Overal waar we komen

Ex-NAC: Falkenburg vindt dat hij alles uit zijn carrière heeft gehaald: "Dat heb ik zeker, op mijn manier"

Raskolnikov

Ex-NAC'er Erik Falkenburg is met zijn 32 jaar inmiddels een ervaren speler en dus werd hij door Voetbalzone geïnterviewd voor de rubriek Routiniers. In het gesprek blikt de clubhopper onder meer terug op zijn keuze om NAC voor Willem II te verlaten.

Falkenburg leek als jonge Sparta-speler aan het begin van een glansrijke carrière te staan. Zijn transfer naar AZ moest het begin worden van een loopbaan in de top, maar het pakte anders uit. Uiteindelijk versleet Falkenburg voornamelijk clubs in het rechterrijtje van de Eredivisie. Toch vindt hij dat hij het maximale uit zijn carrière heeft gehaald: "Dat heb ik zeker, op mijn manier. Ik had er direct voor getekend als mensen mij als veertienjarige hadden gezegd dat ik op mijn 32e nog steeds profvoetballer zou zijn en altijd bij mooie clubs heb mogen voetballen."

Zijn meest pikante overstap maakte hij in de zomer van 2015, toen hij van NAC naar Willem II vertrok. Uiteindelijk was hij er in dienst van de Tilburgers in de play-offs promotie/degradatie medeverantwoordelijk voor dat NAC niet promoveerde. Falkenburg: "Er stond zoveel druk op dat duel, ongelooflijk. Sowieso kreeg ik na mijn overstap het hele jaar al berichten van de NAC-fans en dat snap ik ook wel. Na die goals werd dat natuurlijk niet beter, maar ik speelde nu eenmaal voor Willem II en ik geef gewoon alles voor de club waar ik onder contract sta. Ik heb vanwege het sentiment wel overwogen om de transfer af te laten ketsen, maar Jurgen Streppel overtuigde me toen met zijn verhaal en ik heb in mijn hele leven alle kansen aangegrepen die me geboden werden."

Nu het einde van zijn loopbaan langzaam nadert, denkt Falkenburg al af en toe aan een nieuw carrièrepad. Mogelijk wordt hij trainer: "Als een talent mij om advies vraagt, geef ik hem dat maar al te graag. Zo heb ik het vak zelf ook moeten leren. Misschien is dat inderdaad wel een eerste stapje richting een trainersloopbaan, maar daar ben ik nog niet serieus mee bezig hoor. Laat mij eerst maar lekker voetballen."

Bron:
B-Side Rats, Voetbalzone
Vorig bericht
Spelersrapport: de eerste periode 16 reacties
Terug naar overzicht
19 Reacties
81    
Hans

Het zeer zit m niet in de overstap maar wel in het overdreven logo kussen, eerst bij NAC toen bij W2. Triest figuur!

31    
Judge M.

Hij lijkt me eerder geknipt als gewiekste zaakwaarnemer. Als er toch iemand rondloopt die ervaring heeft met tekengeld opstrijken en mooie praatjes voor de bühne te verkopen dan is hij het wel. Er zullen zat spelers zijn die daar wel oren naar hebben.

En het verbaast me ook niks dat hij en Streppel elkaar zo goed liggen. Nog zo'n weerzinwekkend figuur..

19    
DenN

Ik heb vanwege het sentiment wel overwogen de transfer af te laten ketsen

Tuurlijk Erik, tuurlijk

21    
Baosje

Iedere letter aandacht die Erikje de logokusser hier krijgt, zijn er 3 téveel

7    
Breda_076

Erik wie?

18    
Scarface

Falkenburg is echt de enige ex-NACcer waarbij ik misselijk word als ik zijn naam hoor of nog erger als ik zijn kop zie. Het ultieme voorbeeld van een broodvoetballer. Vanuit zijn persoon gezien een zeer verklaarbare manier van loopbaanontwikkeling, maar als voetbalsupporter met clubsentiment echt niet te verhapstukken. Next!

12    
Boxer

Streppeltje, dat is toch die trainer die Frankie de Jong en Henk Veerman maar niets vond?

-3    
Per

Wellicht de enige ex NAC-speler waarbij ik gas bij geef als ik hem over zie steken...

8    
Dino Zoff

Niet alleen was de overstap naar WII controversieel, meneer leverde ook geld in om daar te "mogen" voetballen in plaats van voor NAC te blijven spelen.
Als trap na zorgde hij er ook nog voor dat WII in de ere bleef in de meest controversiële pot ooit, want FC Tukker/Firma List&Bedrog hadden toen al keihard uit de ere gekegeld moeten zijn vanwege financieel wanbeleid.

Kunnen we deze vuilniszak annex logo-lebberaar niet gewoon straal negeren?

-1    
Rubenac

Klopt, je hebt bij NAC gespeeld, dan kan je in principe al met voetbal pensioen.

11    
Fritske d'n Olifant

Als Falkenburg na de degradatie niet zo nadrukkelijk had laten zien dat hij zo meeleefde met de fans door ons embleem te kussen etc. om vervolgens keihard voor zichzelf te kiezen en 30 km oostwaarts te gaan dan was er niets aan de hand geweest. Wij hebben hier grotere clubhoppers gekend zoals Henk Vos, Kevin Brands, Sjoerd Ars, noem ze maar op. Als je geen moer om een club geeft, je centjes opstrijkt en in ruil ervoor gewoon je best doet is iedereen daar oké mee. Zo werkt profvoetbal nu eenmaal. Maar je moet niet doen alsof.

2    
nacorakel

Het huidige profvoetbal zit vol met Falkenburgjes die voetballen voor een paar centjes. Is niet erg, al maken ze allemaal dezelfde fout; net doen alsof ze alles geven voor de club waarvoor ze op dat moment spelen.

Niet doen, is niet waar, nooit.

-1    
The Cosmic Gate

Wie ?

-1    
scheppioni

Waardeloze gast !
Totaal niet serieus te nemen, kan zijn eigen waarschijnlijk ook lastig in de spiegel aankijken met zijn logo gekus !

1    
Badeend

Ik kijk al uit naar begin januari, hopelijk kunnen we hem dan toch toezingen (desnoods doe ik het in een Zoom sessie):

Limburgse logo's zijn vies
Limburgse logo's zijn vies
Ze smaken naar stront en naar pies
Limburgse logo's zijn vies

Een echte vent
Likt geen embleem
Een echte vent likt geen embleem

2    
Badeend

Sorry dat had moeten zijn:

Limburgse logo's zijn vies
Erik die weet het precies
Ze smaken naar stront en naar pies
Oh wat vies, oh wat vies!

0    
Bier en gieten

Mee eens Erik. Maan er een eind aan

-1    
Zippo

Kijk eens Erik 🖕🏼, speciaal voor jou. Aardig hé.

3    
Bijtwijfelc

Ach, dat was toen ook maar gewoon een jonge jongen die dat niet slim deed. Hij heeft niemand vermoord, ik wens m alle succes. Niet tegen NAC uiteraard.

Hup NAC

Laad alle berichten na dit bericht in