Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

DeWeesJr

Een nieuwe week en dus een nieuw weekoverzicht. Vandaag aandacht voor Fabian Sporkslede, Ivan Ilic, Robert Mühren, Gervane Kastaneer en Arno Verschueren.

Sporkslede debuteert met prijs

Fabian Sporkslede maakte ruim een maand geleden de overstap naar Dinamo Tbilisi. Aangezien de competitie in Georgië in december ten einde kwam kon de rechtsback mooi aansluiten in de voorbereiding. Die voorbereiding kwam zondag ten einde want toen stond er voor Tbilisi de Supercup op het programma.

Met Sporkslede in de basis wist de kampioen van Georgië zijn eerste prijs binnen te slepen. Ondanks dat het na 90 min nog 2-2 was nam Tbilisi de penalty´s beter dan tegenstander Gagra. Ook de oud-verdediger van NAC was succesvol in de strafschoppenserie. Hij wist de eerste pingel van zijn ploeg te scoren. Aangezien zijn teamgenoten ook foutloos bleven en Gagra één penalty mistte kende Sporkslede een onvergetelijk debuut.

Ilic weer belangrijk voor Verona

De ster van Ivan Ilic is nog altijd rijzende. De middenvelder blijft indruk maken bij Verona. Afgelopen weekend opende de jonge Serviër de score in het uitduel tegen Genoa. Het was uiteindelijk niet genoeg voor een overwinning (de wedstrijd eindigde in 2-2), maar na afloop waren de Italiaanse kranten weer vol lof.

Met zijn 19 jaar is Ilic één van de jongste spelers in de selectie van de Italianen. Hellas Verona hoopt hem langer te kunnen binden. Er wordt gesproken over bedragen tot 12 miljoen euro, waarbij Manchester City dan weer een terugkoopoptie van 25 miljoen euro zou hebben. Niet gek voor een speler, die vorig jaar nog in de KKD speelde.

Mijlpaal voor Mühren

Robert Mühren zit op zijn plek bij Cambuur. De spits werd vorig jaar al topscorer bij de Friezen en ook dit seizoen is de geboren Volendammer op dreef. In 23 wedstrijden wist hij al 24 keer te scoren. Zijn doelpunt afgelopen week tegen Jong Ajax was dan ook een ware mijlpaal voor Mühren. Het was zijn 50e doelpunt in dienst van Cambuur.

Het doelpunt was alleen niet genoeg voor de overwinning. In Amsterdam kwam de nog altijd koploper van de Eerste Divisie niet verder dan 1-1.

Kastaneer worstelt bij Hearts

De huurperiode van Gervane Kastaneer bij het Schotse Heart of Midlothian is nog geen onverdeeld succes. De aanvaller maakt weliswaar meer minuten dan bij Coventry City, maar worstelt nog met zijn vorm. Afgelopen weekend werd Kastaneer in de wedstrijd tegen Morton al na 56 minuten naar de kant gehaald. De wedstrijd ervoor mocht hij maar een minuutje langer meedoen. Na drie wedstrijden staat de teller nog op nul goals en nul assists.

Zijn coach Robbie Neilson was na afloop mild voor Kastaneer, die tijdens de afgelopen transferperiode als grote aankoop werd binnengehaald. Neilson stelde dat het veld slecht was en dat Kastaneer daardoor weinig uit kon richten in de één tegen één. Waarschijnlijk krijgt hij daarom komend weekend gewoon weer een kans. De vraag is echter hoelang Neilson bereid is Kastaneer de hand boven het hoofd te houden. Het zal niet lang duren voor de coach doelpunten en assists gaat verwachten.

Verschueren maakt zijn eerste doelpunt voor Lommel

Arno Verschueren was vorig jaar nog clubtopscorer bij NAC. Maar bij Lommel SK gaat het scoren moeizamer voor de middenvelder. De Belg die afgelopen zomer de overstap maakte naar de Belgische Eerste Divisie maakte afgelopen weekend pas zijn eerste doelpunt.

De oud-speler van NAC zorgde met zijn treffer er wel voor dat Lommel drie punten bij kon schrijven. In eigen huis werd Lierse met 2-1 verslagen. Dankzij de overwinning mag de Belgische eerstedivisionist nog een klein beetje blijven geloven in promotie. De achterstand op de tweede plaats bedraagt één punt al heeft de nummer twee wel een wedstrijd minder gespeeld. 

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #58 19 reacties
Volgend bericht
Van den Kerkhof fluit NAC-TOP Oss 6 reacties
4 Reacties
37   4  
Moppernac

Verschueren, Lommel of NAC!!!!!!!
Ik wist het wel wat ik zou kiezen, NOOIT LOMMEL in ieder geval.
Arno had gewoon bij NAC nog een jaar moeten blijven, was beter voor zijn carrière geweest.

37   4  
Moppernac

Verschueren, Lommel of NAC!!!!!!!
Ik wist het wel wat ik zou kiezen, NOOIT LOMMEL in ieder geval.
Arno had gewoon bij NAC nog een jaar moeten blijven, was beter voor zijn carrière geweest.

21   2  
ome cor

Volgens mij worstelt Kastaneer ook nog op een biljartlaken.
Maar goed...grote aankoop voor Coventry City....1.89 is toch niet zo heel groot zou je zeggen.

30   2  
Rat uit Rijen

Gaaf voor Sporkslede man! Toffe gast was dat.

3   10  
scheppioni

Die schijt muhren heeft nogal pillen geslikt, laat er nou dalik een onanatje bij zitten !!
bron voetbalprimeur
In ons BREDA liep over het veld als ene met een broek vol poep, ik zou toch stiekum wel lachen, eredivisie is verder ook veel te hoog gegrepen voor die zoutzak !

Laad alle berichten na dit bericht in