Wij gaan niet opzij

Azzagari over oproep voor Marokko 0-23: "Er komt natuurlijk wel een bepaalde trots naar boven"

Gerrit

Yassine Azzagari is geselecteerd voor Marokko Onder-23. De middenvelder mag zich vandaag melden in Marokko. Afgelopen week spraken wij al met Azzagari over de oproep en zijn eigen ontwikkeling.

Azzagari was zelf al even op de hoogte van zijn selectie. “Ja, dat klopt. Dat wist ik eigenlijk al iets eerder, want ik hoorde ergens twee weken geleden al dat ik bij de selectie zou zitten. Ik werd benaderd door de hoofdscout die aangaf dat hij mij mee wilde nemen. Er werd mij toen ook verteld van: 'Je moet dit zelf willen, want je plek in de selectie gaat ten koste van anderen.' Toen mocht ik zelf kiezen of ik dat wilde en toen heb ik aangegeven dat ik dat wel wilde. Ik wil dat gewoon een keertje meemaken. Als je dat dan kan belonen met je eerste goal (tegen Oss - BSR), dan komt de blijdschap dubbel naar buiten en dat is natuurlijk alleen maar mooi.”

Vragend of dit zijn doel voor dit seizoen was, is hij duidelijk. “Ik heb het eerlijk gezegd niet als doel gehad. Ik ben eigenlijk nog steeds echt alleen bezig met NAC. Dat is voor mij prioriteit nummer één en me ontwikkelen bij de club vind ik op dit moment dan ook echt het belangrijkst. Als ik het nu dan alleen allebei kan doen is dat mooi."

Hierop inzoomend vertelt Azzagari enthousiast verder. “Ik merk het aan mijn familie: mijn tantes, mijn neefjes, mijn ooms, mijn ouders en mijn broers zijn allemaal super trots op mij. Ik merk het al helemaal aan mijn vader want die is natuurlijk in Marokko geboren, dus er komt natuurlijk wel een bepaalde trots naar boven. Ik ben afgelopen dinsdag naar het consulaat in Rotterdam geweest. Als je dan de Marokkaanse gemeenschap daar ziet en alles eromheen: mensen herkennen je daar en dat geeft toch wel een trots gevoel.”

Uiteindelijk mag Azzagari voor Oranje en Marokko uitkomen. Hierin houdt hij zijn opties voorlopig nog open. “Ik heb daar nog geen keuze in gemaakt. Als ik voor Oranje zou kunnen kiezen, dan is dat ook nog wel een optie voor mij. We moeten alleen wel gewoon realistisch zijn. De jongens die nu bij Oranje O-23 lopen, dat zijn gewoon wereldspelers. Als je kijkt naar hun clubs; sommige jongens spelen gewoon al Champions League. Die zijn gewoon verder dan ik. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik nog wel op hen kan inlopen, alleen is het voor mij op dit moment gewoon realistisch dat ik me gewoon lekker op NAC kan focussen. Nu komt Marokko er dan bij. Die zijn met een traject bezig en er gaan nu nog vijf jongens vanuit Nederland naar Marokko. Ook een aantal vanuit onze competitie. Het zijn ook jongens die ik al ken van de wedstrijden, maar ik denk dat daar ook weer veel kan leren.”

Heel veel succes bij Marokko O-23, Yassine!

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
30 Reacties
47   20  
Chris W.M.

@Johnny1912

Juist door Azzagari kan Haye dit seizoen uitblinken. Ik weet dat je dat niet wil zien door je persoonlijke afkeur t.o.v. Azzagari, maar is toch precies de reden waarom hij elke week in de basis mag starten.

30   5  
scheppioni

Succes en geniet ervan Azzagari !!
Wel heel/fit terugkomen !!
Was Agougil nu ook opgeroepen ? Graag aandacht Edje aan Agougil, goud voor ons NAC !

30   32  
Johnny1912

Leuk voor deze jongen, succes!

Ik zie alleen wel erg veel praatjes en interviews en artikelen van deze jongen. Hij draait over het algemeen toch een belabberd seizoen tot op heden. Ik zou wat minder praten en wat meer je voeten laten spreken als ik hem was. Gewoon even je afzijdig houden als je niet presteert.

Ik had liever een interview met Agougil gezien, en hoe hij aan kijkt tegen het weinig de kans krijgen dit seizoen terwijl jongens als Azzagari en Velanas een abonnement hebben op kansen krijgen en niet presteren.

47   20  
Chris W.M.

@Johnny1912

Juist door Azzagari kan Haye dit seizoen uitblinken. Ik weet dat je dat niet wil zien door je persoonlijke afkeur t.o.v. Azzagari, maar is toch precies de reden waarom hij elke week in de basis mag starten.

24   5  
Ivo

Ik geloof er nooit zo in dat spelers nog enorme stappen maken in hun carriere. Natuurlijk zijn er genoeg voorbeelden van, maar ik denk dat kwaliteit meestal al op hele vroege leeftijd komt bovendrijven. Als je in de jeugdopleiding op niveau NAC zit, dan eindig je maar zelden bij een topclub.

Azzagari is een gemiddelde KKD speler. Heeft misschien een bovengemiddelde techniek, maar fysiek en mentaal vind ik hem niet geweldig. Een beetje flegmatiek. Ik denk dat NAC echt moet kijken naar een goede middenvelder naast Haye. Een type Arno Verschueren, box-to-box, zowel verdedigend als aanvallend goed en veel inzet en loopvermogen. Eentje die de gaten dichtloopt en in de omschakeling aanspeelbaar is.

25   21  
Johnny1912

@chris wm

En daardoor hebben we zo weinig punten….

Volgens mij dwingt Haye het toch echt zelf af. Want ik zie Azzagari nou nooit het vieze werk opknappen voor andere spelers.

Sterker nog Azzagari veroverd gemiddeld 0,8 keer de bal tijdens een wedstrijd. Gemiddeld verliest hij 11,4 keer de bal in de wedstrijd. Hoezo laat je dan Haye beter spelen??

15   2  
Brecht

In de individuele benadering om spelers sterker te maken denk ik dat trainers met Azzagari aan de slag moeten om zijn duelkracht te versterken en hem de gehele wedstrijd te laten focussen

17   10  
Den knoest

Helemaal gelijk Johnny.
Al dat geleuter over de lat hoog leggen en geleuter in de media. Eerst eens 3 seizoenen op niveau spelen en presteren dan mag je een beetje meepraten kulleke.

30   20  
Fred1

Als Azagari één ding heeft geleerd en van zijn grote vriend Elalouchi heeft opgestoken dan is het zélf de pers opzoeken en zorgen dat je daar goede vriendjes mee wordt.
Met Yadran Blanco is hem dat goed gelukt , zo weet hij heel goed de aandacht van zijn erbarmelijk slechte spel af te leiden en hij kan lullen als Brugman, lijkt of je met een volwassen kerel van 40 staat te praten.
Maar geloof mij de toegevoegde waarde van Azagari is zéér nihil en in de verste verte niet te vergelijken met de inzet en techniek van Agougil.
Maar dan zie je ook meteen op basis waarvan middelmatige of onervaren trainers keuzes maken en wat doorslaggevend is .

18   9  
Sjakkie

Da gij gin trainer wor fred1

28   9  
Chris W.M.

@Johnny1912

Volgens diezelfde statistieken verliest Haye gemiddeld 20.4 keer per wedstrijd de bal. En wanneer je als Azzagari er alleen voor staat op het middenveld omdat Haye weer eens aan de wandel is, dan is het lastig om in het duel te komen. Je moet dan een zone afdekken. Dus wat zegt het cijfer over balveroveringen? En blijkbaar doet hij dat dermate goed dat de technische staf niet de noodzaak ziet, en ook de druk vanuit bepalende spelers niet voelen, om daar wijzigingen in aan te brengen.

Maar prima, ik heb hier verder ook geen zin in. Blijkbaar is het nodig om elk jaar een pispaal te kiezen en zo'n speler het hele jaar de grond in trappen. Zelfs wanneer zo'n speler een enorme waarde heeft voor het elftal met assists en goals zoals een El Allouchi.

8   1  
N1912

Ik denk dat Haye en Azzagari allebei spelers zijn die nog beter tot hun recht komen met een pure balafpakker erbij op het middenveld, waardoor zij zich meer kunnen richten op hun spel in balbezit. Daar ligt in mijn ogen bij beide spelers hun kracht, terwijl vooral Azzagari nu 90 minuten lang bezig is met duels uitvechten.

Ik zou echt heel graag een pure nummer zes toegevoegd zien worden aan de selectie, daar ontbreekt het nu echt nog aan. Geen idee of die Cagro waarmee ze nu bezit zijn aan dit profiel voldoet. Zo niet, dan verder zoeken.

22   5  
Bakfiets

Lekker spelers afbranden met zn allen. Tuurlijk doet hij niet alles goed, daarom heeft hij het over de lat hoog leggen. Hij wil ook beter dan hij nu laat zien, daar hoeven wij hem niet op te wijzen. Enige wat wij kunnen doen is hem aanmoedigen en laten horen dat we hem steunen. Is het nou echt zo moeilijk?

On topic: Gaaf dat ie erbij zit. Vooral van genieten. Mooi compliment voor NAC en de jeugdopleiding dat er steeds meer gasten bij O-17, O-19, O-21 en O-23 mee mogen doen.

12   27  
Nero

Is echt slecht laat helemaal niets zien jammer

10   5  
Leo

NAC nog niet verkocht???

7   23  
Real Robert

Praatjesmaker! Slijmen bij een onervaren trainer. Opvolger van El Allouchi.
Wat dat oplevert hebben we tegen Dordrecht gezien.

6   3  
Ivo

Jongens als Azzagari, de Rooij en van Schuppen zouden geen enkel probleem moeten hebben met een tegenstander als Dordt. Je staat net weer in de basis en daar wil je blijven, dus geef je alles. Toch?

16   7  
Ouwe spionkop

11e in de eerste divisie met Azzagari en de rest. Het is een schande voor Breda en de club. PUNT!

5   1  
076

Volgens Steijn en de scout niet goed genoeg voor Helmond…

7   1  
Henri

Ik blijf het verschil tussen de Azzagari onder Hyballa en de Azzagari onder De Graaf zo enorm groot vinden. Ik vraag me echt af waaraan kan dat liggen.

11   14  
Tip

Azza doet het redelijk. En dat hij geselecteerd is verdiend een vet proficiat. Azza kan zeker nog groeien.
Azza een trap geven met effect zodat ElAl ook een trap na krijgt moet je maar zin in hebben. ElAl speelde vorig seizoen een mooi seizoen met goals en assisten.

Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik dit seizoen veel liever een middenveld had gezien met Immers, Haye en Leemans. Seun net achter de voorhoede en voor de voorhoede een goeie spits gehaald met het geld van de heer van Aalst.
Dan hadden we met het publiek in thuiswedstrijden op de tribunes veel beter geklasseerd gestaan. En ik ben er zeker van dat er dan minder irritaties waren geweest.

Als NAC de volgende thuiswedstrijd met 2-0 wint dan staat het hier weer vol met reacties dat het geweldig leuk voetbal om te zien is met al die jonge spelers.

Mij interesseert het geen biet. Nacompetitie zie ik dit NAC wel halen en daar ben ik tevreden mee.

Ik maak me slechts druk dat de verkoop van de club alsnog in de soep loopt, want dan zitten we echt in de stront.

Een wedstrijd als tegen Dordrecht is voor dit NAC lastig. Dordrecht voetbalde zeer compact en ramde iedere bal naar voren. Krijg je dan twee goals tegen dan speel je een verloren partij. Voor de wedstrijd werd dit door veel NAC spelers te weinig gerealiseerd. Noemen ze leergeld, op zich is dat geen ramp.

5   9  
De generaal

Die je uiterste best voor
NAC!
Wordt daar maar trots op !
Schaam je!

2   0  
DunErwt

Mooi voor Azza en verdient. Gelukkig een betere mentaliteit dan zn broer bij FC Utrecht. Geniet ervan Yassine!!

7   3  
Altijdnacsupporter

Zie ik het nu simpelweg gewoon niet???

Ik zie een middenvelder die nog niet dominant " durft" te zijn, niet de drive in balbezit naar voren heeft om verschil te maken, en in de duels soms nog wat voorzichtig oogt.

Kan tal van kkd middenvelders opnoemen die even oud/ jonger zijn en vele stappen verder zijn...

Vooropgesteld, ik gun hem alles, geniet er van als een NAC product uitgroeit tot basisspeler en een mooie stap gaat maken, maar bij Azza zie ik het gewoon niet. Als in mijn ogen een Agougil in 1,5 wedstrijd al veel meer laat zien ( en dan doel ik niet op potentie alleen) dan Azzagari in 1,5 seizoen..... Verras me!

6   2  
Breda

Mijn god die reacties hier over een speler uit de eigen jeugd die natuurlijk ook wel eens een mindere wedstrijd speelt.
Bak zuur om niks.

2   0  
Ata

Leuk, een discussie met ruimte voor nuance. Pffff....

4   6  
Fred1

@ Sjakie, je zit pas op deze site zeker?
Ik heb van ongeveer 1979 tot 2016 in het “ vak “ gezeten, moet ik nu dan weer opnieuw beginnen?
En ik zit nog met diverse voeten in het wereldje dus kom er waarschijnlijk nooit helemaal los van.
Nee dank je ik heb mijn portie al wel gehad , al maak ik voor NAC altijd een uitzondering als ik ergens mee zou kunnen helpen, mits er sommige lieden wieberen.😂

7   1  
Francis Bacon

Met menig NAC-supporter als vriend, heb je geen vijanden meer nodig.

Dat blijkt maar weer uit een bloemlezing van de reacties hierboven. Zum kotzen gewoon. Laat het even op je inwerken. Er is een zelf-opgeleide speler die een inhaalslag in zijn ontwikkeling beloond ziet worden met het hoogs haalbare: opgeroepen worden voor het land van zijn ouders.

En in plaats van een applausje en schouderklopje is het merendeel hier meteen weer uit op bloed. Wat is dat toch? Heb nu nog eens even terug gescrolld om te kijken of ik niet overdreven reageer. nee... Ik ben er echt even stil van...

4   1  
Ivo

@Francis Bacon

Na de schandalige 2-1 nederlaag tegen Dordrecht is dit artikel misschien ook niet zo lekker getimed. NAC zit op een all-time dieptepunt (in ieder geval sinds de jaren '80), er zijn echt wel wat lichtpuntjes, maar je moet heel goed zoeken.

Er staan nu spelers op het veld die 10 jaar geleden niet eens op de bank zouden zitten. We zijn gewoon heel ver weggezakt. Voor velen (waaronder ikzelf) is het daarom lastig om enthousiast te worden van de toch wel beperkte voetballers die nu op het veld staan. En als de NOAD er dan tenminste nog vanaf zou druipen, maar dat is ook niet zo. Ook bij Azzagari niet.

5   0  
ome cor

Het zijn de woorden van Yassine, maar een gretige Blanco die na het vertrek van zijn speeltje SvH weer iets nieuws heeft gevonden om z'n focus op te leggen.
In korte tijd drie artikelen in BN de Stem over Azzagari lijkt me wel een beetje overdreven.

Ondanks dat je het zo'n jongen absoluut gunt. Of tie nou volgend seizoen bij NAC, Helmond Sport of Sparta speelt.... voor hem is deze uitverkiezing gewoon mooi en kan hij even buiten NAC om kijken waar hij staat.

1   2  
bramveen

NAC is voor mij eg supe geweldig club is fo mij eg belangrijk in me leve wan heb nie eg iets andes kan iman eventje gelt overmaken naa mei rekenin dm

Laad alle berichten na dit bericht in