Overal waar we komen

Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #58

DeWeesJr

Een volle uitzending vanavond! We blikken terug op de wedstrijden tegen Telstar en FC Dordrecht, lichten de basiself door, kijken in onze glazen bol voor de promotiekansen van NAC en doen weer een rondje ex-NAC.

Telstar - NAC & FC Dordrecht - NAC

Twee uitwedstrijden, zes punten. Het was een uitermate prima week voor NAC. We bespreken deze wedstrijden en de prestaties van de spelers. is het logisch dat Rutten en Malone in het elftal zijn gekomen?

Basiself

Het is flink sleutelen voor Maurice Steijn met een hoop spelers om uit te kiezen. Hoe ziet onze ideale elf eruit? Elke linie wordt uitgelicht!

Promotiekansen

NAC is in vorm en kijkt langzaam naar boven. Toch staat het nog steeds ´maar´ op een vierde plek. We leggen de programma´s van Almere City, De Graafschap en NAC naast elkaar. Gaat NAC nog promoveren?

Publiek in de stadions

Er lijkt licht aan het einde van de tunnel. Zondag was er een competitiewedstrijd met publiek. Dat had wel aardig wat voeten in aarde. Zouden wij zelf weer naar het stadion gaan met deze maatregelen?

Ex-NAC

We sluiten de podcast weer af met de Ex-NAC rubriek. Deze week weer vijf spelers die opmerkelijk presteerde dit weekend. We hebben het deze week over Kastaneer, Verschueren, Mühren, Ilic en Sporkslede. 

 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #58
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 4 reacties
Terug naar overzicht
19 Reacties
23    
Da Pope

@Breda1965

Er is natuurlijk een reële kans dat je gelijk krijgt. Maar, zoals ik gisteren ook al zei: We hebben al zoveel shit gehad, dat ik vind dat we het verdiend hebben om eens ongegeneerd positief te zijn. Met tien wedstrijden zonder nederlaag en een op papier makkelijk programma is dit daarvoor het uitgelezen moment. We zien straks wel of het mee- of tegenvalt. Maar tot het tegendeel gebleken is, ga ik uit van het best mogelijke scenario.

-16    
Ric

Jammer dat Cambuur pas vlak voor t einde van de competitie tegen de Graafschap moet. Ik ben bang dat Henk zijn oude club wel een promotie gunt. Al helemaal omdat ze vorig jaar eigenlijk al (hoogstwaarschijnlijk) met Cambuur zouden promoveren.
Tegen die tijd is Cambuur al definitief gepromoveerd en gaat hij de punten gewoon ‘gunnen’ vrees ik. Om ons vervolgens dr laatste pot van t seizoen de 3 punten wel gaat proberen af te pakken.

7    
NIcky

Lekker droom scenario Ric.... Romanticus

4    
BREDA 1965

Ik wil de pret niet drukken BSR,maar jullie zijn wel erg optimistisch.Jullie hebben het al over de wedstrijd tegen de grfschp.Op papier klopt da wel,maar het blijft NAC he.Ik vindt dat wij veels teveel kansen nodig hebben om te scoren,ik ben bang dat het daardoor fout loopt voor het 28 mrt is.Ik hoop natuurlijk van niet,maar ik weet nie.....NAC kennende,steijn kennende...

23    
Da Pope

@Breda1965

Er is natuurlijk een reële kans dat je gelijk krijgt. Maar, zoals ik gisteren ook al zei: We hebben al zoveel shit gehad, dat ik vind dat we het verdiend hebben om eens ongegeneerd positief te zijn. Met tien wedstrijden zonder nederlaag en een op papier makkelijk programma is dit daarvoor het uitgelezen moment. We zien straks wel of het mee- of tegenvalt. Maar tot het tegendeel gebleken is, ga ik uit van het best mogelijke scenario.

6    
Signase

Tegen Eindhoven en Telstar trok NAC de wedstrijden over de streep na een achterstand, ook tegen Dordt werd er veerkracht getoond. Het spel was niet altijd even soepel, maar er lijkt meer lijn in te komen, wellicht ook omdat Steijn zijn winning team niet meer wijzigt. Een winning mood, veerkracht, steeds meer patronen: ik durf het idee wel aan dat NAC de lijn naar boven heeft ingezet.

5    
Zwampie

Da pope en Breda 1965
Beide gelijk, we kunnen alles positief of negatief bekijken , het gaat erom dat we de aansluiting blijven behouden en zolang we het maar reël bekijken.

Positieve is dat we al 10 wedstrijden ongeslagen zijn, en we ook scorende middenvelders hebben.

Negatief is dat we kennelijk zoals Steijn het beschrijft, we niet in staat zijn om zelf het spel te maken, zelfs tegen de onderste clubs.

En dan kan ik Breda 1965 goed begrijpen dat we niet te snel denken dat alles goed is
Het aankoop beleid is zelfs in de winterstop slecht geweest. Nu moet je ook weer volgens de woorden van Steijn, kijken na je tegenstander en je eigen op aan passen. Had dan spelers gehaald/gebruikt waarbij je je eigen spel kan spelen. Een gelijkspel tegen dordt had zomaar weer gekunnen.

Het is juist te gek voor woorden dat we na 10 wedstrijden op rij niet te verliezen dat we nog steeds denken dat het weer net zo snel in elkaar kan vallen.
En daarom overheerst denk ik toch ook bij de meeste eerder het gevoel dat we uiteindelijk met lege handen staan, er is nog te weinig hou vast .

11    
zwampie

Signase
tegen dordt werd het elftal aangepast om Rutten en Malone te laten spelen.
Als je hou vast had willen houden had je mois erin laten staan en Malone op de bank gehouden.

7    
Ibio

Compliment voor deze podcast.
Goed dat jullie het over de zaak Malone hebben gehad. Ik heb wel het idee dat deze discussie erg leeft onder de supporters.
Daarnaast erg fijn dat jullie het B-woord niet meer uitspreken! Alleen kunnen jullie daar ook gewoon niet meer naar verwijzen? Want dan denk ik meteen aan het irritante B-woord. Plus je wint er tijd mee.

3    
Krenk

We hebben geen voetballend team wat met aanvallend spel kan domineren. Dit maakt het vaak niet leuk om naar te kijken. Echter zijn we op ons best tegen voetballende teams en juist dit zorgt ervoor dat ik met enig vertrouwen naar evt. playoffs kijk. Geef ploegen als Ado en Willem 2 maar de bal, die weten er ook geen raad mee.

Dit gecombineerd met het feit dat we in de winning mood zitten kan er zomaar eens voor zorgen dat een NEC scenario van een paar jaar geleden werkelijkheid gaat worden.

2    
BREDA 1965

Da Pope,ik moet me aansluiten bij Zwampie.Van de 10x dat ik positief over NAC was,volgde er 9x een enorme domper.Op papier heb je gelijk,wij zijn beter dan de komende tegenstanders.Ik wou dat ik zo optimistisch was,ik weet wel dat het nu elke wedstrijd spannend wordt en zenuwslopend,maar das ergens wel het leuke aan NAC.Ik hoop dat je gelijk krijgt uiteindelijk,HUP NAC

8    
Da Pope

@Zwampie en Breda1965

Snap ik helemaal. Tegen Dordrecht zag je na de 2-2 natuurlijk ook hoe broos het vertrouwen allemaal is. En ik ben ook lang genoeg NAC-supporter om te weten dat het vaker tegen- dan meevalt.

Maar ik vind echt dat je tekenen van herstel ziet. NAC creëert steeds meer kansen, de selectie is nagenoeg fit en met jongens als Jansen erbij heb je steeds meer te kiezen. De voortekenen zijn daarom goed.

Wil niet zeggen dat directe promotie ook daadwerkelijk gaat lukken. De Graafschap verspeelt nauwelijks punten en je hebt Almere ook nog niet ingehaald. Maar zelfs als het niet lukt, denk ik dat er reden is om positief te zijn. Een paar weken geleden streed je nergens meer om, anders dan om het halen van de play-offs. Probeer je selectie dan maar eens gemotiveerd en scherp te houden. Nu je tegenstanders weer in zicht komen en je zelf ook beter begint te draaien, wil iedereen spelen en zal iedereen een stuk scherper zijn. Daar profiteer je ook van, als je uiteindelijk slechts de play-offs haalt.

7    
Oosterhout3

#leviendream

4 wedstrijden terug droomde levien hardop.... We winnen nu bijna alles en worden alsnog 2e....
Nu, 4 wedstrijden.... 12 punten verder en 6 ingelopen punten, moeten we gewoon geloven!

De eerste helft tegen dordt creëerde nac zo veel omdat ze overal 1 op 1 stonden... Zelfs voorin!

6    
BREDA 1965

Hahaha,Da Pope,zo positief als jou heb ik er weinig meegemaakt,binnen de NACsupporters.Je hebt me overtuigd,ik ga er in mee,op naar de Grote Markt...

12    
scheppioni

De wedstrijd tegen top oss kan voor ons NAC zomaar weer verkeerd gaan, zou typisch NAC zijn, al voor dat het erop aankomt, de glazen alweer hebben aan diggelen hebben gegooid !
Zolang steijn wint haalt hij zijn gelijk, tegen dordt was het veldspel verrassend goed, maar zolang je het niet eerder dood legt het spel en je makkelijke scorende spits op de bank houdt, is het vroeg of laat vragen om problemen, daarbij kan je de scheids ook wel vaker tegen hebben zoals afgelopen vrijdag gezien te hebben.
Mochten we wel de komende drie wedstrijden de benodigde 9 punten halen tegen oss, jong az en helmond dan kan er iets moois ontstaan, eerst maar eens zien ........

10    
Becherovka

Ik denk dat de Graafschap weinig gaat verliezen, zeker door de ervaring in hun team. Maar je weet het nooit.

Voor NAC is het devies simpel: wedstrijden winnen. Het is in deze periode makkelijker voetballen als je moet inhalen (je hebt iets te winnen i.p.v. te verliezen).

Met zijn allen op de Grote Markt zou prachtig zijn, maar ik vind het echt te vroeg om daar iets over te zeggen. Om een paar lekkere voetbalcliché erin te gooien:
"We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken"
"We hebben nog 13 finales"
"De bal is rond"

2    
Bubba

Bn de stem: nac ziet toch weer kansen op directe promotie

Maar natuurlijk is ons Nac samen met Cambuur promotiekandidaat nummer 1.
Waar Cambuur het vooral van het voetbal moet hebben met maar 1 dure speler (spits Muhren), daar bulken de Bredanaars van spelers met eredivisie ervaring. Zoals Blanco al aangaf na de match in Dordrecht: Nac heeft de grootste en duurste selectie in de KKD. NAC kan 2 elftallen opstellen die in de top twee eindigen, dus is het allemaal niet zo bijzonder.

Zondag is het trouwens Almere tegen Cambuur, eerder 7-1. Blijft over de graafschap maar die spelen als veteranen

Ik denk ook dat NAC bijna alles met redelijk gemak gaat winnen de laatste 13 wedstrijden.
Graafschap thuis en Cambuur uit zijn de enige wedstrijden met weerstand

-4    
@ bubba

Probleem is dat Immers, Jansen, Malone en Rutten in de eredivisie weinig te zoeken hebben. Terwijl ze wel dikke contracten hebben, nu al en opgewaardeerd bij promotie

6    
Kird

Vaker Thiestemberg in de podcast!

2    
Steven73

Steijn kijkt dus niet naar wie op DIT moment in vorm is. LEVIN heeft 100% gelijk malone is geen verdediger plus Rutten op links heeft tot nu toe beter gespeeld dan op rechts. Laat Schouten en Rutten staan. Rossler/ad en Hendriks centraal.

Laad alle berichten na dit bericht in