Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Bryan Roy krijgt taakstraf van 80 uur

Thiestemberg

Bryan Roy heeft een taakstraf ontvangen van 80 uur. De ex-NAC speler krijgt deze taakstraf (en een voorwaardelijke celstraf) voor het bedreigen van Mark Rutte. Roy verscheen niet bij de hoorzitting en stuurde tevens geen advocaat.

Bryan Roy kwam al eerder in de problemen toen hij suggereerde dat Rutte zomaar een 'headshot' zou kunnen krijgen. Dit kwam hem op een ban van het platform Twitter te staan. Op Telegram ging Roy echter rustig door met zijn uitspraken. Die uitspraken zijn hem nu op een veroordeling komen te staan. Roy erkent weliswaar dat hij de tweets heeft geplaatst, maar bestrijdt dat hij de premier bedreigde. Volgens de oud-prof doelde hij op het maken van een foto van het hoofd van de premier (een headshot).

De rechter ging niet mee in dit verweer en refereerde aan de uitspraken, die Roy in april tijdens zijn verhoor deed. Daarin stelde hij onder meer dat hij misbruikte kinderen wilde beschermen en dat Rutte onderdeel zou zijn van een plan om de wereldbevolking tot vijf miljoen mensen te reduceren. Hiervoor moest Rutte boeten, aldus Roy.

Bron:
B-side Rats, AD
Volgend bericht
NAC-spelers definitief opgeroepen 16 reacties
18 Reacties
106   3  
Da Pope

Wat een jaar NAC al niet met een mens kan doen.

39   4  
Das Phantom (BSR)

Koekoek!

106   3  
Da Pope

Wat een jaar NAC al niet met een mens kan doen.

35   4  
Tim

"Roy erkent weliswaar dat hij de tweets heeft geplaatst, maar bestrijdt dat hij de premier bedreigde. Volgens de oud-prof doelde hij op het maken van een foto van het hoofd van de premier (een headshot)."

Dit is wel het meest belachelijke wat ik ooit gehoord heb

35   8  
willem 4,5

Roy is een Loser, skip hem maar uit de NAC geschiedenis. Jammer dat ie ooit voor NAC gespeeld heeft. Een werkstrafje daar gaan we weer.....

21   4  
Maarten

Taakstraf, tja. Wanneer gaan mensen leren dat geweld niks oplevert? Zo primitief.

35   4  
N1912

Die man is geestelijk volledig de weg kwijtgeraakt, triest man. Zo’n coronapandemie erbovenop helpt ook niet echt mee natuurlijk. Je ziet maatschappelijk helaas sowieso steeds meer mensen afglijden, die echt niet meer van nep kunnen onderscheiden, de meest vergezochte complottheorieën aanhangen.

Slechte ontwikkeling, die mensen worden zonder het bewust door te hebben steeds dieper het moeras ingetrokken totdat er dadelijk echt geen weg meer terug is. Voordat je het doorhebt ben je zo ver heen dat je net zoals Bryan Roy de wereldleiders beschuldigd van pedofilie en openlijk fantaseert over het neerknallen van de minister president.

Die mensen hebben een Avondje NAC nodig. Goed voor je relativeringsvermogen.

9   1  
Yup

Aluhoedje

11   1  
Henri

Toen Brian nog in de A-jeugd van Ajax speelde ben ik destijds speciaal voor hem naar de finale gaan kijken van het Rat Verlegh toernooi. Hij had er binnen een kwartier al één in het mandje hangen. Wat een fenomenaal talent.
Na zijn vertrek bij Ajax naar Foggia begon zijn sportieve verval eigenlijk al dat zo'n beetje bij NAC eindigde. Helaas voor hem bleef het niet alleen bij een sportieve teloorgang. Triest te zien hoe hij er nu voorstaat.

6   13  
scheppioni

Kan ok zo in een NAC elftal allertijden 'louge figuren' met kraay, helder e.a.

12   7  
Tommy

Treurig. Hij heeft vooral hulp nodig. Blijf weg van dat gif van de sociale media, jongen.

NAC heeft wat spelers gehad die aan het eind van hun carrière nog even langskwamen en niet meer presteerden.

Roy, Glen Helder, Peter Bosz, Ruud Geels, Linskens, Gorter en ook Pierre bij zijn comeback om er maar eens een paar te noemen.

6   3  
Tip

Heel triest verhaal.

10   1  
F8Hipster (BSR)

@DunErwt offtopic reacties halen we weg, dat is al jaren ons beleid. Daarnaast is dit niet de site om te discussieren over het coronabeleid van de overheid. Daar zijn zat andere plekken voor. We hebben het hier over NAC.

Overigens bashen wij Roy niet, maar plaatsen we een nieuwsbericht over een misdrijf dat hij heeft begaan.

13   1  
Da Pope

@DunErwt

We hebben het al heel vaak uitgelegd: Op deze website heb je alle ruimte om te discussiëren over NAC en wat daar direct mee samenhangt.

Ik heb echt alle begrip voor de keuzes die je maakt, de woede die je voelt als je je beperkt voelt in je bewegingsruimte en zorgen die je je maakt over de toekomst, maar BSideRats.nl is niet de plek om daar een gesprek over te voeren. Daar zijn tal van andere plekken op het internet voor.

Wij vinden dat geen onredelijk standpunt.

7   18  
DunErwt

@F8 Hipster

Gezien dat je zelf zegt dat er over dit onderwerp genoeg gezeik is hadden jullie de reacties niet open moeten gooien, beetje jammer.
Uit respect voor jullie beleid ga ik er niet meer over zeggen en mogen mn reacties weg. Vriendelijke groet Erwtje

5   11  
Lamington

Ah, dus bsiderats leden mogen Roy hier wel openlijk voor gek verklaren. Dat is natuurlijk wel redelijk.

2   0  
Tante Annie

Het is niet redelijk, maar wel NAC gerelateerd, dat is al een stap in de juiste richting

2   0  
ome cor

Te veel ballen in z'n carrière, zeker ?
Wat een dwaas.

1   0  
henk

Brian Roy verklaart vooral zichzelf voor gek. Als je die man hoort spreken of zijn zwakzinnige teksten in gebrekkig Nederlands leest, dan is het evident dat hij ze niet allemaal op een rijtje heeft.

Laad alle berichten na dit bericht in