Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #94

Das Phantom

Een nieuwe aflevering van Een Tikkie naar het Zuiden waarin we uitgebreid stilstaan bij de wedstrijd FC Dordrecht – NAC, het spuugincident na afloop met Jarchino Antonia en het rauwe randje van NAC en welke conclusies er getrokken mogen worden na de blamage tegen de nummer laatst van de Keuken Kampioen Divisie.

Spuugincident en het rauwe randje

Bij voetbal hoort emotie, maar afgelopen vrijdag is er een duidelijke grens overschreden toen Antonia in zijn gezicht werd getuft. In de studio bespreken de heren het incident, wat wel en niet bij een voetbalwedstrijd hoort en hoe om te gaan met dergelijk wangedrag.

FC Dordrecht – NAC

NAC speelde een dramatische wedstrijd in het Riwal Hoogwekers Stadion en verloor terecht van FC Dordrecht. Wat zijn de conclusies die getrokken kunnen worden na de wedstrijd en moet er gesleuteld worden aan de basiself?

De komende periode

Was het een incident tegen FC Dordrecht of moeten we ons zorgen maken? En hoe kijken Edwin de Graaf, Ralf Seuntjens en Dion Malon tegen de positie aan van NAC?

Veel luisterplezier!

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #94
Bron:
B-Side Rats
19 Reacties
48   7  
Brabant

Ik heb veel respect voor de acties van Front, echter vind ik wel dat sommige van hun zich misdragen. Ook staan sommige meer met hun hun gezicht richting het publiek dan het veld, alsof ze het uitvak runnen.

6   4  
Leo

Hoe zit het met de VERKOOP?

48   7  
Brabant

Ik heb veel respect voor de acties van Front, echter vind ik wel dat sommige van hun zich misdragen. Ook staan sommige meer met hun hun gezicht richting het publiek dan het veld, alsof ze het uitvak runnen.

4   11  
Ivan Ilic

Maduka okoye voor 7 miljoen naar watford. Ben benieuwd wanneer/of Sparta zich komt melden voor olij, en wat een olij waard is.

12   1  
J0667

@ivan ilic
Dat zal pas volgend seizoen gebeuren omdat okoye nog tot het einde van t seizoen bij sparta speelt. En aan gezien het niet zeker is dat sparta handhaafd zal hij dit jaar iniedergeval niet daarheen gaan

5   11  
BREDA 1965

Juist,de beleving is toch veel anders,helemaal nou we verloren hebben van dordrecht.Nou blijf ik toch gaan ,maar een normaal mens gaat toch echt niet kijken naar NAC-jong fc utrecht.Ik kan zulke wedstrijden niet serieus nemen,voor mijn part.Idd..het is ruk en het zal voorlopig nog wel ruk blijven

17   1  
Rob

Verbazingwekkend om te horen dat er steeds gegrepen word naar de “jonge ploeg” kaart. We speelden tegen Dordt met een basiselftal dat de gemiddelde leeftijd had van 26 jaar!!!!!!!

Na de 3 wissels was dat nog steeds 25 jaar inclusief een speler van 16 jaar.

Dit is gewoon boven het gemiddelde van de meeste betaald voetbal clubs in Nederland! Wakker worden en niet zomaar iedereen napraten!!!

9   0  
Rob

Even uit frustratie alle selecties in de kkd nagespeurd en alleen De Graafschap en Almere City hebben een iets oudere selectie dan NAC en FC Emmen dezelfde gemiddelde leeftijd…

9   0  
Gilze

Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat NAC het telkens voor elkaar krijgt om (al jaren) zeer matige tot zwakke uitwedstrijden op de mat te leggen. Ligt het dan echt aan de motivatie van de spelers, hebben zij echt een 16 duizend man nodig om alles uit zichzelf te halen? Er is maar een manier om uit dit dal te komen en dat is met een flinke investering. Al jaren wordt er geroepen, dit is het slechtste NAC wat ik gezien heb, 1,2,3, jaar later kan hier een control -v geplaatst worden.
Ik snap ook heus dat je met een jong elftal wisselvallig bent, maar volgens mij heeft NAC nog steeds een van de hoogste budgetten, dan moet je minimaal top-3 staan. Nu sta je, kansloos een punt of 14 achter de nummer 1. Na een heel seizoen is dat overkombaar, maar we zijn 14 wedstrijden onderweg en eigenlijk overal al kansloos in. Ik denk zelfs dat ze hard moeten werken om uberhaupt in de nacompetitie terecht te komen, al is dat misschien ook niet wat je moet willen met dit team.

6   0  
die ne gast

@Gilze
Nacompetitie moet je altijd willen. Als je geluk hebt (zie NEC vorig jaar) dan promoveer je.

10   0  
Ivo

@Gilze

Eens. Het is bizar hoe slecht sommige uitwedstrijden zijn. Denk ook aan Eindhoven uit of Jong Ajax uit. Er was gewoon nul komma nul motivatie. In een vol thuis stadion kan het wel.

In de uitwedstrijden kan je het verschil maken en wat inlopen, maar ze stappen gewoon zonder inzet het veld op en af. Ik vind dat echt onbegrijpelijk.

Het is wachten op de nieuwe eigenaren. Er is zo'n ongelooflijke kwaliteitsimpuls nodig, om weer bovenin mee te draaien, dat je dat eigenlijk niet in 1 seizoen kan omdraaien. Als we dan ook Olij en Haye nog kwijtraken (misschien al in de winterstop) dan zakken we nog verder weg.

7   4  
Tip

Wat @Rob stelt is toch een oogopener. Ik ga ook uit van een jonge ploeg maar eigenlijk is de gemiddelde leeftijd van onze ploeg normaal. Wel krijgen jonge spelers nu wat meer speeltijd. Betekent dat we gewoon kwaliteit tekort komen. NAC kan van iedere ploeg in de keuken winnen maar ook verliezen. En dan sta je dus middenin. Inderdaad is het afwachten op een investeerder. Als die overname maar niet fout loopt, want dat zou een ramp zijn.

8   0  
Nonkel Frans

Ja BSR mannen dat was weer een lange gezellige zit.
Maarrrrrr jullie stonden wel heel lang stil bij de prognoses of en hoe we uit de KKD gaan komen. De huid niet verkopen voordat de beer geschoten is denk ik dan maar. Liever wat meer kijken naar eerstvolgende wedstrijden.

Zouden jullie volgende keer Marijnissen nog even naar voren willen halen. Het is zo stil rond hem.

Mooi dat het succes van "onze" Dessers werd genoemd. Hier op inhakend en op Leviens voorkeur voor Afrikaanse spelers nog een tip: op Belgie TV was onlangs de 3 delige doc FC United. Hier komt Cyriel ook aan het woord. Zeer de moeite waard.

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/fc-united/

12   0  
Bliek

Wederom goede podcast heren, goed dat jullie, en gelukkig ook het gros van de fans, dit debiele gedrag veroordelen. Ik hoop dat we bij de volgende wedstrijd als collectief, ondanks zijn 'presteren' Antonia een hart onder de riem kunnen steken. We moeten laten zien dat we dit hersenloze gedrag niet accepteren.

32   5  
Bliek

Waar ik wel echt faliekant op tegen ben en wat ik echt hele grote onzin vind, is het feit dat je niet mag lachen na een 2-2 gelijkspel, dit wordt twee keer in de Podcast benoemd. Wie ben jij/wie is iemand anders om voor mij bepalen of ik op mijn vrije vrijdagavond niet mag lachen als ik met mijn vader of vrienden op de B-side sta? Ik zou mijn plek moeten verdienen? Ga toch weg.. Ik sta daar omdat ik geniet van mijn cluppie, de sfeer, de mensen en het stadion en tuurlijk wil ik met drie punten naar huis, maar dat ik niet mag lachen bij een andere uitslag? ONZIN.

8   2  
Dos

Prima podcast, maar ben het niet met Levien eens dat het goed is dat iemand op zijn gezicht geslagen wordt als iemand iets doet wat niet door de beugel kan, zoals degene die gespuugd heeft.
Sociale controle kan ook zonder fysiek geweld, maar prima met verbaal geweld.
Ik ga al jaren niet naar uitwedstrijden, maar vroegah gingen we met onze groep naar alle uitwedstrijden en ook buiten de combi om.
Als iemand zich verkeerd gedroeg dan spraken we elkaar daarop aan en dat werkte.
Niks moraalriddergedrag, maar gewoon gezond boerenverstand.

8   1  
scheppioni

Dordt uit sportief was een drama, zeker met op het oog dat er concurrenten bij waren die punten verspeelden gauw vergeten, maar dit staat dan bij mij toch nog zeker in het niets bij het totale wangedrag van 'zogenaamde NAC supporter(s) !!!

10   3  
Tip

Wat Dessers dit seizoen laat zien als invaller is een unicum. Toch een top aankoop van Smulders indertijd, want toen hij Cyriel uit Bels ophaalde had deze nog nauwelijks in zijn semi prof loopbaan gescoord. Cyriel liet NAC promoveren. Zo zie je maar weer, ‘mensen doen dingen slecht of onhandig maar ook goed en verstandig.’ In ieder geval doe je het bij NAC niet snel goed. 😎

2   1  
gjoewie

Rob > Het is gewoon zo dat we een ploeg hebben waar een aantal jonge spelers ingepast moeten worden, gewoon omdat we geen geld hebben om andere spelers te kopen. Dat maakt het een jonge ploeg. Maar wat betreft de gemiddelde leeftijd heb je helemaal gelijk.
Je bent zo oud als je je voelt. Kijk eens wat Ibrahimovic zegt: "Mijn lijf wordt ouder, maar mijn geest wordt jonger. Ik ben iemand van veertig die zich voordoet als een twintigjarige."
Als je zo kijkt, dan gaat de gemiddelde leeftijd van je elftal ook met bijna 2 jaar omlaag...

4   3  
Tip

Ervaring en routine is ook uiterst relatief . Toen Vreyssen in het eerste kwam, kon hij wat jaren later naar Feyenoord. Kortom een speler van 22 kan al aardig ervaren zijn. En een speler moet er op een korte tijd staan. Tom Smits is eveneens een goed voorbeeld.
Ik vind het wel stik jammer dat dit seizoen Immers is afgehaakt. Hadden we nog een heel goed kunnen gebruiken.

Laad alle berichten na dit bericht in