Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #96

Thiestemberg

Na twee saaie gelijke spelen schoven Thijs 1 & 2 en Yannick aan voor aflevering 96 van een Tikkie naar het Zuiden. Thijs en Yannick zaten voor de wedstrijd tegen Jong PSV op de Herdgang en laten hun licht schijnen over de zoveelste wedstrijd waar NAC maar moeilijk gevaarlijk wordt.

De wedstrijden Jong PSV en Jong Utrecht
Twee jong ploegen waar je op papier niks voor te vrezen zou moeten hebben. De praktijk werd anders NAC wist beide partijen niet te winnen en kwam op een eigen doelpunt na ook niet tot scoren.

Zitten we in een overgangsjaar?
Wat fragmenten uit de interviews van na de wedstrijd verraadde dat de selectie en staf nog vertrouwen heeft in een goede uitkomst dit seizoen. De mannen aan tafel nemen deze uitspraken onder de loep en bespreken de kwestie die ook al in het dinsdag dilemma voorbij kwam.

Supporters haken af
De supporters lijken op ons platform, Twitter en andere social media een beetje af te haken als het draait om NAC. Tuurlijk er kijken nog zat mensen naar ESPN maar de ploeg van de Graaf kan de supporters maar moeilijk boeien in de periode waar ze niet naar het stadion mogen.

Ex-NAC
Thierry Ambrose, Sydney van Hooijdonk en Peter Hyballa. Ze zitten alle drie in de Ex-NAC rubriek van deze week. In een grauwe NAC-week geeft terugkijken naar dit ex de gewenste afwisseling van de dagelijkse sores. 

 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #96
Bron:
B-Side Rats
17 Reacties
33   10  
NAC!!!

@Tim

Idd dat, en de afgeronde overname.
Vers kapitaal in de club, kern op punt zetten. Manders buiten! En de juiste mensen op je juiste plaats. Zolang dit niet gebeurd is komt er niets van.
Het begint in de top van de club, dan pas kunnen we de vruchten gaan plukken en duurzaam promoveren. Ik zeg nog een jaartje of 2 a 3 KKD..
hopelijk eerder maar het moet wel goed zijn als we promoveren! (Ooit)

Wat zijn we diep gezakt als club, met dank aan de grote 3, Manders en onze slechtste trainer met zijn geweldige aankopen Steijn..

15   5  
Tim

Het enige NAC gerelateerde waar ik nu nog op wacht is de 100e editie van de podcast

33   10  
NAC!!!

@Tim

Idd dat, en de afgeronde overname.
Vers kapitaal in de club, kern op punt zetten. Manders buiten! En de juiste mensen op je juiste plaats. Zolang dit niet gebeurd is komt er niets van.
Het begint in de top van de club, dan pas kunnen we de vruchten gaan plukken en duurzaam promoveren. Ik zeg nog een jaartje of 2 a 3 KKD..
hopelijk eerder maar het moet wel goed zijn als we promoveren! (Ooit)

Wat zijn we diep gezakt als club, met dank aan de grote 3, Manders en onze slechtste trainer met zijn geweldige aankopen Steijn..

9   35  
Tip

@NAC!!!. Je trapt alleen maar open deuren in.

19   4  
gjoewie

Ik snap niet dat er nog steeds mensen zo naief zijn om te denken dat er met een eventuele overname een enorme zak geld naar de club komt. Je moet blij zijn als er een partij komt die de schulden (!) overneemt en ook nog de grote 3 compenseert.
Sportief zit het momenteel erg tegen. Als je een transfervrije speler van Telstar als versterking presenteert, dan heb ik daar toch een beetje twijfels bij. Is die speler dan beter dan onze middenvelders? Dat betekent dat ik dan toch een iets te rooskleurig beeld had van onze selectie.
Ik snap dat we noodgedwongen spelers vanuit de jeugd door moeten laten stromen, maar als je zo'n jongen van Telstar nog voor de winterstop een contract geeft, dan is er toch iets mis. Dat betekent dat die jeugdspelers gewoon niet goed zijn.
In de podcast van de Stem van twee weken terug werd het duidelijk gesteld: we hebben geen ervaren spelers die de rol van leider op zich nemen. Ook Haye niet. Die is met zijn kwaliteiten misschien wel de beste speler van NAC, maar hij kan het in zijn eentje ook niet op de rails zetten en houden.
Bakker is tot dusver ook een onzekere factor. Afgelopen maandag moest zelfs Mashart verschillende keren reddend optreden om een doelpunt van de jonge lampjes te voorkomen. Ik heb de wedstrijd zelf niet gezien, dus ik moet afgaan op wat ik hoorde en las. Cagro strooide aan de ene kant met goede passen, maar hij maakte ook grote fouten, waardoor Olij in actie moest komen. Laten we hopen dat als hij inderdaad de grote versterking in onze selectie is, dat hij snel wedstrijdfit is en een stabiele factor gaat vormen.
We hebben in elk geval de aansluiting met de subtop verloren en in wezen spelen we een verloren seizoen. Laat dat dan de aanleiding zijn voor De Graaf om in alle rust aan zijn elftal te werken. Hij geeft altijd vlijmscherpe analyses in de interviews, hij heeft echt wel verstand van het spelletje, maar ik zie evenwel geen enkele verbetering in het spel. Er moet toch eens iemand opstaan die met zijn vuist op tafel slaat om alle neuzen weer in dezelfde richting te zetten.
Vurt, laten we hopen dat het tegen de kattenmeppers wel een keer goed gaat.

16   21  
just saying

Is al erg genoeg dat Levien er niet (meer) bij is, maar aub niet meer vervangen door dat pikkie van omroep brabant. In veel zaken was Levien, imo, een goede tegenpool (qua stem, manier van praten, meningen en visies) om jullie podcast in balans te brengen. Die Yannick Wezenbeek trekt, als uiterste in de negatieve punten die Levien dus niet meer compenseert, de rest mee de afgrond in. Onsamenhangend, geschreeuw, grappen en verhalen zonder clou en gepush richting een sfeer en volgzaamheid die hoort bij een hockeyclub.

20   6  
Das Phantom (BSR)

@Just Sayin,

We kunnen met z'n allen blijven roepen om Levien, maar die gaat niet meer terugkomen.

Daarnaast is Yannick 'het pikkie van Omroep Brabant' jarenlang een gewaardeerd crewmember geweest. Het is niet zo dat hij nu ineens een andere rol inneemt omdat ie toevallig is overgestapt naar Omroep Brabant.

Verder bedankt voor je feedback. We proberen het zo goed mogelijk te doen voor de luisteraars, dus we horen graag wat jullie er van vinden.

9   7  
scheppioni

Whahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Tip !!!
Niet te geloven ....... helaas NAC!!! helaas zit er een enorme kink in de kabel, dus de tippie's en ernie's blijven nog wel brallen hier over hun held helaas.

10   0  
geelzwartwit

Gelukkig is Bsiderats heel realistisch en kritisch in de podcast over de uitspraken van de trainer.
Het hopen op beter en kei hard blijven werken enz enz en het gebla van Edwin over dat hij maandag een jonge ploeg op het veld had staan (welgeteld 2 spelers van de 11) tegen jong psv... en het gebla over dat op de training alle ballen erin vlogen en het ni deze wedstrijd dat al wat beter ging dan vrijdag.. nul goals... dat is toch niet beter? En dan helemaal schrijnend de uitspraken van de trainer dat het lastig spelen is tegen ploegen die compact spelen.. Bijna heel de KKD speelt zo. Steijn had daar vorig seizoen ook de grootste moeite mee...

Het niveau is in uitvoering niet hoog genoeg maar ook zeker niet bij de technische staf. En daar kan de technische staf niks aan doen, zij zijn ook maar voor de groep gezet. Gevolg van het ontbreken van sportief beleid in heel de club de afgelopen 10 jaar.

Het interview waar je eigenlijk uit kan opmaken dat Edwin denkt dat we er met keihard blijven werken wel komen.
https://www.bndestem.nl/video/productie/de-graaf-het-moet-beter-dat-is-duidelijk-265698

Sportief professioneel beleid. Breed door heel de club heen en van daaruit werken aan een betere toekomst. Stap voor stap. Bovenaan de boom beginnen.

6   9  
n@©

Overgenomen worden door een Amerikaanse investeerder. Onbegrijpelijk dat er mensen zijn die naar dat moment uitkijken.

14   0  
Wanny

We hebben in 3 wedstrijden 2 goals geproduceerd. Een eigen goal en een flater van de doelman.

Dus in bijna 5 uur voetballen krijgen we het niet voor elkaar om een fatsoenlijke aanval op te zetten waar een doelpunt uit komt.

Dan kun je eigenlijk beter stoppen.

6   0  
geelzwartwit

@wanny

het was ook niet de bedoeling volgens mij dat Dordt en de jong ploegen compact speelden. Overigens zag ik dat de tegenstanders ook vooral de bal mochten hebben en het initiatief aan hun gelaten werd....

Helaas heb ik dat soort voetbal niet zo lang geleden ook bij NAC gezien...

Anywayyyyy Hup NAC en we gaan het weer beleven hoe en wat.

3   20  
Tip

@Scheppioni. Bekend verschijnsel dat degene met het meest beperkte verstand het hardste inhoudsloos zit te blaten. Rustig maar Scheppioni....je wordt zo gemolken. 👏
Podcast is zonder Levien wat anders maar dat komt wel goed. Is even wennen.

3   13  
Tip

@Gjoewie. Ik denk dat alleen een nieuwe eigenaar met veel geld van NAC weer een pracht ere club kan maken. Daarvoor moet echt wel flink geïnvesteerd worden. Anders wordt het , vrees ik, scenario MVV.

Je moet de juiste overname kandidaat vinden en het leek er sterk op dat dit goed ging komen. En misschien zit het nog steeds goed, je hoort verschillende verhalen. Afwachten.

Met je eens dat rust nu belangrijk is. Daarom graag 3 punten tegen Helmond. De nacompetitie is dan nog niet geheel uitzicht.

7   3  
Scheppioni

Zo kennen we je Tip !! Alle vele hier met je draaiende woorden in het harnas gejaagd mede door je steijn adoratie ..... je ziet wel, je wordt niet meer serieus genomen of liever letterlijk misschien ?😉

1   3  
Lamington

Mocht ik ooit echt niks te doen hebben, zal ik eens luisteren..

2   2  
Grote Trainer

Mooi dat Jnieeeeekse weer terug is! Goat.

1   0  
gjoewie

TIP > Dat snap ik. Maar met geld alleen ben je er nog niet. Stel nu dat je volgend jaar ineens 3 miljoen mag investeren. Welke spelers wil je dan? En willen die wel naar NAC komen? Als je te dure spelers aantrekt (Kali), is de selectie weer uit balans. Je krijgt dat spelers met scheve gezichten die vinden dat ze meer zouden moeten verdienen en andere spelers die wel veel verdienen en daarom denken dat ze niet meer hun best hoeven doen (Kali). En dan kom je weer terecht in de situatie als onder TM:smoke: en Smullie.
Je moet dus eerst zorgen dat de organisatie goed staat. Een algemeen directeur die een sterke band heeft met zowel de investerende partij en de directie. Een technisch directeur die zorg draagt voor en controle houdt op een uitgebalanceerde selectie van spelers. Een vakkundige trainer die de boel op scherp kan houden en spelers beter weet te maken. Een soort Arne Slot...
Weet wel dat als er na de overname nog geld overblijft je te maken krijgt met een extra factor: de club moet ook nog te gelde gemaakt worden. Niet alleen wat betreft de merchandise (NAC is toch een populaire club, er worden meer shirtjes verkocht dan bijvoorbeeld bij Excelsiknor en Helmond Sport), maar ook de spelers. De technisch directeur zal verantwoording moeten afleggen over de spelers die hij aantrekt: geen speulers-met-een-deukje meer (Kali) die in hun nadagen hun zakken nog eens komen vullen. Maar wel ervaren spelers die de jonge honden in de selectie in toom kunnen houden. En jonge spelers die verkoopwaarde hebben. Je moet niet vergeten dat die investeerder (het woord zegt het al) op een gegeven moment geld wil zien. Dat hadden de grote 3 niet als eis gesteld. Ze pompten geld in een bodemloze put en proberen nu nog wat compensatie te krijgen. Ze krijgen van hun leven het geld niet meer terug dat ze in de club gestoken hebben. Dat zal een (Amerikaanse) investeerder natuurlijk nooit toestaan.

Laad alle berichten na dit bericht in