Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

Raskolnikov

Een dagje later dan gebruikelijk, maar ook deze week weer een overzichtje met wat ons opviel op ex-NAC-gebied. Ons overzicht is nooit compleet, dus vul vooral aan in de comments.

Vreven wil nog niet verlengen bij Trencin

Stijn Vreven weet nog niet of hij ook komend seizoen bij AS Trencin voor de groep staat. De Belgische coach, die vijf maanden geleden aan de slag ging in Slowakije, vertelt in gesprek met Het Belang van Limburg dat hij zijn aflopende contract nu nog niet wil verlengen.

Vreven: "Tscheu La Ling wil me eigenlijk langer vastleggen. Maar ik wil eerst zien hoe de rest van het seizoen mij afgaat. Dan kunnen we nog verlengen. Ik ben tussen Kerstmis en Nieuwjaar in Den Haag geweest, bij La Ling thuis. Hij vindt dat ik tot nu toe de afspraken nakom. Dat is leuk om te horen."

Vreven staat met Trencin op de negende plaats in de Fortuna Liga. De ranglijst wordt aangevoerd door Slovan Bratislava, de club van ex-NAC'er Joeri de Kamps. 

Angeliño wordt genoemd bij Real Madrid

Er lijkt voorlopig geen eind te komen aan de stijgende lijn in de carrière van Angeliño. De Spaanse linksback is bezig aan een uitstekend seizoen bij RB Leipzig en dat is ook in zijn vaderland niet onopgemerkt gebleven. Zijn naam wordt inmiddels genoemd bij Real Madrid.

De Koninklijke ziet in de ex-NAC'er naar verluidt een uitstekende kandidaat om linksback Marcelo op te volgen. De 32-jarige Marcelo lijkt zijn beste tijd gehad te hebben en is niet langer basisspeler in Madrid. Angeliño zou zijn plaats komende zomer mogelijk in kunnen nemen. 

Angeliño speelt dit seizoen op huurbasis bij RB Leipzig, dat een verplichte optie tot koop heeft. De Duitsers lichten die optie maar al te graag en zullen, als Real doorpakt, de hoofdprijs vragen.

Sadiq en Mühren scoren een hattrick

Een lekker weekend voor Umar Sadiq en Robert Mühren. De twee ex-NAC-spitsen scoorden allebei een hattrick. Sadiq scoorde er drie voor Almeria en velde daarmee in zijn eentje Ponferradina (3-1 winst), terwijl Mühren er drie maakte voor Cambuur en daarmee een grote bijdrage leverde aan de 5-2 overwinning op bezoek bij FC Eindhoven. 

Sadiq had wat opstartproblemen in Spanje, maar staat na 18 wedstrijden op een keurig aantal van 9 doelpunten. Mühren staat na 17 wedstrijden op 18 goals en is hard op weg om topscorer van de Keuken Kampioen Divisie te worden. 

Eindelijk weer eens een speelminuut voor Barker

Brandon Barker mocht afgelopen weekend eindelijk weer eens meedoen bij Rangers FC. Barker mocht tijdens de thuiswedstrijd tegen Celtic in blessuretijd invallen. De stand was op dat moment 1-0 in het voordeel van de Rangers. Omdat de scheidsrechter één minuut later voor het einde van de wedstrijd floot, zal het weinig mensen verrassen dat 1-0 ook de eindstand werd. Winst in de Old Firm dus voor Barker en co.

De 24-jarige Barker is doorgaans bankzitter bij de Schotse topclub. Zijn laatste volledige wedstrijd dateert van 29 augustus afgelopen jaar, toen hij 90 minuten speelde tegen de Hamilton Accies. Omdat hij doorgaans bankzitter is, wordt er al tijden gespeculeerd over een vertrek uit Glasgow. Mogelijk verkast hij nog deze maand naar een nieuwe werkgever. 

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
NAC versterkt zich met Ramon Hendriks 79 reacties
Volgend bericht
Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #51 12 reacties
9 Reacties
38   0  
d'n henk

Bij het zien van de naam Angelino krijg ik al een glimlach, zeker als je nu ook zijn ontwikkeling ziet.
Trots dat deze man ooit het NAC shirt heeft gedragen!

38   0  
d'n henk

Bij het zien van de naam Angelino krijg ik al een glimlach, zeker als je nu ook zijn ontwikkeling ziet.
Trots dat deze man ooit het NAC shirt heeft gedragen!

24   0  
Bladran Yanco

Ook mooi om te zien dat Sadiq gewoon nog hetzelfde is als een paar jaar geleden. Kans voor open doel niet afmaken, kappen en alsnog de derde scoren.

7   1  
Marti

Trots op Angelino. Bij NAC heeft hij zich kunnen gaan ontwikkelen tot waar hij nu is ,

16   1  
Eljé

,,Het enige wat ik van mijn tegenstander wil weten, is of hij rechts- of linksbenig is. De rest is voor mij overbodige informatie. Samenvattingen van de eredivisie of andere competities kijk ik niet. Ik concentreer me op mijn eigen team. Voetbal op tv vind ik sowieso niet boeiend. Dat heb ik met alle sporten, ik ben een doener. Ik kijk liever series en films; thrillers en horror. Op het veld geef ik iedereen een hand en dan zie ik vanzelf wel wat er gebeurt. De eerste vijf minuten zijn doorslaggevend. Als ik mijn tegenstander de baas ben, maak ik me geen zorgen meer over de wedstrijd. In het andere geval, leg ik mij eerst op het verdedigende deel toe voordat ik mee naar voren ga."

Aldus Angeliño

14   1  
Zippo

Angelino zweeft tegenwoordig om de spits heen.

Oh trouwens, Mari staat gewoon netjes in de basis bij Arsenal.

4   1  
scheppioni

Die goal van Sadiq ja ! hahaha
Verder zou Manu Garcia nog eens terug naar huis 'ons NAC' willen komen ?

2   2  
scheppioni

@ Zippo
Ja alleen draait arsenal nou niet echt geweldig ??!

2   0  
Zippo

@ Scheppioni

Niet echt, maar wel de laatste 3 wedstrijden winst met Mari in de basis.

1   0  
scheppioni

Gun Mari het beste hoor Zippo, maar zeker in de pot 0-8 viel hij bij mij toch wel wat door de mand !

Laad alle berichten na dit bericht in