Overal waar we komen

Ex-NAC: Bertrams lijkt terug te keren in de Eredivisie

Praatpapegaai

Het is geen keepershemel geweest bij NAC de afgelopen jaren. De enige keeper die in de buurt komt van Olij en Brondeel was dan toch Nigel Bertrams die een prima jaar heeft gekend bij NAC. Hij is na een nieuwe schouderoperatie van al zijn klachten af die hem al jaren teisteren. Hij is op dit moment in gesprek met meerdere eredivisieclubs, binnen afzienbare tijd weten we waar hij onder de lat gaat staan komend seizoen.

Bertrams traint op dit moment voor zichzelf in Veldhoven bij Rood-Wit. Samen met voormalig PSV-keeper Hans Segers werkt hij de broodnodige trainingen af. Over Segers spreekt Bertrams alleen maar vol lof: "Ik ken Hans al bijna mijn hele leven en hij gelooft in mijn kwaliteiten. Met hem haal ik het beste uit de trainingen. Bij PSV was hij in de jeugd al mijn coach en hadden we een prachtige groep, met bijvoorbeeld Kelle Roos, Jeroen Zoet, mijn broer Jesse en later ook nog Yanick van Osch. Ik weet zeker dat ze allemaal hetzelfde over Hans zullen zeggen."

Na een prima jaar bij NAC maakte Bertrams de transfer naar Nordsjaelland waar hij in een half jaar tijd drie keer mocht aantreden bij de beloftes waarin hij twee keer een nederlaag moest slikken en eenmaal gelijk wist te spelen. Zijn doel wist hij daarin ook geen enkele keer schoon te houden. Het volgende halve jaar werd hij verhuurd aan de Graafschap waar hij voor het eerst tegen NAC op de bank zat en na 4 wedstrijden PSV huurling Hidde Jurjus mocht vervangen en die plek ook niet meer heeft afgegeven. Helaas wist hij niet te handhaven met de Graafschap, in een tweeluik degradeerde de Graafschap alsnog uit de Eredivisie omdat Sparta eenmaal meer wist te scoren dan de superboeren. Tevreden was de keeper wel:  "Dat was denk ik mijn beste periode uit mijn carrière. Ik had echt het gevoel dat ik een volwassen keeper was geworden en kon in een paar wedstrijden punten pakken voor de ploeg. Het was jammer dat ik niet vanaf het begin van het seizoen bij De Graafschap zat, omdat de achterstand bij de winterstop al heel groot was."

Afgelopen seizoen stond de doelman onder de lat bij MVV, waar hij wederom een prima seizoen heeft gedraaid. Voor de coronaonderbreking speelde de schouderblessure van Bertrams wederom op. Ditmaal moest een laatste operatie hem van al zijn klachten af gaan helpen. Bertrams geeft aan dat de slepende blessure nu echt verleden tijd is. Na deze operatie heeft hij het volste vertrouwen dat hij nu eindelijk volle constante seizoenen kan gaan draaien. Daarvoor wil hij graag naar een club die hem die kans wil geven. Bertrams: ,,Het liefst wil ik spelen en anders moet ik gewoon de concurrentie aangaan. In het verleden heb ik een aantal schouderblessures gehad en ook afgelopen seizoen viel ik in de op één na laatste wedstrijd uit met klachten. Dat was door de corona-onderbreking niet heel slecht getimed, zullen we maar zeggen. Daarna heb ik besloten om mezelf nog één keer te laten opereren en nu is alle trammelant echt voorbij. Het voelt geweldig."

Bertrams heeft met 73 wedstrijden in het betaald voetbal nog lang niet zijn doel bereikt. Zelf denkt hij nog tien tot twaalf jaar onder de lat te staan voordat hij verzadigd is. Al met al gunnen we de keeper het beste, en als hij in de Eredivisie gaat spelen, hopen we hem weer in het stadion te zien in een Eredivisie-clash tussen NAC en zijn club in het seizoen 2021/2022.

Bron:
B-Side Rats, ED.nl
Vorig bericht
Seizoenkaartverkoop over de 9000 19 reacties
Terug naar overzicht
14 Reacties
31    
Moppernac

Zal wel bij Sparta terecht komen nu.
Succes, ik gun hem dat wel

-2    
BredaB

Mocht Olij vertrekken zou dat een prima vervanger zijn als eerste keeper.

31    
Moppernac

Zal wel bij Sparta terecht komen nu.
Succes, ik gun hem dat wel

7    
D'N Klaagmuur

Heeft dat seizoen een paar grote flaters gehad, plus een veel te belachelijk lange schorsing, maar ging naarmate het seizoen vorderde steeds beter keepen. Zeker de laatste 2 wedstrijden thuis tegen Heerenveen en uit tegen het al gedegradeerde Twente echt aantal onmogelijke ballen eruit gehaald, waardoor ik het persoonlijk echt jammer vond dat hij juist toen vertrok.

Mag van mij bij vertrek van Olij zeker terugkeren, hopende dat hij die vorm van destijds weer zou kunnen evenaren.

1    
Bart

Oké keeper maar niet voor ons. Zo onzeker en laat je dat bij nac nou net niet moeten hebben met 18/19.000 hijgende supporters in je nek. Vertrouwen zoals olij, brondeel en muric hebben dat moeten we hebben! 16 meter is van de keeper!

17    
Ivo

Is TvdA zijn bureau al aan het uitruimen? Ik ben de ex-NAC berichten beu. Er is werk genoeg voor de selectie van komend seizoen! Binnenhalen die spelers!

5    
Henkie

Was echt een enorme matige keeper. Zal wel reserve worden.

-31    
Falco

@Bart hou toch je smoel man

3    
Belgische Naccer

Aardig keepertje, maar te klein om echt een topper te zijn.

Maar stukken beter dan van Leer, Birighitti en "good old" Davy Schollen. Maar slechter dan die 3 is ook niet te vinden.


4    
Johan Apeldoorn

Redelijke keeper, maar ik vind hem niet in de buurt komen van Olij.

2    
Boxer

@ Belgische naccer
Je vergeet Quintus van der meulen nog. Vergeleken met hem was Schollen een held

-5    
Nacman

Die gaat naar de zusjes

3    
Buurman

Leuk dat hij weer een club vindt in de ere. Heeft twee grote nadelen. Regelmatig onzeker en te klein. NAC moet gaan voor een betere keeper als Olij vertrekt.

3    
Zippo

Ik zou Muric nog een keer proberen, zit vaak op de tribune bij Nottingham. Mocht Olij vertrekken.

2    
geelzwartwit

Volgens bn destem en Hyballa
Gaat Hyballa gewoon door als trainer.
Verdere uitspraken mbt TvdA zijn er door Hyballa en Manders niet gedaan

Laad alle berichten na dit bericht in