Wij gaan niet opzij

Eisenga over hervatting: “Het is nu te vroeg om er iets over te zeggen”

Italo

Vanavond hadden we Algemeen Directeur Luuc Eisenga te gast in onze podcast, die uiteraard volledig in het teken stond van het corona virus in combinatie met NAC. Of en hoe de competitie wordt hervat, blijft gissen. Ook voor Eisenga.

Vorige week werden vertegenwoordigers van de verschillende BVO’s in Nederland op uitnodiging aanwezig in Zeist om aan te horen hoe de KNVB zaken wil aanpakken. “Er werd ons een presentatie gedeeld waarin de KNVB aangaf dat zij het wedstrijdschema twee keer zouden kunnen verplaatsen, willen we het einde van de competitie halen. Het einde van de competitie is, vanuit het oogpunt van de KNVB, het moment dat spelers moeten worden vrijgegeven voor de Nationale selecties,” zo gaf Eisenga tijdens de podcast aan.

Dat zou dan zijn zodat de spelers zich kunnen gaan voorbereiden op het EK. Inmiddels hebben de meeste voetballiefhebbers niet eens meer de illusie dat het EK over drie maanden gespeeld gaat worden. “Gaan we het EK verplaatsen, dan komt er wat meer ruimte. En dan zou je nog wat langer kunnen uitstellen. Maar een ander onherroepelijk eindpunt is het einde van de spelerscontracten eind juni.” Oftewel, de Europese competities worden op zijn laatst op dinsdag 30 juni afgerond.

Eisenga vervolgt: “Eén van de voorstellen die de KNVB presenteerde is dat de nacompetitiewedstrijden over één wedstrijd gespeeld worden in plaats van over twee. Als het op die manier moet, dan is dat de beste van de slechte oplossingen. Je wil sportief gezien de eerlijke kans hebben om het maximale uit jezelf te halen. En dat betekent in ons geval; Hebben wij een eerlijke kans gekregen dat wij een waardige, derde promovendus te zijn? Dat moeten we bewijzen in duels met de andere clubs om ons heen.”

Echter, ook het tenietdoen van de huidige voetbaljaargang lijkt een steeds reëlere optie te worden, met alle gevolgen en keuzes vandien. Zover wilde de KNVB vorige week nog niet gaan: “De KNVB had drie scenario’s: uitstellen, spelen zonder publiek, en het aanpassen van de competitie. De competitie niet uitspelen is nog geen optie die op papier staat bij de KNVB.”

Het gesprek eindigt met de nuance dat het op dit moment nog puur koffiedik kijken is, zo beaamt ook Eisenga: “Er valt niets anders te doen dan afwachten. “Het is nu nog veel te vroeg om er iets over te zeggen. Als je er nu geld op zou moeten inzetten, zou je zeggen ‘voor 1 mei spelen we zeker geen voetbal’ .”

Bron:
B-Side Rats
6 Reacties
6   1  
Kiko

Veel te vroeg om dat te concluderen. Als het EK eruit gaat, zou er zomaar ruimte kunnen ontstaan om de competities uit te spelen.

5   13  
Moppernac

Zo als ik al eerder zei, het zal wel uitlopen op het tenietdoen van de huidige voetbaljaargang.
Pech voor Cambuur en De graafschap en geluk voor RKC en ADO Den Haag

6   1  
Kiko

Veel te vroeg om dat te concluderen. Als het EK eruit gaat, zou er zomaar ruimte kunnen ontstaan om de competities uit te spelen.

3   0  
fvf6

Eerst maar het overleg van de uefa afwachten. Daarna kan je zien wat voor ruimte je hebt om de competitie met eventuele na - competitie uit te spelen.

2   2  
Amarilla Negra

Het EK gaat er vandaag uit, dus dan is er genoeg ruimte om de competitie uit te spelen zodra deze storm is gaan liggen.

Het seizoen teniet doen, zoals @moppernac hier aangeeft, lijkt me een onrealistisch scenario. Een seizoen dat 80% gespeeld is, is wat mij betreft meer waard dan een seizoen dat nog niet begonnen is.

0   0  
von F

Gaat 'ie nu eerst naar mensen met verstand van zaken luisteren in plaats van als een simpele ziel twitteren. Hij leert toch snel.

0   0  
TheBelg

Het zal er wel naartoe gaan dat er volgend seizoen met 20 clubs wordt gespeeld in de Ere. Dus Cambuur en de Graafschap gaan over en RKC en den Haag blijven erin.
En wij moeten hopen dat deze situatie ons financieel niet teveel tikken geeft.

Laad alle berichten na dit bericht in