Wij gaan niet opzij

'NAC boekt bijna een ton winst'

Raskolnikov

NAC zal volgens BN DeStem bij de presentatie van de jaarcijfers melden dat de club in het afgelopen boekjaar, dat liep van 1 juli 2019 tot en met 30 juni 2020, een nettowinst van 92.000 euro heeft geboekt. NAC dankt de winst aan de succesvolle bekercampagne en aan een aantal vergoedingssommen.  

NAC reikte afgelopen seizoen tot de halve finale van de KNVB Beker en verdiende daarmee een bedrag van ongeveer 600.000 euro. Eenzelfde bedrag werd binnengehaald met vergoedingssommen. NAC realiseerde weliswaar geen grote uitgaande transfers (alleen Gersbach werd voor 'een transfersom' verkocht), maar verdiende wel aardig met solidariteitsbijdragen, doorverkooppercentages en opleidingsvergoedingen. 

Naast de winst meldt NAC een stijging van het positief eigen vermogen. Dat vermogen groeide naar 1,5 miljoen euro. Dat is goeddeels te danken aan de kapitaalstorting van 1 miljoen euro, die de Grote Drie deden. 

Zodra de jaarrekening gepresenteerd is, delen we die uiteraard. Jullie kunnen dan zelf grasduinen in de cijfers.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
41 Reacties
88   14  
PatV

@F. Tulling
Een lesje normaal tegen elkaar doen voor beginners zou jou ook verder kunnen helpen in t leven. (Buiten het feit dat je een punt hebt)

22   27  
Danny

Puur op het conto van Eisenga!

30   2  
Dun Diëe

Lekker tegendraads. En dan moet de transfer van van Hecke nog komen.

7   6  
Cool hand

Geweldig! Messi zoekt een nieuwe club...

12   47  
F. Tulling

@Raskolnikov
"Dat is goeddeels te danken aan de kapitaalstorting van 1 miljoen euro, die de Grote Drie deden om NAC door financieel lastige tijden te loodsen. NAC maakte echter geen aanspraak op dat bedrag en zag daarom het eigen vermogen groeien."

Mijn hemel, een lesje boekhouden voor beginners zou je goed doen. Dit slaat werkelijke nergens op. Het wel of niet aanpsraak maken op de cash van een kapitaalstorting doet helemaal niks op het resultaat of de hoogte van het vermogen.

22   0  
Raskolnikov (BSR)

@F. Tulling

Ik heb het inmiddels wat anders opgeschreven.

88   14  
PatV

@F. Tulling
Een lesje normaal tegen elkaar doen voor beginners zou jou ook verder kunnen helpen in t leven. (Buiten het feit dat je een punt hebt)

12   20  
sjef de gevulde [email protected]

Dan weet jij er maar weinig van haha. Eisinga was bezig met de club na de ellende te brengen dus reageer aub niet als je niks weet.

20   3  
F. Tulling

@Raskolnikov
Ik waardeer je poging. Maar je zegt nu nog steeds hetzelfde :).

Een kapitaalstorting is (vaak) puur een storting van cash met als tegenprestatie extra aandelen in NAC B.V. Op de dag van deze kapitaalstorintg stijgt het eigen vermogen met 1mln. Ik heb de jaarrekening niet gezien, maar ik weet haast 100% zeker dat NAC deze cash (groten)deels ook weer uitgegeven heeft. Dit heeft verder niets met de begroting (verwachte omzet en verwachte kosten) te maken. Het wel of niet nodig hebben van deze cash heeft verder geen invloed op de hoogte van het eigen vermogen per einde boekjaar.

15   6  
Ivo

Positief, denk ik, en dit seizoen houdt de Transfer van van Hecke ons nog even overeind.
Vanaf volgend seizoen gaat het zwaar worden in de KKD. We moeten echt promoveren, anders glijden we af. En dan komen er echt geen 17.000 toeschouwers meer.

59   0  
Raskolnikov (BSR)

@F. Tulling Ik heb het er maar helemaal uit gesloopt :) Prima overigens om me op fouten in mijn berichten te wijzen. Liever dat, dan dat we onzin verkondigen.

13   3  
Dbare

Mooi dat het geholpen heeft want heb mij toch een partij bier lopen zuipen tijdens de wedstrijden in de tijd dat je nog wel kon komen.
Alle beetjes helpen dacht ik 😄

6   0  
Dino Zoff

Ok, goede headline, neigt naar positief nieuws. Ik wacht echter totdat het jaarrapport gepubliceerd is voordat ik verdere reactie geef.

13   2  
RV

Dan zie je toch aan wat voor een dun draadje zon begroting hangt.

Een ton klinkt veel maar het komt overeen met een jaarsalaris van een goede speler op het veld. Zonder transfers of uitzonderlijke successen zoals in de beker zal er flink gesneden moeten worden in de kosten.

Het gaat er echt slecht uitzien als we dit jaar niet promoveren vrees ik en een NEC /Roda scenario is dan eerder realiteit dan vrees.

Nogmaals, het is niet slecht maar als een bedrijf in een andere sector met zoveel mensen op de loonlijst deze nettowinst maakt zal er toch wat zorg zijn binnen de bedrijfsvoering.

57   1  
F. Tulling

@PATV je hebt gelijk.
@RASKOLNIKOV excuses.

30   2  
Lamington

Is NHG onderhand failliet? Kan NAC op termijn zelf weer de horeca exploiteren en echt gaan cashen als dit gedoe voorbij is.

7   2  
Wanny

@ RV

Verschil met een gewoon bedrijf is, dat een voetbalclub geen winstoogmerk heeft. De middelen moeten ingezet worden om een zo goed mogelijk elftal op de been te brengen. Winst en reserves zijn nodig om op lange termijn de continuiteit te waarborgen, maar is geen doel op zich.

12   1  
Wanny

@ Lamington

De laatste keer dat NAC het in eigen beheer deed, moest er onder aan de streep geld bij.

10   23  
Joost

Maar al die winst en ook die daarna van Van Hecke is door Manders en Steijn uitgegeven aan krankzinnige salarissen voor Malone, Immers, Moise en Buffonge

15   3  
no-AD

Ik hou mijn hart vast voor dit jaar maar voornamelijk voor volgend jaar.

Nu zijn veel sponsoren nog gebleven omdat ze niet degene wilde zijn die NAC in moeilijke tijden de rug toe keerde maar volgend jaar hebben ze zelf (bijna) allemaal ook minder winst en dus gaat er bespaard moeten worden en dan is sponsoring vaak een van de eerste dingen.
Als je daarnaast ziet hoe enorm beroerd NAC omgaat met hun sponsoren en de (zakelijke)binding dit seizoen bijna weg is omdat er geen bijeenkomsten meer zijn verwacht ik volgend jaar 50% minder sponsorinkomsten.

Daarnaast krijg je minder seizoenkaart inkomsten omdat de normale seizoenkaarthouders restitutie krijgen (6000x€ 200,- = 1.2M).

Het gaat zwaar worden voor ons mooie clubje de komende jaren.

5   0  
Cool hand

Stel je voor hoe het met clubs als Helmond Sport, FC Eindhoven etc. zal gaan. Het betaald voetbal gaat er heel anders uit zien. Niet geheel negatief overigens, semi-prof voetbal is voor bepaalde clubs een betere optie.

13   22  
Real Robert

Indrukwekkend hoor! Minder dan 1 procent netto winst.
Gewoon lekker doorgaan op de ingeslagen weg,
Gelukkig zijn afkoopsommen een constante op de begroting.

13   1  
Wanny

@ Real Robert

ik zou juist ontevreden zijn als er 20% netto winst was geboekt. Dat geld hadden ze dan beter in de selectie kunnen steken om wel bovenaan te eindigen.

6   6  
Bruske

Als je ziet wat er binnen is gekomen is er ook een hoop uit gevlogen.

Valt die winst mij een beetje tegen.

6   16  
Real Robert

@Wanny, Hoe kan je over zulke cijfers nu tevreden zijn?
Zoveel inkomsten, w.o. waanzinnige recettes, en dan dit resultaat boeken.
En de volgende jaarrekening zal waarschijnlijk niet veel beter zijn.
De Haagse kliek geeft het geld met bakken uit.
Covid19 heeft ook aangetoond, dat we ondanks het smijten met geld geen volwaardige reservebank hebben, iets wat gewoon straks bepalend is voor wel of niet promoveren. Niet dus!
3 miljoen transferinkomsten en dan zo een smalle selectie hebben!

6   2  
Becherovka

Deze cijfers geven dus aan hoe verschrikkelijk slecht de KKD voor NAC is. Zonder doorverkooppercentages of opleidingsvergoedingen en de eenmalige baten van de beker, had NAC een tekort van een miljoen gehad.

Dat hadden de aandeelhouders ook bijgestort, verwachtend dat het nodig zou zijn. Er zit hier maar één ding op; promoveren. Anders gaat het gat in de exploitatie echt heel groot worden.

7   0  
Wanny

@ Real Robert

Cijfers zijn prima, een kleine nettowinst.

Resultaat van de inzet van de middelen is onvoldoende.

4   5  
TheBelg

@becherovka :
KKD is momenteel misschien wel een geschenk.
Stel je voor dat we gepromoveerd waren, veel uitgegeven hadden aan nieuwe spelers om niet meteen weer te degraderen, en dan voor lege stadions te spelen. Dát had pas een probleem geweest.

6   4  
scheppioni

Dit is nog goed nieuws maar bij niet promoveren in 2021 gaat dit een heel ander verhaal worden !
Daarbij is ons NAC zelden gelukkig met aantrekken van minder bekende spelers uit verdere omgeving, daar zou een pre aandacht moeten liggen .... maar ja al vaker aangehaald hoe ons NAC hier slimmer in moet gaan worden !!

4   0  
fvf6

In deze moeilijke tijd een mooi bericht , een goed resultaat op weg naar een gezonde club . Ik wil de cijfers van andere clubs weleens zien ,waaruit zal blijken dat ze het bij NAC helemaal niet verkeerd doen

1   1  
Lamington

Wanny
Fatsoenlijke mensen met verstand van zaken op dit onderdeel zetten en onderaan de streep blijft er geld over.

20   4  
nec nijmegen

@RV; wat versta je precies onder een NEC scenario?Ook wij hebben enkele investeerders.En een negatief eigen vermogen van meerdere miljoenen helaas.En toch staan Barreto,Bruijn,Alblas op de payroll. En betalen we een flinke huursom aan Astana voor Janga. En geven we alle jeugdtalenten behoorlijke contracten.
Dat kan natuurlijk helemaal niet als je naar onze begroting kijkt.
Begrotingen stellen geen ruk voor,zowel wij als jullie zouden allang failliet zijn geweest zonder investeerders.
Alles hangt af van de waan van de dag,wil men investeren of niet?
Kijk naar Den bosch,geen toestemming voor Jordania en de boel klapt weer in elkaar.

Wij mogen beide gelukkig zijn met onze suikerooms ook al stapelen de fouten zich vaak op,op technisch gebied dan vooral.Dat is de keerzijde van de medaille.

3   4  
NAC Breda F.C

Het is vaak bij NAC als er een goed nieuws show is van ‘zwarte cijfers’ dan is de waarheid vaak anders... dus wanneer mogen we weer naar de grote markt voor steun?

8   3  
Tram

Ik zou liever zien dat we weer eens een paar overwinningen boeken ipv winst..

3   8  
YLLWBLCK

Ooit heb ik Goetzee horen spreken richting sponsoren toen hij nog bij RKC zat. Toen wilde ook iedereen promoveren maar werd door hem perfect uitgelegd dat promoveren een te zware belasting op de financiën zou leggen. Ja, je hebt meer inkomsten maar ja, je hebt veel meer kosten die de inkomsten niet dekken ivm andere regelgeving en verplichtingen tov KKD. Ik weet niet of dat nog steeds opgaat maar misschien is handhaven dan wel slimmer dan promoveren ook al voelt dat klote. Weet iemand hoe die hefboom werkt??

3   4  
Los Pollos Hermanos

Normaalgesproken lig je al veel eerder uit de beker en strijk je, als het meezit, 100k op. Het seizoen 2019 tot zomer 2020 had dus zomaar kunnen eindigen op -300k voor NAC. Hoe krijgen ze het weer voor elkaar.

Als die cijfers komen dan ga ik er eens induiken. Ieder jaar komen er weer lijken uit de kast. Gaat dit jaar niet anders zijn.

Waardeloos resultaat.

2   0  
F8Hipster (BSR)

@Los Pollos dit resultaat ligt toch gewoon in de lijn der verwachting? Misschien iets lager vanwege afkoopsommen e.d. maar NAC heeft altijd gezegd een operationeel verlies te draaien in de KKD van 3 a 4 ton (als ik het me goed herinner) dus met de extra inkomsten van de beker klopt het dan toch aardig?

0   0  
DunErwt

Morgen gebak!

2   1  
Oldskool

Zoals bekend kan NAC geen representatieve spelersbegroting presenteren in de KKD zonder verlies te begroten. Simpelweg omdat de vaste lasten te hoog zijn.

Dat verlies dat begroot was (en dus ingecalculeerd!!) is afgedekt door de kapitaalstorting.

Dat miljoen staat natuurlijk niet als inkomsten op de winst/verlies rekening maar had wel een verlies kunnen “betalen”.

NAC begroot (alhans in het verleden) geen transferinkomsten, geen bekerinkomsten en ook geen playoffs vlgns mij.

Dat NAC dus een ton winst maakt is gewoon goed, want het is veel meer dan die ton tov begrootte verlies.

Het lijkt er dus sterk op dat NAC de voorzichtige begrotingsdiscipline van het vorige bestuur voortgezet heeft. (Dat heeft TvdA wel gevoeld ook).

Financieel zou NAC er dus erg goed voor staan nu, als er geen Corona was....

Dat maakt ook dat zo’n Kaj de Rooij gekocht kan worden. Maar vlgnd jaar zal er wel wat EV nodig zijn ben ik bang, om Corona op te vangen (tenzij je promoveert).

0   0  
G Tallin

@ F. Tulling, BSR is zo gek nog niet als je het bericht op BN de Stem leest. Er is kapitaal gestort, maar NAC heeft dat geld niet aan hoeven wenden om gaten dicht te lopen. Dat houdt dus in dat het geld nog op de bank zou moeten staan. Had NAC het geld wel uit moeten geven voor haar exploitatie (lees begroting), dan had dit als een kostenpost in de resultatenrekening gekomen. Dus lager resultaat en dus een lager vermogen. De jaarrekening zal het echte verhaal wel vertellen, maar ik ben wel bereid tot een lesje boekhouden;)

1   1  
F. Tulling

@G TALLIN

Als ik jouw reactie lees sla ik dat lesje boekhouden van jou toch liever over :). Ik snap dat het lastig is. Laat ik het zo voor je samenvatten.

(Cash)uitgaven leiden niet altijd tot kosten
en
Kosten leiden niet altijd (direct) tot (cash)uitgaven


0   0  
G Tallin

Tja Tullin, Jammer dat je blijft volhouden. Ik noem niet voor niets exploitatie, ik heb het niet over investeringen. Als jij niet goed blijft lezen dan houd ik er wel over op.

Laad alle berichten na dit bericht in