Wij gaan niet opzij

NAC onderzoekt indeling stadion voor wedstrijden tot 1 september

Das Phantom

Vanochtend heeft het kabinet besloten om de huidige maatregelen voor publiek bij voetbalwedstrijd te verlengen tot en met 1 september. Dat betekent dat er tot die tijd maar tweederde van de capaciteit mag worden gebruikt in een voetbalstadion en iedereen een vaste zit plaats moet hebben. NAC onderzoekt momenteel hoe het stadion wordt ingedeeld tijdens de thuiswedstrijden.

Hoewel vrijwel zeker iedere seizoekaarthouder naar de wedstrijd kan met 12.000 verkochte kaarten, is het hoogstwaarschijnlijk niet zo dat iedereen op zijn of haar vaste plek kan zitten. De staplaatsen op de B-Side en Vak G mogen namelijk niet worden gebruikt, maar die vakken zijn wel (zo goed als) uitverkocht als het gaat om seizoenkaarthouders. 

NAC onderzoekt nu hoe de supporters een plek krijgen toegewezen voor de eerste wedstrijd. Als daar duidelijkheid over is zal de club de informatie delen met de supporters. Naast een (seizoen)kaart moeten mensen een toegangsbewijs in de CoronaCheck-app kunnen overleggen om binnen te komen bij NAC. 

Reactie KNVB, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie

De KNVB, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie hebben samen een statement naar buiten gebracht over het besluit van het kabinet. Zij vinden het spijtig en denken dat de stadions volledig open kunnen. "Het probleem rondom controle en handhaving speelt niet in het voetbal, maar in de (nacht)horeca. Zo laat de recente daling van cijfers ook zien. Onze strikte protocollen en het Testen voor Toegang in het voetbal zijn zeer effectief om de gezondheid en veiligheid van ons publiek te waarborgen. Deze beperkende maatregel is dan ook puur voor de bühne. We gaan immers al door de 1,5 meter heen bij een 2/3 bezettingsgraad", valt er te lezen. Lees hier de volledige reactie van de drie organisaties. 

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
42 Reacties
80   22  
Bas

Sterkte met je rouwproces Nico.

35   19  
Sjef de gevulde koek

Bside en vak G met z’n alle op de eretribune staan. Net als vroeger dat zal wat sfeer geven. Kan de rest lekker zitten draaien we de rollen even om.

16   5  
Fred0

Klapstoeltjes op de staanvakken, hoef je ook geen mensen over andere vakken te verdelen.

8   42  
Mika

Hooen dat we op de lange zijdes met zn alle kunnen zitten. Heb 3 plekken naast elkaar op f5 dus hoop dat k mn plekkie hou. Lekker weer n avondje nac en hooen dat we sfeer hebben maarja dat is eigenlijk retorisch. Is t n idee om in de minuten van de rugnummers van de spelers hun naam te scanderen? Dus minuut 9 bijvoorbeeld Ralf. Lekker achter ons cluppie staan. Goed idee?💛🖤

20   3  
Jeroenw

@mika

Seuntjens speelt met nummer 10 en dan wachten tot de 55e minuut met dj buffonge haha

15   8  
Rubenac

Heel wat jaren geleden speelde fc Twente Europees.
Ze hadden daar veel staan vakken en een sponsor bedacht toen iets.

Deze had reclame schuim gemaakt die je kon wegleggen en op kon zitten.
Een soort recht hoekig project.

Dit telde als stoel en kost geen drol.

46   14  
Ouwe spionkop

Onbegrijpelijk dat maar 2/3 gevuld mag zijn, want de mensen die er zijn gaan toch naast elkaar zitten. Compleet zinloze maatregel.
Ook dat mensen niet mogen staan is kolder. Want de fanatieke supporters gaan gewoon staan.
Oplossing zou inderdaad zijn klapstoelen op de sta vakken, net als bij PSV. Maar dat zal wel prijzig zijn.
Succes NAC met deze puzzel!

8   7  
Mika

@Jeroen oh ja k heb t allemaal niet gevolgd zit op n camping met niet de beste wifi hahaha. Maar k dacht van als we gewoon lekker scanderen dan gaan de spelers zich ook lekker voelen want t is 1e avondje nac van competitie dus heb dr echt zin in💛🖤

14   61  
Marti

Ik ga ervanuit dat ik op mijn eigen plaats zit heb geen gouden kaart gehad vorig seizoen , maar heb geen compensatie gevraagd , dus mag NAC mij nu ‘n keer tegemoet zien , heb de volle mep betaald voor deze plaats waar ik al zit vanaf dat het nieuwe stadion werd geopend !

35   176  
Nico Vermeulen

Schrijf mij en mijn rouw maar af, laat mij niet testen en prikken

21   17  
scheppioni

Hoop niet dat we constant digitaal moeten aanmelden !!
Ik ben daar niet van !

28   4  
Die ne gast

Tegen Telstar zijn er nog genoeg SCC-houders op vakantie, dus dat gaat sowieso passen.

EE en GG op de lange zijde is Beatrixstraat stijl, straks willen ze niet meer terug. ;-)

8   71  
Pirke12

Lees nog niet dat we ons ook moeten prikken voor toegang. Kan dat wel eens lastig worden voor die lui met de witte tent naast het stadion.

Tja, we zullen ons er aan moeten houden. Eenmaal in het stadion gaat het toch los en houdt bijna niemand er zich meer aan, zeker als je 2 prikken hebt gehad en 5 bier.

Succes NAC met de maatregelen en aub klaag niet en geniet van weer een avondje nac. Vet toch 12K mensen in het stadion.

OH ja, nog een dag of 4 om je in te schrijven bij mijn poule.

https://www.voetbalpoules.nl/poule/134640/aanmelden

20   26  
Sanseveria

Ik mag toch aannemen dat NAC nav de oefenwedstrijd tegen Lommel heeft kunnen constateren dat het elke wedstrijd handmatig controleren van 12.000 seizoenkaarthouders geen optie is. Tenzij je wachtrijen van 4 uur acceptabel vindt.

Het is heel simpel: maak het mogelijk je vaccinatiebewijs te koppelen aan je scc. Dan heb je al zo'n 10.000 mensen die elke wedstrijd gewoon naar binnen kunnen. En ook voor de negatief getesten moet het toch mogelijk zijn om per wedstrijd je groene Corona certificaat thuis al online te koppelen aan je scc. Opgelost.

16   7  
Marti

Nac moet gewoon de stoeltje terug plaatsen zolang het nodig is ! Dan heeft niemand problemen!

12   2  
Dun Henk

Ik kan me wel wat wedstrijden herinneren, volgens mij in Europees verband, waarbij ook de staanplaatsen eigenlijk niet mochten worden gebruikt.
Toen werden echter gewoon de stoeltjes teruggeplaatst, dus door dat nu weer te doen los je al een groot deel van het probleem op lijkt me ?

14   34  
Scheids!

Gewoon vullen met gevaccineerde supporters én jeugd tot 12 jaar!
Voorzichtigheid is altijd geboden , maar je moet op den duur dat Yellow Black Army loslaten in ons eigen stadion!
Uitsupporters voor, tijdens en na de pot die stok in de neus douwen!

80   22  
Bas

Sterkte met je rouwproces Nico.

8   2  
H.V.M.

Sinds een sponsorvak in de hoek van de hoofdtribune van zit naar staan is omgebouwd heeft ons stadion een capaciteit van 19300 fans.
Bij een bezetting van 67 procent zou dat dus 12931 zijn.
Vraag me overigens af of ze 67 procent van de maximale stadioncapaciteit rekenen of 67 procent van het aantal beschikbare zitplaatsen?

28   20  
Twan

@nico

Prima jonge. Lekker heel het seizoen thuis blijven👏

9   5  
Noord Mokumse NAC'er

Als 't 67% is van de beschikbare plaatsen, dan is het iets van 12500 die wel mogen. Dat is toch net zoveel als 't aantal verkochte ssc?

Wordt er anders geloot oid?

Anders maar gewoon 'n café in hier om te kijken

Hup NAC!

20   7  
Fan uit Zevenbergen

# Team Lokhoff 👊👊

42   12  
Lokkie

Erg pijnlijk om te horen dat lokhoff nagenoeg rond was met Greham Arnold als trainer van nac en 2 talenten van Wolfsburg….

Had Greham graag als trainer gezien bij ons nac..

10   2  
Vlag

@lokkie

Vanwaar deze info ??

13   15  
Scheppioni

Als dat toch echt waar is lokkie, dan moet die manders helemaal oprotten, man man man, wat lijkt het toch weer knullig te zijn, mag echt hopen ondanks de smalle selectie en nu al blessures dat Edje de Graaf ons zondag verrast !!!

15   9  
Fan uit Zevenbergen

Lokhoff had idd meerdere spelers van Wolfsburg mogen lenen dat was bekend omdat daar dat tussen elftal is opgeheven

12   6  
DunErwt

@Nico Vermeulen

Jullie keuze kerel en daar heb ik respect voor. Net zoals een ieder die zijn/haar keus maakt wel of niet.

19   20  
Monir

Eenmaal binnen ga ik en mn 6 maten gewoon naast elkaar zitten. We gaan samen of we gaan niet. Bij spanning springen we op en blijven soms staan. Net als anders... ben godver geen marionet. Laat het aub snel los zoals in Engeland. Gaat prima!

8   4  
Geelzwartwit

En omdat ieder NAC schert nieuws is wewt BnDestem te melden dat er een vrachtwagen met wedstrijdshirts onderweg en heeft NAC er goede hoop op tegen VVV in het nieuwe shirt te spelen.

Dat het tegenwoordig nieuws is dat je je shirts net op tijd hebt. 😂

Van horen zeggen zitten er in de shirts ook een italiaanse topslits en rechtsbuiten

2   2  
Fan uit Zevenbergen

@Geelzwartwit vrachtwagen los ze gelijk in Venlo

10   15  
TvB

Als dat zo is Lokkie, dan is dat ook niet erg netjes. Steyn was nog gewoon trainer toen Lokhoff ontslag nam.
Mes zal aan beide kanten snijden denk ik zo

2   11  
Lamington

Iemand een stream?

2   9  
Lamington

Niemand een stream..?

3   2  
Fan uit Zevenbergen

Immers blijft toch voetballen . Bn de stem

12   2  
B-Sider

Schroef die stoeltjes maar weer terug op de staanvakken EE op de B-side!

24   2  
Enkhuizer rat

Gek te beseffen dat dit nieuws bijna alleen de NACsupporters raakt. Haast alle ander clubs uit de KKD zouden een moord doen voor een 2/3de bezettingsgraad!

2   26  
Schrikbarend

Fan uit Zevenbergen ja bij ADO....waar blijft die ene van city?en de rest missen nog minimaal 4 versterkingen...zondag staat de competitie op punt van beginne volgens mij MOETEN DAT 3 PUNTEN WORDEN LAATSTE KANS DIT JAAR...VERSTERKINGEN ALLEMAAL LEKKER LAAT! VVV HEEFT ZICH FLINK VERSTERKT EN NATUURLIJK DIE GRIEK IN DE SPITS

9   4  
Johnny1912

Mika

Wat een k*t idee joh! Zoiets moet spontaan zijn en zeker niet van te voren afspreken om zoiets makkelijks te doen als per rugnummer de naam van de speler te zingen. Totaal niet origineel ook.

Verder boeit het me niet waar ik zit, al flikkeren ze me met mn F6 kaart boven in de hoek van G. Ben blij dat het er naar uitziet dat ik gewoon elke wedstrijd mag en daar gaat het me om!

6   16  
Meldrum

Gevaccineerden kunnen net zo besmettelijk zijn als ongevaccineerden. Dus gewoon iedereen testen of niemand. Schijnveiligheid.

7   2  
Walter

Klopt inderdaad dat Graham Arnold zo goed als rond was met NAC. Helaas dus..... Thnxs Manders klojo

3   0  
Beer van Baol

Hoe moet ik als Nederlander die in België woon bewijzen dat ik coronavrij ben? Ben wel 2 maal gevaccineerd dat ik kan tonen op papier. Vorig jaar golden seizoenkaart geen enkele wedstrijd in stadion gezien, dit seizoen toch weer niet in Nederland bij kennis op tv!!!!!

2   0  
Naccie

Nu zag ik bij PSV een vol stadion hoe kan dat dan? 30.000 supporters ????!!! Beetje krom toch ?

1   1  
Hallee076

Indd Naccie, ik dacht het zelfde! Snap er geen kut meer van..

Laad alle berichten na dit bericht in