Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #42

Praatpapegaai

Daar zijn we weer! Een Tikkie naar het Zuiden podcast nummero 42 alweer. Vandaag gaan we het natuurlijk hebben over de wedstrijd tegen NEC. Was de 4-4-2 nou de beste oplossing? Zijn we toch ergens door het ijs gezakt met bijna alle belangrijke namen weer in het elftal? Ook gaan we het hebben over de ex-NAC spelers die in binnen en buitenland op dit moment goed weten te presteren. Veel luisterplezier!

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
'NAC boekt bijna een ton winst' 41 reacties
Volgend bericht
Kevin Blom fluit MVV - NAC 33 reacties
18 Reacties
14   1  
Harrie

En er is een groot verschil tussen druk zetten en meeverdedigen als je daarmee begint direct na balverlies en hoog op de helft van de tegenstander of dat uw inzakt op eigen helft en geen druk zet maar afwacht tot de eigen 16. NAC onder Steijn loopt terug tot in de eigen 16 en zet werkelijk nooit druk op de bal, als er iemand naar de balbezittende speler gaat is dat schijn druk.

14   4  
geelzwartwit

Er bestaat ook nog iets tussen verdedigend en aanvallend voetbal spelen. We hebben de spelers om dominant te kunnen spelen.
Je meot Immers niet halen om op eigen helft vuile meters te laten maken. Je moet Sydney niet tot op eigen zestien laten terug verdedigen.
Kaj een sliding op eigen achterlijn enz.
Het gaat niet ook over leuk aanvallend voetbal het moet dominanter en overtuigender op winst spelen.

7   5  
Ivo

@Geelzwartwit, je valt in herhaling.

Onder Hyballa werd ook door aanvallers druk gezet en meeverdedigd. Dat kan prima als het positiespel verder goed is, en je conditioneel fit bent. Dat laatste is natuurlijk een probleem, het laatste half uurtje tegen NEC was de tank leeg.

Hopelijk tegen MVV een fitter en scherper NAC. Het zal wel moeten.

4   1  
geelzwartwit

@ivo

Klopt helemaal waarbij ik vooral het positiespel ook een probleem vind.
Maar goed we gaan het zien.

14   1  
Harrie

En er is een groot verschil tussen druk zetten en meeverdedigen als je daarmee begint direct na balverlies en hoog op de helft van de tegenstander of dat uw inzakt op eigen helft en geen druk zet maar afwacht tot de eigen 16. NAC onder Steijn loopt terug tot in de eigen 16 en zet werkelijk nooit druk op de bal, als er iemand naar de balbezittende speler gaat is dat schijn druk.

12   1  
Harrie

Eerste 6 wedstrijden niet in de problemen geweest? De eerste 20 minuten tegen AZ werden we weggespeeld, tegen Helmond, Den Bosch en Jong PSV redde Olij op cruciale momenten.

7   2  
Da Pope

@Harrie

De eerste zes wedstrijden heb ik geen moment het gevoel gehad dat we de wedstrijd niet over de streep zouden trekken. NAC straalde op dat moment defensieve degelijkheid en onverzettelijkheid uit.

10   1  
Ibio

Ach, NAC is totaal niet fit. Haal de corona herstelschema's erbij.Een week ziek is bijna 2 maanden herstellen. Jammer dat ze dit bij NAC niet weten. En dan kom je tot de conclusie dat wij in december pas weer een fitte ploeg hebben.

3   3  
geelzwartwit

@dapope

Dat klopt. Er zat toen iets in de ploeg waardoor je het gevoel kreeg het komt wel goed. Echter wordt er op dat vlak gerefeerd aan de wedstrijd tegen Jong Ajax die Steijn zelfs de beste wedstrijd noemde. Nou in die wedstrijd kreeg Ajax genoeg kansen speelden ze voornamelijk op de helft van NAC alleen kwamen ze niet doorheen en NAC scoorde uit zo'n beetje iedere kans wel.

Zoals in de nabeschouwing bij Fox gezegd werd: "tsja NAC speelde dit effectief uit het was een wedstrijd tussen je jongentjes Ajax en de routiniers van NAC".

En dat dan als je beste wedstrijd noemen...

Je ziet dus als er bij 1 of 2 spelers (of meer) in die verdedigende speelwijze wat vorm of fitheid mist dat het dan heel snel verkeerd gaat. Ze lopen gewoon over je heen en creëert zelf te weinig kansen.

Eens met Harrie. Meeverdedigen is wat anders dan vroeg drukzetten.

Overigens bedankt voor de fijne podcast en ook heel fijn dat je ook vind dat Immers dicht achter Sydney hoort te spelen.

4   0  
Cool hand

"Schijn druk"... perfect verwoord.

9   1  
Marti

De ademhaling van de heren achter de microfoon , is geloof ik ook niet goed zo te horen , misschien ook eens testen , kan ook een verschijnsel zijn van corona,

3   0  
Judge M.

Of wat rustiger praten.. Ik dacht dat ik een spraakwaterval was.. ;-)

12   3  
Breetjeda

Bom gebarsten!

Op 3 juli 2020 leek het dieptepunt voor nac bereikt. Voor de zoveelste keer werd er “schoon schip” gehouden. Het beschamende kerkhof aan trainers en directeuren groeit alsmaar.

Dit was voor mij het moment dat ik het vertrouwen verloor dat het ooit nog goed zou komen met de Het geel zwart dat diep in mijn hart geworteld zit.

Op 8 juli begon het verloren vertrouwen toch weer terug te groeien Met het duo Manders en Steijn die met nuchterheid en transparantie voor veel rust in mijn hoofd zorgde.

In de weken er na vond er bij nac een complete metamorfose plaats die mijn geel zwarte hart weer deed laten kloppen.

- vrijwel geen huurspelers
- ervaring
- spelers waar nac fans zich mee kunnen identificeren
- financiële stabiliteit
- directeur en manager die veel In de media verschijnen

De ingrediënten waar ik al jaren op zat te wachten om eindelijk het uitzichtloze dal uit te kruipen.

Ik voelde dat nac onoverwinnelijk was en dat niks meer fout kon gaan in dit feel zwarte jaar.

Toen sloeg Corona toe. En het jaar En vertrouwen is gekanteld Naar het oude niveau.
Zoals de laatste jaren begint het gemopper en gemor alweer, maar het is nou eenmaal een jaar waarin we moeilijkheden hebben die groter zijn dan voetbal.

Het is ongelukkig hoe het loopt voor onze club, maar dat haalt niet weg dat we eindelijk een team hebben met echte knokkers.
Alle personeelsleden van onze club dragen hun steentje bij en laten we dat vooral niet vergeten.
Laten we vooral niet in herhaling vallen van alle negatieviteit en laten we vooral nu onze club extra steunen.

Ik zou het prachtig vinden om nu met acties te komen voor iedereen die leeft voor het geel zwart.

Nooit opgeven altijd doorgaan geld voor ons allemaal.

Hup nac!

1   0  
Marti

Ik luister graag naar de podcast , maar deze keer komt het beetje storend over , maar och zoals bij de spelers van NAC ,zal het met deze heren ook wel goed komen !

8   0  
Da Pope

Er is iets misgegaan bij de geluidsbewerking. We uploaden een nieuwe versie zónder overdreven lawaai van onze ademhaling :)

3   0  
Marti

DA POPE : zoals ik al zei dit zal ook wel goed komen , en zeker bedankt voor het hele seizoen de toch zeker goed verzorgende PODCAST , ik luister altijd met veel plezier en aandacht !

1   1  
Da Huge

De Darth Vader podcast was best aangenaam dit keer. MAAR ik ben het toch niet helemaal eens dat NAC zomaar even de krona gelinkte klachten achter zich kan laten. Het blijkt maar weer des te meer dat wanneer het tussen je oren zit dit doordreunt in je (fysieke) prestaties. Ik denk dat deze groep een serieuze knal heeft gehad zowel fysiek als psychisch en als ze hier maar even makkelijk overheen stappen en het maar "achter ons" willen laten. Dan gaan we op termijn helemaal grote klappen in de prestaties krijgen. Dat de communicatie niet goed is geweest ben ik het wel over eens. Maar, dit heeft zo'n diepe indruk achter gelaten bij de groep dat we nog wel even op de blaren moeten zitten. Daarnaast vind ik het erg onverantwoordelijk dat er gevoetbald moet worden. Je zet gewoon de gezondheid van je spelers op het spel. Het is wachten totdat het echt fout gaat. Cancel die competitie gewoon als meerdere teams er zoveel last van lijken te krijgen. De Bubble zoals o.a. bij NBA is met deze budgetten gewoon niet realistisch. Dus moeten we dan maar levens op het spel zetten?

6   0  
sjef de gevulde koek

We hebben een prima selectie. En deze ploeg gaat alleen maar beter worden. Ik heb er veel vertrouwen in. Wat er is gebeurt is kut maar als je dat niet snap en nu al weer om die maffe duitster begint te roepen of dat SVH er niks van kan etc dan word ik toch wel een beetje moe weer hier. Ik denk dat wij de langste adem hebben en nummer 2 gaan eindigen.

6   0  
SH11

Wederom leuke Podcast, beetje (te) veel gelach op het einde maar goed, de slappe lach hebben we allemaal wel eens. Categorietje had je bij moeten zijn denk ik.

N.a.v. jullie vraag, ik heb tot een aantal seizoenen geleden Patrick Mtiliga nog wekelijks gevolgd. Ging na NAC redelijk verrassend naar Malaga wat toen een prima club in de Primera Division was en ging daarna terug naar Denemarken om te spelen bij Nordsjaelland. Heeft het nog t/m december 2017 volgehouden toen hij op een maand na 37 was. Heerlijke speler voor NAC vond ik dat, niet van het niveau Angelino natuurlijk maar toch een van de betere linksbacks die we gehad hebben de laatste jaren. Is nu blijkbaar 'Sporting Director' bij de club Boldklubben af 1893 in Denemarken. Ben hem na zijn carrière als speler wel uit het oog verloren.

Laad alle berichten na dit bericht in