Wij gaan niet opzij

Even over de 'duimpjes'

F8Hipster

Als sinds jaar en dag zijn onze 'duimpjes' een van de populairste functies van onze site. Normaal gesproken geven de duimpjes aardig weer hoe de stemming onder NAC-supporters is. Maar bij een emotioneel beladen onderwerp , zoals de voorgenomen overname door City, zien we dat mensen de stemming manipuleren.

Het systeem is niet waterdicht en is dat nooit geweest. Omdat de duimpjes bedoeld zijn als een leuk extraatje voor mensen die niet zelf willen reageren, maar wel hun voorkeur uit willen spreken, is dat doorgaans niet erg. We zien nu echter dat mensen de stemming moedwillig manipuleren. Dat kan onder meer via een VPN-verbinding. Heel vervelend, maar we kunnen dit nu niet oplossen. Uitzetten zou mogelijk zijn, maar dat vinden we een stap te ver gaan.

Wij willen graag ruimte bieden aan alle meningen. Dat zie je ook in de uiteenlopende reacties onder de berichten van de afgelopen dagen. Wij modereren alleen in het geval van excessen of in een enkel geval als mensen tegen onze reactiepolicy ingaan. 

Wij hechten waarde aan een open en eerlijke discussie, maar vinden dat hiervoor vereist is dat mensen zich fair gedragen. Het systeem manipuleren hoort daar wat ons betreft niet bij.

Bron:
B-Side Rats
338 Reacties
198   83  
Beest

Gewoon uitzetten @bsiderats crew

Alle mensen die frauderen moeten tegen gewerkt worden.

Net zoals Noad1976 en johnny1912 met hun tientallen sub accounts.

90   160  
Johnny1912

Wat een doelloos leven moet je hebben als je zoiets kinderachtigs ga doen.

Dan ben je ook wel een grote clown met veel tijd hoor. Lachwekkend.

198   83  
Beest

Gewoon uitzetten @bsiderats crew

Alle mensen die frauderen moeten tegen gewerkt worden.

Net zoals Noad1976 en johnny1912 met hun tientallen sub accounts.

43   6  
Geenvoetbalkenner

Erg triest inderdaad. Wel ben ik vaak ook benieuwd hoeveel duimpjes er omhoog en omlaag zijn gegeven. Zou leuk zijn als dat allebij weergeven wordt.

90   20  
Gilze

Duimpje omhoog Bsiderats;)

39   21  
Bzzz

Ja het is nu wel erg. Net als dat bericht van Ome Cor dat in de nacht ineens omhoog schiet.

Er zijn natuurlijk vast ook oprechte pro-city reageerders, maar je merkt wel dat in bepaalde tijdsblokken het pro-City geluid/duimpjes ineens heel actief is (zoals vannacht dus). En dan ineens (zondagavond tot maandagochtend bijvoorbeeld) weer vrijwel afwezig.

47   23  
TpT

Gewoon uitzetten. Ik zou niet onderschatten wat dit soort manipulatie voor effect kan hebben op de opinie.

Alles pro city, pro manders lijkt gemanipuleerd te worden. Dit zegt alles over deze lui en zou een enorme red flag moeten zijn.

35   24  
Duimpje

Totaal overbodig die duimpjes.

53   63  
Ouwe Spionkop

Het relatief kleine pro City kamp probeert met manipulatie van de duimpjes en allerlei snel gemaakte accountjes de indruk te creëren dat ze minstens de helft van de meningen vertegenwoordigen.
Terwijl het natuurlijk maar om een klein gedeelte van de echte NAC supporters gaat.
Het zou me niet verbazen als sommigen daarvan niet eens NAC supporters zijn, maar fake accounts gemaakt door Manders zijn stromannetjes.

33   17  
DunErwt

Zet de duimpjes uit, klaar.

38   49  
Cees

De duimpjes zijn nuttig!

Je kan ze min of meer beschouwen als een soort opiniepeiling en/of sfeerverslag. Zo weet je wat er bij de supporters leeft.

Als je de mening van de ander belangrijk vind, houd je het systeem in stand.

Leve DE VRIJHEID VAN MENINGSUITING!

28   12  
D'n Dikke

Uitzetten, zodra er gemanipuleerd wordt is de vrije mening al van de baan en worden de duimpjes een propaganda middel. Dan wordt je forum een echochamber van frustratie, kijk maar naar hoe sommige subreddits hierdoor compleet ontregeld raken. Weer aanzetten als de rust er weer is, nja, rust zoals wij hier bij NAC kennen hee!

21   7  
Tico

Ik denk wanneer je de duimpjes uit zet, dat je dan meer geschreven reacties gaat krijgen. Mensen willen toch laten weten of je het wel of niet eens bent met een bepaalde mening hier op de site!

21   11  
Duimpjes

Aan laten staan natuurlijk, en zorgvuldig modereren.
In het overgrote deel van de gevallen geven de duimpjes prima het sentiment weer, en dat is fijn om te zien.

Je kunt eens vragen aan RB-Media of ze een IP check op bekende VPN adressen kunnen inbouwen. Bijvoorbeeld via https://vpnapi.io/ maar er zijn vast alternatieven.

21   10  
Baosje

w.b.t duimpjes ... leuke toevoeging , maar geen enkel nut dienend
ik zie echter dezer dagen wél dat er mensen op deze site reageren die je normaal gesproken niet ziet .. zijn dat dan mensen die een andere nickname nemen om toch maar weer iets te posten ... geen idee

ik zou zeggen , laat iedereen die op deze site iets wil posten , een login aanmaken, en als men niet ingelogd is ...kan men niets plaatsen

ben je ook gelijk van die dwazen van andere clubs af , die weer eens schijtlollig willen doen en hier gaan zitten klootviolen



23   5  
F8Hipster (BSR)

Het open kunnen reageren is nu net de kracht van onze site. En helaas ook tegelijkertijd de achilleshiel. Vooralsnog willen we de open reactie mogelijkheid in stand houden. Net als de duimpjes. Zoals gezegd in het bericht, een van de meest gevraagde functionaliteiten bij de ontwikkeling van deze site.

We houden het in de gaten en hopen dat iedereen voorstander is van een open discussie.

63   29  
Zak hooi

@ ouwe spion kop,

Hoe weet jij of het pro City kamp klein is?
Ik ken vele mensen die toch wel voor overname van City zijn. Mensen zijn klaar met het aanklooien. Iedereen mag vinden wat hij of zij wilt van deze situatie. Ik hoop iig dat de kloof tussen supporters niet te groot gaat worden.

34   3  
Helsie

Wellicht is ook het tonen van de omhoog én omlaag duimpjes mooie info? Ipv alleen de netto score.

22   12  
Chris W.M.

Uiteindelijk denk ik dat je er niet aan ontkomt om een systeem te ontwikkelen zoals ook bij andere fora gebruikt wordt, waarbij de vaste reaguurders zich registreren en de mogelijkheid krijgen duimpjes te plaatsen en waarbij "toevallige voorbijgangers" als gast ook een reactie kunnen plaatsen maar die mogelijkheid van duimpjes plaatsen niet krijgen.

Maakt het modereren makkelijker en je geeft nog steeds iedereen de mogelijkheid te reageren.

Voor nu zou ik ook voorstander zijn van een tijdelijk uitschakelen van de duimpjes, een normale discussie is bijna niet meer mogelijk wanneer verwezen wordt naar "mensen die dezelfde mening hebben" maar waarvan aantoon te tonen is dat dat gemanipuleerd wordt.

62   8  
Vaque Geej

Even over de duimpjes:

Ik ben iemand die zelden tot nooit reageert maar veel aanwezig is, mee leest en duimpjes uitdeelt. Nu wil ik niet een menigte vertegenwoordigen maar ik vermoed dat er velen zijn die dit doen. Manipulatie is nooit oké, maar ik ben wel voorstander van vrijheid voor meningsuiting en meningsverschillen.

In mijn persoonlijke omgeving zijn er velen die het al weinig meer interesseren wie of wat de club overneemt omdat ze het of beu zijn met de jarenlange soap, of hunkeren naar stabiel voetbal en een eventuele terugkeer naar de eredivisie of gewoon simpelweg geen mening vormen zolang ze maar naar het stadion kunnen en kut kunnen roepen.

Hier wordt wel erg gestuurd naar de kant van zo’n overname kostte wat het kost tegenspreken, maar begrijp dat er velen zijn die een overname ook toejuichen vanwege het geloof in succesverhalen en het eeuwige moddergooien intern gewoon beu zijn en smachten naar vernieuwing. Het is wat het is, accepteer dit aub ook. Niet alle neuzen hoeven hierin dezelfde kant op te wijzen ook al zijn de zogeheten supportersverenigingen fel tegen een overname. De ideale overname in ogen van deze groepen is al lang niet meer realistisch als je het mij vraagt.

Hup NAC.

12   4  
WillyG

Eens met wat BOASJE zegt. Lekker accountje aanmaken waar je mee kan reageren en maar één + of - duimpje kan geven per reactie.

23   3  
Henkie

Ik vond het wel altijd leuker om zowel de duimpjes omhoog als naar beneden te zien.

Een stand van +50 en -45 zegt mij meer dan alleen -5 bijvoorbeeld.

14   4  
HupNAC

Misschien een idee om met accounts te gaan werken.

Mocht je een account hebben en ingelogd zijn kan je duimpjes geven en reageren. Lijkt mij een kleine moeite als NAC supporter om een account aan te maken en mee te praten. Op veel websites is dit al het geval.. Ik zou zeggen onderzoek dit.

HUP NAC

9   5  
Tante Annie

Ik heb niet het gevoel dat een account aanmaken de manipulerende partij zal weerhouden hiervan. Met diezelfde vpn kan je toch ook een duizendtal accounts aanmaken?

15   2  
Hedde'um

Wat moet je toch ontiegelijk kinderachtig zijn om via een VPN een extra duimpje omhoog of omlaag geven, puur omdat je er niet tegen kan dat er op een website als Bsiderats meningen zijn die niet de jouwe zijn.

Vrijheid van meningsuiting is ons grootste goed, maar als er een aantal zijn die zich niet kunnen gedragen en een eerlijke discussie moeten manipuleren dan gaat dat te ver. Naar mijn inziens mogen die duimpjes daarom uitgezet worden.

8   5  
Dos

Alles wat je aandacht geeft groeit.
Duimpjes zijn schattig, maar waarom zo veel waarde daaraan hechten.
Het gaat om de inhoudelijke reactie, of er 100 minnetjes of honderd duimpjes omhoog staan is niet boeiend.

5   7  
Heksenketel

Laten we onszelf niet groter en belangrijker maken dan we zijn. Gewoon lekker negeren. Is de moeite van de discussie niet waard.

26   1  
WillyG

Ik denk dat duimpjes onbewust wel belangrijk zijn. Ik lees namelijk alleen de uitschieters in de min en de plus wanneer er al 50+ reacties staan.

40   24  
Belgische Naccer

Ik denk dat het Pro-City kamp een stuk groter is dan de tegenstemmers. Er is namelijk geen alternatief.

En mensen die denken dat er wel een alternatief is:
Dat is er niet!

Behalve dan het verder pappen en nathouden met al dan niet lokale onprofessionele partijen met het sportieve failliet (dat zijn we al aardig benaderd) tot gevolg en uiteindelijk het onvermijdelijke failliet van de club. Zo is het bij RBC ook gegaan, en zo zal het hier ook gaan. Dat is het gevolg van geen geld en geen beleid. Zie de teloorgang van de afgelopen 10 jaar als het ultieme bewijs hiervan.

13   5  
willem 4,5

Ook duimpjes horen bij een tegendraadse club, houden zo!

17   14  
josjosjos

@CHRIS W.M. is dat aangetoond dan? Misschien is het wel het anti city kamp wat manipuleert. Men heeft de mening wel erg snel klaar weer...

Overigens wil ik even zeggen dat ik zelf niet pro-City ben (met name om de principiele reden dat die Sheikh Mansour een foute gast is). Maar ik wil wel graag een genuanceerd debat. Er wordt nu wel heel stellig van alles verkondigd. Volgens mij hebben we er ook niks aan als de overname afketst zonder een werkbaar alternatief.

8   5  
Bakfiets

Ik zou inderdaad ook de duimpjes heroverwegen @bsr. Mensen zijn toch een beetje kuddedieren, als er een bericht 'geplust' wordt dan wordt de volgende lezer daar zeker door beïnvloed.

Een discussie zou op inhoud gevoerd moeten worden, niet door middel van plusjes of minnetjes.

24   4  
BVV

Ik plaats al een jaar ongeveer geen reacties meer, gewoon vanwege tijdsgebrek om je in te lezen in de verschillende discussies.

Maar ik lees reacties wel en geef af en toe een duimpje, vooral bij reacties die de nuance opzoeken en met goede argumenten een discussie waardevoller maakt krijg je een duimpje omhoog. Bij subjectieve meningen met ongecontroleerde emotie met aanames en zonder zeker te zijn van zaken steevast een duimpje omlaag.

Ik ben niet 'pro-city', denk ook niet dat echt een 'kamp' is/kan zijn. Ik ben wel tegen het afblaffen van alles wat je ook maar een beetje niet bevalt. Wat ik hier vaak zie gebeuren van reacties die anti-city zijn. Ik wil oplossingen zien/lezen met goed onderbouwde argumenten, zeker als je zo tegen een bepaalde situatie bent zoals nu met cfg.

Zie ik in cfg de oplossing voor de overname? Ik weet het allemaal niet.



20   6  
Sc@rface

Wie 'bewijst' dat het de 'pro-City trollen' zijn die de duimpjes omhoog geven? Het kunnen toch ook 'anti-City trollen' zijn die eerst gaan plussen en daarna moord en brand gaan schreeuwen? Iedere conspiracy theory heeft een tegenhangenden conspiracy theory. Je weet het gewoonweg niet. Er is al eens geopperd om een account te moeten hebben om te mogen reageren. Dat druist natuurlijk tegen iedere vorm van openbare bereikbaarheid in, maar is wel een extra struikelblok voor 'trollen'.

Ik kan me voor de volle 100% vinden in de mening van BVV. Ik ben niet pro-City, ik ben niet anti-City, ik weet het gewoon oprecht niet. Ik nader mijn 30e jaar als seizoenskaarthouder, heb al het een en ander mee gemaakt in Breda dus, maar ik weet wel dat de afgelopen vijf/tien jaren alles wat 'mijn NAC' was compleet kapot is gegaan. De emotionele binding is er al jaren niet meer, wellicht verklaart dat mijn neutraliteit in deze situatie. Het enige wat ik wil, is dat ik weer met plezier naar Breda wil reizen om een strijdend NAC te zien, of dat nou in de ere of eerste divisie is. Ik wil weer iets voelen als NAC verliest of wint.

Welke investeerder de kiet ook overneemt, ik vrees dat ik het gevoel nooit meer terug ga krijgen. De organisatie is verrot, de achterban tot op het bot verdeeld. Wie het ook wordt en wat er ook wordt georganiseerd, dit kan toch bijna niet meer gerepareerd worden?

9   14  
Spongebob

@beest

Sorry hoor maar jij bent ook een persoon die het altijd beter weet!!

En blijft ook op dezelfde persoon reageren en drammen man man , get a life.

Vraag me af wat jij al gepresteerd hebt in de voetballerij ?

5   4  
Tante Annie

Ik behoud wel graag de mogelijkheden die BSR tot nu toe biedt. Dus zonder login.

Even iets anders. Gezien ik persoonlijk zo ver mogelijk wegblijf van sjeiks en oliegeld, ben ik tegen de city deal. Voor de rest zou een einde aan de sportieve malaise van ons NAC me erg goed doen, maar niet ten koste van alles. Maar ik ben niet perse anti City voor de rest. Ik zie een paar dingen van zulke plannen wel zitten namelijk.

Toch ben ik liever fan van NAC United dan NAC city
Hup NAC

21   11  
Ibio

Om mij heen merk ik dat je 2 kampen hebt.

1. Deze zijn anti CFG. Deze supporters vinden alles kut van City. Vermoed dat dit zo'n 60 a 70% is. De NAC identiteit en cultuur is heilig bij deze groep. Maar wat is dat dan? Daar geven ze waarschijnlijk allemaal een ander antwoord op.

2. Dit is de groep die het oké vindt als CFG het overneemt. Deze mensen zijn ook niet echt heel erg voor, maar geven het het voordeel van de twijfel. Deze mensen willen graag weer een een winnende ploeg zien.

Mij maakt het inmiddels niet meer zoveel uit. Nu gaat het super kut, en ik zie graag vooruitgang. Als CFG het wordt dan kan ik daar mee leven.

13   6  
Klundert

We hebben tienduizenden fans, er reageren hier hooguit een paar honderd fans, maar het grootste deel van die tienduizenden houdt de site wel regelmatig in de gaten. Men heeft gewoon niet altijd de behoefte om te reageren. Een duimpje plaatsen is snel gedaan. Het kan zo zijn dat iemand van achter een VPN duimpjes geeft. Ik heb namelijk standaard een VPN aan staan. Ik kan echter pas een nieuw duimpje geven als ik overschakel op een andere server. Dat is toch wel erg veel moeite voor een volwassen persoon om 1 enkel duimpje extra te geven. Ik denk dat het wel meevalt met die manipulatie. Er zijn nu eenmaal meer ‘duimers’ dan reageerders.

3   1  
RedFox

Je zou kunnen overwegen naar een systeem te gaan met accounts. Reageren zonder account kun je dan eventueel ook toelaten, maar het geven van duimpjes en eventueel andere extra's beperken tot geregistreerde gebruikers. Maakt het ook niet 100% waterdicht, maar wel lastiger om te manipuleren.

9   2  
ßred@

Misschien handig om dit bericht (of een reactie van deze strekking) vast te pinnen als bovenste reactie. Nu is het de reactie met de meeste likes die bovenaan komt te staan.
Ofwel meer invloed met de manipulatie.

Onderschat dat effect niet.

En nog even dit:

Bsiderats, jullie zijn goed bezig. Ik zou momenteel niet graag in jullie schoenen staan. Over elke keuze, actie of handeling krijgen jullie een bak (gemanipuleerde??) stront over je heen. Mensen vergeten soms dat dit niet een ANP of NOS is.

Ze zeiken jullie misschien wel af maar komen maar al te graag op jullie site.

Voor ik mensen op hun tenen trap: ik heb het hier niet over mensen die met goede argumenten kritische vragen stellen of opmerkingen plaatsen aan het adres van diverse groeperingen rondom nac.

Wij gaan niet opzij!

14   9  
Fred1

Je moet er maar tijd voor vrij hebben om dat soort manipulaties te doen, of uit te zoeken , onzinnige bezigheid.
En het levert uiteindelijk niks op.

5   3  
pascallos

Goed punt dat manipuleren van duimpjes via vb. VPN niet de bedoeling is. De vragen die ik mijzelf stelde na het lezen van dit bericht waren:
Wordt er echt op grote schaal gemanipuleerd? Of is dit een aanname omdat de duimpjes iets anders laten zien als dat men vooraf had verwacht?

Ik geloof overigens niet dat er een grote groep is die duimpjes manipuleren (zou wel heel kinderachtig zijn). Gezien de hoeveelheid duimpjes voor en tegen denk ik dat dit nog steeds een soort van afspiegeling van de website bezoekers is. Duimpjes manipuleren zal beide kanten op gebeuren.

Overigens blijft dit een geweldig platform en lees ik hier graag artikelen en geef ik regelmatig duimpjes maar reageer ik weinig.

1   1  
ßred@

* met " dit bericht" bedoel ik dit nieuwsbericht en niet mijn reactie

7   1  
bas

@Klundert
Het zal voor Bsiderats eenvoudig zijn om te zien of de duimpjes van een bepaalde reactie worden gemanipuleerd of niet. Is het percentage VPN duimpjes 10x zo hoog als normaal, worden er een grote hoeveelheid duimpjes op één reactie gegeven in een bizar korte tijd en op een onlogisch moment, etc.
Dit gedoe met duimpjes en andere manipulatie gebeurde ook al rond dat gedoe met Manders en Steijn. Dit zou zomaar van dezelfde types kunnen komen.

10   9  
Beest

@spongebob

Hallo Noad1975, johnny1975

Je heb het er maar druk mee.

6   7  
Barbapapa

Duimpjes wel / niet alleen maar afleiding van hetgeen er wel echt toe doet. Als stichting NOAD onverhoopt akkoord mag gaan is de club zijn ziel verkocht. Heb werkelijk nog geen goed argument gezien waarom het city moet worden. Ook dat mensen het beu zijn zoals het nu gaat is een non argument voor mij. Ja het gaat kut maar wil je dan nu niet juist dat we het voor eens en altijd goed regelen?

8   27  
Johnny1912

Beest

Spongebob heeft gelijk. Jij zit hier alleen maar constant te trollen.

En als je dan een keer is iets inhoudelijks wilt zeggen valt het op dat je het iq hebt van een stoeptegel.

Je naam staat voor beestachtig dom heb ik al gemerkt!

2   0  
Martinus

Ik vond het altijd wel aardig, omdat het vaak een indicatie geeft hoe de gemiddelde bezoeker over zaken denkt. Maar ik vroeg me eergisteren al hardop af in hoeverre het hier nog een indicatie gaf.

Werken met vaste profielen en alleen een duim omhoog, omlaag kunnen geven mits ingelogd is een mogelijke oplossing, al weet ik dat men dat hier volgens mij niet wil werken met inloggen.

Normaal gesproken wel enige meerwaarde, maar de laatste dagen totaal niet.

10   10  
Nonkel Frans

Ik zou graag op een NAC forum wat enkel toegankelijk is voor seizoenskaarthouders willen babbelen.
Maar dan wel autonoom beheert door de supporters zoals bv BSR. Dat geeft meer commitment en transparantie. Echte supporters onder elkaar.

Dat vraagt natuurlijk samenwerking met de nac organisatie. Een idee voor onze nieuwe club met nieuwe staf.? ( ik blijf geloven in de goede afloop) .
Iedereen die zijn seizoenskaart besteld krijgt toegang en dus inspraak op deze supporterssite. Iedereen zijn naam is of wordt bekend. Misschien nog iets regelen voor de duimpjes. Prima. Hoeft voor mij niet perse.
Maar je kunt wel de enquetes betrouwbaarder krijgen doordat je al een serieus gezelschap hebt.
Verder wat gedragsregels zoals op de bal blijven, niet schelden en een max aantal berichten per dag 😀

3   0  
Martinus

Wat zijn eigenlijk de redenen om niet met inlog te werken? Ik ben oprecht benieuwd. Profielen zijn beter te modereren, je kan zoals hierboven geopperd restricties er aan hangen... Mensen reageren niet langer onder de naam van een ander en kunnen maar één keer stemmen met duim. Dus ik ben benieuwd wat de reden is om niet met vaste profielen te werken?

15   4  
ome cor

Ik vond mijn bericht van gisteren inhoudelijk best goed, maar ik heb vannacht gewoon geslapen.

Eerlijk gezegd (zie mijn laatste zin) had ik een andere duimelot-score verwacht.
Overigens is "wel leuk" om een keer NAC-gerelateerd bovenaan te staan (dat zouden onze spelers eens moeten proberen), maar duimpjes zijn voor mij niet zo belangrijk.
Wel leuk dus, meer ook niet.

9   19  
scheppioni

De duimpjes interesseert me eigenlijk weinig, ik ben echt een beetje NAC moe aan het worden betreft de overname ! De liefde voor ons NAC zit in mijn aderen, maar er worden zoveel vuile egoistische spelletjes gespeeld, in het belang van NAC zeggen ze dan .....
Al dit gedoe nu weer met city, eerst met Vrolijk en dan ook nog de amerikanen er tussen door, gaat zo ontzettend lang duren, daarbij blijf ik mijn twijfels houden met city ......
Stel we worden overgenomen, we spelen dalik weer ere divisie bij wijze van, wie zegt dat er dan toch weer geen betere spelers naar fc list&bedrog gaat !!
Ik ben argwanend voor aandeelhouders of mensen met luchtkastelen waanzin bij ons NAC !
LIEVER DOOR MET JEUGD SOMS OP ONS BEK, DAN WAARDELOZE BELOFTES LULLEND UIT HUN NEK !

9   1  
Ert

@BSiderats
Compleet off topic (I know):
Wellicht een klein dingetje, maar waarom wordt er sinds 22 maart niets meer vermeld wat onze spelers die interlands hebben/hadden het hebben gedaan (zo, dat is een fijne zin...)?
Weer eens wat anders dan alleen berichten over de overnamesoap.

16   6  
Danny

Wel geinig dat alle schuld van dit gigantische onoverkomelijke fake duimpjes probleem bij de "pro-City" mensen neergelegd word. (die nu ook ineens pro-manders genoemd worden)
Andersom zou natuurlijk nooit kunnen gebeuren.

Gewoon even een observatie. :)
Ben zelf neutraal in de verdere discussie.

11   16  
Baosje

ik weet dat dat harry b.d hier een ban heeft .. zou het bij lieden als Johnny1912 ook geen goed idee zijn ?

dat immer op de man spelen en anderen voor rotte vis uitmaken... komt stilaan de strot uit zeg ....


Harry b.d. komt gelukkig nog wel met nuttige informatie in tegenstelling to opper tokkie Johnny

21   20  
steven73

Sorry iedereen van de bside rats maar eerlijke discussie hier ??? hahaha laat me niet lachen het is een grote oneman show vooral die podcast. Jullie spreken jezelf zo vaak tegen dat je het zelf niet eens meer weet. neem nu dat we niet door city willen worden overgenomen want we zijn bang dat we NAC zijn cultuur verliezen? we hoeven niet zo nodig eredivisie te spelen etc etc allemaal onzinnige teksten worden er verzonnen om maar niet door city te worden overgenomen. Maar alles waar je daar zegt staat lijn recht tegenover waarom de club word verkocht OMDAT JULLIE er niet tegen kunnen om in de eerste divisie te spelen. De club is in de problemen gekomen door de supporters. maar dat zullen jullie nooit toegeven. De onderstroming bij NAC is te onrustig en het zijn allemaal stuk voor stuk papegaaien.

8   2  
Reflektor

Waar maakte oew eigen druk over

8   5  
Moppernac

BSR kan je niet de duimpjes veranderen ,zodat je de aantallen duimpjes erbij zet?
Bijv. Nu staat voor de duimpjes het gemiddelde gegeven duimpjes +68 of -34.
Kan je dan niet Het aantal gegeven duimpjes er voor zetten die gestemd zijn? bijv. 195 👍 en 47 👎, dan kan men zelf berekenen dat het nu +148 👍 zijn.
Is leuker ook om te zien , want dan kan je zien hoeveel er werkelijk op gestemd hebben.

4   7  
Spongebob

Helemaal waar Steven

Hoe vaak hebben ze niet afgegeven op het niveau wat nu op de mat wordt weg gelegd.

Dit is echt comedy Capers

13   7  
Ernie

Ja hoor een discussie over duimpjes, dus dat is het niveau hier?
Is er trouwens al bekend wie er komend seizoen de nieuwe TD en trainer zijn. Wordt onderhand wel tijd nog een week of 6 en dan moet de selectie voor komend seizoen samengesteld worden. Een kampioen waardig elftal graag.

4   3  
Tinus076!

@bsiderats, keep up doing the good work!

Is het misschien een idee om met de andere supporter geledingen om een enquete te maken om te kijken wat de supporters willen?

Dit neemt een hoop discussie hier weg en ieder zn mening kan dan daar op gegeven worden.

Voorstander of tegenstander.

18   13  
Pat

Ik lees/scroll veel en al jaren in de reacties zonder te reageren maar doe t nu toch

Ik was was in eerste instantie tegen de overname door City. Sinds een dag of wat realiseer ik me dat het waarschijnlijk onze beste en mss wel enige optie is.

De reden voor mijn reactie is om tegengeluid te geven aan alle schreeuwers en droeftoeters die faliekant tegen alle verandering zijn en menen een meerderheid te vertegenwoordigen. Dat betwijfel ik. Jullie schreeuwen alleen het hardst. En dat heeft eerder een negatief effect dan positief op NAC.
De club is al klinisch dood. Dit is de laatste strohalm. Ik zou m pakken. Niks meer te verliezen. Kan alleen maar beter worden.

6   5  
Barbapapa

@PAT

Dus gisteren was je een droeftoeter en nu niet meer? Raar dat je in een dag ineens mensen met die mening moet beledigen…..

10   5  
Ouwe Spionkop

Het loopt hier helemaal uit de hand. Ik ben er nu ook voor de duimpjes te schrappen.
Vrijdag na de ingangen van het stadion een enquête houden en dan weten we meteen hoe de supporters erover denken.

15   4  
Pat

@barbarapapa

Blijkbaar voel je je aangesproken. Mss was het gebruik van het woord "droeftoeter" niet helemaal terecht. Excuus voor degene die zich onterecht aangesproken voelt.

Ik was tot (eer)gisteren geen droeftoeter, althans volgens mijn eigen inzicht. Ik had tot die tijd echter nog de illusie dat er iets beter voorbij zou komen. Die hoop is inmiddels vervlogen. Ik had mn zinnen gezet op de Amerikanen, maar na de info die naar buiten is gekomen (voor zover dat waar is), is dat hoofstuk ook gesloten en geen optie in mijn ogen. Zelfstandig verder is geen optie en Karel ook niet. Na een jaar is er niemand in de regio die het op zich gaat nemen. Derhalve blijft de keuze of City of naar de verdommenis. Ik kies dan voor City. Wellicht ben ik in de ogen van vele NAC-supporters dan een nep-supporter. Prima. I don't care. Ik ga liever met maten naar een leuke pot voetbal kijken dan naar de ergernis van de laatste jaren. Tenenkrommend en om te janken. Ondanks de 1912-kaart kom ik er alleen nog als ik echt niets beters te doen heb.

Maar goed.. ieder zijn keuze (voor zo ver we denken dat we een keuze hebben)

5   8  
Betweter

Zet die graf duimpjes aub maar uit. Geen enkel nut en levert een hoop frustraties op.

8   3  
Pipo de clown

Schoon schip maken en begin eerst eens met Manders te verwijderen van bij NAC en zet daar weer een Bredanaar weg die van voetbal houdt m.v.g pipo

9   5  
Chris W.M.

@josjosjos

Het staat letterlijk in de tekst die de beheerders van deze website geschreven hebben;

"We zien nu echter dat mensen de stemming moedwillig manipuleren."

In een vorig topic is geconstateerd dat een anti-CFG post tientallen likes kwijtraakte terwijl een pro-CFG post er een stuk of 100 bij kreeg. In 1 nacht. Of het enkel vanuit 1 kamp gebeurt weet ik niet, en is ook niet interessant om te weten denk ik. Het helpt de discussie gewoon niet.

0   7  
Cees-2

Ouwe spionkop: Dat is hellemaal niet zo,n gek idee. Keurig bedacht. Daar kun je wat mee.

4   1  
Mo

Gewoon duimpjes houden heb mandersss ouuuttt ok wat te doen

6   1  
Geelzwartwit

Ik vind het altijd meer waarde hebben als iemand met een @ reageert op een bericht van een ander. Een duimpje zegt niet zoveel. Een geschreven reactie is altijd persoonlijker en waardevoller dan een duim.

Wat ik wel vervelend is is dat sommigen fel op de man reageren ipv fel op het bericht. Het wordt soms te persoonlijk en gaat gepaard met aantijgingen en scheldwoorden.
Voor rotte vis uitmaken heeft niets met een opinie te maken.

Thumbs up for bsiderats

4   1  
OetkerNAC

Beste BSR,

Deze City overname is een hot topic dat heel NAC en de supporters bezig houden. Er zijn hier veel mensen die berichten lezen en nooit iets posten. Eigenlijk zoals ik. Ik lees hier graag de voor en tegen berichten over deze overname. Dit doe ik echter wel op mijn werk laptop met een Duitse VPN (moederbedrijf is Duits). In hoeverre is jullie traffic de laatste dagen gestegen? Ligt dit in verhouding met de VPN bezoeken van pakweg een maand geleden?

Niet om het een of ander, maar kan het ook niet zo zijn dat nu veel mensen duimpjes omhoog en omlaag aan het zetten zijn vanuit hun werklaptop/pc met een VPN? Weten we 100% zeker dat het trollen zijn?

Overigens zou ik gewoon het totaal aantal duimpjes omhoog en omlaag weergeven. Als iemand ineens 1000x stemmen heeft gehad valt het wellicht wel op dat het een trol account is.

3   3  
Edwin

Is het dan niet beter om alleen mensen die een account hebben de mogelijkheid te geven om duimpjes te geven?
Is lijkt me snel aan te passen.

9   4  
Geelzwartwit

@nonkelfrans

Dankje voor de kwalificatie van de echte supporter.

Ik ben en voel me al sinds 1982 support. Heb vele wedstrijden gezien en seizoenkaarten gehad afgelopen jaren door werk niet veel wedstrijden kunnen bezoeken en was het totaal niet logisch een seizoenkaart aan te schaffen. Zo zijn er ook mensen die om andere redenen (oa ver reizen, emigratie, ziekte, te lang al kutvoetbal enz.) geen kaart hebben. Een supporter ben je als je goor NAC bent, het beste met de club voor hebt en benieuwd bent hoe het met de club gaat en uitslagen wil weten. Of je in de hekken hangt, spandoeken maakt of met je rug naar het veld bier staat te zuipen. Het zal wel. Er is geen onderscheid als je een 💛🖤🤍 hebt.

" zou graag op een NAC forum wat enkel toegankelijk is voor seizoenskaarthouders willen babbelen.
Maar dan wel autonoom beheert door de supporters zoals bv BSR. Dat geeft meer commitment en transparantie. Echte supporters onder elkaar."

23   8  
Beek

Is een website op zwart zetten ook niet een vorm van manipulatie?

Ik ben verre van een voorstander van de City Group maar door de site op zwart te zetten bepalen jullie kennelijk wat we ervan moeten vinden.
Toen was er even geen ruimte meer voor discussie...

Gelukkig is de mooie website weer open en kan er weer gediscussieerd worden zoals het hoort.

7   15  
ennaojseejer

tijdelijk uitschakelen die duimpjes, veel te makkelijk te manipuleren door pro-CGF-ers

9   4  
Danny

@ENNAOJSEEJER
Want het kan maar één kant op? (natuurlijk geheel toevallig de kant waar jij tegen bent, puur toeval.)

9   0  
Nonkel Frans

@Geelzwartwit ik begrijp het. Mijn excuus. Ik zat er aan te denken maar was er niet zorgvuldig in.
Is er een modus om de trouwe losse kaartkopers niet uit te sluiten van een dicussie? .
Deze volle voor iedereen toegankelijke bandbreedte is ook niet alles. Uit de anonimiteit halen dan in ieder geval.

10   10  
Nico Tussengas

Werkelijk te triest voor woorden om hier een post van te maken… werkelijk kinderachtig!!!

Zegt genoeg over dit forum.

Ik denk dat maar 10% van de nac supporters hier op dit forum komt en ook op die andere.

Succes iedereen en ben is wat liever voor mekaar.
Er zijn ergere dingen in de wereld, denk ik

Tis maar een spelletje hoor

5   2  
witzwartgeel

@nonkelfrans

ik denk dat het het beste werkt als je bsiderats account
een verified status heeft unverified. Dat kan allemaal wel een dingetje en gedoe worden met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
Maar ook daar is nog wel mouw aan te passen als je van het goede van de gebruiker uitgaat.

Dus Bsiderats vraagt bij het aanmaken van een account;
Voornaam en postcode. En uitgaand van goed gedrag (comform de spelregels van Bsiderats) krijgt iedereen een verified account status.
Daarnaast heb je mensen die niet registreren die zijn Guest.
Als een verified account buiten de spelregels acteert dan geef je het niet direct een ban maar van status Verified naar Debatable.

ALleen geregistreerde account kunnen duimpjes geven.

mbt AVG zullen er vast supporters zijn die precies weten wat wel en niet kan en vooral geen gedoen of veel werk is voor bsiderats.

Wellicht zoiets?

3   1  
Dun Diëe

Ik zou zeggen enkel bij emotioneel beladen onderwerpen zoals deze overname de duimpjes gewoon uitzetten. Als er daadwerkelijk gemanipuleerd wordt is dat de enige optie. Blijkbaar probeert men de publieke opinie te beïnvloeden. Vanuit Bsr positie gezien (dit is een hobby, dit doe ik vrijwillig erbij) wellicht overbodig maar dat duimpjes systeem heeft voor kwaadwillenden blijkbaar een erg toegevoerde waarde. Zeker als de reacties dan ook nog eens in de media gebruikt en gequote worden om de stemming onder de supporters te peilen.

1   4  
Spongebob

3 spelers hebben contract verlenging gehad: Dion,Welat en Pjotr

Kom maar in betweters

14   13  
Ibio

Eens met Beek,

Website op zwart op zo'n belangrijk moment is een zwaktebod.
Je ontneemt dan vrijheids van meningsuiting en je krijgt de mening van de BSR crew door je strot gedouwd.

De kracht van deze site is nou juist het in gesprek /discussie kunnen gaan met elkaar. En dan maakt het niet uit of je voor of tegen bent.

4   0  
Bommetje

Ik denk dat veel mensen niet weten dat duimpjes niet real life weergegeven worden.
Als je al even op het onderwerp zit en je geeft een duimpje dan wordt de stand geüpdatet en schiet hij ineens paar omlaag of omhoog van mensen die in tussentijd gereageerd hebben.
Veel bezoekers denken dan dat dit manipulatie is. Overigens zou ik het ook goed vinden om omhoog en omlaag apart te zien

8   5  
Spionkop

Was maar op zwart gegaan toen NAC basketball ineens er was. Maar toen hadden jullie het erg druk met zuipen in de scharen. Wat hebben we gelachen daar he?



10   20  
Johnny1912

Da pope

Als dat werkelijk zo is als ze er dan mee kappen kunnen ze dat net zo goed nu al doen.

Zou een teken zijn van zwakte. Veel supporters hebben niet door dat ze de club juist kapot maken met dit gedrag. Zie wat het ultimatum van vorig jaar heeft opgeleverd. We hebben er in de clubhistorie nog nooit zo slecht voorgestaan. Het ergste is nog dat ze zelf niet in de spiegel kunnen kijken en het hier ook zeker niet mee eens zullen zijn. Maar ze maken de club gewoon kapot met zulke streken.

Al wordt er een Chinees, Kareltje, City of Chris wm de nieuwe eigenaar. Ik zal altijd naar mijn club blijven gaan.

8   8  
Cees-2

BEEK: De site is zo ik begrijp van vrijwilligers. Uiteraard mogen zij daarmee doen en laten wat zij willen. Maar wij mogen wel een mening hebben. Ik begrijp Beek zeker.
Door de site uit de lucht te halen geven jullie een bepaald statement. Maar voor de goede orde. Alleen een statement wat voor jullie rekening is. Dat mag. Verder is het jullie vrij om in de toekomst te doen en- laten wat jullie willen. Blijft de site, als City doorgaat, leuk. Verdwijnt de site, jammer. Maar het algemeen clubbelang is altijd belangrijker!

16   7  
Spionkop

Ik snap gewoon niet dat mensen zijn die al heel hun leven naar NAC gaan, nu dreigen met niet meer gaan, als de volgende eigenaar hun niet aan staat.

Meen je dat nu echt, of ben je nu een beetje kinderachtig je zin aan het doordrijven?

Moet je zien wat voor clowns we allemaal hebben gehad als eigenaren, en andere flapdrollen die er helemaal niks van bakten. Of de zaak hadden opgelicht, zoals bv Mommers. Niemand die weg ging hoor, nee zijn reet werd gekust.

Ik snap je voorkeuren, die heb ik zelf ook. Maar je moet wel kiezen uit de alternatieven die er zijn.

I am a NACCER till i die behalve als ik mijn zin niet krijg......

9   16  
Johnny1912

Spionkop

Over de spijker op zn kop slaan gesproken!

Helemaal mee eens. De mensen die dit roepen lijken wel kleine kinderen die hun zin niet krijgen. Nou van mij mogen ze meteen wegblijven, van zulke mensen wordt NAC zeker niet slechter als ze wegblijven.

11   2  
Da Pope

@Johnny1912

Prima als jij altijd naar je club blijft gaan. Iedereen maakt daarin zijn of haar eigen afweging. Ik kan leven met welke keuze je ook maakt. Moet je helemaal zelf weten.

Ik leg al de hele week uit dat iedereen alleen voor zichzelf spreekt op dit moment. De meningen lopen behoorlijk uiteen en dat is niet heel gek, aangezien iedereen NAC op zijn of haar eigen manier beleeft.

Mensen die voor de deal met City zijn of slechts sporadisch naar NAC gaan, zijn geen mindere supporters dan ik of jij. We doen het allemaal op onze eigen manier.

Enige wat ik van je vraag is dat je snapt dat mensen er dus voor kunnen kiezen om bepaalde dingen niet meer te doen, wanneer het nieuwe City-NAC niet meer bij ze past. Niet omdat ze willen dreigen of om hun mening door je strot te duwen, maar simpelweg omdat ze er dan geen zin meer in hebben. Dat kun je onzinnig of stom vinden, maar dat maakt niet dat hun keuze onredelijk is.

11   9  
Spionkop

Nou, ik hoop van ganser harte dat ze blijven. Iedereen!

Dat is nu net mijn punt, who cares hoe goed we zijn, who cares wie de eigenaar is, who cares welke positie we staan, who cares dat het voetbal kut is.

Je gaat toch gewoon naar NAC? Met je maten, en heb toch een leuke avond? Je neemt toch je kind mee voor het eerst naar NAC?

Je herrinnert toch ook je maten die er niet meer zijn, of je oude vadertje, die ook altijd ging? Daar om ga je toch ook?

Of niet soms?

Je gaat toch niet thuis blijven omdat een eigenaar je niet aan staat?

Wat is dat toch? Snap daar he-le-maal niks van!

11   12  
Johnny1912

Da Pope

Jouw redenering snap ik helemaal. Alleen je standpunt niet. Waarom zou het anders zijn wie de club ook overneemt?

Wij maken de club, en zullen dat ook altijd blijven doen. Of we nu naar Florini kijken of naar Maria. Naar Palmer Brown of naar Haye. Manu Garcia of Reuvers. Van Hooijdonk of Barker.

De tijden van clubhelden is al lang voorbij. De Penders’en van ons en de Pothuizen van pak m beet NEC. Je ziet het al jaren niet meer. Maar toch zit het bij ons nok vol.

City heeft ook mijn voorkeur niet meteen. Maar als we er een gezonde club van worden en we spelen in de Eredivisie en winnen zo nu en dan is een keer een mooie pot van Utrecht ben ik tevreden. Of we nu 14e of 8e eindigen. Wij maken NAC en niemand anders.

11   6  
Da Pope

@Johnny1912

Dan sta je er anders in dan ik. Ik kan het niet aan mezelf verkopen dat ik naar een club ga kijken, die onderdeel uitmaakt van een consortium waar mensenhandel de core business is, waarvan de eigenaar bevriend is met mensen als Assad en waar (in mijn ogen) alles wat NAC NAC maakt overboord gegooid wordt. Daar ben ik een veel te principieel mens voor. Ik zeg niets over wat andere mensen moeten doen, maar daar trekt mijn geweten een hele harde grens. Ik ga dan gewoon niet meer.

Ik vind dat echt verschrikkelijk, omdat NAC een fundamenteel onderdeel van mijn identiteit en mijn sociaal leven uitmaakt. Maar NAC is dan mijn club niet meer en daar pas ik dan niet meer bij.

4   15  
Johnny1912

Da pope

Jij tankt ook al geruime tijd niet meer?
Ook niet naar Vitesse uit geweest 10 jaar?

11   3  
Da Pope

@Johnny1912

Ik heb geen auto, dus tank sowieso nooit.

11   4  
F8Hipster (BSR)

De definitie wat NAC is verschilt per supporter. Voor mij is NAC op de eerste plaats de stad, de supporters, de beleving. Secundair zijn de prestaties. En ja ik snak ook naar eredivisie en stabiel beleid. City past niet bij mijn beleving van het supporterschap. En dus ga ik bij een eventuele overname mijn heil ergens anders zoeken wat de uitoefening van mijn hobby betreft.

Ik vind persoonlijk ook dat wij een functie vervullen in het supporterslandschap alleen ben ik ook van mening dat dit wel direct voortkomt uit hoe wij dit beleven. En dat veel mensen daar plezier uithalen is een hele dikke bonus. Niets menselijks is ons vreemd dus als we kuddo's krijgen voor wat we doen is dat zeker een drijfveer om hiermee door te gaan.

Alleen kan niemand, maar dan ook niemand ons verplichten om die functie te blijven vervullen tegen wil en dank omdat we die functie nu eenmaal verworven hebben in het verleden. Het is onze hobby, onze beleving en wij staan, net als iedereen, vrij om hier onze invulling aan te geven. Of niet.

14   3  
van Zottegem

@Johnnie 1912

Ik ga ook niet meer als die deal doorgaat. Waarom? Meerdere redenen maar de belangrijkste voor mij is dat ik me niet kan identificeren met city NAC.

3   21  
Johnny1912

Da pope

En ook geen energie in huis zeker?

Maar wel Vitesse geweest dus.

10   3  
Da Pope

@Johnny1912

Ik heb niet de illusie dat ik de wereld in mijn eentje kan veranderen en heb ook niet de illusie dat de wereld volledig eerlijk is. Maar ik heb wel invloed op de keuzes die ik maak.

Ik ben geen Vitesse-supporter, dus ik snap je punt niet helemaal. Verloochen ik mezelf als ik naar een wedstrijd van NAC ga kijken in het Gelredome? Is dat wat je bedoelt?

3   10  
Spionkop

@ van zottegem

Zou je daar eens wat dieper op in willen gaan? Hoe identificeer jij jezelf nu met NAC? En wat zou daarin dan veranderen als de city groep het wordt?

En stel nu dat het niet door gaat, en we komen in handen van Amerikanen, Vrolijk of een rijke Serviër, wat is dan het verschil met de city groep?




14   4  
F8Hipster (BSR)

@JOHNNY1912 de definitie van een gezonde club is in mijn ogen niet een club die volgestopt wordt met schulden om de hoofdclub binnen de FFP regels te kunnen laten vallen en als etalage te fungeren om miskopen aan de man te brengen zodat er nog iets van de investering terugverdient kan worden.

15   13  
Bredaaaaa

Ik kan niet wachten tot het moment dat de city deal wordt afgeblazen.
Wij verdienen een betere overname.

5   18  
Johnny1912

Hipster

Hier zijn geen voorbeelden van op wat verhaaltjes over Lommel na.

Dat jullie denken we papegaaien elkaar maar allemaal na en roepen het hier zo vaak mogelijk dan wordt het wel waarheid.

Niet dus, want alle andere clubs draaien niet op verliezen.

6   10  
Spongebob

Zet ik net neer dat 3 spelers hun contract zijn verlengd … krijg je gewoon een duimpje omlaag

Wat een sukkels hier.

3   20  
Johnny1912

Spongebob

De duimpjes worden gegeven op basis van Nickname. Niet wat je schrijft…

3   2  
Wouter1912

Het is ook maar waar je je druk om maakt hè, en dat is wat mij betreft niet over die duimpjes hier..

1   10  
Noad1976

@ beest ik heb maar 1 account hoor en jij?

6   11  
Rubenac

Malone en welat tekenen bij pfffff

16   2  
Ivo

Mijn 12 accounts zijn nog met elkaar in discussie over wat ze hier van vinden.

4   11  
Bredaaaaa

Prachtig nieuws! Gefeliciteerd! Onze sterkhouders Malone en Cagro hebben verlengd!

2   4  
Steef

@bsiderats.
Als ik bij Zak Hooi op een minnetje klik komt er een plusje bij.

9   20  
Noad1976

Er word hier gewoon opgeroepen tot het tegenwerken van “ anders “ denkenden en Bsiderats werkt aan alles wat anti City is maar al te graag mee. Weet je het is zo doorzichtig allemaal . Die lommel kenners en dat nac geen europees kan spelen zogenaamd dat is het enige waf ze kunnen verzinnen wat dit is wel degelijk het beste plan van de 3 het City plan. Fijne avond allemaal!

8   1  
F8Hipster (BSR)

@Steef kliks worden gecached (opgespaard) en eenmaal per zoveel tijd naar de database verstuurd. Omdat het anders een enorme aanslag is op de performance. Dit kan ervoor zorgen dat het lijkt alsof de telling soms verspingt. Maar alle kliks op de duimpjes worden opgeslagen.

13   1  
van Zottegem

@spionkop
Vrolijk is tenminste een supporter die het beste voor heeft met NAC. Die Amerikanen en Serviers vind ik ook niks. NAC moet en kan op eigen benen.
Ja we zouden wat biertjes moeten pakken want ik kan een heel verhaal schrijven ;-) Een stuk globalisering die ik verfoei en dat NAC geen eigen baas meer is, maar een filiaal van een filiaal van een consortium (van dubieuze mensen). Een hulpje Het is ook een optelsom van jaren van irritatie bij mij dat geld in mijn ogen voetbal kapot heeft gemaakt. Ik vond die huurdeal met City al niks en dit is, als het doorgaat, voor mij de druppel. Ik heb eigenlijk een hekel aan het hele voetbalwereldje. NAC is Breda en omgeving voor mij, niet een filiaal van een wereldwijde kolos. Die eventuele deal is voor mij de druppel. En zo heb ik nog veel meer redenen. Fijne avond en denk nog maar eens aan de ouwe spionkop

8   3  
F8Hipster (BSR)

@NOAD1976 dude wat is je punt? We hebben al tig keer uitgelegd hoe WIJ erin staan. En daarnaast bieden we IEDEREEN een platform om te reagere VOOR of TEGEN. Sterker nog, we hebben al MEERDERE keren opgeroepen om je te melden bij ons om een ander geluid te laten horen in de podcast of in een artikel op de site. Wat is nu je punt?

6   0  
Die ne gast

De standpunten en argumenten kennen we nu wel.
Is er nog nieuws over het verdere proces?
Wanneer komt de RVC bij elkaar en wanneer gaat stichting NOAD een uitspraak doen? Is er al een vergadering ingepland?

3   14  
Cees-2

Iedereen mag zijn mening ventileren. Als het maar oprecht is en dat je mensen met een andere mening "recht" in de ogen kunt blijven aankijken. En dat laatste, daar schort het bij menigeen aan. Geniepig zagen aan de mening van een ander. Op alle manieren die men maar kan pakken. Dat is achterbaks en niveauloos. Echter gaan deze individuen dat nooit anders doen. Daarom staat NAC o.a. daar waar het nu staat. Je moet er helaas mee dealen, daar het nooit gaat veranderen.

Mensen die mogelijk straks afscheid gaan nemen van de club,omdat deze niet meer in "hun: straatje past, is denorm jammer, maar het is hun keuze.

Het gaat echter om de BVO NAC, dat moet veel beter. Ondergeschikten, wie dan ook, moeten daar begrip voor hebben, moeten ook snappen als de meerderheid met City wil, dat dat nou eenmaal de democratie is. Andersom ook!

9   16  
Henkie

Tijdelijk uitschakelen die duimpjes, veel te makkelijk te manipuleren door anti-CGF-ers

4   17  
Johnny1912

Zottegim

Ik ben ook een supporter en heb het beste met NAC voor. Betekent dat dat ik goed een voetbalclub kan leiden? Nee.

Het is niet zo simpel als ‘de juiste mensen op de juiste plek’. Er wordt bij NAC momenteel zoveel gevraagd.

Heb het al meerdere keren aangegeven City is niet mijn favoriet. Maar momenteel wel de enige die ervaring heeft met het opzetten en runnen van een voetbalclub.

1   15  
Johnny1912

Die ne gast

Dat is al gebeurd. Of er liggen vragen bij city group na de presentatie voor het definitieve besluit te nemen. Of er is al het een en ander aan de gang.

2   2  
Nicky

Gewoon lekker je eigen mening vormen en niet te druk maken om duimpjes.... Het is een supporterssite waar je iemand zijn mening leest en die van jezelf ventileerd. En ja als iemand met goede argumenten komt ben ik zonder meer bereid mijn eigen standpunt nog eens tegen het licht te houden. (zouden meer mensen moeten proberen)

Als iemand voor mijn gevoel een sterk argument heeft komt dat omdat ik dit argument zo beoordeel als ik het lees.... Toch niet omdat ik denk, tjee die heeft veel duimpjes, dat zal wel een goed argument zijn.

Maar goed.... Manipuleren is niet ok.. Aan de andere kant, maak je niet druk om fucking duimpjes op een supportersforum, reageer en relativeer :)


5   21  
Noad1976

@F8HIPSTER door enerzijds onafhankelijkheid te pretenderen maar anderzijds alles wat de City group betreft tussen aanhalingstekens te plaatsen is toch wel duidelijk wat jullie belang is.

Zelfde als zinspelen op veel tegenstanders en onbeduidend aantal voorstanders.

En ik word uitgenodigd en moet naar voren komen met mijn naam en verhaal krijg ik dan ook politiebescherming want de anti City mannen gaan nogal ver zie ook eerder het verhaal met Steijn die werd ook niet bedreigd toch alleen maar vriendelijk verzocht op te stappen.

16   2  
F8Hipster (BSR)

@NOAD1976 ik snap dat het ingewikkeld dus zal het nog één keer uitleggen.
We zijn idd onafhankelijk. Wat niet meer wil zeggen dat wij ons niet hoeven te conformeren aan NAC, City, de katholieke kerk of welke organisatie dan ook. EN wij zijn supporters die tegen de City deal zijn en dat vinden wij zo belangrijk dat we hier duidelijk een positie innemen.

We pretenderen niet. We zinspelen nergens op. Iedereen mag hier zeggen wat ie wil.

Je neemt overigens nogal zware woorden in je mond richting de tegenstanders van de City deal en ik vind dat persoonlijk buiten alle perken.

2   0  
Voske

Ik weet niet of BSR in "real-time" kan zien of er gemanipuleerd wordt. Als dat zo is zou ik er direct een editie bijzetten. Weten alle bezoekers ook meteen uit welke hoek de fraude-wind wappert.

Overigens ben je wel een hele grote kneus als je met duimpjes-manipulatie je tijd gaat verdoen.

4   7  
Spionkop

Zottegem

Ik snap die argumenten, en ik deel die ook grotendeels, maar dan kom je dus inderdaad uit bij de optie Vrolijk.

Want verder is er niks meer. Vrolijk is echter al de deur gewezen door de eigenaren.

En dan? Dan blijven we zitten met deze drie, plus de kleintjes. Met alle gevolgen van dien.

Je kan wel overal tegen zijn, maar kom dan ook met realistische plannen hoe het anders kan. Want ik heb ze nog niet gezien, helaas.

Ik ben ook geen voorstander van de city groep, maar ik zie geen enkel ander alternatief momenteel. En dan is de keuze city groep of niks doen. En wachten tot er een betere partij komt. Nou, dat kan nog jaren gaan duren. Als we dat al overleven.

Daar sta ik ook niet om te springen.

11   4  
Ert

En terwijl we hier lopen te zeiken over duimpjes en wie de grootste lul heeft.. sorry wie er gelijk heeft over City, heeft Banzuzi inmiddels DRIE wedstrijden gespeeld met Oranje onder 17 en het EK gehaald.
https://www.bndestem.nl/nac/nac-talent-banzuzi-plaatst-zich-met-oranje-onder-17-voor-ek~a788034e/

Wakker worden, Bsiderats. We hebben ook nog spelers die interlands hebben gespeeld zoals Malone en Hilterman de laatste tijd. Maar die staan inmiddels alweer VROLIJK op de accomodatie dat liefkozend Zunderello genoemd wordt en dat door City gefinancierd is (let u op wellicht een woordspeling..)

5   8  
Bredaaaaa

Banzuzi groot gemaakt door de Graaf en Hellemons. Banzuzi gefeliciteerd jongen.

7   1  
Bas

@NOAD1976
Als ik terugkijk naar juni / juli 2021 dan was iemand met jouw nickname ook fel tegen Steijn met vrij grove bewoordingen. Had Steijn ook bang voor jou moeten zijn (mits jij het was)? Volgens de politie viel het ondanks de berichten vanuit MM en MS allemaal erg mee.

Ik denk dat je dit gebeuren nogal overschat als je werkelijk bang bent voor geweld. Zelfs bij WvA is er nog niks gebeurd. En dat is degene die het meeste invloed heeft op de deal en het allemaal super fantastisch vind. Dan hoeft een relatieve nobody zoals jij (en ik) zich toch nergens zorgen over te maken. Het klinkt bijna alsof je een uitvlucht zoekt.

17   11  
Ouwe Spionkop

Als City het wordt kap ik er ook mee,100% zeker
Ik verdom het naar een club te gaan waar het hart is uit verwijderd en die alleen dient als handelshuis voor het grote geld.
Ik vermoed dat ook een groot deel van Loco's, Front, Vak G, BSide Rats, F7 het dan voor gezien houdt.
Dan hou je de voetbalconsumenten nog over. Soort AZ of Vitessepubliek.
Ik hoop wel mocht het zover komen dan we dan als afvallers een mooi nieuw alternatief vinden.
Maar dat komt dan wel, hopelijk komt het niet zover.

13   5  
van Zottegem

@spionkop

Supporters en sponsoren kopen de aandelen en geven ze terug aan NAC. Desnoods met Ons NAC. NAC wordt weer een vereniging. Je maakt mij niet wijs dat er niemand die een NAC hart heeft geen goed beleid kan maken en uitvoeren. Hier zit het probleem. Slecht management en/of slecht toezicht al die jaren. (En de supporters krijgen de schuld.) Zet in op eigen jeugd. Probeer van NAC de opleider van Zuid West Nederland te maken. Een paar ervaren krachten erbij. Hou vast aan het beleid, schrik niet als het eens tegenzit en dan weet ik zeker dat NAC kan groeien en bloeien. Er zit zoveel potentie. De jeugdopleiding gaat goed. NAC is Breda, de streek Baronie zeg maar. En ik mis dat mensen hier trots op zijn. Sorry hoor, maar ik moet braken van een stel blaaskaken uit verre oorden onze club uitzuigen en er een handelshuis van gaan maken. Ze hebben niks met NAC behalve dat het (hopelijk) wat knaken oplevert. Een plastic omhulsel wat moet renderen. Dit moet en kan NAC heel goed zelf als er maar de juiste mensen op worden gezet.

12   24  
Johnny1912

Ouwe spion

Sfeer is al jaren klote onder deze groepen dus misschien is het wel goed als er vernieuwing komt.

Nou lekker wegblijven dan. Dat je jezelf al zo groot voelt dat NAC veel minder wordt zonder jullie. Lachwekkend, zonder jou en dat groepje een AZ.

NAC blijft NAC, of jij en die groepen die jij nu noemt niet meer komen of wel komen.

16   7  
Ouwe Spionkop

@Johny1912 Wie ben jij om een oordeel te vellen over mij? Ik volg mijn gevoel en daar heb jij helemaal niks mee te maken of over te oordelen.
Het interesseert me werkelijk geen hol wat jij van mij vindt.


7   20  
Johnny1912

Ouwe spion

Bril nodig? Het boeit me niks wat jij doet.

Lekker wegblijven als je weg wilt blijven. Daar wordt de sfeer echt niet slechter op hoor.

5   18  
Johnny1912

F8 hipster

Dat is dus wat ik net zeg. Je bent een papegaai. Gewoon maar zoveel mogelijk jouw gedachte hier roepen dat alle clubs schulden hebben. Dan zal het wel waar zijn.

Niet dus, want je weet er niks over. Roep het dan ook niet als je het niet weet. Zeker niet als je verantwoordelijkheid hebt als crewlid. Dan kan je toch geen dingen roepen die niet waar zijn.

5   1  
josjosjos

@CHRIS W.M.

Dat vind ik wel een beetje moedwillig selecteren van informatie hoor. Zou net zo goed kunnen dat pro-City types het doen.

Hoe dan ook: er zij pro-City supporters en anti-City supporters. Volgens mij moeten we naar ze allebei goed luisteren. En ruimte laten voor nuance.

12   2  
Dos

Vrijdag wordt er weer gevoetbald, je zou het bijna vergeten.
Hup NAC, zal nooit verloren gaan.

8   1  
josjosjos

@CHRIS W.M.

Realiseer me nu dat ik je bericht verkeerd gelezen heb, volgens mij zeggen we hetzelfde haha. Excuus.

12   9  
Beest

Maar uiteindelijk waar maken we ons druk om?

Noad gaat never nooit niet akkoord met deze prietpraat van City. Tenzij ze daadwerkelijk uitgewerkte plannen te zien krijgen.

Als Noad besluit akkoord te gaan kunnen we misschien wel concluderen dat de plannen gewoon goed zijn.

Tot die tijd : 100% tegen City .

10   19  
John de Beuker

Goed dat B-Side Rats vaststelt dat de duimpjes worden gemanipuleerd. Zonder verdere informatie hebben we alleen weinig aan die vaststelling.

Kan B-Side Rats ook een beeld geven van welke kant op de duimpjes worden gemanipuleerd? Krijgen vooral pro-City posts kunstmatig meer duimpjes, of anti-City? Of gaat het juist om zoveel mogelijk op duimpje omlaag drukken op bepaalde standpunten?

19   3  
Ivo

Wat een gezeik allemaal. We lijken wel een stel facebookwijven zo.

Gewoon kappen met die duimpjes, een mening is een mening en alle meningen zijn even onbelangrijk.

9   3  
Charles

Welke acties worden er vrijdag ondernomen?

Zal toch wel uitverkocht zijn?

Weet iemand wat de stand van zaken nu is, heeft gouden aandeel al officieel uitgesproken?

12   3  
Kopspion

Jeetje zeg, waar maken jullie je allemaal druk om !?
Lijkt wel een kleuterklas tegenwoordig hier

12   2  
Baosje

Zo....Johnny heeft zijn dagelijks portie azijn weer gedronken zo te lezen

BSR doe er wat aan aub

19   1  
Sjef de gevulde koek

Effe een andere vraag. Spelen we vrijdag met een oranje bal ?

10   5  
Nonkel Frans

Als er al gestemd gaat worden in of rond het stadion dan is de vraag niet: ben je voor of tegen overname door CFG?
Nee de vraag dient te luiden: ben je voor of tegen een nieuwe eigenaar genaamd Sjeik El Mansour.

Of het nodig is om zo n grootse peiling in het stadion te houden ? Ik denk het niet.
We hebben immers de Stichting Noad. Zij laat zich grondig informeren. Zij zijn statutair aangewezen om zich te buigen over bovenstaande vraag en mans genoeg om de juiste keuze te maken voor de toekomst van onze club.

De duimpjes van BSR? Nee die zijn voor de Stichting niet interessant. Onderbouwde meningen mogelijk wel.

13   12  
Ivo

@John de Beuker/TIP/Diederik van Oefelaren/weet ik wat nog meer?

Waarom is het nodig om iedere keer een andere nickname te gebruiken? Of onder meerdere nicknames in eenzelfde topic te reageren? Doe je dat zodat het lijkt alsof meerdere mensen dezelfde mening hebben?

Aan je zinsbouw en argumenten is echt wel te zien dat je dezelfde bent.
Hou er mee op zeg. Wat een kinderachtig gedoe.

13   13  
Realist

Hopen op een snelle goedkeuring stichting NOAD zodat we kunnen gaan bouwen.
Eindelijk verlost van deze vicieuze cirkel!
Dit is de enige way out waar we verlost zullen raken van die 6 kolonnes die continu alles afbreken voordat het enige kans van opbouw had.

15   1  
Fritske d'n Olifant

Het gemanipuleer met die duimpjes is exemplarisch voor hoe het hele debat rondom ons NAC en haar toekomst ontspoord en gepolariseerd is. Ik lees regelmatig een goed onderbouwde reactie, maar veel reageerders blijven toch vast zitten in het bunkertje van hun eigen gelijk van waaruit ze steeds de boel bestoken met hun eigen standpunt, mensen met een andere mening verwijten maken, aannames doen en op de man spelen zonder open te staan voor of te reageren op een ander.

Dat is trouwens niet alleen iets van de laatste week. Ik kom iedere dag wel even op deze site en constateer dat vanaf het moment dat vorig jaar her en der de kritiek op Maurice Steijn toenam het allemaal veel harder is geworden. Sommige nicknames die vanuit het niets ineens heel veel reageren en ook ineens weer verdwijnen om later weer op te duiken. Dat is, zoals hierboven al veelvuldig is herhaald, het risico van de open reactiemogelijkheid zoals BSR die heeft.

Ik respecteer elke mening en als ik het er niet mee eens ben dan probeer ik altijd een nette en op feiten gebaseerde reactie te geven. Gelukkig ben ik daar niet de enige in. Waar ik wel slecht tegen kan zijn mensen die de oprechtheid van de vrijwilligers achter deze site in twijfel trekken, banvragers en mensen die allerlei complotten zien, met name vanuit de media. Alleen maar omdat de berichtgeving onwelgevallig is. Als je er een probleem mee hebt en je twijfelt aan de onafhankelijkheid van journalisten, dan dien je een klacht in bij de redactie of stap je naar de RVJ. Sinds vanuit de aandeelhouders en de directie na het onvermijdelijke ontslag van Steijn openlijk de vloer is aangeveegd met de supporters en het lokale journaille en een soort vijanddenken is gecreëerd lijkt dit schering en inslag. Ook nu weer. Ik hoop echt dat dit na de overname, door wie dan ook, weer gaat normaliseren.

16   14  
Tip

@Ivo. Ik heb niets met @JohndeBeuker te doen. De Bside redactie kan dat bevestigen. Ik vind wel dat John heel goed argumenteert. Een stuk beter dan jij dat doet. Ben het veelal met de Beuker eens. Nogal een paranoide reactie van je die de redactie simpel kan weerleggen.

Och die duimen. Veel reageerders hier reageren niet inhoudelijk maar op de persoon. Dus die duimen zeggen sowieso nagenoeg niks. Als er al wordt gemanipuleerd zal dat in beide kampen gebeuren. Het lijkt me onmogelijk dat het ene kamp allemaal eerlijke mensen zijn en het andere kamp allemaal oplichters. Dat het ene kamp van het andere kamp denkt dat het allemaal oplichters zijn en dat (regelmatig zeer grof) ventileert zegt heel veel ! .........

Als je wilt weten hoe groot de groep Pro en hoe groot de groep Anti is dien je dat natuurlijk te doen met een deugdelijk onafhankelijk onderzoek middels bv. enquête onder toezicht.

Ik persoonlijk sta neutraal in deze kwestie, ik wil meer weten over de regelgeving bv.
Wel denk ik dat de kans groot is dat City onze enige redding is.
Ik acht de kans eveneens groot dat City zich terug trekt.

Met respect voor ieders mening.

15   7  
Bas

Dat City onze enige mogelijke redding zou zijn is simpele retoriek om City aantrekkelijker, en iedere kritiek op City monddood te maken. Dat lijkt inmiddels wel het meest verkondigde argument voor City te zijn. Dat is veelzeggend.

18   12  
ome cor

Dat een individuele supporter, toevallig als vrijwilliger actief voor bijvoorbeeld Bsiderats, het zo oneens is met de eventuele overname door City dat hij zegt nooit meer naar NAC te gaan bij deze deal, is prima.

Zeker niet mijn mening, maar dat meningen verschillen in een groep van deze omvang lijkt me logisch.

Echter dat er in een protestactie iets onderschreven wordt door een supportersgroep doet vermoeden dat de hele groep daar als zodanig in staat en dat is natuurlijk niet zo. Misschien zelfs geen meerderheid. Dat zou je moeten meten.

Er zijn een x-aantal NAC supporters tegen de City deal, maar dat is anders dan "DE NAC supporters zijn tegen de City deal".


@van Zottegem 30 March 2022, 18:46
Aandelen terug kopen en aan de club geven ? Dan is vragen om het volgende probleem en wachten op een paar rijke zakenlieden die dan d aandelen opkopen om de club te redden....en patsss daar zit je weer met een vorm als nu "de grote drie".

Dat NAC niet zelf de broek kan ophouden en geen capabele leiders in dienst kan nemen heeft de club toch al wel bewezen, dacht ik.

Je ideeën zijn vast goed bedoeld, maar zonder groot kapitaal onhaalbaar. Als NAC opleider van Zuid-West Nederland moet worden dan ga je er voor het gemak van uit dat andere clubs beleefd het hoofd buigen en uit een andere vijver gaan vissen ?
Nee, dat gaat m niet worden. Jeugdspelers die kunnen kiezen voor een opleiding bIJ bijv. Willem II/RKC of Feyenoord kiezen niet opeens voor NAC omdat de fans daar aandelen hebben teruggekocht en de volgende clown op het geelzwarte pluche zit.

12   5  
Reflektor

Misschien kan de middelvinger erbij komen 🖕

5   4  
NNB

Off topic

Meneer de wegloper krijgt trouwens gewoon nog een contractverlenging, hoe bizar is dat?

Zitten we nog langer opgescheept met die gozer

2   8  
Tip

@Bas. " ... kans groot..." is heel wat anders dan " ...enig mogelijke...". Dat je er dat van maakt is veelzeggend.

3   0  
Bas

@Tip
Ik reageerde niet op jou. Dan had ik dat wel vermeld en het anders verwoord.

9   5  
Nacbeest

Eens met Chris WM dat registreren beste oplossing is in mijn ogen.

Verder vind ik het wel lastig dat in dit artikel wordt gezegd dat het platform objectief is en er wil zijn voor beide kanten maar de website wel op zwart ging toen CFG in beeld kwam. Duidelijk is er een voorkeur bij deze vrijwilligers (en dat is helemaal prima) maar om het platform plat te gooien vind ik jammer.

17   7  
BOERFM-elep

Heb geleerd stil staan is achteruitgang.... dit gebeurd er nu met onze club. Het oude mooie tijd aan de Beatrixstraat komt echt niet terug. We moeten nu doorpakken en hopen dat dit juiste keuze is voor ons NAC.

9   4  
Barbapapa

@BOERFM-LP

Ik heb geleerd dat hoop uitgestelde teleurstelling is…

9   5  
Ivo

@Tip/John de Beuker

Je hebt het steeds over onderzoeken, enquetes en referenda. Maar dat is totaal niet aan de orde. Dit is geen ALV van een amateurclub, waar men met handopsteken stemt. Dit is een bedrijfsovername van een BV. En die B staat voor Besloten.

De grote 3 hebben een deal met de City Group.
De kleine aandeelhouders moeten instemmen.
De RvC, de KNVB en de gemeente ook.
En Stichting NOAD. Stichting NOAD kan onder bepaalde omstandigheden ingrijpen. Dat staat in de statuten. Hier lees je hoe dat zit.:
https://derat.nl/nieuws/Uit-zeer-betrouwbare-bron.../

Op deze site geven mensen meningen. Iedere mening is even weinig waard. Niemand moet of hoeft er iets mee. Het is vermaak, een hobby. Op basis van deze meningen conclusies trekken of besluiten nemen is onzin, en dat gaat ook niemand bij NAC doen.

14   4  
van Zottegem

@ome cor

NAC vist nu ook in vijvers elders, Net zoals clubs dat in deze vijver doen. Ik zeg het juist van de jeugd omdat dit niet zo duur is. Het is goedkoper dan dure krachten van elders te halen. Geef alle jeugdspelers een klein contractje en een grotere kans in het eerste te komen dan bij andere clubs. Dan weet ik zeker dat de meeste sneller voor NAC kiezen. Feyenoord is natuurlijk een top 3 club. Plus een aantal ervaren krachten. Met jeugd alleen ga je het nier redden. Bij AZ gaat dit toch ook behoorlijk? Met die City groep worden jeugdspelers van overal en nergens hier gestald en gaan de winsten naar een clown in een pyama uit Abu Dhabi en zijn marionetten en bouwt NAC niks op. Nee, ik geloof niet in mooie verhalen van hun kant. Alles draait om de licentie die NAC heeft, ze kunnen spelers stallen. En ze gaan het niet anders aanpakken omdat NAC zo speciaal is en....... Ik weet dat NAC een geschiedenis heeft aan slecht management en geen of nauwelijks toezicht. Om te janken was het. Als je een duidelijk beleid hebt en je hebt de juiste capabele mensen, zeggenschap bij de club dan denk ik dat er weinig rumoer is en het succes vanzelf komt. Wat ik al in een eerder topic tegen je zei; misschien ben ik niet geschikt in de huidige voetbalwereld. Zou kunnen. Maar zo zie ik het. Van het idee dat NAC zich leent om het groot kapitaal nog groter te maken krijg ik de kriebels. Wat schiet NAC ermee op. Een leuke speler de zo weer pleiten is? Houdoe en bedankt. Ook denk ik dat de cultuur erg gaat veranderen. Wat NAC NAC maakt wordt, denk ik, gewoon overboord gegooid. Ik voel me er in ieder geval niet in thuis. Wat zei je laatst? Rbc dan maar of Baronie ;-)?

14   11  
Tip

@Ivo. Heb je het nu tegen @John de Beuker of tegen mij @Tip ? Ik heb al geschreven dat ik niet @JohndeBeuker ben. En dat de redactie dit kan bevestigen. Begrijp jij niet dat reacties inhoudelijk ongeveer hetzelfde kunnen zijn omdat mensen op bepaalde punten het eens zijn? Nogal domme paranoide conclusies trek jij daaruit.


Ik heb al uitgelegd dat ik wat je verder stelt uiteraard begrijp.
Echter als hier steeds wordt geroepen dat de Progroep veel kleiner is dat de Antigroep, dan zeg ik ; toon dat dan ook aan met een degelijke enquête. Anders heeft dat gespeculeer daarover toch geen enkele zin ? Laat over die discussie dan a.u.b. duidelijkheid komen. Mij lijkt dat belangrijk. Mag ik dat belangrijk vinden van jou ?

Hoe een BV etc. in elkaar zit en hoe een bedrijfsovername gaat hoef jij mij echt niet te leren......

Verder veel plezier met je, naar eigen zeggen, hobby hier.

10   11  
ctk

@NOAD1976,
Jij bent het voorbeeld van het ultieme stromannetje van Manders.
Alles wat je schrijft is het afkraken van tegenstanders van deze idiote MC deal en het ophemelen van fucking MC.
Clubcultuur heb je waarschijnlijk nog nooit van gehoord....

22   4  
Geelzwartwit

Banzuzi geplaatst met oranje voor ek
NAC heeft contract Cagro Malone Kestens verlengd

Is ook duimwaardig nieuws
Bron bndestem 30 maart

11   3  
Nonkel Frans

Zo is dat. Blij dat Pjotr blijft, had Milan ook graag zien blijven.

12   4  
Geelzwartwit

@nonkel

Ze zullen toch al naar volgend seizoen moeten gaan voorbereiden natuurlijk.
Knap van Malone ook na zijn eerste seizoenen nu toch die waardering krijgen!/afdwingen .

23   4  
NAC Vooruit!

Jammer dat het niet meer over voetbal gaat op bside rats…

Schijnt dat we morgenavond gewoon thuis in een uitverkocht huis tegen jong-ajax spelen.

💛🖤

6   6  
Dos

Een bericht over duimpjes heeft ook veel meer nieuwswaarde 😉

2   1  
Geelzwartwit

@nacvooruit

De geupdate lijst met blijvers en in de wacht staat op nac.nl

https://www.nac.nl/nieuws/overzicht-formele-opzeggingen-en-gelichte-opties

13   1  
Geelzwartwit

Het zou overigens wel heel tof zijn als Banzuzi volgend jaar al echt doorbreekt en hij nu al een belangrijke waarde wordt.

11   14  
Realist

Hopen op een snelle goedkeuring stichting NOAD zodat we kunnen gaan bouwen.
Eindelijk verlost van deze vicieuze cirkel!
Dit is de enige way out waar we verlost zullen raken van die 6 kolonnes die continu alles afbreken voordat het enige kans van opbouw had.

9   10  
Tip

Laten we het inderdaad weer over voetbal hebben. Speculeren over aantal voor of tegenstanders van een deal heeft geen zin. Daar kun je alleen met nut over praten op basis van feiten. NAC moet morgen winnen om nacompetitie te kunnen halen. Tegen jong Ajax niet gemakkelijk denk ik. Als het maar 3 punten worden.

11   5  
Beest

@realist

Mag ik jou eraan herinneren dat jij zelf ook 1 van die 6 kolonnes bent.

Verdwijn je zelf dan ook?

Altijd die dooddoeners en populistisch gelul in de ruimte .


Verder mee eens dat we allen gebaat zijn bij een snelle reactie van noad. Voor of tegen. Liefst voor morgen avond

15   14  
John de Beuker

Ik kan bevestigen dat ik niet Tip ben. Maar: wat een paranoia hier zeg, inderdaad. Met dit soort zielepietsupporters blijft ons clubje wel klein.

13   7  
Bzzz

We hebben te maken met partij(en) met voldoende positie om De Telegraaf een eenzijdig promo artikel te laten schrijven. Een advertorial zonder dat het er bij wordt vermeld.

Ja daar wordt je een beetje paranoïde van, want natuurlijke wordt er ook geprobeerd supporterssites te beïnvloeden.

Is iedereen die voor de City-deal is nep? Nee tuurlijk niet. Maar je weet dat het er tussen zit.

6   4  
naxioma

Het is verdomd jammer dat Azzagari het nog niet heeft laten zien. Het talent dat hem wordt toegedicht is er nog niet uitgekomen. Wat is er nodig om hem verder te laten groeien en presteren? Of heeft hij zijn top bereikt?

7   4  
ome cor

@NAXIOMA
Ik denk dat Azzagari de top van de staf heeft bereikt.
Dat het daar aan kwaliteit ontbreekt om deze jongen te laten door ontwikkelen.

14   11  
ELH

Hahaha geloven jullie het zelf dat dat gemanipuleerd word?! Waarom ? Het kan ook gewoon zijn dat mensen voor een deal met city zijn hoor ☝
Mensen zijn inderdaad het aanklooien beu. In potentie kunnen we zo een grote club zijn, maar door die vriendjespolitiek veranderd er helemaal niks!

7   3  
N1912

Hyballa ziet het dus wel gigantisch in Azzagari zitten. Die heeft nog niet zo gek lang geleden geroepen in een podcast dat Azzagari vanuit een rol in het systeem van Hyballa uit kan groeien tot een speler die een Europese topcompetitie kan halen.

Misschien kunnen we dus ook wel gewoon concluderen dat het huidige systeem dat NAC speelt hem gewoon een stuk minder ligt. Al vind ik hem best opbloeien sinds het vertrek van Haye. Dat hij wel over de potentie beschikt denk ik ook nog steeds.

9   5  
DunErwt

@john de beuker @tip

Een schizofreen is nooit alleen😊

5   2  
Ivo

Om er maar een voetbalterm in te gooien, laten wij onze ogen op de bal houden. HEt gaat nu hier om: (bron: De Rat)

Hoe verloopt het proces verder? Goedkeuring van Stichting NOAD ADVENDO Combinatie

Over het gouden aandeel is al veel gesproken. Deze stichting bestaat uit Sjoerd, Peter, Walter en Niek, zijnde afgevaardigden van de supporters, het NAC Museum, de jeugdopleiding en oud NAC en heeft als doel het bewaken van de cultuur in de ruimste zin van het woord.

Op het moment dat de directie de brief van de verkopende aandeelhouders ontvangt moet de Stichting NOAD ADVENDO Combinatie binnen zes weken een vergadering uitroepen. In die vergadering moet een besluit worden genomen over het verkoopvoorstel. Dat besluit moet binnen zes weken na de vergadering worden gecommuniceerd aan de aandeelhouders. In totaal neemt deze stap dus minimaal zes weken en maximaal drie maanden in beslag.

Het te nemen besluit kan positief zijn (de aandelentransactie kan doorgaan) of negatief (de koper wordt niet geaccepteerd). Als de stichting NOAD ADVENDO Combinatie negatief reageert op de koper dan moet deze stichting binnen zes weken een alternatieve partij aandragen die in de plaats treedt van de koper. Verkoper en koper moeten dan samen om tafel om de condities te bepalen, waarbij verkoper kan besluiten om de aandelen dan toch maar niet over te dragen. Willen ze alsnog verkopen dan start de procedure helemaal opnieuw.

De macht ligt bij de Stichting NOAD Advendo Combinatie

Elke overdracht moet dus goedgekeurd worden door de Stichting NOAD ADVENDO Combinatie. Zij hebben niet alleen het gouden aandeel in handen voor wat betreft cultuur (clubkleuren, speelstad, naam etc), maar beschikken ook over het veto om statuten te kunnen wijzigen en om aandelen uit te geven. Een koper kan dus nooit zonder deze Stichting, hiermee is een groot slot geplaatst om de club uit verkeerde handen te houden.

In de praktijk kunnen de aandeelhouders dus een partij kiezen die voor hen het meest interessant is (de hoogste bieder voor de aandelen). De Stichting NOAD Advendo Combinatie kan op dat moment besluiten dat de voorgedragen koper niet ‘het beste voor NAC’ voor heeft en met een alternatief komen die minder voor de aandelen en meer voor de club biedt, of die met een beter plan komt voor de club en haar supporters.

Dit zijn de vragen waar het om gaat:
a) Heeft de directie al een brief van de aandeelhouders ontvangen? Ivm de termijn van 6 weken.
b) Heeft de stichting al een vergadering gepland, en zo ja, wanneer?
c) Gaat NOAD een alternatieve partij aandragen, en welke?

4   7  
scheppioni

Idd Dos, hopen dat het resultaat morgenavond ons vrolijk gaat maken, want dat geneuzel nog een tijd betreft de overname gaat ons door allemaal eigen belangen nog lang parten spelen ben ik argwanend !! Was een type Tiesto maar zoals wij NAC minded ! HUP NAC 3-1 morgenavond als de plots sneeuw geen vlokken in het eten gaat gooien !

7   7  
die ne gast

Het is overigens wel opvallend dat op Twitter het pro-City geluid veel minder goed vertegenwoordigd is dan hier op de site. Maar op Twitter kan je ook zien wanneer een account is aangemaakt...

@Ivo
Je hebt helemaal gelijk. Ik ben ook benieuwd naar hoe de tijdslijnen er verder uitzien. En waar we in het besluitvormingsproces zitten en wanneer we weer nieuwe feiten / ontwikkelingen / plotwendingen kunnen verwachten.

Zo ben ik wel benieuwd of de Stichting NOAD inderdaad al om goedkeuring is gevraagd en of de '6 weken voor het aandragen van een alternatief' periode nu al loopt of niet.

9   14  
Beest

@dienegast

Dat komt omdat er ook bijna geen pro cityers zijn.

Hier hebben de procity fans 10 tallen sub accounts waardoor het zo lijkt.

En laat ik voorop stellen dat je pro city mag zijn . Maar het ligt er zo duidelijk bovenop dat een paar mensen het zo lopen te verbloemen dat het lachwekkend zielig is.

Morgen ga je de indicatie krijgen in het stadion . En de paar pro cityers die zich al lopen in te dekken met " als er dat laten merken krijgen we problemen" zijn op voorhand al niet serieus te nemen.

7   3  
Geelzwartwit

Dus als ik het goed begrijp kan de verkoop heel lang in een impasse blijven..

Aandeelhouders willen kandidaten van stichting noad niet en de stichting wil de kandidaten van de aandeelhouders niet..

Ondertussen worden financiële gaten niet meer door de aandeelhouders gedicht en is Olij zo'n beetje de enige die nog wat op gaat brengen.

Begroting niet meer rond. Sportief budget verder naar beneden...
Sportieve prestaties nog minder
Minder seizoenkaarten
Blijven sponsors?

Hoe dan ook om ergens te kunnen komen zullen de aandeelhouders en of stichting noad water bij de wijn moeten doen


En dan is er ook nog het geluid van de achterban


Het ziet er niet florissant uit

12   2  
Ivo

@Geelzwartwit

Nee, het ziet er ronduit slecht uit. In ieder geval voor de korte termijn, dit en seizoen en het komende seizoen.

Wat nu waarschijnlijk al speelt is onenigheid onder aandeelhouders. Oftewel, sommige aandeelhouders willen niet verkopen aan de City Group. De 7.1 Mln waren gebaseerd op een volledige overname.

Dus nog voordat er echt sprake is van een deal, heb je kans dat het al sneuvelt. En dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen met het vinden van een koper.

Het scenario dat we seizoen 2022/2023 ingaan met nog meer jonge spelers en nog lagere sportieve ambities, en nog meer financiële problemen is heel realistisch. Maar NAC wordt hierdoor ook steeds moeilijker verkoopbaar.

16   4  
N1912

Exact Geelzwartwit, en persoonlijk lijkt me dat het aller- aller- allergrootste doemscenario. Er moet gewoon op hele korte termijn een oplossing komen en daar moeten we allemaal ons steentje aan bijdragen. Te beginnen met het stoppen van die debiele en achterlijke polarisatie onderling door iedereen in een pro of anti-kamp te plaatsen en daar vervolgens dan weer van alles van te vinden. Het gaat hier letterlijk over het manipuleren van duimpjes en reaguurders met meerdere usernames. Dat is toch lachwekkend?

Heb het de afgelopen dagen al vaker geroepen, maar ik weet ook niet meer wat wijsheid is. Wel weet ik dat ik me constructief wil opstellen. Dat is het enige waar onze club momenteel bij gebaat is.

6   8  
die ne gast

Ik heb komend seizoen eigenlijk al afgeschreven qua sportieve ambities. Daarvoor moet er bestuurlijk (AD, RvC) en organisatorisch (TD, trainer, scouting) nog veel te veel gebeuren, voordat er aan sportieve prestaties gewerkt kan worden.

Ik kan niet inschatten of we lang in een impasse zullen blijven. Volgens mij zijn er genoeg mensen op de achtergrond bezig om een goed alternatief voor City te kunnen bieden. Als Van Aalst maar zijn centen krijgt, kan het hopelijk toch nog snel gaan. Als Van Aalst Man City wil blijven doordrukken, wordt het inderdaad allemaal weer een stuk moeizamer.

En dat gaat het voor mij ook moeilijk maken:
Als ik niet weet wie de boel overneemt, weet ik ook niet of ik in mei mijn SCC moet verlengen. Als City de boel overneemt, neem ik geen SCC meer. Dus ik kan pas een SCC nemen als ik zeker weet dat City niet meer meedoet.

6   5  
Bzzzz

@Geelzwartwit

Ja dat is een doemscenario. Maar dat is al ingezet met het afschieten van het plan van Vrolijk in de RvC, tbv City.

Terwijl - als Van Aalst en de RvC ook maar iets van NAC begrepen hadden - ze hadden kunnen weten dat City tov Vrolijk veel meer weerstand op zou roepen.


Bovendien: met de City-deal verdwijnt NAC in alles behalve de naam. Dus met de rug tegen de muur staan we toch al.

9   15  
Karel

De opmerking manipuleren klopt ook in het geval van de NAC " SUPPORTERS" .
Oo hier meent de 5 tot 10 % HARDSCHREEUWERS dat ze de mening van de andere 90 tot 95% verkondigen.
Ook zou ook wel eens van de groep Peek, van Nijnatten, van Hooydonk etc . willen horen hoe on hun ogen de organisatie ingevuld zou moeten worden met een bijgevoegd financieel plaatje.
In ieder geval geen Lokhoff die vorig jaar in een paar weken heeft laten zien niet geschikt te zijn voor een leidinggevende functie. Communiceren is praten en luisteren, niet stem verheffen. Leidinggeven is problemen aanpakken niet er omheen draaien!!!!

IK MERK AL EEN KENTERING BIJ DE 5% NU ZE DE PLANNEN HEBBEN GEHOORD!

5   2  
Martinus

Ik zou het eigenlijk tussendoor ook wel over de drie verlengingen willen hebben. Waar ik bij alle drie achter sta overigens, zijn drie spelers die het dit seizoen goed doen. Je kunt niet iedereen weg doen natuurlijk.

35   15  
Chris W.M.

Ondanks al het gezeik en chagrijn omtrent de overname zijn er gelukkig nog momenten dat je hardop kan lachen om deze hele situatie.
Zoals een minuut of 25 geleden.

B-Side Rats die er eventjes fijntjes op wijst dat het reclameartikel in de Telegraaf van vandaag, met alle dooddoeners en gouden bergen die je maar kunt verzinnen, geschreven is door de vader van de Head of Coaching van Manchester City.

Keihard, en hardop gelachen. Dat zo'n grote partij zich moet verlagen tot zulke onnozele tactieken in een poging in een goed blaadje te komen bij de NAC supporters. Heerlijk.

Complimenten Boys!

8   2  
De Bolle Damen

N1912
Dit is één van de weinige wijze woorden die ik hier lees van alle honderden reacties!

Zo is het!
Ben eens constructief ipv elkaar afzeiken.

10   11  
Cees-2

Een aantal berichten willen ons doen laten denken dat het aantal pro-City mensen laag is. Men suggereerd dat e.e.a. gemanipuleerd word. In denk dat deze mensen zich een bepaalde moed aan het inpraten zijn, zij zien mogelijk voor "zichzelf" zware buien aankomen. Ik denk dat het aantal pro-city supporters groter is dan zij denken. Maar feitelijk is dat niet het aller belangrijkste, pro, of anti. Het gaat maar om "een ding" de toekomst van NAC. Niet die van ons, aangaande dit onderwerp. En dat laatste is voor menigeen nog geen uitgemaakte zaak, zoals altijd al in de historie van NAC is geweest. O.a. daarom zijn we al tich keer gedegradeerd, en staan we nu opnieuw slechts in de KKD. Maar een aantal figuren kan dat laatste werkelijk niets bommen, als zij hun ei maar kwijt kunnen. Ten koste van de rest desnoods. Of zelfs NAC!

9   12  
Beest

@ cees -2

Kom eens met iets vernieuwds.

Al 3 dagen zeggen de pro city,s allerlei kwats . Populistisch gelul in de ruimte.

Je suggereert eerst dat het niet uit maakt of je voor of tegen bent. Maar vervolgens geef je de tegenstanders van city toch weer een steek onder water door te zeggen dat het hun niet boeit .

Kom eens met argumenten waarom city wel goed is . Die argumenten zijn namelijk de afgelopen week niet voorbij gekomen. Alleen maar gebakken lucht over dat Vrolijk niet genoeg geld heeft of dat er geen andere opties zijn.


Verras me want die gebakken lucht van de zogenaamde pro,s neemt niemand meer serieus

6   7  
Tip

Vraag aan @Naxioma. Is ,als de deal met CFG doorgaat, NAC juridisch bedrijfseconomisch een dochter-BV binnen de holding van CFG ? Of anders gesteld. Stel dat NAC na een aantal jaren weer floreert is het dan mogelijk dan NAC als zelfstandige BV verder gaat of zijn daar constructies voor te bedenken ? Lijkt me belangrijk. Kan er de boeken ondernemingsrecht bijpakken maar BVO's wijken dikwijls toch weer af van het gebruikelijke.

Mede supporters. Op dat kinderachtige gezeik of iemand wel of niet meerdere accounts heeft of welke groep , Anti of Pro, het grootste is ( niveau wie heeft de langste ?) ga ik niet meer reageren. Kijk gewoon naar de inhoud van een reactie en ga desgewenst op een fatsoenlijke manier in gesprek of discussie. Stevig van mening verschillen is geen enkel probleem. Anders zitten we allemaal kostbare tijd te verknoeien.

8   19  
naxioma

https://www.telegraaf.nl/sport/883454999/wat-gebeurt-er-met-nac-als-de-club-in-city-handen-terechtkomt

Benieuwd of de sekteleden van de anti-vaccers …euh anti-cfg’ers nog open staan voor een andere zienswijze. Waarschijnlijk niet, daarvoor zijn ze teveel in hun dogma’s gaan geloven. Gelukkig weten we hoe het met de meeste sektes afloopt. Nadat hun doelen niet worden gerealiseerd verlaten ze één voor één gedesillusioneerd de sekte. Vol ongeloof realiseren ze zich dat ze tijden in hun eigen narratief en leugens hebben geloofd.
Een enkeling heeft het inzicht en de moed om voortijdig de sekte te verlaten. Benieuwd hoeveel dat er in de komende weken zullen zijn.

11   6  
Bzzz

Oh god naxioma, wat een goedkope manier van reageren.

Net of er niet tig legitieme redenen voorbij zij gekomen waarom je niet wil dat NAC onderdeel wordt van een handelshuis.
Net of er wel een fatsoenlijk plan is gepresenteerd, zonder open deuren en losse eindjes, vanuit de overnamekandidaat.
Net of er geen alternatieven zijn in de vorm van eerder bij de eindstreep afgeschoten plannen om ruimte te maken voor City.


*kots*

15   6  
Kinderkaartje

@naxioma

Kan die drek niet lezen, want staat achter een betaalmuur. Maar Wimpie heeft dus weer een bevriend journalistje gebeld, net als toen die vermeende bloeddorstige menigte de kop van Steijn wilde snellen.

'Grappig' dat dat toen het begin van deze ellende was, en nu wordt dezelfde 'krant' weer voor het karretje van Van Aalst gespannen

Laster en smaad. dat was het toen, dat zal nu niet veel anders zijn.

Oh ja; Anti CFG op een hoop gooien met sekte leden en anti vaxxers. Heel volwassen. Wat maakt dat jou dan? Hugo de Jonge?

15   1  
PatjeR

Ik zit in een appgroep met een stuk of 12 supporters (F2, F3, F4) waarbij de meningen redelijk genuanceerd zijn en een volwassen discussie gelukkig mogelijk is. Reageer zelf ook niet zoveel (meer) op deze site. Maar lees alles hier, op de Rat, in de Stem en luister alle podcasts.

Ik ben ook geen fan nav Lommel model en gezien eigenaar de Sjeik.

Wij zijn aan de andere kant geen Lommel, City brengt wel financiele rust en de alternatieven voor City weten we simpelweg te weinig van. Allerbelangrijkste is dat er nu eindelijk eens wat meer rust en vertrouwen komt om de juiste mensen hun werk te laten doen. Ik hoop persoonlijk toch nog op Vrolijk + Ons NAC, maar wel met een fatsoenlijk bestuursmodel wat de club bestuurbaar houdt en een focus op lokaal.

Wij hebben als supporters al menig speler te snel afgebrand die later bij andere clubs het prima zijn gaan doen, laat dat ook een wijze les zijn.

HUP NAC!

20   6  
Ouwe Spionkop

@Naxomia attentie!

Van Twitter
@BSideRats
· 1 u
Dit ‘artikel’ is dus geschreven door Marcel van der Kraan. U weet wel, wiens zoon Glenn sinds 2020 Head of Coaching is bij City. Je zou toch verwachten dat je het dan door iemand anders laat schrijven?

Zo doorzichtig allemaal. De City propaganda machine draait op volle toeren.

6   13  
naxioma

@TIP
Er zijn allerlei constructies te bedenken, maar wat jij stelt ligt niet 1, 2, 3 voor de hand. Voorbeelden van wat wel kan. NAC kan of een dochter worden van CFG, of “zelfstandig” blijven met investeerders gelieerd aan CFG. Eerste optie lijkt mij te prefereren voor financiële stabiliteit en lijkt mij hier ook aan de orde.Vraag is echter, waarom zou je dingen willen veranderen als de club floreert in die situatie? Geloof me als ik zeg dat NAC uitstekend haar identiteit, kernwaarden en cultuur kan behouden onder eigenaarschap van CFG.
Verder kun je natuurlijk afspraken (proberen te) maken over de situatie dat CFG NAC zou willen verkopen, of NAC zelfstandig verder wil gaan. Daar kun je processen en condities voor afspreken. Gemakkelijk is dit echter niet. Een conditie kan bijvoorbeeld zijn dat schuld bij verkoop niet hoger zal zijn dan 50% van jaaromzet oid.. Het is zeer ongebruikelijk, maar het kan in theorie wel. Afijn, zo ver is het nu nog lang niet. We hebben nog een lange weg (waarschijnlijk aantal maanden) te gaan.

14   11  
Beest

@naxioma


Je draagt alleen maar bij aan het feit dat die paar pro cityers niet serieus te nemen zijn.

Bedankt hiervoor

9   15  
naxioma

@ouwe spionkop
In beginsel gaat het niet om wie het geschreven heeft, maar om wat er staat. Dat moet je dan op zijn merites beoordelen.
Wat jij nu doet is exact hetzelfde als supporters journalist Claes aanhalen als hij reageert op de plannen van CFG om NAC over te nemen. Hij zegt dan dat het precies hetzelfde is als bij Lommel, terwijl iedereen weet dat die situatie onvergelijkbaar is.
We moeten ons verdiepen in de plannen en het gesprek aangaan om te kijken wat mogelijk is en hoe oprechte zorgen weggenomen kunnen worden.

12   6  
Racebabe

Dan moeten er wel plannen zijn. CFG geeft zelf aan dat die nog geschreven moeten worden.
Op basis waarvan kun je dan bepalen of een overname door CFG goed voor NAC is?

11   2  
Nonkel Frans

@Naxioma en @Tip inderdaad meer verdieping en goed onderzoek is zeker nodig voor ieder zijn oordeel kan vellen. De kernwaarden van onze club moeten goed getoetst worden aan die van de gepresenteerde kandidaten.

Hier een interessant artikel wat jullie mogelijk nog niet hebben kunnen lezen. Overigens heb ik nog geen artikel van deze reikweidte kunnen vinden over andere zoals lokale kandidaatkopers die nog steeds in de race zijn begrijp ik. Ik probeer alle kanten van iedereen te belichten. Onderstaand artikel is in t engels. Het vindt momenteel gretig aftrek in de UK en net name Manchester en omgeving. We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden en kunnen ons voordeel doen met het huiswerk wat anderen voor ons reeds hebben gemaakt.

https://emiratesleaks.com/sport/?lang=en&amp

16   2  
Nummer 14

Het pro-city argument is de huidige stand van zaken/voetbal en het referentiekader van waaruit je beslist naast het Lommel voorbeeld. Dat lijkt hier soms wel eens vergeten. En alsof we keuze hebben als niet eigenaar zijnde maar als supporters zijnde. Beide rendementen bieden geen garantie op de toekomst. Het is kiezen uit 2 kwaden. We hebben het al een tijdje kwaad namelijk. Ik kies voor voetbal niet voor bier, worstenbroodjes of sanseveria s of dat soort vriendschapcultuurtjes nee Voetbal! En het argument van dan ga je naar Ajax…. NAC Is toch ook een voetbalclub?! De club waar ik
al jaren van hou. Met voetbalpijn in mijn hart. Dus wat mij betreft waar zijn we qua voetbal beter bij af? RBC speelt nog steeds voetbal maar dan ga ik liever naar mijn eigen amateurclub. NAC is mijn professionele club. Het wordt tijd dat NAC zich ook zo eens gaat gedragen. Met of zonder City…

9   3  
Geelzwartwit

@bsiderats

NAC, Van Aalst, stichting NOAD enz enz en de rest van Nederland weten in middels dat veel supporters (in ieder geval de supportersgeledingen) tegen een overname van de City Group zijn.

Op de achtergrond moeten nu beslissingen gemaakt worden. Iedereen heeft zich inmiddels op voorgrond uitgesproken.

De actualiteit is dus dat er op de achtergrond activiteit zijn mbt overleg, terugkoppeling, toetsing, wellicht dat er koortsachtig tegenvoorstellen gemaakt worden.

Aan bsiderats mijn vraag of voor de supporters dan nu weer terug kunnen naar de andere actualiteit. De wedstrijd van morgen. De verlengde contracten etc.

De bal ligt nu bij stichting NOAD etc.
Please laat het weer over voetbal gaan hier. Alle partijen mbt de overname hebben nu hun huiswerk. De examens komen later wel weer

5   1  
Ivo

@Naxioma

Jij zegt: "We moeten ons verdiepen in de plannen en het gesprek aangaan om te kijken wat mogelijk is en hoe oprechte zorgen weggenomen kunnen worden."

We hebben het over een bedrijfsovername van een BV, een besloten vennootschap.
"Wij" hebben daar formeel helemaal geen rol in. Dit is niet de ALV van ADVENDO of Boeimeer. "Wij" krijgen de overnamestukken niet te zien en komen al helemaal niet aan tafel.

De aandeelhouders moeten het eerst eens worden, dan de RvC en NOAD. NOAD mag een alternatief aandragen. Dat is de route. Dat iedereen en zijn moeder een mening heeft, maakt niet uit. Leuk om te lezen en over te discussiëren, maar niet relevant voor het verdere proces.

8   2  
Geelzwartwit

@bsiderats

Tot op heden is het nog steeds ons goeie oude NAC de club van toffe jonens de trots van heel Breda.

Kunnen julie vanuit wat we nu nog zijn de gewoon berichtgeving ook weer oppakken?

Mbt NAC en City Group weten we het nu allemaal wel de bal ligt niet meer bij de supporters maar bij stichting NOAD.

En dooorrrrr in het heden.

11   5  
Spongebob

Zijn ze nu nog steeds aan het bakkeleien ……hoe oud zijn jullie stelletje kleuters.

Het is echt een kinderachtige site aan het worre zeg man man

10   0  
Geelzwartwit

Na de ontluisterende nederlaag uit bij Helmond Sport (4-0) richt NAC zich op de volgende ontmoeting tegen Jong Ajax. Tegen Helmond Sport hield NAC trainer Edwin de Graaf vast aan een basis elf met een aantal jonge spelers. Zij waren in de wedstrijden voor Helmond Sport mede verantwoordelijk voor 2 winstpartijen waar aantrekkelijk en fris aanvallend voetbal gespeeld werd. Tegen Helmond bleek het broze karakter van een basis met veel jonge spelers.
In de wedstrijd van morgen tegen Ajax kan De Graaf over een nagenoeg compleet fitte selectie beschikken.
Voor spelerd als Bilate en Boufogne is het nog te vroeg. Zij werken met oog op de pleayoffs aan een geleidelijk herstel.

Na de interland periode zijn de uitgewaaierde internationals ook weer terug gekeerd. De vraag is of deze spelers voleldig wedstrijd fit zullen zijn en of Edwin de Graaf start met de internationals in de basis.

Al met al interessant om de keuzes van de technische staf te aanschouwen. Geeft De Graaf de jonge spelers weer vertrouwen of valt hij terug op vaste waarden. Ook is het interessant om te zien of Velanas zijn goede spel en vorm van voor de interlandbreak kan voortzetten.

De Jong ploeg uit Amsterdam is is niet zomaar een eenvoudige hobbel op weg naar de playoffs. De Amsterdammers geven in de regel vaak veel ruimte weg en NAC zou daar gebruik van kunnen maken. Het verleden leert dat het bij de Amsterdammers vaak ontbreekt aan de juiste eindpass of afwerking.

Gezien de laatste ontmoeting lijkt Jong Ajax hier aan gewerkt te hebben. En is de wedstrijd in Breda een meer dan interessante ontmoeting.

Naast het voetbal is het morgen interessant of het NAC publiek haar support op de elf spelers kan richten of dat het Jong Ajax in de kaart speelt door zich vooral op de overname te richten.

Met het oog op de playoffs een belangrijke wedstrijd. De wedstrijd vangt om 20.00h aan.

EERDERE ONTMOETINGEN
Jong Ajax 6-3 NAC Breda 13 sep 2021
Jong Ajax 1-1 NAC Breda 2 apr 2021
NAC Breda 4-0 Jong Ajax 2 okt 2020

9   7  
die ne gast

@Naxioma
Als ik kijk wat er in de Telegraaf geschreven staat zie ik dat alles positief wordt uitgelegd en er geen enkele kritische noot wordt gekraakt in het artikel. Dat is geen goede journalistiek.

En gelijke monikken, gelijke kappen: ik ben dus ook geen voorstander van de manier van journalistiek bedrijven van Yadran Blanco: te veel emotie, te veel overdrijving en oppurtunisme, te veel eigen mening en veel te weinig objectief analyserend.

Jij bent duidelijk een voorstander van overname door City, maar elk voordeel heeft zijn nadeel.
Het kan niet alleen maar positief zijn.
Wat zie jij als de minpunten van overname door City?

Als enige voordeel van de overname door CFG zie ik dat er waarschijnlijk betaald voetbal gespeeld zal blijven worden in Breda. CFG zal waarschijnlijk wel garant blijven staan voor de verliezen (die ze overigens voor het grootste deel zelf gaan veroorzaken, zie de 7 mln bij Lommel).
Een ander mogelijk lichtpuntje is dat tussen de 20 bagger-jeugdspelers die onze kant opgestuurd worden er waarschijnlijk wel eens een Manu Garcia of Angelino tussen zal zitten, die je dan nog in Breda hebt kunnen bewonderen voordat hij in de Champions League gaat doorbreken.

Ik heb er 2 voordelen uit weten te persen. Kan jij 2 nadelen noemen van overname door City?

6   2  
Ata

Ik raad graag iedereen de link in de laatste reactie van Nonkel Frans (15.43) aan.

9   8  
Tip

@Nonkel Frans. Danke. Ik ga het rustig lezen. Ik waardeer overigens uw duidelijk maatschappelijke betrokkenheid. Die is oprecht. Ik vind het moeilijk mij daarin te positioneren. Als ik proCity ben , ben ik daarom niet proSjeik. Vind ik.
@ Naxioma. Ok. Danke. Waar City mee is gekomen is een algemeen strategisch overname plan waar echter club specifiek nog allerlei zaken kunnen worden gepreciseerd. Die ruimte biedt men ook. De taak van NOAD zou kunnen zijn een aantal zaken die de supporters erin willen hebben dwingend aan te bevelen alvorens groen licht te geven.
Mijn gevoel zegt toch dat we de schouders eronder moeten zetten om tot een deal te komen. Binnen de holding kan NAC een zelfstandige dochter zijn met een , binnen bepaalde kaders, eigen bedrijfsbeleid. Via de geconsolideerde boekhouding loop je financieel geen gevaar meer, verliezen worden vanuit de holding opgevangen. Mocht NAC gaan floreren dan dienen er openingen te zijn om als NAC BV zelfstandig verder te gaan.

Ik denk dat de NAC geledingen beter kunnen gaan kiezen voor constructief samenwerken i.p.v. jaren 70-80 protest gedrag. Wat ik overigens schitterende jaren vond. Ik denk Nonkel Frans ook.

@Ivo. Astemblieft weer niet uitleggen hoe de procedure werkt, bespaar die moeite, wij snappen dat echt wel.

2   1  
Nicky

@Geelzwart :D

@BSR Crtl+C & Crtl+V

10   6  
Ivo

@TIP
In dit soort constructies is de Exit-strategie vaak ver te zoeken. Wie dan leeft, wie dan zorgt. Van Aalst gaat zich er zeker niet druk meer om maken.

Zeker als er dan ook nog geld geleend gaat worden van het consortium (om tekorten te dichten zoals NAC die in de KKD altijd zal hebben) dan krijg je helemaal een lock-in.

Zo heeft Vitesse "ineens" een schuld van 150 miljoen. Ra ra politiepet, de Russische eigenaar wil de club nu verkopen.

Dit soort scenario's, en nog vele anderen, daar moet je gewoon weg van blijven. Ik hoop op lokale of regionale investeerders die NAC omhoog willen helpen. Zonder City. Wat in Deventer, Almelo of Waalwijk kan, kan in Breda ook.

16   14  
Cees-2

Beest: Ik weet haast 100% zeker, wat voor argumenten ik ook naar voren haal in pro-opzicht, jij ze toch genadeloos afschiet. Al schrijf ik het met gouden letters. En ik geef geen steek onder de gordel, volgens mij geef ik de feiten meer dan aardig weer. Maar zoals het tot heden gaat, gaat het geweldig met NAC. Daarvan weet ik in iedergeval 100% zeker dat "dat" klinkklare onzin is. Of niet? En voor o.a. Angelino en Garcia, ook op de banken gestaan? Ja "jij"! Vast niet. Waar komen die ook al weer vandaan? Hadden die ooit in Breda gespeeld? Deze verfijnde spelers, met exceptionele kwaliteiten, dat zijn feiten, toch? Modder lekker door op deze manier, of geloof in luchtkastelen dat er een betere kandidaat komt. Tot nu toe weten deze zich aardig te verbergen.

2   0  
Geelzwartwit

@nicky @bsiderats
Wel ff de tikfouten eruit halen

:-)

4 graden file A4 ter hoogte van Zoeterwoude

15   12  
Leur-1977

@Nonkel Frans

Bedankt. Dit zou meer dan genoeg moeten zijn om een einde te maken aan deze zinloze discussie.

Voor mij geen City. En pas op! ik klik op duimpjes!

17   8  
Matc

Wordt er morgen eigenlijk een nog gevoetbald? Ben wel klaar met die overnamesoap!

20   10  
bas

Bijzonder dat er mensen zijn die geloven dat als City de boel overneemt dat NAC dan ooit nog zelfstandig word. CFG is geen filantropische instelling die NAC komt redden en weer los gaat als we financieel en sportief erg succesvol zijn. City heeft clubs nodig om jeugdspelers te stallen en te laten groeien. Daarvoor hebben ze NAC en andere clubs nodig. Nu verhuren moeilijker wordt is het extra aantrekkelijk om veel eigen clubs te hebben. City brengt de spelers onder bij NAC en bij succes verkoopt NAC ze terug aan City of aan een andere club. Er is nul incentive om clubs die eenmaal onderdeel zijn van het conglomeraat weer op eigen benen verder te laten gaan.
Net zo naïef is het om te denken dat het met City werkelijk mogelijk is om afdwingbare afspraken te maken over zachte onderwerpen als clubcultuur. Het thuisshirt en de clubnaam zullen ze niet wijzigen. Maar ik sluit op termijn een uitshirt met lichtblauwe elementen of volledig lichtblauw niet uit. En dit zijn op cultuurgebied nog de gemakkelijke onderwerpen. Op de nog zachtere onderwerpen willen ze vast toezeggingen doen, maar die gaan ze nadat ze de sleutels hebben gewoon negeren als ze daar baat bij hebben. Hoe willen wij die als supporters nog gaan afdwingen t.o.v. miljardenbedrijf CFG? Dat is niet eenvoudig en als ik kijk naar de andere tien clubs geloof ik niet zo in de goede wil van City.

27   14  
Ernie

Ik ken vele nac supporters die nooit op dit forum komen. Ik heb het dan over mensen die al bijna 45 jaar in het stadion komen. Ik wil alleen maar zeggen dat de reageerders hier echt geen afspiegeling zijn van de supporters in het stadion.

23   7  
Ouwe Spionkop

@Ernie
Dus een enquête houden in het stadion wat we vinden van die City overname. Daar zitten de NAC supporters. Hier zitten veel lui maar wat te klootviolen.

20   10  
Ouwe Spionkop

Van Twitter:
B-Side Rats
@BSideRats

Bij ons op de site verschijnt de komende tijd even alleen nieuws over de overname. Dat betekent ook dat tot dat de deal met City van tafel is geen wedstrijdbezoekjes op de perstribune. We willen de club nu als supporter beleven en steunen. Hup NAC!

27   11  
Monkeyrockers

@ cees 2 En wat gebeurde er een jaar later toen Angelino en Manu Garcia weer weg waren en onze overzeese vrienden niet thuisgaven toen Muric daar de bank ging warm houden ten koste van ons ? Ook aanwezig in Heereveen met 200 andere toen we officieel degradeerde ?
City geeft geen fuck om NAC

17   8  
Nonkel Frans

Morgen matchday. Yes !

Hier alvast een vraag over de aanstaande wedstrijd.
Gaat ons eerste elftal of onze aanvoerder Nick Olij morgen met een geel blauwe band of gelijksoortig iets spelen zoals zovele prof elfrallen of profclubs dezer dagen doen.
Heeft manders al een gebaar in die richting bedacht? Of houdt hij dat tegen omdat dit de beoogde nieuwe eigenaar mogelijk tegen de haren instrijkt?
Immers de beoogde nieuwe eigenaar heeft zich in de Veiligheidsraad ( samen met Servie en China meen ik) onthouden van stemming tegen de invasie van Oekraine. Wim van Aalst denkt dat eigenaar van CFG - vice president van de UAE - dat misschien doet om neutraal te blijven.........
Nou de beoogde nieuwe eigenaar van onze club is erg druk met het opvangen van een boel gevluchte russische oligarchen in zijn emiraat dus dat zal het eerder zijn Wim.
Maar in ieder geval ligt een blauw gele vlag op onze spelers mogelijk een beetje gevoelig. Beter politiek en sport morgen dus maar even gescheiden houden mattijs?

Ivo ik begrijp je helemaal. Sorry. Het is waardeloos dat we deze discussie uberhaupt moeten voeren. Dikke dank je wel naar Wim van Aalst die ons zo tegen elkaar opzet en onze energie verspilt. Het is heftig wat er gebeurt en hoe alle lijntjes in de wereld verbonden zijn. En heel ernstig hoe Van Aalst en manders dat niet zien of willen weten.
De deal had al rond kunnen zijn als de verkopers en RvC niet zo kortzichtig waren om plots voor de letterlijke duvel uit de doos te gaan kiezen.
Laat dit snel overgaan.

Hup NAC!

13   15  
Europa leaugue

@ bsiderats alle ophef en acties zijn natuurlijk fantastisch hulde voor jullie inzet en acties !! Fuck city Group . Maar hopelijk houden jullie ook de focus op het belangrijkste, het voetbal en ons alle NAC !! Contractverlenging etc wordt niet eens vermeld , er staat een wedstrijd tegen de neuzen op het programma etc FOCUS .. we are nac and fucking proud of it

18   13  
Monir

Alvast voor morgen. Op t deuntje van no more limit. Nono nononono nonono nonono nonono city.

16   12  
Ouwe spionkop

Mensen die liggen te zeuren dat deze site alleen nog maar nieuws geeft over overname.
Blijf dan lekker weg of richt zelf een site op of zo.

8   20  
Cees-2

Monkeyrockers: Is dat echt het enige voorbeeld dat je "uiteindelijk" hebt kunnen ontdekken? Vast wel, anders had je gegarandeerd meer gevonden

Mag ik nu over o.a. NAC beginnen en meerdere BVO,s waar ook weleens iets mis is gegaan? Ja, oké. Heb je een paar dagen en ik zal tevens aan de redactie van deze site vragen of ze genoeg geheugen hebben om dat allemaal op te slaan.

Ben benieuwd wat je nu weer uit je hoge hoed toverd? Maar is het erg dat ik daar niet op reageer, gewoon zomaar.

22   12  
Beest

@cees-2

Nou ik ben oprecht benieuwd of je 5 argumenten kan vertellen waardoor jij denkt dat city het beste is voor NAC.

En alstublieft geen:
- er zijn geen andere opties. Want die zijn er namelijk wel. Van Aalst heeft kenbaar gemaakt dat zowel Vrolijk als de Amerikanen een nieuwe medeinvesteerder hebben gevonden.

- Karel Vrolijk niet genoeg geld heeft . Zijn plan is al goed gekeurd geweest door de aandeelhouders. Die hadden het nooit goed gekeurd als hij het geld niet had.



Ik trap af met 5 argumenten waarom ik er tegen ben.

1) we kunnen geen Europees spelen door de 95 miljoen schuld van de city group.

2) Overal bij de clubs waar city zit worden steeds de beste speler verkocht of onder gebracht bij andere teams die net iets hoger spelen. Je blijft dus met de " slechte" zitten.

3) Overal waar city 100% zeggenschap heeft staan de clubs dik in het rood. Bijvoorbeeld Lommel die in 3 jaar tijd maar liefst 21 miljoen verlies mogen staan. Dat hebben ze ingecalculeerd.

4) Bij zowel Lommel als Troyes krijg je bijna geen enkele speler te spreken. Hoe kan je ooit een band met een team opbouwen als we ze nooit te zien krijgen voor de camera.

5) City heeft werkelijk nog geen 1 plan kenbaar gemaakt . Alleen wat ze zouden willen maar niet hoe. Of wij hebben het nog niet gehoord maar hoe kunnen de aandeelhouders hier ooit warm van worden?


Ik ben benieuwd waar jij mee komt :)

26   23  
steef

Ik hoop morgen op een kolkend eensgezind Rat Verlegh.
Nee tegen dat kut City! Anders zijn we als supporters niets waard.
Dit is het moment om ons te laten horen, dit is het slechts denkbare alternatief. Dit kan niet, dit mag niet en dit MOET stoppen.
HUP NAC GVD.

15   10  
Ouwe spionkop

Zo is dat Steef 💪

7   9  
Willem 4,5

Goed verhaal beest, helemaal eens!

14   14  
Tip

Ik lees van de supporters Anti City best goede argumenten. Maar bij de Pro City evenzo. Tsja ik denk dat als er voor CFG een echt goed alternatief is, niemand problemen heeft met die partij. Eigenlijk denk ik dat niemand in deze situatie wil zitten. Maar ja dat is het gevolg van 30 jaar wanbeleid. Daar zitten we nu eenmaal wel mee. Ik hoor wel tot de groep die gelooft dat er voor CFG geen goed alternatief is. Anders was het al lang geregeld. Hou er rekening mee dat het voor veel bedrijven nu plots veel moeilijker is dan twee maanden geleden. En toen lukte het al niet. Heeft Vrolijk genoeg geld nog en hoeveel gaat Ons NAC ophalen als het puntje bij het paaltje komt ? Die buitenlandse investeerders , buiten CFG, zijn volgens mij querulanten. Ze trekken aan de dobber maar bijten niet. Daarom is het risico (heel) groot om CFG te weigeren. Los daarvan heeft CFG veel goede items. Ik vat ze binnenkort nog samen. NAC hoeft niet met de handen over elkaar te gaan zitten als de deal rond is. Poetsen verdimme. Maar goed ieder zijn mening. Eerst maar van j-Ajax winnen. Ook niet simpel denk ik. Moeten wel winnen morgen.

12   8  
Lamington

"Wij zijn de beste... supporters van het land!"

Kent iemand die nog?

7   7  
G

Ik vind die duimpjes zo ongelooflijk niet belangrijk. Je geeft en leest een mening, no matter wat een ander er van vindt

14   10  
Ata

Tip, ik denk (weet haast zeker) dat de Amerikanen ook niks zijn. De alternatieven over de grens houden dan inderdaad op. Maar City met zijn dubieuze sjeik, ik trek dat gewoon niet.
Ongeacht de aard van de plannen. Dan is mijn club in mijn ogen echt te grabbel.

Dus ik blijf hopen op een lokale oplossing. Ook al is dat er een met minder diepe zakken.

14   7  
Realist

Is er meer bekend van stichting Noad? Dat lijkt nu een beetje een Black box.
Snelle witte rook zou wenselijk zijn.

16   11  
Beest

He potverdikkie.

De procity trol cees-2 weet zijn weg niet meer naar de bsiderats te vinden.

Wie had dat nou verwacht na het vragen om 5 argumenten waarom de City group goed voor NAC is.

Is er nog een andere trol die de vraag wel kan beantwoorden of kunnen we nu concluderen dat er geen voorstanders zijn voor City?;)

8   12  
NNB

Edwin out!

9   15  
Undos1912

@NNB

Eens, super dom om je positief uit te spreken voor iets waar iedereen zo fel tegen is. En dat is dan onze hoofdtrainer...

Wat mij betreft exit de graaf!
Kan mooi naast het spandoek Manders out

8   12  
naxioma

@die me gast
Je vraagt mij twee mogelijke nadelen te geven van overname door CFG. Dat kunnen er meerdere zijn, daarom is het ook van belang bij de totstandkoming van de deal goede afdwingbare afspraken te maken, bijvoorbeeld uiteindelijk verankerd in de statuten van de club. Dat is heel normaal bij mergers en acquisitions. Let wel. Ik heb altijd gezegd dat ik voorzichtig positief ben. Ik zie enorme mogelijkheden met behoud van identiteit, kernwaarden en cultuur. Maar dan moeten wel goede afspraken worden gemaakt over zaken die ik eerder heb aangegeven. Doe je dat niet dan loop je meer risico dat NAC als filiaal wordt gemanaged en niet op basis van zelfstandigheid en eigenheid. Verlies van regionaal/nationaal karakter in organisatie en technische staf en beperking van vrijheid van meningsuiting zou ik bijvoorbeeld onacceptabel vinden. Ik ben er niet bevreesd voor, omdat dit ook niet in het belang is van CFG, maar je moet het risico wel uitsluiten. Ik geloof in de goede intenties van CFG met NAC. Wel moeten er keiharde afspraken worden gemaakt. Juist om te voorkomen dat er ooit dingen kunnen gebeuren waar een groot deel van de supporters hier op deze site zo bevreesd voor zijn.
Wie de nieuwe eigenaar ook wordt, er zitten altijd enorme risico’s aan. Dat heeft de afgelopen dertig jaar wel aangetoond. Bij te veel aan regionaal eigenaarschap loop je het grote risico dat NAC blijft hangen en ten ondergaat aan onderlinge intriges, machtsspelletjes. Leuk voor de lokale pers en beroepsintriganten, maar dodelijk voor een BVO. Ik heb mijn voorkeur, omdat CFG gewoon veel meer solide is, enorm veel expertise heeft en de voetbalwereld door en door kent. Maar zoals gezegd alleen met goede afdwingbare afspraken.

13   12  
naxioma

@nnb en undos1912
Ik weet niet wat Edwin de Graaf precies heeft gezegd, maar laten we zijn mening respecteren over de overname door CFG en hem beoordelen op zijn trainers kwaliteiten.

12   11  
Paajnac

Breda's yellow armeee, zeg NEE tegen CFG!

11   11  
Arie

Zijn er al acties bekend voor morgen? Sluit me graag aan, maar zit niet dicht genoeg op het vuur om te weten of er iets op de rol staat.

14   7  
Barbapapa

@naxioma

De tijd van afspraken maken is al geweest. Als NOAD akkoord geeft zijn we verkocht. Je gaat niet na een koop nog afspraken maken. Dat doe je vooraf. Dat is iets wat niet lijkt te landen bij mensen. Dergelijke afspraken zijn er niet dat zie je aan de tekst van city dat ze onze cultuur gaan leren kennen zodra ze ons kopen etc…..

Als je al jouw afspraken inderdaad vast kan leggen en city alleen een geldschieter is en kennis brengt zou het best wat kunnen zijn. NAC niet als opleidingsclub voor de city groep. Echter is dat niet wat CFG voor ogen heeft. Als we jouw eisen op tafel leggen weet ik zeker dat city zelf niet doorgaat of een arsenaal juristen erop zet om achteraf eronderuit te komen.. De hele organisatie en strategie is namelijk zo ingericht als bij een Lommel.

10   17  
Johnny1912

Warme club zijn wij en we hebben de beste supporters van het land!!

Onze trainer presteert al 8 maanden voor geen meter en geen enkele speler wordt blijven. En de supporters zijn tevreden en hij mag aanblijven.

Hij verkondigt nu zijn mening en hij moet meteen weg.

Clowns!

9   5  
@johnny

Pffff tis weer wakker hoor. Droeftoeter

9   7  
Badeend

"goede afdwingbare afspraken"

Het jammere is dat die niet gemaakt worden. Op papier natuurlijk wel maar niet in de realiteit. De deal is tussen Wim van Faalst en CFG, niet tussen "NAC" en CFG. Het gaat dus om de portemonnee van Wim, niet om het belang van NAC.

Het is exact dezelfde kolder als destijds bij Vitesse met Maasbert Schouten en Jordania. Echt een kopie. Dat mensen daar nog in durven te trappen is echt schokkend. Zo naïef kun je toch gewoon niet zijn?? Juist niet na al die jaren ellende bij NAC.

8   8  
Nonkel Frans

"Ik zie enorme mogelijkheden met behoud van identiteit, kernwaarden en cultuur"

@Naxioma Is dit een citaat van CFG baas El Mansour en Assad tijdens hun onderonsje van vorige week?
Ik lees zojuist dat verse Syrische Assad troepen toegevoegd zijn aan het Russische leger in Ukraine. CFG vriend Assad ziet daar waarschijnlijk ook enorme mogelijkheden met behoud van "van alles en nog wa"
Of misschien wel van behoud van helemaal NIX............. ioma?

Als van Aalst volgende week tekent zul je zien dat de week daarop in het nieuws de driehoek UAE Rusland en Syrie wordt blootgelegd en de sancties van het westen worden uitgebreid naar de UAE.
Dan zijn we de week daarna failliet en god knows krijgen Van Aalst en co nog een proces van hier tot Tokyo aan hun broek in het grootste Sportwashing schandaal ooit. Dat wordt dan een lekkere bonus voor Wim.

Ach die Wim. Hij bedoelde het zo goed en zag inderdaad zoveel mogelijkheden..........

15   10  
Nachoreca1

Een week verder en de meesten zijn nog helemaal van de leg. Velen hebben ook de wijsheid in pacht en noemen Wim van Aalst al faalst.... de beste man heeft miljoenen in onze club gestopt. Zonder hem en de andere 2 stonden we al 5 jaar tegen sab en baronie te voetballen in een veel te groot stadion. Even voor de goede orde, Ik vind ook niet dat ze hebben doorgepakt en met de meest ideale partijen aankomen, maar een beetje respect en realiteitszin mag er wel zijn. De meeste n schreeuwerds gaan waarschijnlijk al dood als ze 1000 euro in moeten leggen van de hebberigheid, maar gaan nu bijdehand lopen doen . Voor mij en gelukkige veken anderen geldt; alles beter dan hoe het nu gaat. En al die nac bobo's hebben er in hey verleden ook geen klote van terecht gebracht.
Vanavond mogen we weer naar jong Ajax....joehoe...en de kans is groot dat we nog verliezen ook....nee het gaat lekker nu.....hahahaha
Come on NAC!

7   4  
Nonkel Frans

Jooo matchday vandaag ! Hier voor vanavond alvast een verzoekje aan de Stadion DJ :

" Shame and scandal in the family"
en dan graag in de uitvoering van MADNESS alstublieft.

9   12  
Cees-2

Argument 1, Europees voetbal NAC, laat me niet lachen. De insteek is middenmotor in de Ere! Weet je plaats.

Argument 2, Slechte spelers, altijd nog beter dan nu, vast en zeker, we staan niet voor niets in de KkD. Als die slechter spelers maar goed genoeg zijn om in iedergeval niet te degraderen. Dat is voldoende voor de meeste.

Argument 3. Hoeveel keer is NAC in zijn gehele historie al financieel gered door derden? O.a door de gemeente en Van Aalst, nog onlangs. Ik weet het niet meer, ben de tel compleet kwijt

Argument 4. Een band opbouwen met spelers. Dat meen je niet. Ook met o.a. Seuntjes en ga zo maar door. Haast alles, zeker de iets beteren zijn binnen no-time weer vertrokken. Bijna 300 spelers zijn er in de laatste decennia gekomen en verkast. Niet voor niets dat de rubriek Ex-NAC-spelers overvol zit.

Argument 4. Dat zal de toekomst uitwijzen. Plannen heeft men bij NAC in het verleden ook genoeg kenbaar gemaakt, zie wat er van uit is gekomen. Geef het een kans.

Nog meer Beest. Ook hier reageer ik verder niet meer op.

10   8  
Die ne gast

@TIP
Er is sowieso een alternatief: Vrolijk had al een mondeling akkoord met Van Aalst en een persbericht klaarliggen. Het is dat die rare RvC-manoeuvre er door heen kwam.

Daarnaast verbroedert niks zo goed als een gezamenlijke vijand. Dus ik mag hopen dat nu City op de stoep staat, mensen als Karel Vrolijk, Ons NAC, groep Nouwens, CM, Van Dijk en wellicht nog enkele kleine aandeelhouders, e.d. elkaar weten te vinden en tot een akkoord komen en een nog beter alternatief voor City gaan bieden. Als Karel Vrolijk de eerste miljoenen op tafel legt, volgen er echt wel meer.
Dus dat argument dat er geen alternatief is of dat de keus City of failliet is, is echt gel*l en kul.

9   12  
Beest

Cees-2


Hahhahah wtf is dit ?

Ik vroeg om 5 argumenten waarom je voor bent. Niet om op mijn 5 argumenten te reageren.

Daarbij Europa leauge niet onze plaats. We zijn de 6de club van Nederland dwaallicht.

Je bent gewoon een smerig pauper trolletje

17   6  
RaraNAC

Goed stuk in de Volkskrant.
Dan zie je weer heel duidelijk hoe de lijntjes lopen en hoe Manders nog een vinger in de pap heeft met z’n Telegraaf.

Vanavond nog acties? Ik steun ze allemaal. Van wedstrijd plat door zwarte rook tot spreekkoren. Niks te verliezen vanavond!!

5   4  
NNB

Iemand al een nummertje voor Mohamed Ihattaren?

Iets met een kroket ofzo

9   10  
Beest

@bsiderats crew

Kunnen jullie net zoals in het verleden de mensen met meerdere nicknames gewoon verwijderen?

Of als het ip vaag is of niet te achterhalen .

Het gaat hier om :
Cees-2
Naxioma
Johnny1912
Noad1975

Het ligt er zo duidelijk bovenop dat dit allemaal dezelfde persoon is. Graag actie!

Tegen de trollen!

7   19  
Johnny1912

Beest

Jij moet ook wel een zielig leventje hebben zeg, laag iq, geen vrienden. thuis niet de broek aan want dat zal je man wel hebben als je al een relatie hebt, werkdagen tot 5 waarschijnlijk.

Veel plezier vanavond, als je al gaat want ik geloof niet dat je een echte supporter bent maar hier gewoon wat zit te kutten.

Maar ik heb me weer beestachtig dom laten uitlokken door je. Veel plezier met mijn reactie want dat is wat je wil. Gevalletje afvoerputje van de samenleving.

8   10  
Tip

@DieneGast. Dus jij wilt terug naar weer meerdere aandeelhouders ? Al die mensen die je noemt hadden al lang de aandelen kunnen kopen maar na 10 maanden nog steeds niks..... Je gelooft m.i. in iets wat er niet is. Iets wat we allemaal graag willen. Ik ben er vrij zeker over, Vrolijk etc. hebben gewoon te weinig geld en kennis. Vrolijk wordt trouwens weer gesteund door enkele mensen die Mommers in het zadel hielden. Gaan die het nu wel beter maken ?
Je moet aub in de discussie niet komen met termen als "gelul" ... etc. Dat lokt scheldpartijen uit. Zijn we niks mee.

@Beest. Je hebt beste goeie punten. Maar stop astemblieft met die agressieve wijze van communiceren. Troll hier troll daar...... Is niet nodig. En het geeft de site een kleuter imago.

Ik denk dat de kans redelijk groot is dat City af gaat haken. Dan kan de discussie hier stoppen en gaan we zien wie de nieuwe eigenaar wordt. Kans dat dan in augustus de kogel nog niet door de kerk is vrees ik.
Ik hoop ongelijk te krijgen. Respect voor ieders mening.


11   4  
bas

@RaraNAC
De crux van dat artikel zit hem in de laatste alinea: "Vermogende supporters en bedrijven uit de regio zouden de handen ineen willen slaan". Dit zouden we mij betreft een kans moeten geven. Dan gaan we van de huidige situatie met aandeelhouders tegen wil en dank naar een nieuwe situatie met aandeelhouders die er bewust voor kiezen. Er zit genoeg vermogen in Breda. Met voldoende goede wil en een goed plan zou dit de mooiste oplossing kunnen zijn.

7   8  
Beest

@Johnny

Bedankt dat je toegeeft dat je inderdaad weer dezelfde troll bent als 2 jaar geleden. Je trapt weer in dezelfde fout namelijk.

Toen verkondigde je ook via meerdere accounts dat ik een vrouw was blabla en dat doe je nu dus weer xd

Hoe ongelofelijk lomp kun je zijn gast.

De bsiderats crew hebben je toen verwijderd en uitgeband en dat zullen ze nu weer doen. Nog even en we zijn voorlopig weer van je af .


@bsiderats crew. Verwijderen aub en nu definitief.

7   2  
Nonkel Frans
6   14  
Johnny1912

Beestje

Laat bsr maar controleren? Ik ben nooit verwijderd en heb nooit met een andere nickname gereageerd.

Leer even lezen vriend. Ik zeg nergens dat je een vrouw bent. Ik weet dat je een man bent. Ik zeg alleen dat je waarschijnlijk vriend hebt gezien je gedrag.

Dat bedoel ik, laag iq. En hup terug naar school nu klein kind. Met je xd ??

15   6  
steef

MATCHDAY!

Vandaag komt het erop aan mensen.
WIJ ZIJN NAC.

Weg met de sjeik en zijn trollenleger.

Alles beter dan een slaaf van de olie, een club die zelf geen hoofddoel is, heeft geen bestaansrecht.

HUP NAC!

4   5  
Beest

@ johnny

Nee dat bedoelde je niet.

En als je het wel bedoelde loop je dus homo,s te beledigen?

En gisteren was je nog zo hypocriet om een drama op te voeren omdat ik ik je genetisch afval noemde.

En dan noem je mij onderkant samenleving?


Dit is wel mijn laatste reactie op 1 van je sub accounts want je ben niet meer dan een hoopje stronk.

De crew van bsr zullen hun werk wel doen.

4   5  
Rotje

Graham Arnold als trainer lees ik net....

5   8  
Beest

@johnny

Wel wil ik je graag nog meegeven dat je mij de grappigste belediging ooit heb gegeven.

" waarschijnlijk een werkdag tot 5"

Prachtig . Ik denk dat het aan je iq ligt maar ik moest er smakelijk om lachen.

Verder wil ik ik je meegeven dat ongeveer een 60% van de wereld een werkdag tot 5 heeft.

5   4  
die ne gast

@TIP
Ik ben inderdaad niet tegen meerdere aandeelhouders. Het gaat om welke afspraken maakt m.b.t. de governance-structuur en 'de juiste poppetjes op de juiste plek' zetten (AD, TD, trainer en hoofdscout).
Het is overigens ook niet zo dat de afgelopen jaren alle 21 aandeelhouders evenveel zeggenschap hebben gehad. Wellicht was het de afgelopen jaren juist wel beter gegaan als alle aandeelhouders mee hadden mogen beslissen i.p.v. De Grote Drie. En als ik kijk naar het overname-proces dan zijn het niet eens De Grote Drie die beslissen, maar lijkt het een alleenheerschappij van Van Aalst, zie zijn brief.
De kracht van het compromis en tegenspraak organiseren ipv alleenheerschappij. Nederland is er groot mee geworden...
En je doet alsof er in het verleden nooit een serieus bod is gedaan. Dat is zeker wel gebeurd, maar dat heeft niet tot een akkoord geleid. Dat ligt deels aan de bieders, maar deels ook echt aan de huidige aandeelhouders / Van Aalst, dus je kan het niet alleen op de andere partijen gooien.


Je hebt wel gelijk dat het allemaal lang(er) gaat duren, maar in dit geval gaat de lange termijn van (de ziel van) NAC boven de korte termijn van volgend seizoen.

12   18  
Ouwe Spionkop

City heeft dus al uitgebreid in Breda of Zundert gesproken met de technische staf van NAC volgens Edwin de Graaf.
Waar halen ze het gore lef vandaan terwijl de hele deal nog lang niet is goedgekeurd?

8   12  
Tip

@DieneGast. Ik lees nog dat je het een voordeel vindt dat een "gezamenlijke vijand wordt gecreëerd..."
Beste, dat werkt heel even maar loopt altijd fout af. Werkt niet in een vereniging , buurt, school , organisatie en ook niet in de politiek. En ik denk dus ook niet dat het werkt bij een BVO.

Voorstel @Redactie. Is het niet verstandig nu over te gaan op voetbal. En de discussie hervatten als er nieuws is omtrent de overname. Wat er nu op de site wordt geplempt is geen reclame. En het wordt nog nauwelijks gelezen, zie aantal duimen.

Supporters die zich deze avond Anti of Pro willen laten horen ; zeker doen. Vrijheid van meningsuiting. Maar m.i. aub geen conclusies uittrekken.

Op naar NAC - j- Ajax. Voor de pro's en de anti's : 👍👍. Als WE maar winnen.

22   22  
Realist

Ik hoop dat city ons weer trots gaat maken.
Terug naar voetbal en klaar met al het gezeik!

14   14  
ome cor

Ja, hop terug naar het voetbal en nieuws over spelers en hun nationale teams, contracten etc.

Of blijft BSR zich als norse kleuters van nieuwe berichten onthouden tot het Cityplan van tafel is ?

4   4  
jimcp

Het is voor mij onmogelijk om te posten met mijn 100% echte email-adres. Dan is het "formaat" niet goed. Bovenstaande fake email wordt wel geaccepteerd. Jammer.

6   5  
die ne gast

@TIP
Leuk dat je alleen de woordkeus 'gezamenlijke vijand' eruit ligt, maar je gaat niet in op het feit dat er in het verleden al wél serieus geboden is op NAC en je gaat ook niet in op het feit dat de slechte besluitvorming van de afgelopen jaren niet lag aan het feit dat er 21 aandeelhouders waren, maar dat het erop lijkt dat de slechte besluitvorming (waardonder de keus voor Man City) te wijten is aan het feit dat juist 1 man te veel zijn zin kon doordrukken. Dus er zijn juist wel degelijk alternatieven, die zeker niet slechter zullen zijn dan de afgelopen 8 jaar.

En fijn dat je voor vrijheid van meningsuiting bent (zeg dat a.u.b. ook even tegen Manders met zijn spandoekenpolitie), maar hoezo mogen we geen conclusies verbinden aan hetgeen vanavond wel of niet in het stadion gebeurd?

11   8  
LL


FUCK OFF CFG,
YOU AIN’T GOT NO HISTORY,
WE ARE NAC,
NOT A TESTER ,
FUCK OFF BACK TO MANCHESTER!

https://m.youtube.com/watch?v=uHfhHvSPqq0

4   12  
gjoewie

BREAKING NEWS!!!

Via insite information is mij ter ore gekomen dat Van Aalst c.s. een nieuw aanbod heeft gehad van Saudia Arabia's Public Investment Fund (PIF). De eigenaar/voorzitter van PIF is Mohammed bin Salman, tevens de kroonprins van Saudie Arabie.
PIF, onder leiding van Amanda Staveley, heeft in oktober 2021 80% van de aandelen van Newcastle United overgenomen. De directrice heeft meteen werk gemaakt van de sportieve investeringen in de club, want ze willen graag in de Premier League blijven spelen. Zo zijn er voor tientallen miljoenen euro's spelers aangetrokken.
Ondertussen hebben ze gekeken naar andere mogelijkheden om de investeringen zo breed mogelijk te houden en daarmee de risico's in te dekken. Het bleek dat Newcastle geheime contacten hield met een voormalig directeur van NAC Breda, sinds de tijd dat de twee clubs tegen elkaar uitkwamen voor de toenmalige UEFA-cup. Waarschijnlijk is het contact met Van Aalst via deze oud-directeur gelegd.
PIF heeft een bod van 7,5 miljoen neergelegd bij Van Aalst en een goed doorwerkt plan van aanpak gepresenteerd voor als de overname van de aandelen op korte termijn gerealiseerd kan worden.
Er is duidelijk aangegeven dat PIF wil dat NAC zo spoedig mogelijk promoveert naar de Eredivisie, om een zo goed mogelijke exposure van de talenten te hebben die ze bij NAC willen stallen. Ze zijn daarvoor bereid om ongeveer 9 miljoen per jaar in selectie en technische staf te investeren voor de eerstkomende vijf seizoenen.
PIF is bekend met de plannen van de CFG en heeft daarom snel gehandeld door een internationaal adviesbureau een ondernemingsplan te laten schrijven. Het schijnt dat Van Aalst c.s. erg onder de indruk waren van het plan van aanpak.
PIF wil niet alleen het stadion, maar ook de hele infrastructuur daaromheen aanpakken. Zo zal de catering overgenomen worden en het bezoekersvak zal op korte termijn aangepast worden. Vanaf het seizoen 2023-2024 zal voortaan Carling bier geschonken worden. De koffie zal voortaan door Starbucks geleverd worden. Om problemen met parkeren tegen te gaan, zullen voortaan Uber taxi's van en naar het stadion rijden. PIF heeft trouwens grote belangen in Starbucks en Uber, dus erg verwonderlijk is dat niet.
Amanda Staveley is trouwens een goede vriendin van Nicole Edelenbos en de laatste is dan ook al gepolst om Algemeen Directeur te worden. Mohammed bin Salman staat trouwens voor het aanstellen van meer vrouwen in de top van zijn voetbalclubs. Amanda Staveley heeft bij Van Aalst al aangegeven verbijsterd te zijn vanwege het feit dat NAC Breda nog niet vertegenwoordigd is in het vrouwenvoetbal. Op korte termijn zal deze tak binnen de club ontwikkeld worden, NAC Breda zal vanaf het seizoen 2022-2023 met een vrouwenelftal uitkomen in de desbetreffende competitie.
De plotselinge interesse van PIF in NAC komt waarschijnlijk omdat Mohammed bin Salman een grote hekel schijnt te hebben aan Sheik Mansour en hij pakt graag dingen van hem af.

4   4  
DunErwt

@gjoewie

Haters in 3, 2, 1........

9   0  
Paajnac

@Gjoewie

Heel veel heb ik er niet voor nodig om erachter te komen welke dag het vandaag is.

6   11  
Beest

@gjoewie

Mij is juist ten oren gekomen dat Van Aalst inderdaad een nieuw bod heeft ontvangen.

Van Mickey Mouse. De kroonprins van Disneyland Parijs. Samen met investeerders willen ze langnek als Ad en Holle bolle gijs als TD.

Man man man

4   4  
Nonkel Frans

En Graham Arnold is ook jarig op 1 april geloof ik?.

14   8  
die ne gast

Eerst:
- Laten we eerst de plannen afwachten
- er is geen alternatief

Nu:
- laten we het weer over voetbal gaan hebben.

Het is vanuit het Pro-City kamp niet echt de bedoeling dat er discussie over de overname gevoerd wordt, ofwel?

6   2  
Monir

Matchdayyy

7   5  
Ivo

@Die ne gast

Het is doodvermoeiend, ik begin er niet meer aan.
Je kan duidelijk je punt maken, maar dan beginnen ze toch weer over iets anders.
En ook steeds proberen te bepalen waar het wel en niet over moet gaan, en op welke manier.
Of zelfs de redactie vragen om het af te kappen.

Zo maar een gratis Tip: begin lekker je eigen forum.
Of ga lekker hier heen: https://forums.bluemoon-mcfc.co.uk/

11   15  
Ouwe Spionkop

De redactie heeft toch duidelijk gemeld dat er voorlopig tot die City deal van tafel is NIET geen nieuwsberichten over voetbal komen.
Volkomen terecht. De toekomst van onze mooie club staat op het spel/ Het voetbal is even van ondergeschikt belang.
Vanavond veel spandoeken in het stadion heb ik begrepen. Het zal toch niet dat Manders zijn censuurpolitie die laat verwijderen?

13   3  
Monir

Die spandoeken niet ophangen maar vasthouden en van links naar rechts doorgeven. Laat zomaar afpakken

14   6  
Henkie

Kan iemand de persoon die reageert onder de naam van Beest, die iedereen een "troll" noemt en verder vooral agressief naar eenieder is en aantijgingen als 'lomp' en 'laag IQ' toewerpt (maar zelf nauwelijks een zin in fatsoenlijk Nederlands kan produceren) van deze site verwijderen. Dergelijke gedragingen faciliteren geen fatsoenlijke discussie.

5   11  
Beest

Hallo henkie . Subaccount nummer zoveel.

Met mij valt prima een discussie te voeren hoor. Maar een discussie moet van 2 kanten komen. Met argumenten.

Dat is nou net waar de mens(en) die voor zijn het nou net even laten afweten;)

Als je dan alleen kan komen met " de harde kern is de ondergang van NAC" en vrijwilligers volledig te kakken zet moet je niet gaan lopen janken dat je een tegenwoord krijgt.

Ook al is dat niet altijd op een even nette manier. Trollen en fraudeurs verdienen niet beter.

7   11  
Johnny1912

Beestje

Ga terug naar tilbo.com, je bent alleen maar aan het uitdagen.

9   10  
Cees-2

Johnny 1912: Totaal negeren deze individuen, euh, zoveel mogelijk dan. Het is trekken aan een compleet dood paard! Deze lieden willen maar "een" ding, provoceren. Trap er zo min mogelijk in. Zij zijn het sop in de kool niet waard.

7   6  
die ne gast

@Beest
Laat gaan. Niet happen. Dan zijn we 10 inhoudsloze reacties verder. En daar is het ze precies om te doen.

Eerst:
- Laten we eerst de plannen afwachten
- er is geen alternatief

Nu:
- laten we het weer over voetbal gaan hebben.
- maak het persoonlijk door opmerkingen als 'ga terug naar Tilbo.com

Het is vanuit het Pro-City kamp gewoon écht niet de bedoeling dat er discussie gevoerd wordt en tegenargumenten de overhand krijgen...

4   2  
Braze

Is er intussen een Bredase kapitaalkrachtige of een Group Bredase Mensen Met Centen die alle Eisen van de Supporters Willen Voldoen?
Alle andere planen zijn inmiddels afgeschoten.
Of wachten we op HET Plan van Manders?

3   9  
Beest

Zo je heb het er maar druk mee . Verveeld dat niet? Steeds moeten veranderen van naam?

8   7  
Baosje

@Johnny

je gaat weer lekker vandaag is het niet ?

waar is het toch fout gegaan met je , knulletje .....

er zijn pilletjes en specialisten voor die je kunnen helpen

anders even bellen met Stichting Korrelatie

we zouden het allemaal bijzonder betreuren als je de hand aan je zelf slaat en je gaat proberen te verzuipen in de singel


komop jongen ... eens wordt ook voor jou de hemel stralendblauw

4   4  
Naccertt

Ben erg benieuwd naar vanavond! Kan niet anders dan een rare sfeer worden met de verdeeldheid onder de supporters.

5   10  
Beest

@die ne gast

Maar dat is het hem nou juist.

Er is geen kamp pro city. De tokkie die op :

-cees-2
-johnny1912
- Noad1975
- en nog andere account op derat.nl

Probeert het te lijken alsof er een groep is. Maar aan de compleet inhoudsloze reacties kan je al zien dat het dezelfde tokkie is.

Bij de rat hebben ze het door. Hier lopen de crew van bsiderats nog wat te slapen. Mede doordat ze wat inactiever zijn geworden.

Vanavond zullen we het later merken. Op een normale manier uiteraard.


FUCK CITY
FUCK de trolletjes.

Ze zullen nooit winnen!

3   14  
Bredaaaaa

Mooi stukkie in de bndestem vandaag. Ze (management ) zijn zeer tevreden over Edje de Graaf. Waarschijnlijk zal hij contract verlenging krijgen. Toch wat goed nieuws in moeilijke tijden!

8   3  
Henkie

@ Beest,

Op je kinderlijke aantijgingen over "sub-accounts", "trollen" en "fraudeurs" zal ik niet reageren. Kansloos niveau.

Wat betreft je opmerking:

"Met mij valt prima een discussie te voeren hoor. Maar een discussie moet van 2 kanten komen. Met argumenten.
Dat is nou net waar de mens(en) die voor zijn het nou net even laten afweten;)"

hierbij de suggestie om bij jezelf beginnen.

Ik zie bijvoorbeeld een reactie van Cees-2 op 5 argumenten die jij hier geplaatst hebt. De discussie met argumenten die jij zo graag wenst dus. Mooi, zou je denken. Helaas kom jij in het vervolg daarop niet verder dan de volgende 2 "tegenargumenten":

"Hahhahah wtf is dit ?" en "Je bent gewoon een smerig pauper trolletje".

Alleen agressieve verwensingen naar mede-supporters (die overigens zelf niet agressief jegens jouw persoon waren), maar totaal geen discussie met argumenten terug van jouw kant, waar je wel tot oproept. En dat is heel jammer.

4   5  
Beest

@ henkie

Dan heb je mijn reactie gisteravond gemist.

Ik vroeg om 5 argumenten waarom hij VOOR de city grouo was.

Ik ben de discussie begonnen door zelf 5 tegen argumenten te geven.

Als je dan enkel mijn argumenten bekritiseerd maar zelf niet met je bijdrage komt. Hoe kan dat nou een discussie zijn dan?

Zoals ik al aangaf . Als er city voorstanders zijn. Waar blijven dan de argumenten ?? Die blijven namelijk uit. Dan draaien ze om de pot heen.

Rara hoe zou dat nou komen ;)

9   3  
Henkie

Waarmee ik overigens niet wil zeggen het eens te zijn met Cees-2, ik sta zelf neutraal t.o.v. de mogelijke overname. Ik constateer slechts dat de gedragingen van Beest een fatsoenlijke discussie (op argumenten) niet faciliteert.

9   6  
Chris W.M.

@Braze

"Is er intussen een Bredase kapitaalkrachtige of een Group Bredase Mensen Met Centen die alle Eisen van de Supporters Willen Voldoen?"

Vrolijk zal de kandidaat worden welke Stichting NOAD als alternatief zal aandragen. Zijn plan, welke goedgekeurd is/zou worden door Stichting NOAD ligt nog steeds op tafel, enkel de beoogd hoofdtrainer is niet meer beschikbaar. Die wilde niet meer wachten. Maar verder staat alles nog steeds, plus een paar investeerders erbij.

Dat is wel het mooie aan deze situatie; die hele CFG deal heeft bepaalde vermogende mensen over de streep getrokken die eerst twijfelden om in te stappen maar nu echt echt echt niet willen dat CFG de eigenaar wordt.

6   3  
die ne gast

@Henkie
Maar de vraag aan Cees-@ om met 5 argumenten te komen waarom City goed zou zijn voor NAC.
Niet om te reageren op de 5 tegenargumenten van Beest in de trant van 'ha ha, dat is geen goed argument'.

Maar misschien wil jij de handschoen oppakken:
Noem 3 argumenten waarom de overname van City goed zou zijn voor NAC? Graag met feiten onderbouwd, want de meeste pro-argumenten zijn al met feiten / door het track record van City ontkracht.

6   5  
Henkie

@Beest,

- Je roept hier van de toren "een discussie op argumenten" te willen.
- Je hebt ook 5 argumenten tegen de overname genoemd.
- Vervolgens komt iemand met inhoudelijke tegenargumenten op elk van die 5 argumenten. Daarbij wordt niet op jou gescholden o.i.d. De discussie is hiermee gestart.

jouw reactie:
Nauwelijks inhoudelijk op de tegenargumenten, maar vooral gescheld/agressieve aantijgingen.

Jammer!

(Tegenargumenten zijn inderdaad niet gelijk aan de gevraagde argumenten vóór een overname, al zitten die wel gedeeltelijk daarin verworven.)

4   8  
Beest

@henkie

Complete digitale diarree wat je nu verkondigd.

Als je alleen maar tegen argumenteerd kan het nooit een discussie worden toch?

Zoals die ne gast het al zegt: dan is het alleen maar uitdelen.


En precies dat is nou wat er al 1 week gebeurd. Nergens komen de argumenten naar voren van de pro city aanhangers.

Dus je legt de bal bij de verkeerde hoek.

7   2  
Henkie

@Die ne gast,

Waarom zou ik argumenten voor een overname moeten geven? Ik ben niet eens per se voor een overname. Hierbij toch, ingaand op jouw oproep, de belangrijkste argumenten (die ik zie) voor én tegen een overname.

Mogelijke argumenten tegen:
- Mogelijk verlies van identiteit en zelfstandigheid
- Bij andere clubs in het concern gaat het niet per se heel goed, misschien komt er dus wel geen voetballende verbetering, of zelfs een verslechtering
- Veel wisseling van spelers na overname, beperkte binding met het elftal
- Wellicht zou Nac niet mee mogen doen aan Europese toernooien, mochten ze daarvoor in aanmerking komen.

Mogelijke argumenten voor:
- Het gaat de laatste jaren enorm waardeloos met Nac, mogelijk kan City hier uitkomst toe bieden. De kans dat het slechter gaat na een overname, zou men kunnen beoordelen als zijnde klein. In een scenario waarin de overname voetballend gezien positief uitpakt, zou Nac mogelijk op het niveau van bv. een Vitesse nu terecht kunnen komen.
- De clubs waarmee vaak vergeleken wordt (bv. Lommel) zijn over het algemeen kleine clubs, wellicht heeft City voor Nac grotere plannen. Als (!) zij willen, dan is het duidelijk dat ze de kwaliteit van het voetbal aanzienlijk kunnen verhogen, zie Manchester City.
- City zou kansen kunnen bieden om spelers bij Nac te stallen/halen waarvoor nu geen budget is (Ik las bv. ergens dat de salarisuitgaven bij Lommel nu ca. 7 mln. zouden zijn).
- Nu vertrekt er elk jaar ook een gigantisch aantal spelers. De binding met spelers als Angelino, Garcia was wellicht juist beter te noemen dan met spelers als Bannis, Stokkers, ...
- Wellicht kan de overname een professionaliseringsslag bieden en het einde betekenen voor het jarenlang gevoerde wanbeleid met bijna 200 gebruikte spelers en meer dan tien hoofdtrainers in 10 jaar.

5   3  
Henkie

@Beest,

Misschien de definitie van een discussie opzoeken dan. Dat is niet alleen uitwisselen van argumenten voor en tegen namelijk, maar ook juist ingaan op argumenten die een ander aanbiedt.

In ieder geval zeker niet iemand die jouw argumenten ter discussie stelt enkel voorzien van agressieve benamingen.

5   13  
Johnny1912

Beest is het afvoerputje van de maatschappij hoe hij zich gedraagt. Enkel zijn verkering vriend kan dit jongetje toch geen vrienden hebben.

Wat een domme praat komt eruit.

3   5  
Beest

@henkie

Bedankt voor de argumenten.

Je bent letterlijk de 1ste in een week tijd die met argumenten komt. Of ik het er nu mee eens ben of niet . Dat is dus een discussie. En dat terwijl je niet pro city bent

Niet zoals Cees-2 het doet.

6   4  
Beest

Och Johnny iedereen mag een mening hebben. Zelfs jij.

Maar " verkering vriend" are you serious?

3   4  
Henkie

Persoonlijk denk ik dat het gewoon koffiedik kijken is.

Aan de ene kant kan het bijna niet slechter gaan en denk ik dat het voetballend gezien echt wel beter zal gaan en dat we met City binnen een paar jaar weer eredivisie spelen en daar structureel kunnen gaan blijven. Al zou het ook best kunnen zijn dat de voetballende progressie tegenvalt na een overname.

Aan de andere kant kom je niet zomaar meer (wellicht nooit) van de City groep af. Nu koester je toch wel vaak de gedachte van dat het "ooit" wel weer goed gaat komen met Nac. Dat er weer een vertrouwd en kwalitatief in orde elftal komt met spelers als Penders, Lurling etc. die dan ook jaren aanblijven. Die kans lijkt verspeelt te worden bij een overname.

1   9  
gjoewie

Henkie > Verweefd, niet verworven...

Eerst deed ik gezellig met de discussie mee, ik vroeg me alleen af of er niet een item kon komen over die duimpjes. En zie: ik werd op mijn wenken bediend. Inmiddels al 304 reacties. Het speelt nogal onder de posters op deze site.

Het is alleen jammer dat alleen met modder (en nog erger) gegooid wordt. Mensen die in een complot geloven: CFG heeft veel betere en sterkere middelen om de deal goed in de markt te zetten, dan een of twee trollen op deze site. Die trollen zijn er dan ook niet. Heb een beetje respect voor andere mensen, ook al zijn die een andere mening toegedaan. Dank daarvoor.

Ik heb mezelf als tegenstander van de deal met CFG verklaard. Dat is niet omdat ik tegen CFG als zodanig ben (ik ben graag bereid om me met steekhoudende argumenten en vastgelegde beloften te doen overtuigen), maar wel tegen de manier waarop deze deal tot stand is gekomen.

Evenwel zie ik geen alternatieve plannen aangeboden worden, alsbehalve die van PIF (zie hierboven). Ik vermoed daarom dat CFG al een stuk verder is dan dat we denken. Het gaat nu alleen nog om de juiste poppetjes op de juiste plaatsen. Van Aalst heeft zijn handen er al vanaf getrokken en Crossminds stuurt de zoveelste (onterechte) factuur in.

Van Aalst heeft het helemaal gehad met het overnameproces. Dat wordt wel duidelijk uit het feit dat hij een offerte accepteert die precies 100.000 euro meer was dan die van Vrolijk. Klaarblijkelijk is hij met die 7,1 miljoen tevreden.

Ik ben daarom ook bang dat hij verder weinig eisen zal stellen aan CFG. "Veel plezier en doe ermee wat je wilt". Hooguit nog een clausule dat hij verzekerd is tegen uit de kast vallende lijken als CFG de burelen aan de Rat Verleghstraat betrekt.

Dus: we worden onderdeel van CFG. Het eerste wat die doen is de organisatorische structuur van de club zodanig veranderen dat de Stichting NOAD vanaf het begin buitenspel staat.

Mocht de deal toch nog afketsen, hetgeen me onwaarschijnlijk lijkt, dan hoeven we niet meer te rekenen op Van Aalst. Hij zal geen cent meer in de club steken. NAC gaat misschien nog niet failliet, maar we gaan dan in de komende jaren niet meer meedoen met de race om promotie naar de eredivisie. We worden een tweede MVV, mits we kunnen rekenen op pakweg 10.000 toeschouwers per wedstrijd.

2   3  
Henkie

@ Gjoewie,

Bedankt voor je toevoeging, maar "verworven in" is correct Nederlands.

4   5  
Beest

@henk

Jaa precies dat dus.

We dromen allemaal ervan dat we weer eens naar uitwedstrijden in Europa kunnen. Of thuiswedstrijden waar we PSV weer kunnen verslaan en Feyenoord. Gewoon op de zaterdag avond.

En als NOAD besluit akkoord te gaan. Dan zal het ook wel echt het beste plan zijn wat er nu is.

Maar ik kan me niet voorstellen dat NOAD akkoord gaan. Alle rode vlaggen die je op dit moment kan hebben die staan uit. En zou City dit zelf nog willen? Die zijn dit soort tegenstand helemaal niet gewend.

Mijn hoop is Karel Vrolijk. Hij heeft een andere medeinvesteerder gevonden en zijn plan opnieuw ingediend. Hij heeft absoluut geld genoeg anders was zijn plan eerder niet goed gekeurd geweest.

Of zoals Karelse het zei: een 70/30 regeling met City . Maar daar gaat City niet akkoord mee lijkt mij.

5   8  
TVP

Hi Bsiderats!

Komt er nog relevante informatie over de wedstrijd vanavond?

Dankjewel :)

24   8  
Chris W.M.

@gjoewie

Het is niet meer nodig om te beweren dat NAC geen rol van betekenis gaat spelen de komende jaren of toch nog even het F woord te laten vallen. Dat gaat gewoon niet gebeuren.

We doen nu net of je een raketgeleerde moet zijn om NAC uit de KKD te krijgen. Realiteit is dat Steijn en Manders (!!!!) het vorig seizoen met z'n tweeën op een paar minuten na bijna gelukt is. Die toch echt enorm veel dingen fout hebben gedaan. Het is echt dat we niet dankzij maar ondanks die gasten zo dichtbij gekomen zijn. Zet een AD neer die de club snapt, zet een TD die de club snapt, zet een trainer neer die de club snapt, begrijpt wat het publiek wil zien, zo op
die manier laat voetballen zodat ze het extra wapen, het publiek, week in week uit achter zich hebben. Dan geef ik je op een briefje; dan promoveer je gewoon. Daar heb je CFG echt niet voor nodig. Vrolijk staat te trappelen in de coulissen, heeft het geld, heeft het plan en de mensen en het belangrijkste: hij wil NAC weer op niveau krijgen. Niet een extra aanvulling in de stal van 11 clubs zodat ze weer een plek hebben om spelers te stallen. Nee, hij wil NAC weer op niveau krijgen. Niet spelers verkopen om het geld in eigen zak te steken zodat de 13e linksback of de 8e rechtsbuiten voor Man City gehaald kan worden. Nee, hij wil NAC weer op niveau krijgen, en zal het geld in de club laten. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden, het is NIET een kwestie van CFG of anders niks.

And it's No Nay Never, never Red White or Blue.
We are Breda Supporters, All Yellow and True.

10   4  
Baosje

@ Chris W.M.

AMEN !!!

13   6  
Beest

Lekker Chris.

Hoop dat hij vanavond door het stadion galmt.

Samen met :

En wie niet springt , en wie niet springt is voor City

3   10  
Spongebob

@chris wm

Je hebt die tekst ook over genomen van Hansje D

2   2  
Beest

Dus?

5   8  
Ric

Zullen we vanavond ook gewoon de spelers steunen en toejuichen ipv heel de avond city gerelateerde zaken schreeuwen.

10   4  
Ouwe Spionkop

@Ric
Het gaat tenslotte om het spelletje maar de toekomst van de club is nu veel belangrijker dan een potje tegen jong ajax.

5   5  
TVP

Waar zijn de plannen van de andere te vinden? zie bij Chris het plan van vrolijk staan. waar is die in te zien dan?

Heb alleen het "plan" van City voorbij zien komen, loop daar ook niet warm van.

@ric Vanavond achter de ploeg staan heeft inderdaad wel prio. Die hebben ons nu nodig. Zaterdag kan iedereen zijn of haar mening geven, daar zijn wij NAC supporters namelijk wel heel goed in.

ps. Ik heb vanavond een blauwe jas aan, bedoel ik niks mee is gewoon de dikste die ik heb..

1   7  
gjoewie

Chris WM > Als je mijn posts hebt gevolgd, dan weet je dat ik al negen maanden (en langer) pleit voor een brede lokale dan wel regionale coalitie van sponsoren en geldschieters. Vrolijk was de man die het moest gaan doen, hij heeft meerdere pogingen gewaagd en het is hem niet gelukt. Net zoals wij hier op deze site tot op het bot (met een t) verdeeld zijn, zo blijken ook de contabele mensen in Breda en ruime omgeving te verdeeld om tot een dergelijke coalitie te komen. Ze kunnen wel, maar ze willen niet.
Vrolijk geloofde er niet meer in en zocht zijn heil bij de Amerikanen. Die hadden grootse plannen. Maar toen puntje bij paaltje kwam, bleken ze geen geld te hebben. Ze willen wel, maar ze kunnen niet.
Van Aalst heeft zijn woord aan CFG gegeven. Als de Stichting NOAD het licht op rood zet, dan zullen Van Aalst c.s. vast wel een weg vinden om de aandelen alsnog aan CFG over te doen. Dat is wat ik bedoel met die herstructurering van de organisatie. Want die komt er vast en zeker. Of dat nou voor of na de overname is.
Ik ben stellig van mening dat als Vrolijk nog een andere geldschieter had gevonden die, laten we zeggen, 110.000 euro op tafel had gelegd, zodat ze over de 7,1 van CFG gegaan waren, dan nog had Van Aalst zijn aandelen niet overgedaan aan Vrolijk. En zo staat hij er nu nog steeds in. Hij wil de aandelen gewoon niet aan Vrolijk verkopen. Wat die er ook voor biedt.
Dus van daar mijn vrees dat de overname al lang in kannen en kruiken (oeps, sorry, :r - er zijn geen brakende smileys op deze site) is. We kunnen protesteren wat we willen, maar CFG neemt het gewoon over.
En dat, zou Hansje D. zeggen, is jammer.

4   2  
Beest

Ric

Vanuit de loco,s en front komen vanuit waar groot gedeelte gewoon pro nac liedjes .


Er komen niet veel anti city en anti USA liedjes. Maar ze gaan wel laten merken dat hun niet geaccepteerd worden.

4   6  
Cool Hand

Even over de duimpjes. Even??? Is al 3 dagen the main story. Verder nog NAC nieuws?

2   4  
Cool Hand

Hun wat wordt niet geaccepteerd, Beest?

7   2  
Chris W.M.

@Gjoewie

Ook een van Aalst kan niet zomaar om Stichting NOAD heen. Dat is misschien een wensgedachte, maar gaat niet gebeuren. Dat is gewoon dichtgetimmerd. Wel is het zo dat van Aalst natuurlijk ja moet zeggen op de tegenkandidaat waar Stichting NOAD mee komt. Op het moment dat hij daar nee tegen zegt, dan gaat het hele verkoopproces opnieuw beginnen. Van wat ik gehoord heb is van Aalst er inmiddels zo klaar mee dat hij het niet zover gaat laten komen. Wat meer in de lijn van de verwachtingen ligt is dat hij gewoon ja gaat zeggen op het voorstel van de tegenkandidaat aangezien hem dat ook de beste escape biedt. Mits de tegenkandidaat qua financiën een reëel bod neerlegt natuurlijk. Een escape, omdat de keuze voor de nieuwe eigenaar hem uit handen wordt genomen en hij toch zijn geld krijgt. Op die manier is hij er van verzekerd dat er achteraf nooit meer met een vinger naar hem gewezen kan worden; de kandidaat die door Stichting NOAD wordt voorgedragen is de kandidaat waar de club/supporters voor gekozen hebben. En niet die van hem.

4   1  
Beest

@ coolhand
de Amerikanen en City.

Maar dat is hun mening voordat er weer een nutteloze discussie komt.

Voor de tegenstanders :

https://youtu.be/v7niE2NJWS4

Deze zal ingezet worden vanuit vak g en bside. Leer hem uit je hoofd en zing mee:)

Voor wie dat niet wil , doe het niet;)

1   8  
DunErwt

"leer hem uit je hoofd" 🤣🤣😂😂

Ja meester beest is goed.

Donder even lekker op joh🖕🖕🖕🖕

3   3  
Beest

Dun erwt.

Zoals ik al zei:

Dan doe je het niet .

Schele

2   2  
Beest

@erwt

Wel hilarisch dat wanneer er een oproep komt je ineens een stuk positiever bent onder het andere topic.


Hoe ongelooflijk hypocriet kan een mens zijn😅🤣🤣🤣

2   6  
DunErwt

Schele? En maar provoceren tegen alles en iedereen. Je bent nu al dagen mensen aan het beledigen die normaal reageren. Zowel voor als tegenstanders en mensen zonder een keuze. BSR heeft ze voor minder geblokkeerd.

2   5  
Beest

Wie provoceert wie?😅

Jij reageert toch op mij ongelofelijke jankerd

4   2  
Realist

Nog 1,5 uur belangrijke match voor de nacompetitie. Come on Nac!

1   2  
DunErwt

En weer beledigen. Niveautje hoor. Top site👍

3   2  
Beest

En weer hypocriet lopen janken. En dit is inderdaad een top site

3   2  
Beest

En weer beledigen 🤡 hypocriet stuk stront

3   2  
Beest

🤣🤣🤣

Laad alle berichten na dit bericht in