Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #81

Das Phantom

Het is weer tijd om te luisteren naar een Tikkie naar het Zuiden: de podcast van B-Side Rats. Aflevering 81 kostten ons wat moeite, want na een mislukte opname besloten wij ons niet uit het veld te laten slaan, maar gewoon weer de microfoons op te pakken. Extra veel moeite dus deze week. Veel luisterplezier!

Excuses Manders
Algemeen directeur Mattijs Manders kwam deze week eindelijk met de langverwachte excuses. Was het genoeg of willen we nog meer antwoorden van de directeur? Genoeg om te bespreken bleek aan onze tafel.

Oefenwedstrijden
We oefenden nog tegen Almere City en Lommel SK. Wat hebben we uit deze wedstrijden gehaald en hoe was het nou om met elkaar weer eens in het Rat Verlegh Stadion te zitten met een koud biertje in je hand? Da Pope en Das Phantom namen de proef op de som, terwijl Italo de wedstrijd bekeek van de perstribune.  

Start van de competitie
Zondag staat de eerste wedstrijd van de competitie op het programma. Is NAC klaar voor de start van de competitie of wordt het een teleurstelling? VVV Venlo wordt ook onder de loep genomen door de heren achter de microfoons.

B-Side Rats · Podcast #81
Bron:
B-Side Rats
53 Reacties
53   12  
Da Pope

@Steven73

Ik ben wel benieuwd wat je dan precies verwacht had. Had je het beter gevonden als we de excuses genegeerd hadden of Mattijs bedankt hadden voor het feit dat hij na anderhalve maand eindelijk eens van zich laat horen?

Daarnaast ben ik wel benieuwd wat je überhaupt van ons in de podcast verwacht. Wat moet ik zeggen, wanneer ik niet mijn eigen mening mag geven? Moet ik dan andermans mening verkondigen? Nieuwsberichten voorlezen? Voordragen uit de Bijbel?

21   55  
Steven73

Als je heel graag vooruit wilt LEVINE. Laat het dan rusten. Lkkr belangrijk zeg wat Manders heeft geschreven. Zit 5 minuten te luisteren maar weer hetzelfde als vorige week. Alleen maar eigen mening verkondigen. Bside rats staat meer voor blanco RATS. Want wat weten jullie nu echt van de bedreigingen !!!

24   7  
Sjef de gevulde koek

Vrachtwagen is vertrokken vanuit Italie. Manders zit schijnbaar in volledig uit tenue achter het stuur. Foto's volgens z.s.m van de cabine op twitter!!

29   10  
@Steven73

Het is ontzettend belangrijk om hetgeen dat Manders heeft opgeschreven gedetailleerd te bespreken. Misschien voelde jij het niet zo maar ik voelde mij wel ontzettend geschoffeerd en voorgelogen door de teksten die via de kanalen van NAC naar buiten kwamen. We werden onterecht weggezet als de schuldige. Als dit de afgelopen weken niet zo vaak was besproken in de diverse podcasts was het vakkundig genegeerd en onder het kleed weggemoffeld.

Helaas is de situatie nu wel zo dat we moeten roeien met de riemen die we hebben en dus zijn wij veroordeeld tot elkaar totdat de aandelen verkocht zijn. Dus vind ik ook laten we er nu een punt achter zetten en met zijn alle achter ons NAC gaan staan.

Breda, 15 gr, kantoor koffie

6   2  
den hulk

immers naar scheveningen

53   12  
Da Pope

@Steven73

Ik ben wel benieuwd wat je dan precies verwacht had. Had je het beter gevonden als we de excuses genegeerd hadden of Mattijs bedankt hadden voor het feit dat hij na anderhalve maand eindelijk eens van zich laat horen?

Daarnaast ben ik wel benieuwd wat je überhaupt van ons in de podcast verwacht. Wat moet ik zeggen, wanneer ik niet mijn eigen mening mag geven? Moet ik dan andermans mening verkondigen? Nieuwsberichten voorlezen? Voordragen uit de Bijbel?

18   2  
Ikke

Toch wel benieuwd welke 2 spelers er getekend hebben ?En wanneer Nac ( als het zo is ) het naar buiten gaat brengen !!

20   26  
Tip

Als je alles nog eens gedetailleerd van Manders wilt weten is het wellicht nuttig ook eens kritisch naar je eigen rol in deze te kijken. Op een constructieve dialoog is uiteraard nooit iets tegen. Op naar zondag nu. Wordt zwaar denk ik.

12   0  
Noord Mokumse NAC'er

@ Ikke..

Hoorde Platje en een middenvelder van City u23.

Zelf wel onder de indruk van George McEachran. Chelsea speler, maar verhuurd aan Cambuur vorig seizoen. Trekt zijn benen niet terug en beetje Yoeri Kamps..

We wachten af..

29   14  
Ivo

Daar hebben we TIP weer met zijn dogma dat Het Allemaal De Schuld Van De Supporters is.

Steijn underperformde, was een einzelganger, samenwerking met Lokhoff kwam daardoor niet van de grond en Manders managede dit niet en sprak ook nog voor zijn beurt in het krantje, hij had een bondje met Steijn waarvoor nul komma nul draagvlak meer was bij zowat iedereen. Het hele seizoen was een beschamende vertoning met angsthazenvoetbal zoals we dat maar zelden gezien hebben in Breda. In de KKD nog wel.

Was dit allemaal beter gemanaged, dan was er nooit een "ultimatum" nodig geweest. Maar dat Ultimatum kwam wel heel lekker uit want daardoor kon men het gooien op bedreiging (was er niet, geen aangifte gedaan, dus zal wel meegevallen zijn) om Steijn met een afkoopsom van een paar ton alsnog weg te sturen. En daarna kwam nog dat "persbericht" dat teveel vanuit de Emotie was opgesteld.

Manders heeft zichzelf helemaal klemgeluld. Zijn hand overspeeld. En dit vanaf moment 1 verkeerd aangepakt.

Maar volgens TIP was het allemaal de schuld van de supporters. En dit wil hij graag in ieder Topic nog even inwrijven. Wij, de domme supportertjes, snappen er geen kut van. Directie en aandeelhouders, dat zijn halve heiligen. Ga toch fietsen met je onzin.

9   1  
Ikke

@ Noord volgens Bn De Stem ( gister ) zouden ze inzetten op een spits en een rechtsbuiten...middenvelder zou zolang haye niet vertrekt geen optie zijn ! En idd afwachten meer kunnen we niet doen !!

14   9  
Nonkel Frans

@DaPope gij moet sowieso altijj un stukske ut dun bijbel lezen en
@Ivo Tip is misschient wel de alter ego van manders..........of gewoon een autistische boekhouder. Dakanok.

En Haye blijft! Basta.
We gaan de goden hier nie verzoeken.
Wagij @DaPope? 😀

Hup NAC!

21   11  
Bliek

Wederom top podcast mannen, dank dat jullie ondanks een noodgedwongen 'Take 2' toch weer een mooie aflevering weten te vullen!

Mijns inziens doen 'we' nog steeds te gekrenkt en spelen we teveel de gebeten hond of het gekwetste tienermeisje.

Je moet er op een gegeven moment ook gewoon een streep onder kunnen zetten naar mijn mening. Hoe erg is deze specifieke situatie nou eigenlijk? Wordt deze niet voornamelijk gevoed door oud zeer? Want ik denk dat dit laatste vooral het geval is. Het gevolg was het foute bericht van NAC, maar de oorzaak ontstond natuurlijk elders in het seizoen al.

Buiten deze kwestie, denk ik dat Steijn toentertijd wél bedreigt is, niet door de B-side rats of welke vereniging/club dan ook. Er zijn namelijk altijd hersenloze einzelgängers, dat is wel eerder gebleken. Op dat moment gaan Manders en Kornuiten echt niet uitzoeken bij welk groepje deze bedreigingen horen (ik laat in het midden of ze dit wel hadden moeten doen). En zoals ook vaak door supporters wordt aangehaald: voetbal = emotie, dus op dat moment is er, onterecht en hartstikke fout, logischerwijs uit emotie gereageerd. Lang verhaal kort: dat mensen zich hier (nog steeds) persoonlijk door geraakt voelen, vind ik nogal ver gezocht.

14   8  
DunErwt

@TIP

Gisteren: "Goed ik hou er over op, laten we hopen op goeie nieuwe eigenaren met kapitaalkracht. Als het goed is trouwens wordt dat Ons NAC want wij supporters wilden het anders en beter gaan doen."

En dan vandaag om 9:44 gewoon weer erover doorgaan😂

Groetjes Mattijs of doe de groetjes aan Mattijs want een echte NAC supporter ben je niet.

31   6  
die ne gast

Inhoudelijk heeft Levien natuurlijk gewoon gelijk m.b.t. het persbericht/excuses/Manders, maar Levien moet er wel voor waken dat hij geen tweede Harry b.d. wordt die alleen nog maar handelt en praat vanuit persoonlijke rancune.

De relatie van Manders met de supporters is gewoon slecht en daar moet het om gaan, niet om de relatie tussen Manders en Levien.
Verder met veel plezier geluisterd hoor en blijft Levien nog wel mijn favoriete podcast-host.

9   1  
Melis Boonstoppel

Zolang ge bijkans alles neffe schupt zulde nie veul winnen!

18   13  
NVT

Puur zakelijk gekeken is het niet voor te stellen dat Manders nog niet ontslagen is. Als algemeen directeur is hij verantwoordelijk geweest voor de gehele gang van zaken binnen NAC in het afgelopen jaar. Onder zijn leiding heeft NAC organisatorisch een rampzalig jaar meegemaakt, waarbij Manders zijn persoonlijke belangen voorop het club belang heeft gesteld. Hierdoor heeft hij geen objectieve beslissingen genomen en een falende continu in bescherming genomen, met alle organisatorische en financiële gevolgen van dien. Hij zou hier zakelijk op afgerekend moeten worden, wat niet is gebeurd.

Daarnaast is Manders persoonlijk verantwoordelijk voor de enorme imago schade die NAC en haar supporters hebben opgelopen. Dit excuus doet hier niets aan af!
Daarnaast is het opvallend dat Manders beslissingen en/of communicatie bij enigszins druk vrij makkelijk aanpast (Corona gate). Enige consistentie in zijn beleid, buiten het eigenbelang, is niet te herkennen. Deze man heeft echt niets meer bij NAC te zoeken.

11   8  
scheppioni

Gaat het dan toch echt vandaag gebeuren ????
Twee a drie versterkingen ?? Die Eformidis als ik het goed spel lijkt me geen verkeerde .....

16   6  
Andre Vermeulen

Wie zal het worden.Platje , Vente, Poepon, Efmorfidis,Botermans,allemaal namen uit betrouwbare bronnen,haha

11   11  
Ata

Tip, zou je nog eens willen uitleggen wat volgens jou de rol van de supporters was? Ik heb dat gemist, denk ik.

21   10  
Nicky

Heren BSR met alle respect maar tijdens het luisteren van deze podcast komt bij mij het gevoel op dat er een soort ongegronde arrogantie. Jullie plaatsen jezelf en/of supporters in een rol die in mijn ogen niet juist is.

Ik begrijp de boosheid. En ik zie ook de fouten van Manders, die zijn overduidelijk. Echter de arrogantie vertroebeld de objectieviteit in mijn ogen. Zeker als je naar een oplossing wilt toewerken doe je er soms goed aan om de eerste stap zetten.

Keep up the good work en blijf kritisch juist ook op jezelf.

5   15  
GJ_NAC

Dat het een ongeloofelijke penis is! (zo is dat Levien)

12   5  
Tonn

Wat een lauwe reacties t.a,v. Olij en Sparta in de podcast. NAC is niets minder dan Sparta en speelt binnenkort op hetzelfde niveau als Sparta in de EreDivisie. Kom op we zijn geen kabouters.

5   10  
PietP

@Nicky
Is that you Tip?

19   4  
Da Pope

@Die ne gast

Terechte opmerking, denk ik. Ik vind mezelf doorgaans niet rancuneus, maar moet erkennen dat ik met betrekking tot Mattijs Manders inmiddels niet meer kan zeggen dat ik zijn prestaties volkomen objectief beoordeel.

Het gaat overigens niet om mijzelf. Ik vind dat Manders en co een verantwoordelijkheid naar alle NAC-supporters hebben. Ik heb niet meer recht op uitleg of excuses dan willekeurig welke andere NAC-supporter. Zoals ik gisteren ook in de podcast zei, vind ik dat -iedereen- recht heeft op een duidelijke uitleg.

Inmiddels hebben we overigens een uitnodiging gehad voor een gesprek aanstaande vrijdag. Ik heb niet de illusie dat alles in één klap goed komt, maar heb mezelf wel voorgenomen het gesprek zo open mogelijk in te gaan. Wellicht moet ik na afloop erkennen dat ik te ongenuanceerd ben geweest en dingen verkeerd geïnterpreteerd heb. Ik ben echt niet te beroerd om mijn ongelijk toe te geven.

7   1  
Dj Buffonge

Komt de rubriek de spion weer terug? In de podcast bespraken jullie al vvv eventjes… op venlorenaren denken ze wel dat ze er klaar voor zijn.

6   10  
Adriaan

Vente Poepon?
Aub niet!!!

7   11  
Steefl

Waar blijven de versterkingen?
Wls je ziet wat er allemaal is weggegaan, is er amper iets teruggekomen.
Gaan we weer genoegen nemen met een tussenjaar?
Ik maak me grote zorgen.

13   3  
Angelino Eindbaas

Reza Ghoochannejhad zit ook nog zonder club. Heb ik meer vertrouwen in dan Platje

9   11  
Johnny1912

Ook benieuwd naar de versterkingen, en vind het inderdaad erg lang duren. Zondag eerste en belangrijke wedstrijd!

Misschien weet onze transferjosti Christ nog wat spelers te noemen die hij verwacht dat gaan komen. Dan kunnen we die alvast uitsluiten zoals gewoonlijk!

10   3  
Jf

Je kan Nac veel verwijten maar intern hebben ze naar mijn idee de rijen wel gesloten. Er worden geen namen gelekt aan bn de stem of deze site en dat was enkele jaren terug toch wel anders.

4   7  
Johnny1912

Jf

Er wordt ook niemand aangetrokken dus wellicht valt er bar weinig te lekken. De naam van Velanas ging wel degelijk half juni al rond in de krant.
Bakker niet maar wie weet hoe snel die deal rond is gekomen. Zoiets kan een kwestie van 1 dag of enkele uren zijn in deze fase.

4   2  
Jf

Johnny1912
Volgens sommige worden er twee gepresenteerd deze week. Ook BN de Stem geeft dit aan echter horen ze geen namen.

15   1  
Breda-mike

@JF zo werkt dat hier..lekken er namen dan is NAC amateurisch..hoor je niks dan voert NAC niets uit. Ze kunnen het toch nooit goed doen.

1   0  
Breda-mike

*amateuristisch

5   1  
Nacman

Na horen zeggen bij NAC zouden er twee huur spelers van CITY komen voor recht buiten ben knight en een middenvelder waar ik de naam niet meer van weet maar het schijnt de nieuwe Argentijnse Messi te zijn.
Het is een sterk gerucht.

6   1  
Gjoewie

Een Argentijnse Messi? Wat is de Messi van Barcelona dan?

Ik zit wel af en toe te lachen om de namen die voorbij komen. Melvin Platje is vorig seizoen speciaal naar De Graafschap gegaan vanwege de trainer (waar heb ik dat eerder gehoord?), ze hebben hem voor een halfjaar gehuurd van FC Bali. Uiteindelijk heeft hij maar 4 wedstrijden meegespeeld. Ik zou er dus zeer mijn twijfels over hebben.

1   28  
Schrikbarend

Edit BSR: Je kunt je punt ook maken zonder alles in capslock

14   0  
Chris W.M.

@Johnny1912

Een transferjosti is een gerucht op basis van iets wat je op social media kunt vinden en waar geen logische verklaring voor is. Dus bijvoorbeeld een speler die een bericht van een club liket waar hij niet onder contract staat, of zoals de laatste week Botermans en Platje die ineens NAC gaan volgen (en daarna weer ontvolgen).

Het enige wat ik doe is melden dat dat gebeurt, mensen mogen dan zelf bepalen of ze verwachten dat ze daadwerkelijk komen. Soms is het wat ( zoals bij Hendriks, Olij, Rutten ) en soms ook niet. Ik verwacht dus niet dat spelers komen, ik roep welke spelers ik zou zien zitten (zoals in de Klapper) of ik tweet wat als ik zie dat een speler onverwacht iets NAC gerelateerds doet op social media waar geen logische verklaring voor lijkt te zijn.

2   1  
Jf

Gjoewie dat zou dan Pedro de la Vega zijn echter is hij nog geen speler van man city. Verder weet ik niet of ze een speler van 10 miljoen bij Nac willen stallen.

3   0  
Gjoewie

JF > Daar ging het mij eigenlijk niet om. Ik vroeg me af welke nationaliteit de Messi van Barcelona heeft...

Maar als ik toch bezig ben: Een speler van 10 miljoen bij NAC plaatsen? Waarom niet? Marktwaarde van Ivan Ilic is 8 miljoen... Als Verona hem voor die prijs overneemt, dan heeft het MCI geen windeieren gelegd. Toch knap voor iemand die nooit bij MCI gespeeld heeft.

Maar ik geef je gelijk. Het is zien om te geloven.

2   0  
Steefl

Zijn de andere supporters dan wel tevreden met de selectie zo vlak voor de start van de competitie?
En op basis waarvan?

2   2  
Robberto

@steefl

Geen idee. Wat kunnen of mogen we verwachten? Volgens mij is het zaak om sowieso het verwachtingspatroon bij te stellen. We worden, net als vorig jaar en het jaar daarvoor, niet zomaar kampioen. Het ontbreekt aan kwaliteit en daar zijn redenen voor aan te wijzen.

Laten we eerst organisatorisch zaken op orde stellen voordat we überhaupt gaan praten over middenmoot Eredvisie en bijbehorende spelers(budgetten). Hoe jammer dat ook is, want in potentie..... Maar voor potentie koop je niks.

15   0  
Breda-mike

@BSR kunnen jullie iets aan schrikbarend doen? Dit word behoorlijk irritant

7   1  
Martinus

Helemaal eens met Breda Mike.

Dat geldt wat mij betreft voor iedereen die uitsluitend in capslock een 'punt' probeert te maken. Mensen die een harder volume (al dan niet met scheldwoorden) gebruiken in plaats van argumenten in een poging om een discussie te winnen...

4   1  
Ouwe spionkop

3 nieuwe spelers toch vandaag?

5   12  
Tip

Eens met @Steven73 en @Nicky.
Volgens mij heb ik niet meer geschreven dan dat op "een constructieve dialoog niks tegen is. Integendeel."
En wanneer is een dialoog constructief ? ; volgens mij als iedereen (!) bereid is kritisch naar zijn eigen rol te kijken.
Uiteraard mag iedereen mijn reactie op zijn eigen manier interpreteren en dat ventileren. Niks op tegen. De mooiste vond ik zelf " autistische boekhouder". 😎👍🏻

4   1  
Geelzwartwit

Dos Santos... Linksbuiten maar dan laat je hem toch gewoon van rechts komen....???

Aub zeg haal voor de rechtsbuiten positie een rechtsbuiten dan krijgen de spitsen tenminste ook voorzetten en hou je het veld breed.

Alleen spelers laten spelen en halen voor de posities die gewend zijn of zullen we Kaj de Rooij ook maar gewoon van rechrs laten komen.??

Die speler kan daar en daar en daar... Zorgt alleen maar voor middelmaat en verstoring van patronen dat hebben we vorig jaar toch wel gezien???

4   2  
Nac

Waarom gelooft iedereen als iemand zegt dat er 3 gepresenteerd worden, dat dit ook zo is?
Gewoon lekker rustig afwachten.

Als we het met dit team gaan doen wordt je max 5de. Dat is prima als ze dit ook uitspreken.

Het liefst komt er nog 2 buitenspelers, een spits en een 8/6. We hebben op linksbuiten allen Kay, dat is te weinig.
van Schuppen viel me op tijdens Nac Lommel. Goede techniek en overzicht. Prima speler.

5   1  
Chris W.M.

@ SCHEPPIONI

Efmorfidis gaat het in ieder geval niét worden. Weet niet wie je nog meer gehoord had?

1   2  
vakg5keerperwedstrijdnaardeplee

Mannen, ik moet het toch even kwijt... Het is echt nooit goed bij NAC. Ik schaam me gewoon voor mijn medesupporters. Altijd staat onze club in de brand. Dan is dit niet goed, dan is dat niet goed. Het beste voorbeeld zijn de excuses van Manders. Eerst loopt iedereen te zeuren dat er excuses moeten komen. Die komen (weliswaar wat laat) en vervolgens is het weer niet goed. Eind vorig seizoen: "we moeten een tussenjaar accepteren, het gaat niet meer worden". Voorbereiding dit seizoen: "er moeten mensen bij, we gaan het niet redden, dit wordt helemaal niets". Accepteer de situatie nou eens zoals hij is. Geef de mensen binnen NAC de tijd om te bouwen aan onze club. De grootste zeikerds realiseren zich niet dat zij bijdragen aan de afbreuk van onze club. Continue mensen afmaken op een foutje en eisen dat iemand vertrekt. Kap ermee, geef de juiste mensen de tijd en gun ze wat rust om het juiste te doen.

1   1  
Braze

@vakg5xnaardeplee

Als NAC goed bestuurd zou worden zou er ook minder gezeur zijn.
Manders en de RvC hebben toch een bewijs van onvermogen afgeleverd.

2   1  
vakg5keerperwedstrijdnaardeplee

@braze ik heb niet specifiek over Manders en dergelijken. Heb het gevoel dat het nooit goed is... wie er ook besturen, spelen, training geven etc

2   2  
FCSP

‪Wat een goed verhaal van Levien over het supportersgevoel. Precies hoe ik er ook inzit. Twijfel nog steeds of ik ga en dat is maar aan 1 man te wijten. Geen streep eronder, maar streep door Mattijs Manders. Onhoudbaar.

Laad alle berichten na dit bericht in