Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #98

Thiestemberg

In een week waar het buiten een mooie overwinning op FC den Bosch en een paar uitspraken van een rancuneuze ex-medewerker rustig bleef rond NAC. Zijn Thijs (2), Bart & Wouter er weer voor nummertje 98 van een onze wekelijkse podcast.

FC Den Bosch - NAC, 0-5

NAC wist een knappe overwinning te boeken op bezoek bij FC den Bosch. In het koude stadion de Vliert zat tafelgast Bart niet te vernikkelen, hij werd opgewarmd door het hartverwamende spel van de ploeg van de Graaf. Wij blikken in deze podcast uitgebreid terug op deze mooie overwinning. 

Antonia leeft op

Jarchinio Antonia maakte op zijn zachtst gezegd niet de prettigste periode van zijn carriere door bij NAC. In de 0-5 overwinning op FC den Bosch leek het tij dan eindelijk te keren voor de rappe vleugelaanvaller. In de podcast lichten wij zijn goede prestatie uit en blikken we terug op zijn beginperiode in het NAC-shirt.

Maurice Steijn trapt na

Maurice Steijn liet zich weer eens uit over NAC als gast bij ESPN en in een artikel bij VI. Heel positief was het allemaal niet wat de oud trainer te melden had. In de uitzending nemen we zijn uitspraken onder de loep en blikken we vooruit op het treffen met zijn potentiele nieuwe werkgever Almere City.

Ex-NAC

Jordy Buijs en Sydney van Hooijdonk, beide namen zullen nog een aantal keer genoemd worden in de winterse transferperiode. Buijs is vertrokken bij Kyoto Sanga en solliciteerde openlijk voor een terugkeer naar de Nederlandse velden. Van Hooijdonk staat op zijn beurt in de belangstelling bij SC Heerenveen. Thomas Enevoldsen is ook clubloos, bij hem is het echter definitief, de Deen hangt zijn schoenen aan de wilgen.

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #98

 

Bron:
B-Side Rats
9 Reacties
25   1  
Ivo

Sorry maar ik vind dat een beetje vreemd en ook wel heel reactief hoor.

De laatste update vanuit de aandelenverkoop is van 3 oktober. Er was exclusiviteit met één partij. We zijn nu 2 maanden verder en niemand kan of wil de achterban, de supporters en de sponsoren, ook maar iets melden.

Wordt het dan geen tijd voor een oproep vanuit de supportersgroepen en sites naar NAC toe voor meer duidelijkheid? Het is toch niet teveel gevraagd om een persverklaring naar buiten te brengen waarin in 10 zinnen de stand van zaken wordt toegelicht?

Het gaat om de toekomst van de club en mensen die al 30 jaren sponsoren of op de tribune zitten mogen niks weten. Dat is toch schandalig?

6   2  
Tante Annie

Zin in! Lekker luistervoer. Ben benieuwd!

5   2  
Kinderkaartje

Podcast nog niet geluisterd, dat wordt morgenvroeg.

Wel ben ik heel erg benieuwd of er enige schot in de overname zit. Ik snap dat jullie er niet veel meer van zullen weten dan wij, maar zou dit toch graag wel weer eens belicht zien.

Ik vind namelijk dat het allemaal heel lang duurt en meestal is dat geen goed teken.

6   2  
Thiestemberg (BSR)

@Kinderkaart

Helaas weten wij daar ook niets over. Wordt contractueel allemaal goed dicht gehouden. Als we meer weten, melden we dat zsm!

25   1  
Ivo

Sorry maar ik vind dat een beetje vreemd en ook wel heel reactief hoor.

De laatste update vanuit de aandelenverkoop is van 3 oktober. Er was exclusiviteit met één partij. We zijn nu 2 maanden verder en niemand kan of wil de achterban, de supporters en de sponsoren, ook maar iets melden.

Wordt het dan geen tijd voor een oproep vanuit de supportersgroepen en sites naar NAC toe voor meer duidelijkheid? Het is toch niet teveel gevraagd om een persverklaring naar buiten te brengen waarin in 10 zinnen de stand van zaken wordt toegelicht?

Het gaat om de toekomst van de club en mensen die al 30 jaren sponsoren of op de tribune zitten mogen niks weten. Dat is toch schandalig?

4   7  
gjoewie

Podcast nog niet geluisterd, maar gisteren wel ESPN teruggekeken (ik doe op zondagochtend wel iets anders dan tv kijken...). Steijn zei eigenlijk niets onoirbaars. Wel was het niet heel positief wat hij zei.
Een aantal aspecten uit dat gesprek: aan het begin van het seizoen heeft hij koffie gedronken met Pierre van Hooijdonk, omdat hij vond dat hij een spitsentrainer nodig had (dat ben ik wel met hem eens, we hebben nu Lurling in die rol). Van Hooijdonk Sr gaf toen aan dat hij dat liever niet deed, omdat Jr bij de selectie zat. Na dat kopje koffie ging Sr weer naar huis. Steijn begreep en accepteerde de houding van Sr. Maar wat er daarna gebeurd is, werd niet bekend, want echt goede vrienden zijn het niet. En dat is een understatement.
Over de rol van Urbi Emanuelson bij de Trommels (Urbi zit nog wel als speler bij de selectie, maar hij speelt weinig en heeft de rol als verlengstuk van de trainer naar de andere spelers, ook omdat hij zelf de trainerscursus volgt) gaf Steijn aan dat hij ook graag zo'n speler gehad wilde hebben. Want hij kwam zelf weinig in de kleedkamer. Dat snap ik niet. Was hij nou trainer of een soort manager, die boven de technische staf staat? En wat was dan precies de rol van Lex Immers?
Maar waardoor ik toch echt van de bank afviel, was het feit dat Steijn vertelde het hele seizoen op zoek geweest te zijn naar een conditietrainer! Zijn die zo moeilijk te vinden? Hij was er zo trots op dat hij 26 fitte spelers tot zijn beschikking had in de beslissende wedstrijd tegen N-ie-C, zodanig dat ze stoelen naast de reservebank moesten bijzetten. Maar waarom kwamen de spelers dan juist in die wedstrijd conditioneel zo te kort? Waarom gingen ze na de gelijkmaker van Sydney niet door om de 2-1 te maken?
Zeker in een seizoen waarin je selectie getroffen wordt door een aantal ernstige Corona-gevallen was een conditietrainer die ook individueel met spelers aan de slag gaat zeker geen overbodige luxe geweest. Dat zou ook in samenspraak met de medische staf kunnen gaan. Maar Steijn gaf duidelijk aan dat hij heel prettig gewerkt heeft met de directie (ja, ach...), met de RvC en met de 3 grootaandeelhouders. Had hij dan niet even een balletje kunnen opgooien over de ernst van het gebrek aan een conditietrainer? Als onze jongens een betere conditie hadden gehad, dan hadden we vast zes punten meer gehad in de reguliere competitie en waren we direct gepromoveerd. Dan hadden we die laatste wedstrijd tegen Cambuur ook gewoon gewonnen.
Nogmaals Steijn zei niets onoirbaars, maar liet ook niet het achterste van zijn tong zien. Erg op zijn gemak zat hij daar niet. Over deze zaak is het laatste nog niet gezegd.

10   1  
Spreco

Als je totaal geen feeling met NAC in het bijzonder of de voetballerij in het algemeen hebt en je kijkt dus als volledig "sec" naar de manier waarop Steijn tijdens die uitzending praat ; dan zie je iemand die 100% ongemakkelijk antwoordt op enigszins lastige vragen.
Hij hoopt zo dat er niet te diep wordt doorgevraagd (over niet bestande bedreigingen etc).
Zijn lichaamstaal verraadt dat hij een onzekere toneelspeler is die zijn hachje probeert te redden.

Kortom: alles wat we alles wisten.
Blij dat ie weg is.
En door!

6   1  
scheppioni

pipo steijn trapt na .....
geen euro meer voor die ibiza gast !!!

4   1  
Fritske d'n Olifant

Mooi stuk in de podcast over Antonia. Plaatst het een en ander ook weer in een nieuw perspectief. 100% eens dat NAC dit veel beter had moeten communiceren. Door de lange aanloop richting zijn contract en de manier waarop hij op een gegeven moment over het veld sjokte kreeg ik als supporter ontzettende Guyon Fernandes vibes bij Antonia maar achteraf blijkt dan dat de vork toch anders in de steel zit. Hopelijk heeft Antonia zijn draai gevonden en kunnen we nog vaak van zijn snelheid en acties genieten.

Over MS is de afgelopen dagen genoeg gezegd en geschreven. Ik kan me niet voorstellen dat iemand die niet in de spiegel wenst te kijken, het ene na het andere lulverhaal ophangt en continu zwelt in geklaag over zijn oude club aantrekkelijk is voor een nieuwe werkgever.

Twee punten die ik nog wel wil uitlichten:

1. De opmerkingen over de relatie vader/zoon zijn een regelrechte sneer naar PvH/SvH. Even later zegt hij doodleuk dat PvH geen onderdeel wilde uitmaken van zijn staf vanwege de aanwezigheid van SvH in de selectie. Daarnaast is het juist MS die als trainer zijn zoon meenam naar zijn clubs, van Venlo tot de VAE. Moet hij uiteraard zelf weten maar neem anderen dan niet de maat.

2. Dieptriest dat je de lokale media verwijt zonder wederhoor artikelen te plaatsen en de supporters op te hitsen maar tegelijkertijd in drie verschillende media behoudens een enkele kritische noot van HK helemaal leeg mag lopen. Echter tonen dat soort opmerkingen wel weer de totale minachting aan die MS heeft jegens ons supporters en mensen rond de club. We moeten vooral dokken en klappen voor de ongeëvenaarde prestaties van dokter Steijn. Dat werkt waarschijnlijk zo in Abu Dhabi, maar niet bij NAC.

Over smeuïge verhalen gesproken, wat ik miste bij oud-NAC was het verhaal van Kenny vd Weg die betrokken zou zijn geweest bij een opstootje na RBC-TSC waarbij wat rake klappen zijn gevallen. Ik ben toch wel benieuwd naar het echte verhaal. Ik ken Kenny uit zijn NAC tijd als een harde werker, maar niet als een vechtersbaas.

3   0  
Robbie Rafello

Hebben jullie eerst met Yadran de onderwerpen afgesproken ?

Laad alle berichten na dit bericht in