Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #95

Thiestemberg

In een week de voetbalgemeenschap in Nederland als geheel opnieuw een flinke tik heeft gekregen nemen Thijs 1, Thijs 2 en Ivo alweer aflevering 95 op van onze wekelijkse podcast. NAC speelde deze week alleen een oefenduel, maar toch is er weer genoeg te bespreken in deze aflevering.

Drie weken geen publiek in de stadions
Geen publiek bij sportwedstrijden; zo oordeelde het demissionair kabinet afgelopen persconferentie, naast een hoop andere maatregelen. De mannen aan tafel bespreken deze maatregel en de daaropvolgende stromingen in de voetbalwereld, is wedstrijden niet spelen een later inhalen een reëele optie?

(Jeugd) Internationals
NAC is dit seizoen vrij in interlandbreaks en met oog op het grote aantal internationals dat de ploeg herbergt is dat zeker geen slechte keuze gebleken. De mannen aan tafel bespreken resultaten van de interlandbreak en hoe deze spelers met hun status als international in de markt liggen.

Ex-NAC
Buiten Kastaneer die NAC pijn deed in een oefenduel bespreken we deze week nog meer interessant Ex-NAC nieuws. Zo mag Nemanja Gudelj naar het WK met Servië, staat Umar Sadiq in de belangstelling van Newcastle United en deed Rai Vloet iets ongelooflijk stoms. 

 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #95
Bron:
B-Side Rats
11 Reacties
35   1  
Das Phantom (BSR)

Zijn we het in ons enthousiasme vergeten te hebben over het feit dat Thom Haye wil blijven, dus bij deze onze visie:

Willen wij ook.

Veel luisterplezier!

35   1  
Das Phantom (BSR)

Zijn we het in ons enthousiasme vergeten te hebben over het feit dat Thom Haye wil blijven, dus bij deze onze visie:

Willen wij ook.

Veel luisterplezier!

3   9  
Fan uit Zevenbergen

Silver lake of YES netwerk?

16   5  
Badeend

Silver Lake investeert in technologie, YES Network is een TV zender voor sport en entertainment. Beiden toch geen logische partijen om NAC over te nemen??

18   4  
Breda-mike

Allemaal leuk en aardig dat het overal over vloet gaat maar het is nog helemaal niet bekend of hij achter het stuur zat.. als dit niet het geval was valt hem niets te verwijten(buiten het feit dat het oliedom is om bij iemand in te stappen die onder invloed is)

3   2  
Fan uit Zevenbergen

@ BADEEND!!

ze hebben beide iets met de City footbal group te maken .

7   5  
Tip

Laten we hopen dat de overname op een voor alle partijen acceptabele wijze rondkomt. Je vangt wisselende verhalen op. Van Weelde was duidelijk ; "mogelijk komt het dit jaar nog rond." Daar hou ik mij aan vast.

Maar geloof me het is ernst. NAC kan wederom een seizoen zonder publiek niet trekken. We gaan dan snel in liquiditeits problemen geraken. Technisch zouden we in maart 2022 failliet kunnen zijn. Dat is niet eens iets bijzonders , we zijn zonder de inbreng van de 3 aandeelhouders altijd al failliet geweest. Mocht de overname spaak lopen, dan krijgen we een heel rare situatie. Dan dienen de aandeelhouders bij te springen of vast te houden aan hun plan geen geld meer in NAC te steken. Ik meen dat van Aalst wederom zich dit seizoen wel garant heeft gesteld voor de schulden van NAC. Anders was de licentie door de KNVB ingetrokken. Het is hoe dan ook een ongekend hoofdpijn dossier. Mensen de schuld geven heeft geen enkele zin, deze situatie heeft zich langzaam maar zeker over een periode van zeker 15 jaar opgebouwd.

Ik zie een goeie overname als de enig mogelijke escape aan veel erger. Zou voor iedereen fijn zijn, en nodig, als er snel duidelijkheid komt. Deze mooi club verdient zoveel beter.
Laten we hopen dat het goed afloopt.

4   1  
Ouwe Spionkop

Is er al iets duidelijk of de wedstrijd vrijdag doorgaat?
Dat wordt wel eens tijd. De voorbereiding op die wedstrijd moet zolang er niks bekend is gewoon doorgaan door spelers en technische staf.
Ik ben natuurlijk voor stilleggen competitie. Zonder supporters geen voetbal!
Nederland is het enige land in Europa met lege tribunes. Dat kunnen ze natuurlijk ook internationaal niet maken. Ze krijgen hier gegarandeerd gezeik mee met de UEFA.
Maar goed we wachten het maar af.

5   0  
die ne gast

@TIP
Als de situatie zou penibel is/wordt, wordt het een interessante 'end game'.

Als je met de mes op de keel (want anders failliet) akkoord moet gaan met een overname, wordt het zeker niet de beste keuze. Zie de ellende afgelopen jaren met de Grote Drie.

Ik mag hopen dat de mensen achter Ons NAC de governance structuur nog wat beter uitwerken, zodat ze in het (liquiditeits)gat kunnen springen, mocht de overname spaak lopen.

Geld storten om NAC van faillissement te redden én eigenaar te worden van NAC. Welke supporter wil dat nou niet? ;-)

6   1  
Andre Vermeulen

Breda Mike.Als een aantal dagen na het ongeval nog niet bekend is wie van de 2 mannen achter het stuur zat,wil dat zeggen dat Rai en die andere vent dat niet willen zeggen.Erg laf, en geen respect voor slachtoffer.

3   1  
Breda-mike

@andre vermeulen

Of dat wil zeggen dat het onderzoek nog in volle gang is en dat er daarom nog niets naar buiten word gebracht.

3   3  
Tip

@Die Ne Gast. Zoals bijna altijd begrijp ik je. Goeie teksten. Ik denk echter om NAC echt uit de problemen te helpen en weer toekomst te geven een vermogende eigenaar de enige oplossing is.

Laad alle berichten na dit bericht in