Overal waar we komen

Ex-NAC: Ernie Brandts hoofdtrainer FC Eindhoven

Da Pope

Ernie Brandts wordt de nieuwe hoofdtrainer van FC Eindhoven. De Oost-Brabanders maakten vandaag bekend dat de voormalig NAC-trainer de vertrokken David Nascimento opvolgt. Brandts werkte al als assistent-trainer bij de blauw-witten.

Het is voor Brandts al even geleden dat hij eindverantwoordelijke bij een profclub was. Na zijn vertrek bij FC Dordrecht in 2015 was hij nog hoofdtrainer bij RKVV DIA, maar werkte hij verder alleen als assistent. Bij FC Eindhoven krijgt hij nu een nieuwe kans als hoofdcoach.

 

 

Bron:
B-Side Rats, FC Eindhoven
Volgend bericht
NAC herovert Andro Knel Bokaal 33 reacties
Terug naar overzicht
50 Reacties
0    
JN

Leuk! Wanneer ontvangen we de Eindhovenaren?

0    
Heksenketel

Net zoals het voor Brands al een tijdje geleden is, is het voor ons ook al een tijdje geleden dat we een rol speelden. Succes Ernie!

0    
Henri

@JN
Je zit op internet, dus ik zeg, Goolge even. Of ben je daar te lui voor, moeten andere forumleden het voor jou even opzoeken?
Helaas worden er op dit forum dagelijks van dergelijke stompzinnige vragen gesteld. Waarom doet Kudimbana niet mee? Waar zijn de Ilic broertjes? Allemaal info die op deze site staat of op andere sites cq dag/-weekbladen.

0    
De trainer

18-10 Eindhoven- NAC en 10-4 NAC- Eindhoven

Massaal toezingen deze oud-held. Hoe verzin je het, 3 e geëindigd met NAC in de eredivisie en ontslagen worden wegens slechte prestaties. Een standbeeld voor deze sympathieke man had meer op zijn plaats geweest.

0    
Belgische Naccer

Goede vent!

Maar ik moet wel zeggen dat hij een selectie had, van champions-league niveau in vergelijking met wat er nu rondloopt....

Ik hoop zo dat Tom nog een paar konijnen uit de hoge hoed tovert. Want met deze selectie ga je geen enkele rol spelen in de KKD. Dat had je trouwens met de selectie van vorig jaar ook niet gedaan. Dat was ook 2e rijtje KKD-niveau.

Veel enthousiasme maar geen spelers waar een ploeg als ik noem maar iets...De Graafschap, wakker van ligt...

Maar ik maak me inmiddels wel zorgen. Tuurlijk kun je zeggen, het is maar een "oefenwedstrijdje" dat deden we vorig jaar ook...en toen kwam het ook goed....of niet?

Kom op Tom nog 3 winnaars erbij! Dan komt er evenwicht en rust....iets waar de supporters naar snakken! Het gevoel dat er ECHT niemand wint in Breda, en niet dat dit hopen is tegen beter weten in. Dat zijn we beu!

0    
JN

@Henri
Beetje flauwe reactie, om alle schapen over één kam te scheren.

On-topic: wat ik met mijn eerdere reactie al wilde laten blijken: leuk om Ernie te ontvangen!

0    
Real Robert

Eindhoven gaat dus in ieder geval boven NAC eindigen. Hoewel, waarschijnlijk niet echt moeilijk.
Tenzij hij ook zijn schoonzoon opstelt!

0    
Heksenketel

@De trainer

Dat was in een tijd dat het liedje "Niemand wint er in Breda" is uitgevonden. Iedereen kwam met knikkende knieën naar Breda!

0    
Marti

Mag van mij xekrr terug keren bij NAC , eigenlijk liever vandaag dan morgen !

0    
Mmm

Brood zegt dat er van de week nog spelers bijkomen. Laat ze aub de.goeie zijn ben beniieuwd!!!

0    
Semsi

Brood heeft het over 3 nieuwe spelers. Ilic, Ilic en Kudimbana.

0    
Mmm

Is ook goed maar.volgens mij meer.....

0    
henk

@Heksenketel
Dat liedje komt uit de tijd van Henk ten Cate.

0    
Buurman

Tactisch hele goede trainer. Geweldig was zijn tijd bij NAC. Kreeg echter einde seizoen meerdere messen in zijn rug en moest weg. Maar Ernie bleef tot zijn laatste snik een heer. Ik wens hem veel succes bij Eindhoven.

0    
Heksenketel

@henk

Dan verander ik mijn post in "Dat is in de tijd dat het liedje 'Niemand wint er in Breda' eer werd aangedaan."

0    
JohnFe

Zover ik weet 10 April pas JN :)

0    
jvt

En zo is het Buurman, 100% eens.
Sterke bevlogen assistent trainer er naast en klaar. De assistenten van nu zijn even flets als Brood. Totaal geen fanatisme en stemverheffingen te bekennen.

0    
H.V.M.

E.B. was een prima trainer voor NAC.
'Buurman' geeft dit goed aan!
Desondanks zijn er nog drie met zaagsel in hun bovenkamer die Buurman 'n ? geven.
Moet hier niet gekker worden.

0    
ome cor

@ de trainer
EB is helemaal niet ontslagen, dus ook niet ontslagen wegens slechte prestaties.

Zijn contract liep af en er is besloten om dat niet te verlengen.
Daar kun je best over discussiëren, maar je moet de waarheid niet verdraaien.

0    
Q

@Buurman, tactisch schijnbaar juist een zwakke trainer. De sterkhouders uit de selectie destijds namen hem niet serieus. Ook de reden waarom hij het nergens heeft gered na zijn 3e plek met NAC.

Leon Vleminckx kreeg juist de credits intern.

Maar voor mij onbegrijpelijk hoe je zo’n held kan afserveren.

0    
Pieter Putgezicht

Een aantal mensen volgen NAC niet echt als ze denken dat Brands tactisch een sterke trainer was.

Volgens mij is er op een nette manier afscheid genomen.

We hadden destijds wel een heel ander soort selectie met met veel meer ervaring en echte profs. Er werden dan ook hele andere salarissen betaald.

0    
Yaya

ERNIE PRESIDENT

0    
ome cor

In de tijd van Ernie stond er hier veelvuldig te lezen dat er laf voetbal werd gespeeld.
De resultaten waren goed, maar op de tribune was het minder leuk.

Ook de factor geluk was ruimschoots aanwezig
Bij NAC zag niemand hem dat kunststukje herhalen
Verder in Nederland ook niemand, trouwens.
VD Gaag kon na een slechte periode bij NAC naar jong Ajax, om maar een verschil te noemen

Als NAC besluit hem, die held die het zo goed deed, geen nieuw contract aan te bieden, waarom was er dan niet 1 Europese clubs die zijn kans greep ?

Alleen hier en in donker Afrika heeft Ernie de heldenstatus. Is dat dan niet vreemd ?

0    
Gjoewie

Ome Cor > Spijker op zijn kop! EB hamerde op de defensie, in geen enkel seizoen hebben we zo vaak de nul gehouden als toen. Dat we er dan af en toe aan de voorkant een goaltje bijprikten, maakte dat we op de derde plaats eindigden. Maar spetterend voetbal was het niet. Toch verdient EB alle lof, het is toch een resultaat dat geen van zijn opvolgers gehaald heeft. In die tijd liepen we met de neus in de wolken en dachten dat we nog beter konden en moesten en dus werd EB aan de kant geschoven. Dat had dus niets met slechte resultaten te maken, maar met grootheidswaanzin.

0    
scheppioni

Succes Ernie !!!
Goeie gast, verlang naar zo'n onverslaanbaar NAC !

0    
JN

Dankjewel, JohnFe ;-)

0    
Geelzwartwit

Samen met de seizoenen onder Rijsbergen het meest saaie wat ik ooit bij NAC gezien heb. 3e leuk maar dit was voor mij geen NAC.

0    
Janmetdenacpet

Voor mij wel !

0    
Otjes

Fantastische periode met Ernie. Opkomende backs en de nul houden. Iedereen nam screenshots van Teletext omdat we maanden op 1 stonden.

Niks geluk, fantastisch voetbal op Italiaanse leest.onvergetelijk.

0    
Buurman

Ieder zijn mening , daarom is er gelukkig ook discussie. Maar een kleine toevoeging. Zeker weten dat Brandts tactisch wel sterk is. Dat wordt ook overal bevestigd waar hij heeft gewerkt. Brandts is echter een heel fatsoenlijke vent in een keiharde , dikwijls onbeschofte , gemene voetbalwereld. In zijn tijd als international had Brandts bv. veel moeite zich te handhaven tegenover brutale types als Wim Suurbier etc. Hij werd gepest. Ernie was te netjes. Voor de groep heeft Brandts een sterke assistent naast hem nodig. Precies wat jvt stelt. En geen assistent die een mes in zijn rug duwt en de credits opeist. Ik denk dat Ernie bij Eindhoven in een goede sfeer kan werken. Brandts heeft ook capaciteiten voor TD.

0    
Buurman

In bepaalde functies kan iemand te netjes , te terughoudend , te verlegen zijn. Om die reden is Ernie ( nog) geen toptrainer geworden.

0    
JN

@Buurman

Wat dat betreft zou een combi Brandts-Vreven wel heel mooi zijn. Op papier, wel te verstaan.

Als ik terugkijk naar de selectie van die tijd, is volgens mij alleen Ronnie Stam vrij goed uit de verf gekomen op een hoger niveau. Dat bevestigt volgens mij dat de kwaliteit van de selectie niet alleszeggend is, maar de kwaliteit van de technische staf des te meer. Dat biedt perspectief voor ons elftalleke nu!

0    
Henk de Wit

Quote: "Massaal toezingen deze oud-held. Hoe verzin je het, 3 e geëindigd met NAC in de eredivisie en ontslagen worden wegens slechte prestaties. Een standbeeld voor deze sympathieke man had meer op zijn plaats geweest"

Haha Jiskefet is er niks bij. Zal wrsc niet wegens slechte resultaten geweest zijn. Geen chemie of weet ik veel met wat voor bullshit ze allemaal komen. Geen uitstraling , dat klopt natuurlijk wel enigszins. Het is niet snel goed. Ik zeg : never change a winning team.

0    
Buurman

Beste JN. Heel goed gezien ! Ik ben er eigenlijk van overtuigd dat je met het duo Brandts -Vreven enorm in de roos schiet. Die zijn wel zo compatibel en aanvullend. En dan Vreven voor de groep en Brandts observeren. Daarnaast beide eerlijke mensen die geen messen trekken achter iemand zijn rug. En nog betaalbaar ook.

0    
Des NAC's

Episch commentaar na de 1-8 pandoering bij AZ uit: "Ja, da kan gebeuren..."

0    
Optimist

Gelukkig dat ie toen niet promoveerde.

0    
Fred1

Ernie, ik heb er zoveel over gezegd.
Ik zeg alleen nog dat hij van mij morgen weer voor de groep mag staan.
Geweldige trainer, geweldig mens en geweldig tacticus én hij heeft geen irritante schoonzoon die geen poot kan voetballen en het restant van de voorbereiding verneukt , ook dat is al een pré.

0    
Cees

Ernie Brandts heeft tezamen met de staf destijds een herkenbaar team geboetseerd. Inderdaad het voetbal had niet de hoogste amusementswaarde, maar het klopte tot in de kleinste details. Men haalde toentertijd het maximale uit het elftal. Als puzzelstukjes pasten als geheel naadloos in elkaar.

NAC speelde resultaatvoetbal in optima forma, haast perfect uitgevoerd. Daar kon ik van genieten, hoe haast elke tegenstander zich compleet stuk liep op deze geoliede machine. Laten we het een ouderwetse Italiaanse versie noemen, knap hoor.

Toch moest hij weg. Ik zou willen weten waarom? Maar ik denk niet om het vertoonde spel, enz.

0    
Marti

Cees , ze kwamen met het waardeloos argument ,Ernie Brandts laat geen Bourgondisch voetbal zien ,

0    
Nacbelg

Helaas gaan we het met onze koekenbakker Brood niet redden dit seizoen. Vorig seizoen niets teweeg gebracht(bleef met dezelfde spelers aanmodderen).
Nu de klucht met zijn schoonzoon en het opstellen van een b-elftal tegen Lokeren!
Ernie was een held. Net als Stijn Vreven met zijn passie.

0    
ome cor

@Nacbelg
Jij doet het idee van "domme Belgen" eer aan.
Ruud Brood is een oud NACcer die zeker geen koekenbakker is.
Vorig seizoen was al verloren toen hij kwam en zelfs een Louis van Gaal had hier niks meer van kunnen maken.
B-elftal opstellen tegen Lokeren is niet onlogisch
Alle spelers moeten getest worden, niet alleen de basis 11. Daarbij gaat het om een fokking oefenpotje en niet om een Europa League duel.

Ernie en ook Stijn hebben niks te maken met de huidige voorbereiding, noch met de a.s. competitie voor NAC.
Brood afzeiken is dus totaal niet relevant als jij je mening wil laten horen over Dhr Brandts.

0    
Dutchbird

Ernie is een aardige kerel en kan ook een team neerzetten.
Zelden iemand gezien die in de loop der jaren zo vaak onrecht is aangedaan. .

0    
Martin H

Zoals gewoonlijk geeft ome Cor zijn hak op de tak visie weer, vandaag dit en morgen is zijn mening weer 180 graden gedraaid, één ding is hij wel consequent in en dat is het affakkelen van mede supporters en het tackelen van andermans mening.
Heb je een andere mening dan ben je dom , lomp of gek, en in dit geval is iemand het prototype van een domme Belg.
Alles wat krom is lult ome Cor gewoon recht als hij maar kan ageren.
Ik ben het volkomen met Nacbelg eens, Brood heeft het eind van het seizoen gewoon laten lopen en dat is wanpresteren en wat hij nu met die slome schoonzoon flikt is helemaal buiten proportioneel.
Die had allang afgetest moeten zijn en niet eens een kans moeten krijgen overigens.
Die slome kan je beter bij walking football voor 60 plussers mee laten doen dat is zijn nivo.
En Brood mag de veters van Stijn en Ernie trouwens niet eens strikken niet eens in hun schaduw staan.

0    
drsMarcellus

@Otjes,

In mijn herinnering hebben we in 2007/2008 nooit op 1 gestaan. Sterker nog, de eerste seizoenshelft was een typisch NAC seizoen. We hobbelden mee rond de negende plek. Na de winterstop in 2008 begon het echter "te lopen" en haalden we in 8 wedstrijden 21 punten waarmee de derde plek werd veiliggesteld. De periode dat we op 1 stonden was in seizoen 2008/2009 toen we na 6 speelronden 15 punten hadden en dus op 1 stonden (is uit het blote hoofd dus ik kan er een cijfertje of wat naast zitten ?). Dat was overigens al met Maaskant aan het roer.

Neemt overigens niet weg dat Ernie Brandts voor mij een held was die, samen met de technische staf het maximale rendement heeft gehaald met die selectie. Intern werden inderdaad de credits aan Vlemmings gegeven maar kijkend naar wat die na zijn periode bij NAC heeft gepresteerd durf ik wel te stellen dat de cohesie tussen hoofd-, assistenttrainers en selectie optimaal was in dat seizoen.

0    
Badeend

Zeldzaam hoe EB hier ineens tot Mourinho wordt verheven na al die jaren. De verhalen worden ook steeds mooier ("we stonden maanden op 1")(we stonden welgeteld driekwart etmaal op 1, vlak voor de winterstop, tot PSV weer gelijk kwam in wedstrijden, en hoger op de ranglijst).

Feiten zijn dat niet EB, maar Leon Vlemmings werd weggekocht (!) bij NAC én dat EB na NAC nergens meer echt aan de bak is gekomen. Dat zegt toch ook wel wat, denk ik. Al die stemmingmakerijlulkoek dat EB vanwege slechte resultaten of (mijn favoriet) "niet-Bourgondisch voetbal" zogenaamd "ontslagen" is.... Dan begrijp je er helemaal niets van. Ik begreep de keuze om zijn contract niet te verlengen destijds prima.

Dat Maaskant een bijzonder slechte opvolger was, dat is een heel ander verhaal.

0    
drsMarcellus

@Dutchbird,

Zelden heb ik zo'n aimabele man als Brandts gezien in de voetballerij. Destijds door een deel van de selectie en Mommers een mes in de rug gestoken en nooit, maar dan ook nooit heeft hij zich daarna negatief over NAC uitgelaten. Dat siert hem enorm.

0    
Fred1

DrsMarcellus die naam Mommers moet je vervangen door Stewart en selectie moet je veranderen in Penders en die rat van een Vlemmings.
Mommers was juist pro Brands.
@ Badeend ook jij bent volkomen verkeerd geïnformeerd, ik ga nu niet weer heel het verhaal oplepelen maar Brands is uiteindelijk slachtoffer geworden van een controverse tussen Stewart en Mommers en het had niets met prestaties en sportiviteit te maken. Louter vieze achterklap.

0    
drsMarcellus

@Fred1,

Mommers wist in februari of maart al te vertellen dat er een nieuwe trainer zou komen voor seizoen 2008/2009. De naam Maaskant noemde hij toen nog niet maar wel dat de trainer zou worden vervangen. Dus in mijn optiek heeft Mommers zeker geen schone handen voor wat betreft Ernie Brandts.

0    
Dutchbird

Mommers was de grootste mislukkeling die ooit heeft rondgelopen bij NAC

0    
Nacdictive

Ik gun Ernie het allerbeste, 3e worden met NAC was uniek!! Succes Ernie.

Over wel of geen tacticus heb ik geen mening, wel een mening van een oud-speler en die loog er niet om: Brandts had met Leon V een wereldassistent en op het veld een paar zeer ervaren spelers die het wel regelden..

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja