Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #226

Das Phantom

Een fantastisch einde na een zenuwslopende zondag: NAC is gepromoveerd naar de Eredivisie. Het zorgde voor een geel-zwart feest wat zijn weerga niet kende. De stad en de hele regio vierde twee dagen feest. Nu de kruitdampen zijn opgetrokken en de fakkels zijn gedoofd, kruipen Levien, Thijs 2 en Thijs 1 achter de microfoon en wordt uiteraard ook de vierde man Yannick even ingebeld. Een dik uur en drie kwartier voor jullie om te luisteren!

Spanning en ontlading 
Even leek het nog fout te gaan in Rotterdam, maar gelukkig was daar Casper Staring. De middenvelder schoot NAC met zijn treffer naar de Eredivisie. De mannen bespreken welke emotionele rollercoaster ze aflegden en hoe groot de ontlading was na het laatste fluitsignaal. Ook de beelden en het feest op P5 komt aan bod! 

Feest op P5 
De kaartjes gingen als warme broodjes over de toonbank en ook op P5 werd het nagelbijten uiteindelijk beloond: mensen vielen elkaar huilend in de armen en menig rookpotje werd afgestoken. De terugkomst voelde als een heldenontvangst, ook voor de supporters die in het uitvak stonden. 

"Het leek wel Disneyland"
Wie tijdens alle festiviteiten in en rondom de stad was heeft zijn of haar ogen uit kunnen kijken. Thijs 2 vergelijkt het een beetje met Disneyland, waar je ook met je favoriete figuren op de foto kan en ze benaderbaar zijn. Speler die non-stop gekke bekken trekken, fakkels afsteken, de paal in gaan of zelfs de Singel in springen. Een tweetal dagen om nooit te vergeten. 


B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #226
33 Reacties
10   0  
NAC4Ever

De eerste 'Een tkkie naar het Zuiden' in de Eredivisie!

8   2  
Koos Waslander

Wat is dit nou? Net nu ik naar bed wil gaan gauw een nieuwe podcast van bijna 2 uur neer gooien.
Wordt het toch weer nachtwerk met bier. En ik was net een beetje bij gekomen.

Ik ga luisteren!!

7   2  
Thiestemberg Deze gebruiker is een admin

Koos!
Ik zou graag zeggen morgen weer een dag maar ben ook wel onder de indruk van je enthousiasme;)

10   0  
NAC4Ever

De eerste 'Een tkkie naar het Zuiden' in de Eredivisie!

10   9  
IBIO

Mooie podcast. Persoonlijke emotionele verhalen zijn altijd goed.

Nog over het overschatte p5 feest met kut muziek.
Vergeet niet dat er 20 mensen gewond zijn geraakt door vuurwerk. Ik heb zelf een klein meisje afgevoerd zien worden met brandwonden.
Schandalig hoe van die leeghoofden met vuurwerk om gaan.


1   2  
NAC4Ever

13:50
Foutje op de foto in je hoofd.
Korte gaf de pass, Dessers scoorde.

10   4  
ennaojseejer

Over de spelers: Lucassen is een sympathieke gast, maar hij werd aan alle kanten voorbijgelopen tegen Excelsior (en tegen Roda). Net zoals Kemper.
Koscelnic en Garbet vielen echt geweldig in en zijn echte klasbakken.

5   2  
Waarom zo

schoonschip

4   1  
Thiestemberg Deze gebruiker is een admin

@NAC4Ever

Ik verwees naar de uitwedstrijd waar ik samen met mijn pa was toen. Korte scoorde toen de 1-3 op aangeven van Garcia!

9   0  
markenaa

Op het moment dat excelsior die diepte pass niet meer (kon) spelen omdat oa hun vleugelspitsen er doorheen zaten kregen we wat meer controle. Wat strooide ze simpel met die pass en liepen ze onze verdedigers er simpel uit. Mijn god aan alle kanten vlogen ze voorbij.
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het geen toeval was dat het na het standaard wisselmoment (70ste minuut) veranderde. Wederom zooo laat met die wissels. Toen stond het pas vervelender voor Excelsior.

Ik denk dat Van Gastel nog steeds geen idee heeft hoe het kan dat het team het in de 5 playoffs wedstrijden wel lukte.

Zin in de ere!!!

6   0  
NAC4Ever

Wil toch iets kwijt.
Ik heb hier altijd geloof ingehouden en dat hier ook een paar keer benoemd. Dat was op basis van wat ik dacht wat deze selectie kon (maar te weinig liet zien) en omdat er in het voetbal vaak 'stunts' voorkomen.

Ik heb begrip voor mensen die er niet meer ingeloofde. Maar vind het niet nodig dat mensen die er wel in zijn blijven geloven (ik was niet de enige) bijvoorbeeld voor 'gek' zijn uitgemaakt of neer zijn gezet als mensen die in sprookjes geloven.
In 2017 is dit ook gebeurd.

En inderdaad, in bijvoorbeeld 2019 bleef ik er ook in geloven en is het niet gelukt. Maar ik houd altijd in mijn achterhoofd hoe 'gek' het in het voetbal kan lopen.

5   0  
markenaa

@nac4ever

Ik geloofde in het feit dat je met 3 x winst en 3 keer een gelijkspel gewoon kan promoveren.

5   2  
ennaojseejer

@ maekenaa
Precies dat, in de rust hebben Marijnissen en de materiaalvrouw een speech gehouden om de spelers uit het dal te halen.

6   0  
HupNAC1996

Ik ben Haugen eeuwig dankbaar voor wat hij in deze Play-Offs voor NAC heeft betekend. Maar over een heel seizoen is hij mij niet positief opgevallen in een selectie die 8e is geworden in de KKD. Als je erin wil blijven heb je gewoon doelpunten nodig en met Haugen en Omarsson als eerste spits gaan we er daar niet genoeg van krijgen. Een van de 2 is prima als 2e spits maar meer ook niet.

5   4  
Znojmo-Brno

Wat vinden jullie?
Sydney van Hooijdonk naar NAC?
Thoughts....

3   1  
Eljé

Eindelijk dan toch die Disney experience van Stefaan Eskes!!!

0   2  
Peet vak G

Iemand een idee hoeveel seizoenskaarten er tot op heden verkocht zijn? Op nacseizoenskaart.nl staat de teller op 11391, maar die is op het laatst bijgewerkt 28 mei.

7   1  
Richting grote markt

Haugen kost minimaal 700.000 bij zijn club . Ik mag toch hopen dat NAC dat niet gaat doen.

2   0  
Wanny

@ PEET VAK G

Die 11.391 is nog steeds de actuele stand, aangezien net voor NAC-Excelsior de verkoop gestopt is.

Binnenkort gaat de verkoop weer open voor mensen die afgelopen seizoen al een kaart hadden, maar die nog niet hebben verlengd. Zij kunnen dat alsnog doen tegen de nieuwe eredivisieprijzen.

Daarna krijg je de verplaatsingsdagen.

En daarna gaat de vrije verkoop beginnen.

Het zal snel richting 15.000 seizoenkaarten gaan verwacht ik.

1   0  
Peet vak G

Thnx Wanny, wist ik niet. Hadden zelf al even geleden verlengd, vandaar!

5   0  
The Notorious NAC

Wat mooi dat in de podcast ook even de geweldige stichting Ambulance Wens aan bod komt. Toevallig stond dit ook op het shirt van Excelsior. Misschien is het een aardig idee dat NAC ook een plekje op het shirt vrijmaakt voor dit of een vergelijkbare stichting? In het verlengde daarvan, en dat kwam terloops ook in de podcast naar voren; er komen NAC fans bij en ieder jaar ontvallen er ook weer fans. Wat achterblijft zijn de herinneringen en de emoties. Zou het niet mooi zijn als we net als bij de Go Ahead Eagles een herinneringsplekje in of rondom het stadion creëren, waarbij iedereen die ons ontvallen blijvend aan NAC blijven verbonden?

2   2  
Gjoewie

Op 12 april verloren we kansloos van Dordrecht: 1-4. Het positiespel, de snelle aanvallen, de controle op het middenveld. Dordt had alles wat wij niet hadden. Na afloop ben ik wel 10 minuten, misschien wel langer op mijn stoel op de eretribune blijven zitten. Wat ik gezien had die avond was niet te geloven. Echt, we werden 89 minuten lang overklast (we waren per ongeluk in de eerste minuut op voorsprong gekomen) door een elftal dat beter op elkaar ingespeeld was, misschien individueel niet de betere spelers heeft, maar wel met lef, branie en NOAD (kennen we dat nog?) speelde.
Op die avond heb ik het opgegeven. En ik was niet de enige. Er waren echt wel witte zakdoekjes te zien. Een of twee wedstrijden later was er een protestactie met ballonnen op de eretribune. Dat was gelijk aan het niveau van NAC: het viel niet op. Ik had na Dordt het idee dat we minstens nog een jaar in de KKD zouden spelen.
Maar nu, afgelopen zondag verloren we weer met 1-4. En dat was net genoeg om Excelsior uit te schakelen. NAC gaat de eredivisie in. Wat ik gezien heb in de play offs was niet te geloven. Waren dit dezelfde spelers die met 1-4 van Dordt verloren? Dezelfde trainer?
Ik hoorde op ESPN dat NAC voorafgaand aan de playoffs de wedstrijdpremies had afgeschaft. De spelers zouden alleen een bonus halen als ze zouden promoveren. En er is een flink bedrag beschikbaar gesteld voor die bonus. Dus het was alles of niets voor de spelers. De spelersraad heeft een half uur bij elkaar gezeten en besloten om het aanbod te aanvaarden. Zou dat het vonkje geweest zijn dat het kruitvat deed ontploffen?
Eerst tikten ze er Roda af, 3-1, die waren nota bene op de voorlaatste dag van de competitie op één doelpunt na directe promotie misgelopen. De uitwedstrijd werd een showvoorstelling: 0-5. Dan thuis tegen Emmen, dat was al een stuk lastiger: 1-1. Uit viel dan wel weer mee. Onze jongens zetten vroeg druk en Emmen stond al gauw op een niet meer te overbruggen achterstand: 0-3. En dan die onvergetelijke wedstrijd tegen Excelsior: 6-2. Ook toen heb ik me zitten af te dragen waar ik in Godsnaam naar heb zitten kijken, het leek wel een droom. Om vier dagen later weer bruut wakker gemaakt te worden, in geen tijd stonden we met 4-0 achter. Ik heb een nieuwe televisie besteld, de rekening gaat naar NAC. Kunnen ze wel betalen uit de promotiebonus...

2   12  
Waarom zo

Iedereen hier vond het een topfeest. ik zag veel onbekende nep supporters die zogenaamd aan het vieren waren dat nac naar de eredivisie ging. ik heb hierdoor totaal niet genoten van het "feest" wat een nep vertoning was dit. Ik heb een sjoerd mossou ergens in een podcast horen zeggen dat er mensen om hem heen stonden te huilen in cafe boeimeer. nou ik stond schuin achter deze leugenaar en er stond 1 persoon met een traantje en dat was deze fantast zelf. later bij omroep brabant heb ik de tv uitgezet nadat again sjoerd mossou weer een verhaal vertelde wat niet waar was. ik word echt moe van dit soort mensen die alles maar romantiseren. Ik hoop dat er 10 eredivisie waardige spelers bij komen anders hebben we weer een seizoen met dikke ellende en dat op zondag 0m 18 uur. Voor mij is het feest als we in de eredivisie blijven zonder dat er een enorme schuld ontstaat bij nac. Have fun echte suppoters.

10   1  
Charpie

Waarom zo ?

2   1  
Tante Annie

Ik ben in ieder geval klaar om volledige blik op volgend seizoen te hebben als supporter. Voor mij is het persoonlijk belangrijk dat de selectie zichtbaar sterker wordt, door vervangers te halen voor de belangrijke spelers die NAC evt verlaten. Voor de rest ben ik zeer benieuwd naar de staf zelf en ga ik me voor de rest totaal niet met de situatie van directie en rvc bezig houden. Ik verwacht van NAC dat ze dat professioneel op kunnen lossen. Of dat een realistisch verwachtingspatroon is van mij... geen idee.

Maar ik wil nu eigenlijk wel over naar het nieuws van nieuwe spelers nu we weten wie er allemaal willen blijven. En ik gun de verlaters een mooie overstap en benieuwd of er nog wat voetbalnomaden bijkomen op Levien's lijst

3   0  
JohnnyBoembastik

Ik ben heel erg nieuwsgierig naar wat we nu aan spelers bij gaan krijgen nu we gepromoveerd zijn.
We hebben een aantal spelers die ik wel zie spelen in de ere. Een aantal spelers die nu basis waren, zullen naar de bank verhuizen en zijn prima voor de breedte. (Kortsmit (prima als backup), Kemper, Staring (backup voor Oldup Jensen), Martina (goed voor de groep met zijn ervaring), Vet (multi functioneel), Royo en Janosek)
Een aantal zal overbodig zijn (Lucassen, Haugen, Kaied, Sejdiu, Kuijpers, Agougil, Boere en Besselink).
Potentieel basis houd je dan over: Koscelnik, Van den Bergh, Leemans, Garbett, Omarsson, Oldup Jensen, Omgba en Seuntjes. Betekent dat je een goede keeper nodig hebt, achterin 2 versterkingen, 1 extra middenvelder en voorin een scorende spits en een buitenspeler. Ik ben benieuwd !! Hup NAC!

1   4  
Maarten

Haugen is een sympathieke gaat maar buiten de play-offs te weinig gezien. In de KKD viel hij ook niet op. Gewogen en te licht bevonden. Als je eredivisie speelt dan wel een scorende spits. Toch eens bij een Mexx Meerdink polsen. Bij Vitesse geen bal en geen kans gehad

3   0  
Vriendenkliek

@maarten

Jij wilt direct weer degraderen? Mexx meerdink...

7   2  
scheppioni

@ Johnnyboembastik
Laten we nu voor eens is wijs doen, voordat er nieuwe spelers gaan komen eerst graag de nieuwe trainer !!!
Svp de juiste volgorde graag, zo als ik zo gauw tel, houden we nu een stuk of 10 echte eredivisie waardige spelers(en vier a vijf voor de breedte) maar een overtuigende voetballende trainer met de blik vooruit is de absolute pre !!!

4   1  
Paulus 1971

Een geweldige 2 dagen gehad . eredivisie hoe we er kwamen aak mijn geen klote uit geweldig.maak de nieuwe trainer maar bekend dat was rond en laat hem zijn staf maar meenemen.op naar nogeer moois

0   1  
NAC4Ever

@THIESTEMBERG
05 juni 2024, 09:27
Aaa, bedankt voor de toelichting.

5   1  
Ratje Voor De Sfeer

Mooi, dankzij deze podcast weer helemaal klaar voor de transfer-zomer.

En Levien, volgens mij heeft Sri Jayawardenepura Kotte (hoofdstad Sri Lanka) nog een extra klinker!

4   0  
Da Pope

@Ratje voor de sfeer

Dan ben ik (naar nu blijkt) onterecht van Colombo als hoofdstad van Sri Lanka uitgegaan :-)

3   1  
awdehoon076

dus thomas marijnesen en mavis hebben peptalk gehouden in de rust waar was de team mangeger dan of de trainer dus een materiaalvrouw en een bankziter moet het doen snapte

Laad alle berichten na dit bericht in