Wij gaan niet opzij

Eindstand gouden seizoenkaarten: 5.712

Thiestemberg

Afgelopen middernacht eindigde de verkoop van de gouden seizoenkaarten. Vanmiddag maakte NAC in een video bekend hoeveel er van deze gouden kaarten uiteindelijk verkocht zijn. Maar liefst 5.712 supporters hebben de kaart aangeschaft en geven de club zo dus onvoorwaardelijke steun komend seizoen.

NAC staat met dit aantal in de landelijke top vijf als het aankomt op verkochte seizoenkaarten, alleen FC Groningen, FC Twente, Feyenoord & Ajax verkochten er tot nu toe meer. Willem II is per een juni voorbijgestreefd. Een grote kanttekening bij deze landelijke ranglijst is dat veel clubs ook de reguliere seizoenkaarten in de verkoop hebben. 

Reguliere seizoenkaarten zijn bij NAC vanaf aanstaande woensdag verkrijgbaar. 12:00 start de verkoop.

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #20 0 reacties
Volgend bericht
BSRetro: Stanley Bish 24 reacties
Terug naar overzicht
41 Reacties
144   5  
Heksenketel

Maakt me niks uit wat anderen doen. Gewoon 5700 kaarten verkocht zonder enige garantie dat je er iets voor terug krijgt. Dan zijn we vandaag toch eventjes de beste supporters van het land! Amen

144   5  
Heksenketel

Maakt me niks uit wat anderen doen. Gewoon 5700 kaarten verkocht zonder enige garantie dat je er iets voor terug krijgt. Dan zijn we vandaag toch eventjes de beste supporters van het land! Amen

57   9  
Sanseveria

Prachtig aantal! Zou schitterend zijn als er straks zsm weer voor een vol stadion gespeeld mag worden. Maar de kans is groot dat eerst een lagere bezetting toegelaten wordt. Als dat 1/3 wordt is het voor NAC organisatorisch wel erg makkelijk: dan passen alle gouden seizoenkaarthouders er namelijk precies in!

36   1  
Bart

Gouden supporters hebben wij! Ben benieuwd hoeveel (normale) ssc’s bij gaan komen! Had van te voren niet verwacht dat er zoveel supporters een gouden kaart gingen nemen maar, deze supporters blijven me verbazen! Breda leeft zoals altijd! Hup nac

19   76  
Arie

Mooi aantal dat zeker, maar het betekent ook dat er bestuurlijk en beleidsmatigniks zal veranderen. De mensen betalen toch wel denken ze bovenin.
Wat zou het volgende zijn na RedNAC, SamenVoorNAC en deze Gouden Seizoenkaart?

11   18  
Nacdictive

@Sanseveria: als NAC het bedrijfseconomisch bekijkt zou ik er gewone scc kaart houders/1912 in laten..

22   4  
Hupnac

@Arie dit ziet toch op een totaal andere situatie! Dat NAC nu de hulp van de supporters nodig heeft komt door een externe factor, de coronacrisis. Dit staat los van de taakvervulling van het bestuur.

Het is fijn om te zien dat zoveel supporters, ondanks deze crisis, het financieel kunnen bolwerken om NAC te steunen.

53   3  
Wanny

Mooi symbolisch getal.

3 x 1900 + 12

10   44  
von F

Helemaal juist Arie, het cashflow-probleem is weer een jaar verschoven zonder er veel voor te hoeven doen. Corona heeft er voor gezorgd dat de omzet al binnen was en de kosten fors omlaag zijn gegaan, maar toch weer cashflow problemen. Knap gedaan.... maar vanaf 1-6 gelukkig weer een nieuwe kop-van-jut.

17   33  
Spionkop

Ik heb volgende week pas geld. Kan ik dan nog voor goud gaan?

9   20  
Jf

Wat een prestatie proud to be a Naccer. Ik denk dat er nu nog genoeg bijkomen die verlengen.

De zure reacties blijf je houden. Die mensen staan duidelijk anders in het leven.

Off topic: is Avdijay niet iets voor NAC. Wel een lastig mannetje maar daar weet onze trainer misschien wel mee om te gaan.

9   7  
Adnac

Zijn wij als NAC de enigste club met een "gouden seizoenskaart" (zonder teruggave optie) of hebben andere clubs dat ook ?

7   3  
The Cosmic Gate

Da's toch mooi getal , meer dan verwacht.
En ja ik het er ook 1 ?

9   2  
Scheppioni

Prima aantal ! NAC mag nooit verloren gaan !!??

21   9  
Buurman

Mooi aantal. Ik denk dat de keus wel of geen goud wordt bepaald door de portemonnee. Begrijpelijk dat iemand die iedere euro moet omdraaien reductie wil als hij maar een paar wedstrijden mag zien. Ook begrijpelijk dat er supporters zijn die geen goud doen om een signaal af te geven dat het beleid al jaren waardeloos is. Dan is het volkomen legitiem om te zeggen “ nu even niet.” Ik heb zo’n idee dat door de crisis een tien procent minder seizoenkaarten worden verkocht. We gaan het wel zien. Ik vrees wel dat de volgende vraag van NAC wordt ; “ lieve supporters willen jullie solidair zijn en hoeven we aub de reductie niet uit te betalen.“ We kennen NAC toch , dat geld is straks weer op. Inderdaad had je net zo goed een gouden kaart kunnen kopen ......?

12   3  
Judge M.

@Wanny:

Of 3x1912 min een kratje bier ??

6   37  
RV

Je kunt pas een analyse maken als je ook daadwerkelijk weet waarom mensen niet verlengen met zo'n gouden seizoenkaart. Dat er 5.700 verlengen geloof ik wel. Maar waar zijn de andere 10.000 gebleven en waarom verlengen die niet? Geen budget? Klaar met het beleid?

Mijn gevoel zegt dat het aantal van 5700 niet des NAC is. Dat is helemaal niet negatief bedoeld maar ik vind het een vrij laag aantal. Natuurlijk zijn er mensen die door de crisis problemen ondervinden maar West Brabant is een welvarende regio waarbij het grotendeel echt wel een paar honderd euro kan ophoesten. Ook in tijden van crisis.

Grootste vraag is aan de directie. Hoe gaat deze crisis aangevlogen worden? Daar hoor je weinig tot niets over. Worden transfers ook weer grotendeels terug geïnvesteerd in het transferbudger? Of om gaten van het financiële wanbeleid en corona op te vullen?

Krachtige leiders communiceren juist in deze periodes, maar meten ook vooral in deze tijd de beweegredenen van loyale klanten. Er is veel werk aan de winkel. Geen promotie is een dolksteek in de rug van onze club.

12   2  
NAC4Ever

@RV
Ik denk dat jouw vragen (of in ieder geval een deel daarvan) beantwoord kunnen worden zodra de reguliere seizoenkaarten (die ik zelf neem) in de verkoop gaan. Dan pas kunnen we een conclusie trekken of het de verkoop tegen valt.

32   10  
Spionkop

Waarom word ik zo weg gevote? Is dat zo gek dat je even geen geld had nog, maar dat je wel NAC wilt steunen middels een gouden kaart?

Niet iedereen kan zo even een paar honderd euro ophoesten. Maar hier wordt je meteen afgemaakt.

Pijnlijk.

13   1  
NAC4Ever

@SPIONKOP
Ik denk dat de minnetjes niet zijn omdat ze tegen je bericht zijn. Maar dat het een op je vraag is.
(Zeker weten doe ik het natuurlijk niet).

11   7  
Lamington

Buurman

Nee. Portemonnee bij mij niet bepalend, signaal inderdaad. Ik ga niet op z'n ja-en-amens zo maar geld naar NAC brengen. Kon dat al, kan nu ook en vanaf woensdag bekijk ik wel wanneer ik verleng. Ik verwacht eind volgend seizoen net als jij ook nog wel een smeekbede of ik van restitutie af wil zien. Kan ik dan alsnog bepalen. Als het sociale aspect wegvalt -als ik überhaupt al binnen zou mogen- zit ik net zo lief thuis of in de kroeg.

8   16  
jvt

De aandeelhouders zijn er blij mee.
Zonder gegarandeerd spelersbudget voor kampioenschap.

4   4  
Ivo

Ik verwacht dat de oudere kaarthouders sowieso niet gaan verlengen, of in ieder geval een groot deel ervan. Dus de 65-plussers zeg maar, een kwetsbare groep waarvoor het misschien allemaal nog wel langer gaat duren.

Als je in totaal op 10.000 komt zou dat heel mooi zijn. We gaan het zien. De eerste 5712 zijn in ieder geval binnen.

20   3  
NuFfNie

Als NAC nu van elke wedstrijd een demonstratiewedstrijd maakt, dan kunnen ze gewoon in een vol stadion spelen. Dat heeft de dam vandaag wel duidelijk gemaakt. Voetbal is voor voetbalminnend Nederland te belangrijk om zomaar te negeren.

4   4  
NAC4Ever

@NUFFNIE
Beetje kromme vergelijking. Maar vind hem wel leuk bedacht.

6   0  
Sanseveria

Sterker nog: wij demonstreren elke twee weken gewoon onze liefde voor onze club!

2   0  
Rade

Zit PSV echt nog niet op meer dan 5712 verkochte kaarten??

16   21  
Hertog Jan

@ Nuffnie

Wat heeft een Dam vol met links tuig in hemelsnaam met NAC te maken.

40   0  
FES

De afgelopen drie maanden diverse zaken ‘gesponsord’. ‘n Kroeg en ‘n restaurant met vouchers, de sportschool door ‘t abonnement niet op te zeggen, Chassé voorstellingen niet teruggevraagd, diverse lokale initiatieven ondersteunt. Zo ook NAC, ik heb mijn 1912-SCC onvoorwaardelijk ‘goud’ verlengd. Ook als NAC niet met publiek zou mogen voetballen. Of ik hierdoor daadwerkelijk ‘n gouwe ben? Daggutniet. Ik ben ‘n geluksvogel, ik kan het lijden. Heb geen ellende in mijn omgeving, geen inkomensdip, gekort salaris of baanonzekerheid. Ik wil dolgraag de komende tig jaar nog naar de kroeg, de sportschool of ons stadion kunnen gaan. Da’s mijn uitgangspunt om NAC te sponsoren. Aan de club om deze geste van de eerste 5.000 supporters juist te hanteren. Aan de RVC de taak om hierop toezicht te houden. Aan de Clubraad de taak om te bevragen. Aan de directie de plicht om dit vertrouwen niet te beschamen. Ik ben benieuwd naar de verantwoording en allocatie van deze gelden.

2   0  
Sanseveria

Helemaal met FES eens!

2   19  
Bommel

Zijn die 5.700 man, sponsors van NAC of van de aandeelhouders? That's the question. Mocht ooit duidelijk worden dat het voor de gatendichtende aandeelhouders was, ga dan niet klagen, u was vorig jaar al gewaarschuwd.

16   1  
henk

@Bommel
Die 5700 zijn supporters die over een jaar, of wanneer dan ook, graag weer naar NAC willen. Als die allemaal, net als jij blijkbaar, niet thuis gaven dan had de club geen bestaansrecht en was faillissement reëel. Die trouw supporters zijn het enige wat NAC heeft, zonder hen geen club. Aandeelhouders onderbouwd aanvallen vind ik niet zo'n probleem, maar om zo in te hakken op supporters die het belang van NAC wel op één hebben staan is toch weinig kies.

17   0  
Die ne gast

@Bommel
Als de aandeelhouders de gaten dichten, dan gaat er sowieso geen geld naar de aandeelhouders... dan storten de aandeelhouders Juist geld bij...

NAC moet zijn eigen broek kunnen ophouden. Het gemak waarmee sommigen hier roepen dat de aandeelhouders er meer van hun eigen geld in moeten steken is soms ronduit stuitend. Je kan de aandeelhouders wel verwijten dat ze te vaak de verkeerde mensen benoemd hebben in de directie en RVC,maar niet dat ze er niet genoeg eigen (!) geld in hebben gestoken.

21   0  
Ernie

Op dringend aanraden van mijn vrouw op het laatste moment toch maar een seizoenskaart genomen. Heb haar wel verteld dat ze er rekening mee moet houden, dat ik de vrijdagavonden gewoon thuis ben.

12   17  
Fanneke

Alleen de quote dat deze gouden seizoenskaarthouders onvoorwaardelijk hun steun verlenen aan de club is raar. Dat geldt dus niet voor de anderen die een seizoenskaart aanschaffen? Dit is slecht neergezet en kortzichtig naar buiten gebracht.

15   2  
Badeend

Fanneke, niet zo janken. Je draait de boel om. Er staat ALLEEN maar dat deze 5712 supporters de club onvoorwaardelijk steunen en dat IS ook gewoon zo. Er staat NIETS over supporters die om welke reden dan ook (nog) geen scc hebben gekocht/verlengd.

En de quote klopt toch gewoon, als je niet iets probeert te lezen wat er niet staat?

14   1  
Sanseveria

@ Fanneke

Die onvoorwaardelijke steun is toch juist precies waar de Gouden actie om ging? Je koopt een seizoenkaart zonder de zekerheid dat je voor dat geld iets terug krijgt.

Wat mij betreft heeft elke reguliere verlenger net zo veel liefde voor NAC als een Gouden seizoenkaarthouder. Maar in de reguliere kaart zit nu eenmaal de voorwaarde opgenomen dat je je geld terug krijgt als je wedstrijden moet missen. Ik kan in niemands portemonnee kijken, dus er hoeft verder ook geen waardeoordeel aan verbonden te worden.

1   1  
Foxnb

vraagje? Het is vanaf nu verplicht te reizen in het OV met mondkapje. Heeft iemand de mondkapjes van NAC al binnen gekregen?

5   1  
Buurman

Volgens mij was het vooral de laatste jaren al zo dat je een seizoenkaart koopt en shit terug krijgt. Dus wat is er nu anders ? Je mag wat wedstrijden thuis blijven, dat is het enige verschil. Verder is het gewoon een kwestie van geld. Als die paar honderd gulden je niks uitmaken dan koop je toch. En een gezin die iedere euro moeten omdraaien dienen zo verstandig te zijn even te wachten. Hoeveel kaarten uiteindelijk verkocht worden gaat het om. Ik verwacht een tien procent minder. Dus er komt behoorlijk wat geld binnen bij NAC. Dat is heel mooi.

5   2  
Opa Alex

Gouden seizoenkaarten??
Ik ken een heleboel supporters die een normale - wat is in deze tijd "normaal" - seizoenkaart gaan kopen. Heeft niets te maken met aanschaf kaart op termijn betalingen, zoals vandaag dubbel wordt uiteengezet in de Stem.
Belachelijk en zeer slecht weergegeven.

2   1  
Nonkel Frans

Benieuwd hoe straks de ssc stand en de opbrengsten bij de andere clubs uitvallen. Als er niet gespeeld wordt tot in volgend seizoen en de uitblijvende inkomsten van "TV ether monopolisten" de achilleshiel blijkt en een sanering van de halve ere en eerste divisie serieus op de agenda komt bij de KNVB ........dan zal er een re organisatie debat volgen waarbij niet enkel de recente prestaties en vermogen van de clubs het bestaansrecht maken maar dan zal het aantoonbaar duurzaam draagvlak - supportersschare - mee gaat tellen. Als deze gedachte uitkomt, dan geeft de gouden kaartcampagne samen met 1912 en de reguliere ssc-ers die nog volgen - net dat duwtje in de goede richting. Wij gaan niet opzij. Hup NAC.

0   2  
Gewoon Stroef man

Valt tegen. Er gaan echt niet nog eens 10.000 de reguliere kaart aanvragen. Ben toch erg teleurgesteld in de beste supporters can het land

Laad alle berichten na dit bericht in