Wij gaan niet opzij

De promotie: Wat je (misschien) niet zag!

Thiestemberg

We gaan nog even nagenieten! Dat doen we met mooie momenten van de promotie die je wellicht nog niet hebt gezien of gehoord. Mocht je ze wel kennen is het eens te meer leuk om nog eens door te lezen en te bekijken. Laat ons in de reacties vooral weten wat jullie favoriete momenten waren van de promotiewedstrijd en de daaropvolgende festiviteiten!

Maak die Kemper nou niet gestresst!
Nog voor de promotie beklonken was zat Kemper achter de schermen met zijn vingers in zijn oren. De noeste linksback kan de stress van een play-off duel niet aan en maakt zijn teamgenoten gek met zijn geijsbeer voor de dug-out. In de kleedkamer van Woudestein kan hij de stadion geluiden dan ook niet aanhoren. Gelukkig was daar Thomas Verheydt. Zijn voormalig teamgenoot bij ADO stelde zijn goede vriend (enigzins) gerust over de telefoon vanaf zijn vakantieadres in Curacao. 

Plassen is lastig als promovendus!
Net als bij de vorige promotie lieten de spelers even op zich wachten op P5. De wel befaamde dopingcontrole gooide roet in het eten wat betreft een snelle terugkeer naar het kolkende P5. In 2017 was het sterspeler Manu Garcia die moeite had met de controle, volgens een VI-journalist op X was het ditmaal Cuco Martina die de boel even onbedoeld ophield. Net als in 2017 kwamen de spelers ‘gewoon’ aan op P5 later op de avond en konden de festiviteiten gestart worden.

Boris van Schuppen neemt afscheid
Gedurende het seizoen keerde Boris van Schuppen terug van een zware knieblessure. Tot veel minuten kwam hij niet meer dit seizoen, maar de geboren Bredanaars kan zichzelf weer profvoetballer noemen. Helaas voor Boris zit een nieuw contract er bij NAC niet in. Zo liet hij weten op P5. Hier pakte hij een klein momentje om zijn dank uit te spreken aan de NAC-supporters en zijn vertrek aan te kondigen. Ondanks dat hij uiteindelijk niet helemaal is geslaagd in Breda, zal zijn veelbelovende eerste seizoen als speler in het NAC-shirt niet snel vergeten worden. Het is nog even afwachten waar de toekomst Boris nu gaat brengen.

Met NAC naar de Eredivisie
Waar er na de laatste competitiewedstrijd nog wat gemor was over en weer zijn de selectie en de supportersschare onherroepelijk naar elkaar toegegroeid in de play-offs. Cuco Martina wil graag verlengen in Breda, datzelfde geld voor Elias Mar Omarsson. Beide heren lopen zoals bekend uit hun contract en er is nog geen nieuws over een verlenging naar buiten gekomen. Dominik Janosek speelde zich met vijftien goals en dertien assists flink in de kijker, maar ook hij denkt niet aan een vertrek: “Ik ga nergens heen, NAC is mijn club. Hier wil ik spelen!” Ook Jan van den Bergh kan zich op zijn beurt geen fijnere en mooiere club voorstellen om volgend jaar voor te spelen. In vergelijkbare bewoordingen hoopte ook Sigurd Haugen dat zijn koopoptie gelicht gaat worden. De vraag is nog in hoeverre er voorgeselecteerd gaat worden, maar dat deze selectie verliefd is geworden op de club kan inmiddels wel gesteld worden.


Ter land, ter zee en in de lucht met Koscelnik
De spelers van NAC gingen als ware troubadours door het centrum. Nagenoeg elke NAC-supporter pakte wel even een high-five, knuffel of selfie mee met een selectiespeler. Kemper stond met een fakkel te springen op de Grote Markt en Jean-Paul van Gastel ging op de schouders bij zijn spelers. Wie misschien wel het meest opviel was Martin Koscelnik. De Slowaak trok maar weer eens zijn shirt uit op het bordes, beklom menig lantaarnpaal en dook als klap op de vuurpijl meermaals de Singel in! Een groot contrast met zijn eerste NAC-interview waar hij zichzelf voorstelde als een kalme visser.

Mea Culpa! Voor één dag tenminste
Met de hakken over de sloot wist NAC zich uit bij TOP Oss zich te plaatsen voor de play-offs Daar ging het echter niet veel over in de media. Cuco Martina werd ongewenst het middelpunt van veel media aandacht. Het nu al iconische: “John, John?! JOHN!!” Ging als een lopend vuurtje over sociale media. Karelse wilde na een akkefietje de collega’s van BN DeStem te lijf, onze persvoorlichter kwam daar ongelukkig tussen. Bij de huldiging kwamen beide partijen elkaar echter weer tegen. Een gevatte vraag van het aanwezige ESPN, namelijk: Is de kou nu uit de lucht tussen jullie? Werd door Karelse lachend ontvangen: “Voor vandaag wel”. Waarna zich een enigszins ongemakkelijke handdruk voordeed tussen beide partijen. Kemper vatte de situatie pakkend samen: ”Johnny is een hooligan hè!”

Dronebeelden van een gele stad, NAC breekt records
Menig KLM of Transavia-piloot zal even met de ogen geknipperd hebben. Twee dagen lang een gele wolk boven de stad Breda! Iets lager bij de grond was er echter ook verkeer in de lucht. Meerdere drones cirkelde rond de festiviteiten op zowel P5 als de Grote Markt. Dit leverde prachtige beelden op van het feestgedruis. De schaal van beide vieringen is vanaf de lucht nog duidelijker. Je kan dus met recht zeggen: Breda = NAC. Verder leuk om te melden: Excelsior - NAC is met 2.2 miljoen weergaven de best bekeken play-off wedstrijd uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. Verder werd de huldiging op OB al twee keer zoveel bekeken dan de huldigingen van PSV en Willem II.

Thomas Marijnissen maakt sterker dan ooit de cirkel rond
Iedereen kent het verhaal van Thomas Marijnissen. Het zware verlies van zijn het overlijden van zijn vader en de daaropvolgende mentale problemen die hem ver terugwierpen. Door een ongekende opmars via de amateurvelden kwam hij terug als prof bij zijn NAC. Tegenover onze eigen Yannick gaf hij daar bij Omroep Brabant nog een mooie anekdote bij. Zijn eerste paniekaanval ondervond hij namelijk op de dag van de huldiging tijdens de promotie van 2017. Thomas maakte in die zin sterker dan ooit de cirkel rond

Bron:
B-Side Rats, ESPN NL, BN DeStem, Berijk.NL, Omroep Brabant, Click United
18 Reacties
17   1  
Vriendenkliek

Cuco heeft het geweldig gedaan afgelopen 2 jaar, maar in de play-offs zag je wel dat bij iets meer tegenstand hij het niet allemaal meer kan belopen en ook vaak foutjes aan de bal. Wat mij betreft niet verlengen. Ik begrijp dat alle spelers nu graag willen blijven, maar sentiment moet worden losgelaten en er moet door worden gepakt. Anders zijn we binnen een jaar weer terug.

17   1  
Vriendenkliek

Cuco heeft het geweldig gedaan afgelopen 2 jaar, maar in de play-offs zag je wel dat bij iets meer tegenstand hij het niet allemaal meer kan belopen en ook vaak foutjes aan de bal. Wat mij betreft niet verlengen. Ik begrijp dat alle spelers nu graag willen blijven, maar sentiment moet worden losgelaten en er moet door worden gepakt. Anders zijn we binnen een jaar weer terug.

2   0  
Bredafun

Welke spelers vertrekken er?

7   1  
scheppioni

Wat een heerlijke dagen de afgelopen twee maar nu zo gods gruwelijk nieuwsgierig wie de nieuwe trainer gaat worden ??
Hopen dat dit een wereldmatch met ons NAC gaat zijn en dan moeten er daarna nog wel echt een stuk of 7 spelers van eredivisie niveau bij, mag aannemen dat het loei druk is achter de schermen bij ons NAC !?!

11   1  
naxioma

Cuco kan nog een heel belangrijke rol vervullen als reserve mocht één van de centrale verdedigers uitvallen, en als verbinder en vertrouwenspersoon binnen de selectie. Zou het ook veel beter doen als teammanager dan Karelse.

2   1  
HK78

Wat een ongekend feest, op p-5 knalde Darkraver en Hardwell echt de pannen van het dak en alle leeftijden van kinderen tot opa's zo gelukkig zien feesten, daarna in de stad het ongeloof en de ongelooflijke blijdschap in vele ogen mogen bespeuren, groot feest bij Krisje natuurlijk en toen ook niet meer kunnen slapen en zondag door naar de grote markt, ik weet zeker dat de volgende generatie N.A.C.-supporters is geboren en onze mooie club voor altijd het gevoel van een zijn zal kunnen uit blijven dragen, want deze nieuwe generatie heeft gezien wie wij zijn als club en familie

3   0  
Ata

De uitzinnige wijze waarop iedereen elkaar op P5 (en vermoedelijk in elk café en natuurlijk in het uitvak) in de armen viel, is ongeëvenaard. Zo puur, daar kan natuurlijk geen podiumceremonie tegenop. Je moet er niet aan denken dat we zondag gewoon met 0-3 hadden gewonnen :-)

3   0  
Basvz

In het artikel van nac toen haugen gehaald werd stond dat nac eerste recht op koop en geen koopoptie had maar nu word er opeens wel over een optie gepraat? Heeft iemand hier een uitleg voor

4   0  
Wittewattiezee

Voor mij zijn er een paar spelers die basis kunnen staan in de eredivisie:

Jantje, Omgba, Janosek, Leemans.

De rest is naar mijn mening materiaal voor op de bank of top/subtop KKD.

Dat maakt verder ook niet uit, maar je moet daardoor deze zomer echt veel transfers gaan maken. Daardoor is de verkoop van bijvoorbeeld Omgba en Janosek wel heel belangrijk.

Ik ben heel benieuwd hoe Hoefkens en Maas dit gaan invullen. Maar er is een hoop werk aan de winkel. Ik denk dat een transferwindow is om naar uit te kijken.

5   1  
Molenschot Loco

Pepijn heeft MEER DAN UITSTEKEND GEKEEPT...onze TD HAD MOETEN WACHTEN!!! was wellicht een 2de of 3de keeper kunnen zijn....

9   1  
NAC

@ WITTEWATTIEZEE

Jensen en Garbett kunnen gewoon in de eredivisie mee hoor.

Jensen heeft altijd op het hoogste niveau gespeeld en Garbett speelt niet voor niks altijd bij New Zeeland. Garbett was de beste man tegen Excelsior.

6   2  
Theoden King

Molenschot Loco – Vergeet niet dat Pepijp hier zelf ook een ambitie in heeft. Ik kan me goed voorstellen dat als hij ergens eerste keeper kan worden, dit voor hem aantrekkelijker is dan weer op de bank bij NAC.

Verder zal het Grote Doorselecteren nu rap van start moeten. Omgba proberen te behouden, evenals Janosek en Van den Bergh. De rest mag weg.

Ook zorgen voor een goede balans in het nieuwe elftal. Er zal volgend seizoen flink gestreden moeten worden omdat we voetballend vaak de mindere zullen zijn.

Bij een speler als Mats Seuntjens zet ik daarom mijn vraagtekens. Dat is een nuttige speler in een goed draaiend elftal, maar als er geknokt moet worden, geeft hij niet thuis. Net als Janosek trouwens. Van dat type spelers moet je er niet te veel hebben.

5   1  
Granada CF

Gefeliciteerd allemaal met deze ongekende en onverwachte promotie naar de eredivisie!

Hup NAC en hala Breda

10   1  
Charpie

In de berichten hierboven mis ik bij het rijtje eredivisiewaardige spelers de naam Staring.
Niet van wege dat hemelse, verlossende doelpunt, maar vanwege zijn waarde voor de ploeg de afgelopen maanden.
Die jongen viel buiten de boot bij Twente, door de grote concurrentie op het middenveld, maar kan echt wel voetballen en ik heb het idee dat hij nog niet aan zijn plafond zit. Heeft na balverovering direct een oplossing en ziet de ruimtes.
Ik zeg: houden !

1   1  
ZNDRT-FanaticZ

Wat mij betreft mee naar de eredivisie:
Jantje, Omgba, Royo, Oldrup-Jensen, Janosek, Omarsson, Garbett, Koscelnik, Leemans, Staring... Met name achterin en voorin zal er veel moeten gebeuren, hoewel een "type Haye" (is overigens transfervrij... ;)) ook meer dan welkom is.
De rest is echt niet goed genoeg voor de ere, hoe zeer ik het Kemper of Cuco ook gun...
Kortsmit er evt bij houden als 2e keeper, hoewel ik niet denk dat hij die rol ziet zitten dus zou je op zoek moeten naar een goede eerste keeper en een betrouwbare, ervaren 2e keeper.

Lucassen, Haugen, Kemper... allemaal helden van '24 maar ik denk/hoop dat hun toekomst ergens anders ligt. Ik wens ze het allerbeste!

2   0  
Ed

Echt genoten van play offs en twee dagen feest. Heel Nederland en daarbuiten heeft het kunnen zien. Wat is nac een club.
Nu beide voeten weer op aarde en op naar het nieuwe seizoen 💪🏻💪🏻

0   0  
Lalas

@ZNDRT-FANATICZ
Lucassen, Haugen, Kemper zijn wel het gif uit de selectie, dat heb je in de selectie nodig en is soms nog belangrijker dan alleen talent.

1   0  
Lalas

Het handje vol NAC supporters (in het wit) op de thuisvakken werden na de 4-0 uitgelachen, hoe lekker voelde dat eindsignaal toen!

1   1  
EDM

Lucassen, soms onderschat, wel degelijk houden. Haugen ook.

Debielen met vuurwerk oppakken en naast verplichte persoonlijke excuses aan de slachtoffers maken een HALT straf laten doen bij het brandwondencentrum.

Laad alle berichten na dit bericht in