Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #46

DeWeesJr

Alweer de 46e aflevering van onze podcast. In deze aflevering onder meer: een terugblik op TOP Oss-NAC, de prestaties van Maurice Steijn langs de meetlat en onze ideale opstellingen.

TOP Oss-NAC

NAC liet afgelopen weekend in Oss punten liggen na een matige wedstrijd. Hoewel er, als je naar de ranglijst kijkt, nog niets aan de hand is, maakt een aantal mensen zich toch zorgen. Hoe goed of slecht is dit NAC?

Maurice Steijn

Na bijna een halve competitie lijkt Maurice Steijn nog altijd zijn ideale opstelling niet gevonden te hebben. Hij had natuurlijk te maken met tegenslag, maar lijkt het soms ook gewoon echt niet te weten. Hij schuift, wisselt en sleutelt dat het een lieve lust is. Ondertussen klaagt hij over de kwaliteit van de selectie. Maar was hij daar niet ook zelf verantwoordelijk voor?

Ideale opstelling

Omdat Maurice Steijn het nog niet weet, helpen wij hem een handje. Gratis en voor niets drie ideale opstellingen! Laat ons in de comments vooral weten waarom we het bij het verkeerde eind hebben.

Ex-NAC

We doen ook deze week weer een rondje ex-NAC. Vandaag aandacht voor Arveladze, Schoofs en Hyballa. 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #46
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 8 reacties
32 Reacties
47   4  
Nr. 20

Ondanks dat we met z’n allen waaronder ook ik zeker balen van zeer zwak spel van NAC en ik ook niet echt verbetering zie denk ik dat we rust
moeten bewaren en weer meteen als kleine kinderen vragen om andere trainer. Laat deze trainer het dan maar eens zelf oplossen anders beginnen we voor zoveelste keer opnieuw met weer paar afkoopsommen erbij. Steijn en Manders hebben deze selectie met vol verstand zelf samengesteld dus nu niet lopen zeuren en zielig lopen doen. Schouders eronder. Verder denk ik dat oplossing niet achterin of voorin log maar verandering middenveld de oplossing zal zijn om NAC draaiende te krijgen. Ik persoonlijk zou spelen in 1-3-4-3. Met op middenveld Schouten, Haye, Malone (punt naar achter), Immers (punt naar voren). Achter Rutten, Rosler, Riets en voor De Rooij, van Hooijdonk en Buffon. En olij als de goalie. Of ipv immers met punt naar voren Haye en dan noblejas op middenveld erbij.

47   4  
Nr. 20

Ondanks dat we met z’n allen waaronder ook ik zeker balen van zeer zwak spel van NAC en ik ook niet echt verbetering zie denk ik dat we rust
moeten bewaren en weer meteen als kleine kinderen vragen om andere trainer. Laat deze trainer het dan maar eens zelf oplossen anders beginnen we voor zoveelste keer opnieuw met weer paar afkoopsommen erbij. Steijn en Manders hebben deze selectie met vol verstand zelf samengesteld dus nu niet lopen zeuren en zielig lopen doen. Schouders eronder. Verder denk ik dat oplossing niet achterin of voorin log maar verandering middenveld de oplossing zal zijn om NAC draaiende te krijgen. Ik persoonlijk zou spelen in 1-3-4-3. Met op middenveld Schouten, Haye, Malone (punt naar achter), Immers (punt naar voren). Achter Rutten, Rosler, Riets en voor De Rooij, van Hooijdonk en Buffon. En olij als de goalie. Of ipv immers met punt naar voren Haye en dan noblejas op middenveld erbij.

7   2  
Nr.20

Riets is Riera natuurlijk

33   10  
Nicky @ NR20

De meeste hebben niet eens door dat ze zelf debet zijn aan de negatieve spiraal waar we in worden geduwd. 2x verliezen is afzeiken, geen vertrouwen, geen plezier, geen team, niet winnen, meer zeiken, nieuwe trainer, nieuwe AD, 2x verliezen is afzeiken, geen vertrouwen, geen plezier, geen team, niet winnen, meer zeiken, nieuwe trainer, nieuwe AD, 2x verliezen is afzeiken, geen vertrouwen, geen plezier, geen team, niet winnen, meer zeiken, nieuwe trainer, nieuwe AD, 2x verliezen....

Is het nou echt zo moeilijk om je zure leven eens 12 maanden gewoon op iets anders te projecteren dan NAC... Heb je niks goed te zeggen zeg je even niks... Of probeer het op zijn minst eens gewoon te onderbouwen... IPV die mot uit de selectie kan je ook zeggen wie je graag ziet spelen.. Zelfde bericht, andere insteek... Trainer krijgt het niet op de rails? Zijn kop hoeft niet gelijk te rollen...

Achja... Dovemans oren.... Altijd wijzen naar een ander en nooit eens zelf reflectie..

On Topic... Ik ga nu ff luisteren :)

17   2  
Dos

@ beiden hierboven

Amen! Helemaal mee eens!

13   2  
Leobammes

Vertrouwen in elkaar houden! Dat is voor nu het belangrijkste. Het is aan de trainer om iedereen bij elkaar te houden en als team dit om te buigen naar betere prestaties! Gebruik de spelers in hun kracht.en laat ze elkaar aanvullen waar nodig. Hier zit meer in dit team als wat we tot nu toe gezien hebben.de wedstrijd tegen jong ajax liet voor een deel zien dat het echt wel er in zit!
Succes mannen!!

17   2  
geelzwartwit

De selectie is echt wel goed genoeg en Steijn echt wel capabel. Ik blijf van mening dat ze zich meer moeten verdiepen in het kkd spel en minder als een eredivisie ploeg moeten spelen en opstellen. KKD verlangt onbevangenheid flair durf en inzet. Als je dat in combinatie met de aanwezige routine weet te mixen win je van iedereen.
Maar dat verlangt ook durf van de staf.
En vooral dat. De durf om bijvoorbeeld DJ een paar wedstrijden als tweede spits naast Sydney te zetten en Schouten als rechter middenvelder. Dat soort dingen. En daar vooral ook mee trainen.
Steijn zoekt het konijn in de hoge hoed maar die zit hem toch echt verstopt in wat in de KKD werkt. Onbevangen gedreven spelers.

21   24  
Chris W.M.

Olij
Schouten - Rösler - Malone - Mashart
Azzagari - Rutten - Haye
El Allouchi - van Hooijdonk - De Rooij

Dat hele kapstok idee heb je niet zoveel aan. Juist daardoor ga je ver van de goal van de tegenstander spelen, om in de omschakeling gevaarlijk te worden. Gewoon uitgaan van eigen kracht, initiatief nemen en de tegenstander vastzetten op eigen helft. Dat defensieve denken en spelen om geen goals tegen te krijgen dat werkt als je tegen degradatie vecht, niet als je moet strijden om de bovenste plekken.

12   5  
Pietjebel

Olij
Rutte riera rosler nobeljas
Malone
Haye mounir
Schoutenvan Hooijdonk de rooi

8   13  
geelzwartwit

___________Sydney DJ_______
_El Allouchi _Haye_Azzagari_schouten
____________Malone__________
___Nobeljas___Riera___Rutte
____________Olij______________

Erg aanvallend maar goed
Het houdt de tegenstander vast terug en flink bezig zo

Iets met lef, durf en vooruit voetballen

16   2  
Sjef de gevulde koek

Cambuur kwam ook goed weg gisteren en speelde loei slecht. Hoewel het tegen Oss echt hee slecht was. Is plek 2 echt wel rieel. Wij worden alleen maar beter met een fitte Rutten en de rooij de rest niet.

10   15  
Plastieke annemieke

@sjef

We worden vooral beter als venema , el allouchi ( of op 10) en dogan zo snel mogelijk op de bank gezet worden en daar voorlopig blijven .


We zijn de enige club die 3 lamzakken met of geen voetbalinteligentie of 0,0 snelheid hebben.

5   4  
sjef de gevulde koek@PLASTIEKE ANNEMIEKE

klopt dat kun je gewoon niet meer verantwoorden. Zit gisteren naar Telstar te kijken daar lopen een paar frissen gasten rond die vol er tegen aan gaan. Ik kan die slappe zooi en tikkie terug ook niet meer aanzien. Maar neem aan dat Steijn dat ook ziet. Als iedereen fit is gaan wij buiten misschien El Allouchi ook nooit meer zien.

6   7  
Bakfiets

Ik zal hem ook maar droppen:
De Rooij (mits fit)-Bilate-El Allouchi
Malone-Immers (wel op 10)-Haye
Mashart-Rosler-Riera-Rutten
Olij

Met el Allouchi erbij krijg je vaak meer voetbal in het elftal. Hij mag wat mij betreft ook op links gaan staan als daar de bal is. Dan kan Rutten lekker opstomen. Met Haye en Malone heb je dan voldoende slot op de deur.
Aan de andere kant moet het alla AZ gaan worden. De Rooij met de bal aan de voet, mashart er buiten om en dan moet de Rooij een actie inzetten. Naar binnen en schieten, of meegeven aan mashart die hem of naar Bilate bij de eerste paal speelt, of terug legt op 10 waar Sexy Lexy de bal binnen trapt.

Zonder bal moet dit elftal de poorten gesloten kunnen houden en op de Rooij gokken met de counter.

Systeem valt/staat wel met de Rooij helaas

5   11  
anoniem73

Grappig mensen zetten de rooij in hun opstelling. die speelt heel 2020 niet meer hoor. Als je een opstelling maakt wel met de mensen die beschikbaar zijn.

1   1  
Bakfiets

@ANONIEM73 in de ideale opstelling is de Rooij fit hahaha

Maar speciaal voor jou, zou ik dan Dogan op linksvoor zetten. Moeten hij en mashart hetzelfde proberen als el allouchi en rutten aan de andere kant. Het is dan wel belangrijk dat Mashart op linksback staat want met een rechtspoot op linksback gaan ze in de zelfde ruimtes lopen zoals bij Helmond uit.

6   1  
Chris W.M.

@anoniem73

Tenzij De Rooij wederom geblesseerd is geraakt afgelopen weekend traint hij deze week volledig met de groep mee. Ik verwacht sowieso dat hij zondag op de bank zit tegen Dordt, wellicht zit er dan zelfs al een invalbeurt in.

En idd, ging om de ideale opstelling waar ik er al vanuit ben gegaan dat Riera over 4 weken alsnog naar Barcelona vertrekt. Die staan 7e in een competitie van 11, Riera wilden ze afgelopen transferperiode hebben om mee te spelen voor promotie. Die noodzaak lijkt me nu alleen maar groter geworden...

4   4  
Ivo

In de winterstop een linksback en een rechtsbuiten halen.

De speelwijze veranderen. Hoger tempo, meer drang naar voren, korter op de tegenstander.
Hierdoor ontstaat meer ruimte, maar aan beide kanten van het veld. Zorg ervoor dat de tegenstander fouten gaat maken doordat ze minder tijd krijgen. Dan moeten wij de kwaliteit hebben om dat af te maken.

-----------------------Bilate - van Hooijdonk -----------------------
De Rooij -----------------------------------------------El Allouchi / Vacature
--------------------Haye --------- Immers ------------------------
Vacature -------- Rosler --------- Malone ---------- Rutten
--------------------------------Olij-------------------------------------

De bal zo snel mogelijk de 16 van de tegenstander in werken, met 2 spitsen en 2 buitenspelers heb je daar 4 aanspeelpunten. Bilate kan indien nodig wat inzakken.

Ik ga er van uit dat Riera vertrekt, en Noblejas en Monsalve misschien ook wel. Ook Kali mag uiteraard weg, dan kan je daar een andere middenvelder voor halen, maar dat is misschien wishfull thinking.

11   4  
Ouwe Spionkop

Allemaal leuk en aardig die opstellingen.
Maar van Hooijdonk en Riera zijn natuurlijk gewoon weg in de winterstop.
Weggejaagd door Steijn.

5   4  
Mark

Willen we promoveren, dan zullen we ons in de winterstop goed moeten versterken!

3   5  
anoniem73

@chris wm. Dan valt jouw opstelling me helemaal tegen. Ik had je hoger staan. Malone heeft nog geen bal naar voren gespeeld verder dan 5 meter afgelopen wedstrijd. Hij dribbelt als laatste man nooit in. Elke keer als hij achterin begint staat het niet goed. Kan geen leiding geven aan de verdediging.

4   2  
Scheppioni

Is er iets meer bekend over de nieuwe blessure van Rutten ??

6   0  
Chris W.M.

@anoniem73

Als ik elke speler die 1 wedstrijd niet goed gespeeld heeft buiten de basis moet laten dan houd ik geen speler over.

Het idee van Malone achterin snap ik wel. Doet Cambuur ook, daar schuift 1 van de 2 CV's altijd in naar het middenveld in balbezit. In mijn opstelling zou dan Azzagari of Haye hoger kunnen spelen zodat je een soort ruit krijgt. Dus ja, het idee is goed. Nu de uitvoering nog.

2   2  
Badeend

Leuk en aardig die opstellingen maar het begint met spelidee en overtuiging. En dat ontbreekt - weer eens - totaal. En dat mag Steijn zichzelf aanrekenen. Verder gewoon met 2 spitsen gaan spelen, ze zijn allebei niet goed genoeg voor het hele plaatje, maar in een 4-4-2 met Van Hooijdonk én Bilate, zou het best eens kunnen gaan werken.

En waarom zoveel mensen Buffonge zo ophemelen is me een totaal raadsel. Is dat alleen maar omdat de rest er zo weinig van bakt en men dan hoopt dat een verse kracht (die nog niets heeft laten zien!) het wél kan??

7   0  
Cool hand

Zo gaat dat in de voetballerij, Badeend. Hoe slechter het team speelt, hoe beter de wissels en de geblesseerden worden. Totdat ze mee mogen doen.

4   5  
Patje

Sidney moet gewoon in de spits mits fit en de rest moet steijn zelf uit zoeken. simpel!!

5   6  
Patje

ik zou best weleens de volgende 11 willen zien mits fit.

olij
rutten. riera. noblejas
malone monchave
schouten haye. de rooij
svh. bilate.
ja geef maar duimjes naar beneden.

4   8  
Ibio

De opstelling tegen dordt

--------------------------Olij-----------------------------
Schouten ----Riera-----Rosler-------Mashart
-----------------------Rutten-------———-----------
-----------El-Allouchi----------——Fiorini—------
Bilate--—--------—--------------------Noblegas----
----------------------van Hooijdonk-------------------


3   0  
Stift076

Ik wil ook graag mijn beste opstelling delen inclusief de onderbouwing erbij.

Maurice Steijn geeft in de interviews aan dat hij vanuit een georganiseerde basis wilt voetballen met aanvallend voetbal. In mijn ogen is onderstaande opstelling het meest solide, effectief, attractief en georganiseerd.

De Rooij -------------van Hooijdonk ------------ Schouten
-------------- El Allouchi ------------ DJ Buffonge -----------
------------------------------- Haye --------------------------------
Mashart -------- Rosler --------- Malone ---------- Rutten
--------------------------------Olij------------------------------------

Rosler en Malone vormen samen een solide centrum met duel (kop) kracht en het vermogen van intercepties. Op de flanken 2 opkomende vleugelverdedigers links- en rechtsbenig. Rutten op de plek waar hij de meeste ervaring heeft en het beste tot zijn recht komt. Mashart heeft nog stappen te maken maar in de huidige selectie de beste keuze.

Haye de centrale man voor de verdediging voor de pass voorwaarts. Hij leest het spel als geen ander en heeft de kwaliteit om ballen te onderscheppen. El Allouchi betrouwbare kracht die taakgericht voetbalt met mentaliteit. Hij neemt zijn verdedigende verantwoordelijkheid maar heeft ook de kwaliteit tot een assist. Buffonge heeft als 1 van de weinige middenvelders in de selectie de kwaliteit om een speler te passeren. Hij is een creatieve voetballer die vooruit wilt voetballen en in staat is de buitenspeler een steekpass te geven plus doelpunten te maken.

De Rooij een snelle behendige buitenspeler met het vermogen tot assisten en doelpunten. Schouten heeft eveneens de kwaliteit om te passeren en zorgt voor assisten voor de spits. Hij zal ook zorg dragen voor zijn verdedigende verantwoordelijkheid. Op basis van dit aanvallende 4-3-3 systeem van Hooijdonk in de spits. Hij is scherp en doelgericht in het strafschop gebied en in dit systeem voldoende aanvoer.

Bij geen balbezit: pressie vooruit en hoog druk zetten op basis van de coaching van Olij, Malone, Haye en El Allouchi. Op de flanken en in de as van het veld voldoende loopvermogen en tactisch inzicht voor de KKD.

7   0  
Ton

Door steeds met ideale opstellingen aan te komen, drijf je een wig in het NAC team wat het dit jaar moet gaan doen. De sterkste teams hebben de beste bank. Ze hebben elkaar hard nodig, de competitie is lang en alleen het hele team kan voor promotie zorgen, niet 11 spelers. Ik zou dat veel meer benadrukken, ook BN de Stem heeft er een handje van om t passeren van spelers voor een basisplaats uit te vergroten. Dit alles gaat niet helpen
Hup NAC

4   0  
De staantribune

Ondanks dat het op alle vlakken tegen heeft gezeten sta je 3 pnt van promotie. Eerst Corona en toen de pech met blessure’s van de Rooy en Bilate. Ongelofelijk na 1 mindere wedstrijd dat hij zo wordt afgezeken na 8 weken blessure. Kopt hij die bal niet op de lat hoor je niemand ik geloof dat dit echte nac spits is. Met De Rooy, Bilate en Dj wordt dit gewoon een gevaarlijke aanval met diepgang creativiteit wat je nu mist. Met Rutten erbij ( wat een belangrijke speler is ) kan je zowel op middenveld als achterin alle kanten op. Mogelijk nog een echte aanvallende versterking ( rechtsbuiten) gaat het gewoon goedkomen in de kkd waar iedereen punten gaat verspelen.

2   0  
geelzwartwit

@destaantribune

Mee eens. Bilate liet tegen Eindhoven zien waar hij voor gehaald is. Dat was nog niet super maar wie speelt er wel super in zo'n elftal. En daarna speelde hij mee in een van de slechtste wedstrijden.

Als je rechterkant bezet is met.
DJ
Schouten
Rutten

Dan moet je eens opletten hoeveel gevaar daar vandaan komt.
De truc is Schouten 1 positie naar voren.

1   2  
JanVG

Alles prima, zolang ik Immers maar niet meer in de basis hoef te zien.

de Ideale 11

-----------------------------------Olij----------------------------------
Schouten----------Riera---------Malone-------------Mashart
-----Rutten---------------Haye----------------El-Allouichi-----
----Buffonge---------SVH/Bilate----------------De Rooij------

Bilate of SVH hangt van tegenstander af. Aangezien SVJ allen maar kan schieten heb je er geen fck aan meevoetballende speler. Bilate gebruik je wanneer je een aanspeelpunt nodig hebt. Jammer dat hij nul scorend vermogen heeft

Laad alle berichten na dit bericht in