Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Fiorini: "Huurperiode beste wat mij is overkomen"

Das Phantom

Lewis Fiorini maakte vorig seizoen indruk in Breda en mag het nu laten zien bij League One-club Lincoln City. Daar is de middenvelder gestald door Manchester City. In een interview met LincolnshireLive blikt hij terug op zijn periode in Nederland, wat volgens hem "het beste is wat hem is overkomen."

Fiorini had het aan het begin best lastig om zich aan te passen in Breda. Naast het voetballen moest de toen 18-jarige speler ook voor zichzelf zorgen en kon hij door de coronamaatregelen geen vrienden of familie zien. "Er zaten dagen bij dat ik het zwaar had, maar ik zou het niet willen veranderen", blikt hij nu terug. "Ik kijk er op terug als het beste wat mij is overkomen", aldus Fiorini, die zegt dat hij flink is gegroeid als persoon in die periode. "Daar ben ik best wel trots op." 

Fiorini ziet in Lincoln de ideale stap in zijn loopbaan, omdat er meer van hem wordt verwacht in de League One dan in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik ben hier om veel wedstrijden te spelen en Lincoln te helpen naar een plek in de Championship." Lincoln eindigde vorig seizoen op de vijfde plaats in de reguliere competitie, maar wist niet te promoveren. 

Bron:
B-Side Rats, LincolnshireLive
15 Reacties
120   0  
Matc

Ik had Fiorini er graag nog een jaar bij gehad, je kon zien dat hij zich steeds beter ontwikkelde. Het ga je goed kerel!

120   0  
Matc

Ik had Fiorini er graag nog een jaar bij gehad, je kon zien dat hij zich steeds beter ontwikkelde. Het ga je goed kerel!

25   2  
Sjef de gevulde koek

Had ik zeker nog een jaartje hier willen zien. 1 van de hele kleine lichtpuntjes vorig seizoen.

34   1  
Ivo

Die jongen heeft er een goeie kop op zitten zoals ze dat zeggen. Een beetje de van Hecke mentaliteit. Goede voetballer en al erg volwassen voor zijn leeftijd. Die gaan we nog op hoog niveau terugzien als hij dit door kan trekken.

34   0  
Fritske d'n Olifant

Topgast met een topmentaliteit. Heel knap als je op die leeftijd al zaken zoals het moeten missen van familie en een vertrouwde omgeving weet om te buigen en je zo weet te ontwikkelen. Die komt er wel.

24   0  
Bredalex

Pohhh, die hadden we er graag bij gewild dit seizoen

14   0  
Jos

Een voetballer naar mijn hart!!!
Kan lopen (zowel aanvallend als verdedigend), kan steekpasjes/assists geven, kan schieten en komt ook nog een mannetje voorbij.
vind als Nac zijnde maar een completere middenvelder (ondanks zijn leeftijd). Zie hem makkelijk op het allerhoogste niveau spelen over 4 jaar (pas 22 dan).

13   3  
scheppioni

Goei gassie, succes Lewis !!
City heeft zoveel lopen, er zal er best toch nog ene bij city rondlopen, want ook vanuit city naar ons NAC blijft het stil !?! Wat is in vredesnaam onze ad mee bezig zou je zegge ........

18   0  
Boxer

Lewis, zeg dat ook even tegen je bazen van ManCity, misschien dat ze nog wat van dit soort pareltjes onze kant op sturen

9   0  
Peerke

Als NAC blijven volgen. Valt het eerste half jaar Lincoln tegen of promoveren we bij godswonder dan is het een optie om hem terug te vragen.

16   0  
Spionkop

Had deze jongen graag nog in een vol kolkend NAC stadion willen aanmoedigen.

Veel succes, we zullen je volgen!

13   1  
Heksenketel

Ben er van overtuigd dat deze topper in een vol NAC-stadion de spreekwoordelijke stenen uit de straat had gespeeld.

2   8  
ome cor

Met deze jongen was het af en toe nog leuk om naar te kijken afgelopen seizoen.
Zonder deze jongen had Azzagari misschien meer kansen gekregen.

Het is 't een of 't ander.

4   1  
Rat uit Rijen

Echt zo jammer dat ik deze jongen niet in een vol stadion heb aan kunnen moedigen! Had Lewis graag ook dit jaar nog in Breda gezien. Wens hem echt alles wat goed is voor hemzelf en zijn carrière!

3   4  
Ernie

Beste speler vorig seizoen en dat zegt genoeg.

0   0  
Tommy

We hebben helemaal geen samenwerking meer met City. Manders verpakte die boodschap eerder dit jaar als goed nieuws. Om de aandacht verder af te leiden, vertelde hij er toen bij dat buitenlandse clubs in de rij staan om met NAC samen te werken.

Laad alle berichten na dit bericht in