Wij gaan niet opzij

NAC en horeca slaan handen ineen: bij vijftien kroegen NAC - Helmond Sport kijken

Das Phantom

NAC en de horeca in Breda willen zaterdag een feestje maken van de wedstrijd NAC - Helmond Sport. Omdat er geen publiek aanwezig mag zijn in het stadion, wordt de binnenstad ingericht om gezamenlijk NAC te kijken in de kroeg.

"NAC en de Bredase horeca zijn al jarenlang diep met elkaar verbonden. Door het tijdstip waarop het duel met Helmond Sport gespeeld wordt en de huidige situatie ziet NAC een ideale kans om de Horeca een steuntje in de rug te geven", aldus NAC op haar site. "Iedere deelnemende Horecazaak ontvangt een NAC-pakket met onder andere snacks (verzorgd Goodlife Foods) voor de hele zaak, een verenigingsvlag voor aan de gevel en een prijs voor de beste voorspeller." 

De binnenstad wordt van een geel-zwart jasje voorzien door de supportersgeledingen, meldt NAC. Inmiddels hebben al vijftien kroegen zich aangesloten bij het initiatief. Hieronder een lijst met deelnemende kroegen. Vrijdag wordt een definitieve lijst gecommuniceerd.  

Cafe-zaal 't Karrewiel
Café Boeimeer
Cafe De Heeren van Breda
Café Dunne
Café Krisje aan de haven
Cafetaria Woodpecker
De Borrelbar Breda
Lawaaipapegaai
Mad Molly’s Irish Pub
Old Dutch
't Tapperijke
Walkabout café
Café Restaurant Brouwerij de Beyerd
Cafe Koosie
Herberg het Roode Hert
Boerke Verschuren
STRND
Winterhaven Breda
Café De Kopse Kant

Bron:
B-Side Rats, NAC
53 Reacties
120   33  
Jedi

Wa denkte zelluf? Corona vergeten? 🤦‍♂️🥴

50   19  
Ernie

Ik denk het niet, vrijdag gaat alle horeca dicht.

56   9  
Ron

Logisch wel.
Niet in de open lucht het stadion in, maar wel binnen zitten in de kroeg.
Ik hoop voor iedereen dat alles mag en kan, maar ik moet het nog zien....
Zou mij niks verbazen als er voor het weekend nog meer maatregelen aangekondigd worden, gezien de nog steeds oplopende besmettingen.

12   13  
Ivo

Hou me tegen.

120   33  
Jedi

Wa denkte zelluf? Corona vergeten? 🤦‍♂️🥴

52   8  
Rednas

Kijkt er nog iemand dan..?

37   10  
Altijdzo

Ik ben geen masochist.
Ik heb al genoeg gegeten en gedronken van dit stelletje lamlullen.

100   45  
Asperge

En weer laat de Bredaase horeca zich van haar minst slimme kant zien. Dit is niet om supporters een kans te bieden de wedstrijd te zien, dit is puur een zakkenvulactie. Tenzij ze de besmettingen een boost willen geven. Ben benieuwd of ze de controle op orde hebben. Zowel naar het groene 'vinkje' als naar de leeftijd om alcohol te nuttigen.
Hoe dom kun je binnen de toegestane regels zijn? Heel dom!
Misschien kan Depla zijn nek deze keer wel uitsteken. Ik hoop het voor alle medewerkers van het Amphia.

81   34  
Dos

Lekker verantwoord NAC en de kroegen die hier aan meedoen!
Goeie timing ook.

Ongelooflijk....

42   11  
Moppernac

Al krijg ik er gratis een bak bier bij dan nog niet in de kroeg kijken, ik wil NAC - Helmond eigenlijk niet eens zien.
Maar als het word uitgezonden kijk ik uiteraard wel, met wetende dat het weer verloren tijd is en ik beter wat anders had kunnen doen.

30   51  
Spongebob

Zeikerdsssss

36   22  
Denn

Wat slecht dit zeg, 1 april komt vroeg dit jaar

29   16  
NAC4Ever

De bedoeling is goed. Of het ook verantwoord is vraag ik mij af. Zeker wanneer ze de QR-code controle niet op orde hebben.

53   48  
D'n Klaagmuur

Oh is nu de horeca, die met alle pijn en moeite deze periode probeert te overleven, ineens weer de zondebok? Als het stadion zaterdag open was geweest hadden we daar, ook met oplopende besmettingen, gewoon met z'n allen gezeten en was niemand thuis gebleven, dus wat een selectieve verontwaardiging.

22   6  
Willem Naccerski

Gaan ze voetballen dan ?
Zou wel een keertje tijd worden .

43   15  
Ad B uit Roosendaal

Laat ik maar niet oordelen, maar de vraag stellen:

Is dit wel een verstandige actie in deze coronatijd met een snel oplopend aantal besmettingen?

30   19  
The Don

Manders rot op!

24   30  
Asperge

@ D'n Klaagmuur

Als je echte pijn en moeite wilt zien, kun je gewoon naar het Amphia. En ja, als we naar het stadion konden gaan, was dat veel beter geweest. Maar dat snappen ze dan in Den Haag weer niet met dit inconsequent beleid.

21   15  
NAC4Ever

@D'N KLAAGMUUR
23 November 2021, 21:08

Het gaat er om dat als je niet naar het stadion kan het lastig uit te leggen is dat je binnen in de horeca gaat zitten.

Ik denk overigens dat er met 1G meer zou kunnen. Maar weet niet of dit de plek is om dat daar over te hebben.

28   24  
D'n Klaagmuur

@Asperge: werk zelf in de gehandicaptenzorg en ken voldoende mensen in het Amphia om te weten hoe het eraan toegaat.

Ik reageer enkel op jouw verwijt, terwijl de horeca zich gewoon aan de door de regering gestelde regels houdt met dit evenement waardoor hen als zondebok, met je "minst slimme kant en zakkenvullers" nu wegzetten werkelijk nergens op slaat.

Of dacht je dat de hypotheek, huur en voedsel van die mensen betaald werd door een boompje in de tuin waar ze van kunnen plukken?

19   69  
Arie

Iedereen hier die nog gelooft in het gezondheidsrisico van Corona en de horeca hier de Zwarte Piet toeschuift, verdient elke maatregel die hem nog treft. Dankzij jullie zitten we nog in deze slechte soap.

23   19  
Asperge

@ D'n Klaagmuur

Ik ga er vanuit dat een uitbater in 'De Horeca' ook over zelfdenkend vermogen beschikt. En als dat zo is, snap ik de beweegredenen niet om aan deze actie van NAC ( Wie heeft dit in hemelsnaam verzonnen daar?) mee te doen.
Maar het kan ook zijn dat ik het verkeerd inschat. Dat omzet wel boven ieders gezondheid gaat.
Ieder zijn mening en daar laat ik het bij.

20   29  
Frank

Zijn er in Breda ook nog mensen die hun gezonde verstand gebruiken ???
BELACHELIJK !!!!

Depla grijp in.

17   7  
Tico

Ik snap het van bijde kanten wel.
De horeca houd zich aan de toegestane regels en kunnen op dit moment de centen goed gebruiken maar aan de andere kant zit je dan wel met veel mensen bij elkaar en ook nog eens binnen. Hoe dan ook, we leven in een moeilijke tijd en zeker voor ons NAC supporters omdat ons clubke zo beroerd voor de dag komt………
HUP NAC

2   5  
Tegel

Wordt het überhaupt wel uitgezonden? 😄

16   13  
Tonn

Iedereen kan nu op zaterdagmiddag in een café of restaurant een pilsje pakken of hapje eten mits de coronavoorschriften aangehouden worden. Dit heeft niets met NAC van doen. Reacties sluiten op dit topic svp, is geen Corona forum.

7   5  
Wanny

Het is voor NAC ook niet gemakkelijk om de supporters bij de club te blijven betrekken. Dit is een leuk bedachte actie, alleen misschien niet erg verstandig.

Groter issue voor de club is dat NAC nu al een verloren seizoen speelt en als ik naar mezelf kijk, dan is mijn interesse om de wedstrijden te bekijken al dicht bij het nulpunt gekomen. In het stadion is het nog wel gezellig, maar op vrijdagavond NAC-Jong Utrecht op tv kijken is wel een enorme marteling. En dat zegt iemand die al 35 jaar naar NAC gaat en altijd alles aangreep om ergens de wedstrijd te kunnen volgen.

42   22  
supporter van de horeca

Het misgunnen van 'de ander' viert weer hoogtij bij 'de beste supporters van het land'. 2,9% vd besmettingen worden opgelopen in de horeca, toch worden zij weer aangepakt, ondernemers die interen op pensioenpotje (en hou op over die compensatieregelingen). Al 2 jaar onzekerheid en pingpong-beleid. Ene moment emotionele ontslagen, andere moment te weinig personeel en alles zonder enige uitleg of onderbouwing.

Maar goed, daar heb jij weinig last van als werknemer, of beter nog, als ambtenaar. Jij krijgt gewoon jouw salaris overgemaakt, misschien wat meer thuiswerken en krijg je ook nog wat extra overgemaakt voor de koffie en het wc-papier. mmmm, lekker als het weer kouder wordt onder een dekentje... Jij komt de komende 1984-winter ook wel door. Waar maakt iedereen zich toch zo druk om?

Maar de horeca-ondernemer ziet al gebeuren dat hij weer een half jaar dicht zal moeten. In dat laatste weekend wil NAC hen helpen. Ontzettend sympathiek. Maar bij Jinek hebben ze er iets over gezegd dus komen die sociale medesupporters hier weer met gestrekte wijsvinger de hoek om. Misselijk volk. Als jij het allemaal zo gevaarlijk vind dan blijf je thuis, maar gebruik het geweldsmonopolie van de overheid niet voor jouw eigen schijnveiligheid.

En by the way... Het is een cirkelredenatie om een feest in de horeca te verbieden omdat je ook niet in het stadion mag komen. Ja, mee eens dat buitenlucht altijd beter is, maar richt je dan op dat verbod. Fieldlabs bij feyenoord dreigden vorig jaar al aan te tonen dat er geen besmettingen in het stadion zijn (tot dat project verboden werd).

En er zal wel weer opgeroepen worden om deze post te bannen, maar dat gepush hierboven voor méér, méér, méér verboden, straffen en inperkingen vrijheid zijn wel oké op een supporterssite?. Hypocrieten

23   38  
Lievereensoaaanm’nzakdanmeteenqrcodenaarNAC

Wat een bangeriken en deugmensen hier zeg. Bah! En dan roepen dat een qr je bescherming biedt 👏🤣🤣🤣

29   14  
HUPNAK

Stelletje lamlullen! Als het stadion open was geweest was iedereen gewoon gegaan. Restaurants, Cafe zijn gewoon legaal geopend maar wanneer het woord NAC erbij staat is het gelijk een coronahaard? neem aan als je nu een reactie schrijft dat dit niet handig is of dat depla moet ingrijpen dat je met kerst ook je familie niet ziet. Ik ben erbij!

HUP NAC!

9   11  
Andre Vermeulen

En toch zitten we maar op 5 punten van een play off plaats .

15   8  
Spongebob

Das praat horeca fan 👍👍👍

Helemaal mee eens.

5   6  
F1

Spelers moeten beseffen dat het gvd tijd word dat ze alles gaan geven als je bij zo n mooie club speelt met zo n grote aanhang .

NAC is slim en laat iedereen een biertje in stad drinken , omdat ze geen supporters rond stadion willen !!!

Spelers krijgen niks mee hoe wij ons voelen , hoe ver we zijn afgezakt .

Rond play offs stond iedereen in Corona tijdperk aan stadion !! Nu juist we er slecht voor staan moeten we er staan wij zijn nac wij de supporters !

Maar wat doen we gaan gezellig biertje in stad doen gezellig !!!

Voetballen gvd wij moeten ze dat laten voelen en zien

15   33  
fvf6

Diegene waar dit plan uit zijn koker is gekomen moet gelijk ontslagen worden wat een wappie is dat zeg , niet in de buitenlucht in het stadion maar lekker opgepropt in de kroeg , hoe krijg je het verzonnen . ik heb zo het het idee dat het uit het hoofd van de voorzitter van horeca Breda komt ,wat een geweldige mafkees en zielige vent die altijd vooraan wil staan op de tv

25   21  
Ouwe Spionkop

Prima idee dit. past bij NAC en Breda. Steun de horeca!
Ach daar zijn alle moraalridders weer. Geen probleem hoor, dan blijven jullie allemaal lekker thuis.
Dan hebben wij tenminste zaterdag een zitplek in de kroeg. Proost!

15   8  
geen nuance

@FVF6

Wat is nu jouw probleem, mijn zwart behemde mede-supporter?
Voor de types die iedere wet, regel, order, etc klakkeloos overnemen zou het geen probleem moeten zijn, want dit initiatief past binnen de immer smaller wordende kaders van hun leiders.
Voor diegenen die zich nog wel een kritische gedachte op zijn tijd durven te veroorloven, die zijn al lang afgestapt van de illusie dat een beleidskoers die in 1,5 jaar tijd niet heeft geholpen (en zelfs leidt tot grotere problemen dan vorig jaar) ons nu wel naar het licht zou brengen.
Minder positieve testen = beleid werkt = meer repressie.
Meer positieve testen = beleid werkt maar nog niet voldoende = meer repressie (ook als andere landen met hardere maatregelen en 100% jabs geen succes hebben is dat wel de kant waar we heen moeten natuurlijk).

Dus zou denken dat iedereen hier dan wel achter zou moeten staan. En nogmaals, als je het te eng vindt allemaal, thuis een lekkere warme choco met slagroom kan ook gewoon he. no worries en zeker niet zo met krachttermen strooien, mijn austr(al)ian friend

29   5  
Ivo

Laat iedereen lekker in zijn waarde en zelf afwegingen maken.
Wie het leuk vindt gaat er lekker heen en wie geen risico wil nemen of liever thuis kijkt blijft lekker thuis. Zo simpel kan het zijn, waarom moeten mensen elkaar steeds de maat nemen? Hou daar toch mee op.

Ik ben op dit moment vooral niet te porren voor het affiche NAC- Helmond Sport, want we zijn zo diep gezonken dat dit nog een lastige pot gaat worden ook. Behalve Corona-moe ben ik ook aardig NAC-moe aan het worden.

Het is tijd voor goed nieuws over de overname. Licht aan het eind van de tunnel. Al het andere is niet relevant.

21   10  
Lamington

Krijgt NAC4EVER nu een ban?. 🙃

Verder een hele hoop sneu gemoraalridder en nagepapegaai. Ivo zegt het goed, iedereen bepaalt zelf wat hij of zij doet. Flikker op met je wijzende vinger verder.

7   22  
Des NAC's

Het niet kunnen kijken in het stadion, de perikelen rondom de overname, het bedroevende spel en chagrijn rondom de prestaties, het chagrijn rondom de clubleiding en toch de oproep om er zaterdag een "feestje" van te maken en met zijn allen de grens van de coronaregels opzoeken. Zum kotzen

9   23  
Tante Cora

Inderdaad, iedereen bepaalt zelf of hij wel of niet naar de horeca gaat. Als je het niet vertrouwd
lekker thuis blijven. En die naar de kroeg gaan daar dan wel vijf dagen in quarantaine blijven zodat je het opgelopen virus lekker daar houdt en niet verspreid.

5   15  
Andre Vermeulen

Wat is nu de bedoeling? Gaan deze kroegen gezamenlijk de kosten voor uitzending op ESPN betalen? Of komt er een eigen uitzending via stream ofzo?

6   23  
Andre Vermeulen

Welke mongolen doen een duim omlaag bij een vraag

16   8  
Los Pollos Hermanos

Goede actie. Hoop dat er 20.000 man op af gaat komen en we doorgaan tot diep in de nacht. De pleuris voor ze.

4   1  
NAC4Ever

@LAMINGTON
Waarom zou ik een ban krijgen?

5   11  
Mc Guyver

Lijkt me toch niet echt de bedoeling om in plaats van in een open stadion nu met zijn allen in een cafe te gaan zitten. Neem je verantwoordelijkheid.

0   8  
Lamington

NAC4EVER

Beginnen over coronagedoe wat een faux pas is hier en dan ook nog echt domme praat uitslaan. Daarom.

8   2  
NAC4Ever

@LAMINGTON

Over 'echt domme praat'.
Dat mag je vinden. Ik vind het niet slim een andere mening dom te noemen.
Ik probeer een manier aan te dragen waarbij ziekenhuisbedden niet vol raken, maar er ook niemand word buitengesloten (vandaar 1G als voorstel).

Over Corona als onderwerp.
BSR heeft inderdaad regelmatig aangegeven niet te willen dat het hier over Corona gaat en daar ben ik het mee eens.
Daarom heb ik er tot nu nauwelijks tot niets over gezegd en heb ik het nu kort gehouden. Daarnaast heb ik er bewust het redelijk feitelijk geprobeerd te houden. Ook heb ik bewust gezegd dat ik niet weet of dit de plek is om het daar over te hebben. (Heb een beetje gezegd, omdat ik het niet kon laten. Maar zoals gezegd, heb ik dat ook bewust kort gehouden).
Daar komt bij dat BSR volgens niet wil dat hier over Corona gaat doordat er hier een keer veel op elkaar is gescholden. Dat kun je niet terug zien in mijn berichten.

Als laatste ben ik lang niet de enige die hier iets m.b.t. Corona heeft gezegd. Dat betekent natuurlijk niet per definitie dat ik het dan ook mag doen. Het maakt wel dat ik het simpel/makkelijk vind dan bij mij te vragen om een ban, terwijl ik het nog kort heb gehouden.
Ik vermoed dat bij jou vraag om een ban voor mij mee speelt dat je het niet met mij eens bent. Dan kan natuurlijk, maar ik zou hypocriet vinden als dat maakt dat je alleen bij mij om een ban vraagt.

En je gaat in op de berichten over Corona. Zou jij dan ook een ban moeten krijgen?
(Zolang het normaal kan vind ik van niet).

3   5  
Lamington

NAC4EVER

Dan voor de zekerheid: wat versta jij onder '1G' ? Wellicht dat ik een verkeerde aanname doe.
Ik ga niet in op coronadiscussies hier. Verloren zaak, welke kant ook. Er zijn inderdaad meer mensen waar ik het niet mee eens ben.

De 'ban' was met een gekscherende smiley erachter. Dat zal niet opgevallen zijn, gezien hoe serieus je er op ingaat.
Ik ben het hier hoogstwaarschijnlijk niet met jou eens, nee. Maar verder ook zo goed als nooit. Misschien speelt dat dan mee.

6   4  
JP076

@Asperge Toevallig is dit een actie georganiseerd vanuit NAC zelf. Van de andere kant, geef ik de horeca groot gelijk. Al 2 jaar lang lopen zij flink veel geld mis door de maatregelen die zijn opgelegd door ons prachtige kabinet.

5   12  
Ratjeduneerste

Stelletje zeikstralen hier, de ondernemers proberen ook nog wat inkomsten te genereren en de supporters een plezier te doen, waarbij NAC zich ook even van haar beste kant wil laten zien.

Maar het enige wat iedereen hier doet is zeikstralen over 'de kans op besmettingen'.

Zitten jullie allemaal netjes 24/7 thuis? Geen bezoek? Boodschapjes online bestellen? Niet naar de kroeg of een restaurant?

Stel hypocrieten.

Als de horeca nog open is zaterdag, ben ik erbij! Eindelijk weer eens even 'normaal' doen.

3   3  
Cool hand

Zo is het Ratje, maar ik vrees dat na morgen alles weer anders is. Bah.

5   2  
NAC4Ever

@LAMINGTON

1G houdt in dat iedereen zich moet testen wanneer er een QR-code word gevraagd, ongevaccineerd en gevaccineerd.
(Niet ideaal, maar naar mijn mening de beste optie die ik ken voor de huidige situatie, daarbij geprobeerd op alle belangen te letten).
Ik ben nu ook wel benieuwd wat jij dacht wat 1G is.

De smiley had ik gezien. Maar gezien de uitleg veranderde dat voor mij niets.
Wanneer de uitleg serieus overkomt kan het zijn dat een ander daar serieus op in gaat.

Zou jammer zijn wanneer je mening over mijn berichten in het algemeen mee laat spelen, maar dat zegt naar mijn mening meer over jou dan over mijn berichten.

2   8  
ctk

Ik zie een aantal zeikerige reacties hier.
Ik zou zeggen ga lekker naast Rutte of de Jonge zitten.
Ik ben er bij zaterdag, biertje erbij en fun maken!
Fuck de corona maatregelen!

0   2  
Muijske

Jaja ik zit klaar in een volle kroeg.
Hup nac

Laad alle berichten na dit bericht in