Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #51

DeWeesJr

De eerste podcast van 2021. We blikken terug op de voortvarende start van NAC en bespreken de strijd om promotie. Verder kijken we naar de transferperiode die weer is begonnen en de nog aan te stellen technisch directeur.

Excelsior - NAC

NAC begon 2021 met een 0-3 zege bij Excelsior. Toch had de wedstrijd best anders kunnen lopen. De Rotterdammers kregen geneog kansen maar wisten niet te scoren. We bespreken de prestaties van onder andere Fiorini en De Rooij en de hachelijke momenten achterin. 

Promotiekansen

Veel concurrenten verloren dit weekend punten. NAC staat nu op een derde plaats en moet gaan jagen op Almere City. Gaat de nummer twee nog veel punten verspelen en is directe promotie nog een realistisch doel?

Transferperiode

Robin Schouten lijkt zijn contract te gaan verlengen, terwijl Nacho Monsalve de club heeft verlaten. Op welke positie moet NAC zich nog gaan versterken? En wat staat er nog meer te gebeuren?

Technisch manager

Langzamerhand komen er steeds meer namen naar buiten die kandidaat zijn om technisch manager te worden bij NAC. Deze week kwam de naam Jelle Goes naar voren. Zou dat een logische keuze zijn of zijn er betere opties. 

B-Side Rats · Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #51
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 9 reacties
Volgend bericht
Man of the match: Excelsior - NAC (0-3) 21 reacties
12 Reacties
39   1  
Bart

Mannen, mbt Sydney: ik geloof echt niet dat een trainer een speler opstelt in de hoop dat ie faalt.

39   1  
Bart

Mannen, mbt Sydney: ik geloof echt niet dat een trainer een speler opstelt in de hoop dat ie faalt.

28   2  
Jeronimoooo

Ik vond het stuk over Sidney en hoe Steijn naar hem zou kijken nogal stemmingmakerij.

Het lijkt haast wel alsof jullie uit zouden zijn op een relletje.

23   2  
Peter13

Eens met de bovenstaande reacties. Een trainer stelt geen speler op in de hoop dat-ie er niks van bakt.

Dat soort samenzweringstheorieën lees je op dit forum in de reacties rechtstreeks vanuit de onderbuik tijdens de wedstrijd. Maar bij de podcast heb je de emotie van de wedstrijd toch al weer even achter je kunnen laten.

3   19  
BREDA 1965

Oneens met bovenstaande reacties

6   3  
NBFC1912

Eens met bovenstaande reacties.

2   7  
Stoep

SvH is niet goed genoeg om onbetwist te zijn. Dat begrijp ik wel van de trainer. Voor de rest Almere gaat zeker niet zoveel punten verspelen. Belangrijk is dus om ervoor te zorgen dat einde seizoen een fit elftal staat. Een TM moet natuurlijk dan ook aan boord zijn.

3   0  
Ivo

Sydney is nu nog een beetje een alles-of-niks speler, hij kan beslissend zijn maar ook totaal onzichtbaar. Hij is nog jong, kan en moet zich nog ontwikkelen. Steijn weet dat ook wel.

Ik verwacht dat hij wel bij gaat tekenen. Zoveel opties heeft hij ook niet. Bij NAC zal hij heus wel eens op de bank zitten, maar hij maakt zijn minuten toch wel.

3   0  
Wanny

Sydney moet gewoon lekker zijn best blijven doen en ervoor zorgen dat de trainer niet meer om hem heen kan.

Hij maakt zijn doelpuntjes, dat is prima. Buiten dat brengt ie nog wat te weinig. Moet wat sterker en slimmer worden in de duels. En veel trainen op koppen, want hij verliest elk kopduel. Maar hij is nog jong, dat wordt nog wel beter.

Verder moet de nadruk niet steeds liggen op wel of geen Sydney, want dit is ook maar 1 van de vele spelers die we hebben.

3   1  
Ernie

Sydney is een prima speler voor Nac maar niet meer dan dat! Hij scoort makkelijk en heeft een prima trap. Zijn grote manko is zijn motoriek. En dat is helaas niet te trainen.
Het beste voor hem is gewoon bij Nac blijven.

1   6  
BREDA 1965

Een garantie voor doelpunten is bilate en sydney samen voorin.Dit gaat onze trainer helaas nooit doen.Almere zakt binnen een week of 6 in mekaar,die houden dit nooit vol.Ik denk alleen niet dat wij dan 2e worden.Hij mag van mij blijven maar ik vindt steyn nog weleens vreemde keuzes maken.Het 11tal staat nou een beetje,maar hij is in staat om het weer helemaal anders te gaan doen komende vrijdag.Ik verwacht daarom bilate weer in de spits

1   6  
Cool hand

Vreemde situatie eigenlijk. Hoe beter NAC het doet, hoe groter de kans dat een aantal spelers zijn baan kwijt raakt. Spelers als Mashart, Venema, van Hooijdonk zullen door Steijn - terecht - niet gewenst zijn in de Eredivisie. Bij promotie raak je dus je baan kwijt. Een duivels dilemma.

4   2  
Zwampie

Wat wel opvalt dat de heren van de podcast ,snel wispelturig zijn tov de kansen voor NAC en tov Almere.
In het begin kon het niet op en was NAC top kandidaat en werd er weinig over Almere gesproken, zelfs zo ver dat NAC zelfs ongeslagen kampioen zou worden. En nu zou Almere al niet meer in te halen zijn.
Almere heeft weinig blessures gekend , corona en wint zijn wedstrijden ook steeds moeilijker.
Waarom zou NAC niet in staat zijn om Almere nog voorbij te gaan. Hoe snel onze voorsprong omgedraaid is in achterstand zo snel kan het dus ook bij Almere gaan.

Ben het wel met ze eens dat het nog steeds beter moet.
Net zoals het verdedigen(wat Steijn ook aangeeft)
Laat Rutten is rechtsback staan en zet Mashart dan linksback. Zo staan spelers ook op hun eigen plek. Tja en Schouten zal zich moeten hervinden want die is momenteel verdedigend uit vorm.
En men roept om Schouten half of rechtsbuiten te zetten, maar Schouten is ook niet de speler om een tegenstander uit te spelen. En zijn sterke kwaliteit is juist het opkomen vanuit achter.


Laad alle berichten na dit bericht in