Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Fiorini vervolgt loopbaan in League One

Raskolnikov

Ex-NAC'er Lewis Fiorini speelt komend seizoen in de League One. De middenvelder wordt door Manchester City voor één seizoen verhuurd aan Lincoln City.

Manchester City ziet toekomst in de jonge Schot, want voor hij verhuurd werd tekende Fiorini eerst een nieuw vijfjarig contract bij de kampioen van Engeland. Hij ligt nu tot de zomer van 2026 vast in Manchester.

Fiorini hoopt zich in de League One verder te ontwikkelen: "Afgelopen seizoen was mijn eerste als profvoetballer. Ik ben erin geslaagd te wennen aan een nieuwe omgeving, me in het elftal te spelen en heb daarnaast ook een paar goede doelpunten gemaakt. Ik hoop dat ik die lijn door kan trekken bij Lincoln."

Bron:
B-Side Rats, Lincoln City
17 Reacties
127   0  
Joepa

Het is hem gegund, mooi ventje. Hopelijk doet ie het daar goed. Vond het erg knap hoe snel hij zich aan wist te passen aan een vreemd land en nieuw team op die leeftijd. Heeft absoluut de juiste instelling. Ben benieuwd waar zijn plafond uiteindelijk blijkt te liggen.

51   0  
Van bins

Een van de sterkhouders van vorig jaar! Jammer dat hij met z’n talent ons niet nog een jaar komt versterken. Desalniettemin heel veel succes Lewis!

127   0  
Joepa

Het is hem gegund, mooi ventje. Hopelijk doet ie het daar goed. Vond het erg knap hoe snel hij zich aan wist te passen aan een vreemd land en nieuw team op die leeftijd. Heeft absoluut de juiste instelling. Ben benieuwd waar zijn plafond uiteindelijk blijkt te liggen.

21   2  
Uit Je Naaht

Leuk voor hem! Klein stapje omhoog denk ik. Lincoln City is een wat kleinere club dan NAC maar haalde vorig jaar (net als NAC) de finale in de play-offs om promotie (naar de Championship).

Ondanks dat League One het derde niveau is in Engeland, is vooral de competitie een flinke stap omhoog denk ik. Dat is toch wel een stuk intenser voetbal dan in de KKD; zowel fysiek en conditioneel als wat betreft beleving.

Alle clichés dat Nederland (en dan ook wel de KKD) technisch en tactisch wat sterker zijn dan de Engelse lagere divisies zullen vast een beetje waar zijn, maar als je uitwedstrijden speelt tegen Crewe Alexandra of Charlton Athletic is dat toch wel andere koek dan tegen Helmond Sport of Telstar (en dan nog daargelaten dat hij ook gaat spelen tegen Sheffield Wednesday en Sunderland).

14   0  
JimGoose

Ik heb genoten van de speelstijl en ontwikkeling van Fiorini. Jammer dat we hem niet een jaar extra bij NAC konden houden.
Het valt me wel wat tegen dat hij niet naar een club uit het championship (of een competitie nivo ere) is gegaan. Volgens mij is dit geen stap vooruit.

31   0  
Kedu

Had hem graag nog 1 jaartje bij nac gezien. Wat een drive en heeft die jongen, kan oprecht genieten van zulke spelers!

9   23  
Vlag

Snap niet dat NAC zich zo laat piepelen dor MC, hadden gewoon 1e optie moeten zijn om aan verhuurd te worden.

5   1  
fvf6

Fiorini ontwikkelt zich heel goed , hij was een van de motoren bij NAC ,gaf nooit op .Het zijn 5 - jarig contract bij M.C. bewijst dat ze het wel zien zitten in hem . Ik hoop hem nog eens te zien in de premier - league , deze jongen heeft het in zich om op dat niveau te komen . Succes Lewis

3   2  
Fritske d'n Olifant

Jammer maar onvermijdelijk gezien de huidige situatie bij ons NAC. Is een voorbeeld voor ieder jong talent. Altijd 100%, nooit klagen en gewoon je kansen grijpen.

7   2  
Ed

Goeie gast. Jammer dat hij niet voor volle tribunes mocht/kon spelen. Suc6

9   4  
Belgische Naccer

Die gaan we een stuk harder missen dan Immers en Allouchi...

Fiorini was 1 van de weinigen die heel veel vuil werk op heeft geknapt het afgelopen seizoen. Werk waar Immers en Allouchi hun neus voor ophalen. En Fiorini ging ook altijd voorop in de strijd en verzaakte nooit op inzet...iets wat Immers en Allouchi regelmatig wel deden..

Het middenveld wordt wel wat dun nu. Alleen nog Haye, Azaggari en Malone? als enigzins serieuze kandidaten...

Maar met de salarissen die vrijkomen van Allouchi, Fiorini en vooral Immers, moeten er wel 2 fatsoenlijke middenvelders op te pikken/te huren zijn.

Hup NAC!

2   1  
Overal

Misschien komt het door mijn NAC bril, maar als City hem opnieuw aan ons had verhuurd had hij in principe een gegarandeerde basisplaats.

Wat zou dan de overweging zijn om hem niet opnieuw naar Breda te sturen. Wilde hij zelf in Engeland blijven misschien?

0   5  
Nacdictive

@jimgoose: je kunt het zien als niet een stap vooruit maar de top van League one blaast bijna elke ploeg in de kkd omver..
@belgische naccer: nee, El Allouchi gaan we niet missen ?!

3   2  
Arubaanse NACcer

@Nacdictive, die Belg is al zolang ik me kan herinneren tegen El Alouchi bezig, bijzonder treurig.

2   0  
JohnFe

@Vlag en Overal..

Overweging zou kunnen zijn dat N.A.C. helemaal geen spelers huur(de) van City ze werden gestald , nu kan hij met wat meer ervaring verhuurd worden en komt er wat geld binnen van voor hem?

1   0  
Leurenaar

Goed ventje, gezien zijn potentie ligt er een mooie carrière in het verschiet.

0   0  
Maarten

Hmmm, is dat wel de juiste stap? League one is wel een mooie competitie. Zal wel eens een wedstrijdje willen bezoeken daar.

1   2  
Bertus

Ik snap Belgische Naccer wel een beetje, Elalouchi is meer een individualist dan een team player, op afgelopen seizoen na waren zijn goals en voorzetten nu niet om naar huis te schrijven.
Veelal tikkie breed en tikkie terug en waardeloze corners.
Ik vond hem vooral veel foute keuzes maken en te vaak het moment van afdrukken uitstellen terwijl je zo'n formidabele trap hebt.
Ik vond hem op het laatst een beetje misplaatste vedette neigingen krijgen die niet goed voor de ploeg waren, én laten we eerlijk zij, in de wedstrijden waarin het écht moest ( Emmen en NEC ) gaf hij niet thuis.
Juist dan moest hij er staan zeker met de status waarin hij zichzelf zag.
Maar het is wel goede speler, die véél meer had kunnen betekenen voor de club en voor zichzelf.
Het zegt natuurlijk veel dat hij terwijl de voorbereiding al aan de gang is nog geen nieuwe club heeft.
Men kijkt verder dan dat ene seizoen denk ik en ik denk dat zijn zaakwaarnemer te hoog inzet.

Laad alle berichten na dit bericht in