Wij gaan niet opzij

'Eisenga wilde niet verder met Van Den Abbeele'

Das Phantom

Luuc Eisenga en NAC gaan uit elkaar. Volgens BN DeStem is de breuk ontstaan omdat Eisenga geen vertrouwen had in het werk van zijn collega Van Den Abbeele.

Volgens de krant had Eisenga kritiek op het functioneren van de Belg. Onder meer een slecht aankoopbeleid en een gebrek aan leiderschap zouden daaraan ten grondslag liggen. Eisenga ging met zijn kritiek naar de RvC, maar die blijven volgens BN DeStem wel achter de technisch directeur staan. 

Volgens BN DeStem heeft de RvC vertrouwen in de capaciteiten van de TD, maar denkt een groot deel van de club anders over de Belg. Eisenga zou zich ondertussen niet gesteund hebben gevoeld de afgelopen tijd en gooit daarom de handdoek in de ring. Op deze manier verder werken heeft voor hem geen zin. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
59 Reacties
203   14  
Beest

De hele p-zooi vorig jaar weg weten te werken .

De Spanjaarden gehaald. Olij ( mede ten rouwelaar)

Haye en schouten zijn zeer bruikbaar voor dit niveau.

Volgens mij geen slecht resultaat in je 1ste jaar zonder een rooie cent

34   7  
Charles

Van ons lokale carnavalskrantje

203   14  
Beest

De hele p-zooi vorig jaar weg weten te werken .

De Spanjaarden gehaald. Olij ( mede ten rouwelaar)

Haye en schouten zijn zeer bruikbaar voor dit niveau.

Volgens mij geen slecht resultaat in je 1ste jaar zonder een rooie cent

17   2  
Sjorske

Wat een zooitje (nog steeds)

29   2  
Rijen is NAC

And the soap continues... Wat is er nog geloofwaardiger, Ludo en Janine zometeen op 4 of deze RVC?

20   42  
@10Diego

Er is natuurlijk meer aan de hand en zijn vertrek ligt vooral aan zijn eigen functioneren.

Maar goed, jullie hebben een jaar kwijlend achter deze fop directeur aangelopen.

14   5  
Sjorske

Een Fries en een Belg zaten samen op een bankje..........
Het einde is bekend
Twee totaal verschillende culturen en denkwijze

66   8  
Brat

Alles valt ineens op zijn plek. Kim-jong-un is niet ziek hij had geheime sollicitatie gesprekken in Breda.

23   6  
Molenschot Loco

Klinkt als het verhaal bij politieke partij DENK......Elsinga steekt een mes in de rug van TVDA.....als je geen vertrouwen hebt ga daar eerst over praten met die persoon!!!

16   4  
NAC4Ever

@MOLENSCHOT LOCO
Wie zegt dat Eisenga niet met van den Abbeele heeft gepraat?
Het zou kunnen dat hij dat wel heeft gedaan en later alsnog naar de RVC is gestapt.
We weten het niet.

26   5  
Jetpaction

Ga je op deze voet verder (ieder jaar minstens een AD, TD of trainer ontslaan) dan zitten we dadelijk 100% in hetzelfde schuitje als Roda JC. Het enige wat nog ontbreekt is een buitenlandse vreemde vogel die claimed miljoenen in de club te willen gaan pompen. Ik zie het nog wel gebeuren ook.

Dit gaat echt niet goed zo.

3   5  
Kipiani

v.d.Aat uit Madrid, sorry uit Monaco, o nee uit Dubai.

12   25  
Sjef de gevulde koek

Wij worden toch nooit meer serieus genomen in heel Nederland en de voetbal wereld. Waar komt dit voor ? Hoeveel geld gaat dit weer kosten. Volgend jaar weer een speler minder omdat onze Eisenga betaald moet worden. En brood nog en ga zo maar door. Er is maar 1 ding mogelijk en dat is gewoon totale overname. En dan een sterke leiding weg zetten. Ipv een Pipo de clown uit een fietsploeg die bij Heerenveen al gefaald is. 2 gesprekken met die man gehad en je wist al dit is een fantast. Nee wij nemen zo’n idioot. Ook onze Rotterdamse troela hoeft nooit meer in het stadion te komen. Man man

10   16  
ome cor

Als onze aandeelhouders ons destijds niet gered hadden, zaten we nu met een fusie met RBC en zouden we volgend seizoen misschien wel derde divisie kunnen spelen.

Klinkt ook triest, maar dan zou er nog uitzicht zijn op een stijgende lijn voor de toekomst.
Met de huidige pluche-zitters is het van de enige put in het andere dal.

29   5  
Arie

Hahaha zit Blanco er weer ff naast met het feit dat TvdA eruit ging, omdat Luucie Luc niet met hem door een deur kan.

85   9  
FVBreda

Spelers die getekend hebben bij NAC onder Tom van den Abbeele.

30-06-2020
Thom Haye
Chiel Kramer
Ivan Ilic
Othman Boussaid
Boris Kudimbana

30-06-2021
Javi Noblejas
Roger Riera
Nick Olij
Huseyin Dogan
Finn Stokkers
Nacho Monsalve
Robin Schouten
Joshua Bohui

30-06-2022
Colin Rösler
Jan Paul van Hecke

Jeugd
Milan Vanacker
Bart Verbruggen
Gylermo Siereveld

Naar mijn mening een prima groep spelers. Zeker als je weet dat het niet de normaalste zaak van de wereld is dat een speler zomaar naar een club gaat bij interesse.

5   1  
Rechtsback

Zucht....

17   4  
WillemBreda

Eisenga: we moeten korten op salarissen!

RvC: toedeledoki!

22   11  
Frank

NAC is suïcidaal. Zulke fratsen uithalen terwijl de club door corona voor waarschijnlijk de grootste problemen uit zijn bestaan staat. Dat is werkelijk onvoorstelbaar, en kan niet zonder gevolgen blijven. In de tussentijd is onze concurrentie namelijk aan het BOUWEN zo goed en zo kwaad als dat gaat.

Het lijkt wel een Postbus 51 spot. Het houdt niet op. Niet vanzelf.

7   2  
Krenk

Zag je in de voorbereiding al aankomen. Mannen zeiden elkaar niet eens goeiedag en gingen ieder aan een kant van de tribine zitten.

7   4  
since1912

Daar gaan we weer....

En in deze tijden van crisis helemaal catastrofaal. Wanneer kan het nou eens een keer normaal bij ons vreselijk fantastische kutclubJe?

7   5  
Plaatjesmaker

Vermoeiend. En ik draai pas 4 jaar mee...

8   10  
Scheppioni

Toepasselijk dit item, as muppets naast me kaar op de foto ! Ondertussen wil de ene(de fries) de andere(de belg) een mes in zijn rug steken !!! Mevrouwtje edelenbos hier verantwoordelijk voor en zij mag blijven ? Het moest niet mogen, NAC onwaardig !!!

4   2  
@frank

Dat is een spot van Sire, niet postbus 51

19   3  
Harrie

Hij had een contract voor onbepaalde tijd, dus dat is een voordeel ivm een standaard opzegtermijn. Wanneer hij een contract had voor een x-aantal jaar moet je het afkopen, maar dat zal ons deze keer bespaard blijven.

Nu weet iedereen gelijk waarom Van Den Abbeele voorlopig blijft zitten, want dan moet er 2 jaar salarissen worden afgekocht en dat geld is er niet.

7   4  
@10Diego

@frank, als je in deze tijd je ceo buiten zet moet hij er wel echt wat aan de hand zijn.

52   0  
Struik

Bij andere clubs levert de directie een deel van zijn salaris in, wij leveren de directie in..

9   6  
Rotterdammert

Die knakker had al nooit op die stoel moeten zitten. Deze zag je al van verre aankomen.

27   7  
Buurman

Dit is toch wel verrassend. TvdA ontslaan was niet terecht vind ik. Hij heeft voldoende gepresteerd en verdient zeker een kans meer te laten zien. Ik respecteer het so wie so dat hij deze functie aandurfde. Echter Eisenga had binnen de club bij bepaalde geledingen best draagvlak, vooral bij de spelers en tech.staf. Maar nu blijkt is Eisenga zijn relatie met de RvC slecht. Daar kijk ik van op. Ik lees het toch goed dat Eisenga zelf opstapt ? Kost NAC dus geen geld.

En d'n Tom wordt misschien wel de NAC kat met 7 levens. Eerst overleeft hij Brood en nu Eisenga. Dit verbaast me. TvdA mag blijven en dat lijkt me terecht.

10   10  
Sjef de gevulde koek

En dan zal je morgen wel een mail krijgen voor het verlengen van je seizoenskaart haha. Supporter ben je voor altijd al zitten bassie en Adriaan achter die tafel. Maar dit kan toch echt niet meer lachwekkend. Wie moet je nog serieus nemen bij Nac. Ik zou het echt niet weten. Niemand maar ook niemand die er nu zit heeft enige voetbalkennis. Vrij appart bij een bvo. Als ik dan wat mag roepen is Ton Lokhoff wel een naam. Nac man en iemand met verstand van zaken.

6   5  
Nachoreca1

Het wordt echt nooit meer wat. Ook niet met weer een vracht zgn bredanaars binnen halen. We zijn idd een lachertje verworden. En ik heb me daar jaren geleden al bij neergelegd. Houd van de club en dat pakt niemand me meer af. Alleen over dit soort zaken glimlach ik maar....

28   9  
Breda78

Goetzee zit mij iets te gezellig met NAC supporters te kletsen op Twitter die hem vragen terug te komen. Zal Justin wel worden.

14   2  
Ratjeduneerste

Is het niet zo dat de heer Eisinga door mevrouw interim naar voren is geduwd en samen met Brood door eenieder zijn strot is geduwd?

Een jaar later zijn deze 2 alweer werkloos.

In deze kan ik me wel scharen achter de RvC (zoals het verhaal voor zover duidelijk is).
TvdA heeft prima geroeid met de riemen die er beschikbaar waren (weinig budget, een selectie van 40 spelers waarvan 25 man bij het grof vuil kon en NAC als afvoerputje van het voetbal m.b.t. spelercarrieres)

TvdA heeft hierbij een aantal prima sterkhouders aan toe weten te voegen (Riera, Noblejas, Schouten, Olij, Haye, Boussaid, Nacho) en een aantal miskleunen weten te lozen die je aan Advendo nog niet kwijt zou kunnen (Kastaneer, Gersbach, Kali huur).

Tevens heeft Luuc nooit op de voorgrond getreden en is er weinig transparantie, dus waar hij het vandaan haalt dat TvdA te weinig 'leiderschap' heeft getoond is mij een raadsel. Als AD is dat component toch zeker zo belangrijk.


Er zal nog wel het een en ander naar buiten komen. Des te meer ben ik benieuwd naar de opvolger. Binnen aanzienbare tijd zal deze voorgesteld worden. Wordt het een verrassing (oud-NAC) of wordt het de volgende marionet van de grote jongens?

3   1  
Willem 4,5

Hier rest maar een ding, zucht.............................

4   12  
Yup

Ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was. Een zooitje...

12   17  
Toontje

Dat is als je geen geld hebt...dan zijn de gevolgen....


*je kunt alleen een onbekwame AD aantrekken
* je kunt alleen een onbekwame TD aanstellen
*je kunt alleen een waardeloze selectie samenstellen
*Fatsoenlijke mensen willen niet meer komen naar NAC

Wat een puinhoop.....Ik heb de tijden van Raaijmakers, Speekenbrink en Lemmens nog meegemaakt. Dan was dit allemaal nooit gebeurd.
Een verschrikkelijk mooie club is helemaal van Mommers tot en met nu naar de kloten geholpen door een stelletje onbekwame lamzakken

6   25  
Nacorakel

Iedereen z’n seizoenskaart verlengen om de afkoopsommen te kunnen betalen .. we zijn het lachertje van het betaald voetbal. Het is hier een grotere puinzooi dan bij de koempels.

1   1  
Falco

Hahahaha

4   3  
Atleet

@toontje,

Schrijf is een plan dan van hoe het wel moet??

Zou et dan wel beter gaan met ons clubke ??

3   0  
Hont

De vorige 2 gingen met elkaar, deze 2 breken juist vanwege elkaar...

Heb ook hier weer dubbelle gedachten bij. Vond hem geen sterke AD die NAC echt zou verbeteren. Vond hem zeker niet beter dan Justin (bedenk je eens wat voor een rotzooi die erfde toen hij begon).

Maar daar gaan we weer, het is ook niet alsof hij een fatsoenlijke kans heeft gekregen in 1 jaar.

Hoop dat de nieuwe man een capabel iemand is met een hard voor de club, die bereid is minimaal 5 jaar te zitten - en die kans ook krijgt! Wel positief dat er op korte termijn al iemand gepresenteerd gaat worden. (Mocht het overigens mevrouw de graaister zijn, vrees ik voor het ergste voor ons NAC)

14   3  
Breda

Je zou van dun directeur eindelijk de sleutel van het stadion gekregen hebben. Netjes zijn dictaat uitgetikt hebben en met een stijf piemeltje langs de hoofdredactie lopen. En dan flikkert de RvC jouw bestaansrecht buiten....

Hoor je niemand over, maar dit is toch gewoon zielig voor meneer yadran. Moet ie weer terugvallen op t lekken van 1 van de 17...

7   3  
Dun Diëe

Wat is dit nou allemaal weer een dom gezeik en wat speelt hier in hemelsnaam nou weer op de achtergrond. Iemand,of een clubje mensen probeert TvdA er uit te werken en schroomt niet daarvoor BN de stem daar bij ik te schakelen. "Een groot deel van de club denkt anders over de Belg."

Wat een onzin. Welk deel dan?! De spelers, mensen van kantoor? De supporters? Het barpersoneel?!

Hij heeft het wellicht niet perfect gedaan maar toch aardig goeie spelers met groeipotentie gehaald. Het ziet er naar uit dat er bepaalde lieden hun gram willen halen ten koste van hem. Gelukkig gaat de RvC daar niet in mee.

En wat het gebrek aan leiderschap betreft: hij wilde graag de titel TD. Maar dat wilde men niet, dus werd het TM. Wellicht heeft het verwachtingspatroon tov hem daar iets mee te maken.

2   2  
@10Diego

@breda, dat dus. Hij laat zich gebruiken door de Fries en van de Belg krijgt hij de tijd dat die er nog zit niks.

Arme Yadran.

23   1  
Sanseveria

Dit is inderdaad wel de volledige ontmaskering van Yadran Blanco.

In de ochtendkrant net doen alsof je bronnen binnen de hele club hebt die je verteld hebben dat van den Abeele niet populair is binnen de club.

En nog diezelfde dag blijkt dat je bron de AD was die uit rancune zijn collega probeert te beschadigen op zijn weg naar buiten.

Ik denk dat de Belg de kans verdient om te laten zien wat hij waard is. Hij krijgt van mij het voordeel van de twijfel. De selectie heeft voldoende kwaliteit, anders win je niet zomaar effe van PSV en AZ.

3   0  
Nacgaatnooitverloren

@Nachoreca1 ook ik moet hier om glimlachen. Wat een slangenkuil zijn we geworden in Breda zeg. Ik zeg niet dat het allemaal prima gaat maar op deze manier bouwen we helemaal niets op. Zijn er nog capabele mensen die hierin durven te stappen?

7   2  
BredaParel

Als dar de reden is, mag LE lekker vertrekken. Bij heerenveen wilde hij ook alles alleen bepalen, met desastreuze gevolgen.

Het is nu wachten op goede Belgische aankopen van failliete clubs ( bijv Lokeren) en een Bredase jongen als AD.

Of zou Goetzee weer willen na zijn avontuur bij FC Eindhoven?

8   3  
The fly

Het is gewoon heel lastig om met een zeer klein budget 14a 15 spelers te halen. En uiteraard zijn er een paar spelers bij die niet goed spelen. Of zelfs totaal mislukken zoals onze vriendelijke reus uit Belgie. Maar er zitten uitstekende en bruikbare spelers tussen.
Schouten, Noblejas, olij, riera, monsalve. Andere spelers hebben het minder laten zien maar hebben zeker potentie zoals dogan en stokkers.
Dus eigenlijk heeft onze TD het niet zo slecht gedaan. Daarnaast heeft hij eisinga behoorlijk geholpen om een enorme waardeverhoging te creeeren in het elftal.
Het gaat dus meer om het persoonlijke vlak. Als ze elkaar niet liggen moet je daar iets aan doen.
Laat tva maar lekker zitten zou ik zeggen.



0   0  
Ivo

Hoe komt deze club ooit in een rustiger vaarwater terecht? NAC heeft een hele slechte reputatie als het gaat om personeelsbeleid van directie en technische staf. Werving en selectie zijn dramatisch.

De erfenis van Edelenbos. Mevrouw de interimmert haalde Brood en Eisenga binnen. Die zijn nu al weer weg. Wanneer leert NAC eens op eigen benen staan, en als volwassen organisatie leiding te geven?

0   0  
DunErwt

Onze jaarlijkse klucht..................

1   3  
Cool hand

Een korte samenvatting:
de rvc heeft WEL vertrouwen in vd Abbeele. De rvc had GEEN vertrouwen in Eisinga. Eisinga had GEEN vertrouwen in vd Abbeele en ook niemand binnen NAC, behalve de rvc, heeft WEL vertrouwen in vd ABBEELE. Aldus Blanco.
Conclusie: vd Abbeele kan binnenkort ook zijn biezen pakken?

2   3  
sjef de gevulde koek@COOL HAND

Goed samengevat die gaat inderdaad ook vertrekken dat kan niet anders.

9   1  
Peter

Voor mij hoeft Van den Abbeele ook niet weg. Hij is net één jaar TD dan kan je niet verwachten dat hij direct een ster elftal neer zet. Daar moet je aan bouwen.

Foeke Booy bijvoorbeeld is sinds 2017 TD bij Cambuur, zij eindigde vorig jaar 10 in de keuken kampioen divisie. Als dat bij NAC was gebeurd was die met pek en veren ontslagen, slechtste TD in jaren.
Jaar daarna haalt hij nog wat spelers erbij en met afstand het beste team van de keuken kampioen divisie.

Ik heb vertrouwen in Van den Abbeele op technische vlak. Hoe hij als persoon is kan ik niet oordelen maar heb wel het idee dat als je hem tijd geeft hij heus wel kan bouwen zoals bij elke normale club gebeurt.

6   1  
Ivo

@Peter

Mee eens. Qua Keepers en verdedigend is het solide. Als Olij en van Hecke verkocht worden dan kan je van dat geld vergelijkbare versterkingen halen. Van Anholt heeft een aflopend contract en kan je nog vervangen voor een speler tegen lagere kosten. Van Anholt heeft nog een eredivisiecontract.

Op het middenveld heb je een goede basis met Haye en Verschueren en eventueel Monsalve, die deed het ook prima op het middenveld. Azzagari en van der Gaag als talenten voor de 2e lijn. Ivan Ilic gaat weg, die kan je vervangen, ook nog een aanvallende middenvelder erbij want eigenlijk rendeert alleen Verschueren op de "10" positie en dat is te weinig.

Op de flanken is er het meeste werk te doen. Ik was niet gecharmeerd van El Allouchi, Luca Ilic en Boussaid is te licht voor het KKD-voetbal. Allemaal te traag en te weinig dreigend. Bohui is lang geblesseerd geweest maar heeft ook geen indruk gemaakt. Filipovic is alweer weg. Dus je moet kijken naar 2/3 versterkingen op de flanken, meer zelfs als er spelers weggaan. Ook voor Mounir wordt het wel eens tijd om naar een andere club te gaan.

In de spits heb je Stokkers en Sydney, en die zijn zeker niet slecht maar de aanvoer was onder Brood echt heel slecht. Bij Hyballa leefde Stokkers weer een beetje op. Dankzij zijn stoorwerk konden anderen, zoals Verschueren, ruimte krijgen om te scoren. Dogan zou van mij vervangen mogen worden, ik vond hem te vaak een zesje of lager scoren.

5   5  
Braze

Edelenbos is in hoge mate voor dit zoveelste drama bij NAC. Zij kan niet gehandhaafd blijven in de RvC.
Is de RvC nog steeds niet in staat om een capabele sterke AD aan te stellen?

2   0  
Breda78

@Braze

Volgens mij is Edelenbos alweer een half jaartje weg bij NAC.

1   0  
die ne gast

Grappig dat Eisenga TvdA gebrek aan leiderschap verwijt.
Als er iemand gebrek aan leiderschap heeft getoond was het Eisenga. Totaal onzichtbaar, zich elke keer verschuilen achter een beleidsplan dat er nooit gekomen is, totaal geen voortrekkersrol gespeeld tijdens de Corona-crisis. En uiteindelijk was er maar één leider die handtekeningen onder contracten mocht zetten: Eisenga...

TvdA is zeker geen hoogvlieger, maar heeft meer positieve impact bij NAC gehad dan Eisengaa. Het is zijn goed recht dat Eisenga gaat klagen bij RvC, maar is hij alleen gaan klagen of heeft hij ook oplossingen en namen aangedragen over hoe het technisch beleid verbeterd kon worden?
Ik schat zo in dat het alleen bij klagen is gebleven... En dan begrijp ik zijn ontslag prima.

1   0  
braze

Branco heeft alle inside informatie van NAC, weet hij ook wie als nieuwe Algemeen Directeur gepresenteerd gaat worden?

1   2  
Toontje

Ik weet niet wat Edelenbosch heeft gedaan met TVDA maar hem aannemen op zijn kwaliteiten als TD is onmogelijk.

Opzouten met die Belg.

2   2  
Vinnie Jones

Goetzee, komt der mar in!

0   0  
GB

Lekker weer, wat een zooitje. En heel apart dat velen hier de TD verdedigen. Snap dat niet, beiden de AD en TD zijn volgens mij ongeschikt. Belangrijkste is de gehele, ja de GEHELE, organisatie op orde te krijgen. Nu zitten we nog steeds met 2 kampen en dat lieve vrienden, gaat niet goed komen. Een organisatie waarbij de TD de steun heeft van de RvC maar kennelijk veel minder van spelers (hoe zit het met technische staf) en ander deel organisatie. Is dat gezond volgens jullie?

U zijt gegroet!

Laad alle berichten na dit bericht in