Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Ernie Brandts aan de kant gezet bij FC Eindhoven

DeWeesJr

Het lijkt erop dat Ernie Brandts op korte termijn ontslagen gaat worden bij FC Eindhoven. De trainer staat de komende dagen niet meer langs het trainingsveld.

De maatregel volgt op berichtgeving dat de spelersgroep geen vertrouwen meer heeft in de staf. FC Eindhoven heeft aangegeven de komende dagen in beraad te gaan en te zoeken naar een oplossing. Voorlopig zal Ernie Brandts de komende dagen niet meer voor de groep staan.

FC Eindhoven kent een matig seizoen en staat op een teleurstellende zestiende plaats. Er werd in 2021 pas één keer gewonnen. Dat gebeurde vorige week op bezoek bij Dordrecht. 

Bron:
B-Side Rats, ED
Volgend bericht
Column: Heeft Steijn een punt? 56 reacties
Terug naar overzicht
23 Reacties
35    
Wanny

Waarom lees je hier steeds een vergelijking met Hyballa. De beste man is maar liefst 7 wedstrijden hoofdcoach van NAC geweest. Daar kun je niks uit afleiden.

12    
Ric

Exact hetzelfde verhaal vanuit de spelersgroep als bij ons destijds.

-18    
Ivo

De logische reflex is om dan te roepen dat Brandts Steijn maar moet gaan vervangen.
Maar dat lijkt me geen goed plan.

Zet lekker een jonge, gretige trainer voor de groep, met moderne voetbalopvattingen. Dit werkte in het verleden bij Maaskant (1e periode), Vreven en Hyballa ook prima.

En laten we vooral even aanzien hoe we dit seizoen afronden. In het vorige promotiejaar zaten ook mindere perioden. Wel vond ik het voetbal toen beter.

4    
Donadoni

Lezen Ivo...

-48    
Vliegende hollander

Wat mij betreft,ernie ruilen tegen m.steyn.
Kan me nog wedstrijden herinneren dat we onder ernie onverslaanbaar waren.
Mischien niet altijd met mooi voetbal,maar uiteindelijk tellen wel de punten.
En dus ook resultaat.....met europees voetbal.
Mooie tijden.

35    
Wanny

Waarom lees je hier steeds een vergelijking met Hyballa. De beste man is maar liefst 7 wedstrijden hoofdcoach van NAC geweest. Daar kun je niks uit afleiden.

27    
Becherovka

Wanny,

Onder Hyballa heb ik leuker voetbal gezien dan de afgelopen 5 jaar. Daar heeft die bij mij wel wat credits mee verdient.

Verder was het een gekke man, die duidelijk een houdbaarheidsdatum had.

27    
scheppioni

Jammer voor Ernie !!
Gun hem het beste !!
Ik verlang nog vaak naar ons NAC in 2007/2008 !
Voor komen was kat in het bakkie, ga je goed Ernie !

-17    
Ome Cor

Wat ? De trainer die ooit derde werd in de eredivisie met NAC wordt ontslagen bij Eindhoven ???

De beste man heeft 1x op niveau succes gehad. En de NAC leiding schatte toen in dat hem dat nooit meer zou lukken.
Iedereen hier viel daar overheen, maar buiten titels in Iran en Rwanda (of all places) heeft Ernie toch ook niks noemenswaardigs gepresenteerd als trainer ?

Vreemd genoeg weet niemand zich hier meer te herinneren dat we wel blij waren met de punten en eindklassering, maar niet met het saaie voetbal. Één seizoen kon je daar iedereen mee foppen, maar daarna was het klaar. Niet verlengen was de beste beslissing destijds.

Prima kerel, die Brandts, maar geen hoofdtrainer met de huidige spelers mentaliteit.

-14    
Badeend

Een van de eerste keren dat ik me prima kan vinden in het commentaar van ome Cor. En dan vergeet je nog dat Brandts destijds samen met Leon Vlemmings voor de groep stond - die óók niet veel gepresteerd heeft na NAC, maar wél weggekocht werd, als assistent. Dat zegt toch ook genoeg over hoe de hele (?) buitenwereld inschatte waar de verantwoordelijkheid voor de 3e plek lag. Brandts was een prima, aardige man, en het juiste boegbeeld voor destijds, maar ik begreep de keuze om afscheid te nemen heel goed. Alleen absoluut niet de keuze voor Maaskant daarna, die alleen maar iets had gepresteerd bij RBC en vervolgens overal (!) waar hij kwam alleen maar profiteerde van het werk van zijn voorgangers. Over een houdbaarheidsdatum gesproken.

25    
Bart

Een trainer is voor een groot deel afhankelijk van het materiaal en uiteraard wat hij er mee doet. ( zie Steijn die doet er bijvoorbeeld niks mee )
Eindhoven heeft een hele povere selectie en denk dat Ernie er alles uit heeft gehaald wat er in zit.
Daarbij aangetekend dat ze vaak de schlemiel zijn geweest.
Niemand maakt mij wijs dat iemand die een WK finale heeft gespeeld een lulletje rozenwater is.
Brands is na zijn NAC tijd verschrikkelijk beschadigd en is enorm onderschat en beschimpt.
Was nergens goed voor.
Dat is de reden waarom hij nooit een topclub daarna heeft gehad.
Dus ome Cor lult ook maar wat in de ruimte.
Bovendien ik heb destijds van het voetbal onder Brands ook genoten, was verre van saai want ook verdedigen is een onderdeel van het spelletje.
En dat deden we destijds met verve.

12    
H.V.M.

Volledig eens met Bart die een uitstekende conclusie trekt!

5    
Gjoewie

De trainer die er bijna in zijn eentje voor zorgde dat NAC 4 ton betaalde voor zijn beste speler... Dat is een kwart van de omzet van de club! En die flikkeren ze buiten? Die man moet een standbeeld en een erelidmaatschap voor het leven. En gratis bier!

14    
Wanny

Die Ernie is ook veel te aardig om hoofdtrainer te zijn. Is ook nog eens van de oude stempel, niet lullen maar poetsen. Dat past niet echt bij de huidige generatie met oordoppen in en volgekalkt met tattoo's.

Bij NAC had ie een hoop ervaring in de selectie en dat waren ook gewoon normale jongens. Penders, Zwaanswijk, die wisten wel wat er moest gebeuren. Dat was een goeie combi.

-11    
sjef de gevulde koek

Volkomen terecht, deze trainer heeft meerdere malen geroepen dat Kay de Rooij veel te goed was voor NAC en subtop eredivisie aan kan. Als je zulke onzin uitslaat mag je wel op straat gezet worden. Helaas voor ons zat onze Ernie er volledig naast wij weten nu wel beter.

1    
Judge M.

Wat Bart zegt inderdaad. De goals en assists van Kaj de Rooij in het begin van het seizoen verbloemden een hoop. Na zijn overstap naar ons is het snel bergafwaards gegaan en werd Brandts vooral een hele zure oude man..

12    
Tip

Brandts is een prima trainer. Tactisch heel sterk. Maar Ernie is enorm te goeder trouw en geeft spelers veel vertrouwen en verantwoording. Eigenlijk een hele fatsoenlijke normale man. Als je Brandts als trainer binnen haalt moet je er een sterke man onder plaatsen voor de orde en discipline. Uiteraard moeten die over het paard getilde spelers van Eindhoven zich kapot schamen. Hun staan verdomme in het veld.

Verder heeft Kaj de Rooij beslist wel talent. Maar zoals NAC speelt zakt iedere speler die het moet hebben van techniek door het ijs.

6    
Samson

Bijna al die trainers zijn net zo goed als hun materiaal. Behalve Steijn, die is slechter :)

1    
Dutchbird

Zou Ome Cor een alias/avatar zijn voor Arno Vermeulen? Zelfs als hij gelijk heeft komt het rottig uit zijn strot / toetsenbord.

15    
DunErwt

Als je een beetje supporter bent van NAC koester je die 3e plaats die we toen gehaald hebben.

-4    
Ome Cor

@BART
Dus als je als speler een WK hebt gespeeld dan ben je automatisch een goede trainer ?
Ik zeg niet dat hij geen verstand van voetbal heeft of een lulletje rozenwater zou zijn, maar een top trainer is het in mijn ogen ook niet. Niet voor dit niveau.

@DUNERWT
Precies....die derde plaats is wat je moet koesteren. Niets meer en niet minder dan dat.

3    
Fritske d'n Olifant

Zoals wel vaker ligt de waarheid ergens in het midden. Brandts had in de seizoenen dat hij hoofdtrainer was van NAC een prima spelersgroep tot zijn beschikking. En die spelersgroep had het geluk dat ze een trainer hadden die hen optimaal liet renderen. Waren de spelers dan de baas? Nee. Is Brandts dan zo'n fantastische trainer? Ook niet. Het was gewoon een samenloop van omstandigheden. De sterren stonden goed. Op het moment dat een deel van de spelersgroep bij NAC te kennen had gegeven niet meer met Brandts verder te willen gaf dat de rare situatie dat de spelers het vanaf toen zelf moesten laten zien omdat supporters en media ook wel zagen dat Brandts een loer werd gedraaid. Wie herinnert zich nog het bizarre interview met Penders destijds? Enfin vanaf toen won NAC alles. Voorronde Champions League lag binnen handbereik. Maar helaas, de pijp was leeg. Evenals de Grote Markt.

-3    
The M.

Bij Eindhoven zie je nu dezelfde reacties als destijds bij ons NAC. Een spelersgroep die Brandts als mens zeer waardeert maar hem als trainer tactisch en voetbaltechnisch gezien een onbenul vinden en vinden.
Bij NAC werd Brandts tot het einde van het seizoen gedoogd, met dank aan de goede resultaten, waarna het ontslag logisch en terecht was.

Exemplarisch was destijds de briljante zeer om Mark Schenning in de spits te zetten. Alleen kwam deze tactische vondst vanuit de spelers zelf en werd Brandts keer op keer door diezelfde spelers overruled.

3    
Rade

@The M
Henk ten Cate zette Schenning in de spits.. Ernie Brandts had Amoah in de spits...

Je haalt twee succesperiodes uit lang vervlogen tijden door elkaar...😏

Laad alle berichten na dit bericht in