Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

DeWeesJr

Traditiegetrouw blikken we wekelijks terug op de prestaties van diverse oud-spelers van NAC van het afgelopen weekend. Deze week zijn er drie trefzeker en troffen twee elkaar in de Derby van het Noorden.

Rai Vloet dendert door

Het is niet de eerste keer dat Rai Vloet in positieve zin genoemd wordt in onze rubriek. Maar ook afgelopen week was de aanvallende middenvelder van Heracles in vorm. In de wedstrijd tegen Willem II was Vloet goed voor een goal en twee assists. De Heraclieden wonnen de wedstrijd met 4-0 en houden dus zicht op een eventuele plek in de play-offs voor Europees voetbal.

Vloet maakte zijn veertiende van het seizoen en kwam op een totaal van 6 assists. Hiermee staat hij keurig in het lijstje met o.a. Koopmeiners, Malen, Tadic en Berghuis. Daarbij mag ook gezegd worden dat van de gemaakte doelpunten van de middenvelder er maar twee penalty’s zijn. Dat zijn er al zes minder dan bijvoorbeeld Berghuis en Giakoumakis. Het maakt de prestatie van de oud-speler van NAC alleen maar knapper.

Boateng trefzeker voor Fermana

Kingsley Boateng maakte afgelopen weekend zijn zesde doelpunt van het seizoen. Bij Fermana mag hij sinds de komst van de nieuwe trainer rekenen op aardig wat speelminuten. Dat vertrouwen betaalt hij uit. In de afgelopen drie wedstrijden wist de aanvaller twee keer te scoren.

Desondanks wist Fermana nog niet te winnen dankzij de goals van Boateng. Ook afgelopen zondag werd er met 1-4 verloren. De club heeft het moeilijk in de serie C maar lijkt voorlopig nog een veilige marge te hebben ten opzichte van de degradatiestreep.

Te Vrede bezorgt Al Fateh belangrijke drie punten

Al Fateh boekte afgelopen weekend een belangrijke overwinning op directe concurrent Al Faysaly. Beide ploegen stonden voor aanvang van de wedstrijd nog net boven de streep. De winnaar zou belangrijke zaken doen in de strijd om lijfsbehoud.

Nadat Al Faysaly op een 2-1 voorsprong was gekomen zorgde Mitchell te Vrede voor de 2-2. Het feest voor Al Fateh was nog niet voorbij want in de 93e minuut bezorgde Cueva de uitploeg zelfs nog drie punten. Hiermee staat de ploeg Te Vrede op een keurige plek in de middenmoot en lijkt het dit seizoen rustig te kunnen gaan uitspelen.

Lundqvist keert terug maar wint niet van Van Hecke

Ramon Pascal Lundqvist keerde afgelopen zondag terug van een blessure. De middenvelder viel een aantal weken geleden tegen Emmen uit en moest twee wedstrijden toekijken. In de Derby van het Noorden keerde de oud-speler van NAC terug en speelde hij dertien minuten mee.

De Derby van het Noorden werd wel verloren door Lundqvist. Het Heerenveen van Jan Paul van Hecke was met 2-0 te sterk. Na afloop werd dat bij het Abe Lenstra Stadion goed gevierd door de centrale verdediger.

Bron:
B-Side Rats, VI
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #65 34 reacties
Volgend bericht
Goed nieuws uit ziekenboeg van NAC 30 reacties
22 Reacties
33   1  
Barbapapa

Misschien moeten we eens wat meer tijd geven aan een jongen zoals de Rooij voor hij bestempeld wordt als een miskoop. Mocht nac aanvallender gaan spelen komt het er bij hem zeker wel uit. Nu moet hij net als bijvoorbeeld Haye alleen maar achter spelers aan lopen ipv andersom. Hij wordt totaal verkeerd gebruikt. De hele tactiek is gebouwd om spelers als Malone te laten renderen. Die willen niet te ver van goal omdat ze het niet belopen. Helaas is het niet gebouwd om de voetballende spelers.....

19   9  
sinterklaas

Van Hecke, wat een held!

17   13  
sjef de gevulde koek

Iedereen was blij met het geld van Van Hecke ik natuurlijk ook maar plaatste ook een opmerking dat hij van mij zeker had mogen blijven. Nu wel duidelijk geworden waarom. Met van Hecke had je zeker 7 tot 9 punten meer gehad dat is wel een feit. Niemand kan in een glazen bol kijken maar een zak met geld is dus niet altijd alles als je er sportief aan onder doorgaat.

13   20  
DunErwt

De verdediging van Heerenveen staat als een He(c) k(e)

3   8  
Tip

Goed opgemerkt Sjef de gevulde koek. Helemaal waar.
Ik begrijp de duimen omlaag voor Dun Erwt niet ??

6   1  
Tinus076!

@sjef de gevulde koek

Ben het met je eens.
Al denk ik dat een club als nac een bod van 2 milj nooit kan weigeren en de speler zelf in kwestie wou ook hoger op!

Nac zit niet in de situatie dat ze met zn hoog bedrag de gok kunnen nemen dat ze 2 milj zomaar kunnen weigeren.
Voor het zelfde geld breekt van hecke dit seizoen bij nac alles af en dan is hij niks meer waard.

Kijk een beetje naar situatie van de rooij die is na einde seizoen echt geen 500k meer waard!

Dat de beleidsbepalers slecht met het geld omgaan hadden we van te voren ook niet kunnen aanzien komen.

En als spelers als riera nou niet door barce werd begeerd had hij zn volle focus bij nac gehad en hadden we met hem echt wel die punten meer gehaald die je met van hecke ook zou hebben gehaald en daar zit het hem in.

3   9  
Scheppioni

Goed verwoord Tinus 076 !!
Ons NAC kon dit nooit laten schieten, alleen wat ons NAC ervoor gehaald heeft een dure malone en maria, is geld verkwanselen, tel daarbij dat we met Kaj lijken misgegokt te hebben, dan is dit balen en funest !! Ik vraag me werkelijk af waar Bartje Meijers is gebleven, ik vond hem namelijk in dat promotie jaar 2017 met O' Neill een ijzersterk koppel !

33   1  
Barbapapa

Misschien moeten we eens wat meer tijd geven aan een jongen zoals de Rooij voor hij bestempeld wordt als een miskoop. Mocht nac aanvallender gaan spelen komt het er bij hem zeker wel uit. Nu moet hij net als bijvoorbeeld Haye alleen maar achter spelers aan lopen ipv andersom. Hij wordt totaal verkeerd gebruikt. De hele tactiek is gebouwd om spelers als Malone te laten renderen. Die willen niet te ver van goal omdat ze het niet belopen. Helaas is het niet gebouwd om de voetballende spelers.....

13   2  
Belgische Naccer

van Hecke is goede speler. Dat was hij al bij NAC.

Vloet heeft in Breda niks laten zien. En is nu bij Heracles de beste speler. Tja waar ligt dat aan he? Vertrouwen? Manier van voetballen? Ik denk dat het vaak ook tussen de oren goed moet zitten.

Dat speelt momenteel bij De Rooij ook. Je merkt aan alles dat die jongen echt wel wil, maar hij komt gewoon niet in zijn kracht door de speelwijze van onze trainer.

De Rooij moet in de ruimte op snelheid aangespeeld worden. Dan kan hij echt wel wat.

Bij NAC gaat alles uit stand. Het is stilstaand voetbal, zonder lopende mensen. Het is eeuwig breed en terug en dan af en toe een blinde roei naar voren op bilate die hem dan probeert op de borst goed te leggen voor een inlopende middenvelder. Heel simpel te verdedigen ook, door een beetje tegenstander.

Dat is het spel van NAC momenteel. Stelt geen reet voor. Maar ja iedereen ziet het, iedereen weet het (tegenstanders inmiddels ook), maar vrijdag gaan we gewoon weer kijken naar datzelfde kutvoetbal en hopen dat het goed komt. Maar het is werkelijk nergens op gebaseerd.

Ik stel me in op een kansloze nederlaag van 4-0 met Malone en Maria in de basis. Dan kan het hopelijk alleen maar meevallen...of niet...

Hup NAC!

7   4  
Ed

Almere-tel 0-1

7   1  
Sia

Een andere oud speler van ons, Erik Falkenburg, viel net uit met een blessure. Die is er as. vrijdag dus niet bij als we op bezoek mogen bij Roda.

0   4  
Fliegervanger

Jammer van Falkenburg. We staan weer 3e. Nou ja, met nog 25 minuten op de klok.

1   1  
NAC4Ever

@FLIEGERVANGER
35 minuten😉

4   1  
Tip

Telstar met 0-1 voor met beton voetbal. Almere veel beter. Hopen dat het zo blijft.
Roda komt in vorm. Als we de opstelling niet durven te veranderen wordt het, vrees ik, vrijdag een drama. Ik hoop dat ik met dit laatste ongelijk krijg.

3   10  
Fliegervanger

Zou Falkenburg in Valkenburg wonen?

3   3  
Optimist

Ook enigszins goed nieuws uit Almere; Almere Telstar 1-1, Almere scoorde helaas in de laatste minuut.
Volgens de commentatoren miste Almere de instelling van NAC.
Volgende week moet DGS uit naar de koploper van de 4de periode en ze moeten natuurlijk ook nog tegen Almere, Cambuur en reuzendoder jong Ajax.
RJC en MVV tegen wie wij nog moeten hebben allebei een slechte verdediging bleek net maar weer, alles is nog mogelijk.

1   1  
Boxer

1-1 95 ste minuut.

4   1  
Boxer

Toch 2 verliespunten voor Almere

4   3  
Ivo

Ik vrees een beetje dat het na dit weekend beslist is.

NAC zie ik zo snel niet winnen van dit Roda, Almere gaat wel punten morsen bij Go Ahead, en de Graafschap wint wel weer met 1-0 of 2-1 bij Jong PSV, in de blessuretijd ofzo.

Dan is het gat 6/7 punten en dat gaan we niet meer goedmaken.

1   2  
Moppernac

En we gaan weer verder met het programma , al word het na zo,n paas weekend (1 punt uit 6) wel behoorlijk moeilijk, maar na J Utrecht is er weer hoop.
Maar echte NAC supporters weten dat NAC het altijd tot de laatste speeldag heel erg spannend kan houden en dat het dan maar moet gebeuren op die laatste wedstrijddag tegen het dan al kampioen geworden Cambuur uit.

Het programma om de 2de plaats is Go Ahead Eagles uitgeschakeld en zijn er nog 3 kanshebbers over.
Het resterende programma is;

NAC thuis:
Excelsior
MVV

NAC uit:
Roda jc
NEC
Cambuur

De Graafschap thuis:
Almere City
Helmond sport

De Graafschap uit:
Jong PSV
Cambuur
Jong Ajax

Almere city thuis:
Jong Ajax
Jong PSV

Almere city uit:
Go Ahead Eagles
De Graafschap
Jong Utrecht


Het kan nog steeds.
HUP NAC NU Roda Jc

1   4  
Noord Mokumse NAC'er

Loschi er in tegen Roda. Gewoon voor 't schokeffect

4   8  
Paule

Leuke rubriek altijd.

Hoe kunnen mensen nu denken dat de rooij in een aanvallender team beter zou zijn..... komt gewoon te kort. Fysiek super zwak, ligt bij elk duel op de grond. Gewoon een vette miskoop, maar dat krijg je als je als algemeen directeur alles beter denkt te weten.
In Eindhoven zijn ze ons eeuwig dankbaar, met dank aan Goetzee, die o zo supporter van nac is....

1   0  
Sia

@Noord Mokumse NAC’er — en Ton “sixpack” Lokhoff op 10. We kunnen wel wat dynamiek voorin gebruiken.

Laad alle berichten na dit bericht in