Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Angelino genomineerd voor het UEFA 'Team of the Year'

Thiestemberg

Angelino is geselecteerd voor het UEFA Team of the Year. De nog altijd pas 23-jarige linksback verdiende deze nominatie door zijn goede spel bij RB Leipzig. Het UEFA TOTY bestaat al sinds 2001 en is naast de FIFpro en Ballon D'or awards een van de meest gerenommeerde (persoonlijke) prijzen in het voetbal.

Nog nooit bemachtigde een Ex-NAC speler een plekje in dit elftal. Geboren Bredanaar Virgil van Dijk haalde het team wel twee keer. Het team wordt bepaald over de gehele jaargang 2020. Angelino haalde vorig seizoen knap de halve finale van de Champions league met RB Leipzig. Dit seizoen is Angelino nog beter van start. De Spanjaard was in veertien duels goed voor zes goals en twee assists vanaf de linksback positie. 

Angelino wordt door UEFA wel aangestipt als een van de outsiders voor de verkiezing. Dat is niet gek, de concurrentie in de categorie verdedigers is namelijk enorm groot. Angelino neemt het op tegen: David Alaba, Alphonso Davies, Juan Bernat, Trent Alexander-Arnold, Matthijs De Ligt, Hans Hateboer, Joshua Kimmich, Presnel Kimpembe, Sergio Ramos, Andy Robertson, Thiago Silva, Dayot Upamecano en Virgil van Dijk.

Deze UEFA prijs wordt volledig bepaald door voetbalfans, Stemmen kan via: https://toty.uefa.com 

Bron:
B-Side Rats, UEFA
34 Reacties
108   2  
DenN

Hoge bal door de lucht waarop Angelino die bal uit de lucht aanneemt achter het standbeen.

Magistraal. Zal me altijd bij blijven. Net als die vrije trap tegen - ik meen - Utrecht.

Wat een geweldenaar

29   4  
Theoden King

Those were the days..

Met Angelino in het team was tob oss geen onneembare vesting.

Gefeliciteerd jongen, met je terechte uitverkiezing.

29   2  
JNAC06

Van hateboer moet ie wel winnen toch

108   2  
DenN

Hoge bal door de lucht waarop Angelino die bal uit de lucht aanneemt achter het standbeen.

Magistraal. Zal me altijd bij blijven. Net als die vrije trap tegen - ik meen - Utrecht.

Wat een geweldenaar

6   5  
Francis Bacon

Off-topic: iemand een idee waarom al de hele dag de lampen branden in het stadion? Vanaf vanmorgen vroeg al en nu nog steeds?

38   1  
sjef de gevulde koek

1 van de weinige hoogte puntjes van de afgelopen jaren. Klinkt zelfs nu onwerkelijk dat die hier een jaar heeft gespeeld. Lijkt wel 10 jaar geleden. Als je dan nu zo'n Venema ziet schieten de tranen in je ogen.

15   0  
Marti

Mooi was dat seizoen dat we van hem mochten genieten !!!

23   0  
Cool hand

Guardiola had hem nooit moeten laten vertrekken. Had de komende 10 jaar bij Man City op links kunnen spelen. Zijn vervangers zijn zeker niet beter.

20   3  
Cool hand

Ze trainen vandaag op elkaar beter kunnen vinden, Francis.

12   2  
Chris W.M.

@Francis Bacon

Aangezien de selectie de afgelopen 3 (!!) dagen vrij was hebben ze wat in te halen. Wellicht dat Steijn die gemiste trainingen nu in 1 keer wil inhalen....

23   0  
Ouwe Spionkop

Lampen branden ivm damesinterland tegen Kosovo straks.

16   0  
D

@Denn

Tijdens die aanname werd zijn naam al gescandeerd vanaf de B-side. In plaats van klappen als bedankje nam hij de bal op deze manier aan. Magistraal.

2   46  
Joris

@denn
Dat is eigenlijk ook zijn grote handicap hij kan nauwelijks iets met zijn chocolade been waardoor hij dat hij maskeert door de bal achter het standbeen aan te nemen. Zie je ook bij veel voorzetten van hem achter het standbeen, heel leuk om naar te kijken. Maar wel het verschil tussen absolute top en subtop.

8   0  
The Cosmic Gate

Held !!

Wat een genot om deze gast dit allemaal te zien doen . Het bewijs dat het KAN

Zal zijn aanname achter het standbeen nooit meer vergeten

14   0  
TvB

@joris; zeg dan niks..

16   1  
Klundert

@Joris

Wat een subtopper hè, die Angelino! Met hem in de basis behaalden Leipzig halve finale Champions League en de derde plaats in de 1. Bundesliga, op drie punten achter Dortmund.

Echt he, wat een subtopper...

17   2  
Klundert

@Joris

En nog vergeten... Deze subtopper is al bijna 24 jaar. Veel beter zal het dus allemaal niet meer worden. Ik denk dat hij langzaam van zijn pensioen kan gaan genieten, zo oud is hij...

3   10  
Nac

Ik zit nu even naar de dames te kijken, maar heel het veld is naar de klote.

Het veld heeft geen tijd om te herstellen. Ik ben benieuwd of het veld nog gerepareerd kan worden

Enigste voordeel is dat we voor het voetbal van Nac geen goed veld nodig hebben

0   4  
Patje

@ouwe spionkop


die wed was tog bij Zwolle?
tenminste staat bij livescore.
mac3park stadion of klopt dat niet

0   1  
Patje

@ouwe spionkop

sorry klopt je hebt gelijk.
tog wel vreemd dat het daar fout staat.

15   5  
Belgische Naccer

Samen met Manu Garcia en Bodganovic, 1 van de 3 beste spelers die ik ooit bij NAC heb gezien.

Kan Garcia niet terugkomen?
Dat is toch een heel ander level dan Immers/Malone...

Als we de salarissen van Dogan, Allouchi, Venema en Bilate nu eens zouden besteden aan Garcia.....hebben we hem dan?

We zijn zoooo dicht bij promotie (3 punten..)
En ook weer zoooo ver weg...

Ik hoop echt dat Steijn bij zijn positieven komt En weer met onze spaanse vrienden, Riera, Noblejas en Monsalve gaat spelen en hopelijk een fitte de Rooij....en een gemotiveerde Sydney in de spits...

Anders zie ik het echt niet gebeuren.

HUP NAC!!! en HUP STEIJN!!

3   30  
Badeend

Prima speler, maar Manu Garcia was beter. En die aanname met zijn hak, tja. Als je meedraait in de top en 4-0 voorstaat ok maar dit was bij 2-1 tegen Heracles. Natuurlijk is het technisch knap maar op dit soort momenten en bij clubs als NAC moet het vooral functioneel zijn. Nu zullen de "ja maar hier kom ik voor naar het stadion mafiosi" wel weer over me heenvallen maar ik kon dit destijds dus helemaal niet waarderen. Het was een typische spotlight-actie van een voetballer die vooral met zichzelf bezig was zoals we er al velen voorbij hebben zien komen - en waar we als club alleen maar heel veel slechter van zijn geworden. Niet van Angelino hoor, maar wel van voetballers met zo'n insteek. Dan krijg je uiteindelijk dat je als club staat waar je nu staat, en alleen maar mag hopen op persoonlijke bevliegingen, want enig teamidee zit er niet in.

7   1  
The Cosmic Gate

Zit ik te zappen ...kom ik bij Veronica ons mooie stadion tegen en een team wat met 4-0 voorstaat..ik begon al te zweten ......
Maar waren de NLse dames

11   3  
DenN

@badeend

Ahhh gaat ie?

Jij kon die bal van Ciftci in de tribune vast veel meer waarderen! Ieder z’n ding

7   10  
ome cor

Angeliño was een back die aanvallend en opbouwend voor NAC begrippen super was.
Puur verdedigend is hij niet de beste back, maar dat compenseerde hij met de neus naar voren spelend heel goed.

Toch was er destijds geneuzel over hem omdat hij het publiek na wedstrijden niet genoeg bedankte....

3   0  
geelzwartwit

Leipzig boeit me niet maar als Leipzig met hem op TV voorbijkomt blijf ik kijken. Omdat je weet dat hij acties gaat maken en ook benieuwd bent naar zijn success. Die drang naar voren.. Drang naar voren. Ja dat dus.
Topper

11   2  
Sjef de gevulde koek@ome cor

Zul je waarschijnlijk zelf we geweest zijn haha nooit iets van gehoord beetje kansloze reactie. Het is ook niet vaak goed hè. Verdedigend niet zo goed ? Idd geval beter als de laatste 5 backs hier bij elkaar opgeteld. Angelino is 1 van de beste spelers die hier gespeeld heeft van de afgelopen 15 jaar dat weet ik zeker.

3   0  
geelzwartwit

@sjef

Of een hele goede verdediger die geen doelpunten maakt en geen assists geeft
Of een redelijk goede verdediger die de tegenstander achterin houdt door zijn drang naar voren en daarnaast assists en doelpunten maakt.

Als je van voetbal houdt kan je in principe van beide genieten. Voor mij hoeven de backs niet zo op te komen. Hou ook niet zo van het mee moeten verdedigen van spitsen enz. Ben meer van iedereen moet het beste doen in zijn positie. Er zijn echter uitzonderingen.. Waarbij je zo kan genieten als iemand meer kan dan enkel zijn positie benodigd. Angelino is zo'n speler. Top speler in ieder geval (als je van aanvallend voetbal houdt).
Al die backs die geen voorzet, assist of doelpunten in huis hebben. Blijf lekker op je plek zou ik zeggen.

4   1  
Leurse_rat

Spelers als Angelino en Garcia waren een genot om naar te kijken.
Blij dat ik van hem heb mogen genieten in het rat verlegh stadion. Wij verwachten altijd hard werken en NOAD, dan is zo’n technisch begaafde voetballer eens wat anders;)
De tijden dat van een vleugelverdediger werd verwacht dat je de tegenstander uitschakelde en niet over de middenlijn kwam zijn (gelukkig) al lang voorbij.

7   0  
Magnesiumslikker

Ik ga nu waarschijnlijk vloeken in de NAC-kerk, maar Angelino en aanvoerder Pablo Mari waren veel belangrijker in het elftal dan Manu Garcia. Manu kan fantastisch voetballen maar dat was gekoppeld aan geen enkel rendement. Er staat me maar 1 doelpunt op mijn netvlies (overigens wel meteen een schitterende treffer), en het aantal assists waren er ook hooguit twee of drie. Veel te weinig! Neemt niet weg dat ik hem graag zou willen inruilen voor iedere willekeurige middenvelder die nu het NAC-shirt draagt hoor.

6   0  
Barbapapa

Naast de veel genoemde namen García en Mari was Ambrose ook een goede speler. Beetje een type Venema die wel kan voetballen. Ook hem had ik nog graag langer in een NAC shirt gezien.

1   0  
Voorwaarts

@Magnesiumslikker

Gedeeltelijk met je eens, maar door z'n voetballende qualiteiten waren er altijd tegenstanders op manu gefocust, waardoor er ruimte ontstond.

Zijn rendement was niet heel hoog en meeverdedigen deed hij ook niet altijd. Maar aan de andere kant gaf hij ook weer briljante passjes of speelde hij zichzelf vrij zodat er een aanval opgezet kon worden.
Daarnaast had ik het idee dat hij vanaf het einde van het promotieseizoen meer ging renderen.

Mari en angelino waren beide belangrijk, dat zou goed kunnen. Maar manu deed daar zeker niet aan onder. Vooral ook in het promotiejaar.

3   1  
NAC BVB 1860

Leuk en aardig dat hij het goed doet bij die nep club uit het voormalig DDR.
Ik heb helemaal niks met die rode stieren , ik moet er niet aan denken dat er straks een redbull team hier in Nederland komt!
Al denk ik er vast en zeker als enige hier op deze site er zo over ( ik denk dat FCSP er ook zo over denkt)

Overigens Leipzig is wel een mooie stad en als ik aan die stad denk , denk ik aan Lokomotive en Chemie!

3   1  
Scheppioni

Samen met Manu Garcia en Ambrose was Angelino een echte welkome aanwinst vanuit city ...... verder was het niet veel vanuit city helaas ! Oh ja in potentie de gebr Ilic dan nog enigszins .......

1   1  
Scheppioni

Een heerlijke assist weer vanavond !!

Laad alle berichten na dit bericht in