Wij gaan niet opzij

El Allouchi: "Kritiek doet mij weinig"

Raskolnikov

Als je puur naar de statistieken kijkt, is er dit jaar geen belangrijker speler dan Mounir El Allouchi. De middenvelder / buitenspeler was dit seizoen al bij zestien doelpunten (vijf goals, elf assists) betrokken. Toch is hij lang niet altijd onomstreden. De kritiek doet hem weinig, zo vertelt El Allouchi in gesprek met BN DeStem.

Hij weet dat niet iedereen fan van hem is, maar daar trekt de 26-jarige Roosendaler zich niets van aan. "Kritiek doet mij vrij weinig. Echt waar. Heel mijn leven heb ik kritiek gehad. Heel mijn leven moet ik voor mijn plekje vechten", vertelt hij. "Dat is echt zo. Op school, op voetbal; overal. Op de een of andere manier zit die straatvechter in mij. Mij maak je niet snel gek. Gelukkig ben ik in dat opzicht mentaal ijzersterk."

El Allouchi weet ook dat hij onder iedere trainer, en dat waren er de afgelopen jaren nogal wat, altijd een basisplaats voor hem wordt ingeruimd. Ook onder Steijn is hij onbetwist basisspeler: "Ik kan niet iedereen tevreden stellen. De ene persoon vindt mijn speelstijl oke, de ander niet. De trainer vindt mij prima renderen. En de statistieken liegen niet volgens mij."

Of hij ook na dit seizoen in Breda voetbalt, zal in de komende maanden duidelijk worden. NAC wil El Allouchi's contract graag verlengen, maar de partijen wisten in een eerder stadium geen akkoord te bereiken. El Allouchi wil nog niet op de zaken vooruitlopen: "We zitten midden in het seizoen, ik vind het daarom lastig om te praten over de toekomst. Ik heb het hartstikke naar mijn zin bij NAC. Dat is echt zo. Ik speel vrijwel alles, de trainer heeft vertrouwen in mij."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Volgend bericht
#RAISEYOURFLAG 119 reacties
Terug naar overzicht
81 Reacties
270   28  
RV

Waarom is er überhaupt kritiek? Jaar in jaar uit opgesteld in de basis door alle trainers, jongen van de club, werkt hard, knokt zich bij Helmond naar het eerste van NAC, en dan dit jaar ook nog eens belangrijk met doelpunten en assists (iets waarin hij is gegroeid door hard te werken en dit jaar komt die effectiviteit er dan ook eindelijk uit).

Waar praten we in godsnaam over. Het is een grove schande dat er kritiek is op zo'n jongen. Ook niet des NAC. En misschien valt de kritiek ook wel mee maar wordt die vooral bepaald door de reacties van een aantal op deze site. Iedere weldenkende Naccer staat achter Mounir en ziet dat hij het goed doet.

49   65  
Vamos

De statistieken liegen niet inderdaad. Echter als hij eens wat minder vaak tikkie breed-tikkie terug zou doen zou hij al een stuk meer gewaardeerd worden door de achterban. Tegen een Dordrecht of Oss mag je best eens iemand uitspelen en erlangs (en die kwaliteit heeft hij) in plaats van opbouwen waarbij alle elf spelers betrokken zijn.

57   17  
JN

Het gaat hierboven weer over tikkie breed en tikkie terug, terwijl dat volgens mij erg meevalt tov enkele teamgenoten. @BSR, is er een mogelijkheid om de statistieken van El Allouchi te analyseren mbt het beeld dat veel supporters van hem hebben?

Blij dat ie nog bij NAC speelt. Hopelijk trekt de positieve vibe van de afgelopen week/weken hem over de streep om bij te tekenen.

47   5  
BREDA 1965

Die bal op Kai...geweldig...

25   91  
Beest

Heel goed Mounir.

Je bent verre van mijn favoriete speler ,maar doorzettings vermogen heb je wel.

Dit seizoen speel je wel eindelijk eens constant met goede statistieken. Toch zie ik liever een snelle buitenspeler met een actie aan de zijkant.

Gewoon lekker na dit jaar je zakken gaan vullen in de zandbak

270   28  
RV

Waarom is er überhaupt kritiek? Jaar in jaar uit opgesteld in de basis door alle trainers, jongen van de club, werkt hard, knokt zich bij Helmond naar het eerste van NAC, en dan dit jaar ook nog eens belangrijk met doelpunten en assists (iets waarin hij is gegroeid door hard te werken en dit jaar komt die effectiviteit er dan ook eindelijk uit).

Waar praten we in godsnaam over. Het is een grove schande dat er kritiek is op zo'n jongen. Ook niet des NAC. En misschien valt de kritiek ook wel mee maar wordt die vooral bepaald door de reacties van een aantal op deze site. Iedere weldenkende Naccer staat achter Mounir en ziet dat hij het goed doet.

38   113  
Brecht

Kom op zeg, laten we nou niet doen of Mounir nou zo’n geweldige voetballer is. Wil NAC hogerop dan moeten we niet berusten in dit soort spelers, die ongetwijfeld heel vriendelijk zijn, maar echt geen Mister NAC. Het is te veilig allemaal. Tikkie breed, tikkie terug. Eerst lopen zwaaien dat ie de bal moet hebben en dan het spel ophouden. Overal en nergens op het veld lopen, tegenstander laten lopen: NAC is toe aan wat anders en Mounir ook hoop ik

38   22  
@Brecht

Veel te veilig met z’n 5 goals en 11 assists, bah!

36   7  
Fritske d'n Olifant

Ik denk dat behoudens een aantal critici onder de reageerders hier de meeste NAC supporters Mounir waarderen als speler en hoog hebben zitten als mens. Natuurlijk kan het soms minder tikkie breed, maar blijkbaar is dat ook weer iets wat trainers waarderen. Als Mounir naast zijn fantastische trap en assist ook nog eens iedere wedstrijd tot 3 keer toe zijn tegenstanders uit zou spelen en de spits vrij voor de keeper zou zetten om vervolgens in de tegenaanval direct weer de bal te onderscheppen en weer in de 16 te pompen zou hij natuurlijk allang niet meer bij NAC hebben gespeeld.

28   16  
Cees-2

Allouchi is naar mijn mening een speler die NAC binnenboord moet houden. Hij heeft meer dan een saaie doorsnee speler. Heeft zeker zijn tekortkomingen, maar voor NAC prima. Ook in de Eredivisie. Dan komt hij denk ik nog beter tot zijn recht. Lekker hier blijven.

36   2  
zwampie

De eerste 2 zinnen in het interview(wat hier niet bij staat) zeggen genoeg.
,,Voor mij is het allerbelangrijkste dat mijn familie, het team en de trainer achter mij staan."

Het is inderdaad leuk als de supporters je ook op handen dragen, echter wisselt dit snel bij de supporters ,vandaag de held morgen de klootzak.

40   9  
fvf6

Een prima voetballer voor ons NAC , klaagt nooit , doet zijn werk , en pikt regelmatig een doelpunt of een assist mee. Dit soort spelers moeten we voor NAC zien te behouden

21   14  
Ed

Scoort altijd een voldoende. Laten bij tekenen! Echte NAC-er

29   21  
Judge M.

Mounir moet blijven!

Iets zegt me dat het openingsbod wat NAC heeft neergelegd niet doorslaggevend geweest is. Mounir heeft als ik me niet vergis zijn huidige contract, wat al geen topcontract was, in eredivisietijd getekend en heeft na de laatste degradatie een deel salaris ingeleverd. Inmiddels is hij vader geworden en heeft hij de interesse van andere clubs getrokken. Als met die wetenschap het aanbod nagenoeg gelijk zou blijven dan zou ik zelf ook gaan twijfelen. Nick Olij tekende wel bij maar dat zal toch op andere voorwaarden geweest zijn, schat ik zo.

Dus kom op NAC, iets meer waardering alsjeblieft. En biedt hem ook een perspectief voor na zijn actieve spelerscarriere. Ik heb al eerder aangegeven dat Mounir in mijn ogen goud waard kan zijn voor de jeugdopleiding in de toekomst. Je zou toch willen dat elke speler gezegend is met een dergelijke mentaliteit. Diep van binnen wil Mounir waarschijnlijk gewoon in de buurt van zijn familie zijn en andersom net zo goed.

28   75  
Viking

Ik vind hem niks... En wordt niks met hem.. Leuk voor de breedte verder net niet voetballer die ons Nac niet naar een hoger plan trekt.
Het is niet gek zulke stats te hebben als je alle dooie spelmomenten opeist. Die vaak ook nog eens statistisch heel slecht genomen zijn als we het toch over stats hebben.
Altijd maar eerst zelf die assist zoeken ipv juist directer te spelen als iemand anders aanvallend vrij staat. Nee dan gaat het balletje terug. Nac had zijn wedstrijden anders makkelijker kunnen winnen.
Tel daarbij de steeds vervelendere trekjes die hij krijgt zie het aan de discussies in het veld zou het voor mij geen gemis zijn dit 6je te laten gaan.

24   15  
f4ratje

deze speler is noad, leeft voor nac, strijd voor nac.
en dan nog is het niet goed genoeg voor sommige 'supporters'. sommige supporters roepen noad maar weten niet wat het is. kijk naar Mounir dan zie je wat noad is, als je door een een nac bril kijkt dan is hij mister nac van de huidige generatie!

30   45  
Johnnyboembastik

Kritiek doet me weinig?
Je zou er ook iets mee kunnen doen, om beter te worden.
Statistieken zijn goed, maar het gaat niet om statistiek op het veld. 70% balbezit en toch verliezen. Statistiek is goed, resultaat niet.
Te vaak simpel balverlies en de grote kunst om duels uit de weg te gaan, waardoor ploeggenoten in de problemen komen. Dat is kritiek en daar zou Mounir prima aan kunnen werken. Als dat niet beter wordt, is een stap omhoog niet realistisch.

25   48  
Robbie Rafello

Het is de hoogste tijd om eens verder te kijken Mounir.
Het ga je goed kerel en dank je wel voor je inzet, maar NAC moet verder en dus doorpakken.

14   14  
Tip

Trainers, teamgenoten en een groot deel van de supporters waarderen zeer terecht ElAl. Een kleine groep supporters ziet het hardnekkig niet in hem zitten. Daar moet ElAl zich natuurlijk niks van aantrekken al is het bepaald niet leuk. Ik hoop dat Mounir blijft maar als hij voor een leuke ere ploeg tekent heeft hij groot gelijk. Voor de Arabische landen is hij nog te jong m.i., dat kan later altijd nog.

30   8  
Martinus

Het geeft wel te denken dat zo veel trainers het wél in hem zien zitten en dat analysten op tv hem ook volop waardering geven, terwijl deze man - de belichaming van NOAD in deze selectie - hier door diverse mensen volop wordt bekritiseerd. Ongeacht zijn prestaties op het veld. Ik kan daar echt niets van begrijpen.

Toen bekend werd dat hij zou kunnen vertrekken stonden er ook een paar vooraan om respectloze opmerkingen te plaatsen over een speler die altijd alles heeft gegeven voor de club. Sommige supporters geven iconen van de club, waar deze man absoluut intussen toe behoort, gewoonweg niet het respect dat hij heeft verdiend. En dat is diep triest.

Mounir, ik hoop dat je nog heel lang blijft. En die je dat niet, dan wens ik je alsnog het allerbeste. Dat is je gegund. Mounir = NAC.

17   9  
Sjak

@TIP

Voor Arabische landen is hij wat te jong.
Wat zegt dit over jou, had je dit ook gezegd als zijn naam Twan Klaassen was?
Doe niet zo raar, die gast komt uit Roosendaal.
Maar dit is precies datgene wat bij een aantal steeds terugkomt om deze site, we hebben het toch ook niet over die boerenlul uit Emmen?
Denk eens na!

28   32  
Ibio

El Allouchi is de nieuwe Mr NAC voor mij.

28   10  
GB

Blijf het zo vermakelijk vinden. Als er sprake is van een mogelijke speler of een talent zijn er veel "kenners" hier die eerst verwijzen naar statistieken en nieuwsberichten en dat we daar naar moeten kijken. Veel van die mensen hebben een of andere rancune tegen El A. Is een beetje wat je nu overal in de maatschappij ziet. Als de statistieken je welgevallig zijn, gebruik je ze ten volle. Als de statistieken je punt niet ondersteunen, blijf je gewoon eindeloos je punt herhalen in de hoop dat t aanslaat. Iets met populisme :) Pak de statistieken en daarnaast zijn tomeloze inzet en het feit dat alle trainers tot nu toe op hem bouwen. Dan blijft er weinig over behalve stuurloos roepende stuurlui langs de wal........
Wat mij betreft is Mounir een topper qua spel, inzet en houding.

U zijt gegroet!

10   14  
Pik

Beste kenners, trainers & coaches,

Als jullie hier als groot kenner van het spelletje je eigen steeds laten gaan mbt EL AL
Hoe denken jullie dan over de andere spelers ?
Als jullie EL AL al slecht vinden maar bewijzen zijn er met z’n statistieken wat zijn onze andere jongens dan ?

10   4  
Dun Diëe

“De kritiek” is dat hij de bal vaak opeist en vervolgens het spel ophoudt door de bal vervolgens breed of terug te spelen. Ik weet niet of dat een statistiek is die te vangen is. En als het al zou kunnen zou je die data dan ook moeten vergelijken van dezelfde posities van andere teams. En dan hangt het natuurlijk ook af van de boodschap die zo’n speler van de trainer meekrijgt.

Hij vertelde in een interview eerder dit seizoen dat hij volgens jaar hoe dan ook eredivisie wil spelen. Ongeacht of dat met NAC is of niet; als hij zo doorgaat en kan hij aan het einde van het seizoen zeer fraaie statistieken overleggen. Met een goeie zakenwaarnemer moet dat dan toch wel lukken lijkt me. Misschien contact opnemen met Tim Gilessen?

12   11  
Willem 4,5

Goed gesproken Mounir, inderdaad laat de kritiek van een aantal die op deze site elke week het nodig vinden om je af te zeiken maar van je afglijden. Gelukkig hebben we een trainer die jouw kwalitet goed inschat. Hopelijk vind je volgend seizoen een mooi club in de eredivisie of in het buitenland, dat lukt vast met jouw kwaliteiten, het is je gegund!

11   11  
Geelzwartwit

De enige kritiek die ik op hem tegenkom is hier op de supporters site. En dan zij het ongeveer 10 mensen die uitgesproken geen fan van hem zijn. 10 op 25.000 mensen die NAC een warm hart toedragen?

Nou houden bndestem bsiderats het met onderwerp natuurlijk ook wel levendig door het er steeds over te hebben. En reacties als "die baard" en erger niet te bannen.

5   2  
Tip

@Sjak. Volgens mij verwar je een en ander? Wat wil je nu zeggen ? Ik schrijf alleen dat ik ElAl zeer waardeer, dat ik het jammer vind dat hij van een kleine groep NAC supporters steeds kritiek krijg, dat ik hoop dat hij bij NAC blijft en ik hem anders een leuke ere ploeg gun.
Vervolgens stel ik dat ik ElAl veel te jong vind om nu al, puur voor het geld, naar een Arabisch land te gaan. Daar vind ik hem naast nog te jong ook nog te goed voor. Als ElAl, Sjak met de Lange Tenen had geheten had ik exact hetzelfde geschreven. Verder niet erg, ik waardeer jou inbreng meestal juist wel , maar even nadenken voor je iets schrijft. Lees je eigenlijk de reacties van andere mensen op deze site wel ?

3   1  
Buurman

jouw inbreng

15   16  
Piet

Straatvechter? Dat is nou net het probleem. Dat ben je nou juist niet

20   7  
Bartjuh

Jammer dat de stem de mening van een paar roepers hier op site klakkeloos overneemt ,en dat dit zo een eigen leven gaat leiden !! Voor 95 procent van de supporters is el al wel gewoon een gewaardeerd speler !!

4   7  
Willem 4,5

Gelukkig zit het Nederlands Taleninstituut ook in onze supportersgroep!

5   1  
Henri

@RV
Ja....... waarom was hier kritiek op Schalk, Mats Seuntjes, zelfs op zijn broer die hier nooit heeft gespeeld en waarom is er kritiek op SvH?

9   1  
Dbare

Hopelijk morgen winst voor Cambuur tegen Almere. Graafschap weer 2 punten verloren. Bij winst maandag lopen we in tot 4 punten op plek 2 en wordt het een spannende tijd komende maanden

18   33  
Belgische Naccer

Allouchi is een vrij beperkte speler. Maar zodra je zijn zwakke punten aanhaalt hier, valt iedereen over je heen. Want..

Iedere trainer stelt hem op...
en zijn statistieken zijn goed...

Het zal allemaal best zo zijn. Maar het zegt mij niet zo veel.

Als ik naar de wedstrijden van NAC kijk, dan zie ik gewoon heel vaak risicoloze balletjes breed en terug van hem, en van meeverdedigen heeft hij nog nooit gehoord, waardoor andere spelers het snot voor de ogen moeten lopen (de Rooij met name en Fiorini)

Maar af en toe maakt hij een (vaak een hele mooie) goal en heeft hij een goede assist. Dat is zo.

Waar ik me ook aan stoor, is dat hij alle corners 1 meter hoog bij de eerste paal schiet, en dat Steijn hem gewoon al 100 corners bezig laat...Het zal mij benieuwen waar de volgende corner komt....

Juist.

Maar of hij blijft of gaat, maakt mij niet zoveel uit. Hij gaat het verschil bij NAC niet maken.

8   6  
Scheppioni

Deze instelling van Mounir kan ik me zeker wel in vinden, dat maakt iemand ook een sterke persoonlijkheid ! Op zich is Mounir zeker voor de kkd een prima voetballer, ik zeg alleen vaak dat het meestal een zesje is met eens in de zoveel wedstrijden een positieve uitschieter ! Een echte 2 haalg hij ook nooit daar is hij slim genoeg behoudend voor .... ik denk dat de eredivisie net hoog is voor hem terwijl Mounir acties in de kleine ruimte wel zeker heeft alleen net te vaak net nie !

15   12  
Ernie

@Belgische Naccer
Of je hebt zoals jij geen verstand van voetbal. Kijk eens door een andere bril!

13   11  
Nacdictive

Sommigen hebben totaal geen kijk op het spelletje en menen hun mening overal te mogen verkondigen (gelukkig bestaat er voor hen internet, dan hebben ze een podium).
Dat balletje breed of terug is je reinste onzin. Kunnen de 'kenners' ook even de statistieken hierover overleggen.. nee want die zijn er niet.
Verder nog 1 ding: als ik een NAC speler niet geweldig vind spelen, zal ik dit niet op internet of in het stadion laten blijken.. ten eerste hij is NAC speler, ten tweede het zal hem geen goed doen.
Kritiek of hem beter maken, daar heeft NAC trainers en professionals voor en als het niet goed genoeg is, verdwijnt de speler vanzelf.

9   17  
Beultje

Ik ben helenaal geen kenner en ook geen fan van El al ...
Maar als hij nou zo goed is als sommigen hier beweren had hij toch allang in de eredevisie gevoetbald of ergens in de zand bak.....

11   8  
Tip

Geheel met je eens NACdictive. Nog een paar puntjes ter aanvulling. ElAl krijgt hier het verwijt dat hij de bal teveel opeist. Vorige wedstrijd had hij meer dan 80 balcontacten. Nee je moet spelers hebben die zich verstoppen. Als je een speler hebt die zich verstopt speel je met 10 man, als 2 spelers de bal liever niet hebben kun je niet winnen. Dat zie je op dit moment bij W2. ( al vind ik dat daar niet erg ☺)
Vreemd blijft als je ziet hoe Haye wordt bewierookt door dezelfde groep supporters die ElAl steeds afkraken. Het is gewoon niet te volgen. Ik vind overigens Haye een goeie voor NAC. Zijn manke is wel dat hij bij geen enkele club assits gaf en ook bijna geen doelpunten maakt. In feite zijn Haye en ElAl hartstikke complementair. Ik heb begrepen dat ze met elkaar prima overweg kunnen. ElAl kon ook prima door 1 deur met García , Angelino en Mari. Supporters die niet gevoetbald hebben begrijpen niet dat je helemaal geen ballen kunt opeisen als je niet goed bent. Je krijgt veel ballen alleen als ze je leiderschap accepteren. Tevens snappen de criticasters niet dat je in voetbal gezichtsbedrog hebt. Om een voorbeeld te geven, ik heb altijd volop commentaar op ...... Messi. Maar kijk ik na de wedstrijd naar zijn statistieken dan zijn die uiteraard weer geweldig. Waarom dan toch dat commentaar. Omdat ik van Messi simpelweg teveel verlang, je wilt dat hij iedere bal omtovert tot een wereldgoal. Dus wat Messi ook doet , het is bijna nooit goed genoeg , want je verwacht steeds een wonder. Ik zie daar de humor van in want ik weet echt wel dat Messi de beste ter wereld is. Uiteraard is ElAl geen Messi. Maar eveneens bij hem is wat wat zijn criticasters zien gezichtsbedrog. Als je veel balcontacten hebt gaat er meer mis in absolute zin. En men kijkt naar wat mislukt en niet wat lukt. Dus speelt ElAl uiteraard in hun ogen slecht. Je hebt tevens het effect van elkaar napraten en bij enkele denk ik dat onderbuikgevoelens meespelen. Ik ben het uiteraard geheel met je eens dat je een eigen speler niet week in week uit af moet zeiken. Meest trieste kritiek vind ik is als men bv. zegt " ik ben geen ElAl fan maar hij gaf wel 1 hele mooie voorzet..." In feite zegt men " ik vind ElAl een enorme waardeloze voetballer, maar om objectief en neutraal over te komen voor de buitenwacht zeg ik iets positiefs over hem.......... want dan kan ik volgende keer weer helemaal, lekker objectief, los gaan om hem in de
hoek te te trappen." Je zult zo je werk moeten doen...

9   22  
Kisku

Die kritiek moet je wel iets doen,dan kan je daar iets mee.statistieken ja als je de bal altijd pakt en opheist dat snap ik...hebben jullie ook op papier hoe vaak hij verzaakt verdigend en zijn man laat lopen en het spel vertraagd...waarom speelt hij altijd omdat je op een half veld traint dan is ie uitblinker ja maar niet op een groot veld aub...en heeft geen noad is egt een ego en geen team player

16   21  
Beultje

TIP......
Hou toch is op met Haye te vergelijken met EL Al...
HAYE is 2 klasse beter dan EL AL.
EL AL heeft 1 jaar redelijk gevoetbald bij NAC en dat was toen ANGELINO achter hem stond.

12   2  
Peter13

@Belgische Naccer

Het zegt je niet zo veel dat alle trainers hem opstellen? Hoezo niet? Heb jij er meer kijk op dan al die gediplomeerde trainers die meestal ook nog eens op het hoogste niveau gevoetbald hebben?

3   1  
Tip

"..... Als je de bal altijd opheist...." Dan heeft discussie geen zin, een vaderlijk begripvol gesprek misschien wel.

12   5  
J.ae

Misschien totaal niet te vergelijken, maar Tim Gilissen kreeg ook altijd bakken van kritiek, nog veel meer dan Mounir. Maar ook hij was een zeer belangrijke schakel. Mensen zien het liefst splijtende passes, wereldgoals, harde tackels en ga zo maar door. Maar spelers die zo in dienst spelen van een elftal moeten echt gekoesterd worden. Dus Mounir, teken aub bij en word een nog grotere NACCER dan je al bent.

5   3  
Nacdictive

@kisku: ga je onzin in de parochie op zondag verkondigen.. ouwe zwansnek.

14   20  
Belgische Naccer

@peter13

Onder Hyballa was Allouchi niet altijd zeker van zijn plek. Maar die eiste dan ook unbedingt 100% Gegenpressung van al zijn spelers, en dat zit er bij Allouchi gewoon niet in. Mounir Is meer een zaalvoetbaltype.

Ik zou in de KKD veel liever Jansen op zijn plek zien met Immers en Haye op het middenveld. Dat zou veel degelijker zijn en veel minder balverlies opleveren dan nu.

En dan de Rooij linksbuiten en Fiorini op rechtsbuiten. Die hoeven dan ook niet steeds als een gek terug te lopen, omdat het middenveld dan veel balvaster is dan met Allouchi op het middenveld. En Fiorini en De Rooij zullen dan automatisch ook veel meer aan voetballen toekomen en daardoor automatisch meer assists en doelpunten.

Maar Steijn beslist he. En die stelt maandag gewoon Malone weer op. Dus ja, wat maakt het uit he. Ik vrees dat NAC tegen OSS, of Helmond Sport zomaar punten gaat verspelen door weer slap verdedigen van Malone (of Maria). We hebben het al zo vaak gezien dit seizoen. Zo jammer, want we hebben echt de selectie om kampioen te worden!

Maar ik hoop natuurlijk dat ze beide wedstrijden met 3-0 winnen! Maar dat is meer hoop, dan vertrouwen...maar ook dat past blijkbaar bij NAC. Billenknijpen tot de laatste seconde.

8   8  
Nacdictive

@belgische NAC er: we weten inmiddels je apathie tov Mounir, maar waar blijven je statistieken waaruit blijkt dat hij veel balverlies heeft en ook tov andere NAC spelers cq kkd spelers die op een zelfde positie spelen?

14   8  
Tip

Je bent echt compleet van de pot gerukt als je een middenvelder met de resultaten van ElAl buiten de basis laat. Dat doet dus ook geen enkele trainer. Moet je lezen wat een omzichtig verhaal BN hier ophangt met als inzet onze ElAl moet buiten het elftal. Het zijn allemaal aannames , als dit... dan dat, op kleuterschool niveau. Relativeer verdomme nu jezelf eens een beetje. Denk je nu echt dat het je het beter weet dan Steijn en zijn technische staf ?

Het enige waar je gelijk in hebt is dat we niet zomaar van Oss winnen. Maar als NAC 100 procent geconcentreerd speelt zit een driepunter er weer in. Dan komt plaats 2 binnen bereik. En dat hebben we voor een belangrijk deel mede aan ElAl te danken.

9   9  
D’n Dijk

Beste Belgische Naccer,

Niet om het een of ander hoor, maar jouw Gegenpressung-vriend is hier maar 7 wedstrijden trainer geweest...🤔

Daarna heeft hij zichzelf volstrekt onmogelijk gemaakt!

Jij doet iedere keer net of hij hier 12 seizoenen trainer is geweest...


Het kan zijn dat er mensen niet van zijn speelstijl houden , maar je kan er toch moeilijk omheen dat El Allouchi dit seizoen wel bij veel belangrijke momenten betrokken was.

15   6  
Vrijn Steven

Niet overdrijven he mannen. Zo goed is Allouchi nu ook weer niet.

Promoveren is het enige wat telt nu. En met welke spelers ze dat doen, maakt niet uit!

6   7  
Cees-2

Als NAC-supporter. Als echte dan? Mag je best wat kritisch zijn. Maar dan komt het. Wat mankeert er werkelijk aan (door ook even een voetbaltechnische-onderbouwing te geven) een bepaalde speler? Dan komt bij bepaalde personen helaas de vreselijkste onzin naar boven drijven. Zodanig dat diegene verschrikkelijk blij mag zijn dat hij een schuilnaam gebruikt, zodat men hem niet kan uitlachen. Verder hoop ik oprecht dat de inzender beseft dat het onzin is wat hij schrijft, maar dat hij e.e.a. puur-en alleen doet om een beetje te jennen. Want als dat ook niet het geval is, dan? Allouchi wordt door bepaalde personen weggezet als een soort van niemendalletje. Ik adviseer diegene om je vizier in de toekomst meer op softbal te richten. Mogelijk dat je dat beter snapt? Voor de goede orde, Allouchi is geen wereldtopper, heeft zijn beperkingen, gelukkig voor ons, anders speelde hij niet in Breda. Maar is wel een leuke speler.

10   14  
Ome Cor

El Allouchi is inderdaad niet 100% perfect, daar heeft Belgische NACcer gelijk in, maar hij is wel 1 van de beste spelers in deze selectie en in een betere (eredivisie) selectie zal zijn rendement nog hoger zijn.

De vergelijking met Haye slaat nergens op. Twee totaal verschillende spelers. Haye zal niet veel scoren of voor de titel Koning van de assist gaan, hij heeft andere kwaliteiten die hem heel belangrijk maken.
Je gaat Haye of El Allouchi ook niet met Olij vergelijken, toch ?

Ja, Mounir heeft ook zijn mindere kanten. Anders hadden Ajax of Barcelona wel geïnformeerd. Maar voor NAC en zeker rechter rijtje eredivisie is hij een goede speler.

Wie dat niet ziet heeft echt geen verstand van voetbal.

13   3  
henk

@Belgische NACcer

Net als jij ben ik enthousiast over de aanpak van Hyballa. Onder hem heeft El Allouchi geen minuut gemist. Kijk maar na.
Als je feiten moet verzinnen om je argumenten kracht bij te zetten, dan zijn ze waarschijnlijk niet zo sterk. Het alternatief wat u schetst is simpelweg minder. Maar om dat te zien moet je wel een open blik hebben.

11   7  
Scheppioni

Potentieel kan Mounir een belangrijke schakel zijn maar Belgische NaCCer heeft wel een punt, te vaak een mager zesje, zijn actie op een vierkante meter is prima, zijn voorzetten gezien goal dordt uit kunnen perfect zijn maar de corners zijn meestal waardeloos ! Toch kan hij de komende wedstrijden van belang zijn, tis te hope want het draait om ons NAC, zolang we drie punten blijven halen mag hij het veld van mij wel 100x kussen, al vind ik dat persoonlijk wat een overdreven iets, maar met drie punten voor ons NAC vind ik het best !!!

7   0  
Kipiani

Laat maar zien morgenavond.

3   10  
Lamington

Haha, dat vele minnen. Jullie zijn me toch ook een stelletje sneukezen hoor. Omdat de mening niet de alghele heppieophemelvibe is. En dan haalt er nog eentje populisme aan, dan ben je ook best een suffe zak, maar goed..

Mij om het even. Er is vaak zat kritiek op een zogenaamde nonchalante houding. En niet altijd onterecht. Tegelijkertijd een NACCER, zeer zeker. Geen haat, geen fanaccount.

5   5  
Guuske

Echte Nac man geworden! Prima speler. Maar elke speler krijgt af en toe kritiek en heel af en toe een pluim in de reet. Gun die vent het beste, of bij Nac of bij een andere club.

9   9  
Nonkel Frans

De stemmingmakerij van BNDESTEM is ronduit akelig.

De redactie had om te beginnen bij bovenstaand artikel een andere kop kunnen kiezen. " Ouwe getrouwe Mounir wordt Mr NAC junior " "Mounir mist de supporters" "Mounir gelooft weer in promotie"

Treurig hoe de journalistieke kwaliteit van onze regionale krant sinds de overname/ fusie met het AD achteruit is gegaan.

6   9  
Remazu

Ik begrijp de kritiek echt niet.
Analisten en commentatoren van ESPN zijn altijd zeer positief over hem.
Zien die het dan verkeerd.

4   6  
Tip

Als ik in alle bescheidenheid een tip mag geven ? Laten we de discussie afronden. Ander onderwerp graag. Conclusie voor mij is dat 70 procent van de NAC supporters ElAl terecht een prima middenvelder vindt. Voor 11 assisten en 5 goals verdien je alleen maar een vette pluim. Daarnaast voetbalt hij goed en maakt km's. Toch is 30 procent anti ElAl. Ze verpakken hun kritiek soms een beetje netjes maar ze zijn gewoon anti ElAl, laten we astemblieft een kat een kat noemen. Zelfs keiharde statistieken leggen ze naast hun neer. Daarnaast zet hun taalgebruik en schrijfstijl regelmatig aan het denken. Dus discussie heeft geen zin meer. Ik denk vervolgens dat niemand erop zit te wachten dat de media nog meer lucht krijgen dat deze casus leeft en met allerlei analyses komen waar niemand bij NAC op zit te wachten.

Kortom ; laten we erover stoppen. Ander onderwerp graag redactie. Op naar een driepunter tegen Oss.

2   7  
Sjak

@TIP

Waarom moet hij naar een Arabisch land, dat is mijn punt. Omdat het een moslim is?
Dat is de kern van mijn vraag, ik geloof ook helemaal niet dat je een racist bent of wat dan ook en je ook het beste voor hebt met El Al.
Je kan het lange tenen noemen maar woorden zeggen heel veel en je zet zo een stereotiep beeld weg.
Het enige wat ik wil bereiken is wat bewustwording op dit gebied.

6   5  
Ivo

We hebben vaker spelers als Mounir gehad. Een beetje grillig, soms onzichtbaar, soms (te) flegmatiek, en dan ineens beslissend. Mats Seuntjens was ook zo. Adje Tighadouini ook.

Als het lekker loopt is het geen probleem, maar NAC voetbalt dit seizoen heel moeilijk en dat valt het op als een speler zomaar ineens de bal inlevert of zijn man laat lopen. Dan gaat dat irriteren. Dan denk je, terug naar de basis voordat de trukendoos opengaat.

Maar dit is misschien wel Mounir's beste seizoen bij NAC. De jongens om hem heen weten wat hij kan, Haye, Immers en Fiorini buffelen hard zodat hij zijn ding kan doen.

En laten we eerlijk zijn, als Mounir 90 minuten zijn beste niveau zou halen, zou hij in de subtop van de eredivisie spelen. Het feit dat hij wat wisselvallig is, zorgt er ook voor dat hij op dit niveau speelt.

Voor Mounir is het beter als hij naar een andere club gaat. Gezien zijn leeftijd en dat hij al zijn hele leven bij NAC speelt. Bij een club als Heracles, Sparta of PEC moet hij wel meekunnen. Misschien niet altijd in de basis, maar hij zou er wel regelmatig kunnen spelen.

8   11  
Perino

El Allouchi is een goede speler NIVEAU KKD , probleem is dat hij ZELF vindt dat hij een goede speler is , dat is hem TEVEEL verteld zodat hij het ook zelf is gaan geloven , als hij niveau eredivisie zou hebben , liet hij andere medespelers tijdens een willekeurige wedstrijd beter voetballen !!!!
Bij VLAGEN is dat het geval .
Dus El Allouchi als je wil bewijzen dat JIJ verdient om een stapje hoger te kunnen spelen moet jij je vanaf NU je gedrag anders gaan inschatten tav je medespelers !!! EN .......... je contract verlengen , succes met het verdere verloop van de KKD !!!

7   2  
Tip

@Sjak. Je bent totaal niet op de hoogte man. ElAl heeft zelf gezegd, in een interview, dat hij of naar de Ere wil of naar een land waar hij zijn cultuur beter kan leren kennen, een Arabisch land dus. Er was ook nog een kans dat hij gewoon bij NAC zou blijven als de aanbieding die NAC ging doen in orde was. Vervolgens zeg ik dat ElAl in de ere mee kan , maar dat ik hem voor een Arabisch land, waar de competitie minder is dan de keuken divisie, te jong vind. Ik zeg simpel dat hij daar voetballend te goed voor is ; beter is naar een leuke ere club of nog beter, wat mij betreft, bij NAC blijven! Sjak als je dossierkennis niet op orde is kun je beter niet te hard roepen.

4   2  
B6

Ik refereer hier aan een eerder bericht in een eerdere topic over el allouchi, waarin iemand een site met statistieken had geplaatst. Daar staan alle statistieken op een rijtje: https://www.sofascore.com/player/mounir-el-allouchi/539294

Dat geeft in mijn ogen een prima beeld en voor mij een logische discussie.
Kritiek krijgen is gezond en in dit geval is het meer dat de statistieken niet in lijn lijken te zijn met wat er op het veld te zien valt als ik het zo goed gelezen heb in de reacties.

Er kan nog zoveel meer uit hem gehaald worden. Wat niet wegneemt wat hij nu allemaal voor moois al heeft laten zien.

Iedereen heeft nu eenmaal een favoriet en dat is niet bij iedereen mounir el allouchi.

13   2  
Tip

@Perino. Als ik jouw reactie lees vraag ik me af, hoe weet jij dat, ken jij ElAl ? ElAl, is zeer bescheiden, prima mentaliteit en ligt bij al zijn medespelers goed. En ElAl omhoog gepraat? Lees je hier de reacties wel eens? Die gast heeft overal keihard voor moeten knokken.

3   20  
Scheppioni

Almere nu maar winnen en dan vande week verliezen van volendam, dan schuift de top 4 mooi in mekaar, tenminste wel zelf winnen van top oss natuurlijk !

3   9  
Sjak

@TIP

Ik hoop dat je net zo scherp bent op reageerders hier dan op mij, misschien is er nog een plekje vrij voor je in het redactieteam van BSR, zulke talenten moet je niet laten lopen.
Maar prima, je krijgt je gelijk, dat wil niet zeggen dat ik in jouw ogen matige dossierkennis toch opmerkingen blijf maken als ik reacties zie met een ranzig randje.
Dat is volgens mij altijd nog beter dan altijd je bek houden.

23   2  
Moppernac

[email protected]

Hoe kom je daarbij om Almere vandaag te laten winnen!!!!!!!!
Niks ervan, Cambuur moet winnen vandaag en dat is het gunstigste voor NAC.
Laat Cambuur maar kampioen worden want die halen we toch niet in, het gaat om de 2de plaats niks meer en niks minder!!!!!!

10   0  
NAC4Ever

@SCHEPPIONI
Ik snap je wens. Maar als Cambuur verliest is het gat nog 7 punten (Wij hebben het alleen in eigen hand dit naar 4 punten te verkleinen).
Verliest Almere zijn we erg dichtbij de top 2.

Eerste of tweede worden maakt mij niet zoveel uit. Natuurlijk is het leuk om kampioen te worden. Maar zolang wij promoveren ben ik net zo blij.

4   4  
Scheppioni

Klopt wel mannen, maar zeven punten zou ook naar cambuur nog haalbaar zijn want zij krijgen we ook nog ... maar goed cambuur staat voor en ook ik vind de eerste 2 eindigen het doel dus promoveren, as twee plaatsen in zicht zijn wordt het promotie percentage wel groter, zo kijk ik .... maar eerste zelf maar van oss zien te winnen !

8   1  
Tip

@Sjak. Als je mijn reacties leest op deze site had je kunnen weten dat ik me zeer regelmatig aan je zijde hebt geschaard !! Ik onderschrijf en ondersteun jouw houding m.b.t. racisme. Je hebt echt je pijlen op de verkeerde persoon afgeschoten deze keer. Kan dat overigens goed hebben hoor.

10   3  
Bas

Alm-cam 0-2

NAC op weg naar plek 2...

graafschap blijft ook punten morsen, is een vetaranenploeg

Almere wordt 4e. Zijn al volop weggezakt en spelen komende week tegen Volendam en Excelsior

Nac binnen een maand al vast op de tweede plaats!

NAC verspeeld geen punten meer daar is de selecte te sterk voor en de kkd te zwak

19   2  
NAC4Ever

Morgen winnen en we zijn echt terug in de race. Iets waren we een maand geleden alleen op konden hopen.

12   3  
Bubba

Gelukkig voor ons Nac gaan dit seizoen 2 ploegen door via directe promotie!
Want Cambuur speelt voetbal en wordt eerste.
Inderdaad bakken Graafschap en Almere er niks meer van.

NAC wordt inderdaad 2e, geen twijfel

Hup nac!

16   1  
Nachoreca1

Goede uitslag in Almere. Blijven winnen en wij staan er goed voor over 2 maanden. Jammer dat w2 wint, maar niet alles kan meezitten he...hahaha

15   2  
Ivo

Vlak ook Go Ahead en NEC nog niet uit, die zijn ook aan goede reeksen bezig. Er doen nog 5 clubs mee voor plaats 2.

4   0  
Ernie

Ik zie promotie nog steeds als bonus, er zijn immers al te veel punten verspeeld. Maar door de laatste ontwikkelingen toch vertrouwen in de toekomst.

1   0  
Ivo

We hebben het in eigen hand. De komende 3 wedstrijden tegen Oss, Jong AZ en Helmond moet je winnen, ook al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Als dat lukt doen we weer mee.

Daarna krijgen we Volendam en de thuiswedstrijd tegen de Graafschap. Die mogen we zeker niet verliezen.

Ook spelen we nog tegen Go Ahead, NEC en Cambuur in de laatste wedstrijd, waarbij er voor Cambuur waarschijnlijk weinig meer op het spel staat. Behalve dat ze qua afstand liever naar Doetinchem of Deventer rijden dan naar Breda.

5   1  
Hugo

Lekker naar onszelf blijven kijken. Niet naar andere clubs. Zelf blijven winnen en kijken waar het schip strand. Ik heb er goede hoop op. It ain't over till the fat lady sings. Hup NAC #raisetheflag

0   0  
Cees-2

Links en rechts lees ik dat De Graafschap punten morst. Kijk eens even naar de laatste 8 wedstrijden. Tja ook zij zullen wel eens “niet” winnen. Maar nogmaals kijk het eens na.

Laad alle berichten na dit bericht in