Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Anthony Lurling aan de slag als assistent bij PSV O-17

Thiestemberg

Anthony Lurling gaat aan de slag bij de jeugdopleiding van PSV. Hij wordt assistent van Kevin Moeliker bij de O-17.

Lurling stopte afgelopen zomer definitief met voetballen. Na zijn afscheid als prof kwam hij nog drie jaar uit voor FC Engelen in de 3de klasse. Dit seizoen begon hij als trainer bij de amateurclub, nu komt daar dus een functie bij in de jeugdopleiding van PSV, waar hij al langer andere werkzaamheden verrichte. Voorheen was Lurling al actief bij FC den Bosch als spitsentrainer.

Lurling kwam als speler tot meer dan 20.000 minuten in het geel/zwart van NAC. Met 246 officiele wedstrijden valt de grillige vleugelaanvaller net buiten de club van 250. In deze wedstrijden was Lurling goed voor 45 goals en 45 assists. Wie weet brengt zijn trainersloopbaan hem nog eens terug in Breda.

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
BSR Loan watch: Diego Snepvangers 11 reacties
Terug naar overzicht
23 Reacties
65   6  
Toontje

Misschien maar voor een half uur. Maar hij zou in deze zwakke selectie nog aardig meekunnen. Alleen al om te laten zien hoe je een tegenstander dient aan te pakken.
Oh Oh wat missen we zulke spelers

65   6  
Toontje

Misschien maar voor een half uur. Maar hij zou in deze zwakke selectie nog aardig meekunnen. Alleen al om te laten zien hoe je een tegenstander dient aan te pakken.
Oh Oh wat missen we zulke spelers

23   2  
Judge M.

Rustig laten rijpen en hopelijk wil hij nog eens terug komen bij ons zodra er van bovenaf een andere wind waait. Iets zegt me dat de huidige machthebbers niet op een type Lurling zitten te wachten nu..

Succes Teun!

19   5  
Ernie

Nee, zulke voetballers hebben we al jaren niet meer in onze selectie. Met weemoed denk ik terug aan die tijd. Daarom heeft dit NAC niks te zoeken in de Eredivisie.

9   0  
Harrie

Hij was al assistent trainer van PSV O15 en is dus doorgeschoven vanwege Ramzi die aansluit bij PSV 1.

11   26  
Moppernac

Ik kan nog steeds niet begrijpen waarom er nog geen nieuwe trainer en versterkingen aan de selectie zijn toegevoegd.
Als NAC niet met Willem Weijs doorgaat als trainer is deze trainingskamp naar Portugal weer geld weggooien in een bodemloze put .

27   3  
De Kroonprins

In de zomer gaf TvdA aan (een beperkt) budget apart te houden om in de winterstop de selectie te kunnen versterken op posities waar dat op dat moment nodig zou zijn. Het verbaast mij daarom dat hij nu aangeeft dat er eerst spelers zouden moeten vertrekken alvorens er nieuwe spelers kunnen worden gehaald.

11   3  
Matc

Mij niet Kroonprins, Brood kost NAC geld nu!

4   2  
ome cor

Lurling was een speler die precies uitstraalde waar de letters NOAD voor staan. Zouden moderne jonge spelers dat nu eens snappen....dat zag de wereld die NAC Breda heet er veel mooier uit.

TvdA zegt dat er eerst mensen moeten vertrekken voor er ruimte is voor nieuwe spelers.

Dat is aan de ene kant misschien logisch, maar aan de andere kant blijven potentiële kandidaten niet wachten tot NAC een keertje in de gelegenheid is.

Daarnaast is hetgeen NAC wil slijten (Carolina, Kudimbana, de geblesseerde Leigh, eventueel van Anholt) nou niet waar voetbal-minnend Nederland/Europa op zit te wachten.

Op die manier zit je aan het eind van dit transferwindow nog gewoon met dezelfde groep en als eindconclusie: Amai mannekes, het heeft niet gemarcheerd zoals dunne Tom het gedacht had, se.

3   1  
Toontje

Geld hij zei dat hij nog een klein potje had.....Maar wat denk je dat Ruud Brood krijgt tot einde contract want hij zal niet genegen zijn (heel logisch overigens) om maar iets toe te geven.
Dus hoezo hebben we geld...NIETS
Of men moet weer flink over de brug komen. Maar dat is niet de verwachting

7   10  
Henri

Kan iemand mij verklaren waarom er bij NAC wel plaats is/was voor (ex) spelers als Dingsdag, Molhoek, Horvath, Braber, maar nietvoor Lurling. Deze is door NAC gewoon in de handen van PSV gedreven. Een regelrechte schande vind ik dat. Lurling had spitsentrainer kunnen worden, elftalleider, scout, jeugdtrainer, maar niets van dit alles. De kwade genius in het geheel was in mijn ogen Smulders die alles wat maar enigszins naar (oud) NAC riekte de deur wees, behalver JtR dan.

11   14  
Sjef de gevulde koek

Onze Eisenga is overal te zien. Alle feestje en partijtjes nu weer een week in Portugal overal behalve op de werkvloer waar hij hoort te zijn. In Heerenveen hadden ze het goed gezien ook hier valt hij overal door de mand. Wie zet deze man zsm op straat. We hebben echt met spoed een Ad nodig met Kennes en ervaring. Dit kan zo niet langer

2   5  
Een ander geluid

Och wellicht is het voor nac geen verkeerde route. Laat Lurling eerst in een prima professionele organisatie ervaring opdoen.
Met die opgedane kennis daarna snel halen !

Wel treurig dat er nu geen middelen zijn om een dominante routinier op het middenveld aan te trekken. Meer is niet nodig want dat blokkeert de jongeren.
De groot aandeelhouders moeten hiervoor de portemonnee trekken !
Het is een must voor promotie en dus ook voor de waarde van nac gezien vanuit de aandeelhouders.

Ps: als er 1 of 2 zo'n idee blokkeren geef dan spelersrecht aan investerende aandeelhouder.

11   5  
Basje

Ik vind dat er maar makkelijk over de aandeelhouders wordt gepraat. Zonder hun bestond nac niet eens meer en hun moeten even een jaar salaris extra bij storten.... beetje realistisch. En ja tuurlijk hun hebben het geld al binnen en ja ze hebben er zelf voor gekozen. Maar een beetje respect kom op man.

4   0  
Fred1

@ Toontje hier ben ik het volledig mee eens, maar niet alleen als speler ik had zo iemand ook graag in de opleiding bij NAC gezien.
Ik ben niet zo voor ex Naccers als trainer maar dit is de uitzondering op de regel!!

10   4  
Buurman

Wat opvalt is dat licht kritische geluiden al duimen omlaag opleveren. Maar goed .... Lurling was in het veld een geweldige gifkikker. Daarnaast een echte volksjongen. En vergis je niet hij kon voetballen. Het ontslag van Brood gaat heel veel geld kosten , ook zijn assistent moet worden doorbetaald. En ik vrees dat het niets gaat helpen. Gaan deze spelers nu plots beter ballen? Ik zie de enorme kapitaalwaarde van deze selectie niet. Oprecht excuus dat ik dat niet zie , en wat hoop ik ongelijk te krijgen. We hebben promotieplaats 2 nog binnen bereik. Maar er mogen pas nieuwe spelers komen als er spelers vertrekken. Voor de supporters die een duim omlaag gaan geven , en dat is uiteraard hun goed recht, heb ik een vraag. Kunt u aub uitleggen welke spelers die( enorme ) kapitaalwaarden vertegenwoordigen ? Want ik zie ze , buiten misschien SvH en buiten nog meer misschien van Hecke , niet. Wel heb ik een ploeg gezien die hooguit subtop in de keuken speelt. Maar misschien zit ik er helemaal langs. Ik laat me graag overtuigen dat het allemaal wel goed komt. We willen allemaal het beste voor ons NAC.

4   1  
Brecht

Het is de taak van de trainer spelers beter te maken en marktwaarde te creëren voor de club. Uiteraard binnen de voorwaarden dat spelers ieder hun optimale bijdrage aan het team leveren.
Terecht reden voor het ontslag van Brood is dat hij niet leverde. Potentiele waarde is er zeker met Noblejas, Monsalve, Dogan en op langere termijn Mashart , Bohui, van Hecke

6   0  
Rat uit Rijen

In de ruim 20 jaar dat ik onze club bezoek, is Lurling echt een favoriet van me! Dat heb ik hier wel vaker gezegd. Ik hoop dat hij ooit bij de club terug komt en dan dat de huidige (en toekomstige) selectie een voorbeeld nemen aan de beste man! Dat ze allemaal ooit zo'n wedstrijd spelen dat hun eigen 'Floor' er alleen nog maar op hoeft te gaan zitten... Held deze man! Wat mis ik die tijden...

1   1  
Sjef de gevulde koek

0-2 we worden kampioen maar zonder gekheid denk dat Weijs met Hecke en azzagari gaat spelen vrijdag.

2   0  
Basje

@sjef de gevulde koek


Ik hoop het. Beide zien voetballen en erg onder de indruk!

4   0  
Buurman

Beste Brecht. Dank voor je snelle antwoord. Ik heb je gelijk een duim omhoog gegeven. Nu mijn nuance. Ook een super goede leraar haalt niet meer uit een leerling dan erin potentie inzit. Een slechte leraar kan er inderdaad wel minder uithalen. Je kunt dit doortrekken naar de afdelingschef en de trainer. Ik vond overigens het ontslag van Brood onontkoombaar. Zijn gemarchandeer met Damen vond ik verschrikkelijk, maar ook de directie en rest technische staf hadden moeten ingrijpen. In plaats van het spel meespelen. Maar de discussie Brecht is nu , dankzij jou, hebben de genoemde spelers die potentie. Onze Spanjolen vind ik voor een club als NAC prima. Ook voor de ere selectiewaardig. Probleem is dat deze gasten weinig wedstrijden in de benen hebben. Monsalve was (is) al zwaar geblesseerd. Ik geloof niet dat andere ere clubs veel geld voor onze Spaanse vrienden gaan betalen. Bohui ? Nu komt mijn dossierkennis even tekort, is deze speler van NAC of gehuurd ? Ik heb nog niets van hem gezien, dus kan er nog niets over zeggen. Dogan? Vraag me af of hij de ere aan kan. Bij spits Dessers zag ik het zitten vanaf wedstrijd 1. Bij Dogan helaas niet. In mijn ogen komt hij net tekort. Van Hecke misschien, dat vind ik ook. Mashart moet eerst bij NAC in de keuken maar eens stabiel gaan spelen. Maar geld winnen met genoemde spelers ...... Ik vraag het me af. Ik persoonlijk zou er niet op inzetten. Degene die mogelijk doorbreekt is SvH. Als het een spits wordt als zijn pa , ook een gemankeerde voetballer, dan hebben we een kanjer die, klinkt rottig, geld opbrengt. Zijn mentaliteit is prima. Gaat hij er ooit 25 in de ere binnen knallen ? Dat punt ligt nog aan de horizon.

5   1  
Vrouwke

Heb hem laatst hierover gesproken. Hij wilt niks liever als voor onze mooi club werken maar helaas is hij nooit gevraagd. Dus zit hij nu bij psv waar hij volgens hem niks mee heeft. Als nac aanklopt is hij meteen hier. Het is toch een schande dat dit niet is gebeurd

0   0  
Fan uit Zevenbergen

0-4 voor nac

2   0  
Buurman

In het overzicht vergeten Olij. Prima keeper. Bijkomend probleem bij transferwaarde. Op het niveau van NAC zoeken hoger geplaatste clubs contact met de speler en gaan op het vinkentouw zitten tot einde contract. Je moet dus wel erg goed zijn wil je tijdens je contract getransfereerd worden en voor de je club, of meerdere clubs zoals Frenky de J., geld opbrengen.

Laad alle berichten na dit bericht in