Wij gaan niet opzij

Even voorstellen...

F8Hipster

Zo vlak voor de zomer plaatsen wij een oproep voor nieuwe krachten om B-Side Rats te komen versterken. Die oproep was zeker niet zonder succes. Oplettende bezoekers hebben al wat nieuwe namen kunnen spotten tussen de nieuwsposters en nieuwe stemmen kunnen horen bij de interviews. ZIj stellen zich hieronder even voor.

Masthow:

Ik ben Thomas, maar op de site zal ik berichten plaatsen onder de naam Masthow. Ik ben 18 jaar en geboren en getogen in Breda. Ik studeer journalistiek aan de Fontys in Tilburg, waar ik net aan het tweede jaar ben begonnen. Mijn eerste wedstrijd in het Rat Verlegh was tegen De Graafschap, 28 januari 2012. Sindsdien ben ik NAC-fan en elk seizoen wel bij een paar wedstrijden aanwezig. Bij B-Side Rats zullen jullie vooral berichten van mij lezen over de jeugdelftallen en interviews.

Thiestemberg:

Mijn naam is Thijs. Geboren en woonachtig in het mooie Breda. Ik ga al sinds kleins af aan mee met mijn vader naar NAC en heb inmiddels al elf jaar een seizoenskaart. De laatste jaren sta ik met mijn vrienden op de B-Side. Ik heb me aangemeld bij B-Side Rats omdat voetbal en NAC mijn grootste hobby’s zijn en ik er graag meer mee wilde doen. Buiten het voetbal studeer ik Bedrijfskunde op Avans in Breda en ben ik in het weekend vaak in de stad te vinden.  

Italo:

Mijn naam is Michael, 29 jaar oud en woonachtig in Breda. Sinds afgelopen zomer maak ik deel uit van de BSR-crew. Ondanks dat ik geen studie heb gedaan in journalistiek of iets die richting op, heb ik er wel enorm veel affiniteit mee. Zo schrijf ik al een jaar of 15 wedstrijdverslagen en andere stukken content. Ook voor mijn werk, ik werk als marketeer bij Aon in Rotterdam, heb ik veel met content en communicatie te maken. Verder zal ik me ook gaan bemoeien met het organiseren van de BSR-events, dit is iets waar ik al ervaring in heb vanuit eerdere vrijwilligersfuncties. Tot slot wil ik de kans grijpen om mijn interview skills te verbeteren en hier sterk in te worden. Van alles wat dus! Naast het volgen van NAC voetbal ik zelf ook. Dit doe ik op zondag bij RKDVC uit Drunen. In dit dorp liggen mijn roots en met de jongens waarmee ik vroeger in de selectie speelde speel ik nu in een vriendenteam. Ik hoop in mijn eerste jaar als BSR-crewlid uiteraard op een mooi seizoen, waarbij ik direct getuige mag zijn van een promotie naar de Eredivisie. Hup NAC!
 
Heren, succes!
Bron:
B-Side Rats
31 Reacties
94   3  
H.V.M.

Masthow/Thomas:
"Sindsdien ben ik NAC-fan en elk seizoen wel bij een paar wedstrijden aanwezig".

Welkom jongen, maar aan slechts een paar wedstrijdjes elk seizoen aanwezig, daar moet je nog wel even aan gaan werken!

12   16  
Spitfire

Hoppa, 3 namen in één keer, daar kan TVDA nog wat van leren!

Succes mannen!

4   0  
Krenk

Welkom mannen!!

19   112  
van Flieger

Vroeger sprak men bij HBO-ers niet van studenten maar van scholieren. Blijkbaar is dit inflatoire gedrag belangrijk voor de huidige generatie.

Wie is overigens die gingerhead die van Flieg aansprak in Oudenbosch ? Hoe doet die het op de site ?

De wens om sterkere interviews te houden is iets waar van Flieg volledig achterstaat. Maar dat heeft vaak met persoonlijkheidsontwikkeling, voorbereiding en het formuleren van scherpe meningen te doen plus de mate waarin de geinterviewde de interviewer respecteert en de drang voelt om meer te zeggen dan verwacht.

Costa, 28 graden, zo de fiets weer op.

32   6  
Fritz Hendriks

Van Flieger, wanneer ga jij dan eens in op de interviewvraag? Dan kan je in 1 keer al je gal spuwen in plaats van infantiele stukjes plaatsen. Dan zijn we er allemaal in 1 keer vanaf.

94   3  
H.V.M.

Masthow/Thomas:
"Sindsdien ben ik NAC-fan en elk seizoen wel bij een paar wedstrijden aanwezig".

Welkom jongen, maar aan slechts een paar wedstrijdjes elk seizoen aanwezig, daar moet je nog wel even aan gaan werken!

22   5  
Pizzabakker

Welkom heren. Veel succes met het aanleveren van mooie stukjes op deze site.

@ Flieger
Volgens mij verwar je hier HBO-ers met MBO-ers, waarvan onlangs besloten is deze in het vervolg ook als studenten aan te duiden.
Ik heb zelf begin jaren negentig ook journalistiek gestudeerd en naar mijn idee werden HBO-ers toentertijd toch echt niet als scholieren bestempeld.

23   7  
Nacman

@flieger
Vroeger stuurde een gek zoals jij naar de leur(het gekkenhuis) daar gevestigd.
Tegenwoordig krijg je therapie op de paaz afdeling van een ziekenhuis.
Dat zelden helpt zie het resultaat dhr van flieger himself

16   12  
Ratjeduneerste

Ach, Flieger hangt nog in de tijd dat de uni voor de 'allerslimste' mens was. Tegenwoordig haak je met een hbo-diploma veel sneller aan in de arbeidsmarkt en ben je specialistischer en praktischer ingesteld dan wanneer je aan de uni hebt gestudeerd.

Het enige verschil is dat je beschikt over meer abstracte kennis die vaak enkel in de gedachten aanwezig is en niet in praktijk tot uitvoering kan worden gebracht.

Laat oude brommende Flieg maar praten over zijn prestigieuze diploma en oude baan bij die corrupte Deutsche Bank, hij heeft heel zijn leven in de billen van de grote mannen mogen kruipen en zit daar nu wel lekker warm.

16   23  
Arie

Niet voor het 1 of het ander, maar het HBO wordt rijkelijk overschat. Elke sukkel die kan studeren/blokken kan HBO halen. Het niveau waarop je bent afgestudeerd zegt echt 0,0 over hoe slim je bent.

10   1  
Granada CF

Vroeger was de gulden van hout.

Succes heren, en mooi om te zien dat jullie je vrije tijd kosteloos in deze unieke fansite willen steken!

Hup NAC en hala Breda

9   4  
Ratjeduneerste

@ Arie

Ik denk dat je je hierin ontzettend vergist. Het HBO is meer praktijkgericht en daardoor meer gericht op toepassing van kennis.
Het WO is meer theoriegericht en bevat dus meer blokken en leren.

Ik ben op beide niveaus de domste mensen tegen gekomen kan ik je zeggen. Alleen hangt dit 'niveau' net af van wat je beter ligt. Praktijk of theorie.

Dit is trouwens geen NAC-gerelateerd onderwerp dus ik weet niet eens waarom Flieg dit tevoorschijn tovert. Waarschijnlijk om weer lekker te kunnen stoken nu de resultaten beter zijn dan verwacht.
Gelukkig laat hij zijn 'consensus' al lekker achterwege.

5   5  
Ruud

@Ratjeduneerste
Drie keer raden: Jij doet HBO zeker?

6   30  
van Flieger

De HBO-er zit ook in een lagere versnelling, nog afgezien van het feit dat hij bepaalde complexiteit niet aankan. Mensen die denken op het niveau van gemeentepolitiek, rancuneus en simpel. Alsof iemand 25 jaar lang bij een ander in zijn reet kan zitten en dan zonder enige prestatie en inspanning met goudgerand pensioen mag. Maar zo denken ze wel, want ze kunnen zich niks anders voorstellen.

Verder zijn ze vaak willekeurig en niet consistent. Voor een nog niet half zo erge opmerking als van "nacman" hierboven kreeg van Flieg een ban. Hier gebeurt niets. Quod licet iovi, non licet bovi is hun adagium.

21   4  
Den Hoge

@vanflieger

Wat een hoop denigrerende onzin kan jij uitkramen.

Het gaat hier over NAC en vrijwilligers die iets voor de supporters willen doen. Toch is het voor jou schijnbaar een uitgelezen kans om wederom jouw eigen ‘shit’ te projecteren op anderen.

Je kan weer trots op jezelf zijn hoor, een jonge student via een supportersplatform op zo’n denigrerende manier zichzelf minderwaardig te laten voelen en daarmee uit zijn tent proberen te lokken.

Waar heeft zo’n gast dat nou aan verdient joh?


6   10  
Jan Bril

Welkom mannen, hard nodig want met reacties als die van NACMAN is er werk aan de winkel sinds het vertrek van DaPope.

9   3  
Dromer

Heb je een HBO opleiding gevolgd of heb je HBO denk en werkniveau @van flieger? Je gegeven omschrijving van gemeentepolitiek en rancuneus past je wel gezien je proza die je hier dropt.
On topic jongens welkom en maak er wat moois van

16   6  
Jan Bril

Stoor je niet aan Flieg jongens. Kereltje uit Heusdenhout kon aardig leren. Jammer dat hij met dat talent niets heeft gedaan en een IT baantje heeft aanvaard bij de woekeraars in de bancaire sector. Beetje vet betaald mainframe leren om te plussen minnen op een bankrekening. Heel inspirerend werk. Ik vind het niet raar als je dan je op latere leeftijd een beetje gemankeerd die frustraties van je af gaat tikken op fora als BSR.

7   1  
Henktank

Welkom mannen!

81   6  
Henktank

Een vos verliest zijn streken niet. Of was het nou een flieg?

7   3  
40jaarNAC

Whaaaaaaa, Flieger de student!!!!!!!!!

Hij kan nog geen spijker in de muur slaan, of was het nou, hij ken nog geen spijker in de muur slaan.

Ik dus wel want ik heb op de KTS gestudeerd!!!!!!!!!!!!

5   2  
RaraNAC

Van Flieger is een gefrustreerde knor.
Meer kan ik er niet van maken

5   11  
van Flieger

Je kunt wel zeggen Heusdenhout dit en Heusdenhout dat, maar in de jaren 70 en 80 gingen er veel vanuit Heusdenhout naar NAC, meer dan bijvoorbeeld vanuit Brabantpark. Maar goed dat was ook de tijd dat tijdens bepaalde wedstrijddagen bijna 1 op de 10 inwoners van Breda in het stadion zat.

8   3  
40jaarNAC

@Flieger

Verbeter de wereld begin bij oe eige

Dat oordeel wat jij hebt over mensen maakt onze maatschappij kapot, en maar wijzen naar een ander en maar met zogenaamde feiten schermen. BAH!!!!! Waardeer mensen hoe ze zijn niet op hetgeen wat ze kunnen (kannen).

2   0  
Lamington

Hoe hoog zit de gemiddelde leeftijd nu?

1   1  
Peter13

Welkom jongens. Veel succes op BSR. Hopelijk ga ik de termen crew, content, events, skills en roots niet te vaak tegenkomen in de stukskes die jullie produceren... :)

2   6  
Gjoewie

Lieve mensen, het komt niet vaak voor, maar deze keer ben ik het heel erg eens met Harry B.D., oh sorry, Van Flieg. Maar dat zal wel komen omdat Gjoewie ook op de collegebanken van de universiteit tot Lugdunum Batavorum heeft gezeten.
Mensen die op het HBO gezeten hebben, verwijten academici dat ze niet kunnen werken. Andersom geldt dat HBOers over het algemeen niet nadenken (of het niet kunnen) voordat ze iets doen.
Gjoewie heeft een blauwe maandag ook de journalistenopleiding gevolgd, totdat hij erachter kwam dat hij niet tegen deadlines kon. Nog steeds niet trouwens. Pas op de universiteit volgde de ontdekking van hetv plezier van het verwerven van kennis en daar iets mee (kunnen) doen.
Op zich heb ik niets tegen HBOers, ik vind het zelfs fijn om met ze te kunnen werken. Maar het moet me van het hart dat het upgraden van titels te behalen aan een HBO-instelling toch de waarde van een academische titel ondermijnt. Deze week hoorde ik dat er plannen zijn om mensen aan een HBO te laten promoveren. Dat is toch wel het laatste wat we willen. Er is geen enkele belemmering voor een HBOer om normaal aan een Universiteit de promoveren. Daar heb je niet eens een universitaire opleiding voor nodig. Waarom zou je dan aan een HBO willen promoveren?
In mijn tijd waren de docenten aan de Opleiding voor de Journalistiek zelf geflipte journalisten, van wie je leerde hoe je het vooral NIET moest doen. Om bij zo iemand dan een dissertatie aan te leveren...

6   0  
Van "taajlaand

Mooi topic geworden over de schooltijd van sommige lieden hier....

MBO-ers, HBO-ers, studenten of scholieren, of tellen leerlingen in deze niet meer mee?

Ik zelf heb mijn MAVO diploma op zak, en kan me gelukkig vrij goed staande houden in deze maatschappij.
(o, ja, en twee zwemdiploma;s, waarna ik met zelfstudie mijn middenstandspapiertje, -toen, vroeger- nog nodig, gehaald heb)
Maar ik kan gelukkig ook nog steeds, zónder hulp net nieuws volgen...;-)

Maar, ook van mij kant, hartelijk welkom alle drie, en veul succes met jullie vrijwillegerswerk hier!

0   1  
Ratjeduneerste

@Ruud

Waarom de vraag? Omdat ik aantoon dat een universiteit niet altijd betere arbeidsproducten voortbrengt dan een hbo?
Zelf heb ik het gymnasium gedaan, ben ik vervolgens aan de uni begonnen maar kwam ik tot de conclusie dat het niet voor mij weg was gelegd om mezelf 10 uur per dag op te sluiten. Nu merk ik dat ik met mijn eigen denkniveau op het hbo (inderdaad in tegenstelling tot sommigen daar) moeiteloos kan aansluiten. Daarnaast is het voor mij simpelweg een andere blik op bepaalde aspecten die juist aanspreekt.

Maar hey, ieder zijn ding. En zo ken ik meer heel slimme scholieren die gemakkelijk het gymnasium doorlopen hebben en nu op het hbo rondstruinen. Is dat een degradatie? Nee, het is een andere werkwijze.

2   4  
van Flieger

Na het gymnasium op het HBO belanden is geen promotie, verre van zeg. Nu is het wel zo dat de onderkant van de klas die uiteindelijk toch slaagt niet de meest briljante types zijn, maar het is altijd nog beter dan atheneum of die crazy havo.

Op het gymnasium, en dan met name het SG, werd veel aandacht besteed aan humanistische vorming en het kunnen navigeren door de bagger die de maatschappij nu eenmaal ook produceert. Naast het kunnen omgaan met complexiteit en het dealen met grotere hoeveelheden informatie in een beperkte tijdspanne is het kunnen formuleren van scherpe meningen gebaseerd op heldere analyses van groot belang. Want de meeste mensen roepen maar wat en hebben daarnaast korte lontjes en te grote ego's. Van Flieg heeft een grote hekel aan die brullers die verder niks tot stand brengen.

Costa, op naar de lunch.

1   2  
Die ne gast

De conclusie van RaRaNAC lijkt mij de enige juiste:
Van Flieger is een gefrustreerde knor.

0   1  
Jan Bril

Haha die Flieger: “Op het gymnasium, en dan met name het SG, werd veel aandacht besteed aan humanistische vorming en het kunnen navigeren door de bagger die de maatschappij nu eenmaal ook produceert.”

Hebben ze op het SG al ontdekt dat ze gefaald hebben in de realisatie van die doelstelling? Zo nee dan beveel ik het SG bestuur jouw BSR reacties van harte aan.

Laad alle berichten na dit bericht in