben dus wel een goeie hoofdtrainer en totaal geen geld !!

8   0  
Kiko

En een goed keepertje. Echte puntenpakker.

11   0  
Semsi

Kan iemand dat interviewtje met Jan van den Bergh plaatsen? Hoezo verrotte sfeer in en rondom het team...

7   1  
Toontje

De sfeer is inderdaad niet al te best zachtjes uitgedrukt.
Ook hier zijn het eilandjes net als in het veld

Zo krijg je nooit een team

14   0  
BasSnelden

Nac haalt 4 punten tegen Groningen, wint ruim bij Willem twee, speelde voor rust prima in Kerkrade… Dat lukt je alleen maar als je goede spelers hebt! En toch lijkt Nac de nacompetitie te missen. Hoe dan? Is het teveel druk? Is de competitie te sterk? Of bakken de trainers er te weinig van om een logisch geheel ervan te maken?
Ik vrees het laatste vooral….

10   4  
markenaa

@badsnelden

Ik zie bij die top 5 iedere week in iedere geval wel de strijd om tot de laatste dag voor promotie te spelen.

Td heeft er dit jaar gewoon een janboel van gemaakt. Als scout wellicht goed maar hij is td.

11   0  
Eretribune

Ik heb hier geen woorden meer voor.
Al heel het seizoen geen touw aan vast te knopen.
Ga al meer dan 60jr naar Nac, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt, ja de jaren in de kkd wel.
Dramatisch elftal, allemaal bv tjes.
Volgend seizoen opnieuw beginnen met een fanatieke en professionele trainer en vooral met een onafhankelijk bestuur en die oude Nac kliek eruit.
En dan word het misschien nog iets en niet zo doorklooien als nu.
Fijne zondag nog.

9   1  
ome cor

Van Gastel er in deze fase uit flikkeren had geen nut...
Nee, van Gastel laten zitten...dat is nuttig. Pffft

5   5  
Tante Annie

Of NAC v Gastel laat zitten tot einde eventuele playoffs of nu ontslaat... Het is altijd kut en iets goeds doen kunnen ze toch niet meer bij 'de supporters'. Ik zou hem persoonlijk laten zitten en ik kan het heel goed begrijpen als mensen het oneens met me zijn.

Maar die spreekkoren tijdens de afgelopen uitwedstrijd zijn echt wel pijnlijk in mijn ogen en het zegt veel over wat mensen wensen met NAC, maar het straalt in niks het door dik en dun supporten van NAC uit. Vooral de JP neem je rotzooi mee zegt dat de spelers totaal niet gesteund worden. Ook al reis je met 400 man af naar een zaadpot en terug.

Ik zou het seizoen uitzitten en nog een laatste maal Peter Maas icm een nieuwe staf laten pogen een organisatie neer te zetten die stevig in het zadel zit en ons supporters kan overleven.

Eens dan wordt de hemel stralend blauw

10   2  
Matc

Misschien is het toch handig om de plannen van volgend jaar op tafel te gooien. De supporters worden niet serieus genomen en voor vol aangezien.we mogen wel enquêtes invullen (al 3 x gedaan) waar niets mee gedaan wordt, we krijgen steeds een worst voor gehouden en we worden aan het lijntje gehouden. Eens houdt het op. Al 46 jaar een seizoenskaart, maar ik twijfel voor volgend seizoen, met pijn in mijn hart.

12   0  
BP

@semsi
Niet eerder staat Jan Van den Bergh er zo aangeslagen bij als nu. Het gelijkspel bij FC Den Bosch slaat diepe wonden in de ziel van de NAC-verdediger. ,,Apathisch is het, daar kan ik weinig tegenin brengen. Op sommige momenten krijg ik het gevoel dat er te weinig rauwe emotie is bij meerdere spelers.”
Gevraagd naar zijn gevoel, draait Van den Bergh niet om de hete brij heen. ,,Meer van hetzelfde. Misplaatste arrogantie. Dingen waarvan ik niet kan begrijpen dat die herhaaldelijk voorvallen. Ik weet niet meer hoe ik sommige jongens moet benaderen, inspireren of motiveren. Als dat intrinsiek ontbreekt, dan is dat voor mij wel een probleem.”
De Belg kan er niet bij hoe het elftal zich presenteert. ,,Kansen missen voor een leeg doel. Terugspeelballen zijn drie goals in twee wedstrijden. Dan heb ik het over eigen terugspeelballen, dat we bijna op de helft van de tegenstander staan. Dat we weer achteruit spelen in plaats van vooruit te draaien. Te weinig Sturm und Drang.”
De 2-2 vrijdagavond van FC Den Boschstaat symbool voor dit mislukte seizoen. ,,Die valt op een veel te nonchalante en domme manier.” Een onnodig moeilijk terugspeelbal van Aimé Omgba. ,,En Pepijn (van de Merbel) trapt de bal op het hoofd van een tegenstander en de 2-2 valt zo binnen. Dat is beeld van dit moment.”
Plichtmatig en apathisch Andere ok. Een aantal spelers lijkt vroegtijdig uitgecheckt. ,,Er zijn jongens bij, en dat is hard om te zeggen, die misschien met andere dingen in hun hoofd zitten op momenten. Het is heel moeilijk allemaal. Dit is gewoon vermijdbaar puntenverlies. Deze wedstrijd moet je gewoon afmaken met 1-2.” Na de voorsprong stopt NAC in de tweede helft met voetballen. ,,Bal rondspelen in de ploeg, maar te weinig drang naar voren.”
Van Den Bergh wil er niet aan dat NAC misschien beter af is zonder de nacompetitie. ,,We moeten de play-offs in. We zijn dat verplicht naar onszelf, naar de club en naar de supporters. Maar dan moet iedereen er natuurlijk wel vol voor gaan.”
Je vraagt je serieus af of dit NAC nog wel een team is. In weinig straalt het uit een eenheid te zijn. ,,Ik heb het gevoel dat iedereen naast het veld een goede band heeft met elkaar. Maar tijdens de wedstrijd zijn er enkele jongens die niet volledig in het teambelang denken. Het is de schuld van iedereen. Het is gewoon te flauw. We staan zevende, vijf punten voorsprong en hebben alles in eigen hand. Maar nu maak je het jezelf moeilijk, terwijl als je de wedstrijd simpel uitspeelt met een half been in de play-offs staat.”

11   2  
Henri

We moeten meer Jan van den Berghjes hebben. Misschien heeft hij nog een paar tips uit het Belgische voetbal die ook over zijn professionele (wedstrijd)mentaliteit beschikken.
Ik heb respect voor de inzet van Lucassen, maar hij speelt zeker 90% van zijn ballen achterwaarts. Als hij een inworp moet nemen wacht hij net zolang dat iedereen gedekt is.
Onze TD heeft echt verschrikkelijke blunders gemaakt met de opbouw van zijn selectie. Zowel karakterologisch als op voetbaltechnisch gebied. Ik vrees met grote vrees als hij weer met "aanwinsten aan komt zetten. Hij is natuurlijk wel de TD die € 1.5 miljoen meer budget kreeg en er niet eens een rol van betekenis mee weet te spelen. Zelfs geen nacompetitie en als we die alsnog halen zullen we met deze TS en selectie geen enkele rol van betekenis spelen.

7   2  
markenaa

@henri

Wat niet goed gedaan is:
-Hyballa voordeel van de twijfel geven
-Hyballa tegen beter in laten zitten
-Een technisch plan na 1 jaar in dienst zijn
-Scorend koppel met vd sande laten breken
-Energieloze uitstraling van de bank
-Een compleet andere trainer die gecharmeerd is van verdedigend voetbal aanstellen
-Onzichtbaar zijn in de communicatie
-9e staan ipv 14e afdoen als we staan in ieder geval hoger
-Trainer die zjjn team onherkenbaar laat spelen en de een na andere opstelling en tactiek probeert laten zitten ipv 100k pakken
-Geen spelers die zich verbeteren
-Verkeerde Keepers inschatting
-Versterking gehaald wat het grote verschil ook niet maakt
-Geen vervanger voor vd sande om een tandem met omarsson te herstellen
-Korte en lange termijn visie en beleid niet willen delen
-Begeleiding van talent wat tekort schiet. -Omgba oa had zich dit jaar enorm moeten doorontwikkelen om sportief en financieel de vruchten te plukken.
-de sportieve en karakterologische balans in het elftal
-huur spelers die niet renderen en snel de motivatie missen
-niet beseffen wat voor voetbal en spelers er in de kkd goed werkt


En dan nu de zaken die zichtbaar wel goed gedaan zijn;

-
-
-

4   1  
Paul Soeters

Dat de meesten "nu" plots praten over een kutseizoen, was aan het begin van het seizoen anders! Weer 15 nieuwe spelers, met de nadruk op weer, verder mensen in de top waarvan alles al bekend was. Hoe zij zijn, wat ze al hadden gedaan in het verleden.

Maar het toch gloria toen. Ik had er weinig tot geen vertrouwen in, maar hoopte wel. Het was opnieuw valse hoop, helaas. Gaat men op deze weg door? Jeetje,.......hopelijk, ......ja, hopelijk valt het balletje toch gunstig. Maar als dat onverhoopt gebeurt, we zijn weer snel terug bij af. Want op de lange duur werkt deze poespas niet!

4   0  
Ernie

Laat dit seizoen aub zo spoedig mogelijk voorbij zijn. We kunnen nu toch wel stellen één van de slechtste seizoenen in tijden. Volgend seizoen weer op nul beginnen.

7   0  
Wanny

In 1987-1988 werden we 17e in de eerste divisie. Relatief gezien kostten de (lokale) gasten die er toen in stonden waarschijnlijk met z'n elven net zoveel als Omarsson en Janosek bij elkaar.

In feite is het eindresultaat straks exact hetzelfde. Geen moment aanspraak op promotie gemaakt.

3   2  
Ratkopf

Wat een verschrikkelijk seizoen. De nacompetitie dreigt te worden gemist. Er zijn dit seizoen 3 wedstrijden geweest die leuk waren om te zien (cambuur, willem 2, groningen) en de rest deed gewoon pijn aan de ogen. Het lijkt niet op profvoetbal er is geen tactiek en al helemaal geen teamgeest. Peter ‘mislintat’ Maas zit stevig in het pluche en we zitten erbij en kijken er naar.

Ik vraag me toch of hoe het bij andere clubs zou gaan die de 2e / 3e begroting hebben en heel het seizoen in de middenmoot hangen en de playoffs dreigen mis te lopen. Zelfs Ajax heeft als je er op die manier naar kijkt dit seizoen een beter seizoen als dit NAC, zij gaan europa in. Wij kunnen niet van de nummer 19 winnen.

Hoe zou het bij die clubs gaan als bv Liverpool 7e zou staan en gelijk zou spelen regen burnley. Of wat zou er gebeuren bij Barcelona als ze heel het seizoen onderaan het linkerrijtje zouden staan, 3 wedstrijden niet zouden winnen om vervolgens tegen almeria de playoffs voor europa op het spel zouden zetten? Wat zou er bij de Nerds gebeuren als Slot ze naar de grijze middenmoot zou loodsen en een gelijkspel tegen volendam het rechterrijtje in het vizier zou komen?

Wat zouden deze supporters doen?

10   0  
EL Nino

Wat een rampseizoen. Wanbeleid op zijn best. Schaam je kapot directie en technische staf!!

11   2  
ome cor

GEEN VRIENDJES MEER HALEN !

-Schiet godverdomme eens op met die AD.
-Haal een ervaren trainer die kan werken bij een moeilijke club.
-Van Hooijdonk er uit of voor 100% dedicated. (Geen tv)
-Vernoem een tribune naar Ton Lokhoff, geef hem een prachtige stoel in het stadion, gratis bier, bos bloemen, maar GEEN functie meer a.j.b.
-Neem een voorbeeld aan clubs die WEL in een aantal jaren ergens aan kunnen bouwen en naar toe werken .

6   1  
Henri

@Markenaa
Ik ben het helemaal met je eens.
Bij een bedijf draait alles om het middellange en lange termijnstrategie.
In de voetbaltak gaat het over de totale voetbalvisie van jongste team t/m de A selectie. Als je zo'n plan goed opstelt en eens spiegelt met mensen uit je netwerk wat bij Peter Maas bijv. een Foppe de Haan is en bij mensen die altijd bereid zijn de helpende hand te reiken zoals een Ten Cate, Hiddink en een Streuer, je eens kijkt bij clubs die weten hoe je een goede organisatie moet opbouwen zoals AZ en de Red Bul clubs, dan ben je al heel ver.
Dan er nog een heel belangrijk aspect namelijk je consequent houden aan je eigen plan en daar de beste mensen bij zoeken. Dat zijn niet altijd de mensen/trainers wiens contract afloopt of die al een tijd thuis zitten. Dat kunnen ook mensen zijn die je weg moet kopen omdat je vindt dat alleen die personen bij je beleidsplan passen.
Dit alles is niet gedaan. Ik heb eens terecht van je gelezen waarom Peter Maas niet meteen met een beleidsplan is gekomen. Waarom komt dat pas na meer dan een jaar, terwijl Brusselers ook al iets op papier had gezet. Dat er bij NAC nu al weer bijna 2 jaar sturing aan de club is gegeven zonder te weten wat nu eigenlijk echt het plan/de bedoeling is, is duidelijk te zien aan het beleid en de daaruit voortkomende prestaties/resultaten. En dan kunnen we ons nog een afvragen waarom is dit getolereerd door de RVC en met name lid technische zaken PvH. De vraag stellen is hem beantwoorden. Pierre is als Commissaris+ de slager die zijn eigen vlees keurt en heeft niet de integriteit om binnengehaalde vriendjes op hun prestaties te beoordelen en daarom te lozen. Als je als een soort vriendenteam binnen een organisatie binnen komt kan het alleen slagen als de hoogst geplaatsten in de organisatie zeer integer te werk gaan. Er is tenslotte maar één aspect belangrijk en dat is een goed draaiende en presterende topsportorganisatie.

8   3  
Confuus

@ Henri, je had het over 90% terugspelen van Lucassen, dat klopt wel denk ik, dan moet je ook eens opletten, of wellicht is het je al opgevallen, maar als MARTINA een vrije trap neemt op eigen helft net voor de middellijn dan zie je al waar hij heen gaat en dat is niet vooruit wat toch zou moeten.
Hij gaat dus niet achter de bal staan maar half aan de zijkant, dus de bal gaat vrijwel altijd breed en dat ziet de tegenstander ook uiteraard.
Er zit geen enkele aanvallende intentie achter.
Zelfde zie je bij ingooien, vrijwel altijd breed of terug naar dat komt ook dat vrijwel nooit iemand vrij loopt.
Dat is overigens wel uniek want tijdens het spel wanneer de tegenstander aan de bal is dan zie je vrijwel iedereen zonder man lopen, heel merkwaardig.
Ik weet niet of we de play-offs gaan halen, is moeilijk met luie spelers als Janosek en Omgba die geen meter meeverdedigen en niet nadenken en niet slim zijn maar ook met deze keeper gaat het moeilijk zo niet onmogelijk worden.
Halen we de play-offs dan moet NAC absoluut een andere keeper aantrekken of v Lare op doel zetten.
V d Merbel is Russische roulette als men dat niet in wilt zien dan moeten we er niet aan beginnen want dat wordt een debacle van grote proporties.
Kan me er echt met terugwerkende kracht boos over maken dat je een redelijke keeper hebt en dat er twee achter zitten die nog niet in de 4e klasse amateurs meekunnen, hoe scout je dan?
Wie zegt op een gegeven moment laten we v d Merbel maar pakken?
Zou niet weten op welke specifieke kwaliteit die heeft hij tot nu toe goed verborgen weten te houden.
Je zou met weemoed naar v d Meulen, Schollen en Birrigiti terug verlangen, dus dan is het echt erg.

3   2  
markenaa

@henri

Eens!
De beste mensen stellen de beste mensen aan. En dit vanuit het beste beleidsplan wat bij club, supporters, sponsoren, inkomsten, uitgaven, cultuur past.
Nu wordt er vanuit de farce die cultuur heet alles gedaan. Zelfs Ajax zal een stukje cultuur moeten opgeven om zich weer Europees tussen de steeds grotere groep vermogende clubs terug te nestelen.
NAC hetzelfde, NAC moet vanuit de financiële mogelijkheden en achterban een stuk cultuur (ons kent ons baantjes zonder de beste voor die baan te zijn) los moeten laten om zich weer terug in positie van jaaren terug te werken. NAC was ooit gelijk aan Utrecht en is voorbij gestevend door tal van clubs Heerenveen was destijds de eerste die ons inhaalde.

Nu schijnt Ten Cate opeens om advies gevraagd gaan worden, iets wat ik weken geleden al aangaf dat Maas met hem en spelbos al koffie had moeten gaan drinken en ze moest vragen op de technische visie voor NAC. Dit had hij al voordat hij publiekelijk voorraad NAC mocht beginnen moeten doen. Daarnaast had hij gebrandts moeten vragen hoe en wat die voor ogen had en hoe die clubs (az en psv) de organisatie en visie afstemmen op opleiding scouten en kopen.
Daarnaast had je een buitenlands club moeten bezoeken en als voorbeeld moeten nemen. Ik heb het al vaker aangegeven. Voor mij zou atletico Madrid als club sportief en opmars het grote voorbeeld voor NAC zijn. Passie inzet moderne spelsysteem, een paar technische creatieve spelers en gedisciplineerde werkers. Typisch NAC van weleer. Energieke trainer coach. En Madrid kwam ook van ver. Die stonden niet continu top 3 Spanje, laat staan kampioensmogelijkheid.

Als het niveau bovenin de organisatie ruk is dan kan je de trainer weinig kwalijk nemen. Hyballa 2.0 had er helemaal niet moeten zitten, dan had van Gastel er ook helemaal niet gezeten. Bakt van Gastel met zijn staf er weinig van? Maar van Gastel en staf hadden er helemaal niet moeten zitten.5   3  
markenaa

@henri
Mbt sportieve visie. Het voetbal onder eerste periode Spelbos zou prima als blauwdruk kunnen dienen. De backs komen tegenwoordig wat meer op maar in basis zou je het als "Dit is NAC" werktekening kunnen vastleggen.
Altijd een lange kopsterke spits. Altijd een kleine technische behendige spits erbij. Altijd een vrijentrappen specialist in huis. Altijd een stofzuiger mer paardelongen op het middenveld. Altijd een rechter en linker middenvelder die de achterlijn kunnen halen met goede voorzet (linkshandig op links en rechts op rechts). Spelverdeler met assists steekpass en hoefde schot en goede regisseur. Backs die zo nu en dan eroverheen komen.

Zoals het onder spelbos liep en niet veel anders is dan nu nog steeds kan.
Dat 2 van de mensen uit het team van weleer Lokhoff en Pierre dit niet zien of hard voor maken daar snap ik geen fuck van. Vooral niet als Pierre met zijn andere gezicht op tv loopt te verkondigen dat ploegen vaker de bal richting lange spits moeten schieten en aansluiten voor de afvallende bal ipv dat oeverloos opbouwen.

Dat geeft mij aan dat Pierre en Ton waardevolle en goede spelers zijn geweest maar een club technisch opbouwen met visie en daadkracht en de kennis en kunde een ander verhaal is. En wat funest in het bouwen aan een nieuwe fundering op basis van een blauwdruk is opereren vanuit je ego en osn kent ons. Alleen als je bewezen succesvol met een collega geweest bent kun je die terughalen. Mede daarom halen clubs succesvolle trainer met zijn eigen assistent enz enz.

Over ego's heenstappen en vooral je eigen tekortkomingen kennen en accepteren en daar anderen op inschakelen maakt je tot succesvol bestuurder of controleur of plusfiguur.

Het hangt allemaal van toeval aan elkaar vast. Natuurlijk veel geblesseerden maar we konden steeds een betere selectie dan de alles lager dan de top 6 begroting opstellen. Daarnaast hebben we al jaren de jeugdopleiding als belangrijk staan mbt doorstroom zelf opleiden transferwaarde enz. Ook op dat vlak toeval en willekeur wat zich toevallig aandient qua talent. Anders had je nu a 2 vervangers van verbruggen en van hecke uit eigen gelederen klaar gehad.

7   7  
Theoden King

Onder de achterban broeit het enorm.

De overname door N=B zorgde voor euforie onder de oer-Bredase achterban. De club was gered door locals!

Terwijl ons stadje aan de Mark de afgelopen decennia is getransformeerd tot een buitenwijk van Rotjeknor, blijft ons prachtige geel-zwarte vlaggenschip in elk geval van vreemde smetten vrij. Aan ons lijf geen CFG.

Of toch wel? Op het veld loopt een vreemdelingenlegioen met 12 nationaliteiten en een kolossale afstand tot de achterban. Dat was onder de footballboys niet anders geweest. Een pint “bier” is net zo smakeloos en duur als in de City of London. De prijsverhoging van de SCC bedroeg in het eerste jaar ruim 30%. Uit de volkseuforie werd even een zakelijk slaatje geslagen.

En natuurlijk een vrouwenelftal. Nog zo’n oer-Bredase traditie die gelukkig weer in volle glorie hersteld is. Daar was CFG nooit op gekomen.

De liefde voor N=B is onder grote delen van de achterban tot 0 gedaald. En dat is best knap na een seizoen. N=B stond bij de overname op een unieke pole-position, maar belandde binnen twaalf maanden total loss in de grindbak.

Als de luchtfietsers bij NAC komend seizoen niet vanaf de eerste speelronde leveren is een volksopstand in Breda nooit ver weg. Ik zou de ramen in het hoofdgebouw maar vast van tralies voorzien. Dat hebben ze bij CFG ook.

4   1  
NAC4Ever

@MARKENAA
Ik vind een assistent niet één van de hoofdverantwoordelijke voor het opbouwen van een club.

6   3  
Semsi

De nieuw aan te stellen AD en trainer zullen op papier voltreffers moeten zijn.
En ook zal dat niet te lang op zich moeten laten wachten. Ik lees 1 mei als uiterlijke datum voor de trainer. Er is al eerder met data gesmeten welke niet gehaald werden. Weer geen slimme zet dus. Tevens snel een aantal bewezen goede spelers presenteren en niet van die vage Tsjechen of Kosovaren. Anders is een grote terugloop in SCC niet meer tegen te houden.

4   8  
raraNAC

Kees van Wonderen al aangesteld?

7   0  
BredaF2

Jan slaat de spijker op z'n kop. Ik geloof best dat dit moeilijk is om te zeggen over je eigen team. Wees gerust Jan, wij zien en zeggen dit al een lange periode.

Misschien zondag Jan eens goed toezingen en laten weten dat we spelers zoals hij wel steunen!!

Tis 1 grote bak ellende op dit moment. Maar goed, nog 3 wedstrijden en dan zien we wel weer.

4   0  
Ben v essen

Haal snel de keeper van vitesse op voor de
Rest van de wedstrijden

4   0  
Matc

Man man man, wat ben ik jaloers , wat had ik daar graag willen staan om mijn club aan te moedigen. Het scheelt maar 1 letter he.....😟

2   0  
markenaa

@nac4ever
1 van onze assistenten heeft ook de functie her begeleiden van talent. De brug tussen jong NAC en. NAC 1. Is volgens mij onderdeel van het opbouwen van de club.

5   0  
Semsi

Ik zag dat onze Poolse vriend Karol Niemczycki in Breda is. We zoeken toch nog een keeper?

11   0  
scheppioni

Ons NAC is bij verre geen team en juist dat is het hele mankement van de technische staf !!!

6   0  
Jappio

Iemand al serieuze suggesties voor de nieuwe trainer? Wat mij betreft een ervaren trainer die staat voor aanvallend voetbal, maar ik kom zelf niet snel op een kansrijke naam...

3   2  
Dunsloopkogel

@semsi
Zou een goede zijn ja

@japio
Zie het liefst jonk met zijn team komen

1   4  
Nicky

Justin Goedzee en Dean Gorré

4   0  
Thierry14

Wat betreft vreemdelingenlegioen, dat is volgens mij overal tegenwoordig.... maar er moet wel een eenheid van gemaakt worden,zoek daar een trainer voor en liefst ook nog één die ze wat bij kan brengen

5   1  
scheppioni

@ confuus
Gelukkig noem je niet met weemoed v leer, die vond ik toch met afstand het ergste en voor 70% schuld aan de degradatie !
Verder wel met ome cor 10.54u een heel eind eens !! Mag hopen dat men achter de schermen toch goed bezig is voor een totale nieuwe staf en medische staf !!!

4   1  
Maarten

Voor mij was t seizoen al afgelopen, bij NAC al langer.

7   4  
Chefke076

Zochten we nog nieuwe liedjes voor op de tribune? Dan heb ik er ook nog wel eentje. Ironisch genoeg op het deuntje van Man City over Man United en Ten Hag: https://www.youtube.com/shorts/A8ZHhnySKbo

Peter Maas heeft geen idee,
Nog een jaartje KKD

Met Pierre van Hooijdonk aan het roer,
veranderd geen ene moer

Toontje Gerbrands schrijf je mee,
Supporters terug in RVC!

Uit te breiden met:
Met 3 trainers per seizoen,
worden we nooit kampioen

Nooit een jaartje geen gezeik,
Breda zet zich weer te kijk

Geen beleid of technisch plan,
NAC die naait haar achterban

Oh Breda ik hou van jou,
Eens dan wordt het stralend blauw!

Ik ben benieuwd met welke aanvullingen de creatievelingen onder ons komen

8   0  
BasSnelden

Als je ziet op welk niveau de meeste van onze selectiespelers hebben geacteerd…. En je ziet dan wat de staf er dit seizoen van gebakken heeft… Dat kun je haast niet verzinnen. Ondanks alle blessures. Maar 4 keer wisselen van systeem, geen patronen, de creatieve spelers koud zetten, onbelangrijke spelers belangrijk maken…. En dan verder een persboycot, verloren voor de camera staan, onderuitgezakt in de dugout hangen, de eigen spelers afkraken…..

De clubleiding had nooit de oude kliek moeten laten rotzooien in Zundert. Er moet nog veel gebeuren bij ons Nac.

1   2  
Matc

En ondertussen maakt Top Oss ook bekend wie de nieuwe trainer wordt ... wij wachten geduldig af. Nog 2,5 maand en de voorbereiding voor het nieuwe seizoen begint.

0   0  
Semsi

Sjors Ultee nieuwe trainer Top Oss. Ben echt benieuwd met wie ze op de proppen komen.
Ik verwacht Kees van Wonderen gezien zijn link met PvH en PM. Is gepromoveerd met Go Ahead Eagles maar staat bekend om zeer defensieve speelstijl.

0   0  
Fan uit Zevenbergen

Richard Moniz gaat ook niet onze trainer worden die gaat naar Zwitserland

1   0  
Fan uit Zevenbergen

Bedoelde Ricardo Moniz

1   0  
Henri

Er is hopelijk toch niemand die Ultee als hoofdtrainer op zijn wenslijstje had staan hè.

2   0  
scheppioni

@ Henri
Ultee en kruys zijn denk ik ook te licht voor ons NAC dan zit je nog met te veel oud NAC wat dus niet werkt.....

Laad alle berichten na dit bericht in