Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #65

DeWeesJr

Nummer 65 van Een Tikkie naar het Zuiden Podcast. Deze week bespreken we de overwinning op Jong Utrecht, de situatie van Van Hooijdonk en Adiléhou en komen natuurlijk de promotiekansen weer voorbij. We sluiten traditiegetrouw af met onze ex-NAC rubriek.

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #65

NAC - Jong Utrecht

Veel verbetering was er qua spelbeeld nog niet maar NAC pakte wel de broodnodige drie punten. We bespreken de wedstrijd en de reactie van Steijn op het vertoonde spel van zijn ploeg.

Van Hooijdonk en Adiléhou

De hoogtepunten van de wedstrijd kwamen van Van Hooijdonk en Adiléhou. Beiden zitten bij NAC in een wat moeilijkere situatie en kunnen niet altijd rekenen op een basisplaats. Verdienen ze dit wel en hoe moet NAC dan gaan spelen?

Promotiekansen

Het begint haast een wekelijkse rubriek te worden. Maar ook deze week bespreken we de promotiekansen. We leggen nog maar eens de programma's naast elkaar maar kijken nu ook naar de statistieken. Wie heeft op papier het makkelijkste programma? En daarbij ook de vraag of we wel moeten willen promoveren? Is NAC wel klaar voor promotie?

Ex-NAC

Tot slot komen weer vier oud-NAC spelers voorbij. Deze week doelpuntenmakers Vloet, Te Vrede en Boateng. En de Derby van het Noorden met Van Hecke en Lundqvist.

 

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 22 reacties
34 Reacties
16   0  
Hugo

Stop met de gehuurde-niet presteerders op de flanken. Azarkan, venema spelen enkel en alleen voor zichzelf. Jansen, kan het niet belopen en ook de Rooij (komt nog niet op gang) gewoon bank. Als je dan toch toevalsvoetbal wil spelen, doe dat dan met Sydney en Bilate in de spits, opkomende backs en een middenveld wat de power heeft om aan te sluiten bij de spitsen. Azzagari/Immers/Fiorini/Allouchi

Almere laat punten liggen gisteren, en heeft net als graafschap en NAC gewoon een k*tprogramma. Er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Vrijdag punten binnen halen en dan kijken we weer verder.

Kan iemand mij vertellen waarom dj Buffonge niet in de plannen voorkomt?

Hup NAC

8   4  
Moppernac

En we gaan weer verder met het programma , al word het na zo,n paas weekend (1 punt uit 6) wel behoorlijk moeilijk, maar na J Utrecht is er weer hoop.
Maar echte NAC supporters weten dat NAC het altijd tot de laatste speeldag heel erg spannend kan houden en dat het dan maar moet gebeuren op die laatste wedstrijddag tegen het dan al kampioen geworden Cambuur uit.

Het programma om de 2de plaats is Go Ahead Eagles uitgeschakeld en zijn er nog 3 kanshebbers over.
Het resterende programma is;

NAC thuis:
Excelsior
MVV

NAC uit:
Roda jc
NEC
Cambuur

De Graafschap thuis:
Almere City
Helmond sport

De Graafschap uit:
Jong PSV
Cambuur
Jong Ajax

Almere city thuis:
Jong Ajax
Jong PSV

Almere city uit:
Go Ahead Eagles
De Graafschap
Jong Utrecht


Het kan nog steeds.
HUP NAC NU Roda Jc

19   7  
Marco van bavel

Sorry hoor maar venema kent er echt helemaal niks van!!

17   6  
Tip

Als NAC alles wint hebben ze nog een kansje. Sorry, ik ben een NAC optimist , maar dit gaat niet lukken vrees ik.

12   14  
Marco van bavel

Nee stoppen met stein aub!

18   5  
Sia

Kommer en kwel maar intussen kunnen we gewoon nog 2de worden. Hopelijk vinden we eindelijk de vorm as. vrijdag. De afgelopen 3 wedstrijden waren natuurlijk bar en boos.

12   3  
Ivo

Het is er op of er onder nu. Alleen door te winnen houden we de druk op de Graafschap, en komen we Almere voorbij.

We MOETEN winnen van Roda. En dat gaat heel lastig worden, ze zijn in vorm, wonnen zelfs van Cambuur, en de druk ligt bij ons. Roda kan vrij spelen, ze weten al dat het in de playoffs moet gebeuren.

Dit wordt een vergelijkbare wedstrijd als die tegen Volendam en Go Ahead. En dat waren niet onze beste wedstrijden. Want we kunnen het spel zelfs niet maken tegen 10 jongens van Jong FC Utrecht.

5   2  
NAC4Ever

@IVO
Roda kan nog niet vrij spelen.
Als de vierde periodekampioen niet in de top 8 eindigt speelt de nummer 8 geen play-offs.
In de periode stand staan Oss en Helmond op 2 punten van een play-off plaats. Roda zal dus voor de zekerheid in de top 7 willen eindigen.

6   1  
Moppernac

NAC4ever@

Je hebt wel een punt dat Roda nog 7de wilt worden.
Voor Helmond( tegen Cambuur en De Graafschap uit) hoeven ze niet echt bang te zijn voor de 4de periode, Maar Top Oss heeft niet echt een moeilijk programma meer tegen MVV en J. Utrecht thuis en uit naar J. PSV en Helmond en als laatste wedstrijd tegen uitgerekend Top thuis tegen Roda.
Ik zie dus ook Top Oss voor een grote kanshebber op de 4de periode.
Als NAC dan niet 2de word is Top Oss een leuke tegenstander om te beginnen aan de Nacompetitie ipv Roda, Volendam of NEC.

2   1  
Tante Annie

Toch verbaasd het me dat ik hier hoor dat we 25 doelkansen hebben gehad. Ik had dan wel teveel gedronken, maar ik dacht zelf dat we ongeveer 10 keer hadden geschoten en 5 x op goal of zoiets. Nu bekijk ik de stats op Google en klopt het volledig. Toch leek het niet zo in het spelbeeld. Zou dat iets te maken hebben met waarom Steijn zo terugkijkt op de wedstrijd?

14   10  
BREDA 1965

Met afstand de allerslechtste NAC trainer sinds NAC bestaat,en we gaan er gewoon mee verder,onbegrijpelijk.Elke andere trainer zou met deze selectie promoveren,simpelweg door de juiste spelers op te stellen,en op de juiste posities,en met de juiste tactiek.Scherp heeft steijn zijn spelers nooit gekregen dit seizoen,teruglopers zijn het geworden,en wat erger is,voetballen kunnen ze ook niet meer.Dit was het makkelijkste seizoen om te promoveren,steijn heeft het naar de klote geholpen

10   1  
Tante Annie

@breda1965,
De enige die NAC een beetje draaiende kregen in de laatste jaren waren Vreven en Hyballa. Over Hyballa kunnen we eeuwig blijven praten, maar we weten niet hoe dat was geëindigd, maar over Vreven kan dat wel. Vreven kreeg er wel een team van gesmeed wat voor elkaar door het vuur ging, maar vaak vielen de resultaten tegen en de laatste 6 wedstrijden van het promotieseizoen voor de play offs wisselden dramatisch af met goed. 6 laatste wedstrijden, 2x verliezen, 2x gelijk en 2x winnen. Overigens wel de laatste 2 potten gewonnen dus in goede vorm gingen we naar de play offs. Toch viel ook toen het voetbal tegen, maar enkele spelers raakten enorm in vorm door hun karakter. Ik denk dat Steijn eruit gooien geen zin heeft, maar dat is mijn mening. Ik blijf hopen op de play offs of volgend seizoen, ook al weet ik dat ik het waarschijnlijk voor niks geloof

5   4  
BREDA 1965

Tante Annie wat vreven betreft heb je helemaal gelijk.Hyballa zullen we nooit weten,maar ik denk dat we met hem al met de kerst op plaats 2 hadden gestaan,die maakte spelers echt beter vond ik en zijn speelstijl vond ik geweldig maar ja...Deze playoffs kunnen we met steijn vergeten,zijn tactiek bestaat alleen uit gelukstreffers,en zovaak kun je nooit geluk hebben.Wil je promoveren dan de play offs in met een nieuwe trainer met een normale kijk op spelers en tactiek,maar das mijn mening

2   2  
Tante Annie

Breda 1965,

Volledig met je eens wat betreft Hyballa. Ik was erg fan van hem en heb me heerlijk vermaakt tijdens wedstrijden als Roda 4-1 en AZ 3-1, maar daarvoor viel het nog niet op zijn plek. Denk inderdaad dat er daar mogelijkheden waren, maar blijft gissen, klopt.
Over Maurice Steijn: ik hoop oprecht dat het gaat zoals ik vooraf dacht en nog steeds hoop. Namelijk dat hij dit jaar gaat bouwen, maar dat het er helaas nog niet helemaal uitkomt. En dat er volgend jaar opeens een heel ander NAC staat qua basiself, dat beter past en meer gebalanceerd is.
Toch begrijp ik volledig jouw mening over Steijn en ben het deels daar ook mee eens. Het past niet bij NAC en ik zie het niet graag. Maar tegen beter weten in hoop ik toch en blijf ik achter Steijn staan. Bedankt overigens voor je uitleg!

9   6  
BREDA 1965

Tante Annie,ik moet je teleurstellen,en niet alleen jou maar meer NACsupporters,waaronder ikzelf,we gaan dit seizoen niet promoveren,tenminste als steijn blijft.Stein heeft tijd genoeg gehad om te bouwen,zijn bouwwerk bestaat helaas alleen uit gebakken lucht,en zijn vriendjes,die te beperkte voetbalkwaliteiten hebben,maar desondanks altijd spelen.Dat gaat ons de kop kosten..helaas

3   2  
Noord Mokumse NAC'er

Prima opstaan met deze podcast hoor. Wederom interessant om te beluisteren.

Brandts weg bij FCE, ik dacht even... Maar ook dan krijg je betonvoetbal.

Hoewel we hebben genoten met dat Europees voetbal. Kunnen we nu enkel van dromen..

Hup NAC

14   7  
Cees-2

Als De Graafschap gewoonweg zijn “normale” ding doet, heeft NAC , hoe spijtig of cru dat ook moge klinken geen schijn van kans meer op plaats 2. Ook Almere City blijft normaal gesproken boven NAC. Eens is het over met de sprookjesgedachten, en dat is voor 95% daar. Verder is Bn DeStem weer Van Hooijdonk een veer in zijn reet aan het stoppen. Onzin van de bovenste plank, maar het wereldje is schijnbaar niet anders. Zo hypocriet als de pest. Laat hem a.u.b verkassen, hij is het sop in de kool amper waard.

4   1  
RV

Vergis je niet, onder Vreven hadden we dezelfde discussie hier. We stonden geloof ik vijfde toen we de play offs ingingen. Ook met een behoorlijke selectie.

Vreven is mijn all time favoriete trainer (zoveel respect voor deze man als persoon) maar toen was het in de reguliere competitie ook niet om aan te gluren.

Grootste nadeel is dat de play offs niet over 2 wedstrijden is. Al met al zie ik daar ook kansen (hopelijk in de laatste play off tegen Ado of VVV en niet Willem II).

4   2  
Sia

En laten we niet vergeten dat toen NAC gepromoveerd was we dat seizoen één van de beste selecties van de afgelopen 15 jaar hadden met al die City spelers. Een Manu García kan deze selectie nodig gebruiken.

16   0  
Hugo

Stop met de gehuurde-niet presteerders op de flanken. Azarkan, venema spelen enkel en alleen voor zichzelf. Jansen, kan het niet belopen en ook de Rooij (komt nog niet op gang) gewoon bank. Als je dan toch toevalsvoetbal wil spelen, doe dat dan met Sydney en Bilate in de spits, opkomende backs en een middenveld wat de power heeft om aan te sluiten bij de spitsen. Azzagari/Immers/Fiorini/Allouchi

Almere laat punten liggen gisteren, en heeft net als graafschap en NAC gewoon een k*tprogramma. Er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Vrijdag punten binnen halen en dan kijken we weer verder.

Kan iemand mij vertellen waarom dj Buffonge niet in de plannen voorkomt?

Hup NAC

5   1  
geelzwartwit

@dapope

Hoezo wil je in de eredivisie ook helemaal het spel niet maken?
Ga je in de eredivisie als NAC zijnde dan logischerwijs ook weer terugzakken?
Staat dan toch haaks op alle kritiek nu? In de KKD spelen we niet des NACs want we laten ons inzakken en dan in de ere is het logisch om het spel niet te gaan maken..

humm..
NAC moet volgens mij altijd vooruit durven voetballen en tot de laatste minuut willen winnen. Clubs als Heracles, PEC, Emmen hebben bewezen dat je met de durf om vooruit te spelen en mouwen opstropen je een eind komt in de eredivisie.

Aub geen schijtbakken voetbal nu niet en ook niet in de ere. Daarnaast heb je bij NAC vooral wat aan een vol stadion als je op het veld ook gedreven vooruit speelt. Pas dan slaat het echt op de tribunes over en weer terug. Type spelers als Lurling, Arnold waren daar goed in.

3   2  
sjef de gevulde koek

Alleen onder vreven zaten we einde van het seizoen in een flow en laten we het belangrijkste niet vergeten en dat is ons volle stadion. Van beide is nu geen spraken dus vergeet aub promotie dat gaat gewoonweg niet gebeuren of er moet een 3de wereld wonder gebeuren. Ik weet al zeker dat we vrijdag bij Roda al weer punten gaan verspelen.

5   1  
Ivo

De playoffs gaan over 3 finalewedstrijden, geen heen-en-terug duels of poulefase maar een enkele wedstrijd (met evt. verlening/penalties).

Zoals het nu staat, met nog 5 speelronden te gaan:
Kwartfinale: Volendam
Halve finale: Almere of Roda
Finale, VVV, NEC of Go Ahead.

4   3  
Theoden King

Ik ben ook een optimist, maar vrees toch voor onze promotiekansen dit seizoen. Tweede gaan we niet meer worden, en in de nc zie ik ons ook geen potten breken. Je kunt er zomaar uitvliegen tegen -zeg- fc volendam.

Voor volgend seizoen zal succes afhangen van de selectie en de speelwijze (lees: de trainer). Ik ben heel benieuwd wat Ton in de zomer voor elkaar gaat krijgen. Volgend jaar is de druk om te promoveren nog veel hoger dan nu. Daar hoort een goed, gemotiveerd en een mentaal en fysiek sterk team bij.

Mét Van Hooijdonk en El Allouchi wat mij betreft.

7   0  
Da Pope

@GeelZwartWit

Met deze trainer gaan we komend jaar exact hetzelfde voetbal krijgen als dit jaar. Dat betekent dat we ver inzakken en gokken op de counter. Daar word ik nu niet vrolijk van en komend seizoen net zo min, maar dat is wel wat je met deze coach krijgt.

Mocht je promoveren, dan denk ik dat zo'n defensieve spelopvatting in de Eredivisie beter werkt dan in de KKD. In de Eredivisie kan NAC het spel makkelijker aan de tegenstander laten dan in de KKD.

Ik zie het liefst aanvallend voetbal, maar dat ga je met Steijn niet krijgen.

5   0  
Wanny

@ sjef de gevulde koek

Onder Vreven sleepte het publiek NAC er inderdaad doorheen tegen NEC. Normaal gesproken zou je die pot hebben verloren, aangezien NEC veel sterker was. Maar alles zat mee die dag, net als in de uitwedstrijd met die snelle penalty.

4   2  
scheppioni

Middenveld van jong utreg met oa. vd Berg voetbalde veel gemakkelijker dan ons middenveld, dat zou steijn toch wel aan het niet geweldig voetballend loopt en dit vrijdag tegen roda wat het voetballend ook beter voor mekaar heeft gezien de uitslagen !
Ik hou hoop, 89ste minuut 0-1 !

8   0  
Optimist

Over statistieken gesproken.
Met Lex Immers hebben we dit jaar 75% van onze wedstrijden gewonnen en de rest gelijkgespeeld, terwijl we zonder hem de helft verloren en slechts 25% wonnen.
Het is niet voor niets dat uitgerekend hij zegt dat als we 5 keer winnen we promoveren, die heeft een echte NOAD mentaliteit en inspireert het hele team.

2   1  
zwampie

ivo
als men op deze manier blijft spelen ben je na volendam al klaar.
1x winst 1x verlies maar beide wedstrijden weggespeeld. En ik zie NAC niet ineens veranderen na 33 wedstrijden.

1   0  
geelzwartwit

@dapope

dank je voor de toelichting.
Hopelijk gaat Ton dan de algehele speelstijl van NAC voor de komende jaren bepalen en dienst iedere trainer zich daarin te schikken. Nieuwe spelers zal Ton dan op die speelstijl halen. Wat besproken werd in de podcast.. een vaste speelstijl is wat NAC dit seizoen ontbeerde, als je van het begin af aan geen vaste speelstel hebt met 16 spelers die het dan ook echt moeten doen en de rest is extra dan hoef je tussentijds ook geen spelers te halen of weg te doen.

Wat mij betreft blijft de speelstijl van Atletico Madrid een mooi voorbeeld voor NAC.
Gedreven, fanatiek, op het randje, stug en een paar technische creatieve spelers die voor gevaar zorgen. Dat hebben we in het verleden ook vaak gehad.

0   0  
geelzwartwit

@bsiderats / dePope en all

Waarom ik regelmatig de speelstijl van Atletico Madrid benoem is oa vanwege dit stukje omschrijving wat ik op internet tegenkwam..

Precies wat in de Podcast ook aangehaald word. Je selecteerd niet (zoals Steijn doet) iedere week de speler die je voor die wedstrijd denkt nodig te hebben nee je speelt vanuit een vast systeem en daar spelen alleen spelers in die dat kunnen.

Zie:

De filosofie van Simeone is glashelder: werken met een relatief kleine selectie met de gedachte dat een speler in het systeem moet passen. Het systeem is hierbij belangrijker dan de individuele speler. De voetballer moet zich zien aan te passen aan de gekozen speelwijze en niet andersom. Simeone heeft een vergaand oog voor de kleinste details en combineert daarbij de Europese organisatie met de Argentijnse hardheid. Bij Atlético is Simeone erin geslaagd om zijn filosofie, passie en kennis effectief over te brengen op zijn spelers. De Argentijn heeft de kwaliteit om zich in de voetballer te verplaatsen om er vervolgens een echte winnaar van te maken.

Bron met nog iets meer tekst: https://www.voetbalshirtskoning.nl/blog/diego-simeone-passie-op-zijn-best

Daarom paste Hyballa sportief zo goed bij NAC. Spelen zoals de trainer/club wil spelen. Kom je niet mee dan wordt je klaargestoomd om het wel te kunnen. Kun je het toch niet dan pas je niet bij NAC en mag je weg.

Ik hoop dat Ton voor NAC naar Atletico kijkt in de mix met zijn ervaring en opgedane kennis in Duitsland.

2   0  
geelzwartwit

@dapope

Het zou tof zijn als jullie je analyse hierover in de volgende podcast eens de revue laten passeren.

Ik vind het wel zo enorm bij NAC passen!

zie: https://deanalyserendetrainer.com/2017/06/14/de-tactiek-van-atletico-madrid/

Ik lees in dat artikel ook waarom er veel supporters over 4-4-2 beginnen..

5   1  
Mo

Als ik onze Ton was, zou ik het contract van Adilehou rap openbreken! Hij is nog beter dan Van Hecke!!!!!!

1   1  
Moppernac

Ivo@

Het maakt niet uit hoe de stand nu er voor staat, dit jaar word er gewoon een loting gedaan net als in de beker en dan zoals gewoonlijk zal NAC wel een uitwedstrijd geloot worden.

Rv@ hopelijk tegen ADO en Vvv kun je wel vergeten want die 2 degraderen rechtstreeks uit de eredivisie, het zal wel Emmen of RKC worden.

4   1  
Steven73

DE ultieme rechtsbuiten voor dit nac is ROBIN SCHOUTEN Met bijlagen en van Hooijdonk voorin.

Laad alle berichten na dit bericht in